Chrome Pointer

Jarls gravvalv

   Jag har bara nämnt det här i förbigående förut, men det är allt värt att ta upp i ett eget inlägg. Och håll i hatten nu, för det här blir djupt.
 
 
   Jarls gravvalv kan vara baserat på en riktig plats. Aideens grav.
   Känns det igen? Aideen är den första flickan som landsteg på Jorvik, till häst, enligt legenden om Jorvik. Den Aideen som gett namn åt gravplatsen IRL var dock en krigarfru som dog av sorg efter att hennes make dött i strid. Googla på saken om ni vill veta mer, det är rätt kul med de här småsakerna faktiskt.
   Jag tycker det här är alldeles för saftigt för att bara vara ett sammanträffande. Jarls gravvalv verkar ju ha flera nivåer i sig, man kan nu komma in i en del, där Jon Jarl är begravd, och det finns en till port där nere i valvet. Jag tror att de flesta tar för givet att det är fyra nivåer i valvet, med tre stycken som fortfarande är låsta.
   Jag tror att längst ner i valvet, där ligger Aideen begravd. Det känns som en logisk förklaring. Frågan är bara vad som i så fall skulle dölja sig ovanför henne. Jag har funderat på lite allt möjligt gällande vad som kan finnas där, med utgångspunkten att det faktiskt är fler gravar i valvet. Vi vet inte exakt när Aideen landsteg. Vi vet inte om hon levde i ensamhet på Jorvik, om hon dog ensam. Vi vet bara att Jon Jarl sett Jorvik i visioner och sökte efter ön, för att sedan komma dit vid 1200-talet. Vi känner inte till andra människor från den tidsåldern, så därför blir det lite "men vafasen finns där nere i djupet då?".
 
 
 
 
   Jag börjar fundera lite på om Jorvik är ett slags Nangijala. Aideen dog IRL, för att landstiga i Jorvik. Jon Jarl blev ihjälslagen vid Mälaren vid tidigt 1200-tal (det är inte helt bergsäkert exakt när, det var ju ändå x antal hundra år sedan), återuppstod på Jorviks vatten och seglade länge då han sett Jorvik i visioner och visste vad han sökte efter.
   Jag vet inte om jag är helt ute och cyklar nu, men det finns ju vissa parralleller. Och ni vet ju hur mycket jag älskar mina konspirationsteorier. Regeringen borde frukta mig.


Matilda Greenstone

Har jag aldrig tänkt på förut faktiskt. Låter ju rätt logiskt med Aideen och Jon Jarl det där och olika "nivåer" i valvet.

Och jag älskar att läsa dessa funderingar, man kan sitta och fantisera ihop en massa efteråt :D

Siri

Jo jag har funderat på det här, men var finns på de 2 "mellannivå"erna?

När vi ändå pratar om Aideen (och du kanske redan har tänkt på det här) men jag tror spelaren är en slags... dubbelgångare till Aideen..?

Svar: Du menar som reinkarnation? Jag har tänkt tanken jag också, och det börjar nästan kännas rätt rimligt? Asså man blir rätt mindblown av det här xP
Esmeralda Silverforce

Siri

jaa just det, jag letade rätt ord, men ja jag menade reinkarnation.
Ja, man är ju en del av alla 4 elementen, och kommer du ihåg texten i början?
Det var väl typ såhär: "I en tid av mörker ska åter en flicka på häst komma med ljuset

Är du den flickan?"

Lily Rainstorm

Wooo spännande :D

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.