Chrome Pointer

Åh vad jag blir ledsen

   Jag har länge levt i förnekelse gällande Hugo, aka min älskade dator. Ett bärbart skrälle som är någonstans mellan fyra-fem år nu, och han sjunger verkligen på sista versen. Fläkten gav upp för typ ett år sedan (lärde mig då också att det här är en modell som har grova problem med fläktarna, kul), och jag har sedan dess levt med en kylplatta till den. Överhettas och dör lite då och då. Fastnar och segar och allt hela tiden.
   Jag behöver en ny dator, är i desperat behov av en ny dator. Just nu har jag en ny kylplatta som jag köpte igår (som inte gör sitt jobb) eftersom den gamla lät som en traktor för att slutligen döden dö, samt en extra fläkt som typ hänger över mig, eftersom jag måste ha kylan på datorn. Uppenbarligen ohållbart. Och jag har inga pengar för att köpa en ny dator. Jag pluggar heltid och är under 20 år, vilket innebär att jag får 1050 kr i månaden. Min obligatoriska skolmat kostar 1100 varje månad. Underbart, inte sant? Tur att man har en fantastiskt snäll mamma som hjälper till att betala så att jag faktiskt kan ha ett liv alls.
 
   Just nu verkar det dock som att jag kommer behöva trolla med knäna för att skaffa mig en ny dator. Jag kommer inte få pengar innan sommaren, men nu verkar det som att jag måste ta pengar ur mitt sparkonto för att kunna skaffa mig en ny dator. Och det är asjobbigt, för i det sparkontot ligger pengarna som jag behöver till mitt framtida körkort - och de räcker inte ens nu. Datorn är dock min tillflykt där jag glömmer diverse problem man har i övrigt, och den är min trygghet, utgör min vila. Jag tror den blir extra viktig för mig eftersom den är ett trygghetsmoment i min Aspie-vardag.
 
   Så, nu har jag fått klaga av mig lite, och om jag helt plötsligt loggar och ut försvinner mitt i en konversation i spelet så vet ni att det är datorn som fått spunk. Under nästa vecka ska jag åka iväg och se lite vad olika datorer kostar, för nu är det ju bara att inse faktum - snart står jag utan en dator och det funkar inte. (Positivt är dock att jag endast kommer lägga ut pengar på en dator som tål lite spel - så det finns en chans att jag isf kan börja spela LotRO!)


Danielle Mistlake

Jag köpte min dator under mellandagsrean på Elgiganten för bara 3700:- :) Ett riktigt bra köp, tycker jag. Den tål SSO (lite laggigt ibland men aja) och kan ha alla bloggar jag dagligen läser öppna samtidigt! Om du kollar ny dator, kom ihåg att de dyraste inte ALLTID är bäst.

Lycka till med datorköpet!

Danielle

Svar: Låter som ett bra pris, men jag känner att om jag ändå ska ha en ny dator behöver jag en som tål lite spel - den här datorn laggar inte med SSO, och jag kan ju inte köpa ner mig bara för att, liksom. Om jag ändå ska ha en ny dator ska jag allt ha en som fungerar sjukt bra, annars får jag sitta med femton fläktar för att hålla datorn kall!
Tack så mycket för tipset dock! Kommer åka runt till olika kedjor i området och fråga runt för att se vad de har ^^
Esmeralda Silverforce

Katelyn Diamondgirl

Kan du inte jobba som tidningsutdelare eller något på helgen? Jag tjänade 700.- på två dagar på det och jobbade mellan 03:00-07:00 på helgen, så om du kanske kan ta en dag i veckan så kanske du kan få råd :)

Svar: Jag har faktiskt skickat in en ansökan till mina lokala reklamutdelare för ett par timmar sedan, så nu hoppas jag på det bästa :)
Esmeralda Silverforce

Cass

Vad är LotRO? :3

Svar: Lord of the Rings Online ^^ Verkar vara ett grymt spel, men datorn jag har just nu klarar det tyvärr inte alls, vilket är astrist.
Esmeralda Silverforce

Cass

Berätta gärna mer om det, älskar LOTR för övrigt och typ ja slå på varande spel :3

Svar: Som sagt så har jag aldrig kunnat spela det eftersom jag inte har en dator som tål spelet, så jag vet väldigt, väldigt lite om det. Föreslår att du Googlar istället ^^
Esmeralda Silverforce

Cass

Gjorde det och måste säga att det påminner mycket om WoW(world of warcraft), verkar roligt och tror jag ska börja spela det, då kanske vi ses :3

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.