Chrome Pointer

Svar på era frågor

   Alla frågor från er (gällande lördagens inlägg om en frågestund) är nu sammanställda och svarade på här ^^

 
Från Amanda Silverlord:
   Vrf heter du Zijena på Wikin ist för Esme elr så och hur tänkte du när du valde start färg på pollen? :)
   Jag registrerade mig som Wiki-användare innan jag ens tänkte tanken på att ha en SSO-blogg, och från början hade jag nog mest tänkt redigera på typ svenska Harry Potter-wikin eller något åt det hållet. Dock insåg jag snabbt att jag ville starta en Wiki om SSO och... ja. Zijena är/har varit mitt namn på många andra sociala medier, så det är därför jag har just det namnet!
   Min Ashdancer var lite halvt spontant, jag hittade den grå färgen tillsammans med den vita manen och tyckte att det var sjukt snyggt, sen då jag slumpade fram hans namn så kändes det så himla perfekt att det bara blev så ^^
 
 
Från Luna Snowwatcher:
   Hur känns det att ha en så pass stor blogg? 
   Oj... ska det kännas på något speciellt sätt, haha? I jämförelse med mitt besökarantal får jag ju ändå inte mycket respons på det jag skriver, så jag antar att det är som att driva vilken liten mini-blogg som helst fast man råkar se att det är rätt många besökare... Fast det är ju inte direkt något som jag tänker på mycket, om det inte är så att besökarantalet någon dag skjuter i höjden och jag undrar typ "hur fasen hittade de hit", haha ^^
 
 
Från Rose Greenhill:
   Hur kommer det sig att du inte tävlar i championaten?
   För att jag är världens sämsta förlorare! Nejmen championaten är ett stressmoment för mig och därför har jag valt bort dem. Jag klarar inte av att vänta på att en tävling ska börja (blir bara äckligt nervös) och sen har jag haft sån otur med lagg och annat konstigt då jag väl kommer till start så att jag bara vill gråta av frustration. Sådana där nervperser är inget för mig helt enkelt!
 
   Jag undrar också lite vad du gör i spelet när du är inne, utom sådant som levling och ryktesuppdrag - hur ser en vanlig dag ut för Esme, typ?
   Oj... jag gör typ ingenting! Jag loggar in och levlar hästen jag ska levla, ser till att hästarna är omskötta, fotar om jag ska göra det och loggar ut sedan. Om några klubbkamrater är inne kanske jag chattar med dem under tiden och ibland hänger med dem på ett café eller något bara för att snacka, men annars... nä. Mycket roligare än så blir det inte!
 
 
Från Siri Moonbear:
   Absoluta favoritklädesplagg i spelet? 
   Hm... Det måste nog vara den svarta proffshjälmen som jag typ alltid använder, ibland är det nästan så att jag glömmer att den inte är obligatorisk på karaktären, haha!
 
   Drömhäst i spelet? 
   Tinker eller fjording!

   Finns det något du saknar i SSO för tillfället? (område, klädesplagg, utrustning) 
   Jag tycker det känns som att mycket är "halvfärdigt". Områden eller uppdrag man väntat på i över ett år, klubbfunktionen som lämnar mycket att önska... Jag skulle vilja se att något händer med det (typ Fornkungens bergsväg, kommer den någonsin att öppna?)

   Har det hänt att du funderat på att sluta blogga/ta en lång paus?
   Har aldrig tänkt tanken att sluta blogga. Jag älskar att blogga och kommer nog alltid att blogga om något. Om jag någon gång tar en paus är det på grund av att jag har för mycket att göra IRL för att komma med vettiga inlägg alls, på grund av tidsbrist överlag eller på grund av psykisk ohälsa. Jag tycker om det här för mycket för att sluta!

   Ungefär hur länge brukar du tänka på hästköp?
   Det beror verkligen på - vissa hästar vet jag från första sekund jag ser dem att jag måste ha i mitt stall, andra måste jag vänja mig vid. Det tog flera månader innan jag ens tänkte tanken på att köpa Gambit, för första gången jag såg honom tyckte jag att han var hur dötråkig som helst. Ibland kan det också komma nya hästar till spelet som fördröjer mina ursprungliga planer. (Typ Savoy, som försenade ett antal planerade hästar med sin ankomst)

   Vad är det som får dig att fortsätta spela? 
   Ärligt talat tror jag att mycket ligger i vanan just nu. Jag älskar SSO men för mig som är i lvl 15 och har spelat sedan väldigt tidigt så finns det inte mycket mer att göra än att levla hästar om man inte vill vara social med andra spelare (vilket självklart är kul det med, men...). Jag spelar huvudsakligen för uppdragens skull, och jag har väl någon längtan efter att få veta exakt vad som händer framöver i spelstoryn. Just i dagsläget är det tyvärr inte så att jag känner "gud vad roligt det är att spela", det känns verkligen att det behövs mer huvudstory för att väcka mitt intresse igen.

   Hur lång tid per dag lägger du ner på SSO och SSO relaterade saker? (bloggen, redigeringar, facebook, instagram osv)
   Alldeles för många! En vanlig vecka lägger jag ca 1-3 timmar på själva spelet varje dag, sitter antagligen och bloggar i 15-30 minuter varje dag (jag skriver väldigt fort, dock blir det ju självklart längre bloggtid om jag skriver flera längre inlägg), att beskära bilder till bloggen tar ju sin tid ibland och jag sitter väl uppslukad i åtminstone 1 timme åt gången då jag målar eller redigerar. Jag använder mestadels Facebookkontot till att spela spel på, så under de dagar då jag inte har något att göra i skolan (vilket är skrämmande ofta) så sitter jag och leker där också.

   Vad inspirerar dig?
   Oj, en så pass öppen fråga! Jag vet inte riktigt. Det jag skriver här blir inspirerat av vad jag ser i spelet, det jag tänker i mitt huvud kommer mestadels från Tumblr. Vet inte riktigt vad mer, mitt liv kretsar inte kring mycket annat än skolan och SSO i dagsläget! (Tragic but true)
 
 
Från Evangeline Silverbell:
   Vad har du för SSO-rutiner? Finns det något du alltid gör på samma sätt?
   Jag hade mer rutiner under 2013 än vad jag har just nu... jag har inte haft samma tid till datorn under de senaste månaderna eftersom det hänt massa grejer IRL, så de rutiner jag faktiskt har haft har försvunnit helt. Förut var det iaf så att jag alltid skötte om alla hästar precis innan jag loggade ut, och jag brukade av princip ta ut allihop åtminstone en kort stund varje dag - vore omöjligt nu ändå då jag har så pass många hästar ^^
 
   Hur många gånger har du köpt Star Coins?
   Har köpt SC sju gånger sedan jag började spela och varje gång var det 500 SC under en dubbelhelg (som då blev 1000 per gång). De gånger jag köpte SR innan jag blev Life Time är inte inräknade!
 
   Varifrån och när får du mest inspiration till att skriva blogginlägg?
   Det är nog som lättast då det händer nya grejer i spelet, särskilt efter att nya uppdrag har kommit. Jag vill ju egentligen bygga mitt bloggande på reflekterande inlägg, fast det är lite svårt nu då det känns som att jag har gått igenom det mesta!
 
   Tänker du någonsin att det skulle vara roligt att prova vara med på något slags event som brukar genomföras i olika klubbar? I så fall, vilket slags event tilltalar dej mest?
   Har absolut tänkt tanken! De som har event i sina klubbar verkar ju ha jätteroligt, så det har väl hänt att man velat vara med bara för att testa. Fast jag vet inte vad jag faktiskt skulle vilja göra... Jag är ju inte en särskilt duktig spelare om man tittar på topplistor, så något där man inte behöver vara duktig i sådana tävlingar? x) nejmen någon kadrilj hade nog varit kul att delta i.
 
   Brukar du se på youtubeserier som spelare gjort om SSO? Vad har du sett och vad tycker du om konceptet?
   Jag har sett någon enstaka. Det är ett kul koncept, men jag har verkligen inte tålamod nog att sitta och titta på SSO-serier! Jag blir bara uttråkad och klickar mig snabbt igenom videon. Jag vet att det var en serie jag såg någon gång som jag verkligen tyckte var fantastiskt välgjord, men jag minns inte vad den hette... jag återkommer om jag hittar den igen!
 
   Hur många fler hästar räcker dina Star Coins till just nu?
   Om jag endast skulle köpa de dyraste hästarna i spelet (som kostar 990 SC) - ungefär 9 hästar ^^ De hästar som jag har bergsäkert planerade just nu kostar 6840 SC tillsammans och då har jag ändå råd med två av de allra dyraste hästarna utöver dem :)
 
   Vad tycker du om priserna på att köpa Star Rider och Star Coins till spelet?
   Jag tycker de är lite höga (för mig som är fattig student), men helt rimliga. Med tanke på vilket fantastiskt spel så tycker jag nästan att det är lite billigt, om man ser det från den synvinkeln. fast jag är tacksam över att det inte är dyrare ^^
 
   Vad har du för slags humor? Vad tycker du är roligt, och vad tycker du inte är roligt (till skillnad från en del andra)?
   Jag är nog ganska lättroad. Jag uppskattar ganska många sorters humor, antagligen många fler än de jag inte förstår mig på. Jag kan liksom lika väl sitta och garva över de urdåliga skämten i Melodifestivalen (kanske inte från årets, manuset var askasst) som jag skrattar åt Magnus Betnérs mer klipska humor. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva det jag inte gillar - man kan väl säga att det finns en tid och en plats för att skämta om allt, men saker kan bli så himla fel om de kommer upp i fel sammanhang, eller uttrycks på ett klumpigt sätt. Om man känner sig obekväm med ett skämt för att det är just fel sammanhang, då är det ju inte roligt längre. Does that make any sense?
 
   När mår du som bäst och när mår du som sämst?
   Det där är nog den svåraste frågan jag har fått på flera år. Jag vet knappt hur mitt eget huvud fungerar och jag är så nollställd i skallen efter depressioner och trassel i livet och allt vad det nu har varit, så jag brukar inte riktigt våga tänka efter. Istället för att gräva ner mig djupt i det här kan jag väl säga att de gånger jag känner mig väldigt, väldigt glad över något som har hänt så skriver jag en liten lapp med händelsen och lägger den i min "Happy Jar" Jarvis, där jag samlar på mig bra minnen från 2014.
 
   Har du något tips på lite annorlunda sso-bloggar som inte blivit upptäckt av så många som de förtjänar?
   Vet väl inte om de är så mycket annorlunda, men det är bloggar som jag verkligen uppskattar. Har några i åtanke som borde uppmärksammas mer än de gör:
   - Genevieve Nightbard
   - Alanis Moonstorm
   - Siri Moonbear
   - Alva Moonfall
   - Maria Mountaindaughter
   - Evangeline Silverbell (ja, jag tycker att du hör till den kategorin)
   (Egentligen borde väl klubbkamraten Myra vara med på den här listan också, men jag vet att hon fick väldigt mycket uppmärksamhet för några inlägg förra veckan så hon platsar inte riktigt här just nu c;)
 
 
Från Renee Bluebridge:
   Vilket utav områdena Södra Skördebygden, Dino dalen, Fornkungens bergsväg och området där Jorvik City ligger, skulle du vilja öppnade först och varför?
   Hahaha nejmen gud så svårt! Jag måste nog säga Dinodalen - den har ju funnits i spelets monologer i bokstavligt talat över två år, så nu är det allt dags tycker jag!
 
   Vad vill du mest av allt ha på onsdagsuppdateringen nästa vecka? 
   Jag har hört rykten om att folk har hittat Gypsy Vanners (Tinkerhästar/Irish Cob) i spelfilerna, så OM det nu stämmer så skulle jag verkligen vilja se de hästarna i spelet! (Jag har inte kollat själv i filerna, tycker det känns lite respektlöst att sprida runt det där tbh...)
 
   Av alla hästar i ditt stall, finns det någon/några som du alltid känner "gud va fin!" varje gång du rider på hen? 
   Jag känner nog det på alla tolv, faktiskt. Det är väl det som är så bra då jag planerar mina hästköp så långt i förväg, då vet jag verkligen att jag kommer vara nöjd då jag väl får hem hästen till stallet ^^

   Finns det någon hästras som inte finns i SSO än, men som du verkligen vill ha? :D 
   Tinker, Shire och Fjording! :D
 
   När du upptäcker en sso-blogg, vad är det som gör att du fortsätter följa den? 
   Välskrivna inlägg, trevliga bilder samt en design som är "snäll för ögonen" (så att det inte är en regnbåge av skrikiga neonfärger, haha). Det är dock rätt sällan jag hittar en blogg och genast känner "wow, den här måste jag börja följa nu", utan det brukar ta några besök innan jag fastnar ^^

   Hur känner du över att din blogg har blivit så pass stor som den är idag? 
   Ja du... Jag tycker ju som sagt inte att den känns så stor! Jag ser statistiken som siffror, men jag får ju inte så mycket respons här på bloggen i jämförelse med besökarantalet. Däremot kan det märkas i spelet då folk kommer förbi och säger att de tycker om bloggen, och det är ju jättekul, och jättehäftigt, att höra. Om något så är jag verkligen grymt tacksam mot alla er som dyker upp ur det blå och slänger ur er fina ord, det gör mig otroligt glad!
 


   Tack för era frågor, det är alltid jättekul att sammanfatta de här inläggen ^^ (Perfekt dessutom då man inte riktigt vet vad man ska skriva om, haha!)


Evangeline Silverbell

Jättebra svar! :) tycker väldigt mycket om att du är så utförlig och svarar ordentligt, tycker det är synd med vissa frågestunder där bloggarna bara plöjer igenom alla frågor med något enstaka ord som svar.
Med mina frågor ville jag veta hur du tycker och tänker, och det fick jag veta också! Toppen! :)

Svar: Roligt att du fick ut något av det ^^ Får hålla med, jag tycker det är så trist att läsa frågestunder på andra bloggar där det är superkorta svar, det är nog därför jag ibland blir nästan för långrandig, haha x)
Esmeralda Silverforce

Alanis Moonstorm

Oh hjälp. Märkte att besöken spikade helt oprovocerat idag och undrade varför. Här är då svaret. Nu har man helt plötsligt saker att leva upp till. Nä men skämt åsido är det väl bara att tacka för publicityn.

Mycket intressant läsning, som alltid. Keep up the good work, i den mån du hinner.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.