Chrome Pointer

Dag 10 - Något jag tycker är konstigt i varje spel

   Höstryttaren
   I Höstis fanns möjligheten att plocka mat till hästarna ute i naturen - olika sorters gräs, äpplen, morötter och rovor. Denna möjlighet fanns inte i något annat spel och det var verkligen jättemysko - man menar kom igen, gräs fanns ju åtminstone i både Vår och Sommar! Konstigt att man hade ett så bra och roligt koncept i det första spelet och sedan droppade det helt i övriga tre.
 
   Vinterryttaren
   Uppe i de ensliga bergen, där man nästan kan skymta de fält vi idag känner som Everwind om man blickar söderut, där finns en liten lustig gubbe som heter Hermit. Då man kommer till honom säger han att spelaren påminner honom om en ryttarinna han kände för många år sedan - och jag är jättebesviken över att man inte fick veta mer! Den hemliga stenringen, som man sett i både SSL och SSO (den där Fripp och hans polare håller till) finns ju bokstavligt talat fem meter bakom Hermit, och den snackas det inte ens om alls i storyn. Fy, vilken besvikelse!
 
   Vårryttaren
   Ingen sammanhängande story alls! Urkonstigt, verkligen. Det kommer ibland ett lite mjäkigt "ja Jordan Jet vill ju driva ridläger", men annars är det liksom inget som riktigt håller ihop. Vårryttaren må vara det vackraste av spelen i mina ögon, men storymässigt var det absolut det allra sämsta - inte övertygande för fem öre.
 
   Sommarryttaren
   Storyn tar slut mitt i ingenstans! Innan spelet börjar får man höra att Coyote antagligen har kommit hem från USA för att han har en hemlighet, men... nä. Det närmaste en hemlighet man kommer är att spelaren helt från ingenstans blir tillfrågad att åka till Lone Star Rodeo i USA. Dessutom ser man Mr Sands i typ två minuter då han och hans hejdukar fastnar i Castle Swamp med Dark Core-bilen, och jag tycker det är konstigt att man knappt fick se något alls av våra favoritskurkar.


Nova M.

Alltid typiskt när det dyker upp något spännande men man inte får veta mer :(

Förresten, kan du inte berätta eller skriva något om djävulsklyftan i Skördebygden? Det finns ju som sagt en port till djävulsklyftan och vaktmästare Gavin verkar vara jätte skraj för stället. Vore kul om du skrev om vad du vet om stället. :)

//Nova

Svar: Bra idé, ska absolut försöka skriva ihop ett inlägg om saken :D
Esmeralda Silverforce

Fiona Mcpaw

Hahaha, ja jag förstår inte alls hur SS-spelens story är utformad... blivit helft paff flera gånger när jag spelat ut dem - speciellt i Sommar där det pratades om massa hemligheter och saker som skulle hända, sen fick man åka iväg och jag trodde det skulle hända nåt då men så var det bara tävling och slut. xD Hela spelserien kändes ofärdig på något sätt, och jag har på senare tid insett hur bra det var att SSO startades upp. Inte för att de lär ta upp precis samma storys, men det finns iallafall miljoner möjligheter för framtiden.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.