Chrome Pointer

Skillnaden mellan Starthästen och övriga kusar

    De Jorvikiska Varmbloden. Våra första hästar. Vissa älskar dem, andra hatar dem. Om du är en av de som hatar din starthäst - ajdå, det var trist. Visserligen kan man nu "göra sig av" med hästen genom att skicka den till Hästön för gott, men skulle man verkligen vilja kasta bort hästen man gjort så mycket med?
 
   Min starthäst Ash är perfekt i mina ögon, och jag är väldigt glad över att jag valde just honom i början av spelet! (Bild från arkivet)
 
   Starthästarna är nog ändå som "viktigast" för de som spelat sedan innan Hästfunktionen kom. Jag hade bara min Ash till förfogande i ungefär ett och ett halvt år innan Hästfunktionen kom till spelet. Efter det har min flock växt relativt långsamt, eller relativt fort, beroende på hur man väljer att se på saken. Jag har dock inte sålt en enda av mina hästar någon gång, och det planerar jag inte att göra heller.
   Nejmen nu var det ju ändå de Jorvikiska Varmbloden jag skulle snacka om. Det är ju faktiskt de enda hästarna som vi har fått skräddarsy. Vi har fått välja kombinationen mellan päls- och manfärg. Det är den hästen vi har spenderat mest tid med (om man nu inte köpte första bästa häst man stötte på och sedan glömde bort sin första häst någonstans i hemstallets mörkaste vrå), den häst som många spelare har använt genom alla druidträningar och genom större delen av huvudstoryns uppdrag.
 
   Jag vet att flera har trott att Iddy är min starthäst, men så är det inte - däremot är han den första hästen jag köpte då Hästfunktionen kom. (Bild från arkivet)
 
   Många tycker att det borde finnas en sorts "spärr" på huvuduppdragen, så att man måste göra dem med sin starthäst. Just för att starthästen är... den av våra hästar som är mest magisk, den som verkligen har Jorviks essens i sig. Druidträningen man genomgår med Solens Cirkel kan anses vara lika mycket träning för hästen som för ryttaren, och det är något som jag håller med om. Det är inte vilken häst som helst som bara traskar igenom eld som om det inte vore något alls, right?
   Jag skulle personligen inte ha något emot att göra alla huvuduppdrag på Ash. Visst så har våra starthästar ingen som helst rasbonus, men det gör ju faktiskt ingen större skillnad, den där bonusen. (Jag önskar visserligen att ponnyerna skulle ha högre bonus än de har, t ex i vighet. Små nätta ponnyer borde ju kunna vända fort som attan, tycker man.) Men ändå vore det väl ibland kul att ha en "riktig" druidhäst med sig på uppdrag - det är ju ganska respektingivande att komma på en gigantisk Frieser eller Andalusier på uppdrag. Om man ska skrämma Dark Core-snubbar är man nog aningen läskigare på en stor, svart häst än på en ponnyskrutt som är så liten att ryttaren är i Dark Core-snubbarnas ögonhöjd. Jag gör alla huvuduppdrag på min Ash, men för framtiden är jag nästan lite tagg på att ta med mig min Remus, bara för att han är så stor och häftig.
 
   Arkivbild från i vintras
 
   Våra starthästar är alltså lite mer personliga, eftersom vi faktiskt har valt dem helt själva. Många av oss hade aldrig sett vad som faktiskt fanns i spelet då vi valde våra hästar. De går igenom mycket med oss, och det är uppenbarligen något lite magiskt över dem. Själv tar jag alltid med mig Ash på huvuduppdrag, bara för att det känns rätt, men om det nu någon gång i ett framtida uppdrag kommer upp ett meddelande som säger "du måste rida din första häst för att genomföra det här uppdraget", ja då kommer åtminstone inte jag att klaga.
 
   Har ni några tankar kring era starthästar vs. övriga hästar i spelet?


Siri

Jag gör alla huvuduppdrag på Ember - eftersom han just gått igenom druidträning och är min ödesryttarehäst. Det hade blivit "fel" om jag haft med en annan häst, eftersom de inte är tränade och därför borde bli livrädda och skena iväg om de ser en skuggsökare eller liknande.

Renee Bluebridge

Jag är väldigt nöjd med min starthäst! Han är vit med svart man och svans :3 Det är klart att strax innan hästfunktionen kom så var man lite trött på starthästen, men nu när man ridit massa andra hästar så känner jag att man får upp ögonen för sin startis igen!
Personligen tycker jag det skulle vara bra med en "starthäst-spärr" på huvudstoryuppdragen, starthästen är ju trots allt den hästen som vi gjort allt det 'magiska' med, (och som renpulvret antydde i vintras) endast den hästen som är mottaglig för magi. Det är mina tankar. :3

Emma Greenfall

För mig skulle det kännas helt fel om jag gjorde huvudstoryuppdragen utan min Snow, det går bara inte.

Elizabeth Silverfield

Jag skulle då inte kunna ens gå i närheten av en DC-gubbe utan min älskade Dreams! Hon är ju liksom min Soulriderhäst, alla andra hästar skulle kännas fasansfullt fel. Det är ju med starthästen vi har våra magiska telepatiska band, det är den som är förutbestämd för oss. Folk som envisas med att lämna startisen att ruttna i en hörn av stallet kan lika gärna ta och läsa igenom spelens storyline igen!

Linnea Silentstar

Jag är nog en av dom som inte gillar min starthäst. Först var jag jätte nöjd med honom och tyckte att han hade en super söt brun färg. Han var min favorit för jag tyckte han var så speciell och unik. Var nöjd med honom först och tänkte vad tur att jag valde den här färgen för man kan ju inte köpa en likadan häst som startisen sedan. När jag hade spelat ett tag så insåg jag att han inte var speciell alla red runt på liknande hästar. Det fanns även en likadan häst att köpa på hästmarknaden. Min startis är inte alls speciell! Blev faktiskt lite besviken på starstable då starthästen ska vara speciell och inte gå att få tag på senare. Det skulle vara guld värt om jag fick byta färg på honom!

Svar: I slutänden tror jag tyvärr inte att man kan ha en unik häst - min starthäst t ex. var väldigt ovanlig då jag började spela, för alla red runt på skäckar. Numera är gråskimmeln med vit man en av de vanligaste starthästarna!
Esmeralda Silverforce

Linnea Diamondfeather

Jag älskar min starthäst! Jag hade aldrig vågat göra NÅT på Drak core utan min startis! Fast när jag (spoilers) gjorde uppdragen första gången man var på dark dor och letade efter min starthäst, jag var så rädd! Hade jag och min bror tillslut hade hittat honom och jag inte hade sett min Glitter hade jag brytit ihop! Jag var suuuuuuperrädd! Haha! Nu kan jag tänka på det och skratta! Hade min Glitter inte varit där vid gardinen hade jag fått nervsammanbrott. Min hästis är grå med vit man. En vanlig modell men på fluffy unicorn har alla en grå häst med svart man. Men konstigt nog hade INGEN en vit häst med vit man.
Har spelat i 2 år nu och har inte sett en endaste helvit häst!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.