Chrome Pointer

Klubbar - i desperat behov av en uppdatering

   Vad är den allra populäraste funktionen i SSO? Jo, klubbarna. Men de lämnar väldigt mycket att önska, och jag har några viktiga punkter som jag tänkte ta upp, för att förbättra och förenkla.
 
   I dagsläget har nya klubbar oerhört svårt att ta sig upp i rangordningen. Alla vill ha en "känd" klubb. Jag brukar ju säga att man faktiskt kan vara känd i SSO, däremot så varierar det lite mer med klubbarna, då de faktiskt kan upplösas helt och bara försvinna från kartan (typ Ocean Panthers). Lite svårt att veta vilka klubbar som är mest kända - de jag faktiskt känner till är väl DBC, Water Roses och Sneaky Dragons. Och Rainbow Dragons.
   Ämnet var det. Det borde finnas något sätt så att man i spelet kunde söka efter klubbar. Antingen söker man efter klubbägare, namn på klubben, antal medlemmar eller något åt det hållet. Inse hur mycket lättare det skulle vara! Då man har fått upp en klubb borde man där kunna läsa klubbens info, så att man ser vad den handlar om, och sedan kunna ansöka om medlemskap genom att klicka på en knapp. Då klubbens ägare loggar in kan denne välja att antingen acceptera förfrågningen eller avslå den, precis som med grupper eller vänner (fast klubbansökan borde kunna skickas även om ägare är offline).
   Alltså, om jag söker efter en klubb ska jag kunna skicka en förfrågan till klubben. Om klubben är full kommer det ett meddelande där det står typ "Tyvärr är klubben full för tillfället".
   Om möjligt skulle det väl kunna vara bra med en klubbkö, alltså att man på något sätt kan ställa sig i kö till klubben om den är full.
 
   Vi säger att jag ser en spelare som tillhör en klubb. Jag vill veta mer om den klubben. Så jag klickar på spelaren, såsom man gör om man vill se namnet på spelarens häst samt level, och kan i rullistan som dyker upp välja ett nytt alternativ där det står "Klubb".
   Lånade en random kotte jag hittade på vägen. Tänk er att ytterligare ett alternativ dyker upp bara.
 
   Där ska man kunna läsa om klubben och skicka en förfrågan om man vill.
 
   Även för klubbägaren borde det bli lite lättare. T ex så borde möjligheten att skicka klubbmejl finnas. Det är så fånigt att det i dagsläget behövs bloggar där klubbarna ska frodas, för det kommer ju från början ur det här att klubbarna inte klarar sig bara i spelet. Det behövs ju ett annat ställe att informera på, och det är lite synd.
 
   Det här tror jag skulle vara en början för att göra klubbsystemet mycket bättre. Vad tror ni? :)


Fiona Mcpaw

Har funderat på det här ett tag, och tänkte på en grej som stod i uppdateringen där klubbarna kom (dec '11 tror jag) "Detta är den första versionen av klubbfunktionen." Då kunde man ju tro att den skulle uppdateras på nått sätt, men inte hänt än...

Har också sett en del bloggar (det var på din kanske?) föreslagit anslagstavlor där man kan söka efter klubbar och som klubbägare annonsera, istället för i chatten.

Svar: Jag har tjatat om anslagstavlor ett antal gånger sedan bloggens start, men ingen verkar ha hakat på den idén alls xP
Esmeralda Silverforce

Evelina Silverknight

Du har så rätt i det du skriver. Hade faktiskt sätt att en sådan funktion skulle vart underbart till sso. Hade även blivit lite lättare för oss klubbägare att kolla vem som äger vilken klubb om man kanske vill planera ett event tillsammans istället för att haffa första bästa och börja ställa frågor om ägaren :p

Daphne Turtlegarden

Håller helt med i det du skriver. Det skulle vara så enkelt att bara kunna söka på en klubb och kolla in den. Det är ju lite jobbigt att fråga efter klubb tacka ja och sen se att det är en "liten" klubb om man ville ha en stor typ! Det skulle vara så bra för sso att göra en sån uppdatering!
P.s ÄLSKAR dina videos och dina redigeringar!;)

Nellie Monsterstone

Jag skulle vilja att det kom en anslags tavla där man kunde skriva en annons om klubben. Då skulle det bli lättare att få fler medlemmar. Och att man kunde stänga av funktionen som du skrev om, för tänk om man är en kändis. Då skulle ju typ alla fråga om klubben=D

Alina Whalestorm

Håller med det skulle bli mycket lättare

Evve K

Hahaha "lånade en random kotte jag hittade på vägen" xD

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.