Chrome Pointer

Drömmen

   Drömmen om en Tinkerhäst till SSO...
 
 
Gissa vad jag göööööör

   Spenderar min (förhoppningsvis) sista kväll med gamla halvdöda laptopen med att inviga ett projekt i Photoshop CS6 (har tidigare endast använt CS2). Ritplattan verkar inte riktigt vilja funka idag så jag har ingen tryckkänslighet alls (vilket är jätteirriterande) men... det lär bli ett schyst slutresultat ^^
 
 
I morgon så

   I morgon blir det dator (om den blir försenad till onsdag är min dag så sjukt förstörd så det finns inte), det kommer bli mitt ljus i tillvaron.
   Idag lyckades jag faktiskt få åka tidigare från skolan - jag kan inte koncentrera mig all där, och nu sitter jag och försöker skriva min resedagbok genom Jorvik. (Det framgår dock aldrig i texten exakt vad ställena heter, så man måste ha spelat SSO för att förstå var man är.) Går väl mindre bra. Har "besökt" Jarlaheim och Fort Pinta i tidigare delar, nu försöker jag beskriva Silvergladebyn just för att jag vill dra en lite mer stilistisk vända om Everwindfälten. Kan väl inte påstå att jag är särskilt inspirerad just nu, men man kunde ju ha haft sämre uppgifter så man ska nog inte klaga...
 
   Idag tänker jag alltså ignorera SSO och istället försöka göra klart dels den här förbenade resedagboken, dels dra igenom de sista sidorna jag har kvar i min mattebok innan jag är färdig med min mattekurs. Tillbaka igen i morgon, förhoppningsvis med min nya dator :D
Star Stable på Facebook

   För ett tag sedan tyckte jag att det kunde vara lite kul att ha ett Facebook-konto åt Esme, eftersom jag sett att det var en populär grej att på SSO-sidan av internet. Typ dela bilder, skriva någon gång ibland på SSO's sida och kanske möjligen lära känna folk lite bättre.
   Jag blev dock väldigt förvånad över att hamna där - för jösses, vad otrevliga folk är mot varandra! Det var sjukt mycket bildstölder (jag råkade själv ut för en efter bara ett par veckor, och blev påhoppad något rejält då jag påpekade att bildstöld är olagligt - ganska trist och obehaglig upplevelse), vilket nu verkar ha lugnat sig lite. Folk svär till tusen, är respektlösa och rent av elaka mot varandra. Det verkar finnas ljuspunkter, men på min dash är det typ bara bråk. Om man lämnar min dash med SSO-spelare och rör sig mot SSO's officiella sida ser man mest folk som klagar på spelet eller kräver Star Coins för minsta lilla grej.
   Jag har slutat använda Facebook privat och har nu kvar SSO-kontot för att spela spel med. Jag hade hoppats på en lite roligare atmosfär, så jag var rätt besviken över hur det ser ut där. Ibland ser man någon vettig kotte som ber en av dessa lite otrevligare människorna att chilla lite, och då tar det hus i helvete och den som försökte lösa problemet blir istället påhoppad till tusen. Sjukt trist - vet inte om jag bara har otur med människorna jag har accepterat som vän på Facebook eller om det är så för alla, men jag blir typ ledsen på mänskligheten. (Notera att jag endast har SSO-konton på min vänlista.)
 
   Så det tycker jag är trist, hade verkligen förväntat mig bättre stämning. Ingen större förlust för mig ändå, eftersom jag kan använda kontot för att spela typ Candy Crush Saga och Disney Hidden Worlds, men jag hade något hopp om att SSO's spelare skulle kunna samlas och ha kul på Facebook. Suck, alltid detta drama!
 
 
   Har ni ett Facebook-konto till er karaktär och hur tycker ni att stämningen bland spelarna verkar vara?
Fina åsna

 
    Så sjukt gullig, haha ♥
Esme Silverforce - proffssnickare

Förberedelser inför min nya dator är i full gång! Innebär bland annat att jag har skruvat ner hyllan jag har haft ovanför skrivbordet, flyttat min tv lite samt dragit fram min fina gamla datorskärm. Måste få hjälp av en vuxen i huset att få upp hyllan igen ett par decimeter högre upp, men då hyllan är på plats och jag har monterat upp mina högtalare kommer det hör bli världens bästa datorhörna (y)


  (Titta på min vackra lilla hörna med inkastade fårskinnstofflor, det här kommer bli åzum då jag har ställt tillbaka alla grejer jag ska ha ^^)Hrmhrm

   Otagg på hög nivå! Jag hade typ helt missat att man skulle ställa om klockan i natt, och sen fastnade jag framför en trevlig FanFic jag hittade via Tumblr, och sen helt plötsligt var klockan halv fyra på morgonen?! KAOS!
 
   Jag som hade tänkt vara effektiv och spela SSO idag, jag fastnade framför en annan FanFic och har suttit och läst sedan klockan 7 (!) i morse. Och jag har egentligen en massa saker att göra... usch.
 
   Aja, max två dagar kvar innan nya datorn kommer...
Har ni sett?

   Igår kväll frågade Juliette Stardawn mig om hon fick låna någon bild från mig att redigera, eftersom vi äger hästar i väldigt olika färger och hon ville testa något nytt, och nu då jag startade datorn på morgonen fick jag syn på den här fantastiska bilden! Jag blir lika paff varje gång jag ser Juliette redigera något, så otroligt häftigt! Ta och kika in på Juliettes blogg och kika på fler av hennes fantastiska bilder om ni inte redan har gjort det :D (Ni kan också kika på hennes Instagramkonto @jstardawn för att se hennes otroliga bilder!)
 
 
   Häftig va? :D
Pretty Pony

 
   Btw så blev jag ÄNTLIGEN beundrad med Goldspurs igår. Datorn är på gränsen till död (Jag och Myra kom fram till att den är en levande död, aka. en zombie) så det hackade och laggade och var sådär allmänt vidrigt. Vill ha min nya dator nuuuuu :c
Suck, datorer

   Jag kommer ha min nya dator antingen på måndag eller tisdag, och ni har inte en aning om hur otålig jag är! Dels pallar jag inte riktigt spela SSO på min nuvarande dator eftersom den ändå bara lär dö, dels har datorns virusskydd nyss gått ut så jag vågar typ inte göra något alls på internet eftersom jag ändå är lite rädd om plåtburken. Laddade ner någon gratis anti-virus-grunka som en vän till familjen rekomenderade, men jag litar inte riktigt på Avast xP
 
   Jag lär synas i spelet ändå fram till dess, men bara så ni vet så kan jag försvinna igen typ närsom - har gett upp på alla hemska fläktar runt om mig, jag frös ju typ ihjäl.
   Om det är roliga inlägg ni är ute efter hänvisar jag idag till listan jag postade runt lunchtid med tidigare inlägg jag skrivit, så försöker jag hitta på något roligt här i morgon. Idag är jag ensam hemma så jag tänkte ha filmmaraton och dra igenom några filmer jag tänkt se i flera månader ^^ Hare bäst!
Massa Star Coins

   Jag fick något litet spunkanfall och tänkte att jag skulle räkna ut hur många Star Coins jag lagt ut på hästköp i SSO.
 
   Iddy - 560
   Freya - 690 (+19 SC för byte av man)
   Poppy - 890
   Gigi - 550
   Misty - 790 (+19 SC för byte av man)
   Remus - 690
   Arwen - 910 (+19 SC för byte av man)
   Helios - 910 (+19 SC för byte av man)
   Savoy - 550
   Gambit - 890 (+19 SC för byte av man)
   Pretty - 550
 
   Sammanlagd summa = 7980 Star Coins (+95 SC för manbyte), + 300 JS för då jag köpte Ash. Eftersom jag aldrig har sålt en häst så har jag inte förlorat något på mina utgifter.
 
   Hur många Star Coins har ni lagt ut på era hästar?
En sammanfattning av inlägg

   Jag har skrivit på den här bloggen i ungefär 15 månader och under de månaderna har jag skrivit strax över 1800 inlägg. Bland dessa har jag tagit upp sjukt många aspekter av SSO, och jag tror att flera inlägg som jag själv tycker är lite mer intressanta inte har lagts märke till av olika anledningar. Kanske för att de faktiskt inte är så intressanta, kanske för att de har missats av flera läsare.
   Här har ni iaf en lista med inlägg som jag personligen tycker är lite intressanta, eller som iaf tar upp lite spännande eller roliga ämnen. Passar bra nu då jag tycker att jag har lite svårt att komma med idéer på inlägg!
   Några inlägg är lite gamla nu, men jag hoppas att ni fortfarande ser dem som läsvärda ^^
 
 
* På lördagmornarna brukar jag sitta med ett par damer i min ridklubb IRL för att lösa korsord i DN. För ett par veckor sedan dök det upp ett ord som utgick från ledtråden "Fornkungen" eller något åt det hållet, och då jag öppnade bloggen på eftermiddagen hade statistiken skjutit i höjden - för tydligen hade folk Googlat på Fornkungen och då hamnat här. Så kan det gå!
Så himla gullig

   I Ferdinands uppdrag i onsdags dök den här sötnöten upp. Jag är inget fan av modellen på häst, men färgen var jättesöt! Hoppas att det kommer en häst med den fantastiska färgen någon gång :D
 
 
Älskade grålle

 
   Charmiga häst, haha! Ash ska nu faktiskt åka till Hästön, eftersom jag inte vill ha fler än fyra grabbar hemma samtidigt och nu ska plocka hem Helios. (Har redan Iddy, Remus och Gambit hemma.) Behöver fota både Helios och Gigi, sen får ni se projektet jag har hållt på med under veckan ^^
Häftiga hästar

   Då Frieserhästarna kom till SSO var det många som var igång i Global (som då självklart kunde ses överallt) och gnatade om ridläger, ridlektioner, uteritter med mera endast med Frieserhästar. Själv ville jag inte ha en av de där stora - men jag smög mig ändå iväg till ridhuset på Ash och kikade in i dressyrdelen. Där galopperade ungefär tio Friesers omkring med sina ryttare - och det var så häftigt. Då fanns ju inga araber, inga ponnyer, inga Andalusiers, det var våra vanliga hästar samt de stora svarta skönheterna.
   Men det var en så sjukt häftig grej att se, och det är ett av mina starkaste SSO-minnen. Jag tycker alltid det är jättehäftigt då jag se en grupp som alla rider på samma typ av hästar, och då man ser en lång rad av ponnyer ute på vägarna mig man bara glad i själen. Tyvärr ser man det inte alls lika ofta längre - avskalningen av Global sabbade ju helt all spontanitet som någonsin funnits i spelet.
 
   Men just den där bilden av ett gäng stora, svarta hästar inne i ridhuset, det var riktigt häftigt att se. Hoppas på att jag får se samma grej fler gånger, för det var en så speciell känsla. Jag äger i dagsläget själv inte en Frieser, fast det planerar jag att ändra på i framtiden!
 
   Min enda stora häst i dagsläget - som jag älskar till tusen!
 
   Har ni något random SSO-minne som etsat sig fast i er själ?
Alla hästar på SSO

   Det här är ett inlägg som uppdateras i takt med att det kommer nya hästar till spelet, mestdels för skojs skull :) Tänk på att det här är mina åsikter och smaken är som baken - delad! Hur kul skulle det vara om alla red runt på exakt samma hästar? Var glada om ni gillar en häst som jag inte tycker om, det är väl kul att inte alltid följa strömmen :D (Uppdaterat senast 2014-03-28)
 
   Holländskt Varmblod
   Jag tycker det här är en av de snyggaste färgerna i spelet - dock är den ännu snyggare i ljusbrun eller vit man...
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Har ju min älskade Iddy, som var den allra första hästen jag köpte, och som alltid stannar hos mig ^^
 
   En häst som har varit en av spelets mest populära, men det känns som att den har tappat sin glans lite. Jag tycker dock fortfarande att den är jättefin!
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Jag tycker att det här är en av de snyggaste hästarna i spelet och jag vill verkligen ha den i mitt stall!
 
   Jag har väldigt svårt för den här bruna tonen, den ser nästan lite rosa ut och det här är ingen häst för mig.
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan
 
   Painthäst
   Jag tycker att den här hästen har ett fantastiskt gulligt huvud, men sen sker inte mycket mer. Jag tycker att färgteckningen över baken är jättekonstig och det har en fläck mellan bakbenen som ser väldigt mysko ut.
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan
 
   En av spelets fräckaste färger, och den här hästen är dösnygg i lång man!
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Har min fina Misty och undrar ständigt varför jag väntade så länge med att köpa henne!
 
   Jag älskar de blå ögonen, men annars är jag inte särskilt förtjust i hästen. Tycker tyvärr inte att den är särskilt snygg, helt enkelt.
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan
 
   Jag tycker det här är en jättesnygg häst, tycker kanske att teckningen är lite väl lik Mistys... Skulle nog vilja att det vita "gick ihop", alltså att det vita kanske gick helt över ryggen istället för att bara stanna på varsin sida av hästen.
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan
 
   Appaloosa
   Tycker den här hästen är strålande vacker, en av mina favoriter i spelet!
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Min fina Poppy!
 
   Jag tyckte inte om den här hästen första gången jag såg den, men den har verkligen fäst sig. Tycker det är en riktigt häftig häst numera!
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Har nu köpt min fina Gambit!
 
   Oldenburgare
   Den här hästen är inte så vanlig, men den är grymt snygg med utsläppt man! Dock tycker många att den ser plastig ut, men jag gillar faktiskt färgen.
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Jag kan inte bestämma mig, det är en häftig häst... men vet inte om den passar mig.
 
   En av mina favoritfärger, jag älskar apelkastade hästar som är mörka i pälsen. Hästen ser verkligen ut som en unghäst och dess huvud är så gulligt!
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Jag hade köpt den här för länge sedan om jag inte redan haft Ash. Är jättetagg på att köpa hem denna vackra häst!
 
   En av de mest stilrena hästarna i spelet - och med lång man en av de allra snyggaste.
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Har min fantastiska Freya.
 
   Danskt Varmblod
   En mycket billig häst som jag tycker mycket om. Kan dock inte bestämma mig för om den är snyggare än det bruna fullblodet i Valedale...
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan
 
   Jag har verkligen svårt för den här metalliska, grådaskiga färgen. Tyvärr ingen häst för mig!
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan
 
   Från början ville jag ha den här hästen, men faktumet att dess strumpor är grå har fått mig att ändra åsikt. Om strumporna var mycket ljusare skulle jag lätt skaffa mig den här hästen!
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan
 
   Morganhäst
   Jag tycker att den här hästen är riktigt söt - men den passar inte mig.
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan
 
   Diggar pälsfärgen, gillar inte manen alls.
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan
 
   Tycker den här hästen är så fräck! Dock kan jag inte riktigt bestämma mig för om jag älskar eller hatar den - men den sticker ut och jag reagerar alltid positivt då jag ser den i spelet, så jag antar att jag gillar den ^^
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Jag vet verkligen inte! Den känns lite... fulsöt?
 
   Engelskt Fullblod
   Påminner mycket om ett av de Danska Varmbloden, och jag kan verkligen inte bestämma mig för vad som är snyggast - brun man eller svart man?
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan
 
   Tycker inte att den kolsvarta manen passar kroppen, hästen känns tyvärr mest smutsig,
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan
 
   En populär häst i spelet och jag är väldigt förtjust i den.
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Då den kom till spelet kände jag typ "Näe, den skippar vi", men den är ju sjukt snygg...
 
   Frieser
   Ser lite blå ut ibland, men är sååå snygg!
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Har velat länge mellan två olika namn, vet fortfarande inte riktigt...
 
   Ibland tycker jag att den ser lite väl grå ut, men åååååh!
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Självklart måste man ju ha den här också, så häftig!
 
   Den Frieser jag tycker ser mest realistisk ut, också den snyggaste...
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Den ska bli min, men man behöver ju ett namn också...
 
   Achal Teke
   Färgen är dööösnygg och jag vill köpa hem den och släppa ut den där fina manen... Fantastisk häst!
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Jag har velat ha den här hästen i evigheter, en dag blir den min!
 
   Avgudar färgen Cremello, vill så gärna ha hem den här hästen!
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Behöver jag säga mer än att färgen är gudomlig?
 
   Pura Raza Española (Andalusier)
   Tycker att den här hästen är fantastisk - om något så tycker jag att övergången mellan svart och brunt på benen är alldeles för skarp.
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Har min Remus.
 
  Så sjukt snygg! Tycker att hovarna är för mörka, det ser ut som att de är inoljade och det ser inte särskilt naturligt ut, men i övrigt finns det inget att anmärka om. Tycker att det rosa på näsan är supercharmigt!
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan
 
   Jag tycker nog att det här är den snyggaste Andalusiern, så den ska absolut flytta hem till mig! Älskar toningen i färgen både på kroppen samt man och svans.
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan
 
   Den här färgen är så sjukt, gudomligt vacker! Okej, hästen har ögon som en Twilight-vampyr, titta på de där mörka ringarna, men så sööööt!
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Seriöst, kan inte vänta på att kunna klicka hem den här!
 
   Först tänkte jag "oj, den var kanske lite väääl röd?", men ju mer jag ser den desto mer gillar jag den. Älskar de vita fötterna, de fulländar verkligen hästen!
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Jättehäftig häst och jag älskar tanken på en så här ståtlig fux i mitt stall ^^
 
   Jag tycker den här hästen är riktigt söt! Det är jättekul att se den runt om i Jorvik, för den är ju populär, fast jag tror inte riktigt att det är en Esme-häst. Fast jag kanske ändrar mig i framtiden?
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan
 
   Morab
   Jag gillar fuxfärgen, men jag hade velat ha ljusare man. Så tyvärr, ingen Esme-häst.
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan
 
   Såsom jag sagt innan tycker jag att den här hästen är för "rosa" och jag tycker tyvärr den ser rätt tråkig ut.
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan
 
   Jag älskar tanken på en isabellfärgad häst, men jag klarar verkligen inte av de svarta benen. Sorry, hästen!
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan
 
   Westfalisk häst
    Den är supersöt, men jag skulle hellre vilja att även bakbenen hade vita strumpor... och jag vet inte riktigt om hästen passar mig.
 Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Den fuxfärgade Andalusiern är mycket snyggare, men den här kanske också får flytta hem... vet inte riktigt.
 
   Selle Francais
    Den här hästen påminner mig jättemycket om en häst jag ridit rätt mycket IRL, så jag vet precis vad den ska heta då jag väl köper hem den... Den är ju strålande vacker, jag har ingenting att anmärka på. Så fin!
 Vill ha/Vill inte ha/Äger redan
 
   Jag klagar inte över en skimmel i spelet, men jag är splittrad över den här. Väldigt, väldigt ljus vs. eyeliner... jag vet inte om jag tycker om den eller inte! Skulle vilja ha det mer markerat runt om näsborrarna, så att det inte bara är svarta prickar där på näsan.
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Vet typ inte vad jag tycker om den ens en gång...
 
   Jovikisk ponny
   Den här ponnyn är så sjukt gullig! Precis då den kom funderade jag faktiskt på att sälja min Iddy och köpa den här istället - är dock glad över att jag kom på bättre tankar, eftersom vi senare fick utökat utrymme i stallet.
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Det är inte den snyggaste av ponnyerna, men jag vill gärna ha hem den ändå.
 
   Jag tycker den här färgen är helt ljuvlig och jag hoppas att en liknande kommer till de stora hästarna snart!
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Har min lilla Gigi, fina ponnyn ♥
 
   Är väldigt förtjust i detta lilla skrutt - dock är jag lite skeptisk till dess framben, hade varit snyggare om de var helt svarta. Men supersöt är ponnyn!
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Jag älskar brutna och lite ovanligare färger, så den här ska lätt flytta in i mitt stall!
 
   En liten ängel, det här!
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Nu har jag ju visserligen en vit arab, men ett vitt litet troll...Vill ha!
 
   Nä, tycker att den här ponnyn är lite för... mörk? Tyvärr är det ingenting som faller mig i smaken, sen känns det urmysko att hästen är så mörk fastän hovarna är jätteljusa.
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan
 
   Lilla, lilla skrutt... Jag kan verkligen inte bestämma mig för om jag älskar eller hatar den. Huvudet är helt ljuvligt, och jag älskar de ljusa färgskiftningarna, men den känns lite... plottrig. Jag vet verkligen inte vad jag tycker om den, jag ändrar åsikt typ hela tiden, haha.
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan
 
   Mitt huvud bara vrålar "Gotlandsruss" och den här Haflingerfärgen är ju för vacker för att bortse från. Jag tänker mig kanske ett litet sto som ska dränkas i babyblått- och rosa, haha ^^
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Har efter lång tid äntligen köpt hem min älskade lilla Pretty ♥
 
   Jag älskar färgen, skulle sjukt gärna vilja ha en större häst med samma färg! Jag gillar inte riktigt att hästens bog är så mörk, och jag skulle vilja ha mörkare hovar...
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Jag veeeet inte,den är så söt men samtidigt är jag liteskeptisk mot den...
 
   En av de mest välgjorda färgerna i spelet tycker jag, supercharmig och jättesöt!
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Köpte min Savoy bara några dagar efter att hästen kom till spelet.
 
   Arabiskt fullblod
 
   Jättesnygg häst - jag hade gillat den ännu mer om den varit ljusare i tonen. Jag tycker faktiskt nästan att den är lite för grå.
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Har ju sedan länge Arwen i mitt stall och tycker jättemycket om henne!
 
   Jag älskar den gyllene färgen och den vita manen bryter av helt perfekt. Minst tio gånger snyggare i den längsta manen!
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Äger ju min stencoola Helios!
 
   Sjuukt snygg häst! Det finns inte en tvekan om att den en dag kommer stå i mitt stall.
Vill ha/Vill inte ha/Äger redanHar namn och allt klart, väntar bara på "rätt" tillfälle ^^
 
   Det här är en av de få hästarna i spelet som jag tycker är dösnygg i knoppar! Jag har faktiskt ett färdigt namn till denna pålle...
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Inväntar rätt tillfälle; har några hästar "på kö" innan jag vågar köpa den här...
 
   Är liiite skeptisk till den lockiga manen, men annars tycker jag att det här är en av de snyggaste hästarna i spelet.
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Ser fram emot att någon gång äga denna häst!
 
   Det här måste nog vara den allra snyggaste färgen i hela spelet just nu, tycker jag. Supercharmig och dösnygg!
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Jag hade köpt den här hästen direkt om jag bara hade kommit på ett namn till den!
 
   Först var jag lite tveksam, men hästen är ju ursöt! Dock är jag inte så supertagg på någon av manstilarna på den här.
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Kommer säkerligen köpa hästen, men väntar nog lite till... skulle egentligen vilja ha en helt annan man på den.
 
   Frisisk Sporthäst
   En riktigt häftig häst - älskar att det är två färger på manen. Dock tror jag inte att den är något för mig, känns inte som min typ av häst.
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan 
 
   ÄLSKAR färgen! Både ål och tigerränder på benen, helt perfekt! Dock skulle jag ju hellre ha en fjording i den här färgen...
Vill ha/Vill inte ha/Äger redan - Vet inte riktigt... Får se vad som händer.
 
   Vågar jag gissa att ni lusläser det här inlägget inför nästa gissningstävling, då jag köper nästa häst? Haha ^^
Är jättetagg...

   ...på att spela Star Academy och Starshine Legacy och fota en massa, men det känns onödigt då jag kommer byta dator inom en vecka. Kommer inte orka gå igenom/föra över en massa bilder nu! Blir bättre att vänta och börja om på nytt med en ny Fraps-mapp.
   Därför har jag inte spelat vidare alls i SA heller. Tycker bara det känns onödigt att spela halvvägs genom spelen för att sedan börja helt på nytt på ny dator. Jag har faktiskt inte ens spelat ut det första spelet en gång - jag kom väldigt nära slutet, men då stängdes spelet ner helt oväntat (vilket har hänt ett par gånger, jätteirriterande) och självklart hade jag glömt att spara mina framsteg (igen). Star Academy har nämligen inte samma nivåsystem som SSL, utan man måste spara spelet själv.
 
   Men strunt i det, inte mycket att göra just nu. Skulle vilja göra en SSO-edit, men vet inte vad jag ska hitta på. Vill inte börja med något jättestort arbete, utan vill ha något som går på max ett par timmar så att man blir färdig idag.
   Igår glömde jag dessutom att sköta om mina hästar eftersom datorn dog av överhettning mitt i min levlingsrunda, så nu har jag mindre glada hästar i hemstallet. Typiskt!
 
Kan knappt vänta till nästa vecka!

   Varje gång som min älskade dator ger upp och slocknar av överhettning dör en liten bit av mig, uuugh! Ska bli så skönt då jag får hem min nya dator, så att jag kan spela SSO utan att frukta jordens undergång.
 
   Bara så att ni alla vet - om jag chattar med er och bara försvinner är det alltså för att datorn har gett upp, det är inte för att jag bara loggar ut mitt i det blå xP
 

   Aja, jag längtar till nästa vecka - förutom att jag får hem datorn så ska jag och två klasskamrater gå på Naturhistoriska museet samt Cosmonova, vilket skolan betalar; ibland är det nice att gå i skolan :D
 
 
   God natt säger jag nu, jag återkommer i morgon ^^
De frisiska sporthästarna-

   - Ni som har köpt dem, går det att byta man och svans, och isf, gäller samma alternativ som för Andalusierna? (Behöver ha mer info till SSO Wiki, haha)
Hoppsan hejsan

   Gah, har grejer runt om mig som stressar mig massor! Dels har jag en dator som knappt funkar, dels har min engelskalärare NU bestämt sig för att börja ge oss uppgifter för första gången sedan vi började skolan i september och dels så har min mejl slutat funka på telefonen (vilket jag inte märkt) så jag hade fått svar på min arbetsansökan för nästan en vecka sedan och här har jag gått utan att ha svarat... sjukt pinsamt!
   Positiv grej - senast på tisdag nästa vecka har jag en ny, fungerande dator som dessutom är stationär och som ska kunna ta diverse onlinespel. LotRO, here I come! :D Ååååh vad jag ser fram emot det! Äntligen en dator som inte hänger sig varje kvart! Blir helt klart värt att punda ur med pengar på det här, trots att man är fattig ^^
 
   Det positiva med min engelskauppgift är att vi skriver resedagbok, och gissa vilken mystisk ö full av hästar som jag besöker...? Nu blir det till att skriva en beskrivning av Fort Pinta på engelska, sen ska jag spela SSO och börja flytta runt hästarna i hemstallet! (Samt göra ryktesuppdrag och levla Pretty... massor på gång!)
Ja ni

   Jag får väl sammanfatta dagens uppdatering med att jag är väldigt nöjd, trots att innehållet kanske inte var det jag önskade mig. Det var tre fina hästar, det var en rätt intressant hästmarknad.
 
   Det här med att även de vanliga hästarna nu rör sig är helt underbart. Att komma in i hemstallet och se liv och rörelse är så sjukt fantastiskt så det finns inte ens ord. Under väldigt, väldigt lång tid har mina stora önskemål varit sadelgjordar samt rörliga hästar, och båda dessa är nu verklighet. Jag är obeskrivligt glad över det!
 
   På Hästmarknaden tror jag att många av er märkte att det går att välja kameravinklar vid den nya affären. Jag blev jätteglad - tills jag märkte att alla andra affärer fungerar precis som vanligt. Jag hoppas att det ändras i framtiden, för dessa fasta kameravinklar är mycket bättre imo!
 
   Varje gång man accepterar ett uppdrag ser man nu både hur mycket xp ryttaren får samt hur mycket xp hästen får. Jag tycker det är en jättebra ändring, och det är lite kul att se hur mycket xp hästen får så att man slipper räkna själv.
 
   Det allra bästa med den här uppdateringen är hästarna som rör sig - jag tog ut både Ash och Iddy och bara beundrade mina fina hästar. Supernöjd! Samtidigt så skickade jag Freya och Arwen till Hästön, men jag är lite fattig nu så jag måste tjäna mer JS innan jag kan skicka Savoy efter dem. Har nämligen fyra hästar att hämta hem nu (Remus, Helios, Misty och Gigi) så jag tänkte skicka iväg Ash också. Om något så önskar jag mig nu att hemstallet uppgraderades så att man faktiskt får plats med sina hästar - nu är det ju typ trångt om man har fler än fyra hästar, och det är lite trist.
 
   Nä jag ska inte avsluta det här med att klaga, det vore ju trist. Jag säger så här - jag är nöjd och glad och hoppas att ni också är det ^^ Nu ska jag planera lite inför framtida fix på Wikin, jag tänkte mig ett litet sorteringssystem som jag tror kommer bli jättebra...
Äntligen iväg från skolan

   Har inte gjort ett jota på hela dagen och min mentor tyckte så synd om mig så han lät mig sticka tidigare så att jag kunde ta en buss som passade mig bättre. Förbenade skola!
 
   Okej, nu då saker och ting har lugnat sig i min skalle - Ferdinands Hästmarknad hörde jag om redan förra veckan, men jag glömde att säga något om saken. Jag återkommer om den saken lite senare. Jag trodde faktiskt på att den skulle komma på ett helt nytt ställe i Jorvik, så det här var ju... intressant. Och att den flyttar runt?! Ojoj, det här blir ju spännande att se vad det handlar om!
   Trevligt med nya hästar, och jag tycker de var fina, fast de är inga hästar som genast sätter sig vid näthinnan. Det kan säkert sluta med att jag köper någon av dem, får se vad som händer helt enkelt ^^ En helt ny ras blev det ju nu dessutom - är faktiskt lite putt på att inte Lipizzanern kommer till spelet någon gång, jag skulle vilja pricka av den på den här kommande-hästras-listan.
   Medan jag fortfarande var i skolan fick jag veta genom både blogg och sms att ALLA HÄSTAR RÖR PÅ SIIIIIIG! Ni som har varit med här ett tag vet att jag har skrivit om saken minst hundra gånger, ni har inte en aning om hur glad jag blev över det! Helt fantastiskt och nu känner jag mig mycket mer tagg på att rida och köpa de vanliga hästarna :D
 
   Har inte börjat spela än - inväntar spänt ett viktigt samtal gällande ny dator. Kontakter är bra att ha ibland! (Verkar som att jag kommer få min speldator till slut, WIHO!)
Frisisk sporthäst?

Vad i hela friden är det som händer? Kringresande marknad? Sporthästar? Jag är jätteförvirrad här... Och lite besviken över att det inte blev huvuduppdrag, trots att jag försökt intala mig att det inte skulle hända.

Gah, jag har ingen lärare i skolan innan lunch och jag har så sjukt tråkigt, vill bara hem och spela SSO... Värdelös dag :(
Grönt överallt

 
   Ska skicka Freya till Hästön typ när som helst - behöver bara fota lite bilder på både henne och Arwen så att jag har på lager. Hellre för många bilder än för få ^^ Jag behöver just nu nya bilder på Helios, Remus, Misty och Gigi dessutom, för ett litet projekt här på bloggen, så det lär bli lite rundgång på Hästön... men jaja.
Ny header

   Jag kände mig inte riktigt nöjd med den förra headern, så det blev nytt nu, med bilden som jag började fixa med igår. Det här känns mycket bättre, så den här kommer vara kvar åtminstone tills jag skaffar mig en till häst ^^ Jag tar det lite lugnt med Prettys levling just nu, mitt mål är att gå upp med minst en level per dag och det håller jag precis just nu. Lvl 6 är hon i nu, och jag kommer inte köpa en ny häst innan hon är på lvl 15.
 
   Nu måste jag dock sova, måste upp vid sju i morgon... ugh.
Tycker att jag är färdig

 
   Känner mig ganska nöjd med slutresultatet ^^ Skillnaden från i morse:
   - Lagt till tygeländen
   - Målat man, svans samt Esmes hår
   - Målat över skarpa kanter
   - Fårskinnsdetaljer på förbygeln
 
   Den här bilden var faktiskt ett misstag - jag satt typ och spammade fotoknappen då jag hade Fraps uppe och så råkade jag få den här. Helt obeskuren!
För en gångs skull...

   ...tänkte jag faktiskt spekulera om vad som händer i morgon. Det är väldigt sällan som jag faktiskt börjar "jag tror det här kommer hända", för jag är så askass på att gissa, men nu har jag lust att dra upp lite grejer.
 
   Det finns sjukt mycket grejer som finns i spelet utan att ha utforskats vidare. Jag förstår att det tar tid att göra uppdrag och det kan inte alltid vara lätt att skriva manus, men jag antar att större delen av spelarstaben spelar för just uppdragen. För tillfället har vi följande platser som vi vill veta mer om:
   - Grådaggsbergen
   - Djävulsklyftan
   - Fornkungens bergsväg
   - Den Gömda/Glömda Dinosauriens Dal
   - Jorvik City
   - Bedrövade Dews Farm
   - Södra Skördebygden
 
   Asså jag förstår som sagt verkligen att det tar tid och arbete för att fixa de här grejena, men det börjar bli lite fjantigt att bara lägga till fler och fler platser till denna lista. Dinodalen hörde jag först talas om redan då jag började spela för två år sedan - hur länge ska vi gå innan vi får tillgång till den? Två år tycker jag faktiskt är väldigt lång tid, särskilt eftersom fler och fler platser tillkommer.
 
   Sen har vi inte haft huvuduppdrag på väldigt länge. Jag har inte nämnt mycket om det, men nu tycker jag verkligen att det behövs. Personligen börjar jag tappa lite must nu, för det är huvudstoryn jag verkligen vill följa. Evelyn Goldspur som är försvunnen, G.E.D.-s grävningar i Skörde, Lisa och Anne som är försvunna. Aideens Beskyddare verkar ligga lågt, och Mörkerryttarna ligger ännu lägre. Är det inte dags för the return of Mr Sands snart? Nejmen ni ser, det är många lösa trådar och nu tycker jag verkligen att det är dags.
 
   Jag antar dock att morgondagens uppdatering kommer handla om hästar. Det brukar ju oftast gå ett par veckor emellan nya hästar, så jag tror att det är fullt möjligt nu. Och jag har ingenting emot nya hästar i spelet, jag tycker det är fantastiskt kul - men nu behöver vi verkligen något som för spelet lite framåt, inte bara hästar och kläder såsom det varit mycket på sistone. Eftersom färjorna kom senast så är jag lite nervös över att det blir mindre uppdateringar under kommande veckor...
   Jag börjar iaf hoppas lite på att SSO's nya hemsida kommer snart! GM Heather och Lucia berättade för mig på GHS att de jobbar på den nya hemsidan och att den skulle komma inom några veckor, och nu har det gått ett tag. Känns som att hemsidan verkligen behöver ett lyft nu och jag tror att en ny hemsida skulle tas emot med öppna armar av alla spelare.
 
   Om vi sammanfattar så tror jag att det kommer någon ny häst i morgon (det ryktas om Tinkerhästar eftersom vissa spelare tydligen har rotat i spelfilerna - jag tänker ta dessa rykten med en nypa salt så att jag inte blir besviken och dessutom avråder jag folk från att rota i spelfilerna eftersom det känns rätt respektlöst att spoila vad som händer där. Jag har själv inte tittat i spelfilerna och vet inte om ryktet stämmer.), men jag hoppas på något huvuduppdrag samt SSO's nya hemsida. Oavsett vad så ser jag verkligen fram emot morgondagens uppdatering!
Humhumhum

   Jag har haft en väldigt konstig skoldag - vi har haft studiedag, vilket på min skola innebär att vi ändå får skoluppgifter. Jag har alltså gått på bio och sett en dokumentär samt kutat iväg till Fjärilshuset för ett projektarbete. Visserligen var det kul att fota alla smådjur där, men nu är jag jättetrött!
 
   Det enda jag har planerat för idag är att fortsätta redigera bilden jag visade i morse. Blir nog inte särskilt fancy, men det är ju roligt ^^ Jag måste dock se till att jag verkligen gör de dagliga uppdragen med både G.E.D. och Goldspurs, fy sjutton vad jag ligger efter! Tror det är fem dagar hos Goldspurs (vilket är mycket för mig som alltid brukar göra uppdragen) och... ehm, typ tre månader hos G.E.D? Heh, kan ju iaf trösta mig med att jag var duktig med de Pandoriska sprickorna!
Winterbringer

   Igår då jag publicerade svaren på frågestunden nämnde jag att jag sett en SSO-serie på Youtube som jag tyckte var riktigt bra. Den finns faktiskt bara i ett avsnitt än så länge (och jag är osäker på om det ska komma fler avsnitt eftersom det här gjordes i december förra året), men den är fantastiskt välgjord och något väldigt annorlunda! Avsnittet är på engelska men jag tror inte att det är så svårt att förstå vad som sägs.
   Kan också passa på att nämna att videon är gjord av Anastasia Eveningstar. Ni som hänger på SSO-sidan av Facebook har säkert sett hennes fantastiska redigeringar och målningar.
 
 
 
Snabb redigering

   Satt och viftade lite med en bild på Gambit igår. Det här var mest ett "nu-ska-jag-lattja-järnet"-moment, men jag tycker ändå det är lite kul att dela med sig av såna här grejer.
 
 
   Om jag bara hade lite mer tålamod skulle jag ha piffat upp bilden lite till, men jag fastnade med den liksom mitt i rensningen av min Fraps-mapp. Bilden kanske uppdateras då jag har tid, jag har sparat den så att jag kan leka lite hur jag vill med den ^^
En bank

   Jag har sagt det här tusen och tusen gånger förut, men jag säger det igen. Och nu då jag pratar bank så menar jag inte en sån man sätter in pengar på, utan en aån man har på en terrängbana.
 
   Om det finns något hinder jag verkligen vill ha till SSO är det denna bank från Höstryttaren. Den är utformad så att man kan hoppa den från alla möjliga håll och kanter, och om denna kom till SSO... asså ni har inte en aning om hur glad jag skulle bli! Tänk vilka möjligheter det finns för en terrängbana då, och tänk vilka häftiga bilder man kunde ta!
 
 
   Ni som har spelet Höstryttaren har säkert testat att hoppa banken på många olika sätt - om ni inte har gjort det, testa! Det är lite svårare att hoppa med hästen i Star Stable än i SSO (tycker jag), men om man får in rätt timing så brukar det gå rätt bra ^^
Blä på skolan

   Det värsta med att gå i en skola som är så sjukt slapp så det finns inte är att då man väl börjar ge upp och tänker "nähä, vi kommer alltså inte göra något vettigt alls den här veckan" - DÅ av alla stunder dyker en lärare upp och ger ut tuffare uppgifter. Resedagbok på engelska, usch och fy, som om man inte har genomlidit det tio gånger tidigare under den tolvåriga skolgången! Hur löser jag problemet? Genom att skriva en resedagbok om hur jag reser genom Jorvik, bara för att jag är totalt desperat. (Tänkte faktiskt att om jag blir nöjd med resedagboken kommer den upp på Fanfiction.net då den är färdig - den kommer vara på engelska, men då kan ni förstås läsa den om ni vill!)
 
   Ska försöka dra ihop första delen av dagboken och sen ska jag levla hästar. Gambit blir lvl 15 idag, Pretty lär gå upp i minst lvl 6 och jag ska faktiskt försöka göra de dagliga hos G.E.D. Jag har inte orkat med dem, så jag har nog inte gjort dem sedan i december tror jag.
   Dessutom ligger jag ungefär fyra-fem dagar efter med Goldspurs, tyyypiskt! Detta från GHS samt att jag har haft ett par dagar då jag inte ens har hunnit logga in på spelet. Jag ser verkligen fram emot att få prova det nya Gröndalsloppet, fram till dess får jag nog hålla mig borta från bloggar för att inte spoila för mig själv x)
Svar på era frågor

   Alla frågor från er (gällande lördagens inlägg om en frågestund) är nu sammanställda och svarade på här ^^

 
Från Amanda Silverlord:
   Vrf heter du Zijena på Wikin ist för Esme elr så och hur tänkte du när du valde start färg på pollen? :)
   Jag registrerade mig som Wiki-användare innan jag ens tänkte tanken på att ha en SSO-blogg, och från början hade jag nog mest tänkt redigera på typ svenska Harry Potter-wikin eller något åt det hållet. Dock insåg jag snabbt att jag ville starta en Wiki om SSO och... ja. Zijena är/har varit mitt namn på många andra sociala medier, så det är därför jag har just det namnet!
   Min Ashdancer var lite halvt spontant, jag hittade den grå färgen tillsammans med den vita manen och tyckte att det var sjukt snyggt, sen då jag slumpade fram hans namn så kändes det så himla perfekt att det bara blev så ^^
 
 
Från Luna Snowwatcher:
   Hur känns det att ha en så pass stor blogg? 
   Oj... ska det kännas på något speciellt sätt, haha? I jämförelse med mitt besökarantal får jag ju ändå inte mycket respons på det jag skriver, så jag antar att det är som att driva vilken liten mini-blogg som helst fast man råkar se att det är rätt många besökare... Fast det är ju inte direkt något som jag tänker på mycket, om det inte är så att besökarantalet någon dag skjuter i höjden och jag undrar typ "hur fasen hittade de hit", haha ^^
 
 
Från Rose Greenhill:
   Hur kommer det sig att du inte tävlar i championaten?
   För att jag är världens sämsta förlorare! Nejmen championaten är ett stressmoment för mig och därför har jag valt bort dem. Jag klarar inte av att vänta på att en tävling ska börja (blir bara äckligt nervös) och sen har jag haft sån otur med lagg och annat konstigt då jag väl kommer till start så att jag bara vill gråta av frustration. Sådana där nervperser är inget för mig helt enkelt!
 
   Jag undrar också lite vad du gör i spelet när du är inne, utom sådant som levling och ryktesuppdrag - hur ser en vanlig dag ut för Esme, typ?
   Oj... jag gör typ ingenting! Jag loggar in och levlar hästen jag ska levla, ser till att hästarna är omskötta, fotar om jag ska göra det och loggar ut sedan. Om några klubbkamrater är inne kanske jag chattar med dem under tiden och ibland hänger med dem på ett café eller något bara för att snacka, men annars... nä. Mycket roligare än så blir det inte!
 
 
Från Siri Moonbear:
   Absoluta favoritklädesplagg i spelet? 
   Hm... Det måste nog vara den svarta proffshjälmen som jag typ alltid använder, ibland är det nästan så att jag glömmer att den inte är obligatorisk på karaktären, haha!
 
   Drömhäst i spelet? 
   Tinker eller fjording!

   Finns det något du saknar i SSO för tillfället? (område, klädesplagg, utrustning) 
   Jag tycker det känns som att mycket är "halvfärdigt". Områden eller uppdrag man väntat på i över ett år, klubbfunktionen som lämnar mycket att önska... Jag skulle vilja se att något händer med det (typ Fornkungens bergsväg, kommer den någonsin att öppna?)

   Har det hänt att du funderat på att sluta blogga/ta en lång paus?
   Har aldrig tänkt tanken att sluta blogga. Jag älskar att blogga och kommer nog alltid att blogga om något. Om jag någon gång tar en paus är det på grund av att jag har för mycket att göra IRL för att komma med vettiga inlägg alls, på grund av tidsbrist överlag eller på grund av psykisk ohälsa. Jag tycker om det här för mycket för att sluta!

   Ungefär hur länge brukar du tänka på hästköp?
   Det beror verkligen på - vissa hästar vet jag från första sekund jag ser dem att jag måste ha i mitt stall, andra måste jag vänja mig vid. Det tog flera månader innan jag ens tänkte tanken på att köpa Gambit, för första gången jag såg honom tyckte jag att han var hur dötråkig som helst. Ibland kan det också komma nya hästar till spelet som fördröjer mina ursprungliga planer. (Typ Savoy, som försenade ett antal planerade hästar med sin ankomst)

   Vad är det som får dig att fortsätta spela? 
   Ärligt talat tror jag att mycket ligger i vanan just nu. Jag älskar SSO men för mig som är i lvl 15 och har spelat sedan väldigt tidigt så finns det inte mycket mer att göra än att levla hästar om man inte vill vara social med andra spelare (vilket självklart är kul det med, men...). Jag spelar huvudsakligen för uppdragens skull, och jag har väl någon längtan efter att få veta exakt vad som händer framöver i spelstoryn. Just i dagsläget är det tyvärr inte så att jag känner "gud vad roligt det är att spela", det känns verkligen att det behövs mer huvudstory för att väcka mitt intresse igen.

   Hur lång tid per dag lägger du ner på SSO och SSO relaterade saker? (bloggen, redigeringar, facebook, instagram osv)
   Alldeles för många! En vanlig vecka lägger jag ca 1-3 timmar på själva spelet varje dag, sitter antagligen och bloggar i 15-30 minuter varje dag (jag skriver väldigt fort, dock blir det ju självklart längre bloggtid om jag skriver flera längre inlägg), att beskära bilder till bloggen tar ju sin tid ibland och jag sitter väl uppslukad i åtminstone 1 timme åt gången då jag målar eller redigerar. Jag använder mestadels Facebookkontot till att spela spel på, så under de dagar då jag inte har något att göra i skolan (vilket är skrämmande ofta) så sitter jag och leker där också.

   Vad inspirerar dig?
   Oj, en så pass öppen fråga! Jag vet inte riktigt. Det jag skriver här blir inspirerat av vad jag ser i spelet, det jag tänker i mitt huvud kommer mestadels från Tumblr. Vet inte riktigt vad mer, mitt liv kretsar inte kring mycket annat än skolan och SSO i dagsläget! (Tragic but true)
 
 
Från Evangeline Silverbell:
   Vad har du för SSO-rutiner? Finns det något du alltid gör på samma sätt?
   Jag hade mer rutiner under 2013 än vad jag har just nu... jag har inte haft samma tid till datorn under de senaste månaderna eftersom det hänt massa grejer IRL, så de rutiner jag faktiskt har haft har försvunnit helt. Förut var det iaf så att jag alltid skötte om alla hästar precis innan jag loggade ut, och jag brukade av princip ta ut allihop åtminstone en kort stund varje dag - vore omöjligt nu ändå då jag har så pass många hästar ^^
 
   Hur många gånger har du köpt Star Coins?
   Har köpt SC sju gånger sedan jag började spela och varje gång var det 500 SC under en dubbelhelg (som då blev 1000 per gång). De gånger jag köpte SR innan jag blev Life Time är inte inräknade!
 
   Varifrån och när får du mest inspiration till att skriva blogginlägg?
   Det är nog som lättast då det händer nya grejer i spelet, särskilt efter att nya uppdrag har kommit. Jag vill ju egentligen bygga mitt bloggande på reflekterande inlägg, fast det är lite svårt nu då det känns som att jag har gått igenom det mesta!
 
   Tänker du någonsin att det skulle vara roligt att prova vara med på något slags event som brukar genomföras i olika klubbar? I så fall, vilket slags event tilltalar dej mest?
   Har absolut tänkt tanken! De som har event i sina klubbar verkar ju ha jätteroligt, så det har väl hänt att man velat vara med bara för att testa. Fast jag vet inte vad jag faktiskt skulle vilja göra... Jag är ju inte en särskilt duktig spelare om man tittar på topplistor, så något där man inte behöver vara duktig i sådana tävlingar? x) nejmen någon kadrilj hade nog varit kul att delta i.
 
   Brukar du se på youtubeserier som spelare gjort om SSO? Vad har du sett och vad tycker du om konceptet?
   Jag har sett någon enstaka. Det är ett kul koncept, men jag har verkligen inte tålamod nog att sitta och titta på SSO-serier! Jag blir bara uttråkad och klickar mig snabbt igenom videon. Jag vet att det var en serie jag såg någon gång som jag verkligen tyckte var fantastiskt välgjord, men jag minns inte vad den hette... jag återkommer om jag hittar den igen!
 
   Hur många fler hästar räcker dina Star Coins till just nu?
   Om jag endast skulle köpa de dyraste hästarna i spelet (som kostar 990 SC) - ungefär 9 hästar ^^ De hästar som jag har bergsäkert planerade just nu kostar 6840 SC tillsammans och då har jag ändå råd med två av de allra dyraste hästarna utöver dem :)
 
   Vad tycker du om priserna på att köpa Star Rider och Star Coins till spelet?
   Jag tycker de är lite höga (för mig som är fattig student), men helt rimliga. Med tanke på vilket fantastiskt spel så tycker jag nästan att det är lite billigt, om man ser det från den synvinkeln. fast jag är tacksam över att det inte är dyrare ^^
 
   Vad har du för slags humor? Vad tycker du är roligt, och vad tycker du inte är roligt (till skillnad från en del andra)?
   Jag är nog ganska lättroad. Jag uppskattar ganska många sorters humor, antagligen många fler än de jag inte förstår mig på. Jag kan liksom lika väl sitta och garva över de urdåliga skämten i Melodifestivalen (kanske inte från årets, manuset var askasst) som jag skrattar åt Magnus Betnérs mer klipska humor. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva det jag inte gillar - man kan väl säga att det finns en tid och en plats för att skämta om allt, men saker kan bli så himla fel om de kommer upp i fel sammanhang, eller uttrycks på ett klumpigt sätt. Om man känner sig obekväm med ett skämt för att det är just fel sammanhang, då är det ju inte roligt längre. Does that make any sense?
 
   När mår du som bäst och när mår du som sämst?
   Det där är nog den svåraste frågan jag har fått på flera år. Jag vet knappt hur mitt eget huvud fungerar och jag är så nollställd i skallen efter depressioner och trassel i livet och allt vad det nu har varit, så jag brukar inte riktigt våga tänka efter. Istället för att gräva ner mig djupt i det här kan jag väl säga att de gånger jag känner mig väldigt, väldigt glad över något som har hänt så skriver jag en liten lapp med händelsen och lägger den i min "Happy Jar" Jarvis, där jag samlar på mig bra minnen från 2014.
 
   Har du något tips på lite annorlunda sso-bloggar som inte blivit upptäckt av så många som de förtjänar?
   Vet väl inte om de är så mycket annorlunda, men det är bloggar som jag verkligen uppskattar. Har några i åtanke som borde uppmärksammas mer än de gör:
   - Genevieve Nightbard
   - Alanis Moonstorm
   - Siri Moonbear
   - Alva Moonfall
   - Maria Mountaindaughter
   - Evangeline Silverbell (ja, jag tycker att du hör till den kategorin)
   (Egentligen borde väl klubbkamraten Myra vara med på den här listan också, men jag vet att hon fick väldigt mycket uppmärksamhet för några inlägg förra veckan så hon platsar inte riktigt här just nu c;)
 
 
Från Renee Bluebridge:
   Vilket utav områdena Södra Skördebygden, Dino dalen, Fornkungens bergsväg och området där Jorvik City ligger, skulle du vilja öppnade först och varför?
   Hahaha nejmen gud så svårt! Jag måste nog säga Dinodalen - den har ju funnits i spelets monologer i bokstavligt talat över två år, så nu är det allt dags tycker jag!
 
   Vad vill du mest av allt ha på onsdagsuppdateringen nästa vecka? 
   Jag har hört rykten om att folk har hittat Gypsy Vanners (Tinkerhästar/Irish Cob) i spelfilerna, så OM det nu stämmer så skulle jag verkligen vilja se de hästarna i spelet! (Jag har inte kollat själv i filerna, tycker det känns lite respektlöst att sprida runt det där tbh...)
 
   Av alla hästar i ditt stall, finns det någon/några som du alltid känner "gud va fin!" varje gång du rider på hen? 
   Jag känner nog det på alla tolv, faktiskt. Det är väl det som är så bra då jag planerar mina hästköp så långt i förväg, då vet jag verkligen att jag kommer vara nöjd då jag väl får hem hästen till stallet ^^

   Finns det någon hästras som inte finns i SSO än, men som du verkligen vill ha? :D 
   Tinker, Shire och Fjording! :D
 
   När du upptäcker en sso-blogg, vad är det som gör att du fortsätter följa den? 
   Välskrivna inlägg, trevliga bilder samt en design som är "snäll för ögonen" (så att det inte är en regnbåge av skrikiga neonfärger, haha). Det är dock rätt sällan jag hittar en blogg och genast känner "wow, den här måste jag börja följa nu", utan det brukar ta några besök innan jag fastnar ^^

   Hur känner du över att din blogg har blivit så pass stor som den är idag? 
   Ja du... Jag tycker ju som sagt inte att den känns så stor! Jag ser statistiken som siffror, men jag får ju inte så mycket respons här på bloggen i jämförelse med besökarantalet. Däremot kan det märkas i spelet då folk kommer förbi och säger att de tycker om bloggen, och det är ju jättekul, och jättehäftigt, att höra. Om något så är jag verkligen grymt tacksam mot alla er som dyker upp ur det blå och slänger ur er fina ord, det gör mig otroligt glad!
 


   Tack för era frågor, det är alltid jättekul att sammanfatta de här inläggen ^^ (Perfekt dessutom då man inte riktigt vet vad man ska skriva om, haha!)
Bara för att jag är så himla nyfiken som vanligt

   Vore jättekul om ni svarade på det här!
 
Använder du dig av Bloglovin' för att läsa bloggar?
  
pollcode.com free polls 
Sunshine, daisies, butter mellow...

   ... turn this stupid fat rat yellow!
 
   Nejmen det blev en supergullig, rosaklädd liten ponny istället. Inga klagomål här inte!
 
 
En samling utmaningar

   För väääldigt länge sedan (okej, det är väl ganska precis ett år sedan nu) komponerade jag ihop en bloggutmaning om SSO - precis en sådan som jag de senaste två veckorna har haft om Årstidsryttarna. Jag har sett att den utmaningen har flaxat runt litegrann på olika bloggar, och jag har sett att andra spelare har fått cred för den - vilket jag tycker är lite trist, för det är ju inte kul då andra får ära för saker som jag själv gjort, hur obetydligt det än må vara.
   Nu har jag sammanställt de tre utmaningar jag än har gjort (SSO, SSL och SS) på tre olika bilder. Det ser lite roligare ut, och det är rätt svårt att missa att det är jag som har gjort dem. Dessa utmaningar får självklart användas, det är bara att ni isf laddar upp bilderna på er blogg under Dag 1 eller något sådant.
  (Som ni kanske ser så är ser inte SSO-utmaningen exakt likadan ut som då jag själv utförde den för ett år sedan - jag har bytt plats på ett par dagar för att de ska passa bättre, nu då spelet också har utvecklats med t ex Hästfunktionen.)
 
   Tänk också på att det här är grejer man gör bara för skojs skull. Man kan välja att tolka varje dags utmaning precis som man vill; det finns inget rätt eller fel!
 
 
 
 
 
 
 
   UPDATE: Numera har jag även alla Star Academy-spel men har inte än orkat ordna en utmaning gällande dem. Om ni påminner mig lite så kanske det händer någon gång!
Frågestunden avslutas i morgon!

   I morgon då jag kommer hem från skolan avslutar jag frågestunden jag startade igår. Om ni undrar något kan ni passa på att fråga nu - ni som har bloggar får självklart en länk tillbaka också ;)
 
   Se inlägget HÄR.
Puh, saker kanske kommer lösa sig

   Har fått fatt i en snubbe som har en massa datorer på lager, så vi skulle se om han kan få fram en schyst dator åt mig för rimligt pris... om det går som jag vill kanske jag har en ny, fräsch dator som inte dör av överhettning stup i kvarten redan mot slutet av nästa vecka :D För att göra det hela ännu lite bättre så har jag fått ett jobberbjudande idag så jag kommer ha någon slags inkomstkälla i höst... + att min kusin har prackat på mig tio stora kakor Marabou-choklad. Åzum dag!
 
   Till att börja med ska jag nu bota min huvudvärk som hållt i sig hela dagen, men sen tänkte jag levla Gambit (som är på lvl 14 just nu) och ta itu med lite saker som jag inte har hunnit med i veckan - typ gå igenom min inkorg på mejlen samt koda bloggdesign. Om jag blir färdig med det jag vill så tänkte jag börja på en SSO-relaterad redigering - är nämligen himla sugen på att hitta på något i Photoshop ^^
Har ni sett...?

   ...att Lucy Westlake är tillbaka med sin blogg? Kika in hos henne HÄR!
Dag 15 - Det absolut bästa i Star Stable

   Nu var det många år sedan jag började spela Star Stable, och det är faktiskt svårt att spela dem numera, de fyra spelen. Anledningen är inte att spelen är dåliga, utan att SSO är så sjukt bra i jämförelse.
   Det absolut bästa med Star Stable, de fyra spelen som åtminstone jag kallar Årstidsryttarna, är att vi fick en slags fortsättning på SSL där vi kunde återbesöka platser och möta gamla karaktärer, samt att det kunde ge SSO en språngbräda. En spelserie som kanske från början var menad att avsluta SSL blev istället något för SSO att leva upp till. Och den härliga spelkänslan består, år ut och år in.
 
 
   Det här var den sista delen av min bloggutmaning. Då jag har spelat igenom Star Academy (vilket jag än inte har hunnit med) så ska jag försöka komponera en utmaning även om den serien - eftersom jag saknar spel 3 får man dock se hur det går ^^
Snabbt byte

 
   Nu i helgen åker mina hästar lite fram och tillbaka från Hästön - behöver nämligen nya bilder att använda på allihopa. Då jag väl är färdig med det så stannar några hästar hemma medan ett nytt lass åker till Hästön - vill nämligen ha både Gigi och Misty hemma, så Freya och Arwen kommer få besöka Hästön för första gången ^^
Stjärnor i skymning

 
Hästlista

   Strax innan jag köpte Gambit lade jag upp en lista med ledtrådar över mina framtida hästar. Nu har två hästar på listan flyttat hem (Gambit och Pretty), men listan har faktiskt utökats med ytterligare tre hästar sedan dess, planerade och klara. De hästar med siffror till namn här är alltså de som i framtiden kommer flytta hem till mig ^^
 
   - Pretty och 4 är ponnyer
 
   - Gambit har bytt smeknamn ett par gånger innan jag hittade precis rätt
 
   - Nästan hela min klubb vet vilken häst 8 är (om inte hela klubben vid det här laget)
 
   - 6 och 7 har fått sina smeknamn efter låttitlar
 
   - 3 har fått sitt namn efter en karaktär i en film
 
   - Från första sekunden jag såg 9 i spelet visste jag vad jag skulle kalla henne.
 
   - Både Gambit och 8 har namn efter seriefigurer
 
   - Jag var på väg att köpa hem Gambit flera gånger, men har stoppat mig själv och köpt en annan häst istället (Arwen, Helios och Savoy kom alla i vägen för det köpet)
 
   - Jag hade tänkt köpa 5 för några veckor sedan, men bestämde mig för att vänta lite och köpte sedan Savoy istället
 
   - 6 har jag velat köpa i evigheter, men jag undvek henne (ja, det är ett sto) eftersom jag redan hade en häst som jag tyckte hon var för lik
 
   - Först hade jag inte tänkt mig att köpa 10, men varje gång jag ser hästen så blir jag... glad. Fantastiskt fin häst och jag ser fram emot att få hem honom!
 
   - 4 har ett namn som jag länge tyckt varit perfekt för en häst, och jag har dessutom tipsat andra spelare om namnet då jag har frågats om råd (Jag vet dock inte om någon faktiskt använde sig av namnet)
 
   - 5 delar namn med en häst jag IRL har ridit på två gånger. Jag tänkte faktiskt inte på det då jag planerade namnet, jag tyckte bara att det var ett grymt snyggt namn.
 
   - Jag ser fram emot att klä 3 i ljusa färger, särskilt blått!
 
   - Pretty är en häst jag har velat köpa ända sedan den kom till spelet, men eftersom vi då begränsades av antalet stallplatser lät jag bli - något jag har haft lite halvångest över, för jag tycker verkligen om den hästen.
 
   - 11 är en häst som jag har haft ett färdigt namn på i evigheter - och denna häst är också den enda på listan som inte finns i spelet än. Jag bara väntar på den dagen som rätt häst kommer, den häst som kommer bära namnet med bravur!
 
   - Av dessa elva hästar är fyra av dem ston och sju av dem är hingstar.
Gästbloggning - Lily McLee

   Lily McLee gissade rätt i min senaste gissningstävling (gällande min nya häst Pretty) och vann därmed en gästbloggning här :)

 
   Hej alla Esmes läsare! Mitt namn är Lily Mclee och jag är en glad och hjälpsam tjej på 15 år! För tillfället bor jag i Fort Pinta med mina 10 hästar. Jag började spela på servern Air Star men blev sedan serverflyttad till servern Marshmallow Cloud någon gång i höstas. Jag är med i klubben The Swans, där jag trivs som handen i handsken! 
 
   Jag tycker om att fota och skriva om mina åsikter, hästar med mera och tyckte att det verkade kul att blogga, så startade min första blogg i slutet av december 2013. Jag tycker att det är roligt att redigera bilder, men brukar inte ägna mig åt att redigera så jätteavancerade saker. 
 
 
 
Det var då lite om mig! Kom inte på så mycket mer att skriva. :) Tack för mig! /Lily
 
 
   Besök Lilys blogg HÄR!
Fråga på!

   Nu var det ett bra tag sedan jag hade en frågestund, så nu har ni chansen att fråga vad ni vill ^^ Det var låg respons senast, därför har jag väntat så länge :)
 
Fråga på!
Dag 14 - Bästa ridsporten i spelen

   Terräng, distans, banhoppning, dressyr, trail, pole bending, barrel race och reining - det är dessa ridsportgrenar som dyker upp i Star Stable. Och i de här fyra spelen är mina favoriter alla westerngrenar, alltså trail, pole bending, barrel race och reining. De bidrar med något helt nytt till hästspel, något som jag aldrig hade sett innan och något som jag fortfarande inte har mött utanför spelserierna. Jag hoppas att westerngrenarna kommer få ta mer plats i SSO, för det är de verkligen värda!
 
   Lone Star Rodeo
Finaste grålle

 
Bildsortering

   Jag har levlat Gambit samt beskurit en väldans massa bilder idag. I morgon kommer jag nog inte ha tid att sitta framför datorn alls, så jag har dessutom dragit ihop inlägg till dess. Lily McLees gästbloggning dyker upp klockan tolv i morgon också, så håll koll på den! ^^
 
   Lilla Pretty har nu äntligen flyttat hem också - jag har velat köpa henne sedan hon kom till spelet men vågade då inte, eftersom vi då inte kände till Hästön. Känns som att hon är en perfekt del av familjen Silverforce, jätteroligt :D Kommer nog bildspamma lite på henne framöver, för hon är så söt ♥ Gäller bara att jag har tid att spela, samt fota. Har en bloggdesign att koda också (inte åt mig själv) och jag hittar liksom inte riktigt tiden eftersom jag vill göra så mycket saker samtidigt. På söndag kommer jag antingen ha hemmadag eller åka iväg för att titta på priser på datorer, och om jag är hemma blir det kodning ^^ Jag älskar verkligen att koda bloggdesigner, men då saker krockar... xP
 
   Jag ska logga in igen och kuta runt lite med Pretty - tänkte dra igenom hela GåD, eftersom jag inte pallade det med Gambit. Sen kanske jag åker lite fram och tillbaka med färjorna också, för jag var verkligen barnsligt road av dem (vilket Siri antagligen märkte i klubbchatten igår då jag provade för första gången, haha). Bästa färdsättet någonsin!
Party Princess

   Partyprinsessan Pretty gör kanske inte skäl för sitt fulla namn, men söt är hon allt. En ponny av det lite mer nervösa virket och nåde dig om någonting inte ser exakt ut som det brukar under en uteritt - då kommer lilla Pretty inte ta ett steg till. Snäll är hon, till tusen, men hon ser monster överallt. I hagen med kamraterna kan hon dock kaxa upp sig rejält och där är hon inte rädd för att ta i med hårdhandskarna; för trots att hon är ung är hon ranghög.
 
 
   Namn: Party Princess
   Tilltalsnamn: Pretty
   Namnbetydelse: Party Princess kan översättas till "partyprinsessa". Pretty är engelska för "söt".
   Född: 2010
   Ras: Jorvikisk ponny kat. C
   Lynne: En väldigt vänlig och försiktig liten ponny som är rädd om sig. Kan kaxa upp sig lite i hagen, men är en riktig räddhare att rida.
   Level: 15
 
 
 
Vinnare av tävlingen

   Idag flyttar min lilla Pretty hem, yaay :D Den här gången var det faktiskt bara en enda vinnare i gissningstävlingen - nämligen Lily McLee, som helt korrekt gissade att min Party Princess aka. Pretty är en Jorvikisk ponny, en liten linfux! Pretty flyttar hem lite senare idag.
 
   Lily, skriv ett inlägg som du vill ska synas på Monokerus.se och mejla det samt bilder (om du vill ha bilder i inlägget) till mig på esmesilverforce@hotmail.com - och kom ihåg att du får skriva om precis vad du vill :)
Dag 13 - Favoritområde

    Det område jag tycker bäst om i spelserien är utan tvekan Höstens område! Det är stort (nästan lite för stort ibland, eftersom det är väldigt tomt), det är charmigt, det innehåller både platser man känner igen från SSL samt platser man fått återbesöka i SSO. Även fast jag tycker att Vårens område är vackrast (med Rockville, Beauvista och Bayrigde - ugh, vilka vackra platser!) så är det för alltid Höstens område jag kommer tycka bäst om ^^
 
 
 
Åh vad jag blir ledsen

   Jag har länge levt i förnekelse gällande Hugo, aka min älskade dator. Ett bärbart skrälle som är någonstans mellan fyra-fem år nu, och han sjunger verkligen på sista versen. Fläkten gav upp för typ ett år sedan (lärde mig då också att det här är en modell som har grova problem med fläktarna, kul), och jag har sedan dess levt med en kylplatta till den. Överhettas och dör lite då och då. Fastnar och segar och allt hela tiden.
   Jag behöver en ny dator, är i desperat behov av en ny dator. Just nu har jag en ny kylplatta som jag köpte igår (som inte gör sitt jobb) eftersom den gamla lät som en traktor för att slutligen döden dö, samt en extra fläkt som typ hänger över mig, eftersom jag måste ha kylan på datorn. Uppenbarligen ohållbart. Och jag har inga pengar för att köpa en ny dator. Jag pluggar heltid och är under 20 år, vilket innebär att jag får 1050 kr i månaden. Min obligatoriska skolmat kostar 1100 varje månad. Underbart, inte sant? Tur att man har en fantastiskt snäll mamma som hjälper till att betala så att jag faktiskt kan ha ett liv alls.
 
   Just nu verkar det dock som att jag kommer behöva trolla med knäna för att skaffa mig en ny dator. Jag kommer inte få pengar innan sommaren, men nu verkar det som att jag måste ta pengar ur mitt sparkonto för att kunna skaffa mig en ny dator. Och det är asjobbigt, för i det sparkontot ligger pengarna som jag behöver till mitt framtida körkort - och de räcker inte ens nu. Datorn är dock min tillflykt där jag glömmer diverse problem man har i övrigt, och den är min trygghet, utgör min vila. Jag tror den blir extra viktig för mig eftersom den är ett trygghetsmoment i min Aspie-vardag.
 
   Så, nu har jag fått klaga av mig lite, och om jag helt plötsligt loggar och ut försvinner mitt i en konversation i spelet så vet ni att det är datorn som fått spunk. Under nästa vecka ska jag åka iväg och se lite vad olika datorer kostar, för nu är det ju bara att inse faktum - snart står jag utan en dator och det funkar inte. (Positivt är dock att jag endast kommer lägga ut pengar på en dator som tål lite spel - så det finns en chans att jag isf kan börja spela LotRO!)
Nu fasen

   Jag har åter en fungerande dator (åkte i panik iväg och köpte en ny kylplatta, billig försäkring det här) och har hunnit logga in på spelet. Avråder folk från att försöka galoppera igenom Stablebucks samtidigt som man äter mat med kinapinnar, kraschade i saker varannan meter.
 
 
   Okej, färjor. Jag tycker att de är fantastiskt trevliga, en underbar grej att ha i spelet! Jag har hoppats på något sånt här i ungefär ett år och jag tycker att idén kom till liv på bästa sätt. Ljuvligt! Jag gillar att de har sina bestämda rutter, så att det blir lite som att åka buss. Jag har själv inte hunnit åka än, men ska testa det någon gång under dagen.
   De nya kläderna - roligt tillskott! Tränset ska jag köpa fortare än kvickt, det kommer passa fantastiskt fint på de flesta av mina hästar.
 
   Igår fick jag en lavinartad ökning av besökare här på bloggen - vilket sker varje onsdag, men jag gissar att antalet blev lite högre än vanligt för att folk undrade vad jag skulle hitta på gällande vad som komma skall; Jorvik City.
   "Stal" bilden från klubbkamraten Myra Riverfall. Kika in på hennes blooooogg
 
   Var gång något sådant här händer verkar folk nämligen hoppas på att jag ska komma med något klyftigt att säga om saken. Problemet är att jag har verkligen inte den blekaste om vafasen som pågår, vad som händer, INGENTING! (fast ni verkar ju iofs gilla då jag bara flummar runt utan att begripa något ändå, so here goes)
   Innan Skörde öppnade trodde jag att Jarlaheim skulle vara Jorvik City, eller så nära Jorvik City som man kunde komma. Ni som har hängt här ett tag vet att jag är en hängiven Pokémonspelare, och innan vi visste något konkret om Skörde gissade jag att Jarlaheim skulle se ut typ som Castelia City från Pokémon Black/White samt Black 2/White 2.
Castelia City.png
   Castelia City, bild lånad från Bulbapedia (denna fiktiva stad Castelia är delvis baserad på Manhattan, delvis på Central Park)
 
   Asså ja, jag tänkte mig Castelia fast med... liiite mindre skyskrapor. Fast sen fick vi ju veta att Skörde inte skulle vara precis som i SSL. Innan dess hade jag tänkt mig typ att det skulle vara en liiiten version av Castelia City med Jorviks Läroverk samt de olika ställena som dök upp i både SSL och SA. Det var väl eftersom Jarlaheim från början hette "Jorvikstallets bygd", så jag tänkte mig att det skulle vara en stad där allt vi sett tidigare skulle kastas in.
   Men nu! Nu har vi en Jorvik City som ligger borton Firgroves vilda berg! Jag kan tänka mig att det a) öppnas en liten stig nära vattnet man kan följa för att komma dit, b) blir ett uppdrag där man tar färjan dit första gången man besöker platsen (vilket vore ascoolt) eller c) att man går in via Den Glömda/Gömda/Whatever Dinosauriens Dal och sedan rör sig söderut, vilket isf skulle innebära att det är ett nytt, stort område som ligger där bakom. Version c) skulle nog vara rätt cool, fast... nä. (Jag vet inte ens hur spelkartan ser ut i dagsläget, har inte hunnit kika på saken än)
   Nu har jag varit ganska lugn gällande det här, MEN DET HÄR ÄR ÅZUM! Det som skrämmer mig lite är att... ska jag göra en lista?
  • Vi har inte haft uppdrag med huvudstoryn på hur länge som helst och ska det väntas ännu mer?
  • Södra delen av Skördebygden har inte öppnats än. Ska den öppnas först eller kommer den glömmas bort till förmån för Jorvik City?
  • Fornkungens bergsväg har fortfarande inte öppnats och nu har GåD varit öppet i ungefär ett och ett halvt år.
  • Dinodalen, som man hört om ändå sedan spelets start för över två år sedan, har inte heller öppnat än.
   Det känns som att listan med "halvfärdiga" grejer bara ökar och ökar. Nu ska jag inte börja kuta runt i panik som en höna med avhugget huvud, SSO-teamet har säkerligen full kontroll över saken, fast man blir ju banne mig fundersam här.
 
   Det var ett tag sedan jag kunde komma med mina teorier, det var lite skönt att få ur mig det här. Yaaay! Berätta gärna vad ni tror om Jorvik City, eller vad ni nu vill säga om uppdateringen alls - berätta gärna vad ni tycker om färjesystemet om inte annat!
Respons från er är åzum

   Jätteroligt att folk har delat sina åsikter gällande inlägget "Manliga spelarkaraktärer"! Jag trodde verkligen att folk skulle basha ner på mig totalt för att jag inte anser att manliga spelarkaraktärer är ett måste, så det var både lite skönt och lite roligt att veta att jag inte är ensam. Dock tycker jag det är lite trist att se att många är mer negativt inställda till saken - jag ser absolut er poäng med att det skulle öka det här "söker pojkvän på SSO", vilket jag tycker är rätt vedervärdigt redan nu, och ja, till viss del kanske jag kan köpa det här med att "fel" människor hittar till spelet. Men i ärlighetens namn så tror jag verkligen inte att antalet "snuskgubbar och pedofiler", om man nu säger så, skulle öka bara för att avataren kan se ut på ett annat sätt. Det känns lite som att de redan skulle ha hittat hit isf, om ni förstår vad jag menar. (Nu känner jag mig ganska färdig med det här ämnet själv, tycker att jag har sagt det jag har att säga, men ni kan självklart gärna fortsätta diskutera i inläggets kommentarsfält!)
 
   Det jag egentligen ville säga med det här är att det är att en av de roligaste sakerna med att kunna dela med mig av tankar på det här sättet är att få respons. Det är jättekul då ni kommenterar, i synnerhet då kommentaren är lång blir jag verkligen jätteglad - för det är så roligt att veta vad ni tycker om saken. Jag är så nyfiken på andras åsikter om ett ämne att jag gärna lusläser kommentarsfält på andra bloggar också, för ibland kan det dyka upp riktiga guldgruvor där.
   Undrar nu - är jag ensam om att typ vara besatt av att läsa kommentarsfält även på andra bloggar eller är det fler än jag som är överintresserad? x)
 
   (Jag åker nu iväg och köper ny fläkt till min dator eftersom den knappt är användbar, men jag återkommer senare med den utlovade utvärderingen av gårdagens uppdatering!)
Inläggstips

   Då jag skrev inlägget om Courtney som publicerades igår hade jag en plan då jag började med inlägget - en plan som jag tappade helt på vägen (jag är duktig på att glömma bort vad sjutton jag faktiskt ville prata om). Min klubbkamrat Genevieve Nightbard å andra sidan har själv tagit upp ämnet nu och lyft upp precis de delar som jag missade helt, och har dessutom skrivit om saken på ett mycket bra sätt.
 
   Läs Gens inlägg HÄR.
Dag 12 - Någon/Något från spelen jag saknar i SSO

   Haha, det här blir ju en hel lista, men whatever. (Note to self - tänk igenom innan man komponerar en bloggutmaning)
 
   - Olika terränghinder från Höstryttaren (upphopp, dike, bank, grind)
   - Möjligheten att plocka mat till hästen ute i naturen
   - Möjligheten att röra sig långt ut i vatten utan att bli skickad tillbaka till stranden
   - Medaljer om man klarar en tävlingsbana på en viss tid
   - Trail och vad-nu-den-andra-westerngrenen-var-för-något
   - Det här med att man kan sköta om hästen oavsett var man är någonstans - det borde finnas sånga här små övernattningsstugor ute i naturen där man åtminstone kan fylla på sin vattenhink
   - Kläderna som jag visade i ett inlägg för några dagar sedan
   - Färgade ikoner i ryggsäcken till kläder/utrustning
 
   Sen har vi ju Kevin, som var med i alla Star Stable-spel (samt alla Star Academy-spel) och där var en allmänt skön prick. Jag ser honom gärna i SSO, det vore riktigt kul!
Natt blir dag och dag blir natt

 
   För en gångs skull blir det en nattbild såhär på morgonkvisten - min dator har brakat och jag har inte tillgång till något alls just nu. Det löser sig dock i eftermiddag, icke att förtrösta!
Kaos

   Jag kom hem för typ en halvtimme sedan, har hållt på med ett skolarbete hela dagen. Vet inte om jag hinner spela idag, men utvärdering av uppdateringen kommer i morgon.
 
   Friden vare med er!
Skönhet inuti

   För en vecka sedan kom Courtney Summers till SSO. En... mindre vacker karaktär, utseendemässigt. På insdan? En entusiastisk kvinna med stark känsla för vett och etikett, som kanske hade passat bättre på 1800-talet. En karaktär som känns vänlig samtidigt som det är "let's go for it" då hon verkligen vet vad hon vill. Jag har sett att många har kallat henne en Gold Digger (dvs Guldgrävare - i det här sammanhanget någon som är tillsammans med en rikare partner mest för pengarnas skull), och... ja, kanske lite. Men jag tror faktiskt att det inte hänger så väldigt mycket på den saken.
 
   I spelchatten, och på vissa bloggar, har jag sett "Courtney är det fulaste jag har sett, det finns inte en chans att Karl Franz faktiskt är kär i henne". Människor, hör ni hur ni låter? Kan man inte blir kär i en person som inte är bildskön? Kan man bara bli förälskad i vackra personer? Jag blir ju seriöst rädd då jag hör hur de här flickorna resonerar.
   Jag har det här hoppet i mig att folk ska tycka om människor för deras personligheter, inte för deras utseende. Och därför tyckte jag att Karl Franz och Courtney var ett härligt par - visst, helt smärtfritt kanske det inte skulle gå eftersom Courtney verkar ganska bestämd och genast börjar sätta sina planer i verket på deras restaurang, men det visar att man inte behöver gå utefter vad majoriteten anser vara vackert. Ni kanske minns att Karl Franz tyckte att Courtney var den vackraste kvinnan han hade sett - det gillade jag verkligen.
 
   Nejmen jag blir lite nervös över mänskligheten, that's all.
Dag 11 - En NPC jag gillar i var spel

   Höstryttaren
   Nu är jag väl lite tråkig, men HERMAN! Jag tycker han är en sån skön karaktär, han är liksom alltid där för att vara glad och trevlig. Jag hoppas att han snart vågar sig ut ur sitt hus där vid Jorvikstallet i SSO, där inne kan han ju inte sitta och uggla i all evighet.
 
   Vinterryttaren
   Hermit verkar vara en skön prick som hänger uppe i de ensliga, iskalla bergen utan ens ett hus att värma sig i. (I min Fan Fic så fick sig stackarn ett hus och ett litet stall med tre boxar, kände att han skulle frysa annars, haha)
 
   Vårryttaren
   Ronnie Bob Summers har fått lite uppmärksamhet här i bloggen varje gång han har nämnts i SSO, och jag hoppas på att han lever och kommer dyka upp i SSO för att sedan springa runt till vänner och bekanta med bullar och kaffe såsom han gjorde då han bodde i Bayridge. En riktigt trevlig karaktär!
 
   Sommarryttaren
   Coyote påminner självklart om Herman, eftersom de är bröder. Jag vet inte ens riktigt varför, men jag gillar verkligen Coyote. Hoppashoppashoppas att han dyker upp i SSO någon gång och sätter igång med något nytt westerncenter - kan nästan se det framför mig, "The New Coyote Ranch"!
Vitt och svart

 
   Jag kommer hem väldigt sent idag pga skolarbete, men lär antagligen komma med någon slags utvärderingsgrej om uppdateringen ändå ^^
Manliga spelarkaraktärer

   Ända sedan SSO's start har folk reagerat på att det bara går att spela som en flicka. "Diskriminering", har åtminstone jag hört från olika håll. Väldigt tidigt var det folk som mejlade in till spelet om saken (under de första månaderna kunde man räkna med ett svar på typ vad som helst inom ett par dagar - det var ju en väldigt mycket mindre spelarbas på den tiden), och fick svaret att spelstoryn var speciellt skriven för en flicka. Och jag kan faktiskt köpa det. Huvudstoryn går ju faktiskt ut på en profetia om att en flicka ska rädda Jorvik, och väldigt mycket i spelet är gjort för att tilltala just flickor - då menar jag nästan den här stereotypa lilla prinsessan som älskar rosa. Vi har lyxen att ha väldigt många valalternativ till att skräddarsy våra karaktärer i dagsläget, men då spelet öppnades var det inte mycket att hurra för i klädväg om man inte var så mycket för krimskrams.
   Hur många spel finns det inte där man bara kan spela som killar? Ganska många, vågar jag påstå. Numera fattar ju de flesta spelutvecklare/vilka-man-nu-ska-skylla-på-inom-branschen att tjejer är minst lika intresserade av spel som killar är, och därför jämnas det ut lite bättre, men faktum kvarstår. Att det nu finns ett onlinespel där man endast kan spela som flicka - kan det inte få finnas ett onlinespel då? Varför är det här spelet, som lyfter fram tjejer, så himla dåligt jämte de som bara lyfter fram killar? (Sen är jag fullt medveten om att tjejerna (karaktärerna, inte nödvändigtvis spelarna ofc) i det här spelet mestadels är nästintill anorektiska, men den diskussionen kan vi ta en annan gång.)
   Självklart skulle jag tycka det var trevligt om det faktiskt kom manliga spelarkaraktärer till spelet, det skulle jag. Jag kan se lite problem med att existerande spelare kanske vill byta kön på sin karaktär och därmed behålla alla framsteg i spelet, för det gissar jag skulle vara en sjukt massa krångel. Men visst, jämställdhet all the way! Jag kan förstå att killar inte i första hand var de spelare man var ute efter då spelet startades, och jag gissar att det inte finns särskilt många killar i spelarstaben (i jämförelse med antalet tjejer) om man ser det hela överlag, men visst vore det bra att ta alla 
 
   Däremot en sak som jag nästan tycker är obligatoriskt är hudfärger på karaktärerna vi har. Jag förstår absolut att det kan bli kaos att göra manliga spelarkaraktärer (skriva om storyn så att det passar killar alternativt blir mer könsneutralt, fler ansikten, fler håstilar, annan form på kläderna för att sitta bättre på en kille), men att ge oss möjlighet att bestämma vår karaktärs hudfärg tycker jag är viktigt. Själv är jag det man kallar för vit, men om jag hade en annan ton på min hud skulle jag med största säkerhet vilja åtminstone ha alternativet att låta min karaktär se ut på samma sätt. Det är väl ändå något som syns ganska tydligt i spel, inte sant? Jag blev själv väldigt glad över att det var lite mer mångfald i Skördebygden med mörkhyade NPC's, för jag tycker det är bra att det inte bara blir ett... åh, jag vet inte ens hur jag ska få fram orden. "Vitt medel-Svensson-spel"?
 
   Jag kan tänka mig att mitt resonemang kan se lite konstigt ut, att jag tycker det är viktigare med hudfärger än olika kön. Fast sen får man ju också tänka på vilka spelet i huvudsak riktar sig till, och det är tjejer i en relativt ung ålder.
 
   Det här ser nog jätteluddigt ut, men jag hoppas att jag fick fram min poäng!
 
   EDIT: Fick två kloka kommentarer gällande hur manliga karaktärer kan missbrukas. Jag hade faktiskt inte tänkt på saken själv men håller absolut med till viss del, det kunde säkerligen vara problematiskt! Råder alla läsare att kika på kommentarerna på det här inlägget.
Djävulsklyftan

   Fick tips om detta ämne av Nova M.

 
   Djävulsklyftan har funnits med mig länge, redan sedan Starshine Legacy. Alex och Katja tävlar i ett galet lopp över klyftan medan Garnoks bläckfiskarmar tränger sig upp ur jorden i ett försök att stoppa Alex. (Ja, jag var liten och skraj på den tiden, traumatiserad för livet) Man får inte veta mycket om platsen då, mer än att den ska vara... ondskefull. Trevlig stämning för ett barnspel!
   Klyftan dök upp igen i Höstryttaren, men den såg där avsevärt mycket trevligare ut. Eller, sedd i dagsljus och utan en galen Garnok som rage-ar sönder så är det en ganska fin plats.
 
 
   Jag samt många andra som spelat SSL hoppades verkligen på att Djävulsklyftan skulle dyka upp i SSO i samband med Jorvikstallet, och ojojoj vilken glädje då det hade blivit något fel i en onsdagsuppdatering, då vi kunde se namnen på alla platserna nere i Skördebygden. Där fanns den ju, vid Grådaggsbergen! Logiskt, tycker jag.
   Ödesryttaren Lisa, som vi känner igen från Starshine Legacy, ska ju nämligen finnas någonstans i Grådaggsbergen enligt information från den lasagneälskande Justin. Hennes häst Starshine vandrar just nu runt nedanför bergen, i Gröndal, det har nog majoriteten av er lagt märke till.
   Invånarna i Jarlaheim är livrädda för Djävulsklyftan, så de har valt att låsa grinden till den. Den är inte riktigt belägen på samma ställe som den var i SSL, där kom man nämligen fram i ett skogsbryn ett antal meter från Jorvikstallet då man lyckats ta sig nedför berget. Att den nu ligger så nära vår stora, fina stad tycker jag är en bra grej faktiskt, man minns att den är där då man rider förbi den låsta porten. Att det bortanför den finns en smal, hög bergsstig som stinker ondska samt leder till Grådaggsbergens djupaste hemligheter - jag kan knappt vänta på att få se vad som finns där!
   Jag vet inte vad vår huvudstory kommer leda till framöver, men jag hoppas på att vi snart får tillträde till Djävulsklyftan, för det vore verkligen jättehäftigt.
Tips på ett mycket bra inlägg

   Jag har tidigare snackat om igenkänd vs. känd här, eftersom det för ett tag sedan var en väldigt stor debatt. Då tog jag upp ungefär hur fjantigt jag tycker det är att särskilja orden (typ att säga "man kan inte vara känd, men man kan vara igenkänd", för seriöst, det är ingen större skillnad, varför är det så viktigt att lägga tyngd på det?) bland annat.
   Nu har min alpackabesatta klubbkamrat Myra Riverfall skrivit om ämnet samt tagit upp hur olika mer kända spelare kan bemöta sina fans på olika sätt. Jag håller med henne till tusen gällande ämnet och jag tycker verkligen det är jätteviktigt för alla att läsa inlägget. Fundera på ett par saker då ni läser det:
 
   1. Oavsett vem du är, hur beter du dig mot dina medspelare?
   2. Om du såg upp till någon, hur skulle du vilja bli behandlad av den personen?
   3. Om du ser upp till en person och ser den behandla andra människor illa, hur långt är du beredd att gå för att skydda denna person?
 
 
   Läs inlägget HÄR.
Dag 10 - Något jag tycker är konstigt i varje spel

   Höstryttaren
   I Höstis fanns möjligheten att plocka mat till hästarna ute i naturen - olika sorters gräs, äpplen, morötter och rovor. Denna möjlighet fanns inte i något annat spel och det var verkligen jättemysko - man menar kom igen, gräs fanns ju åtminstone i både Vår och Sommar! Konstigt att man hade ett så bra och roligt koncept i det första spelet och sedan droppade det helt i övriga tre.
 
   Vinterryttaren
   Uppe i de ensliga bergen, där man nästan kan skymta de fält vi idag känner som Everwind om man blickar söderut, där finns en liten lustig gubbe som heter Hermit. Då man kommer till honom säger han att spelaren påminner honom om en ryttarinna han kände för många år sedan - och jag är jättebesviken över att man inte fick veta mer! Den hemliga stenringen, som man sett i både SSL och SSO (den där Fripp och hans polare håller till) finns ju bokstavligt talat fem meter bakom Hermit, och den snackas det inte ens om alls i storyn. Fy, vilken besvikelse!
 
   Vårryttaren
   Ingen sammanhängande story alls! Urkonstigt, verkligen. Det kommer ibland ett lite mjäkigt "ja Jordan Jet vill ju driva ridläger", men annars är det liksom inget som riktigt håller ihop. Vårryttaren må vara det vackraste av spelen i mina ögon, men storymässigt var det absolut det allra sämsta - inte övertygande för fem öre.
 
   Sommarryttaren
   Storyn tar slut mitt i ingenstans! Innan spelet börjar får man höra att Coyote antagligen har kommit hem från USA för att han har en hemlighet, men... nä. Det närmaste en hemlighet man kommer är att spelaren helt från ingenstans blir tillfrågad att åka till Lone Star Rodeo i USA. Dessutom ser man Mr Sands i typ två minuter då han och hans hejdukar fastnar i Castle Swamp med Dark Core-bilen, och jag tycker det är konstigt att man knappt fick se något alls av våra favoritskurkar.
Sunshine

 
Gissningstävling nr 6

 
    Ny häst åt Esme och ny tävling åt er! Den här gången är det en tös vid namn Party Princess, "Pretty", som ska få flytta hem.
 
   Regler:
   - Ni får gissa på max tre specifika hästar. Ni behöver bara skriva en om ni vill, men ni får gissa på tre olika.
   - Om ni skriver fler än tre specifika hästar gills inte ert bidrag. Ni kan alltså inte skriva "någon av de i det här stallet eller någon i det där stallet", ni måste säga precis vilken häst ni menar. (t ex. "linfuxaraben, den bruna andalusiern, den svarta oldenburgaren i FP" - det skadar inte att vara övertydlig)
   - Skriv era gissningar i kommentarerna.
   - Skriv inga extra kommentarer som möjligen kan spoila för andra deltagare.
   - Tävlingens sista dag är fredagen den 21 marsTävlingen stänger klockan 15.00 och inga bidrag räknas efter det klockslaget. Jag återkommer senare under dagen med vinnaren/vinnarna, som sedan får kontakta mig själv/a via mejl för att kunna dra nytta av sitt pris.
 
   Pris
   Denna gång blir det lite annorlunda eftersom jag inte kommer ha tid att måla något. De tre som först gissar på rätt häst får en gästbloggning här! Man får då skriva om vad man vill - kanske har man någon tanke att dela med sig av, eller så kanske man vill promota en egen blogg?
   Vinnaren/vinnarna kommer få skicka sitt inlägg i ett mejl till mig. Jag återkommer om detaljerna då tävlingen är avslutad!
 
   Tips: Jag har faktiskt även tidigare sagt att denna häst är väldigt söt, och jag har länge velat köpa hem henne... en söt liten prinsessa som jag tror kommer passa fantastiskt fint i rosa ^^
 
   Lycka till! (Och läs för i jösse namn reglerna, är ni snälla)
Dag 9 - Favoritstall/by i varje spel

   Höstryttaren
   Som jag sa igår - Jorvikstallet och Hilcrest ^^
 
   Vinterryttaren
   Vinterryttaren är ju det spelet som jag inte är så jätteförtjust i, men byn Pine Hill är en riktigt fin by, tycker jag. Synd dock att det inte händer något alls där, det finns inte ens ett uppdrag inne i byn! Dessutom är byn väldigt gles - fast det är iofs Meander och Cape Point också.
 
 
   Vårryttaren
   Både Beauvista och Bayridge är två fantastiskt vackra byar med sina tillhörande stall, men Rockville kommer alltid vara min favorit. En helt enastående miljö!
 
   Sommarryttaren
   Coyote Ranch är inte särskilt levande den heller, men jag tycker att hela ranchen känns varm och inbjudande. Ett trevligt ställe, helt enkelt!
Älskar den här outfiten

   Så enkel, men ändå så himla snygg! Det bästa är att den är så färgneutral så att den passar på verkligen alla hästar - skönt att bara kasta upp allt på nästa häst då man byter i hemstallet ^^
Ack, så nöjd man blir...

   ...då man sitter och kodar och har värsta flytet. Älskar att koda bloggdesigner, fy vad det är roligt! (Särskilt då det faktiskt går som man vill också, haha!) Jag har lite småfix att göra här också faktiskt, men det är inget som direkt kommer synas, det är bara en detalj som jag har planerat för länge. Jag berättar självklart vad det är då det är färdigt!

   Redan i morgon kommer den nya gissningstävlingen upp, eftersom jag räknat med att ha Gambit i lvl 15 innan nästa vecka är slut. Som tidigare konstaterat så blir det ett annat pris än i vanliga fall denna gång, men jag tror att det kan vara rätt uppskattat på sitt sätt ändå :) Självklart kommer jag senare återgå till att måla bilder till vinnarna framöver, det är just nu då jag kommer behöva åka på studiebesök efter skoltid (vi ska göra ett slags projektarbete och jag samt ett par kompisar tar det som ursäkt för att gå på museum samt bio (Cosmonoooovaaaaaa) på skolans bekostnad - man kunde ju ha det sämre) som jag inte vill lägga för mycket stress på mig själv.

 

   Jag är dessutom glad över att konstatera att mina axlar känns lite bättre, men jag kommer ändå begränsa min datortid fram till att jag vet precis hur läget är med dem. Inte lätt att sitta framför datorn om man inte kan använda armarna alls!

   Men det var nog ungefär det jag hade att komma med just nu. Nästa vecka fortsätter självklart min "bloggutmaning" om Star Stable, och då jag vågar sitta vid datorn längre stunder så ska jag fortsätta med Star Academy. Fredrik, som var snäll nog att hjälpa mig få igång spelet jag haft hemma ett tag, har nämligen återigen spelat rollen som räddaren av världen då han skickade Star Academy 2 och 4 till mig nästan helt ut ur det blå - stort tack återigen, det uppskattas till tusen! Jag ska också försöka komma igång lite mer med spelande av Årstidsryttarna, för att kunna dela med mig av fler bilder därifrån.

   Tills i morgon, Ödesryttare och Jorvikbor!

Mer kodning, yaay!

   Jag har fått i uppdrag att trixa med lite koder på en kamrats blogg, vilket är nice. Satt lite med det sent igår kväll och blev så inne i det att jag ändrade om liiiitegrann här också. Vet inte om jag kommer behålla ändringarna, men de får stanna för stunden om inte annat ^^
   Den som är lite uppmärksam har nu också sett namnet på min nästa häst. Någon gång nästa vecka tänkte jag starta upp nästa gissningstävling, så håll utkik efter den! Dock har jag just nu ett lite annorlunda schema i skolan och jag kommer inte kunna vara hemma mycket de kommande veckorna, så jag tänkte att det blir ett helt annat pris denna gång.
 
   Jag har levlat Gambit lite på morgonen men jag ska ta och logga in och avsluta levlingen alldeles strax. Han är redan på lvl 8, helt fantastiskt!
   Då jag hade levlat färdigt Savoy och bytte häst till Gambit kunde jag verkligen inte låta bli att notera vilken otrolig skillnad det är mellan hästarna. Gambit i lvl 4 var snabbare än Savoy på lvl 15. Jag tycker det är bra att ponnyerna är långsammare, eftersom de faktiskt är väldigt mycket mindre (jag insåg att det var Savoys förtjänst att jag tyckte Gröndalsloppet var enkelt - det är mycket värre med en snabbare häst!), men om de var liiiite snabbare... Tur iaf att de är så sjukt söta! Fast jag tycker fortfarande att det borde finnas resultatlistor för ponny på åtminstone några fler lopp i spelet (inte som Ponnyloppet - tänk er att det finns två resultatlistor på ett vanligt lopp, en för ponnyer och en för hästar med normal hastighet), så att man har lite mer "nytta" av de små trollen.
   Gulliga ponny ♥
Dag 8 - Favoritplats i varje spel

   Höstryttaren
   I Höstis finns det två platser som jag tycker väldigt mycket om - Jorvikstallet och Hillcrest. Jorvikstallet är ju mitt favoritstall genom tiderna i alla spel, pga känslan jag har med mig från SSL, sååå... ^^ Hillcrest känns bara som en så sjukt mysig plats, även fast det är lite tomt och kalt.
   Hillcrest från Höstryttaren
 
   Vinterryttaren
   Dietrich, slottet där den slutgiltiga tävlingen hålls, det är så fint! Man ser visserligen bara en borggård, men det är en superhäftig miljö!
 
 
   Vårryttaren
   Jag måste nästan säga Rodilla här, trots att Vårryttaren imo är det spel som har de allra härligaste platserna. Rodilla är ju uppenbarligen inspirerat av Spanska Ridskolan, och jag tycker att ridhuset är helt fantastiskt. Hoppas på att få se något liknande i SSO, men jag undrar lite över typ upphovsrätt/copyright/va-fasen-det-nu-är-med-arkitektur då det kommer till att plocka in sånt i spel.
 
 
   Sommarryttaren
   Castle Bay. Alla småöar som kopplas samman av broar. med Herman Castle på en av öarna. Jättehäftig plats!
Att korsa broar till andra världar

 
Ojoj

    Tack för att ni delar med er om åsikter gällande de båda pållarna jag frågade om tidigare idag! Jag vet fortfarande inte vilken av dem jag är mest intresserad av (och har ändå funderat över saken i snart ett år nu), men det lossnar nog ^^
 
   Just nu sitter jag och målar på min kommande header :) jag har också försökt lösa ett problem med desginen som verkar dyka upp med bredare datorskärmar - vet inte riktigt om jag lyckades lösa problemet för det var så mycket som spunkade. Jag tror dock att det kommer se liiite bättre ut, men jag återkommer om just den grejen då nya designen är uppe.
   Aja, jag återkommer.
 
   EDIT: Det nya är uppeeeeee!
Åh, saker på gång

   Om saker och ting går som planerat blir det ny design senare idag här på bloggen - eller ny och ny, nytt färgtema blir det. Jag har inte fantasi nog att dra ihop en helt egen bloggdesign och jag har inte heller hittat en annan mall än den jag just nu redan använder som passar mig. Jag kan säga så här - det blir en av mina favoritfärger och headern kommer förmodligen bli en av det lite ovanligare slaget :) Då design och header och allt dyker upp släpps även namnet på min nästa häst (eftersom hennes namn kommer finnas i headern redan från början) - ni kommer dock inte få se henne på åtminstone en vecka, jag kommer antagligen sätta igång en ny tävling innan dess.
 
   Mina axlar tar kol på mig men jag är ju dum och sitter vid datorn ändå. Igår höll jag på att panika sönder då datorn först dog helt och sen höll på och bråkade med mig då jag försökte göra systemåterställning. Ack, denna dumma burk, att jag inte överlever utan den!
   Savoy är helt färdiglevlad nu, vilket är sjukt skönt. Nu är det Gambits tur och min fina dalmatinerpålle är redan på lvl 6.
   Jag ligger ju lite efter med rykten efter GHS, så först igår blev jag populär med Goldspurs också. Jag tyckte det var rätt roliga uppdrag faktiskt, lite oväntat tycker jag. Fast den där Jack Goldspur, han skulle allt behöva en spark i arslet för att... ja, kunna göra någonting rätt. Han känns lite som Skördebygdens version av James - odräglig.
 
   Jag har gjort en massa småfix på SSO Wiki i veckan, känns som att jag får mer och mer att göra där just nu. Kul att den kan utökas, mindre kul att jag egentligen inte borde sitta med den eftersom jag har ont. Jag har en känsla av att flera som faktiskt vill redigera undviker det eftersom mallarna på sidorna är förvirrande - är det så?
 
   Nejmen det var typ det jag hade att komma med, nu åker Photoshop fram.
Undrar-

   Vilken av dessa hästar tycker ni är snyggast? Jag har ända sedan de kom till spelet funderat över vilken av dem jag vill köpa (för jag vill verkligen ha en av dem!) men jag kan inte bestämma mig för om det är snyggast med svart eller brun man... Säg gärna vilken av färgerna ni tycker är snyggast, och i vilken manstil! Haha, har beslutsångest här... (säger inte att jag ska köpa hästen nu, det kan lika gärna dröja månader till dess, men jag har funderat över det här så länge - känns lite onödigt att köpa båda!)
 
 
Dag 7 - Favoritplagg

   Det finns ett par jackor i Vinterryttaren som jag tycker är riktigt söta faktiskt:
 
 
 
   Sen westernskjortorna från Sommarryttaren:
 
  
 
   Annars kan jag väl inte påstå att kläderna från Star Stable är särskilt snygga, åtminstone inte i jämförelse med de i SSO!
The Sunshine

 
Vinnaren av den sista GHS-koden

   Jag har lottat, och vinnaren blev Abigail Mistlake! Grattis till dig och glöm inte att mejla mig på esmesilverforce@hotmail.com för att få din kod! :)
Dag 6 - Den tävling jag tycker minst om

   Det finns faktiskt två tävlingar som "förtjänar" denna mindre roliga stämpel i mina ögon.
   Den ena tävlingen är loppet som Jordan Jet håller i vid Rockville-stallet i Vårryttaren. Det är dötråkigt, åtminstone då man fortfarande har den allra första hästen. Det tar typ fyra minuter och hästen försöker sakta av varannan meter, nä fy så trist det är! Loppet höjer sig absolut då man har en häst som faktiskt kan röra på påkarna, men då måste man ju ha kommit upp några nivåer samt tjänat in en massa pengar för att ha råd med pållen.
   Det andra loppet är det som Eric Lowe håller i runt Meander i Vinterryttaren. Minst lika långt, minst lika tråkigt. Mycket roligare då man har en kvickare häst, men annars... om vi säger såhär, de senaste åren har jag aldrig ridit det loppet alls innan jag uppgraderat mig till en snabbare häst. Ugh!
Prickig häääst

 
   Nästa vecka börjar jag levla Gambit lite smått, det ska bli roligt :D
Sista anmälning!

   Sista anmälningen för den sista GHS-koden - tävlingen stänger klockan ett i morgon, fredag. Jag kommer lotta fram vinnaren direkt då jag kommer hem på eftermiddagen :) Kom ihåg att du inte får vara Star Rider om du vill delta!
De där förbenade syskonen Summers...

 
 
   Gäller för er som inte har gjort dagens uppdrag.
 
   ASSÅ! Jag har sedan länge nöjt mig med "Ronnie Bob Summers dog för tio år sedan". Sen kommer den där förbenade Carney. "Nejmen det var åtta år sedan!" Nästa brorsa - "femton!" Nummer tre - "två!" Syster - "Nejmen jag snackade med honom häromveckan, brorsorna är bakom flötet!"
 
   ...
 
  Förutom att systern Summers ska läggas till på Wikin så ska allt om Ronnie Bob ändras. Är snubben död? Lever han? Vilket av syskonen är virrigast? Är Joseph Summers fortfarande bara ett minne blott från Vårryttaren? Vem är Joseph Summers frågar ni? Jo, ett spädbarn man tryckte ner i ryggsäcken och fraktade tvärs över land och rike i Vårryttaren.
 
   Den här familjen existerar endast för att krångla till det i min skalle.
Ett sjukt stort tack...

   ...går ut till eldsjälen Fredrik som inte bara hjälpte mig att få igång mitt Star Academy-spel på min dator, utan dessutom skickade spel nummer 2 och 4 till mig! Åhåhå, nu bara kliar det i fingrarna, nu får mina axlar ta och friskna till sig illa kvickt så att jag kan spela dessa otroligt efterlängtade spel :D Då jag är igång helt som vanligt blir det mycket bilder samt (förhoppningsvis) en rejäl utökning av Wikin, nu då jag har alla SA-spel förutom spel 2!
 
   (Just nu är jag extra glad för mina nya glasögon har äntligen kommit fram till optikern, jag har bara ett kapitel kvar innan jag har klarat av allt som motsvarar Matte B i nya skolsystemet, är helt klar med min stora religionkurs och jag är helt färdig med nya bloggdesignen förutom headern, så... WIIIIIII! :D)
Dag 5 - Favorittävling

   Utan att tveka är min favorittävling genom alla spel Katjas Six Bar i Vinterryttaren. Jag vet inte ens vad som är så roligt med den, för det är ju bara sex hinder på rad, men det slutar ändå med att jag drar över den minst tio gånger på raken då jag väl spelar.
   Lätt en grej jag vill ha till SSO!
 
 
Dansande alvprinsessa

 
Massa nya grejer

   Idag var jag hemma från skolan så jag levlade Savoy efter uppdateringen. Började i slutet på lvl 12 och är nu ett lopp från lvl 14 - fantastiskt!
 
   Flera caféer har fått lite uppgraderingar runt om Jorvik, vilket är riktigt nice. Snyggt är det iaf! Jag har bara gått förbi några av fiken men jag tror att något har hänt vid alla?
 
 
 
 
 
   Vid det här laget vet nog alla att hamnen i Fort Pinta har finputsats på, och nu finns där värsta färjestationen komplett med ett fågelbo för någon rolig sjöfågel.
   Det finns en färjebutik där nere också, dock är den än helt tom. Kanske det händer saker där nästa vecka? Superroligt tycker jag iaf att det är, färjor känns som ett bra tillskott till spelet :)
 
 
   Jag är väldigt nöjd med uppdateringen - om man bortser från buggen med sminken. Jag köpte ju det där som inte alla kunde se förra veckan, så då jag loggade in idag såg jag ut som en vampyr, haha - 25 SC för att köpa tillbaka mitt fina ansikte. Kommer dock inte mejla och be om pengarna tillbaka, jag gissade ju ändå att det här kunde hända.
OMG

   Ja, jag vet att jag skulle hålla mig borta och allt men UPPDATERINGEN! Det kommer gå TRE gånger fortare att levla upp nya hästar, fy fasen vad skönt! Just nu levlar jag max två lopp per dag eftersom jag inte ska sitta vid datorn, så för mig är det jätteskönt, särskilt då jag blir "hel" igen och kan sitta längre stunder.
   Och asså Karl Franz af Silvergaffel, känner att de här uppdragen kan bli lite roliga, haha!
 
 
   (Jag har faktiskt börjat gå hos sjukgymnast och börjar få ordning på problemet, har fått laserbehandling och allt vad det nu var, så nu ska jag jobba järnet på att få igång kroppen igen ^^)
 
   (Kom ihåg också att jag lottar ut min sista kod från GHS till någon som inte har Star Rider - finns ett par inlägg längre ner!)
Dag 4 - De hästar jag tycker minst om

   Av 65 hästar finns det de jag gillar lite extra, som ni såg igår, och de som jag tycker lite mindre om. Fat idag tänker jag bara visa två hästar - jag tycker faktiskt bara det är de här två som är värda att visa på den negativa sidan.
 
   Painthästarna i Sommarryttaren - på bilden ser ni Overon från Coyote Ranch. Jag är jättebesviken på båda Painthästarna i Sommarryttaren, alla hade verkligen sett fram emot dem, så blev det två hästar som jag personligen tycker är jättefula - och dessutom är de bara på lvl 1 och 2, vilket gör att de är relativt värdelösa som tävlingshästar (åtminstone för mig som inte är så väldigt duktig på spel).
 
 
   Appaloosan från Snake Bite Farm. Om den här hästen skulle komma till SSO skulle jag nog inte ha något alls emot den, men med den kroppsformen och den manfärgen tycker jag den ser så sjukt konstig ut. Också en häst som många verkligen såg fram emot, men åtminstone jag blev besviken då jag väl fick se den.
 
 
   Kan väl sammanfatta så att Sommarryttaren överlag hade de "fulaste" hästarna, jag gillar dem inte särskilt mycket tyvärr.
~*~

 
   Ni som följer mig på Instagram har redan sett den här bilden. Jag tycker väldigt mycket om den här - jag är barnsligt förtjust i bilder där man ser lite djup ^^
Utlottning av gratiskod

   Eftersom jag har kvar den sista av gratiskoderna från GHS så vill jag nu lotta ut den - jag har ju ingen som helst glädje av den! Vinnaren av den bekräftade nämligen aldrig sin e-mail till mig, och jag vågade inte skicka iväg den vind för våg eftersom det var väldigt många av deltagarna som skrev in fel mailadresser även fast de skickade dem flera gånger. Menmen, jag lärde mig av det (och vet nu hur jag ska kunna hålla sånt här på ett smidigare sätt) och nu gör vi på annat vis ^^
   Det är jätteviktigt att du läser reglerna ordentligt innan du anmäler dig! Jag märker att det är många som inte gör det och det är väldigt respektlöst.
 
 
   Pris:
   En vinnare får en gratiskod från GHS som ger 200SC samt 15 dagars SR. Om vinnaren har en blogg kommer även den att länkas i ett inlägg.
 
   Regler:
   - Om du redan har fått en kod på något sätt får du inte vara med. Denna tävling är för de som inte hade chansen att få en kod.
   - Endast du som inte är Star Rider just nu kan tävla om denna kod. Detta för att flera av de andra koderna jag lottade ut gick till spelare som redan hade Star Rider och den sista vill jag ska komma till någon som verkligen har nytta av den.
   - Ni kan inte anmäla er "åt" en kompis den här gången. Säg då istället till kompisen att anmäla sig här!
   - Jag kommer inte återkomma till vinnaren utan denne måste själv kontakta mig vid vinst - förslagsvis över mejl.
 
   Tävlingen avslutas på fredag den 14/3. För att vara med skickar ni bara en kommenar på det här inlägget!
 
Tävlingen är avslutad!
Börjar komma ikapp mig själv

   Min hemsida esmesilverforce.weebly.com är nu äntligen uppdaterad så att den har rätt information på sig. Jag hade nästan glömt att den existerade, särskilt nu sista två månaderna då jag har haft rätt mycket att tänka på. Nu känns det dock bra att den är igång lite bättre, och jag ska försöka hålla den så uppdaterad som jag kan ^^
   Om ni vill se den kan ni klicka på länken nedan - den fungerar nu också som en liten sneak-peak på bloggens nya färgtema, som kommer upp då jag gort några små fixar till samt gjort en ny header :D
 
   UPDATE: Å en lite tråkigare sida:
   Är lite trött på mig själv som utlovar mer intressanta inlägg här, men just nu ser det ut som att jag måste droppa allt som har med dator att göra ett tag. Jag har nämligen så ont i axlarna och armarna att jag knappt kan sova just nu. Dock så har jag fått tid hos en sjukgymnast i morgon redan, så jag ska se vad som finns att göra.
   Senare ikväll kommer det upp ett inlägg gällande min sista kod från GHS, och jag ska försöka hålla upp den här Star Stable-utmaningen tills den är slut, men i övrigt tar jag nu en paus gällande spel samt blogg tills min kropp är hel igen.
    Så nu vet ni deeeeet...
Dag 3 - Mina favorithästar

   Det finns sammanlagt 65 hästar i Årstidsryttarna. Tänk va, det är rätt många. Det finns några som har följt med mig genom åren och som jag fortfarande tycker om mer än många andra.
 
   Achal Teke från Cape Point - Hur häftig är inte den här färgen? Jag gillar faktiskt den här matta färgen på just den här hästen, jättecharmigt!
 
   Donhäst från Firgrove - En av mina favoriter någonsin, jag tycker hästen är jättecharmig! För er som har läst min Fan Fic Höstryttaren så är Elys häst Butterfly den här Donhästen.
 
   Engelskt fullblod från Valedale - Jag älskar den här gulbruna färgen, jag vill så sjukt gärna ha just den här hästen i SSO! Den här hästen har också varit med i min Fan Fic, som hästen Lisa har till låns under hela Höstryttaren.
 
   Gelderländare från Cape Point - Bred bläs och höga strumpor; det snyggaste som finns! Fantastiskt fin, den här hästen.
 
   Hannoveranare från Firgrove - känner ni igen färgen? Min älskade Ashdancer har funnits sedan tidiga dagar! Den här hästen lade jag dock knappt märke till innan jag började spela SSO, det var nämligen då denna fina gråskimmel fastnade i mitt hjärta.
 
   Holländskt Varmblod från Beauvista - En Iddy med ljus man! Så som jagt har sagt många gånger förut så älskar jag den här hästfärgen och tycker den är fantastiskt fin med vilken manfärg som helst.
 
   Kanadensiskt Varmblod från Pine Hill - Kanadensaren kommer nog alltid vara min absoluta favorit från Vinterryttaren, vilket märks även i min Fan Fic; Elys drömhäst Hirari är då denna häst.
 
   Lipizzaner från Beauvista - Är den inte häftig, denna skönhet? Lite mer brunskimmel än något annat, och jag hoppas på att denna häst kommer tillbaka tillsammans med dess ras då den kommer till SSO!
 
   Lusitano från Rockville - Jag älskar den här färgen, superfin!
 
   Mangalarga Marchador från Hillcrest - Hahaha ja, jag gillar borkar! Denna häst finns också med i min version av Höstryttaren, som Hennys häst Stupefy.
 
   Missouri Fox Trotter från Firgrove - En snygg fux! Hade väl varit ännu snyggare med lite "styrka" i färgen, men jag är ändå väldigt förtjust i hästen. Finns också med i min version av Höstryttaren, som Elys ilska nyinköp Flame.
 
   Persano från Cape Point - Fux med bläs och strumpor, behöver jag säga mer?
 
   Svenskt Halvblod från Rockville - Min absoluta favorithäst från alla spel! Intensiv, dösnygg färg, och den här hästen är verkligen brun, inte sådär lite mjäkigt blandning-mellan-fux-och-brun som Iddy är. Om den hade haft strumpor även fram hade det varit en helt perfekt häst och jag hoppas verkligen att en sådan kommer till SSO!
 
   Andalusier från Beauvista - Väldigt långt från de stora kraftiga skönheterna från SSO, men jag tycker ändå att dena häst har sin charm. Jag gillar färgen, samt texturen i man och svans; det var nämligen den enda i hela Star Stable-serien som hade den texturen.
 
 
   Sen är det ju så att alla de här hästarna ser ut som giraffer - de ser lite annorlunda ut hela bunten, men de är långt ifrån lika snygga som hästarna är i SSO. tack och lov för spelutvecklingen!
Fiiin bild

 
   Jag tog ut Helios en sväng innan jag skickade honom till Hästön och knäppte bland andra denna bild, som... jag tycker är supermysig. Ibland så!
 
   (Ikväll kommer en ny tävling där ni kan anmäla er till utlottningen av min sista gratiskod från GHS! Endast de som inte är Star Rider kan anmäla sig den här gången!)
Jobbig dag

   Har haft en dötrist skoldag, är lite övertrött och känner mig lite allmänt dryg och tråkig. Vågar knappt prata med folk just nu för det känns som att jag kommer vara så sjukt otrevlig så det finns inte, bääh.
 
   Därför så lämnar jag er redan nu för idag och återkommer i morgon. Jag hann inte logga in på SSO igår så nu ska jag göra några ryktesuppdrag och sedan ska jag kasta mig in i Årstidsryttarna för att fota lite bilder.
 
   Ha det bra så återkommer jag med nya inlägg och bättre humör i morgon!
Dag 2 - Det spel jag tycker minst om

   Det spel av Årstidsryttarna jag tycker allra minst om är Vinterryttarna. Jag är inte superförtjust i Vår- eller Sommar heller i jämförelse med Höst, men Vinterryttarna är det spelet som jag nästan undviker.
 
   Ja, det är fantastiskt att kunna hoppa över isen på vattnet, och det är väl lite häftigt att det är ett av de första hästspelen där det är vinter. I övrigt så är det kallt och kargt, bara vitt och gråskalor, trista kläder, lite buggigt och väldigt, väldigt mycket dyrare hästar än vad det var i Höstis. Detta höll i sig de de två efterkommande spelen, men ändå. det är en kall och lite trist stämning genom hela spelet, och därför är det just det här spelet jag tycker minst om.
 
   (De två bilderna här är just nu de enda från spelet som jag har på min dator, sorry)
Svart och lila

 
Gah, tidsbrist

   Jag trodde att jag skulle ha maaaassor med tid till att blogga samt förbereda mig för veckan som kommer idag, men icke! Min egen personliga Robin (blir så per default eftersom jag tydligen är hennes personliga Batman) är nämligen på besök från Norge och vår lilla lunch utökades till filmkväll hemma hos ytterligare en kompis (medan vi alla grät floder till Boktjuven - jag har läst boken innan och visste vad som skulle hända hela tiden, så mitt hjärta slog itu minst hundra gånger, arghh). Jag var inte hemma innan tio, hoppsan. (Innan dess hade min mamma hunnit lämna två meddelanden - det första ungefär "OMG du har plöstligt kompisar, umgås med dem nu och kom inte hem!", medan nummer två gick typ "OMG lever du fortfarande, kom hem nuuu!" - haha, aldrig kan föräldrar bestämma sig)
 
 
   För nästa vecka kan jag utlova en utlottning om en gratiskod från GHS (eftersom vinnaren av den aldrig kontaktade mig för att bekräfta sin e-mail), fortsättning på min bloggutmaning gällande Star Stable samt förhoppningsvis inlägg som är lite mer intressanta än vad jag har haft att komma med på sistone. Jag behöver gräva ner mig i en konspirationsteori igen, haha! Måste bara komma på något som jag verkligen kan spinna vidare om - eller så kanske det är lika bra att göra en nyversion av något gammalt, för de lite nyare läsarnas skull ^^
   Jag håller på med ett nytt färgtema till bloggen också. Jag tycker det gröna är rätt nice, men det finns en annan färg som jag jättegärna vill använda mig av och jag kan inte riktigt vänta, haha. Jag blev faktiskt nästan helt klar då jag satte igång i morse, det är bara några bilder som ska bytas ut och en trasslande kod som jag ska kolla upp.
   Jag säger just nu så, att ha det gött till morgondagen så återkommer jag då! :D
Skvallerbloggar om SSO

   Temat till det här inlägget föreslogs av en anonym spelare.

   Jag har sedan jag började spela SSO sett tre-fyra stycken så kallade skvallerbloggar om spelet. Jag är lätt negativt inställd till skvallerbloggar, och anledningen är för att de blir väldigt lätt elaka. För er som hänger med i hästsveriges bloggvärld och läser Ponnysanning, där har vi ett exempel på en bra skvallerblogg enligt mig. Tjejerna som driver den verkar tänka till innan de skriver och de skriver saker grundat på fakta - och även om de ibland tar upp saker som kan likna bråk så är de neutrala. Det gör att deras blogg ser proffsigare ut och dessutom har de ett gott samvete.
   En av "skvallerbloggarna" inom SSO spred saker som man antagligen inte borde, dvs spoilers utefter att ha rotat rätt djupt i spelfilerna. Det tycker jag inte är okej - det är inte meningen att vi ska rota runt i spelfilerna, och om man nu vill göra det ändå så tycker jag att man ska låta bli att sprida det vidare. Jag tror att jag tittade in på den någon enstaka gång, minns inte vad den heter och har inget större intresse av att leta upp den igen heller.
   Om vi övergår till de som skriver om "riktigt skvaller". Jag anser att det största problemet med det här är att det är väldigt svårt att skvallra om saker på det här sättet, särskilt eftersom det liksom inte är skvaller. Det som skrivs lär antagligen bygga på ett blogginlägg från en större bloggare eller på rykten. Asså jag tycker det är så fel på så många plan och jag vet inte riktigt hur jag ska sätta ord på det.
 
 
 
 
   Jag kan jämföra. Vi tar Ponnysanning som exempel igen (typ för att det är en av de få IRL-bloggarna jag har koll på alls numera). Hästsverige är rätt stort, och det kan vara svårt att hänga med i svängarna oavsett hur mycket man försöker. På Ponnysanning kan man lätt och snabbt få reda på lite olika grejer som händer, och det är en bra blandning på info. Man kanske inte ser allt, men man kan snabbt få en liten överblick samtidigt som informationen är neutral och inte attackerar någon.
 
   Staben av SSO-spelare är inte alls lika stor. Om jag ska räkna "kända" spelare kan jag väl komma på typ femton. Det finns inte mycket till info att ha som grund om jag ska driva en skvallerblogg om dem. Och är det verkligen så himla intressant att veta vad de gör? Köper en häst, säljer en häst, hoppar ur en klubb, blir det mer intressant än så? Nä. Jag har sett något personangrepp eller två på en av de här "skvallerbloggarna" och det tycker jag inte är okej. Jag tycker inte att man bör hänga ut andra spelare och säga att de är dumma i huvudet. Man går inte ihop med alla människor, det är ett faktum. Det finns vissa spelare som jag inte gillar alls (på grund av deras attityd både mot mig personligen och efter hur jag har sett dem bete sig mot andra spelare) och därmed har lagt på min ignorera-lista, men de tänker jag självklart inte nämna vid namn. Det finns banne mig gränser. (Jag har vid ett tillfälle print screen-at en konversation på Facebook sedan en tjej stulit en av mina bilder och sedan tillsammans med sina kompisar förolämpade mig grovt då jag bad henne ta bort bilden. Den grejen kan jag ändå stå för, eftersom jag betedde mig väldigt mycket bättre än övriga inblandade.)
   Det är stor skillnad mellan att hänga ut spelare för något negativt och lyfta fram dem för att de gjort något positivt. Jag vet att om jag skulle kasta skit på någon annan spelare öppet här i bloggen så skulle jag få sjukt dåligt samvete innan jag ens hunnit publicera inlägget. Däremot kan jag känna mig lite nöjd och glad då jag har länkat till en annan bloggare för att visa "kolla, de här människorna är duktiga, se vad de gör", för det är ju något gjort i positiv anda.
 
 
   Nu har jag luddat runt som bara den, men vi kan väl sammanfatta typ så här: Jag tycker att skvallerbloggar för SSO är sjukt onödigt. Vi är så pass få spelare att det bara känns onödigt att ha något sådant - Bloglovin' är ju ett enklare alternativ isf. Om saken kunde göras på ett positivt och schyst sätt - sure, why not, men det blir så lätt alldeles för elakt - och jag tycker det känns som att verkligen leva på andras meriter.
Dag 1 - Mitt favoritspel

   Av de fyra Årstidsryttar-spelen finns det ett som jag alltid återkopplar till och ett som jag har spelat fler gånger än något annat. Och det är det allra första spelet, Höstryttaren.
 
   Varför? För att det imo helt enkelt är det bästa av spelen. Uppdragen håller på i en evighet (man får spela i några timmar för att faktistk spela igenom allt), det är rätt okej hästar (även fast det finns snyggare i senare spel), miljöerna är... hemma. Jorvikstallet, Valedale, Firgrove, Silversongfloden är nästan desamma som i SSO. Det är möjligt att plocka växter till hästarna istället för att köpa hö (och eftersom jag är snål plockar jag endast växter), och det hjälpte till att sätta en känsla till spelet som aldrig riktigt höll i sig i de andra tre spelen.
   Höstis all the way!
 
 
Morgon i ridhuset

 
Nattlig tur

   Är han inte stilig, min förvuxna dalmatiner?
 
Tiden flyyyyger

   Ojoj, det känns som att jag kom hem från jobbet för en kvart sedan och klockan är helt plötsligt fem! Hur gick det här till?
 
   Egentligen borde jag verkligen inte sitta vid datorn för mina axlar (samt armbågar, som nu också börjar smärta) tar kol på mig, men jag har verkligen inget att göra utan min dator. Just nu är det en snabb levlingsrunda som gäller, får se hur mycket jag hinner innan kroppen säger emot.
   Förutom att kroppen inte vill jobba med mig så är mitt huvud helt tomt på bloggidéer, därav att jag i morgon börjar med en ny bloggutmaning. I övrigt får ni självklart precis som alltid gärna kommentera om det är något särskilt ni vill att jag ska skriva om.
   Någon gång i veckan lär det komma något avsnitt ur Photoshop-kurs-grejen också. I skrivande stund har en klar majoritet av de som röstat i omröstningen över saken sagt "ja", så... varför inte? Då blir det ju dessutom uppdatering här också.
 
   Det är ungefär läget - så vet ni det. Jag kommer försöka hålla uppdateringen här som vanligt, fast med hjälp av tidsinställda inlägg under vissa dagar då jag verkligen behöver hålla mig borta från datorn. Jag ska ha den här kroppen i (förhoppningsvis) minst 40 år till, gäller att jag försöker ta hand om den då den börjar säga ifrån!
Önskad utrustning i SSO

   Detta inlägg föreslogs av Lilly Underwood.

   Jag är väldigt förtjust i de utrustningsalternativ vi har i spelet, men jag har några önskemål om jag fick drömma. Vissa saker kanske inte är tekniskt möjligt, men nu släpper jag det rimliga och låter fantasin flöda :)
 
   Förbygel/brösta: Kunde vara sjuuukt snyggt!
 
   Huvor: Tänk en häst i knoppar med en huva i en snygg tävlingsoutfit, det kunde vara något va?
 
   Benskydd: Vi har ett par benskydd bland alla benlindor - jag skulle jättegärna se fler!
 
   Martingal: Kommer aldrig hända, haha, men det hade varit lite häftigt med en vanlig löpande martingal fäst i tyglarna!
 
   Ridtäcke: På GHS avslöjades det tydligen att det ska komma täcken till hästarna, något som jag tycker låter jätteroligt! Jag antar att det är vanlig täcken som räknas då, men ett ridtäcke skulle nog kunna se jättesnyggt ut.
 
   Svanskappa: Onödigt, men jag skulle älska att ha svanskappor på ponnyerna!
 
   Variationer på nosgrimmor: Remont, pullar och aachen skulle vara jätteroligt!
 
   Andra bettalternativ: Ett hackamore? (Åååååh vad det skulle vara åzum!) Sidepull? Ett westernträns med stångbett? Det vore roligt med fler alternativ!
 
   Vojlock: Vojlocken syns sällan hos privatryttare i Sverige numera, men är fortfarande populär utomlands. Skulle antagligen vara jobbigt med tanke på att vi har så många typer av sadlar (okej, tre typer), men... ja.
 
   Fårskinnspadd: Att ha under sadeln. Jag tror det kunde vara en häftig detalj!
 
   Grimma: Jag trodde att funktionen med att leda hästar var helt borträknad, men tydligen jobbas det på att få den att fungera! Om det nu kommer så vore det självfallet både passande och trevligt med en grimma.
 
 
   Det var väl ungefär det jag kan komma på. Om du får drömma utan att tänka på vad som är rimligt eller inte, vad skulle du vilja se för utrustning i SSO? :)
Bloggutmaning - Star Stable

   Jag har tidigare komponerat ihop bloggutmaningar gällande SSO och SSL, och jag hade tänkt göra en ytterligare utmaning gällande Årstidsryttarna innan Skördebygden öppnade. Det hanns dock inte med, jag hade så mycket annat att tänka på så jag glömde helt bort det här då, haha. Just nu har jag dock lite brist på idéer och då är ju en sådan här bloggutmaning helt perfekt :) Dag 1 är alltså i morgon, då jag kör på i femton dagar! Ni får självklart låna denna utmaning om ni vill, men det uppskattas om ni nämner att det är jag som har gjort den från början!
 
 
   Dag 1 - Mitt favoritspel
   Dag 2 - Det spel jag tycker minst om
   Dag 3 - Mina favorithästar
   Dag 4 - De hästar jag tycker minst om
   Dag 5 - Favorittävling
   Dag 6 - Den tävling jag tycker minst om
   Dag 7 - Favoritplagg
   Dag 8 - Favoritplats i varje spel
   Dag 9 - Favoritstall/by i varje spel
   Dag 10 - Något jag tycker är konstigt i varje spel
   Dag 11 - En NPC jag gillar i var spel
   Dag 12 - Någon/Något från spelen jag saknar i SSO
   Dag 13 - Favoritområde
   Dag 14 - Bästa ridsporten i spelen
   Dag 15 - Det absolut bästa i Star Stable
I Can't Wait To See You Again

 
Uppdaterat och mer finstilt

   Väldigt lik den gamla, men jag tycker den här blev mycket bättre. Hade jättesvårt att hitta en bra font-stil som såg vettig ut (ville komma ifrån den gamla, och jag kan ändå inte hitta den på min dator), så det blev till slut den klassiska Luna Bar. Tyvärr är den liiite tunn då bilden zoomas ut, men jag tror ändå att det blir fullt läsligt.
   Helt okej va? (Är jättesugen på att beställa en tröja med det här som tryck, men isf måste jag mejla till SSO och fråga om upphovsrätten på loggan så att det är helt solklart... Just det här verkar nämligen vara helt ok, men jag måste ha koll på rättigheterna om jag vill ha en tröja...)
Uppdaterad logga

   Just nu håller jag på och finslipar på SSO Wikis logga. Den nuvarande var faktiskt väldigt slarvig från min sida, och dessutom är den väääldigt liten. Just nu håller jag på med en i stort format, som kommer bli lättare att använda. Det blir inget revolutionerande, men jag tycker att Wikin förtjänar en lite mer genomarbetad logga.
 
   Btw så skulle jag verkligen vilja ha en tröja med Star Stable-loggan på. Hoppas verkligen att det någon gång blir en webbshop där man kan köpa sådana från SSO - eller så kanske man kan vinna en i någon tävling?
   Jag har faktiskt spånat runt lite nu på eftermiddagen på olika sidor där man kan designa egna tröjor, för jag är faktiskt rätt sugen på en svart t-shirt med min Monokeus-logga på ryggen... får se hur det slutar!
Gröndalstävlingen är åzum!

   Igår fick även jag prova Gröndalstävlingen efter att ha kommit lite efter med ryktesbyggandet! Och, jag tycker banan är riktigt trevlig. Ganska kort, rätt enkel (många tyckte tydligen att det var svåra svängar dock?) och rolig. Jag tyckte verkligen det var utmärkt med ett till lopp, särskilt nu då jag håller på att levla ^^
 
   Men visst ser det ut somatt det ska komma ytterligare ett lopp i Gröndal? Det finns ju en sjukt massa hinder som står till ingen nytta just nu, och en NPC vid namn Morgana går att hitta i området. Jag skulle tycka det var jättekul, det kanske kommer då man får ännu högre rykte?
 
   Just nu är jag mitt i min levlingsrunda med mitt lilla ponnyskrutt, så jag ska väl fortsätta innan jag tröttnat helt xP
Fina, fina Iddan

   Hämtade hem Vildhjärtat från Hästön igår, som sagt. Känns skönt att ha honom hemma igen, och det här tiden bort från honom var verkligen bra!
   Nu är det väl bara det att jag vill kapa manen på honom, men jag avskyr den svansen så mycket... höll på att få spunk på den under de få minuter Gambit gick med den (eftersom Gambit hade kort man då jag köpte honom), den såg inte klok ut. Så jobbigt att jag hakar upp mig så pass på den där förbenade svansen!
   Aja, Iddan är hemma och om lite mindre än en månad firar han och jag ettårs-jubileum. Tänk va? I april är det ett helt år sedan Hästfunktionen kom!
 
   Jaja, strumporna och bläsen har ljusats upp (eftersom de ser sjukt grå ut egentligen - lite trist) men hästen är snyyygg ♥
Stjärnan är hemma

   Igår skickades Helios och Remus på välförtjänt semester, och Iddy och Poppy fick komma hem. Har saknat att ha min prickiga prinsessa i stallet, är hon inte vacker?
 
   På ett sätt har jag lite lust att kapa manen på henne ett snäpp... fast hon är ju grymt snygg som hon är också... och iofs så älskar jag den tjocka svansen.
I mörkret lyser stjärnorna- men inte riktigt än

 
   Kika gärna på inlägget under och svara på om en enkel Photoshopkurs är av intresse. Det lär nog bli ett eller två inlägg ändå oavsett, för jag har tidigare fått ett par frågor som jag missat att ge fullständiga svar på, men om ni är intresserade blir det fler.
Ska jag starta en ny kurs?

   Förra veckan frågade jag er om jag skulle börja med en enkel, grundläggande Photoshopkurs. Fick två svar. Jag gillar ju som sagt att skriva (vilket kanske märks?) så jag har själv inget emot saken, fast det vore ju lite roligare om folk faktiskt känner att de har nytta av saken. Jag kan gå igenom t ex hur man kan göra en egen logga, hur man kan använda de olika verktygen, hur man kan göra text lite snyggare med lagerstilar och kantlinjer, min teknik för att måla hår, hur jag gör då jag flyttar runt kroppsdelar på hästar etc.
 
Vad tycks om en grundläggande kurs i Photoshop?
  
pollcode.com free polls 
 
   Kursen skulle då komma lite sporadiskt, typ som Lär dig webbdesign. Och utefter vilka idéer jag har, förstås. Om du svarar "ja", lämna gärna en kommentar där du nämner en eller flera saker du vill läsa om!
Hästfärger jag skulle vilja se i SSO

   Detta inlägg föreslogs av Lilly Underwood.

   Jag har ganska många gånger på sistone sagt att jag är väldigt nöjd med de hästar som finns i spelet. Och det är jag verkligen, jag skulle klara mig hur bra som helst med de hästar som redan finns. Men varje gång det faktiskt kommer nya hästar blir jag lite blown away över hur fantastiskt snygga de är (nu tänker jag i synnerhet på Sabiano-araben...), och det gör ju att man inte kan låta bli att fantisera över hur andra hästfärger kunde se ut.
   Innan jag börjar dra igenom en massa färger kan jag säga såhär (återigen) - många av "bashästarna", alltså den vanligaste typen av häst, har väldigt snygga färger, men jag har verkligen ingen lust att rida på dem längre, eftersom de ser så "döda" ut. De stora hästarna, ponnyerna och araberna rör på sig då de står still, och den lilla detaljen gör hästarna så mycket charmigare och vackrare. (Jag älskar verkligen bashästarna, det gör jag, men jag har ingen lust att rida runt på dem själv längre, just för att de ser stendöda ut jämte alla andra hästar.)
 
   Alla bilderna är hittade via Google och ni hittar källan genom att klicka på bilden.
 
   Svart sabino: Jag trodde inte att Sabinohästar, liksom stickelhåriga, skulle funka i spelet (just för att jag trodde att texturen inte skulle synas så bra), men där hade jag fel, till min egen stora lycka! Sabinofärgare araben är assnygg, men en svart sabino vore också nice!
 
   Stickelhårig: Vi fick ju den där supersöta lilla svartskimlade/stickelhåriga ponnyn för några veckor sedan, så det vore roligt med en fux också.
 
   Silver Dapple: Eller silversvart, antar jag. Den här färgen är ju verkligen jättehäftig! Vi har ju en liten ponny med den här färgen, men jag är tyvärr inte så jätteförtjust i den. Skulle gärna se en lite större häst med den färgen istället ^^
 
   Skäck: Fler skäckar åt folket! Jag hoppas ju fortfarande på att Tinkerhästar en dag vandrar in i spelet, men en eller två skäckponnyer tror jag verkligen kunde bli väldigt populärt. Dessutom borde det absolut komma ett par brunskäckar, som komplement till svart- och rödskäckarna - och en skimmelskäck, det kunde bli så fantastiskt snyggt! (För att inte tala om isabellskäck...)
 
 
 
   Tigererad: Med Appaloosahästar kan man gå till vilka längder som helst, och jag hoppas faktiskt fortfarande lite på att det ska komma fler hästar av denna ras. Vi har visserligen två tigererade hästar utanför just den rasen (lilla ponnyn med färgen Black Spotted Blanket och den bruntigererade araben), men jag skulle ändå gärna se just Appaloosor.
 
 
 
   Sen för att avsluta - en brun häst med bred bläs/lykta och höga vita strumpor. Skulle vara så sjukt snyggt ♥
 
 
   Vad har ni för drömfärger? Tell meeeee
Yaay, sömn!

   Då man verkligen får sova ut för första gången på typ tre veckor (trots att jag hade lov förra veckan) - det är så skönt så det finns inte.
 
   Idag ökar mitt rykte med Goldspurs, och dessutom kommer Savoy upp i lvl 12 om jag pallar anstränga mig lite. Jag hade nästan tänkt ändra om lite i mitt hemstall också, för nu känner jag att en Herr Iddy är högt saknad... Tänkte att Remus och Helios är förtjäna av lite vila just nu, medan både Iddy och Poppy behöver återta sina platser i stallet. Eftersom jag vill att Misty och Gigi ska vara tillsammans så får de stanna ett tag på Hästön - åtminstone tills Savoy är färdiglevlad. Det räcker med en snigel i stallet!
 
   På tal om Hästön så är jag väldigt glad över att priserna sänktes häromveckan. Fantastiskt schyst, nu är det ju lite mer överkomliga priser ^^
For the first time in forever

   Sedan jag började spela SSO har jag bytt frisyr på Esme en enda gång (då jag bytte från det långa bruna "bashåret" till det jag har nu) och idag bytte jag faktiskt smink för allra första gången. Jag är jättenöjd - väldigt diskret, men det är mer djup i ansiktet nu än det var med den förra sminkningen. Titta så snyggt!
 
   Jag tyckte mig höra (rättare sagt läsa) något om att det här sminket egentligen inte skulle komma till spelet nu, eftersom alla inte kan se det, men jag hoppas på att det är kvar - det kändes helt perfekt, precis så som jag vill ha Esmes ansikte!
   (Nu vill man ju bara att ögonen ska vara sådär tydligt klara och fina som de var innan jul...)
Kläder och smink och allt vad det nu var

   Jag tycker uppdateringen var rätt trevlig. Helt ok kläder, inget i hårväg som lockade mig (men det vore riktigt kul att se hårstilarna i spelet, de var lite roliga!), men det var faktiskt en av sminkstilarna som jag har tittat lite på.
 
   Först i morgon ökar jag i rykte med Goldspurs, bäää. Det typiska med att missa ett par dagars ryktesbyggande! I morgon stannar jag dock hemma från skolan (för jag är i desperat behov av en vilodag), så då blir det lite mer spelande.
 
   Igår fortsatte jag med Star Academy, och jag kom en liten bit innan spelet fastnade och stängdes ner. Så sjukt typiskt, jag hade inte hunnit spara spelet! Ska försöka ta tag i det igen, antingen idag eller i morgon - jag vill gärna komma igenom spelet rätt fort, så att jag kan utöka SSO Wikis sidor om Star Academy lite :) Återigen, om någon säljer, eller vet någon som säljer, Star Academy 2-4, säg jättegärna till!
 
   Ska passa på att levla lite nu. Vad tyckte ni om dagens uppdatering?
Nämen, onsdag igen

 
Ponnylevling

   Jag kör på med den där eviga ponnylevlingen, enarmad. Lite jobbigt att inte kunna se sig om, men det funkar. Iofs är det nog ganska bra att jag inte kan levla så mycket, det innebär att det kommer ta några veckor innan både Savoy och Gambit är färdiglevlade och efter det är jag mer än redo för ytterligare en häst :)
 
   Jag har roat mig med att göra egna bakgrunder i Photoshop till min iPhone och iPad i brist på annat, eftersom jag inte har hittat några som jag velat använda mig av då jag spånat runt på nätet. Nu är både Phånen Alfons och Paddan Paddy väldigt stiliga med varsin Sherlock-inspirerad lås- och hemskärm. Jag skulle faktiskt gärna vilja ha SSO-inspirerade lås- och hemskärmar på båda någon gång, fast ju nu kunde jag inte komma på något bra. Kanske något som kunde göras på SSO-kontoret om de någon gång får tid över, gratis wallpapers för oss att använda? Det vore nämligen sjukt åzum!
 
   Min sjukt snygga låsskärm till telefonen (med "rymdbilden" lånad från en Wikipediasida)
Är lite...

   ...avundsjuk på alla er som redan kan göra tävlingen i Gröndal. Jag missade ju att göra uppdragen under tre dagar (onsdagen, torsdagen och lördagen) eftersom jag har varit bortrest, så jag ligger efter. Ska bli nice då jag hinner ikapp, ser verkligen fram emot den tävlingen :D
   Så för några dagar håller jag mig borta från andra bloggar, vill inte bli spoilad ^^
 
   Har du ridit tävlingen i Gröndal än?
Sing it for the world

 
 
 
 
 
 
Just Dance

 
Hallelujah!

   Av 26 religionfrågor har jag tre kvar och de kommer jag inte kunna lista ut utan lärarens hjälp - hon är ute efter lite lustiga saker ibland xP Det innebär att jag nu med gott samvete kan gräva ner mig i SSO en stund, härligt värre :D
 
   Savoy är på lvl 11. Och det går så seeeegt att levla! Finns dock en anledning till den saken, förutom att jag hade problem hemma under hela februari.
   Jag har börjat känna av lite tennisarmbåge i högerarmen (vilket gör att det är svårt för mig att använda datamusen alls), men jag tror att det grundar sig i en inflammation i något muskelfäste i nacken, eftersom jag har som mest ont bakom ett öra. Det är delvis en anledning till att jag spelat väldigt sparsamt den senaste månaden, för att kroppen ska få friska till sig lite. Jag har testat ett par övningar som tydligen ska vara bra för tennisarmbåge, men eftersom jag inte känner någon smärta alls runt armbågen då (vilket man borde) så stärks mina misstankar om att det är nacken/axeln det är fel på. Otur att man är fattig dessutom, annars hade jag gått till någon som kunnat kolla upp det här.
 
   Nu blir det alltså en kort, seg levlingsrunda för mig (eftersom jag inte använder datamusen/högerarmen kan jag inte svänga kameran och se vart jag ska = långsamma gångarter så att jag hinner se vart jag ska). Jag får se hur mycket jag pallar ^^
Holy Cow

   I skolan idag framkom det att en jätteviktig uppgift ska lämnas in i morgon, så om jag inte dyker upp mer idag beror det på den saken. Jag ska banne mig ha min behörighet i ämnet och hälften av den hänger på den här enstaka uppgiften, som jag helt glömt bort eftersom jag har haft så mycket att göra på lovet! Paniiiiik!
 
   Ni får en bild från då jag äntligen lyckades starta Star Academy igår. Återigen tack till Fredrik som hjälpte mig att få igång spelet!
 
 
   (Jag ska spela igenom spelet med alla tre valbara karaktärer för att kunna kartlägga det på bästa sätt, sedan kan jag skriva mer konkret om det!)
Ny vecka och ledigheten är slut

   Jag hade nästan glömt att jag hade sportlov, jag har gjort så mycket så jag har varit allt annat än ledig! Jätteskönt är det dock att ha sluppit skolan i några dagar det behövde jag just nu :)
 
   Sabina Waterdawn och Linn Nightstorm, ni måste skicka en kommentar eller ett mejl till mig så att jag vet exakt vilka mejladresser ni har. (Det var många som missade mejladresserna i kommentarerna eller skrev fel, så jag vill vara säker på att koderna hamnar rätt.) Ni har den här veckan på er, sedan drar jag två nya vinnare av de två sista koderna. Så som Gunde Svan alltid säger i Fångarna på Fortet: "Skynda skynda!"
 
   Igår eftermiddag fick jag ett mejl från en (förhoppningsvis) framtida bidragsgivare till Wikin, som frågade om varför Wikins infomation om Star Academy är så väldigt sparsam. Han fortsatte med att berätta för mig hur man får igång SA-spelen på Windows 7, eftersom jag har haft problem med det - ja, ni kan ju gissa vad jag gjorde mitt i natten! För första gången på åtta år kunde jag spela Star Academy (jag nästan grät av glädje - tack återigen, Bergdotter!), så nu kan jag lova att Wikins SA-sektion kommer utökas under veckan. Dessutom kan jag utlova lite bilder från spelet.
   Denna räddande ängel är ute efter det tredje Star Academy-spelet - om någon vill sälja det eller vet var han kan få tag på det kan ni väl hojta till, han ville väldigt gärna ha tag i det. (Om någon btw säljer spel 2-4 alls så är jag dessutom intresserad!)
 
   Det var väl typ det som var viktigt nog för att rucka på min nästan-obligatoriska-morgonbild. Från och med idag börjar jag inte förrän klockan elva på måndagar, så nu ska jag förbereda lite inför veckan :)
Vinnare av utlottningen

   Nu har vinnarna av utlottningen korats! Alla namn skrevs på varsin lapp, kastades ner i en hatt och min mamma har dragit upp sju lappar. Vinnarna är alltså helt slumpvis utvalda, eftersom det var en lottning.
 
   Vinnarna är:
 
   Gloria Slowwater Har hämtat sin vinst
 
   Nikki Westlake Har hämtat sin vinst
 
   Britney Highstorm Har hämtat sin vinst
 
   Linn Nightstorm Har hämtat sin vinst
 
   Tove Starson Har hämtat sin vinst
 
   Juliette Stardawn Har hämtat sin vinst
 
   Sabina Waterdawn
 
   Grattis till alla er! Då ni ser det här inlägget får ni väldigt gärna skicka en kommentar så att jag får er mejladress igen (jag blir lite paranoid nu, vill inte skicka koder till fel mejladresser) alternativt själva mejla mig på esmesilverforce@hotmail.com, så kommer ni sedan få er kod över mejl. Koderna kommer ge er 200 Star Coins samt 15 dagars Star Rider! (Endast 200 SC om du redan är LT.)
 
   Grattis igen och glöm inte att upprepa er mejladress för mig på något sätt!
 
 
  PS: För er som inte vann så har Stephanie Snowhall också en utlottning om gratiskoder - se inlägget HÄR!
En fantastisk idé

   Min klubbkamrat Myra skrev tidigare idag ett inlägg om hästarnas färger i SSO (Läs inlägget HÄR) och tog upp mångas önskan om att få skräddarsy en häst helt själv. En idé hon hade som jag tyckte lät helt fantastisk var att utlysa en designtävling bland SSO's spelare där man själv har chansen att designa en häst som senare skulle dyka upp i spelet.
 
   Det har tidigare funnits en sådan tävling, där spelarna hade chansen att designa t-shirts. Där skulle det ha blivit tre vinnare, men det blev istället sju. En av vinnarna var ju då svenska bloggaren Evangeline Silverbell.
 
Winners in the T-shirt competition!
 
   Det var nästan ett år sedan den tävlingen utlystes, och jag tycker allt att det är dags för en ny tävling. Det finns så många duktiga konstnärer bland SSO's spelare, jag kan tänka mig att en tävling där spelarna får designa en häst skulle bli väldigt populär samt ge fantastiskt fina bidrag.
   Om inte en tävling om hästar (vilket kanske skulle bli lite avancerat, men jag tycker ändå det är en grymt kul idé) tycker jag ändå det vore kul med en ny sådan här tävling - kanske att spelarna kan få designa en rock eller en jacka?
   Hur som helst så hoppas jag på en liknande sådan här tävling framöver, det är väl roligt att vi spelare får en chans att sätta en egen liten stämpel i spelet? :)
Värt att höra från GHS

   Först nu har jag tid att skriva on GHS! Hamnade på en middag igår och var inte hemma innan halv två. Ack, dessa nattbussar (som tar en heeelt annan väg än planerat, ugh)
 
   Jag blev lite generad, väldigt stolt och minst lika glad då jag kom fram till SSO's monter och presenterade mig, och genast fick responsen "Vad roligt att du kom, och tack så mycket för Wikin". Jag är inte van vid att vara duktig på saker jag tycker om, och att höra den uppskattningen var fantastiskt. Den absolut bästa boosten mitt lilla självförtroende kunde få, och det gjorde verkligen min dag! Därmed ger jag även ut ett stort tack till alla er som någon gång har hjälpt till att redigera på Wikin, eller sett till att sprida den vidare genom länkningar. Utan er hjälp hade Wikin inte kunnat bli så stor som den är idag!
 
  Både GM Heather och Lucia hade Star Stable-t-shirtar samt hoodies. Jag vill jättegärna ha en, och jag har snackat med flera spelare som vill samma sak, så jag frågade om det skulle vara möjligt att köpa en. De sa att de skulle se efter något företag som kunde trycka upp tröjorna i större skala och att det kunde hända att det någon gång i framtiden (observera "framtiden", det kan ta ett tag) kommer en webbshop där man isf kan köpa tröjor.
 
   Medan jag och min kompis stod där och hängde funderade båda våra GM över en Instagramtävling (medan jag typ hoppade upp och ner och ba "jamen ja vad roligt"), och sen snickrade de ihop tävlingen. De pratade om att försöka göra fler tävlingar i framtiden (vilket jag tyckte lät lite fantastiskt), samt att försöka ha någon till spelträff i Stockholm senare i år. Vi får väl verkligen hoppas att det händer - isf kommer jag absolut dit om jag har möjlighet, nu känner jag mig snäppet modigare än innan och det vore riktigt kul att kanske träffa några andra "vanliga" spelare också :)
 
   Jag fick spela SSO på Mac för första gången! Grafiken ser ganska annorlunda ut på Mac (lite mer dataspelsaktigt än på PC, om jag ska försöka beskriva det) och vi hade en liten diskussion om saken. Om jag fattade det rätt kanske Mac-versionen ändras lite så att den blir mer som PC-versionen i framtiden, men det är ju ingenting alls som påverkar själva spelet mer än till det visuella. Häftigt var det att få se iaf!
   Då jag loggade in fick jag en typ femsekunders sneak-peak på spelets nya hemsida! Den testas just nu och om allt går bra ska den komma inom några veckor! Av det jag såg så kändes den mer "mogen" och talar mer för spelet än av den nuvarande gör. Vet inte riktigt om det var slutversionen eller bara en test, men det bådar verkligen gott och det ska bli sjukt kul att se hemsidan "på riktigt"! Nu vet vi iaf att den verkligen är på gång :D
 
   Jag frågade om de nya ridbyxorna med ridstrumporna då jag ändå var där. Vi kan sammanfatta det som att det blir en sjukt massa extra trassel att försöka koda strumpor som ett extra plagg, och i dagsläget har de så mycket annat att göra så det prioriteras inte. Att släppa ridbyxor med "fasta" strumpor på sig var den enkla lösningen - nu tycker jag själv om de båda som nyss släpptes, fler sådana skulle väl också vara trevligt, sen om det faktiskt blir så att de hinner fixa strumpor som separat plagg kommer jag absolut inte klaga!
 
   Sen en snabb grej angående själva spelet just nu (eftersom jag blev så paff att jag var tvungen att fråga "var det där meningen?") - Jakob Goldspur är SNÅL. Han ska inte ge ut mer än 1 JS i sina uppdrag (eller åtminstone inte det första, jag har inte hunnit spela efter att ha gjort det) eftersom han är en jädra snåljåp ^^
 
   Lämnar spelet, övergår snabbt till spelets Facebooksida. Dels pratade vi lite om den, dels vill jag bara säga (vilket jag sa till dem också) att det är helt vidrigt vilken galla folk spyr ut sig om SSO för att sedan höja Riding High till skyarna - trots att RH inte ens existerar än. Sen står jag verkligen fast vid min åsikt om att jag inte alls tror på RH, jag tror inte att de har resurserna för att göra det de lovar och det känns bara som ett huxflux för att få pengar. Så, nu har jag sagt det igen. Spelet har ju inte ens ett företag bakom sig. (Ja, jag kände mig tvungen att totalsåga RH även live, hehe...)
 
 
 
   Det var det jag kände var värt att dela med sig av. Det var en kul upplevelse och jag hoppas att SSO kommer ha montrar på fler hästevent - Jag lär antagligen hamna på Falsterbo i sommar och i höst kommer jag med nästan all säkerhet också gå på Sweden Horse Show. Vore jättekul att kunna traska förbi och säga "hej" även där :)
   Har ni varit på Svenska Mässan under veckan och gått förbi SSO's monter?
Tack!

 
   Dels har vi här den nästan-obligatoriska-morgonbilden, dels vill jag tacka er för era kommentarer igår då ni berättade hur ni hittade hit och varför ni valde att stanna som läsare av min blogg. Sjukt upplyftande på alla sätt, är så himla glad att jag har er som kommer med positiva kommentarer och som gillar att fundera och diskutera. Ganska sjukt också att något sånt här kan växa fram genom att blogga om ett spel, eller hur?
   Stort tack till er, det är så grymt kul att höra vad ni har att säga, oavsett hur mycket jag skriver själv ^^
 
   (Btw, jätteroligt att så många har anmält sig till utlottningen av koderna från GHS! Dessutom minst lika roligt att se att många av er vill använda koden för att göra en kompis glad, härligt att ni vill dela med er på det sättet c:)
Utlottning av gratiskoder!

   På GHS fick jag med mig fem stycken gratiskoder från mässan. Varje kod ger 200 SC och 15 dagars Star Rider. De unika koderna går bara att använda en gång, och varje konto kan bara dra nytta av en kod. Om du redan har fått en sådan här kod behöver du alltså inte vara med, för du kommer ändå inte kunna dra nytta av priset. Edit: Jag har fått tag i ytterligare två koder och ökar därför antalet vinnare till sju.
 
   För att vara med:
   Lämna en kommentar. Du kan skriva precis vad du vill i den, förslagsvis "jag vill vara med" eller något i den stilen. Om ni inte är Star Rider vill jag gärna att ni säger det också - jag vill nämligen att minst en av de här koderna går till någon som inte är SR just nu, för då kan vinsten uppskattas ännu mer. Ni måste lämna er mailadress med kommentaren, för jag kommer ta kontakt med vinnarna och skicka koderna via mail. (Det räcker självklart att ni bara fyller i den vanliga rutan med mailadressen ovanför själva kommentarsrutan, men mailen måste vara med.)
   Jag kommer inte räkna med er i lottningen om ni inte har lämnat mailadress, och jag kommer inte räkna med er i lottningen om ni fjäskar eller ber om att få vinna etc. Lottningen kommer ske genom att jag langar ner era namn i en hatt och låter min mamma dra fem lappar.
 
   Sista anmälning är söndag 2/3 (i morgon) kl. 18.00, så se till att anmäla er nu! Lottningen är nu över!
 
    Så här ser koderna ut på framsidan, är de inte supersöta?
Jag är lite nyfiken

   I snitt är ni ca tvåhundra läsare som varje dag klickar er in här. Det tycker jag är jättehäftigt. Jag undrar alltså hur i hela friden hittade ni hit från början, och vad gjorde att ni stannade?
 
   Bara för att jag är en nyfiken själ. Och för mig som alltid är en medelmåtta på allt jag försöker mig på är det lite kul att känna att jag har lyckats med något för en gångs skull.
Pandoria i annan färg

   Häromkvällen hade jag en diskussion med Alva i klubbchatten och helt plöstligt sa hon något om att Pandorias rosa färg kanske inte var det mest ondskefulla man kunde hitta på. Det tyckte jag var rätt intressant, för jag hade nog aldrig funderat över allt det rosa i Pandoria. Rosa förknippas ju ofta med söta små flickor, och att ha färgen som nästintill en symbol för en ond plats är ju inte den vanligaste kombon.
   Nu är jag ändå så van vid att Pandoria ska vara rosa, men då man väl funderar över saken är det lite kul att föreställa sig platsen i en annan färg. Kan ni tänka er ett gult Pandoria? Jag kan nästan föreställa mig ett blått, men alla andra tänkbara färger känns helt... fel, haha.
 
 
 
   Jag vill supergärna se Pandoria i SSO, men jag tror nästan att det kommer hända någon gång ändå, med tanke på att vi har fått stänga Pandoriska sprickor redan. Förhoppningsvis blir dert Pandoria som man minns det från SSL, med mörkervarelser och svampar och allt vad som nu fanns ^^ (Fast nu blir jag nästan full i skratt då jag tänker mig Pandoria i en annan ton än den här rosa/lila färgen man är van vid)
Skillnaden mellan Starthästen och övriga kusar

    De Jorvikiska Varmbloden. Våra första hästar. Vissa älskar dem, andra hatar dem. Om du är en av de som hatar din starthäst - ajdå, det var trist. Visserligen kan man nu "göra sig av" med hästen genom att skicka den till Hästön för gott, men skulle man verkligen vilja kasta bort hästen man gjort så mycket med?
 
   Min starthäst Ash är perfekt i mina ögon, och jag är väldigt glad över att jag valde just honom i början av spelet! (Bild från arkivet)
 
   Starthästarna är nog ändå som "viktigast" för de som spelat sedan innan Hästfunktionen kom. Jag hade bara min Ash till förfogande i ungefär ett och ett halvt år innan Hästfunktionen kom till spelet. Efter det har min flock växt relativt långsamt, eller relativt fort, beroende på hur man väljer att se på saken. Jag har dock inte sålt en enda av mina hästar någon gång, och det planerar jag inte att göra heller.
   Nejmen nu var det ju ändå de Jorvikiska Varmbloden jag skulle snacka om. Det är ju faktiskt de enda hästarna som vi har fått skräddarsy. Vi har fått välja kombinationen mellan päls- och manfärg. Det är den hästen vi har spenderat mest tid med (om man nu inte köpte första bästa häst man stötte på och sedan glömde bort sin första häst någonstans i hemstallets mörkaste vrå), den häst som många spelare har använt genom alla druidträningar och genom större delen av huvudstoryns uppdrag.
 
   Jag vet att flera har trott att Iddy är min starthäst, men så är det inte - däremot är han den första hästen jag köpte då Hästfunktionen kom. (Bild från arkivet)
 
   Många tycker att det borde finnas en sorts "spärr" på huvuduppdragen, så att man måste göra dem med sin starthäst. Just för att starthästen är... den av våra hästar som är mest magisk, den som verkligen har Jorviks essens i sig. Druidträningen man genomgår med Solens Cirkel kan anses vara lika mycket träning för hästen som för ryttaren, och det är något som jag håller med om. Det är inte vilken häst som helst som bara traskar igenom eld som om det inte vore något alls, right?
   Jag skulle personligen inte ha något emot att göra alla huvuduppdrag på Ash. Visst så har våra starthästar ingen som helst rasbonus, men det gör ju faktiskt ingen större skillnad, den där bonusen. (Jag önskar visserligen att ponnyerna skulle ha högre bonus än de har, t ex i vighet. Små nätta ponnyer borde ju kunna vända fort som attan, tycker man.) Men ändå vore det väl ibland kul att ha en "riktig" druidhäst med sig på uppdrag - det är ju ganska respektingivande att komma på en gigantisk Frieser eller Andalusier på uppdrag. Om man ska skrämma Dark Core-snubbar är man nog aningen läskigare på en stor, svart häst än på en ponnyskrutt som är så liten att ryttaren är i Dark Core-snubbarnas ögonhöjd. Jag gör alla huvuduppdrag på min Ash, men för framtiden är jag nästan lite tagg på att ta med mig min Remus, bara för att han är så stor och häftig.
 
   Arkivbild från i vintras
 
   Våra starthästar är alltså lite mer personliga, eftersom vi faktiskt har valt dem helt själva. Många av oss hade aldrig sett vad som faktiskt fanns i spelet då vi valde våra hästar. De går igenom mycket med oss, och det är uppenbarligen något lite magiskt över dem. Själv tar jag alltid med mig Ash på huvuduppdrag, bara för att det känns rätt, men om det nu någon gång i ett framtida uppdrag kommer upp ett meddelande som säger "du måste rida din första häst för att genomföra det här uppdraget", ja då kommer åtminstone inte jag att klaga.
 
   Har ni några tankar kring era starthästar vs. övriga hästar i spelet?
Frågor om utlottningen

Jag kommer starta utlottningen av gratiskoderna i eftermiddag, innan dess har jag ingen möjlighet att sitta vid datorn (eftersom jag är påväg till jobbet). Mer info kommer då, och då kommer jag dra regler och allt så att det inte finns några frågetecken.

Kika in här igen vid fyratiden så kommer inlägget upp då!
I slottets skugga

 
 
   Jag är bara tvungen att nämna en grej som hände under GHS i torsdags:
   Sydafrikanen Oliver Lazarus kommer in på hoppbanan. Jag och min minst lika Sherlock-beroende kompis lutar oss fram i våra säten för att kunna se varandra förbi resten av gänget och väser båda två "Lazarus is go!"
   Lazarus vinner den klassen, fel nationalsång spelas, rätt nationalsång dyker upp efter pausen och vill verkligen aldrig ta slut (den höll på i evigheter), Lazarus hoppar i nästa klass och vinner den också. Då han går ut från banan spelas Bee Gees Stayin' Alive i högtalarna.
   Vi tror att det handlar om en kupp.
 
   (Ja, vi stod båda två dagen innan i Götets Sci-Fi-Bokhandel och bölade över att Sherlock-Cluedot var dyrt, haha...)

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.