Chrome Pointer

Våga vägra Reshade

   Instagram tas numera över av SSO-bilder som knappt går att koppla direkt till spelet - så mycket används Reshade för att ändra färger, ljus och bilddjup.
 
   Okej, I get it. Det är enkelt. Det var det som från början gjorde att SSO-communityt lämnade sina bloggar bakom sig och flyttade till Instagram. Det var enkelt. No need att hitta på något att skriva, det var bara att posta en bild. Ett tag gällde det att man skulle vara en så duktig kreatör att man kunde photoshoppa eller måla om sina bilder för att se coolare ut - men sen startade Reshade-eran.. Man behöver inte redigeringsprogram, och man behöver egentligen inte heller ha några extra kunskaper mer än att installera programmet, ladda ner några presets och köra.
 
   Det finns två stora anledningar till att jag vägrar Reshade.
   Till att börja med så jobbar jag med det här spelet. Skulle det inte vara lite... weird, om jag börjar dumpa in Reshade i ett spel som jag faktiskt är med och utvecklar? Innebär det att jag inte tycker spelet ser bra ut som det är?
   Och sen så tycker jag faktiskt att spelet ser bra ut som det är. Jag älskar att fota i spel och någon enstaka gång ibland redigerar jag upp bilder lite extra, men jag tycker inte att det behövs i SSO. Visst finns det ett par områden i spelet med starka filter eller dimmor som jag ofta lyckas redigera ner litegrann i efterhand för att motivet snarare än färgerna ska få skina, men jag tycker inte att jag behöver Reshade för att fota bilder i de spel jag spelar.
 
   Jag har tagit upp det på Instagram en gång eller två, och jag har då fått svar av andra kreatörer som känner att de inte riktigt "vågar" posta bilder utan Reshade, eftersom bilder med Reshade får så mycket mer likes. Ja, det kanske är en av flera anledningar till att mitt konto tappar så mycket i engagemang. Jag kör på en gammal formula, vägrar falla in i ledet och installera programmet. Jag är för konservativ för den här eran.
   Men, våga vägra Reshade. De flesta bilder behöver inte ens redigeras. Det ska handla mer om vad man tycker är kul och ser fint ut.. Med de orden sätter jag förstås upp mig själv för svaren "men jag vill använda Reshade" och i så fall, fine, gör det. Men var inte rädd för att låta spelet skina så som det faktiskt ser ut - för Star Stable är ett väldigt vackert spel.
 
   Esme & Dartmoorponnyn Coffeebean - helt utan Reshade, men med lite enkel bildredigering.


Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.