Chrome Pointer

Skvallerbloggar om SSO

   Temat till det här inlägget föreslogs av en anonym spelare.

   Jag har sedan jag började spela SSO sett tre-fyra stycken så kallade skvallerbloggar om spelet. Jag är lätt negativt inställd till skvallerbloggar, och anledningen är för att de blir väldigt lätt elaka. För er som hänger med i hästsveriges bloggvärld och läser Ponnysanning, där har vi ett exempel på en bra skvallerblogg enligt mig. Tjejerna som driver den verkar tänka till innan de skriver och de skriver saker grundat på fakta - och även om de ibland tar upp saker som kan likna bråk så är de neutrala. Det gör att deras blogg ser proffsigare ut och dessutom har de ett gott samvete.
   En av "skvallerbloggarna" inom SSO spred saker som man antagligen inte borde, dvs spoilers utefter att ha rotat rätt djupt i spelfilerna. Det tycker jag inte är okej - det är inte meningen att vi ska rota runt i spelfilerna, och om man nu vill göra det ändå så tycker jag att man ska låta bli att sprida det vidare. Jag tror att jag tittade in på den någon enstaka gång, minns inte vad den heter och har inget större intresse av att leta upp den igen heller.
   Om vi övergår till de som skriver om "riktigt skvaller". Jag anser att det största problemet med det här är att det är väldigt svårt att skvallra om saker på det här sättet, särskilt eftersom det liksom inte är skvaller. Det som skrivs lär antagligen bygga på ett blogginlägg från en större bloggare eller på rykten. Asså jag tycker det är så fel på så många plan och jag vet inte riktigt hur jag ska sätta ord på det.
 
 
 
 
   Jag kan jämföra. Vi tar Ponnysanning som exempel igen (typ för att det är en av de få IRL-bloggarna jag har koll på alls numera). Hästsverige är rätt stort, och det kan vara svårt att hänga med i svängarna oavsett hur mycket man försöker. På Ponnysanning kan man lätt och snabbt få reda på lite olika grejer som händer, och det är en bra blandning på info. Man kanske inte ser allt, men man kan snabbt få en liten överblick samtidigt som informationen är neutral och inte attackerar någon.
 
   Staben av SSO-spelare är inte alls lika stor. Om jag ska räkna "kända" spelare kan jag väl komma på typ femton. Det finns inte mycket till info att ha som grund om jag ska driva en skvallerblogg om dem. Och är det verkligen så himla intressant att veta vad de gör? Köper en häst, säljer en häst, hoppar ur en klubb, blir det mer intressant än så? Nä. Jag har sett något personangrepp eller två på en av de här "skvallerbloggarna" och det tycker jag inte är okej. Jag tycker inte att man bör hänga ut andra spelare och säga att de är dumma i huvudet. Man går inte ihop med alla människor, det är ett faktum. Det finns vissa spelare som jag inte gillar alls (på grund av deras attityd både mot mig personligen och efter hur jag har sett dem bete sig mot andra spelare) och därmed har lagt på min ignorera-lista, men de tänker jag självklart inte nämna vid namn. Det finns banne mig gränser. (Jag har vid ett tillfälle print screen-at en konversation på Facebook sedan en tjej stulit en av mina bilder och sedan tillsammans med sina kompisar förolämpade mig grovt då jag bad henne ta bort bilden. Den grejen kan jag ändå stå för, eftersom jag betedde mig väldigt mycket bättre än övriga inblandade.)
   Det är stor skillnad mellan att hänga ut spelare för något negativt och lyfta fram dem för att de gjort något positivt. Jag vet att om jag skulle kasta skit på någon annan spelare öppet här i bloggen så skulle jag få sjukt dåligt samvete innan jag ens hunnit publicera inlägget. Däremot kan jag känna mig lite nöjd och glad då jag har länkat till en annan bloggare för att visa "kolla, de här människorna är duktiga, se vad de gör", för det är ju något gjort i positiv anda.
 
 
   Nu har jag luddat runt som bara den, men vi kan väl sammanfatta typ så här: Jag tycker att skvallerbloggar för SSO är sjukt onödigt. Vi är så pass få spelare att det bara känns onödigt att ha något sådant - Bloglovin' är ju ett enklare alternativ isf. Om saken kunde göras på ett positivt och schyst sätt - sure, why not, men det blir så lätt alldeles för elakt - och jag tycker det känns som att verkligen leva på andras meriter.


Wirre Weris Drake

Bra skrivet av dig och jag håller med!

Anonym

skriv bara att du vill att skvallerofsso.blogg.se ska tas bort.

Svar: Varför skulle jag göra det? Om folk vill läsa den och om någon nu skriver den så rör det väl inte mig i ryggen, så länge det inte skrivs elaka saker om folk? Jag har läst den en gång och den är inget för mig så jag kommer inte återvända, så enkelt är det.
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.