Chrome Pointer

Nu fasen

   Jag har åter en fungerande dator (åkte i panik iväg och köpte en ny kylplatta, billig försäkring det här) och har hunnit logga in på spelet. Avråder folk från att försöka galoppera igenom Stablebucks samtidigt som man äter mat med kinapinnar, kraschade i saker varannan meter.
 
 
   Okej, färjor. Jag tycker att de är fantastiskt trevliga, en underbar grej att ha i spelet! Jag har hoppats på något sånt här i ungefär ett år och jag tycker att idén kom till liv på bästa sätt. Ljuvligt! Jag gillar att de har sina bestämda rutter, så att det blir lite som att åka buss. Jag har själv inte hunnit åka än, men ska testa det någon gång under dagen.
   De nya kläderna - roligt tillskott! Tränset ska jag köpa fortare än kvickt, det kommer passa fantastiskt fint på de flesta av mina hästar.
 
   Igår fick jag en lavinartad ökning av besökare här på bloggen - vilket sker varje onsdag, men jag gissar att antalet blev lite högre än vanligt för att folk undrade vad jag skulle hitta på gällande vad som komma skall; Jorvik City.
   "Stal" bilden från klubbkamraten Myra Riverfall. Kika in på hennes blooooogg
 
   Var gång något sådant här händer verkar folk nämligen hoppas på att jag ska komma med något klyftigt att säga om saken. Problemet är att jag har verkligen inte den blekaste om vafasen som pågår, vad som händer, INGENTING! (fast ni verkar ju iofs gilla då jag bara flummar runt utan att begripa något ändå, so here goes)
   Innan Skörde öppnade trodde jag att Jarlaheim skulle vara Jorvik City, eller så nära Jorvik City som man kunde komma. Ni som har hängt här ett tag vet att jag är en hängiven Pokémonspelare, och innan vi visste något konkret om Skörde gissade jag att Jarlaheim skulle se ut typ som Castelia City från Pokémon Black/White samt Black 2/White 2.
Castelia City.png
   Castelia City, bild lånad från Bulbapedia (denna fiktiva stad Castelia är delvis baserad på Manhattan, delvis på Central Park)
 
   Asså ja, jag tänkte mig Castelia fast med... liiite mindre skyskrapor. Fast sen fick vi ju veta att Skörde inte skulle vara precis som i SSL. Innan dess hade jag tänkt mig typ att det skulle vara en liiiten version av Castelia City med Jorviks Läroverk samt de olika ställena som dök upp i både SSL och SA. Det var väl eftersom Jarlaheim från början hette "Jorvikstallets bygd", så jag tänkte mig att det skulle vara en stad där allt vi sett tidigare skulle kastas in.
   Men nu! Nu har vi en Jorvik City som ligger borton Firgroves vilda berg! Jag kan tänka mig att det a) öppnas en liten stig nära vattnet man kan följa för att komma dit, b) blir ett uppdrag där man tar färjan dit första gången man besöker platsen (vilket vore ascoolt) eller c) att man går in via Den Glömda/Gömda/Whatever Dinosauriens Dal och sedan rör sig söderut, vilket isf skulle innebära att det är ett nytt, stort område som ligger där bakom. Version c) skulle nog vara rätt cool, fast... nä. (Jag vet inte ens hur spelkartan ser ut i dagsläget, har inte hunnit kika på saken än)
   Nu har jag varit ganska lugn gällande det här, MEN DET HÄR ÄR ÅZUM! Det som skrämmer mig lite är att... ska jag göra en lista?
  • Vi har inte haft uppdrag med huvudstoryn på hur länge som helst och ska det väntas ännu mer?
  • Södra delen av Skördebygden har inte öppnats än. Ska den öppnas först eller kommer den glömmas bort till förmån för Jorvik City?
  • Fornkungens bergsväg har fortfarande inte öppnats och nu har GåD varit öppet i ungefär ett och ett halvt år.
  • Dinodalen, som man hört om ändå sedan spelets start för över två år sedan, har inte heller öppnat än.
   Det känns som att listan med "halvfärdiga" grejer bara ökar och ökar. Nu ska jag inte börja kuta runt i panik som en höna med avhugget huvud, SSO-teamet har säkerligen full kontroll över saken, fast man blir ju banne mig fundersam här.
 
   Det var ett tag sedan jag kunde komma med mina teorier, det var lite skönt att få ur mig det här. Yaaay! Berätta gärna vad ni tror om Jorvik City, eller vad ni nu vill säga om uppdateringen alls - berätta gärna vad ni tycker om färjesystemet om inte annat!


Siri

Jag tror ju att det kommer komma en väg längst Äppellundskusten (som jag hux flux döpte den till), eftersom man för tillfället inte kan ta färjan utan att ha besökt platsen först och jag tror inte de kommer ändra det eftersom det är mycket smart, så ingen som inte får kan komma till Skördebygderna/GåD. Eller så blir det en liten stig bakom Firgrove/där någonstans, men det känns inte så troligt med tanke på att det är en stor stad ser det ut som, och då borde väl det finnas en riktig väg dit, eller sker all transport av handelsvaror via färjor, och är det därmed en hamnstad?

Jag har massa idéer och blir bara mer och mer nyfiken för varje minuuut.

Svar: Det är superspännande det häääääär
Esmeralda Silverforce

Wirre Weris Drake

Jag tror att man kommer kunna rida dit genom tunneln som finns när man rider mot björngrottan och man kommer förmodligen också kunna åka färja dit. Hur det kommer att vara i Jorvik City har jag ingen aning om, men det låter ju som en större stad :)

Svar: Åååh, tunneln hade jag helt glömt! Tänk vad hemmablind man blir!
Esmeralda Silverforce

Miranda Moonbell

Haha Jorvik City fångade mitt intresse redan när husdjursbutiken i Jarlaheim kom. :) Den röda väskans beskrivning säger något i stil med "Tillverkad i Jorvik City". Sedan var det något uppdrag där någon npc sa att hen varit och handlat i JC, och att det var en stor stad med mycket shopping.
Måste nog skriva ett inlägg om detta jag med snart. x)

Svar: Kolla "Jorvik City" på SSO Wiki så ser du alla gånger det har nämnts :D
Esmeralda Silverforce

Denise Mountaingirl

Om ändå Jarlaheim hade sett ut sådär *-*

Fiona Mcpaw

Tror det enbart (närmsta åren iallafall) att vi kommer få åka till själva staden, med färja eller annat färdsätt, och inte utforska omgivningarna. Spelkartan som vi har nu kommer nog inte ändras/utökas, inte förrens alla befintliga områden på den har öppnat iallafall, hoppas jag.

Det vore verkligen trevligt med lite gamla bekanta byggnader som Jorvik High/Läroverk där iallafall :P

Danielle Mistlake

Jag hoppas att det blir lite som Lily Rainstorm skrev :D Tänk Jorviks eget New York, med stora skyskrapor, gallerior med massor av fik och affärer (som Lily skrev "Fashion Barn XXL"), och det skulle kanske finnas lägenheter som man kan bo i :'D Vilken dröm! Det låter ju ändå inte alltför otroligt med tanke på att någon som Ed Field släpar sig hela vägen dit för att handla lite julklappar, eller? Jag menar, det måste ju finnas ASBRA shopping där! En liten önskan från min sida är att resan dit är lång och att man får gå runt på färjan (som är lite större än i nuläget) under tiden. Tänk er en färja med ett litet stall på nedersta våningen och hytter, restaurang kanske taxfree? :'D

Sluta drömma nu Danni...

Okej men du fattar! Allt det vore helt ÅZUM!!!! Jag skulle typ kyssa min dator om det kom (datorn är det närmaste SSO jag kommer just nu xD).

Många kramar

Danielle

Svar: Haha, tycker faktiskt att jag i princip själv här har sagt att det är ett New York jag förväntar mig - Manhattan är ju en del av New York, så Castelia City som jag nämner några gånger i texten är ju i princip baserat direkt av New York ;)
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.