Chrome Pointer

Skönhet inuti

   För en vecka sedan kom Courtney Summers till SSO. En... mindre vacker karaktär, utseendemässigt. På insdan? En entusiastisk kvinna med stark känsla för vett och etikett, som kanske hade passat bättre på 1800-talet. En karaktär som känns vänlig samtidigt som det är "let's go for it" då hon verkligen vet vad hon vill. Jag har sett att många har kallat henne en Gold Digger (dvs Guldgrävare - i det här sammanhanget någon som är tillsammans med en rikare partner mest för pengarnas skull), och... ja, kanske lite. Men jag tror faktiskt att det inte hänger så väldigt mycket på den saken.
 
   I spelchatten, och på vissa bloggar, har jag sett "Courtney är det fulaste jag har sett, det finns inte en chans att Karl Franz faktiskt är kär i henne". Människor, hör ni hur ni låter? Kan man inte blir kär i en person som inte är bildskön? Kan man bara bli förälskad i vackra personer? Jag blir ju seriöst rädd då jag hör hur de här flickorna resonerar.
   Jag har det här hoppet i mig att folk ska tycka om människor för deras personligheter, inte för deras utseende. Och därför tyckte jag att Karl Franz och Courtney var ett härligt par - visst, helt smärtfritt kanske det inte skulle gå eftersom Courtney verkar ganska bestämd och genast börjar sätta sina planer i verket på deras restaurang, men det visar att man inte behöver gå utefter vad majoriteten anser vara vackert. Ni kanske minns att Karl Franz tyckte att Courtney var den vackraste kvinnan han hade sett - det gillade jag verkligen.
 
   Nejmen jag blir lite nervös över mänskligheten, that's all.


Siri

Jag tycker det är supergulligt tt de sparar ihop just Karl Franz och Courtney då Karl Franz är en "snyggare " karaktär utseendemässigt och Courtney inte är lika snygg på utsidan, vilket säger att man ska gå efter insidan. Och de båda är ju ganska lika - entusiastiska, känsla för vett och etikett, älskar restauranger/caféer.

Myra

Alltså.. Anledningen till att de parade ihop Silvergaffel och Courtney tror jag mest är för att folk ska reagera lite på vad som händer. Det blev ju en liten tvist när det hände.
Jag håller med dig att det är hemskt hur folk bara går på utseendet - vi lever i en fruktansvärt ytlig tid. Men sedan får man faktiskt inte glömma att detta beteende är lite inbyggt. Att kolla på en snygg person aktiverar belöningssystem i hjärnan. Ser personen välmusklad ut betyder det att den kommer vara skickligare på att jaga och på så sett hjälpa till med ens överlevnad.. Så det är ju inte bara nåt folk "fått för sig".
Det har ju till viss del en förklaring.

Nu är vi dock knappast i behov av att kunna jaga och överleva på det sättet..

Tindra Silverheart

Undrar vad folk har mellan öronen om dem säger att det är konstigt att Gaffel och Courtney paras ihop. Jag tycker verkligen att dem är ubersöta tillsammans <3

Charlotte Snowborn

Jag kan nästan tycka att det är mer okej med sådana reaktioner i ett spel, värre är det när det kommer till verkligheten och människor helt plötsligt får för sig att det är fullt acceptabelt att säga vad man vill om andras utseende. Jag tycker de gör en snygg grej i spelet av att just para ihop karaktärerna (även om jag inte är helt säker på att kärleken är riktigt lika ömsesidigt dyrkande =P) och förhoppningsvis så tänker en del till lite. För i ärlighetens namn så kommer ett förhållande enbart byggt på attraktion till följd av utseende aldrig hålla i längden. Och människan är ju rätt finurligt skapad som faktiskt kan attraheras av personlighet och inte bara utseende, även om man har preferenser som man själv finner mer eller mindre tilltalande. Men de utseendemässiga preferenserna blir mer oviktiga i sammanhanget och tur är väl det.
Med det sagt så självklart finns det utseendemässiga delar som attraherar, men det blir rätt lågprioriterat i en längre relation. Och tur är väl det, tänk så många intressanta personer man skulle gå miste om ifall utseende var den avgörande punkten.
Jag tyckte helt klart om uppdraget.

Svar: Jag förstår hur du tänker, men jag håller faktiskt inte med om att det är mer okej i ett spel. Om det är okej i spelet är det okej i verkligheten - för det är så det ser ut. Folk kan vara så otroligt elaka mot varandra, och jag kan förstå om folk skrattar lite åt Courtneys utseende här för att sedan släppa ämnet, för hennes utseende är uppenbarligen menat att vara komiskt, men det här att folk även i ett spel anser att den här relationen är fel på grund av att Courtney inte håller upp till barnens skönhetsideal - det är bara sjuka värderingar som folk borde tänka till över. Håller å andra sidan med om att det var en väldigt kul grej i spelet, det här, det är folks reaktioner som skrämmer mig bara.
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.