Chrome Pointer

Ska jag starta en ny kurs?

   Förra veckan frågade jag er om jag skulle börja med en enkel, grundläggande Photoshopkurs. Fick två svar. Jag gillar ju som sagt att skriva (vilket kanske märks?) så jag har själv inget emot saken, fast det vore ju lite roligare om folk faktiskt känner att de har nytta av saken. Jag kan gå igenom t ex hur man kan göra en egen logga, hur man kan använda de olika verktygen, hur man kan göra text lite snyggare med lagerstilar och kantlinjer, min teknik för att måla hår, hur jag gör då jag flyttar runt kroppsdelar på hästar etc.
 
Vad tycks om en grundläggande kurs i Photoshop?
  
pollcode.com free polls 
 
   Kursen skulle då komma lite sporadiskt, typ som Lär dig webbdesign. Och utefter vilka idéer jag har, förstås. Om du svarar "ja", lämna gärna en kommentar där du nämner en eller flera saker du vill läsa om!


Wirre Weris Drake

Jag vill jätte gärna lära mig enkla knep för att ändra hår m.m på sin karaktär, egentligen vill jag lära mig allt så det kvittar vad det blir xD

Cassandra

Hade ju hoppats på gimp då förstås <3 Men PH går bra det md, för de är så lika.

Camila Bluebear

Jag tänkte kanske köpa en Ritplatta och jag undrar om du har en, och isf är det värt att köpa en? :)

Svar: Jag har en, ja, och det är absolut värt att använda den - utan den är jag helt värdelös då det kommer till bildredigering alls! Dock vet jag absolut ingenting alls om modeller eller prisklasser xP
Esmeralda Silverforce

Camila Bluebear

Haha okey, sen har jag en till fråga haha x) Kan man ladda ner photoshop gratis? :D Och om du kan nåt sida, kan du sätta ut en länk till den adressen i svaret? :)

Svar: Jag tror att man kan ladda ner en typ 30-day-trial på Adobes hemsida (googla på saken), men i övrigt går det bara att ladda ner gratis om man gör det olagligt (vilket självklart inte är att rekommendera). Annars har jag hört att Gimp är väldigt likt, och sen finns det alternativ som Pixlr, Paint.NET och Inkscape. Har inte testat något själv, men man kan hitta mycket bara genom att googla på typ "Photoshop liknande program" - ännu fler träffar om man söker på engelska.
Esmeralda Silverforce

Lara Mcfield

Det hade varit roligt med nån sån kurs, men jag tror att fler (inklusive jag) har Gimp ist för PS. Fast du kan ju inte skriva en Gimp kurs och du själv har PS.. Men jag vet inte ;) Dina kurser är iaf jättebra, hade varit kul med en ny!!

Svar: Jag tror faktiskt att det skulle funka väldigt bra ändå! Grejen är det att verktygen som används är väldigt lika, om inte identiska. Folk hakar gärna upp sig lite för mycket på vad programmet heter - jag har lärt mig mycket av det jag kan genom att läsa Gimp-kurser :) Det gäller att man tänker till lite, men tyvärr "orkar" folk inte göra det utan vill bli guidade rakt igenom allt.
Esmeralda Silverforce

agnes bluehall

hej hur laddade du ner ditt photoshop?

Svar: Vi kan sammanfatta det så som att man inte borde ladda ner det så som jag laddade ner det.
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.