Chrome Pointer

Fornkungens bergsväg

   Detta inlägg önskades av Nichole Starrock.

   Jag tror att jag har skrivit om det här ett par gånger innan, men jag gillar ändå att upprepa mig ibland. Dels är det bra för mig själv att utveckla mitt tänkande och dels så är det väl trevligt för de läsare som inte varit med mig sedan början. Och här har ni nog något att bita i, haha ^^ Nu blir det dessutom massa länkar i det här inlägget, eftersom jag snackar om väldigt mycket olika saker.
 
   Okej, bergsvägen var det! Jag har tidigare sagt att jag tror Valedale med tillhörande befolkning ska vara en hint mot Camelot, med Elizabeth Sunbeam som damen i sjön som vakar över Excalibur (som i SSO har gjorts om till Aideens ljus). Sjön är då förstås Valedalesjön. Men slottet, det finns ju inget slott! (För nu tänker jag mig att Slivergladeslottet är just Silvergladeslottet och tillhör Baronessan. Så.) Om Arthur nu ligger döende bortom Avalons dimmor (Avalon tillhör också Arthur-myten, men är en mystisk ö - btw kan Avalon vara SSO's version av Merlin) bör väl slottet Camelot ha förfallit utan sin kung. Det är då vi kommer till teorin -> Camelot ligger bortom Fornkungens bergsväg.
   Nu tror jag ju inte att det är så, det gör jag verkligen inte. Däremot kan det faktiskt vara ganska logiskt på ett sätt, och det kan ha varit SSO-teamets inspiration (nu är jag lite övertydlig här, så att alla hänger med) då de satte ihop stället.
 
   Om vi hoppar lite i min teori. Ovan sa jag att Arthur ligger döende i Avalon. Tänk då om Arthur en gång red i land på Jorvik - med Excalibur i handen? Just det, jag tänker omvänt genus här; att Kung Arthur i denna version är en flicka vid namn Aideen. Tror jag att det här kan vara en möjlighet? Ja, det gör jag nog. Jag tror att det är svårt för spelskapare idag att vara originella, särskilt om det är ett spel som SSO. Vissa saker kanske man gör med mening, såsom Mary utanför Doyles Kapell (Mary som har ett lamm? Mary had a little lamb? Lammet heter Twinky, Twinkle Twinkle Little Star? Det är ingen slump, tro mig), vissa saker kanske bara glider med av en slump så kanske man inte inser sambandet förrän i efterhand. Jag som älskar samband vill ju se kopplingar. Jag letar hela tiden efter något som tyder på en koppling antingen till något i spelet eller något utanför spelet. Någon gång kanske jag har rätt, jag har väl fel lite mer ofta. Men processen är rolig och ger även andra något att tänka på. Nu var just denna teori lite långdragen, men jag tänker inte utesluta den helt.
 
   Nu var jag ute och cyklade lite, goddag. Vi återgår till bergsvägen. "Fornkungen", det måste ju ha funnits en kung någon gång alltså. Jag tycker att bergsvägen luktar vikingatid/tidig medeltid, alltså kanske typ då Jon Jarl kom till Jorvik eller ett par hundra år efter det. Kan ju lugnt säga att det inte var någon renässans involverat i det där bygget (ja, jag läste kulturlinje på gymnasiet, skadad för livet, deal with it) iaf. Vad vet vi om Jorviks historia? Inte så mycket. Om vi antar att SSO's story utspelar sig på 2010-talet (haha, vad fel det känns att skriva så) så har vi egentligen typ 900 år från att Jon Jarl dök upp som är i princip tomma. Vi har några instick på 1900-talet tack vare Jorviks Allehanda och mannen vi älskar att hata = Mr Sands, men i övrigt vet vi väldigt, väldigt lite. Därmed hoppas jag verkligen att vi får lära oss mer om Jorviks historia, gärna via biblioteket, vilket jag älskar.
   Vi tänker oss nu att vi faktiskt kan ta oss fram på Fornkungens bergsväg. Jag förväntar mig en slottsruin där uppe. Jag HOPPAS att det är en ruin där man kan klättra och utforska lite, tänk er typ som tornet i Fort Pinta. Finns det några karaktärer där? Kanske Fornkungens spöke. Kanske någon galen, vilsen eremit som får Gamle Jasper med gevär att verka mesig. Kanske Rob och Bob skulle gräva sig till Kina men av misstag råkar gräva upp sin tunnel mitt i ruinen. Det här är SSO, typ vad som helst kan hända.
 
 
   Och just det där med att allt kan hända gör det hela så mycket mer spännande. Jag tycker det känns lite konstigt att GåD har varit öppet i mer än ett år utan att vi har fått tillgång till bergsvägen, så jag hoppas verkligen att den är värd att vänta på. Med tanke på de otroligt små uppdateringarna vi fått både förra veckan och idag så kan vi ju anta att det är något stort på gång. Jag vill ju fortfarande ha mina bilder från Södra Jorvik, men den här bergsvägen döljer antagligen väldigt stora hemligheter. Tror jag att den kommer att öppna? Ja, absolut. Med tanke på de fantastiska valven vi ser på stigen uppe i de höga bergen så måste vi ju en dag få en chans att rida under dem. Jag som älskar historia och historisk arkitektur kan knappt vänta på att komma upp där. Visst, det är ett barnspel, men det är ett barnspel som är så otroligt skickligt gjort.
 
   Och det är ungefär vad jag har att säga om Fornkungens Bergsväg. Har jag rätt? Är jag helt ute och cyklar? Det vet vi inte än. Men jag hör väldigt gärna vad ni tycker och tror om saken :)


Genevieve Nightbard

Låt oss harmoniskt dansa tillsammans, för vi har typ samma teori om Arthur-Aideen Excalibur-Aideens ljus etc.
Det är typiskt mänskligt (och vanligt hos många djur) att vilja se mönster.
Något annat att faktiskt kunna se dem, dock.

Fiona Mcpaw

Åh teorier!!
Jag vet inte om jag själv tror på den här teorin, men behöver kanske göra kopplingen själv först (älskar dock att läsa vilka teorier som helst.)

Jag undrar just vem den där kungen är. Kan det vara Jon Jarl? Förmodligen är det kanske någon annan, om man ska stöta på en kung där uppe. Men några mystiska personer borde det väl iallfall finnas där (fasen vad spännande isåfall!) Iofs har jag aldrig tänkt att det skulle vara något jätteviktigt där uppe, mest för att vi inte fått några ledtrådar eller teasers alls om det området, (samt att man kanske fokuserar lite mycket på SJ...)


Föressten, fick en ide nu. Alltså, kommer inte ihåg vem det var som satte Excalibur/svärdet i stenen, men tänk att det i liknelse var Aideen som satte ner ljuset i Jorvik, och nu är spelaren Arthur som ska ta upp det igen... (fast det kanske var så du tänkte?)

Svar: Asså Arthur-legenden har ju många olika spår men om jag minns rätt så var inte faktiskt INTE Excalibur som han drog ur stenen, utan det var ett annat svärd som han dissade då han faktiskt fick Excalibur av Damen i sjön (det bästa är nog att läsa på lite om saken om du är riktigt nyfiken för det var ett bra tag sedan jag själv kikade på saken - jag gör oftast rätt lite research inför mina inlägg). Så på det sättet tänkte jag faktiskt inte, men det var ett väldigt intressant resonemang du drog upp där!
Esmeralda Silverforce

Juliette Shadowstar

Om Damen i sjön är Elizabeth och Excalibur är Aideens ljus.Vi säger nu att spelaren är Arthur, jo vi fick ju Aideens ljus av Elizabeth. Eller ett fragment av det iallafall.

Kanske var det bara jag som tänkte på att om du delar upp Aideen till ai de en och sedan översätter det från japanska till svenska får du fram: cirkel av kärlek. Har jag rätt?

Svar: Den lilla japanska jag någonsin kunnat är oerhört ringrostig (har inte tittat på anime på allvar på några år nu) och inte ens kinesiskan (som jag hade kunnat komma fram till "ai de" igenom) har varit något jag tänkt på att använda. Menar du då att cirkeln ska representera Runda bordet, eller var det en ytterligare observation?
Esmeralda Silverforce

Juliette Shadowstar

Ja det var på ett ungefär så jag tänkte. Fast jag googlade och fick reda på att namnet Aideen betyder ljus, liten låga eller flamma.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.