Chrome Pointer

Färdig med fuffens

 
   Nu känner jag att jag har "Halloweenat" färdigt för i år ^^ Från och med i morgon ses jag bara med mina vanliga halvprydliga outfits. Fast det var lite kul att rida runt med pumpahuvud, och nu har jag sparat alla masker i garderoben. Det kanske bli så att man behöver förklä sig i ett framtida uppdrag och då kan man ju leka lite extra ^^
Mångfald i ponnyer

   Det finns inte en enda köpbar hästras i Jorvik som finns i så många färger som den Jorvikiska ponnyn. Det tycker jag är lite mys.
   I början, då det bara fanns fyra ponnyer, såg man samma hästar överallt. Det fanns liksom bara de där fyra ponnyerna, några Frieserhästar samt sporadiska inslag av "vanliga" hästar vartän man såg en annan spelare i Jorvik. Nu då det finns ytterligare fyra ser man lite mer olika ponnyer, kombinerat med att folk har återgått till sina andra hästar, vilket är jättetrevligt. Alla spelare är unika, deras hästar är också unika på sitt sätt, och jag tycker verkligen att det är roligt att se vilka olika hästar folk har valt att fylla sina stall med.
 
   Tycker jag att åtta ponnyer räcker? Jag vet inte riktigt. Åtta Jorvikiska ponnyer kanske är nog. Jag skulle faktiskt gilla om det kom andra ponnyraser, men den Jorvikiska ponnyn kanske helt enkelt passar bäst i spelet. Hur som helst vill jag jättegärna ha in ett par skäckar. Om det var möjligt skulle jag verkligen digga en stickelhårig häst/ponny också. Kan dock tänka mig att en sådan är sjukt svår att sätta in i spelet så att det ser snyggt ut...
   En sak som jag faktiskt inte riktigt gillar med ponnyerna är att deras hovar är lite för stora. Fast just hovarna har jag svårt med överlag, jag tycker att många hästar har hovar som inte riktigt passar dem - vissa har för ljusa hovar för deras färg så att hovarna ser jättekonstiga ut (tänker typ med mörka pållen på bilden ovan, jag gillar inte de hovarna - dock är ju färgen i övrigt fantastisk), vissa (typ den vita skimmelandalusiern) har så mörka hovar att det ser mysko ut. Dock kanske det är en smaksak.
 
   Jag tänker absolut köpa fler ponnyer, vet dock inte hur många än. Minst två till. De är ju sjukt söta! Sen tycker jag också att det är jättekul att det faktiskt blev olika modeller på hästar, ie. vanlig häst, den stora hästen, ponnyn. Hoppas dock på att det kommer åtminstone någon till - om vi får den efterlängtade araben måste ju den ha ett speciellt utseende, annars lär ju hela spelarstaben strejka totalt, haha.
 
   Blev lite luddigt här, men slutsatsen är att jag tycker det är riktigt kul att det finns så många olika ponnyer nu, och jag skulle tycka det var lite kul att se fler färgvariationer. En fuxfärgad ponny utan tecken samt en svart ponny utan tecken tror jag faktiskt skulle vara uppskattat av många spelare, och sen ser jag själv väldigt gärna minst en skäck ^^
 
   Vad tycker ni om ponnyerna?
Fastnat i annat

   Jag har spenderat dagen framför Once Upon A Time, jag hade övergett säsong 2 men kände att jag var tvungen att komma tillbaka i Halloweentiderna. Underbar serie, om ni inte har sett den bör ni absolut ge den en chans!
 
   Nu att ta tag i den där förbenade levlingen! Misty är på level 9, om jag orkar dra igenom alla lopp (vilket jag ska göra, finns inte en tvekan om saken - do or die) kommer vi upp i lvl 10. Suck, hoppas att det kommer åtminstone något lopp till nere i Skördebygden snart, så att man kan levla ännu fortare!
 
   Idag blev jag Vänligt Inställd med GED-kontoret. Jag tycker faktiskt det är en väldigt intressant ryktesfraktion - det är det enda ryktesbyggandet vi har som bygger på bedrägeri. Vi har haft uppdrag med skumma typer förut, men så har vi fått ryktespoäng med Aideens Beskyddare istället. Tänk om det slutar med att vi ska nästla oss in i Dark Core? Heh, det vore lite kul!
   Fast som sagt, jag vet inte riktigt om jag älskar tanken på den här ryktesfraktionen eller om jag ogillar den. För... även fast man jobbar för "the good guys" så ska man kanske inte hålla på med olagliga aktiviter såsom bedrägeri. Kan man anmäla Herman till någon polismyndighet? (Skämt åsido, jag älskar Herman)
 
 
   Om inte annat kanske ni ser mig kuta runt i bygderna på Misty under dagen. Vi är väldigt fint utklädda - ett skelett med pumpahuvud ridandes på sin Spider-horse. Hade velat ha en Spider-pig, men tyvärr fanns det ingen grismask till min stackars pålle xP
Alla fina pumpor

   Jag minns att förra året var jag lite besviken över SSO's Halloween. Det fanns kläder och utrustning och några pumpor med utsmyckning vid Moorland och Silvergladebyn, annars var det typ som vanligt.
   I år däremot är det precis så som jag ville ha det förra året! Pumpor överallt, tillochmed inne i hönsgården hos Bedrövade Dew, spindelnät och girlanger. Så ett grymt stort plus till SSO för årets Halloween, nu behöver man inte gissa vilken högtid det är ^^ Hoppas att det blir likadant till jul, att hela Jorvik får ta del av julstämningen på något sätt, även om det kanske inte kommer snö överallt :D
 
   (Btw Potterheads, viktigt datum även av en annan anledning idag!)
There's a light over at the Frankenstein Place

   This is Halloween, folks!
 
   (Någon som vet var rubriken kommer ifrån?)
 
 
   (Esmesilverforce.weebly.com har fått sig några nya uppdateringar!)
Spider-pig, Spider-pig, does whatever a Spider-pig does

   Asså det här måste ju nästan vara menat för Homer Simpson... Jag dog lite, så söt ♥ Finns hod Bedrövade Dew!
 
 
   (Var ju tvungen att berätta för min lilla klubb om min upptäckt... hehe)
Ring Ghostbusters!

   Spöken överallt! Jag gillade verkligen den här uppdateringen. Jag har inte hunnit hitta alla spöken än, kutar just nu runt i Hollow Woods och försöker få fatt i skrället där ute, men med tanke på hur mycket de vrålas i globala (vilket jag för övrigt tycker är vidrigt - fy vad folk är både lata och otrevliga) så har jag ett hum om vart jag ska fortsätta leta sen.
   Jag är nästan lite besviken över att det inte kom ny utrustning, jag har ju allt sedan förra året, men jag gillar verkligen idén med maskerna. Jättesmart och finurligt, passar alldeles utmärkt att ha nu under Halloween ^^ Sen den nya tävlingen i slottskällaren var ju fantastisk! Jag tyckte det var lite svårt, jag som inte har några nerver som håller för sånt här, men det var en sjukt bra idé att ha en tävling helt utan häst.
 
   Så - jättebra uppdatering, men nästa år hoppas jag faktiskt på en häxhatt ;)
 
   (Btw, vissa spelare kan verkligen göra att man bara vill kasta datorn i väggen och aldrig mer spela... ibland vore det verkligen trevligt om folk kunde kolla upp fakta innan de skriver, vore ännu trevligare om de faktiskt kunde be om ursäkt då de har anklagat någon för att sprida falsk information... även fast jag är vuxen kan jag också bli sårad. Peace out)
Jag måste säga...

   ...att det här lär bli en trevlig Halloween ^^
 
 
   (Åker iväg på äventyr, är tillbaka mot middagstid någon gång (y) )
Vad är Aspergers?

   Det här är en väldigt lång, och antagligen tuff text, rätt personlig i vissa delar, men den är ombedd. Ni behöver absolut inte läsa det här, men ni som är nyfikna över syndromet och vad det betytt för mig får absolut läsa.
 
 
   Under min senaste frågestund fick jag frågan om jag kanske kunde förklara lite mer vad Aspergers egentligen är, eftersom, om ni nu har missat det, jag har syndromet. Eller det är åtminstone så det har blivit sagt av diverse utredare - tydligen märks det inte av, enligt diverse vänner. Då är frågan vem man ska tro på.
 
   Aspergers syndrom är en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Vad betyder det? Ärligt talat så vågar jag inte riktigt sätta ord på den saken, för jag fattar knappt själv. Högfungerande autism. Om ni inte vet vad autism är råder jag er att läsa på om saken, det är bra att veta. För att kunna beskriva syndromet tog jag här hjälp av Wikipedia:
 • "Personen har normal eller hög intelligens samt normal språklig förmåga och specifika intressen, men signifikant nedsatt social interaktionsförmåga".
Förutom det här med att man har svårt med det sociala så har man ofta svårt för planering och organisering samt med motoriken, alltså hur man rör kroppen. Just det sista är en punkt som jag själv märker av, men det syns inte utifrån. Återkommer till den saken längre ner.
 
   Hur märks AS av i det sociala samspelet? En klasskamrat till mig sa något väldigt klokt förra veckan:
 • "En person med Aspergers kan verka ohyfsad då den aldrig frågar personen den samtalar med om till exempel hur den mår, för det finns liksom inte ens på kartan att man ens kan ställa frågan. Det handlar inte om att inte vilja veta, det handlar om att man liksom inte ens kan komma på tanken att fråga".
Om ni inte förstod det där, läs det en gång till. Jag har aldrig någonsin hört någon beskriva saken så klockrent. Även om jag verkligen har ett intresse i hur andra människor mår, eller vad de har gjort i helgen eller vad de har för planer för dagen, så finns det inte en tanke att man faktiskt kan fråga. Åtminstone jag tar liksom för givet att det som inte kommer upp i konversationen, det finns inte.
   Svårigheterna socialt kan också peka på andra saker. Jag har väldigt svårt för att läsa av människor. Jag har svårt att se om de är glada eller ledsna, trötta eller bara sura. Jag kämpar med att kunna tyda sådana saker. Jag har också ofta svårt att tyda olika tonfall. Många aspies tar saker och ting väldigt bokstavligt och har svårt för att se ironi och undermeningar. För min del beror det på - i en miljö där jag inte känner mig trygg tar jag allting väldigt bokstavligt, exempelvis instruktioner. Jag kan omöjligen läsa mellan raderna i instruktionerna till en skoluppgift, för i mina ögon ska sådana saker vara bokstavliga, ord för ord. Om jag däremot får en text och ska hitta den djupa meningen i texten är det inga större problem.
   Det här med det sociala är för min del oerhört uttröttande. Jag har lärt mig att spela en akt under många år. Den akten håller jag uppe i skolan - jag kämpar för att vara glad, trevlig och social. Bara det att ta in intrycken från mina klasskamrater, förstå vad de säger, förstå vad deras ansikten säger, gör mig så utmattad att det inte finns på kartan att jag ska orka med andra saker då lektionerna slutar klockan tre på eftermiddagen. Då finns inte orken att vara glad, trevlig och social längre. Det är dock en sak som verkar innefatta själva skolmiljön, då jag aldrig märkt av problemet på praktikplatser eller jobb.
 
   En sak som är väldigt vanligt för personer med AS är att man finner ett intresse, en hobby, som man dyker ner i och lär sig allt om. Vissa intressen håller sig genom hela livet, vissa avtar. Man har sällan fler än två intressen åt gången. Detta varierar, självklart. Kan jag känna igen mig i det här? Ja. Jag har ett ganska bra exempel också.
 • Under mina skolår i låg- och mellanstadiet var hemsidan Hogwarts.nu väldigt populär. Det var en Harry Potter-sida som tyvärr inte finns längre. På den sidan fanns en tävling som hette Vem vill bli Galleonär. Man tävlar om fiktiva pengar. Hela klassen på 25 elever satt spikade framför datorn, men började fastna då de kom upp i svårighetsgraderna. Vem vände de sig till för att vinna högsta priset? Mig. För det jag inte visste om Harry Potters värld var inte värt att veta. Och oavsett vilken fråga jag ställdes inför hade jag alltid rätt.
   Det var mitt första riktiga intresse. Det är det fortfarande. Numera stöter jag aldrig på ny information om Harry Potter så länge som det inte kommer från Pottermore. Jag vet allt, och det har lagrats. Detta har synts över åren i intressen som har svalnat, men informationen finns kvar i mitt huvud. I dagsläget finns det ett nytt intresse jag djupdyker i - SSO. Och det märks. Jag behöver här åter ett citat från Wikipedia:
 • "När de ägnar sig åt dessa intressen uppvisar personer med AS ibland ytterst sofistikerade tankegångar, en nästan tvångsmässig fokusering, och anmärkningsvärt gott minne för triviala fakta (stundtals till och med eidetisk förmåga). Hans Asperger kallade sina unga patienter "små professorer" eftersom han tyckte att de hade en lika heltäckande och nyanserad förståelse för sina intresseområden som universitetsprofessorer."
 Vad att säga om det? "Välkommen till SSO Wiki!" Den här bloggen ligger väl ungefär under samma kategori, dessutom.
 
   Så som det första citatet i den här texten säger så har alla med AS normal eller hög intelligens. Jag vet efter min AS-utredning att jag har "högre intelligens än medelmåttet av befolkningen". Märks det? Nä, det kan man väl inte påstå. Mina jämngamla kamrater kan nämna att jag är allmänbildad, detta eftersom mycket information som för andra är helt oväsentlig sätter sig i mitt huvud och visar sig i de mest oväntade situationer. Jag har ett otroligt läshuvud, och med rätt motivation kan jag lära mig vad som helst. Mitt problem, liksom många andra med AS, är att det finns absolut ingen motivation alls för saker som inte intresserar mig. Jag har fått lära mig av samhället att jag är lat, vilket jag försöker vänja av mig vid - för egentligen är det mitt huvud som säger att saken inte är intressant. Det finns liksom ingen möjlighet för koncentration, och jag har fått höra från diverse håll att jag har ADD. (ADHD utan hyperaktivitet) Detta stämmer inte. Det är bara AS.
 
   Jag fick diagnosen AS då jag var arton år gammal. Innan dess hade jag hunnit med två depressioner och mitt blyga beteende med en total oförmögenhet att kunna medverka i bollsporter i skolans gymnastik... hade alltid varit ett problem. Jag har svårt att bedöma avstånd med blicken. Jag ser inte var jag sätter fötterna, liksom hur långt det är till marken, om en boll kommer flygande mot mitt ansikte kan jag inte höja händerna för att fånga den, för jag ser inte när den kommer fram. Kombinera det med lite "vänlig" mobbning och jag har inte varit med på en enda gymmnastiklektion sedan fjärde klass. Jag har fått så otroligt mycket skit för det, från klasskamrater och lärare, men dagens skolsystem är, förlåt, så fucked-up så det finns inte. Alla förväntas göra samma saker utan att någon bryr sig ett skit om deras grundförutsättningar.
 
   Märker jag av min AS? Jag går inte runt och tänker på den. Däremot är det för min del något som är sjukt skönt att kunna försvara mig med. Jag försöker bete mig åtminstone så mycket jag orkar som "alla andra", men då det verkligen brister, såsom då hela min skola i början av terminen hade "lära-känna-varandra-övningar" kunde jag faktiskt säga "jag har AS, jag förstår inte vad människorna vill ha ut av mig, jag mår askasst av det", och därmed kunde jag få ta ett steg tillbaka för att få lätta på ångesten.
   Vissa delar som utmärker AS tycker jag om. Jag tycker om min förmåga att lagra information. Jag tycker om att veta att jag är intelligent. Jag tycker om min språkliga förmåga. Jag tror dessutom att jag kan ha hyperlexi, vilket man kan säga är motsatsen till dyslexi. Å andra sidan vägs detta ner av otroligt mycket negativa saker, som gett mig väldigt mycket problem under mitt ändå relativt korta liv. Vissa saker som faller under den kategorin väljer av med avsikt att inte ta upp här, eftersom jag mått väldigt dåligt över det.
 
   Det här är alltså... AS som jag ser det. AS som jag märker av det. Jag tror inte att det finns ett syndrom som fungerar på exakt samma sätt för två olika personer, så erfarenheten varierar självklart.
   Jag kan säga att min osäkerhet med andra människor bidrar till att jag är rätt osocial i SSO. Det är väl inte det att jag inte vill vara social, jag vet bara inte vad jag ska säga eller hur jag ska säga det. Jag vill inte missuppfattas. Om jag sitter mittemot en person jag pratar med har jag åtminstone en chans att försöka förstå vad som rör sig i den människans huvud. Därför tycker jag att chatten i spelet, nu i synnerhet, är väldigt jobbig, eftersom jag bara ser ord på en skärm och inte vad som finns bakom skärmen. Är det en skrattande eller gråtande person som knappar ner de där bokstäverna? Nu går jag lite till överdrift, men det är för att få fram poängen. Jag har alltid svårt att förstå andra människor.
 
 
   Jag hoppas att den här texten hjälpte er att förstå AS lite bättre, och kanske dessutom gav er lite insyn i mitt huvud. I samband med min oförmåga att förstå psykologi tror jag ändå att kunskap ökar förståelse mellan människor. Does that make any sense?
 
   Aja, tack till er som faktiskt läste hela det här, och som sagt, jag hoppas att ni fick ut något av det.
Fin Poppy

   Poppy är nog den häst som (förutom Misty) har fått mest uppmärksamhet på sistone. Sån häftig häst som passar i alla möjliga olika outfits, och dessutom gör hon sig sjukt bra på bild. Jag har så galet många bilder på henne just nu så man undrar om jag någonsin behöver fota fler, hehe ^^'
 
 
 
   Poppy är... nejmen jag är så sjukt glad över att jag köpte henne så fort jag kunde! Döcharmig häst, jag ska bara kutta av manen på henne så att den är snäppet kortare ^^ (Har väntat på det med flit, jag vill nämligen behålla den tjocka, fluffiga svansen... vill så gärna ha en uppgradering av hästhårsstylisterna!)
Att se fram emot idag

   Förhoppningsvis blir det väl Halloweenuppdrag idag! Jag hoppas lite på att det är något som händer runt Wolf Hell Inn, skulle vilja bygga lite rykte där nu ^^
   Hur som helst lär det ju bli Halloweenutrustning, och jag hoppas på att det kommer något nytt. Jag köpte alla utrustningsdelar förra året och visst gillar jag dem, men... kan man kanske få en häxhatt så som Pi har? ^^
 
   Förutom det så hoppas jag att minst en affär öppnar i Jarlaheim, det känns lite deprimerande med alla igenslagna affärer.
 
   Tror ni att det blir Halloweenuppdatering idag och vad tror ni isf kommer med det? :)
 
 

  (Kan i övrigt nämna att det senare idag kommer ett långt inlägg rörande Aspergers syndrom... om ni vill lära er mer om saken råder jag er absolut att kika efter det!)
Nöjd och lycklig

   Jag måste säga att jag är så sjukt glad att jag äntligen köpte Misty! Första timmen tänkte jag typ "omg, hästen är ju röd, wtf har jag gjort", men då det lade sig insåg jag att jag verkligen gjorde rätt, fina fina djur ^^ Hon påminner lite om en rödskäck jag känner IRL, jag tycker uppsynen är lite liknande...
   Känns nästan som att jag råkade starta en kedjereaktion btw, verkar som att många funderar på samma häst nu? Eller inte nu och nu, att många har funderat på hästen men höjer upp sina röster först nu. Amanda gick tillochmed och köpte sig en (efter lite uppmuntran) och jag tycker att jag har sett ett par bilder på Instagram där folk söker namnförslag till hästen... xP
 
   Dösnygg är hästen hursomhelst ♥
Höh. Höhö.

 
   Tekniskt sett så uppfyller jag alla krav och är i desperat behov av pengar (kanske inte så mycket att jag behöver råna en bank, men...), å andra sidan så går jag fortfarande i skolan... suck, hade bra gärna jobbat på det kontoret :P
 
Skillnad på stallsysslor

   Har ni lagt märke till det? I Jorvikstallet alltså. För det är faktiskt skillnad på då man gör stallsysslorna i Jorvikstallet jämte med resterande Jorvik.
   Vi är vana med att vi drar höet till krubban - PLOFF så ligger det hö i krubban. Vi drar hinken till vattenhon - PLOFF så ligger det vatten i karet. Men i Jorvikstallet är det en annan ljudeffekt då man utför sysslan, och föremålen liksom... vad sjutton säger man? De kommer gradvis upp i bild, opaciteten ökar... jag kan verkligen inte komma på vad det heter. De liksom... istället för att bara ploppa upp så kommer det gradvis upp i bild, vilket ser naturligare och snyggare ut.
 
   Jag hoppas att det blir en uppdatering, förhoppningsvis redan i morgon, så att det blir likadant i hela spelet. Jag vill ha... vad det nu heter, övergången, och ljudeffekten. Förlåt för att jag förklarar som en kratta, men jag hittar verkligen inte ordet i huvudet!
   Har någon annan kanske tänkt på det här? xP
Platta hästar

   Både på ponnyerna och på Andalusierna är det möjligt att byta man och svans. Vilket jag tycker är jättebra - men. Ja, alltid det där ständiga "men" som får mig att känna mig lite som Tony Irving.
 
   Hästarnas halsar ser så sjukt platta ut då man bytt ut manen. Det verkligen syns att hästarna är gjorda för sina speciella manar, för jag tycker nästan de ser ut som utomjordingar i andra manstilar. Eller okej, jag tycker att Andalusierhästarna är sjukt snygga i knoppar, fast jag skulle aldrig knoppa någon av mina hästar så länge som den tillhörande svansen är så äckligt ful.
   Så för min del är det lite "vill byta man - men det är typ minst lika fult". Jag gillar inte svansarna som Frieser- och Andalusierhästarna har, de ser bara hoptrycka och onaturliga ut. Jag tycker om deras manar ibland... fast helst vill jag inte ha sådana manar. Och jag tycker de ser så platta ut i vanliga manstilar.
   Jag tror dock att oavsett hur många ponnyer jag köper i framtiden så lär jag behålla den vanliga ponnymanen på dem. Den luftiga och tjocka ponnymanen ger hela hästen ett "rundare" och mer naturligt uttryck, som jag tycker är snyggare på dem.
 
   Så stort plus till SSO att det faktiskt är möjligt att byta man och svans på dessa hästar (och låt oss hoppas att det kommer gå att göra även på Frieserhästarna i framtiden - det är ju faktiskt hästar som IRL har en man som är väldigt populär att frisera), men minus åt att hästarna då ser så platta ut. 
 
 
   (Om någon tycker att jag är lite väl hård, kom ihåg att det här är min åsikt och det är väl tur att alla inte tycker exakt samma sak hela tiden, för hur rolig skulle världen vara då? ;) )
In progress

   Då jag lade upp den redigerade bilden på Iddy häromdagen hade jag tänkt visa hur det såg ut innan, och under processen, men det glömde jag.
 
   Jag använde ungefär tre-fyra olika bilder till just Iddy. En bild där han stegrade sig (för själva kroppen) och sen kommer benen (förutom ett framben), hals samt huvud från bilder där han står still på marken, fast ur olika vinklar. Jag tycker det är det bästa sättet att redigera på, för då kan jag bara vrida och placera kroppsdelarna precis så som jag vill ha dem.
 
   Jag hade dock stora problem med att få bakbenen att se bra ut. Jag hade en referensbild bredvid mig, för att allt skulle se naturligt samt proportionerligt ut, men jag fick verkligen inte till vinkeln nedanför hasen ner till hoven. Istället klippte jag ut en buske.
   Jaja, grymt stilig buske. Och väldigt bra utklippt jao (y) (kunde väl ha gjort ett bättre jobb, hehe)
 
   Sen traskade jag iväg till Hollow Woods för att får en bra bakgrundsbild. Jag tänkte mig att skogen är gammal och mystisk och passar rätt bra att leka i, särskilt eftersom det inte är så mycket folk där som kan störa en.
 
   Bakgrunden utan Esme, Iddy och buskar
 
   Dags att klippa och klistra! Tog en bild på Esme, klippte bort den bakgrund jag inte skulle ha, klistrade in Esme, klistrade in Iddy, klistrade in två buskar. Ritade ett långt spö, för att det skulle se ut som att Esme gjorde något alls för jag pallade verkligen inte försöka redigera henne också. Signatur i hörnet. Ta-daa!
 
 
   Jag tycker egentligen inte att sånt här är särskilt svårt, och jag tror aboslut att jag kunde bli mycket duktigare än vad jag är. Problemet är bara att jag är så sjukt lat, så jag kan börja med något som sedan bara ligger och skrotar i ett hörn i evigheter.
   Nu då jag tittar på den här bilden i efterhand ser jag tusen småsaker som jag velat rätta till, men... det får vara nu. Det här är ju ändå mitt andra redigeringsprojekt någonsin och jag får väl vara ganska nöjd, tycker jag.
 
   Det här är ändå min basstruktur för redigering. Jag tycker att det här är enkla metoder jag använder, och resultatet blir... ja, rätt bra. Så då vet ni det ^^
Stormigt värre

 
   Eller det var väl igår... Jag har inte märkt mycket av saken här uppe i Stockholm, mer än att regnet piskade mot mitt fönster hela kvällen medan jag satt och storbölade framför Cancergalan på tv. Om jag hade haft pengar (vilket jag verkligen inte har) hade jag skänkt allt jag kunnat till forskning och välgörande ändamål.
 
   Misty är mer är halvvägs till lvl 8 just nu, hoppas på ännu fler lopp i framtiden så att det går ännu fortare att levla nästa häst - med den här takten så är det inte långt kvar nu ^^ Idag är det alltså återigen levling på schemat, och om jag har tur har jag dessutom råd med Mistys nya skor :D (har ju snott Gigis just nu... hehe)
Hur jag tänker då jag väljer hästnamn

   Jag har flera gånger fått höra att mina hästar har väldigt trevliga smeknamn. Det får jag väl hålla med om, det är ju därför jag väljer dem ^^ Dock är det roligt att ni också uppskattar hästarnas namn, ni som hänger runt här är ju så illa tvungna att läsa om dem :D
 
   Hästarnas tilltalsnamn är viktiga för mig. Något relativt kort som ändå är snyggt, något som jag verkligen kan förknippa med min häst. Jag spelar spelet mycket och hästarna är ju väsentliga, jag måste trivas med allt som har med dem att göra helt enkelt.
   Oftast får jag mig en liten vision där jag tänker "wow, det där namnet vore perfekt!". Då börjar jag kolla upp vilka alternativ som finns i spelet. Finns det något som talar för namnet, något som kan förkortas till namnet, något som helt enkelt passar?
   Det är bara Ash och Iddy jag har namngett utan en tanke på smeknamn redan från start. Iddy har ju fått sitt namn för att ära en liten ponny som gått bort tidigare, men jag tycker ändå att det är en helt godkänd förkortning av Wildheart.
Iddys namngivare - Ideal Kitty. En bild som jag först hittade på Stallet.se för många år sedan - jag vet tyvärr inte vem som har fotat den fina bilden eller vem som rider. Bilden blir större om man klickar på den.
 
 
 
   Namnen är viktiga, jag har många på lager. Fast jag vet ju redan vem min nästa häst blir, och jag vet exakt vad han ska heta. Från början funderade jag på Mooncatcher eller något åt det hållet, men sen då jag verkligen kollade upp saken hittade jag kombinationen som är så sjukt perfekt att man nu känner sig lite sådär lagom mallig och tänker "nu var man ju faktiskt lite smart för en gångs skull".
 
   Så fort som Misty börjar närma sig de högre nivåerna kommer det en ny gissningstävling, så håll utkik efter den om ni vill vinna en bild såsom den Evangeline Silverbell fick :D
Never Had Much Faith In Love Or Miracles

 
   Bruno Mars - Locked Out of Heaven
 
   Har rensat bilder i min Fraps-mapp samt redigerat en massa så de är färdiga för bloggen. Eller redigera och redigera, det är mest att beskära dem och lägga till signatur.
   Jag har dock ett mindre projekt på gång, som innefattar mer målning än redigering, men det blir kul att se hur det slutar ^^
Pikétröjor

   Jag har sett att många har köpt pikétröjor, och det kan jag förstå! Pikétröjor är väl något som alla hästtjejer bör ha i sin garderob by default egentligen (dösnyggt om ni frågar mig), och jag är verkligen tacksam över att vi fick in sådana till SSO också. Jag älskar färgerna och ska köpa allihop då jag har råd (vill ju inte slösa SC)... än så länge har jag bara den blå, men alla ska in i garderoben ^^
 
 
 
 
   Suck, varför är man alltid fattig för? Just nu försöker jag ju tjäna in till hästskor åt Misty, och sen ska jag direkt tjäna in JS på nytt för att köpa ett till par skor, så jag har till nästa häst. Ingen nöjesshopping här inte!
Green, blue and white

 
 
   (Esmesilverforce.weebly.com är uppdaterad med länkar åt lite olika håll!)
Vem vaktar vem?

   Jag tycker verkligen att Gavin, vakten i Jarlaheim, är störtskön. Jag älskar hur han är så totalt bortkollrad att han inte har en aning om vad han pysslar med samtidigt som han egentligen har sjukt mycket ansvar, det kan ju vara en hint mot vissa kottar med chefspositioner IRL...
   Hans monologer är ju helt fantastiska, han tappar namn, upprepar sig hela tiden, glömmer att han lånat ut nycklar och målarfärg och allt vad det nu är... Trots att han missar på verkligen allt tycker jag att han känns som en rätt genomtänkt karaktär. Dessutom älskar jag hans dagliga uppdrag - de är ju perfekta för att lära sig hitta bättre i den gigantiska staden (som faktiskt inte känns lika stor efter att man lärt sig hitta i den), och jag tycker också att de är roliga. Liksom måla övergångsställen, det är ju ett jättebra uppdrag!
 
   Det blir kul att lära känna fler karaktärer nere i Skördebygden, det bådar verkligen gott, det här :D
It's So Good To See You!

     
 
     
 
    
 In which I am Jane Bennet...
 
 
   Hehe. Kunde inte låta bli. (Ni som inte har sett The Lizzie Bennet Diaries, mot Youtube nu på stubben och börja!)
 
   I ärlighetens namn har jag faktiskt funderat på att någon gång göra en videoblogg, fast... jag vill nog inte sabba era öron med min hemska röst, om man säger så. Har ändå verkligen haft det i tankarna, bara för att jag vill sitta och babbla om SSO och vifta med händerna. Jag viftar mycket med händerna då jag är glad. Ibland.
 
 
 
   Ehm, tillbaka till saken. Måndag, jag är ledig hela veckan. Det är grymt nice, höstlov är bra grejer! Har dessutom en massa inläggsidéer på lager, jag ska bara ta mig i kragen och faktiskt skriva klart dem också. Eller ja, de är väl färdigskrivna, det är bara så trassligt att fota bilder till dem också xP
   Vet dock inte riktigt hur mycket datortid det faktiskt blir - en av mina bästa vänner har varit utomlands och jobbat i ett halvår och hon är hemma under den här veckan, sen ska jag tydligen våldgästas någon dag av någon annan kamrat - plus att Genevieve Nightbard kommer till mina hemtrakter senare i veckan! Vi har väl åtminstone känt till varandras existens i typ fem år nu, men vi har aldrig träffats förr (om man bortser från då jag såg henne på en The Ark-konsert men inte vågade gå fram och hälsa, fail xP).
 
   Nämen jag ska sluta flumma nu. Funderade på att börja på ett nytt redigeringsprojekt nu då jag är färdig med Iddy-bilden, om jag börjar idag kanske den är färdig till jul x)
God natt

 
Jag vågar påstå...

   ...att mitt lilla hobbyprojekt är komplett. Det här var svinkul, jag kommer lätt fortsätta uppdatera den då det går! Lär utveckla info lite här och var också ^^
   Kika gärna in :D
 
 
Nya saker i ny design

   Jag har ju inte sagt mycket om mitt designbyte som skedde i fredags. Tänkte därför ta det nu istället.
 
   Jag började göra den här designen i september, då jag kände att jag behövde något nytt för vintern. Jag gjorde en egen bakgrund och började koda in nya färger på menyer, länkar och allt vad det nu blev. Gjorde en header som för min del är helt ny, och jag gillar den skarpt (dessutom kommer den se bra ut oavsett hur många hästar jag köper framöver, hehe), men då jag centrerade den och försökte centrera min dropdown-meny högst upp på sidan var det något som muppade sig. Menyn vägrade anpassa sig till den längd jag ville ha den i (jag har ju kombinerat två olika gratisdesigner från början och sedan lagt till lite egna grejer, så vissa koder sabbar varandra och jag pallar inte leta upp dem en och en) så därför fick mitt namn tillsammans med ett litet trevligt © följa med istället. Därmed fick även Esmes namn innehålla några länkar, så därigenom kommer man snabbt till den nya hemsidan jag gjorde igår :) Jag tror man kan säga att det blev något bra av något dåligt x)
 
 
   I vänstra spalten finns nu en sökruta, dock är det lite tvek på om den funkar. Har följt BloggEsses instruktioner men de är ju inte alltid de bästa heller xP Högst upp i spalten langade jag in ett "senaste nytt", mest för att jag är pryltokig och älskar olika funktioner.
 
   På tal om pryltokig, i högra spalten finns nu ett litet galleri som visar mina senaste Instagrambilder. Jättekul, tycker jag x)
 
   Jag är hur som helst galet nöjd, och det verkar som att ni gillar designen också och det var ju meningen - jag skräms lätt bort om en bloggs design inte är vänlig att vila ögonen på, så jag ville hålla designen ganska simpel och trevlig. ^^
 
 
 
   Okej, för att snacka mer spelrelaterat ska jag ta ut pållar och fota idag. Behöver fler bilder på Misty, och måste fylla på med bilder på Iddy och Gigi. Dessutom så ska Misty levlas (har iofs bara Vingården och GåD kvar idag) och jag ska göra alla dagliga uppdrag. Försöker just nu tjäna in JS för att köpa egna skor till Misty, dötrist xP
Trick och tävling

   Alice Winterbell har ju en redigeringstävling, och jag tänkte "Why not?". Såå...
 
 
 
   Kan ju säga att det här med att klippa ut buskar är äckligt jobbigt xP
Kämpar med levling

   Kan ju säga att jag är tacksam för de två nya lopp jag har i Skördebygden, tack vare dem går levlingen än fortare än vad den skulle gjort om jag köpte Misty tidigare ^^
 
   Jag är dötrött på levlingen, men jag ger mig inte innan hon är på lvl 15. Sen tänkte jag faktiskt köpa min nästa häst ganska tätt inpå... Känns som att jag ser honom överallt och det ska bli sjukt kul att få hem honom :D
 
 
   Nä men levling var det. Huga.
Mina svar på era frågor

Från Nadia Moonnight:
   Hur kom det sig att du hittade till SSO från första början, och varför blev du så fäst vid det? Jag har berättat det här tusen gånger innan, haha ^^ Lång historia kort - Jag var med i Polluxklubben, spelade SSL, spelade Årstidsryttarna, fick reda på att en onlineversion skulle komma, väntade i typ två år, upptäckte att det äntligen öppnat, började spela :) SSL och SS är i mina ögon de bästa hästspel som finns - eller ja, fram till att SSO öppnade, förstås. Det är liksom en påbyggnad från min barndom... och sen så finns det ju inga andra hästonlinespel sådär. Alicia Online visserligen, men jag väntar med det innan det officiellt kommer på engelska ;)

   Om du fick välja EN häst att behålla av dom du har, om alla skulle försvinna, vilken skulle du välja då? Ashiii ♥ Jag älskar alla mina pållar, liksom Iddy är den första som jag köpte själv, Freya är snyggast, Gigi är sötast osv, men jag har haft Ash i över två år och det är omöjligt att byta ut honom.

   Om du fick välja en enda hästras som inte finns i SSO, vilken skulle du helst velat se i spelet? En enda, hm... Då måste jag faktiskt säga Shire. Min absoluta drömras, som verkligen är störst!
 
Från Emmy Lightlord:
   Du kallas för Esme, har det något med Esme i Twilightböckerna? Jag antar inte det. Då jag startade spelet som Esmeralda tänkte jag mig själv som Essie (min karaktär är typ döpt efter hästen jag lärde mig rida på och därmed blev smeknamnet detsamma, tänkte jag). Då spelet startade var jag dock mycket mer aktiv i chatten och väldigt mycket mer social än vad jag är nu, och då var det någon gång att det var en spelare som kallade mig Esme. Det var ju ändå rätt naturligt, Esmeralda, så jag kände helt enkelt att "Essie eller Esme, whatever". Numera ser jag mig endast som Esme, eftersom det var det folk började kalla mig. Vet inte om den där första människan som gav mig namnet tänkte så, och jag har nog aldrig tänkt så själv. Så... nej, får jag väl säga ^^
 
Från Amanda Rainwood:
   Favoritplagg på sso? :) Just nu är det nog pikétröjorna, tycker de är dösnygga :D
 
Från anonym:
   En fråga vilken klubb är du med i? Jag är med i klubben Night Guards som ägs av Genevieve Nightbard (<- besöööök!). Vi är tre fem medlemmar och jag trivs jättebra där :)
 
Från anonym:
   För ett tag sen så bad du om rubrikförslag, kommer de förslagen att bli till inlägg eller lägger du upp egna inlägg istället? :) Senast jag bad om rubrikförslag var det lite mjäkigt från min sida, så de inläggen lär det tyvärr inte bli något av. Vilket självklart är mitt fel, dessutom så frågade jag efter förslag senast då jag inte mådde särskilt bra eller hade någon skrivlust så det sket sig rätt fort. Men om man frågar snällt och har en intressant idé kan jag absolut tänka mig att försöka skriva om det närsomhelst :)

   När fyller du år och vad fyller du? Fyller år den nionde augusti och nästa gång fyller jag 20. (Hugaligen, när blev jag så gammal?)

   Hur många besökare har du på din blogg? Beror på litegrann, men jag räknade snittet för de senaste tio dagarna och det var 147 stycken. Vanligtvis är det mellan 120-160 besökare per dag, om man kollar statistiken någon gång ibland. Vilket jag tycker är rätt sjukt ändå, kombinera det med alla sidvisningar så tittar varje läsare in här ca tre gånger per dag. Att de vill lägga några minuter av sin värdefulla tid på det jag skriver tycker jag är fantastiskt roligt, och rätt häftigt.

   Har din blogg eller din wiki blivit uppmärksammad av skaparna av Star stable på något sätt? Yes, det har de, båda två. Ganska strax efter att jag startade Wikin fick jag ett mejl från SSO där de berömde mig för insatsen, jag fick 300 Star Coins för mitt engagemang samt beröm för bloggen och den där lilla fina "Jag gillar Star Stable"-stämpeln :)

   Vilka ridklubbar känner du till på sso? Hur kommer det sig att du känner till just dem? Hm, det är väl de man ser runt om sig ofta eller mycket. Självklart känner jag till Night Guards, som jag är medlem i (höhö), sen... Water Roses och DBC ser man ju öööööverallt, och de båda lyfts ju än mer för att flera av de mer kända spelarna är med där. Annars har jag rätt dålig koll just nu, känns som att alla klubbar jag känt till har upplösts vid det här laget xP
 
Från Lara McField:
   Favoritfärg? Lila eller grööön
   Ponny/häst
   Senaste personen du pratade med? 8D Min mamma
   Westernträns/engelskt träns? 
 
Från Evangeline Silverbell:
   Vad heter du i verkliga livet? ;) Hugaligen. Felicia, vidrigt namn.

   Har du flyttat hemifrån? Nope, lite svårt att flytta utan inkomst xP

   Har du husdjur? Nepp, har en superallergisk mamma. Så fort som jag flyttar hemifrån ska jag dock skaffa både hund och katt :)

   Skulle du kunna tänka dej att göra ett inlägg om vad aspberger är för oss som inte är så insatta? Tror du förklarat förut, men inte så ingående. Absolut, ska försöka komma ihåg att skriva ett sånt ^^

   Finns det någon special someone i ditt liv? ;) Heh. Hehe. Nä.

   Vilka tror du är de som dras till att spela sso? (Om du bortser från hästintresse) SSO är väl ett av de första (? jag antar så åtminstone) MMORPG's som riktar sig endast mot tjejer, och det är ju en väldigt trevlig atmosfär i hela spelet. Jag skulle gissa att det överlag är hästtokiga tjejer som gillar att sitta framför datorn som hittar SSO och tänker "varför inte testa" eller något sånt ^^

   Vilken funktion vill du INTE ska komma till spelet? Jag vill inte kunna sälja hästar mellan spelare. Jag tror att det skulle sluta med den där pengagalna atmosfären som finns på Stallet.se, och dessutom skulle ju folk bli som galna om de kunde köpa hästar från sina idoler i spelet. Jag tror inte att det är bra helt enkelt, känns bättre så som det är nu, att varje spelare har en ekonomi som inte rör någon annan.

   Vad tycker du om åldersskillnaderna bland alla som spelar? Bra/dåligt? Jag tycker det är jättehärligt, och det är ju också en sak som syns ute i hästvärlden också. Ålder är egentligen bara en siffra, vänskapen finns ändå. Jag är nitton, några av mina bästa vänner har nyss fyllt femton. Om jag inte spenderat så mycket tid i stallet IRL som jag har gjort hade jag aldrig träffat de tjejerna. Man ska aldrig underskatta nya sätt att skaffa vänner och man bör inte oroa sig så mycket över ålder.
 
Från Scarlett Silverwood:
   Favoritdjur? :D Häst ^^

   Hur många sadelväskor har du? :D Åh, ehm... runt tio tror jag.

   Hur många husdjur har du? :D Tolv - fya katter, fyra kaniner och fyra hundar :)

   Vilken är din favorit/mest välgjorda plats? Jarlaheim!

   Favoritlopp? Moorlands ridspår - kort och enkelt ^^
 
 
   Det här var alltså den sista frågestunden på ett bra tag, hoppas att ni är nöjda med era svar :)
Säga vad man vill om GED...

   ...men det är allt ett företag med känsla för mode.
   Supercharmig bild jao (y)
 
   Kan knappt vänta tills mitt rykte med GED-kontoret går upp, jag älskar deras deluxeset! Dösnyggt!
Det är fest hos mig ikväll och du är välkommen in

   Hej ni sötnötar! Jag har haft mig en sjukt konstig dag men har varit hemma i ett par timmar nu och trixat med något nytt.
 
   Jag har nämligen ett tag funderat över hur det är att använda Weebly.com, eftersom det tydligen ska vara så enkelt att en mindre begåvad gorilla kan starta en egen sida där. Så jag testade sent igår kväll och tänkte "äh, man kan la prova", och nu har det faktiskt blivit lite av det. Självklart flyttar jag inte från bloggen, men jag har haft lite roligt och tänkte visa min skapelse. Inte helt färdigt, men det kommer allt eftersom, och det var en kul grej ^^
 
   Så det är fest hos mig ikväll och du är välkommen in till Esmesilverforce.weebly.com!
 
 
   (Jag har faktiskt inte hunnit spela alls idag, så måste ju in och levla Misty samt göra dagliga... ojojoj)
En av favoriterna

   En av platserna jag gillar mest i Skördebygden måste vara paddocken på Paddockön! Man får bilder med fantastiska bakgrunder, och det är jättekul att vi fick en ny ridbana som är så himla fin. Känner redan nu att jag kommer fota sjukt mycket i den, haha!
 
 
SSO gillar olika!

   För visst har väl också ni tänkt på det? Efter två år i ett område där alla har nästintill kritvit hy, med undantag för Ödesryttaren Linda, så har vi nu hamnat i ett område är många invånare har mörk hy. Och det var verkligen på tiden! Jag tycker faktiskt det är lite synd att man inte kunde välja hudfärg på sin egen karaktär då man startade spelet dessutom - jag är visserligen "vit", men om jag haft mörkare hy hade jag säkerligen velat ha alternativet att välja detsamma till min karaktär.
   Jack är väl ett rätt bra exempel - eller bra och bra, han är ju lat så det skriker om det så personligheten kanske inte är så nice, men det är kul att SSO vaknar upp och kommer på att alla inte ser exakt likadana ut.
 
 
   Bra är det här i vilket fall, det enda negativa tycker jag är att vi inte hade denna mångfald tidigare.
Oh, it's a pretty idea, walk this world like a messiah

 
   The Ark - Gimme Love To Give ♥
Det här med att ignorera spelare

   Jag är en av de som förespråkar en funktion som går ut på att man vid behov kan dölja andra spelare. Har fått svaret "men det tar ju bort hela syftet med ett MMORPG". Fast jag tänker - gör det?
 
   Jag har aldrig spelat andra onlinespel. Har funderat på att börja spela WoW men började aldrig, vilket kanske var bra. Men av det jag har hört av andra låter det som att det är ett spel där det är bra att samarbeta.
   Grejen är det att i SSO är det en flicka som är utvald att ensam rädda Jorvik. Vi har aldrig någonsin haft ett uppdrag som kräver samarbete med andra spelare. Jag tvivlar på att det någonsin blir så heller, för det känns som att det inte riktigt passar inom SSO's ramar.
   Jag tror att om det skulle gå att dölja andra spelare så är det inget som används ofta. Personligen skulle jag använda den under huvuduppdragen (där jag enligt profetian är utvald och det skulle vara lite mysko om femtio andra flickor också står på ett superhemligt ställe för att förhindra världens undergång) och under tillfällen då jag vill fota till bloggen och inte vill ha folk i vägen. Häromdagen mejlade jag dessutom till supporten och föreslog att alla spelare automatiskt ska döljas då man står vid en butik och ska handla, eftersom jag tycker det är grymt störande då jag försöker titta på kläder och utrustning medan en random ryttare tränger sig in framför mig och skymmer sikten helt. Fy, jätteirriterande. Ibland är det dessutom svårt att dölja de spelarna, eftersom det är svårt att klicka på dem utan att skickas in i butiken igen.
 
   Så tycker jag. Jag tvivlar just nu på att mina önskningar uppfylls, men vafasen. Hoppas kan man ju alltid.
Lite kär

   I Jarlaheim går det att köpa ett par benlindor som ser ut som benskydd. Jag tycker de är sjukt snygga! De är jättesnygga att kombinera med nästan vilken outfit som helst, och de passar jättebra på både hoppbanan och i terrängen. Tänkte på det medan jag levlade Misty idag, allt ser mycket proffsigare ut med de lindorna x)
   Första Misty-bilden någonsin ^^
 
Det gigantiska Jarlaheim

   Som inflyttad i Jorvikstallet är det ju Jarlaheim som är min hemstad. Lite ovant, för mig som bott i lilla Moorland i två år.
   Jag har jättesvårt för att hitta. Just nu är det väl mest för att man inte riktigt har några riktmärken. Snart kommer det ju bli "torget där den där affären ligger", "gatan där skönhetssalongen ligger", "borgmästarens hus", alltså då hela området vaknar upp kommer det ju bli lättare att koppla vad som hänger ihop med vad.
 
   Men det är en så fantastisk stad! Jag får en grym Minas Tirith-känsla av den, det är väl för att hela staden består av olika nivåer. Att man kan utforska staden uppifrån tack vare de otroliga murarna är helt underbart. Än så länge är ju staden tyvärr rätt död, så jag kan knappt vänta på att fler butiker ska öppna. Det känns lite deprimerande med de här igenslagna butikerna överallt, haha.
 
   (Bara jag som är lite besviken över att butiken med hästhuvudet här ovan blev en glasögonbutik? Dessutom var det ju flera glasögon som redan finns i Fort Pinta...)
Vi har flyttat söderut!

   Jag hade svårt att koncentrera mig på de nya uppdragen i onsdags, även fast jag tycker att de var riktigt bra. Anledningen var att jag såg så mycket fram emot att återuppleva barndomen.
   Jorvikstallet har förändrats, och jag tycker att en viss del av charmen sedan SSL och SS är borta. Men, det är fortfarande otroligt vackert, och det var självklart inte ens en tvekan i tanke då det kom till frågan om en efterlängtad flytt. Och det känns jätteskönt, nu har jag flyttat från Moorland "för gott" för första gången någonsin, och jag tror verkligen att jag kommer trivas i Jorvik. Det är rätt skönt också nu då jag ändå behöver lära känna det nya området, och jag hamnar lite mer "i centrum". Jag känner att det kommer ta några dagar innan jag hittar i Jarlaheim, men jag ger mig inte innan jag känner stan lika väl som de bekanta ridvägarna i Silverglade :)
 
   Just nu kommer mina dagar mest bestå av att vänja mig vid Misty och levla upp henne. Jag har längtat efter att få hem henne så länge, men det är väldigt ovant att ha en så pass rödhårig häst, även fast hon är sjukt snygg. Ögonen behöver vänja sig vid hästen på skärmen helt enkelt x) Idag är hon halvvägs till lvl 5 och jag har inga fler lopp kvar, men det känns riktigt bra, det här!
 
Btw

   Ni har väl inte missat att April Starwood är tillbaka i bloggvärlden?
Morningmist

   Morgondimman Misty. Misty är en lite mer rejäl dam som inte drar sig för att smutsa ner sig, en häst som trivs i att vara på språng. Hon älskar terrängen, tuffa hinder, och allt som kan tas som en utmaning.
 
 
   Namn: Morningmist
   Tilltalsnamn: Misty
   Namnbetydelse: Morningmist översätts till "Morgondimma". Misty översätts till "Dimmig".
   Ålder: 13
   Ras: Jorvikiskt Varmblod
   Lynne: Alltid spetsade öron, vända mot ett nytt äventyr. Går igenom allt utan att tveka, en strålande klippa i alla lägen som älskar då nya saker händer.
 
 
En av mina favoritgrejer

   Jag har länge tänkt "Vore det inte åzum med en tunnel, typ en grottunnel" (ja, jag hoppas typ på att Grådaggsbergen ska ha värsta tunnelsystemet då vi får ta oss förbi Devil's Gap), och vad kommer i uppdateringen? Jag höll på att börja gråta då jag red igenom den här för första gången, helt genialiskt och så vackert ♥
 
 
Mihihihi

 
   Nu var det till att börja levla igen då! :D Gigi får semester och går barfota medan Misty tar hennes skor...
 
 
   Btw, vad tycker ni om nya designen? :)
Sista påminnelsen

  I lördags drog jag upp en frågestund, tänkte stänga den i morgon. Har bara fått in några få frågor, så efter det här blir det inga nya frågestunder på ett bra tag :) Om ni undrar över något är det alltså bra att passa på att fråga nu!
En intressant slump

   Jag reagerade direkt då jag mötte Johanna i Jorvikstallet.
 
   Grejen är den att hon är jättelik en av mina bästa vänner - som också heter Johanna. Haha, det här var så kul så nu måste jag ju nästan kolla upp om kamraten har någon kontakt med spelindustrin ^^
Äntligen!

   Jag behövde göra ett antal uppdrag igår, men nu är jag äntligen uppe i lvl 15! Och idag stängde jag min sista spricka, vilket också det är fantastiskt skönt :)
 
   Nu idag har jag mest kutat runt i Jarlaheim, av lite olika anledningar. Värsta labyrinten! Dock tror jag att det blir mycket lättare att hitta då fler affärer öppnar och vi får prata med fler NPC's, då lär vi kunna hitta runt rätt enkelt ^^
   Jag har massor på G, men får se hur mycket jag hinner med idag eftersom jag har en rätt stor läxa som ska in i morgon och som jag inte ens har tittat på (ehm... oops), men nästa vecka har jag höstlov så frukta icke ^^
Whopa

Det finns så mycket att skriva om! Jag har skrivit minst tio utkast till nya inlägg bara idag medan jag har åkt buss (studiebesök, tjohej) så det är askul - kah som haft så svårt att hitta nya saker att skriva om, nu har jag allt något att göra ^^
   Förutom det - i morgon köper jag Misty och bloggen får sig ett nytt lyft :)
Nämen

 
   Igår kom jag upp i 100 följare på Instagram, efter att ha haft kontot i ungefär två veckor. Då har jag visserligen spammat sönder kontot med bilder eftersom jag inte har ett liv, men jag hade aldrig väntat mig att folk skulle trilla in så fort! Det är så otroligt kul att veta att det faktiskt finns folk som uppskattar det man gör, vilket man också ser vi bloggstatistiken.
 
   Så jag vill egentligen bara passa på att tacka er läsare för att ni återvänder hit varje dag, att ni bollar åsikter med mig och kommenterar vad som händer. Jag läser alla kommentarer och vill svara på allt, dock vågar jag inte alltid eftersom jag helt enkelt inte vet vad jag ska säga.
   Men - tack.
Detaljer

   Alla dessa fantastiska detaljer som Skördebygden bjuder på! Vi kan sitta på bänkarna (underbart ♥), det finns djur överallt, väldigt många NPC's rör på sig och går omkring, alla åkrar och blomsterfält, de nya staketen, Gröndal, de nya bryggorna - jag kan liksom inte hitta ord för hur vackert allt är! Snacka om att vara värt väntan :D
 
 
   Visst är det väl ny textur på marken?
 
 
   Fantastiska ställe ♥
Jag och Ash säger godnatt...

   ...från vårt nya hem.
 
   Jag har miljoner saker att skriva om, men det får vänta till i morgon, då jag förhoppningsvis har blivit av med stelheten i nacken. Nu lär man ju ha mycket att skriva om på höstlovet, iaf :)
 
Asså... Jag är mållös

   Det är så vackert! Och så stort...
 
 
   Jag har nackspärr och har rent ut sagt förjävligt ont (dessutom sitter det på högersidan...) så jag pallar inte sitta vid datorn något mer idag. Jag får helt enkelt skriva mer i morgon, för det här funkar inte. Ni kanske ser mig i spelet ändå, men jag kommer inte ha chatten uppe så det är inte värt att försöka haffa mig där.
   Till i morgon!
Mitt hjärtas Caledonia

 
DET HÄNDER

Jag ska egentligen skriva en uppsats om hästens betydelse för människans utveckling genom världshistorien men DET HÄNDER OCH JAG KAN INTE KONCENTRERA MIG OCH JAG VILL BARA KASTA MIG FRAMFÖR DATORN OCH SE VAD SOM HÄNDER GAAAAAAAH

   Och självklart var det just idag jag skulle vakna med nackspärr, efter att jag gått runt och spänt mig så mycket under mina ångestattacker. Skit.

Edit: tror ni inte att bussarna dessutom bestämmer sig för att jävlas just idag? Har väntat på den här dagen i två år och  hela dagen har varit helt vidrig...
Rastlös

Jag har nog aldrig förr varit så här nervös inför en uppdatering! Jag har inte hört ett ord som sagts i klassrummet idag och jag sitter hela tiden och uppdaterar SSO's hemsida på både mobil och iPad. Kaos!
Sånt kaos att jag till och med satte mig och skrev ett blogginlägg för hand, så att läraren inte skulle påpeka att jag tittar mer på paddan än på honom, hehe. Jag langar väl upp det då jag kommer hem, antar jag.

Måste uppdatera nyheterna igen. Paniiiiik
Denna dagen - ett liv

   Ja, nu citerar jag farbror Melker som i sin tur citerar någon snubbe, men inte ens jag som kulturnörd vet vem fasen det nu var.
 
   Dagen D, vafasen! Idag händer det, det vi väntat på så sjukt länge. Nu får vi verkligen hoppas att allt är i sin ordning och att servern inte öppnar klockan fem såsom den gjorde förra veckan. Dessutom hoppas jag på att vi komma kunna röra oss så långt västerut som möjligt - för i så fall går flyttlasset från mitt älskade Moorland. Åh, vad det här blir spännande!
 
   Igår kväll så skrittade jag och Ash ut genom Moorlandstallets grindar (förhoppningsvis för sista gången, med stallet som vårt hem) och placerade oss ett par meter från den numera lagade bron. Jag vet inte hur det kommer se ut, eller vad som väntar oss, men just nu är vi på väg mot nya äventyr ♥
Såja

 
   Tom Dice - Me And My Guitar
 
   Jag kan inte komma på något just nu. Därför påminner jag om två saker - jag kommer inte spoilervarna under den här veckan ut (räkna med fram till nästa onsdag, beroende på hur stor uppdateringen blir), och dessutom har jag en frågestund öppen. Fråga på om ni vill, om inte annat så vet jag att jag inte behöver starta en ny sådan på ett bra tag :)
   Länk till det inlägget HÄR.
 
   Men jag lämnar bloggen för idag. Morgondagen bjuder på nya äventyr, Ödesryttare.
Fatal Error suger

   Spelade litegrann. Eller rättare sagt, hann logga in, rida tre meter, telefonen ringer. Svarar på en sjukt lång enkät över telefon. Återvänder till datorn. Telefonen ringer. Går tillbaka till datorn, gör klart brouppdragen, hann rida fem meter bort innan jag fick Fatal Error. Pallar inte.
 
   Ni får en bild istället.
 
 
Puh!

   Jag har bara två heldagar kvar i skolan samt en halvdag, sen har jag höstlov! Gissa om det ska bli skönt, och jag kommer spendera rätt mycket tid framför SSO nu ^^
 
   Idag är det alltså sista brouppdragen för mig. Jag tycker de har varit riktigt roliga, så jag hoppas på fler liknande i framtiden. Dessutom är det en av de sista dagarna med sprickor, för innan den här veckan är slut är jag beundrad där. Jag tycker att sprickorna är superkul de med, men det ska bli skönt att slippa panika sönder då man kommit på sent på kvällen att man glömt en massa sprickor.
   Sen har jag en massa bilder att sortera ut från igår, jag fick annat att göra på kvällen och hann inte med alla. Förutom det ska jag fota både Gigi och Iddy idag också :)
 
   Nu ska jag koka en kopp te och sen sätter jag igång med dagens bestyr ^^
Vad väntar oss i morgon?

   Ja, vad finns där ute? Det här är spekulationer, tankar, och hopp.
 • Uppdrag. Nu är jag inte ute efter en lång uppdragsserie, däremot vill jag gärna se en mindre uppdragsserie där man får bekanta sig kort med några invånare i Skördebygden.
 • Tävlingar. Jag har inget emot att det är lite tomt och att nya tävlingar kommer lite allt eftersom framöver, men ett par stycken lär vi ju få.
 • Jorvikstallet. Det kanske dessutom kan hända att det finns ytterligare ett stall där? "Buttercup-stallet", som vissa hittade på spelkartan för ett tag sedan, låg väl på den norra delen av Skördebygden? För isf kanske vi får även det, och tänk hur sjukt underbart det vore med ytterligare ett stall! Men det kanske finns fler alternativ? Vi vet ju än ingenting om Bedrövade Dews Farm...
 • Nya butiker. Jag köpte faktiskt Star Coins i helgen, dels för att kunna köpa Misty senare i veckan utan att angsta för att jag tappar mycket pengar i spelet, dels för att kunna shopa lite. Är sjukt taggad på vad som finns - jag tycker att vi har ett jättebra utbud av kläder redan i spelet, så det blir jättekul att få ännu mer!
 • Nya hästar. Det måste väl finnas åtminstone ett försäljsningsstall där nere? Jag vet inte om det kommer hästar redan första veckan, men det blir kul att se vad som händer.
 • Nya ryktesfraktioner. Fler dagliga uppdrag! Det är något jag ser fram emot - efter två år känns många dagliga rätt uttjatade och jag vill gärna se lite nyare uppdrag att ta tag i.
 • Nya skönhetssalonger. Jag hoppas på att det finns fler frisyrer där. Jag skulle faktiskt vilja uppdatera mig litegrann, men Esme måste ha långt hår. Jag kan verkligen inte tänka mig henne i något annat. Vore jättekul med något nytt!
   Har ni något trevligt att tillägga? :)
 
 
OBS: Jag påminner nu dessutom om att jag inte lägger upp min Spoilerskylt på minst en vecka nu, så om ni inte vill bli spoilade om Skördebygden bör ni nog hålla er härifrån ^^
SSO vs. IRL

   Det finns lite grejer i SSO som hintar mot vår värld, vilket jag tycker är sjukt kul. Här är några av grejena.
 • Mississippi Jones - Mississippi är Jorviks version av Indiana Jones. Båda är döpta efter amerikanska delstater, och Mississippis barn hamnade också inom den traditionen - Washington och California.
 • J-Bay - James nämner J-Bay under ett uppdrag. J-Bay är Jorviks version av eBay.
 • Jorvikify - Pi nämner denna tjänst. Jorvikify är Jorviks version av Spotify.
 • JKEA - Har för mig att det här också nämns av James. Jorviks IKEA.
 • Jorvikipedia - Nämns under ett uppdrag med James. Wikipedia!
 • Aideen - Aideen var fru till en viking (? nu minns jag inte exakt här) och gravvalvet som hon sägs ligga i finns på Irland.
 • Jon Jarl - Jon Jarl kan vara baserad på en svensk jarl som blev ihjälslagen av ryska pirater vid Mälaren år 1206. Detta är dock inget säkert, men jag fastnade för saken då jag läste på om den. (Jag har tidigare kommit med en jätteluddig idé om att Jorvik är ett slags Nangijala, om ni minns det!)
 
   Det finns säkert fler hintar, men inget som jag minns just nu. Jättekul tycker jag det är iaf, och jag hoppas att fler såna här saker dyker upp framöver, för jag tycker det är fantastiskt med såna här enkla, charmiga detaljer ^^
Rensar bilder

   Jag har fotat ca 500 bilder på Ash och Freya idag, så nu sitter jag och rensar ut dem samt redigerar upp dm som behöver sig en extra touch. Det är inte mycket att tala om, det handlar bara om linsöverstrålning samt nya moln på vissa bilder.
   I helgen kommer jag fota sjukt mycket vill jag lova, då har jag massa tid, en till häst samt nya områden att fota i ^^
 
   En av dagens bilder - vackra grålle ♥
Whopa!

   Ack, vilken vidrig dag! Jag har sån sjuk scenskräck att jag var tvungen att ta en ångestdämpande tablett innan jag skulle redovisa ett skolarbete idag, tror ni att det hjälpte? Geez, går det att skylla psykologiska problem på dåliga gener? (Var så darrig efter skolan att jag åkte till mammas jobb och dog i en fåtölj där i ett par timmar bara för att få skjuts hem, känner mig så levande...)
 
   Nu är dock det värsta i veckan över och jag har en lugn och rätt trevlig vecka framför mig, inräknat det som jag pratade om i morse. Dessutom är jag färdig med allt jag hade att göra hemma, så nu sätter jag mig framför SSO med bra musik i öronen och ska göra brouppdrag samt stänga sprickor ^^ I ärlighetens namn har jag faktiskt gett upp på fisket för stunden - jag orkar faktiskt inte hålla på och kuta fram och tillbaka över ett par firrar.
 
   Aja, just nu är allting bara bra ^^
Welcome to the new week

   Den här veckan känner jag blir trevlig. Skördebygden öppnar, jag blir beundrad med Åskviggen, Misty flyttar hem, bloggen får ett lyft, iochmed Skördebygden lär jag ha massor att skriva på Wikin och det är alltid askul. Visserligen har en pissvecka framför mig IRL, men det är då man gräver ner sig i det som man faktiskt tycker om ^^
 
   Förutom det så börjar mitt bildförråd ta slut! Jag är ju en lat jäkel och för någon månad sedan fotade jag sjukt många bilder på mina pållar för att kunna använda på blogen, men nu börjar de ta slut. Och att återanvända bilder, det vill jag helst inte göra för ofta. Någon gång ibland är väl okej, men helst vill man ju kunna komma med något nytt, inte sant? :) Så... det är väl mitt stora mål för veckan! Nya bilder, förhoppningsvis kanske man får sig en bra däng inspiration och hittar på någon trevlig outfit som man missat helt tidigare :) Åh, det ska bli spännande att se på onsdag, vad för ny utrustning om vi får se där nere i söder.
 
   Sammanfattning - då livet faller samman så vänder man sig till det liv man köpt på internet ^^
 
 
   Bara för att så måste vi ju ha en arkivbild nu (y)
 
Fina pålle

 
Nämen tjena

   Jag har faktiskt varit hemma sedan lunch men hela helgens uppdatering har bestått av tidsinställda. Jag har varit duktig och städat lägenheten istället. Ibland orkar man vara lite effektiv ^^'
 
 
   Just idag har jag inte så mycket att säga. Eller jo! Jag tycker faktiskt att brouppdragen är jätteroliga. Ett utmärkt sätt att starta vår resa in i Skördebygden. Jag tycker faktiskt att det här är så pass bra uppdrag att jag gärna ser mer sådana framöver - det är något nytt, jag gillar kugghjulen som flyter över bron och säger "hej, kom hit och var aktiv". Så ser jag på det iaf, det känns som att man faktiskt gör något, och det är jättekul.
 
  Jag har en liten grej som jag tänkte ordna, får se om jag hinner klart med den idag... ^^
Varför inga reaktioner?

   Det absolut första jag tänkte på i onsdags då vi fick se uppdateringen var faktiskt inte "OMG BROOOON" utan "Ehm... Donald? What the...?"
   Det finns ju nämligen en till kotte som heter Donald. Skräddaren i Silvergladebyn. Visserligen har han titeln "Donald skräddaren" och den nya snubben heter "Byggmästare Donald", men det känns ju urmysko att den nya killen inte bara kunde ha fått ett eget namn?
 
   Jag tyckte det här var jättekonstigt, men jag verkar ha varit den enda som reagerade på saken?
Appar till iPad

   Det här är inte SSO-relaterat, men det är aldrig fel att dela kunskaper. Om man nu inte försöker bygga en atombomb för det är väl inte så bra, men det har inte riktigt med ämnet att göra.
 
   Jag har velat ha en iPad i evigheter och jag köpte en nu för några veckor sedan, delvis för att ha den till skolarbete. Jag tänkte kort dela med mig av min favoritappar, så kanske ni som också använder denna smidiga surfplatta vill dela med er av era? Alla dessa appar går att använda gratis (jag är en fattig student, jag har inte råd att lägga pengar på appar)
 
 
   Evernote - Evernote är appen som kunnat rädda min gymnasietid. Evernote går att använda via iPad, iPhone och datorn, och är ett anteckningsprogram. Jag kan alltså anteckna i skolan på min iPad, för att sedan åka hem och direkt öppna samma anteckning i datorn bara genom att logga in med samma användar-ID. Anteckningarna går dessutom att sortera i olika anteckningsböcker, så man kan samla alla anteckningar inom ett ämne i en mapp. dessutom kan man lätt infoga foton, så jag brukar fota whiteboardtavlan som min lärare skrivit på och lägga in den bilden vid mina anteckningar. Väldigt praktiskt, jag tycker att appen är lättanvänd, och om man inte redan använder den bör man absolut börja med det nu!
 
 
 
   Lumosity - Lumosity är ett program med olika övningar för att träna upp olika förmågor i hjärnan. Genom att använda appen ungefär tre gånger i veckan (eller mer) så utlovas det att hjärnan håller sig lite skarpare. Jag märker åtminstone att jag blir bättre på övningarna för varje gång, och dessutom är det roligt. Personligen märker jag en förbättring, jag har överlag lättare att tänka snabbt. Om man vill använda appen till fullo måste man prenumerera på den, men jag använder mig av gratisversionen som låter mig göra tre övningar per dag.
 
 
 
   Magic Piano - Jag vet inte hur man ska beskriva appen om inte som ett interaktivt piano. Ett... lite annorlunda, interaktivt piano. Massvis med utmaningar, låtar att spela, låtar att köpa för interaktiva pengar (som går att tjäna inne i spelet, om man inte vill betala). Jag älskar att spela musik och dessutom blir jag kvickare i huvudet efter fem minuter med den här appen. Jag tycker den är rolig, och absolut värd att testa.
 
 
 
   iBooks - Bästa. Appen. Någonsin! iBooks är Apples system för e-böcker, och det finns faktiskt förvånansvärt många gratisböcker - särskilt på engelska. Självklart går det att köpa böcker också, då blir det ju billigare än i butik. Medan man läser en bok finns det möjlighet att markera text (tänk er så som man markerar med markeringspennor i neon) och infoga anteckningar, vilket jag tycker är underbart. Jag brukar markera alla mina favoritcitat i böckerna jag läser ^^
 
 
 
   Blogg.se - Appen jag självklart använder för att ha koll på bloggen på språng. Lättanvänd och trevlig, det enda negativa jag märkt av med den är att det inte går att "lägga ner" iPaden på lågkant, så att man får det breda tagentbordet. Jag har dock mejlat in om den saken till BloggEsse flera gånger, och jag hoppas verkligen på att det blir möjligt snart.
 
 
   Ni som använder iPad (eller iPhone också, iofs), vilka är era favoritappar?
Speltips - Horse Life

   Horse Life är ett av de lite nyare hästspelen på marknaden, och det är... lite speciellt. Fast jag gillar det.
 
   Spelaren rider sin häst som står uppstallad på sin farbrors gård. Mr Whitaker, som farbror heter, hjälper spelaren att träna inför tävlingar - då gällande dressyr, hoppning, terrängritt och fälttävlan.
 
   Så här ser översikten ut. Spelaren ser gården, men kan tyvärr inte vandra runt på den. Varje gång som Mr Whitaker eller någon annan på gården har något att säga till om dyker de upp på skärmen såsom farbror gör här ovan.
   Spelaren måste se till att sin häst alltid mår bra, samtidigt som denne tränar dressyr och hoppning för att sedan tävla. Allteftersom spelaren jobbar sig upp i svårighetsgraderna blir nya tävlingsklasser, ridspår i naturen samt utrustning upplåsta, och det blir även resor till USA och Europa.
 
 
   Hur hästen hoppar, det är en aspekt av spelet som är lite annorlunda. Istället för att klicka på mellanslag måste spelaren klicka på båda musknapparna på datormusen samtidigt för att hästen ska hoppa alls. Dessutom går det bara att hoppa ur speciella gångarter beroende på vilka hinder som dyker upp, och en skylt som den ovan dyker alltid upp för att visa hur bra hästens hoppade hindret.
 
   Det här med dressyr är också rätt speciellt - man behöver ha lite känsla för takt och timing för att det ska fungera, men det är inte direkt något avancerat. Något som dock sticker ut jämfört med många andra hästspel är att hästen alltid går i form på dressyrbanan.
 
   En sak jag tycker är trist med spelet är att det inte går att rida fritt. Hoppningen är begränsad, ridningen i sig är begränsad. Dressyren är dock väldigt vacker, samt visar upp många olika rörelser som vanligen inte syns på dressyrbanan - vilket jag tycker är rätt roligt. Hur ofta ser man en häst göra en courbette i ett hästspel liksom?
 
   Sen vissa uppdrag spelaren får, då det kommer till att rida i naturen - fantastiskt vackra miljöer, och den lille knubbige zebran som dyker upp i spelet är bland det sötaste jag har sett. Tyvärr har jag inga bilder på min randige lille favorit på datorn.
 
 
 
 
   Det här är inget spel jag kan sträckspela. Det är faktiskt inte roligt nog, för man gör egentligen samma saker hela tiden. Men är det värt att spela? Ja, det är det verkligen. Det här är ett hästspel så som hästspel aldrig förr har varit. Det finns några lite oväntade vändningar i spelet och man får chansen att rida några olika hästar, och om inte annat så är miljöerna i spelet absolut värt besväret.
   Om ni får chansen att spela spelet - gör det, för all del. Och försök att spela ut det. Slutskedet bjuder på en mycket vacker häst.
Green, white and a touch of sunlight

 
Lights Will Guide You Home

 
Bestämt

   På fredag flyttar ett Paintsto in i mitt stall. Misty blir min sjätte häst och mitt fjärde sto. Jag hade nästan lite dåligt samvete över att jag glömt bort grabbarna som borde ta plats i stallet, men hästen som kommer efter Misty blir en hingst. Jag tänkte då dra igång en tävling så som den jag hade nu i veckan, men det blir då det :) Misty måste levlas klart innan fler hästar joinar min flock ^^
 
   I samma veva som Misty kommer hem så byter jag design här på bloggen. Anledningen är att jag är färdig med min vinterdesign och är väldigt nöjd med den, dessutom är den mycket mer stilren än designen jag har just nu. Egentligen är det inte så mycket större skillnad än färgtema, men det gör ändå mycket. Särskilt headern är jag sjukt nöjd med och jag tycker den speglar bloggen bra - därför blir det väldigt roligt att få upp det här :)
 
   Det nya färgtemat :)
Ytterligare 10 små saker

   1. Jag får alltid sjukt dåligt samvete då jag har "glömt bort" en av mina hästar i SSO och inte ridit den på ett tag.
 
   2. Jag dricker alltid alldeles för mycket te eller kaffe. Vad jag dricker går i perioder, antingen dricker jag tio koppar te på en dag eller fem koppar kaffe (fem gigantiska koppar då...), det går inte att varva. Ännu värre blev det då jag insåg att skolan erbjuder vaniljte på förmiddagsfikat... så sjukt gott ♥
 
   3. Jag har militärisk ordning i min spelgarderob och blir skogstokig på mig själv om jag lagt in något på fel ställe.
 
   4. Jag brukar aldrig uppnå max antal Jorvik Shillings i spelet - jag vill inte riskera att typ fem JS försvinner bortom maxgränsen xP
 
   5. Jag har just nu tankar om ungefär fem nya hästar i spelet, frågan är bara när Hästön kommer och hur mycket SC jag är villig att spendera.
 
   6. Jag har väldigt lätt för att lära mig språk, vilket är typ den enda talang jag besitter. Jag har läst franska och kinesiska i skolan och ska ta upp båda språken igen så snart jag orkar - om man ändå har en talang ska man väl försöka underhålla den, tycker jag ^^ Har dessutom planer på att åtminstone ta en titt på väldigt grundläggande spanska och tyska.
 
   7. Jag har i spelet aldrig bytt smink eller frisyr. (vilket jag typ inte har gjort IRL heller... hehe...)
 
   8. Webbdesign är ett av mina största intressen, dock är jag alldeles för lat för att starta upp projekt - dessutom har jag alldeles för lite fantasi.
 
   9. Jag har aldrig sålt en häst i spelet och åtminstone såsom det ser ut nu så kommer jag heller aldrig göra det.
 
   10. Jag har inte suttit på en häst sedan augusti och har sån sjuk abstinens, måste hitta en häst att rida...
Frågestund

   Drar igång en frågestund nu som är öppen till på fredag. Passa på att fråga vad helst ni än undrar över - eller bara vad ni har lust med. Alla som frågar något får självklart en länk i inlägget :)
 
   Arvikbild
You Say You Wander Your Own Land

 
   Keane - Everybody's Changing
Adjö för stunden

   Jag är inte hemma i helgen, men jag har en massa tidsinställda så jag tror inte att det kommer märkas av ^^
 
 
   Jag pallade inte fiska eller stänga alla sprickor då jag spelade SSO tidigare idag, så jag ska logga in och ta tag i det, men sen har jag... typ en datafri helg. Innan jag åker iväg i morgon blir det förstås brouppdrag, det missar jag inte för allt i världen.
   Det är verkligen inte långt kvar nu. Hur taggad kan man vara egentligen?
 
En vinnare och ett pris

   Här, Evangeline Silverbell, har du ditt pris från förra veckans tävling! Du kan självklart få bilden i ett mejl, men jag lyckas inte hitta någon mejladress till dig - om du vill ha den via mejl vore det alltså jättebra om du skickade din mejladress till mig på något sätt ^^
 
 
Dagens tips

   Visste ni att man inte behöver sitta av hästen för att plocka Limrot?
 
   Är så tacksam över att jag lyckades komma fram till det, gick så sjukt segt att springa runt själv...
Vilken strålande dag

   Jag vaknade upp i en regnig och dyster förort och spenderade hela förmiddagen på ett soligt Skansen. Bästa skoldagen ever - två timmars fri tid på Skansen utan lärare. Då klassen drog så fort de kunde gick jag in på terrariet en stund, dessutom hade jag med mig min kära systemkamera så jag fick några väldigt trevliga bilder. Perfekt start på dagen!
 
   Nu är jag alltså väldigt munter och glad och ska ta itu med fredagens bestyr på SSO. Dessutom ska jag (så fort som lägenheten tömts på folk här hemma) sätta mig och rita Evangeline Silverbells vinnarbild från tävlingen förra veckan, nu då hon kommit fram till vilken häst jag ska rita :) Om man säger så här, I have a plan! Kommer nog bli superbra ^^ Om jag orkar efter det ska jag försöka färdigställa min redigerade bild på Iddy. Han ser ut som Frankensteins skapelse just nu, stackarn, jag har rätt mycket att måla över.
 
   Aja, ljuvliga fredag helt enkelt :D
A Bright Day Ahead

 
Wihihihi

   Idag har jag varit hemma. Jag är inte sjuk, däremot vaknade jag och kände att jag verkligen inte pallade med skolan idag. Jag har haft en rätt skön dag framför datorn och jag har fått gjort lite saker, vilket är väldigt skönt.
 
   Det har blivit mycket Wiki-pyssel. Har gjort allt från rättat stavfel till att starta nya sidor, och dessutom kom vi nu upp i över 800 sidor! Så sjukt nice! Jag räknar med att vi kommer upp i 900 efter att ha upptäckt nya grejer i Skördebygden - alla nya platser, nya människor och nya tävlingar blir ju ett antal sidor bara det.
 
   Fick hem ett nummer av Häst & Ryttare - vet inte varför jag får den fortfarande, tror inte att jag är inskriven i någon ridklubb. Ni som följer mig på Instagram har sett bilden därifrån - jag råkar vara med på reklamen för Nybyggets ridläger (y) En av mina favoritbilder, fotad av en av mina bästa vänner, från ridlägret 2012. Samma bild användes även förra året, det är lite kul ^^
 
   Sen har jag korrekturläst ett antal kapitel från Vinterryttaten och langat upp dem. Känns skönt att ha det gjort nu så att jag inte behöver ha dåligt samvete över att ha övergivit projektet, hehe. Hoppas att det uppskattas! Ska försöka lägga upp mer kapitel snart, antagligen på höstlovet om jag kommer ihåg.
 
   Som sista grej har jag gjort en ny "Spoiler"-skylt som ska användas med min kommande bloggdesign. Jag är nöjd, och tror det här kommer bli jättebra ^^
   Sådär blir det alltså :) (Skylten gäller självklart inte just nu, hehe)
 
   Förutom det så har jag hunnit med dagens uppdrag på SSO också. Jag har inte räknat så noga på saken, men jag tror att jag kommer bli beundrad med Åskviggen inom en vecka, vilket är riktigt nice :D Jag tycker faktiskt att sprickorna är riktigt roliga, men det tar ju ibland lite tid att kuta fram och tillbaka emellan dem. Nejmen det blir jättebra, så man kan fokusera mer på fisket och Skördebygden.
 
 
   Det var typ det. Jag är nöjd med dagen, nu sätter jag mig och tittar på Castle ^^
Asså... ♥

 
   Välkomna in!
 
 
Nya kapitel uppe!

   Ni som läser min FanFic Vinterryttarna blir förhoppningsvis glada nu - nya kapitel idag, bland dem ett som är lite längre. Länk HÄR.
 
   För er som vill börja med delen innan, Höstryttaren - Länk HÄR.
 
   Ely och Bella
Det är en krog!

   Byggmästare Donald berättar under dag två av bygga-bro-uppdragen att byggnaden tvärs över Southsilvervattnet är en krog. Jag hade gissat på det, med tanke på designen, men man blir ju grymt nyfiken. Är det en krog som... bara är? Eller kommer vi ha nytta av den? Han pratar dessutom om ett café vid Jarlaheim, och det lär väl vara tillhörande skylten av en kaffekopp som vi fick se på en av fredagens bilder. Även där tänker jag samma sak - är det något som bara är, eller är det av nytta? Är det endast för rollspelets syfte eller kommer det verkligen gå att köpa något där?
 
   För varje liten del av information vi får ökar frågorna... Åh, kan det inte bli onsdag nu?
Vem väntar på dig därute nånstans, när höstlöven dansar sin sista dans?

 
 
   Tror att alla har sett att någon vinkar mot oss. Någon som inväntar vår ankomst.
   Det här blir så sjukt åzum.
Upp i bergen

 
Ja, vad händer?

   Vet inte. Men nu är det bara en vecka kvar, sju fjuttiga dagar och sen får vi äntligen ta oss över den underbara bron. På onsdagen kommer jag och Ash att lämna vårt hem i Moorland för att flytta söderut lagom till vintern. Den stunden har jag väntat på så länge.
 
   Jag tröstar mig med att mycket nytt händer där nere. Nya upptäckter, nya uppdrag, nya NPC's, jag antar att det blir nya funktioner, nya affärer, ny musik, nya tävlingar... Det kommer bli grymt, och därmed kommer min alltmer sjunkande blogglust att vakna till liv. Eller sjunkande, jag vill skriva men jag vet inte vad jag ska skriva om.
   Eftersom jag inte vet vad jag ska skriva om så håller jag just nu på och spammar mitt Instagramkonto. Det är dessutom rätt smidigt för mig att använda i skolan så man sitter väl på någon lektion ibland och langar upp en bild bara för att man har så sjukt tråkigt i övrigt.
 
   På tal om bilder, det är en till sak jag ser fram emot! Det lär komma många härliga fotomöjligheter där nere i söder, jag hoppas på att det kommer minst en trevlig ridbana förutom alla nya stigar. Förutom de bilder som jag kan fota på mina nuvarande fem hästar så behöver jag ju fylla ut bilder på Misty också - två dagar efter flytten till Jorvikstallet kommer hon hem. Så mycket bilder lär det ju bli.
 
   Aja, nu har vi som sagt den här veckan kvar. Det blir spännande att se hur det blir då bron blir alltmer färdig...
Okej då...

   En liten utvärdering.
 
   Tyvärr kunde jag inte slappna av och njuta av uppdragen. Eftersom det blev så sent hann mamma komma hem så jag fick lämna datorn mitt i ett uppdrag för att laga mat med henne. Då jag väl satt framför datorn höll jag på att få spunk av alla spelare runt omkring. Tror att jag lade till runt 40st på min igg-lista, men det hjälpte ju inte märkbart... Om vi säger så här, jag har smärre torgskräck IRL. Det här är visserligen bara ett dataspel, men varningsklockorna ringer ändå i huvudet och säger "det här är inte bra", vilket är, rent ut sagt, skitjobbigt.
 
   Däremot finns det en sak med uppdragen som är fantatiskt! Det att så fort som man är i närheten av bron efter att uppdragen har börjat så ser man ingen annan spelare. Precis så som jag vill ha det, TACK SSO! Dock är jag lite besviken över att så fort som man rör sig utanför det området så kickar torgskräcken in igen (seriöst, 98% av alla spelare måste ju ha kutat runt i de södra breddgraderna nu på eftermiddagen). Vore underbart om man kunde välja själv var man vill använda det här "nu-är-jag-ensam-i-världen", men just nu får man ändå vara väldigt tacksam över att mman faktiskt får en chans att se vad man sysslar med borta vid brobygget.
 
   Byggmästare Donald känns ju som en skön prick. En brobyggare med höjdskräck. Men, han nämnde ju att det faktiskt går färjor mellan Jarlaheim och Silverglade - kanske vi har sån grym tur att vi också får ta del av det i framtiden?
 
 
   Jag tror att det blir en trevlig vecka, det här, och jag ser verkligen fram emot nästa onsdag. Så roligt det här ska bli!
Oj, fortfarande?

   Jag trodde att spelet skulle hinna öppna fram till då jag kom hem från skolan, men tydligen inte. Har det inte varit nere i ungefär tre-fyra timmar nu?
 
   Jag måste bara kasta ur mig en spontan reaktion. Dels är jag ju förstås just nu skitglad, det här är perfekt - men varför heter snubben Donald? Jag menar, skräddaren i Silvergladebyn då? Känns ju lite fånigt att använda dubbla namn, faktiskt, det blir ju rätt förvirrande.
   Nä, nu hoppas vi på att servern öppnar snart - förutom uppdraget är jag väldigt nyfiken på om vi nu ser allt som finns på andra sidan vattnet, eftersom byggnaden tvärs över bron verkar synas nu! (Kanske är därför det tar så lång tid, för att de lägger in hela området idag?)
 
Edit: Asså verkligen, när öppnar servern egentligen?
En vecka kvar <3   Skriver mer då jag kommer hem från skolan!

Vad jag helst vill ha just nu

   Fortsätter på spåret jag varit inne på ett par veckor och listar det jag helst vill se i spelet just nu.
 
 • Dölja spelare-funktion - Jag vet att jag inte är ensam, alla är lite oroliga över Skördebygdens release - man kommer ju inte se ett dyft. Jag kan verkligen vänta i ett halvår till bara för att slippa folk, jag är seriös. Det har sabbat så många uppdrag för mig, det här att det är för mycket folk, det får inte sabba Skördebygden.
 • Uppdaterat hemstall med fler boxar - Känns så hemskt att se stackars Poppy längst in i den mörka boxen :( Vad är den till för egentligen? Nä, ljusa upp alla boxar så att vi kan stalla in hästarna utan dåligt samvete - och helst av allt vill jag ha fler boxar så att mina (just nu) fem hästar har en box var.
 • Hästön - Är så dödligt nyfiken på den funktionen och hoppas vi får se den relativt snart.
 • Uppdatering av Man- och svansfunktionen - kunna välja man och svans separat samt kunna se hästen ur fler vinklar innan man lägger ut pengarna; vilket jag tycker känns ganska rimligt.
 • Uppdaterad censur - Har sagt det här sååå många gånger, så jag säger inte så mycket mer nu.
 • Uppdatering av garderoben i hamstallet - kunna se ryttare och häst såsom i The Fashion Barn, så att man faktiskt ser vad man håller på med. Det vore åzum.
 • Kunna välja mellan att gå och springa med sin karaktär - Jag tycker det är rätt jobbigt att karaktären alltid springer. Ibland är det faktiskt rätt nice att knalla runt i lugn takt, så jag hoppas att det händer någon gång.
 
   Nu är det ju den stora frågan - vad händer idag? Börjar vi bygga broar till nya marker, eller är det en sista förberedelse från SSO's sida inför bygget? (Jag kan inte låta bli att hoppas på att vi kommer kunna se alla bebyggelse på andra sidan vattnet, vore så sjukt häftigt att se vad det är vi väntar på!)
   Men vi vet att det inte är långt kvar. Och det är så härligt att veta.
Lugna puckar

 
   Här är det stilla även idag. I morgon händer det ju dock nya grejer, så förhoppningsvis är jag tillbaka då.
 
   Simma lugnt, va.
Mina planer sprack

   Ni vet i fredags? Nytt info om Skördebygden? Japp.
 
   Marcus Thorell förklarade att det blir helt nykomponerad musik. Helt underbart om ni frågar mig, spelets lite nyare spår såsom Cirkusmusiken och Ponnyloppet är helt fantastiska. Däremot så sabbade det min plan om att ha en egen spellista här hemma att lyssna på, nu måste man ju verkligen lyssna på den nya musiken!
   Jag är sjukt taggad inför det, musik och bakgrundsljud gör ändå väldigt mycket i ett spel. Blir spännande att se om det är ny musik i de nya loppen som kommer, jag gillar visserligen musiken under lopp men efter två år då man ridit varje lopp nästan varje dag är man liiite trött på samma musikslinga, hehe...
 
   Det här ska bli så grymt kul :D
 
Ses i morgon

   Mår askasst just nu. Vet inte om det blir så att jag av den anledningen skriver väldigt mycket (såsom jag brukar göra, för att komma bort från verkligheten) eller väldigt lite, men om det är det senare alternativet som gäller så vet ni iaf hur det ligger till.
 
   Må Aideen vara med er.
En fråga för dagen

   Har ni Instagram till er SSO-karaktär? Om ja, dela gärna med er av det! :D
 
 
   Jag skaffade själv ett konto för Esme förra veckan (@esmesilverforce). Ett roligt sätt att dela med mig av mina SSO-bilder utöver bloggen, tycker jag :)
Och vinnaren är...

   Ni har gissat, jag har sett era förslag. Det har varit väldigt intressant, må jag säga, och jag förstår många av era gissningar. Men det är var tydligen rätt svårt ändå. Min nästa häst är nämligen...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
      ...den fuxfärgade overon! Haha, jag vet inte riktigt om jag är förvånad över att inte fler gissade på henne, men jag förstår som sagt varför ni gissade på de ni gjorde och de flesta av dem kommer någon gång flytta in i mitt stall i slutändan :)
 
   Vinnare är alltså Evangeline Silverbell - kontakta mig och berätta vilken häst du vill ha avmålad :)
 
 
 
   På fredag vecka 43 köper jag henne antagligen, så att jag har tid att levla under lovet istället för att bli distraherad från skolan ^^
Westernsadlar

   Vid SSO's början red jag alltid med westernsadel. Jag tyckte att de sadlarna var snyggaste och det föll sig rätt naturligt.
   Jag älskar fortfarande de sadlarna - men. Men, jag blir lite tokig på att stigbyglarna hänger vid hästens sidor och ryttarens fötter är någon annanstans. Det sabbar verkligen intrycket, så synd.
   Nu är ju det här endast estetiskt, men jag hoppas verkligen att det här ordnas till på något sätt. Jag undviker verkligen de här sadlarna nu, eftersom jag inte tycker att de gör sig bra varken i spelet eller på bild - de är inte trovärdiga. Och det är synd, för sadlarna själva är ju väldigt vackra.
   Arkivbild
Tävlingen slutar i morgon!

   Gissningstävlingen där ni får gissa vilken häst mitt nästa sto Misty är avslutas i morgon. Ni som har kommit med en eller två gissningar - kom ihåg att ni får gissa hela tre gånger! Ni som inte har deltagit - vad har ni att förlora? ^^
   ALLA som gissar på rätt häst får en länk till sin blogg (om man har någon) och en ritad porträttbild på valfri häst i sitt stall - men det kanske händer så att ingen har rätt? Det vore ju synd, så passa på att gissa på tre olika hästar så kanske ni har tur ^^
 
   Länk till tävlingsinlägget HÄR!
Nuvarande projekt

   Jag tror det kommer bli bra, det här. Jag har bara en sjukt massa saker att måla över, och benen på vänstersidan ska färdigställas. Fattar ändå inte varför jag inte fått det här gjort tidigare, det är ju inte direkt svårt ändå...
   (Anledningen till att det finns en vacker stövel med i bilden är för att jag inte vill använda mig av vildhästbuggen. Klantig som jag är lär jag sabba något så att det slutar illa...)
Årets Halloween

   Jag är grymt taggad inför Halloween! Dels gillar jag stämningen, trots att jag inte direkt firar högtiden själv, dels är det hur billigt som helst att köpa godis ^^
 
   Gällande SSO tycker jag det ska bli jätteroligt att se vad som händer i år. Kläderna som såldes under Halloween förra året tycker jag var jätteroliga, t ex tröjan och byxorna med skelett på.
 
   Så dels tycker jag det ska bli jätteroligt att se vad det blir för kläder som säljs i år (förhoppningsvis kommer det åtminstone något nytt), och dels så hoppas jag på att det åtminstone kommer något enstaka Halloween-uppdrag - det vore riktigt härligt :)
Designfix

   Jag har sedan tidigare varit nästintill helt färdig med min vinterdesign - har bara väntat på headern, eftersom jag ville fota till den vid Jorvikstallet, och har därför haft en massa ofärdig kodning liggandes. Men nu fick jag mig en däng av inspiration och allt är färdigt. Allt. Och jag är faktiskt riktigt nöjd, för en gångs skull. Så nöjd att jag vet inte om jag pallar vänta till december för att langa upp den x) Det får nog bli så att den kommer redan i november, istället.
 
   Igår orkade jag inte riktigt spela SSO, men idag har jag tid och är lite piggare :) Jag ska se om jag hittar på något roligt att skriva om, annars får jag väl ta ut Iddy för de där förbenade fotona (tror ni inte att jag har glömt bort det vartenda gång jag loggat in under den här veckan? Suck). Jag har också en idé gällande ett redigeringsprojekt med Gigi, ska se om det funkar såsom jag tänkt...
Happiness Can Be Found Even In the Darkest of Times

 
   Om ni inte vet vad det här citatet kommer ifrån, eller vem det kommer ifrån - fy på er.
 
 
 
   SSO's huvudstory tog en lite mörkare vändning redan vid Scarecrow Hill, med häxorna, och de Pandoriska sprickorna gör det ännu mer ondskefullt, om man ska säga så. Vilket är helt åzum, imo.
   Jag är så sjukt taggad så det finns inte, jag vill gräva djupare ner i storyn! Fasen vad mycket roligt som ligger framför oss den här hösten och vintern :D
Teknisk fråga

   Ni som har haft problem med att ni måste skriva in lösenord då ni går in här för att läsa, är det fortfarande så för er?
 
   Uppskattar svar, så att jag vet om det funkar eller inte :)
 
 
  Edit: Nu har jag fått några svar från olika håll, jag antar alltså att det funkar bra nu. Tack för era svar! :D
Söta ponnyskrälle ♥

 
Instaspam

   Jag har sjukt tråkigt och har inget bättre för mig än att spamma sönder mitt nya Instagram-konto med SSO-bilder. Nästan bara bilder jag visat här redan, men tror att någon ovisad också har slunkit med av bara farten.
 
   Borde kanske passa på och logga in på spelet för att göra lite nytta där (eller nytta och nytta, haha), men orkar inte. Jag vaknade klockan fem i morse och kunde inte somna om, åkte till jobbet vid nio och kom hem vid halv fyra. Jag har i princip suttit framför datorn och stirrat ut i tomma intet sedan dess, pallar inte ta tag i något. Dock har vi middag hemma ikväll (fml och kmn) så jag måste försöka hålla mig någorlunda vaken.
 
   Nejmen jag håller ju bara på och gaggar om ingenting (vilket är ett gott tecken på att min hjärnaktivitet går på minus) så ni vet hur det ligger till, jag ska försöka hitta på något nyttigt, om jag kan smita ifrån middagen och kommer på något roligt så återkommer jag. Om inte annat lär jag vara mer levande i morgon.
Södra Jorvik vs. Skördebygden

   Asså jag känner mig nästan lite lagom dryg, men jag stör mig jättemycket på att folk fortfarande kallar Skördebygden för Södra Jorvik. Södra Jorvik var ju vad man kallade stället då man inte hade den blekaste om vad som egentligen var på gång, eftersom det var en sydligare del av Jorvik. Vad skulle man annars ha kallat det, liksom? Men nu finns det ett officiellt namn, vilket är grymt nice, men ändå stannar Södra Jorvik kvar. Vilket jag inte gillar.
   Jag vill typ slita mitt hår då jag ser att folk fortfarande använder "Södra Jorvik", men jag kanske överreagerar (eller kanske och kanske, ångesten har ju blivit värre på sistone överlag). Hoppas att folk börjar droppa det felaktiga namnet snart!
Den mytomspunna Hästön

   Många frågor har dykt upp gällande Hästön. Jag tänkte ta upp några av dem här, tillsammans med lite funderingar.
 
   Är det den lilla ön som syns på kartan intill Paddockön? Det känns lite tveksamt, tycker jag. Då måste vi ju ta oss dit, till att börja med, om vi ska släppa ut våra hästar på bete själva. Men det kanske är så att man tar sig dit med en häst man vill lämna på ön och byter ut den mot den häst man vill ta hem?
 
   Kommer man åt funktionen genom anslagstavlan i stallet? Det tycker jag känns rätt logiskt, det kan säkert bli så. Tror att det skulle vara rätt enkelt, och annars undrar man ju verkligen vad som ska dyka upp i de låsta flikarna på anslaget.
 
   Är det gratis? Jag känner att jag ställer den frågan vääldigt ofta numera, som fattig student, haha. Jag anser faktiskt att den funktionen borde vara gratis. Vi lägger ut väldigt många Star Coins bara på hästarna, de är liksom dyra som de är. Om vi använder oss av den funktionen så har vi ju redan lagt ut väldigt mycket pengar för att behöva skicka iväg hästar, och det känns lite som att SSO skulle pressa oss på pengar såsom Sheriffen i Nottingham från Robin Hood-filmen om vi skulle behöva betala varje hästbyte.
 
   Är det bokstavligt talat obegränsat med utrymme där? Tekniskt sett, om jag skulle vilja, skulle jag ju kunna köpa tio hästar som ser exakt ut som Poppy. Eller Iddy. Ni vet, eftersom att man faktiskt kan köpa samma häst flera gånger. Nu tror jag ju inte att någon är dum nog (jag menar, come on) att köpa tio exemplar av varje häst i spelet, men, är det tekniskt möjligt? (Vore bara lite kul att veta som extra nördkunskap, haha)
 
 
   Det var väl typ det jag har funderat på. Jag tror att det här blir en jättebra funktion och jag är så sjukt tacksam för den (ni har inte en aning om hur många hästar jag ska köpa nu, hehe), och jag tror verkligen att SSO kommer göra den sjukt bra :) Vad tror och tycker ni?
Ridtur

 
Snabbskiss

   Häromdagen drog jag ihop en... ja, en snabbskiss, på Gigi. Den var inte menad att vara realistisk eller "SSO-aktig", mer som min egen stil, så som det blir då jag bara ritar rakt av utan referenser och liknande. Har börjat utforska lite mer bland de penslar jag laddat ner till Photohop och jag blev faktiskt rätt nöjd, särskilt med tanke på att jag mest satt och slarvade runt.
 
Beneath the Moonlight

 
OMG YES!

 
   HOPPAS att det här inte är någon tillfällighet! Äntligen rätt stavning, stort plus SSO! (y)
JAG DÖR

 
    Dock så är jag väldigt skeptisk till en sak - att man får tillgång till Skördebygden redan på lvl 4. Det sabbar ju en massa framtida storyquests? Som då Mr Kembell håller på och röjer runt, Halloweenuppdraget från förra året och då det snackas om Grådaggsbergen. Kommer de skriva om några av uppdragen då? Känns ju urmysko!
   Dock är jag tacksam över att vi slipper sova över för att ta oss söderut, gäller bara att se till att ha tid för att spela varje dag... Nu är jag i desperat behov av en "dölja-andra-spelare"-funktion...
Sortering

   Jag har alla mina SSO-bilder på en liten extern hårddisk, eftersom jag har med mig den överallt. Där har jag ett sjukt noggrant sorteringssystem för att hitta det jag är ute efter snabbt som bara den, och längst ner i mapp-träsket har varje häst sin egen mapp. Mapparna är döpta så att hästens fulla namn samt smeknamn är med, så t ex. Ashs mapp heter "Ashdancer "Ash"". Egentligen är det lite lustigt att jag har sån militärisk ordning där, då jag är helt värelös på att hålla koll på mina grejer IRL.
 
   Något som är grymt kul nu är att jag kan börja göra nya mappar nu - Misty kommer snart, jag har funderingar över en hingst/vallack och om inte annat så kommer det ytterligare ett sto efter Misty. Dessutom har jag namn för ytterligare två grabbar... Åhåhå, ni har inte en aning om hur lycklig jag är över att vi snart kan ha hur många hästar som helst ^^
 
   Har ni mappar för era SSO-bilder, eller är det kaos i datorn?
Härliga fredag

   Hej och goddag! Jag kommer ha en massa IRL-grejer att ta itu med både ikväll och under morgondagen, så ni får stå ut med att jag har det lite trögt med bloggning i helgen ^^
 
   Jag hade absolut dötråkigt i skolan idag, så jag roade mig med att fundera ut namn till fler framtida hästar. Ett par namn har jag haft i åtanke men skrotat (för andra namns skull), nu kan jag plocka fram dem igen ändå :D
   Kul också att se era gissningar över Misty! Fortsätt gissa, ni har ju inget att förlora ^^ Tävlingen avslutas på måndag och jag påminner en extra gång om det på söndag :)
 
   Mitt mål idag är att släpa med Iddy till ridhuset. Jag har ju ett redigeringsprojekt som jag inte har pallat starta upp riktigt, eftersom jag saknar några bilder som jag trodde att jag hade. Det var i ridhuset jag fotade övriga bilder och därför måste jag ju ha samma ljus till de nya bilderna ^^
 
 
   Nu ska jag passa på att spela innan familjen kommer hem och jag måste överge datorn.
Picknickbänkar och... andra bänkar

   I SSO's tidigare dagar, typ någongång då Firgrove blev uppdaterat med lyktor och timmerhus (den första versionen var inte så intressant, så om ni inte har sett den har ni inte missat något) stod jag ett bra tag framför en bänk nära Mrs Packards hus och försökte sätta mig på den. Liksom kom igen, det gick att sätta sig i Café Pinta, varför inte på andra ställen? Jag tror att jag kutade runt i Jorvik och ställde mig framför vartenda bänk jag kunde se, för att försöka sätta mig på den. Det gick inte så bra.
 
   Jag har sett att folk som gillar picknick gärna vill kunna sitta vid de picknickbord som finns i Jorvik. Jag gillar också den idén, det känns naturligt och charmigt. Det finns bänkar på så många vackra platser runt om i den vackra spelvärlden, jag hoppas att vi snart kommer kunna använda dem också :)
Icy Blue

 
Gissningstävling

   Bara för att ni ska ha något att göra ^^
 
   På höstlovet ska jag köpa mig en häst. Då är det min efterlängtade Misty som kommer hem till mitt stall. Ni får en gissning var - gissa exakt vilken häst som det är jag ska köpa hem!
 
   Jag kan direkt säga att det INTE är en Andalusier. Misty har funnits i spelet ett tag nu, så mycket till ledtråd får ni.
   De som gissar på rätt häst belönas med en länk, samt en ritad porträttbild på valfri häst i sitt stall :) (skulle vilja komma med något roligare, men jag är totalt pank och har inte så mycket bättre fantasi ^^') Tävlingen avslutas om några dagar, så att folk har en chans att hinna se inlägget.
 
   Ni får tre gissningar var, så gissa på :)
Lite tankar om gårdagen

   Gårdagens glädjeyra har väl lagt sig lite, men jag är väldigt nöjd. Snart kan vi ha obegränsat med hästar och hur bra är inte det?
 
   Andalusierhästarna var tyvärr inte riktigt så fina som jag trott, men jag tänker ändå köpa mig en- eller tre. Det negativa tycker jag är dels storleken, eftersom de IRL är mellan 150-162 cm i mankhöjd. Jag hade absolut velat ha dem mindre än vad de är. Dels tycker jag att deras ben är lite för tjocka, vilket förstås ligger kvar från sedan de var Friesrar. (Eller har de här hästarna varit klara länge och det är Friesrarna som förut varit andalusier? Lika djupt som hönan och ägget, det här)
   Men det går att ändra man på dem, vilket är ett grymt stort plus, och jag tycker alla tre var fantastiskt vackra. Det var just de här två punkterna som tyvärr sänkte dem lite i mina ögon, men det kommer ju sluta med att jag köper hem allihop.
 
   Ja, så tycker jag. Vad tycker ni?
Man- och svansfunktionen

   Det är alltså hästhårstylisterna som jag nu ska snacka om, återigen. Det finns några punkter jag vill ta upp gällande dem.
 
   1. Jag vill kunna byta man och svans separat. För min del gör det inget om manen då kostar 19SC och om svansen också kostar 19SC, jag vill bara ha friheten att välja den kombination som passar min häst bäst. Den absoluta drömmen vore väl om man dessutom kunde välja separat pannlugg, isf skulle jag utan att tveka knoppa Iddy och låta pannluggen hänga fritt.
 
   2. Just nu kan vi bara se en preview på manstilarna ur en enda vinkel. Jag skulle vilja kunna byta vinkel så att man ser hur hästen ser ut framifrån, bakifrån, från sidan och inte bara snett uppifrån. Det faktumet att man knappt ser något alls just nu hindrar mig från att våga testa nya manstilar på mina hästar.
 
   3. Jag skulle vilja se fler manstilar. Stubb/ståndman, ardennerfläta (det inte hur det skulle se ut i spelet om hästen rör på halsen för mycket, men det kunde vara jättehäftigt), ehm... fisknät? Rufsig man även till stora hästar? Kanske inte exakt ponnymanen, men något som gör att hästarna ser lite... vilda, ut.
 
   Vad tycker ni?
You can't step in the same river twice

 
   Jag har en gigantisk skoluppgift till i morgon så jag är frånvarande från bloggen - dock så får ni tidsinställda ^^
En liten länk

   Lovade kamraten Freja Applebridge en liten länk, och det får hon här. Hoppas att ni vill kika in och lämna ett avtryck där ^^
 
   Länk HÄR.
Min nya favoritbild

   Och den passar alldeles utmärkt att visa såhär på kvällskvisten.
 
 
   Jag har målat till stjärnor på himlen, annars är bilden oredigerad. Jag älskar den där stencirkeln ♥
Bara för att jag inte har ett liv...

   ...så har jag idag förutom att ha skaffat ny mejladress dessutom låtit Esme joina Instagram. Största anledningen till detta är att jag vill hålla min egna Instagram lite privat och jag vill inte lägga upp tusen SSO-bilder där.
 
   Så om det är av intresse är det esmesilverforce som gäller :)
Ack sån otur

   Jag har nog sällan varit så okoncentrerad i skolan som idag! Att vi dessutom skulle på studiebesök till Idioter Och Gamla Tanter (skämt åsido, IOGT) gjorde ju inte saken bättre, eftersom vi gick över lektionstid med 45 minuter samt att resvägen hem tog ungefär en timme. Fast de mutade oss med godis.
 
 
 
   Vet ni hur glad jag är över den här uppdateringen? Nu har jag ju lovat mig själv att inte köpa ny häst innan höstlovet, och jag ska försöka hålla på det... men nu finns det tre vackra andalusierhästar (jag tänker köpa alla tre, ingen tvekan om saken), och Misty hägrar fortfarande framför mig. Men nu behöver jag inte tveka! Jag kan köpa precis vilka hästar jag vill utan att ha dåligt samvete, för jag kan ha allihop snart!
 
   Det första jag tänkte på då Hästön nämndes var idén som Genevieve Nightbard kom med för ett tag sedan, att vi skulle kunna skicka hästar på bete för att göra plats för fler hästar i hemstallet. Vet inte om SSO tog just hennes idé, eller om de kom på det på eget hörn, men det vore väl roligt om det var så :)
   Jag vet inte hur funktionen kommer se ut, och för att vara ärlig så bryr jag mig inte heller. SSO kommer sköta det på ett bra sätt, vi kommer kunna köpa fler hästar, SSO tjänar mer pengar då vi desperat köper nya Star Coins, alla är glada - förutom möjligen min plånbok, men det är en helt annan historia. Men det här var precis en sån grej som spelet behövde, åtta hästar var verkligen alldeles för lite med tanke på det otroliga urval vi har. Haha, oavsett om det nu kommer fler "tunga" hästar så kommer jag inom en framtid att äga minst en Frieser ^^
 
 
 
   Jag är dötrött, men jag ska logga in och spela lite, tjäna lite JS inför Skördebygden, försöka få en skymt av de nya hästarna samt åter sukta över Misty. Kan ni gissa vilken häst som är min Misty? ^^ Vore kul att se vad ni tror x)
OMFG

BÄSTA UPPDATERINGEN NÅGONSIN! Asså åååh, så surt att jag kommer hem sent idag :( tack SSO, snart kan jag köpa min Misty <3Två önskemål idag

   Jag är just nu rätt nöjd med spelet - jag har inte riktigt lust att spela, men det löser sig då Skördebygden öppnar så jag är inte så orolig över den saken. Man är ju ändå lite nyfiken över vad som händer under veckorna fram till dess.
 
   Idag är det ju onsdag och uppdatering och hela kalaset, och jag har två önskemål. Dels är det den här grejen med att kunna dölja andra spelare, dels är det sadelgjordar. Jag lovar, jag kommer aldrig sluta tjöta om mina sadelgjordar.
   Fast båda dessa önskningar är ju lite... okonventionella, om man ser från SSO's synpunkt. Jag har inte en aning om vad som händer idag, men jag lär bli rätt nöjd hur som helst, antar jag.
 
Ny mejladress

   Just nu håller jag på och flyttar runt mina IRL-grejer här hemma och med det byter jag också mejladress - dels för att hålla isär Esme med mitt liv, dels för att min gamla mejladress var lite lagom kul att ge ut till skola och allt...
 
 
   Numera går jag att nå på esmesilverforce@hotmail.com :)
Solen strålar framför oss

 
Who you're gonna call?

   Kanske inte en Ghostbuster, men en... Shadowbuster?
 
   ...jag vill också ha en dammsugare som suger i sig onda krafter. Borde finnas en sådan hemma hos varje Svensson.
Let me hold your crown, babe

 
Några vidare tankar om Skördebygden

   Jag kan inte riktigt sluta fundera om Skördebygden, och då kanske jag inte borde sluta skriva om det?
 
   Tänk då vi kan rida igenom de gyllene vetefälten där nere i söder. Det finns ingen tvekan om saken, alla kommer korsa fälten, om inte för fotons skull så för sakens skull. Förutom Jorvikstallet och Jarlaheim så är det absolut de fälten jag vill besöka.
 
   Jarlaheim är ett sånt ställe där man vill skritta runt och bara se allt. Långsamt ta sig igenom gatorna, stanna upp ibland för att undersöka de nya butikerna, klättra upp och se ut över de mäktiga murarna. Jag tror att det visuellt sett är det vackraste stället i spelet, att döma av promobilderna. Bänkarna som finns där, jag hoppas verkligen att vi kan sitta på dem. Det är så trist att det finns bänkar på vackra platser runtom i spelet, men att vi inte kan sitta på dem.
   Jag tror att vi kommer få se några av plaggen från The Fashion Barn där nere. Det är åtminstone ett litet hopp, det skulle vara logiskt och billigare. Och jag är så nyfiken på affären med den mystiska hästskylten! Ingen vet ju vad som säljs där. Om vi har otur så är det bara helt vanliga huvuddekorationer som fått sig en egen skylt, men vi hoppas ju alla på något helt nytt eftersom vi aldrig har sett skylten förut. Det har spekulerats över grimmor och huvor, och visst, jag kan absolut leva med båda. Jag har ju själv önskat mig huvor, frågan är bara hur det faktiskt skulle se ut i spelet...
 
   Sen är det ju stallet, stallet som jag väntat på så sjukt länge. Anledningen till att jag från början ville spela SSO är snart här!
   Och egentligen vill jag säga så mycket om stället, men jag tycker det känns som att jag inte sett någonting. Någon föreslog på en blogg att det kanske fanns ett gömt ridhus i stallbyggnaden, och jösses vad jag älskar den idén. Jag skulle allt hoppas att det var något sånt, för annars är det där antagligen bara en stor, låst port i murbyggnaden.
   Den affär vi har sett vid Jorvikstallet, det är väl inte någon som inte undrat vad som finns där. Tanken har slagit mig att det är en till sån där Life Time-shop, men jag hoppas att det inte är så. Om det är något helt nytt vore det underbart - en av mina stora önskningar är en affär där man kan köpa tillbaka de uppdragskläder man sålt, för jag har tyvärr gjort mig av med en massa kläder som jag vill ha tillbaka nu.
 
 
   Det här kanske är lite luddigt eftersom jag inte har några bilder att skryta med, men jag pallar faktiskt inte hålla på och Print Screena bilder från teasern. Förhoppningsvis förstår ni vad jag gaggar om ändå ^^
Denna eviga längtan...

   ...och stora förväntan. För oavsett hur öppna vi är gentemot det som möter oss har vi förväntningar, och hopp. Fast jag har en känsla av att det här blir ännu bättre än vi än kunnat föreställa oss. Den där trailern som släpptes i fredags... jag har aldrig förr längtat så mycket till Jorvikstallet. Jag vill hem.
 
I natten lyser stjärnorna

 
Dött i huvudet

   Jag har verkligen inget intressant alls att komma med just nu. Känner att jag verkligen har behov av något nytt i SSO, skönt att det bara är ett par veckor kvar nu!
   Ni får en bild, ändå. Den här gången ritad helt på fri hand, till skillnad från Iddy-bilden igår xP
 
 
   Jag tänkte just nu att ni får bestämma rubriken. Det behöver inte vara stora grejer, langa in lite vettiga förslag som går att skriva om. Var dock inte oseriösa, tack. (Funderade på att starta en frågestund om någon vecka, är det av intresse?)
En dålig dag

   Ni som hängt med ett tag minns nog att jag har varit deprimerad och haft väldigt mycket ångest. Jag är på väg tillbaka ner i ångestträsket just nu, vilket är oerhört skrämmande. Därför kan det framöver bli så att jag antingen skriver väldigt mycket eller väldigt lite här, beroende på hur jag mår.
   Just idag har jag faktiskt sjukanmält mig från skolan och ska plugga hemifrån, det kändes lättare. Det innebär väl också att jag inte kan hålla mig borta från SSO, så förhoppningsvis drar jag in mig själv i något roligt som höjer humöret lite.
 
   Nu skriver jag ju ändå i snitt fem inlägg per dag, men om uppdatering uteblir någon dag så vet ni iaf varför.
 
 
Mellan häst och hund

 
Magiska natt

 
Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det här

 
   Jag hoppas nog lite på att det blir någon mörk storyline vid Grådaggsbergen någon gång i framtiden. Nu lär det väl inte bli något jätteläskigt, men något så att man faktiskt vaknar till lite.
   Aja, man får vänta och se.
Då man trampar vatten men inte kommer någonstans

   Försökte rita lite. Gick kasst. Hittade en random hästbild via Google och målade över den. Rätt snabbt och slarvigt, dock. Varförkan man inte ha någon talang själv liksom?
   Det enda jag kan trösta mig med är att min skuggning faktiskt blir bättre.
   Meningen var att det var Iddy jag ritade, därför är bilden relevant här. Typ.
 
 
 
   ...märks det att jag har dötråkigt?
The New Super Mario Bros

   Nämen jag har ju flera gånger sagt att de stora stenar som vi ser på håll borta i Skördebygden ser ut som bergen i Super Mario-spelen.
 
   De där gula, alltså.
 
 
   Just nu antar jag att de står antingen för att dölja saker, eller för att peka ut var olika byggnader är placerade i servern där våra GM's testar spelet. Det känns ju som den mest logiska förklaringen.
   Jag hoppas faktiskt att stenarna ersätts med det som egentligen ska vara där veckan innan vi får komma över till Skördebygden. Varför? För att vi verkligen ska kunna skymta det vi vill till, för att se att det faktiskt finns något där borta. Och jag tror att det vore både lite roligare och lite häftigare att kunna stå i Silverglade och därifrån kunna se vad som finns på andra sidan vattnet.
 
   Vi får väl se hur det går med den saken ^^
Utlottning hos Nightbard!

   Min kamrat Genevieve Nightbard har just nu en utlottning på sin blogg med möjlighet att vinna antingen Star Coins eller Star Rider - kika in det HÄR!
 
   Sen vill jag också påpeka att med den nya månaden kom det en ny omröstning på SSO Wiki; svara på den HÄR!
Att se vad man håller på med

   Ni vet då man sitter på sin häst i hemstallet och rotar runt i garderoben? Då man försöker se hela hästen på samma gång som man desperat letar efter rätt grej i de många flikarna?
   Jag hamnar åtminstone så vartenda gång jag ska byta outfit. Och det är rätt irriterande.
 
   Så här ser det alltid ut. Jag stör mig jättemycket på det, jag vill kunna se allt!
   Så jag tänkte lite. Ni vet The Fashion Barn? Jag älskar hur det se ut där, att man kan se allt och dessutom byta vinklar. Om något sånt kom till hemstallet, så att man kan se hela hästen och hela ryttaren på samma gång, det skulle jag verkligen gilla.
 
   Fast det kanske bara är jag som stör mig på garderoben som den ser ut i dagsläget? (Jag vet inte hur många gånger jag sagt att jag skulle vilja ha färgade ikoner så att man lättare ser vad man letar efter...)
Strålande morgon

 
All Those Days, Chasing Down A Daydream

 
   Zachary Levi & Mandy Moore - I See the Light ♥
 

   (Ja, jag är ett stort barn, Tangled var en helt fantastisk film och jag kan verkligen inte vänta på att Frozen ska komma ut...)
Jag tänkte...

   ..minns ni den förra teasern vi fick från SSO? Gällande det förra området som alla så gärna ville ha? Jag får seriöst rysningar över hela kroppen, musikspåret är ju Winner's Circel (som btw finns med i bloggens spellista längst ner på er skärm) och jag tycker fortfarande att det är det bästa spåret någonsin från ett spel...
 
 
   Underbara spel. ♥
 
Mitt stora önskemål just nu

   Vi vet att vi får vårt efterlängtade nya område snart. Men det finns en sak som väldigt många spelare oroar sig över, gällande den uppdateringen. För, hur kul är det att upptäcka en ny värld om det är så mycket folk runt omkring så att man inte ser ett dyft?
 
   Vi har antagligen minst två onsdagsuppdateringar kvar innan Skördebygden. Två eller tre, beroende på om det öppnar den 23 eller den 30. Och jag hoppas verkligen att en av dessa uppdateringar innehåller en funktion som väldigt många spelare vill ha - möjligheten att kunna dölja andra spelare.
   Ja, man kan ju klicka på alla spelare man ser och välja att ignorera dem - men man kan ju inte ignorera halva spelet, där är ju bara fjantigt. Det finns väl säkert en gräns på hur många man kan ignorera också, visst är det väl så?
   Att kunna dölja andra spelare vore verkligen en drömfunktion. Visst, att ändå kunna använda chatten vore väl bra, men tänk hur mycket mer realistiskt och mystiskt det blir på samma gång om man helt plöstligt är ensam om att rädda världen och inte gör det tillsammans med 49 andra spelare. Jag vet att detta faktum sabbade de pandoriska sprickorna i Silvergladebyn för mig - det var alldeles för många spelare.
 
   Så trots att jag alltid kommer lista sadelgjordar väldigt högt upp på min önskelista till SSO (seriöst, "de åker in i hästen"? Sämsta ursäkten någonsin, har ni sett tyglarna?) så är denna funktion allra högst i topp för mig, och jag tror verkligen inte att jag är ensam om saken. Tänk hur mycket lättare det skulle vara att fota snygga bilder utan att få in någon random kotte som sabbar bakgrunden, vilken häftig känsla det blir då man gör viktiga uppdrag - hur enkelt och bekvämt det blir då det komma nya uppdrag och hästar, så att man faktiskt kan se vad som står framför en.
 
   Era tankar om saken?
Tillbaka framför datorn

   Jag har varit och jobbat idag, kom hem för någon timme sedan och är helt stendöd. Dock är jag ensam hemma i helgen vilket innebär att resten av kvällen spenderas framför datorn med mängder av ostbågar och popcorn. Underskatta aldrig egentid!
 
   Ute regnar det och det är kallt, så jag tänkte fly in i SSO. Mitt mål i spelet just nu är att se till att jag har relativt vettigt med JS samt att jag måste ha över 6100 Star Coins - bara ifall det blir ett sånt där vidrigt "du-måste-vänta-till-imorgon"-uppdrag nu i slutet av oktober, för no way att jag väntar en dag på att bege mig till Skördebygden. Annars har man ju inte så mycket att göra nu, så jag ska verkligen försöka ta mig i kragen och slutföra mitt senaste redigeringsprojekt. Jag dör över hur lat jag är, fy!
 
   Ni får en liten bild för att liva upp ett i övrigt antagligen rätt ointressant inlägg. Whoopwhoop!
   Ja, jag älskar kombinationen rött/vitt på Freya... snygga djur...
Något som jag har ändrat min åsikt om

   Detta inlägg är önskat av Evangeline Silverbell.

   På ett sätt är det väldigt intressant att gå tillbaka i bloggens historia och läsa de äldsta inläggen jag skrev. Det var ju långt ifrån lika seriöst från början (kanske för att jag vid den tidpunkten faktiskt hade ett liv), men det utvecklades fort i takt med att jag insåg hur bra jag mådde av att kunna skriva. Ett härligt lyft i en dålig tid.
 

   Nu var det ju gällande saker som jag ändrat åsikt om. Då hästdekorationerna kom tyckte jag att de var döfula och ville absolut inte använda dem. Sen hände något och nu har jag ett par svansrosetter samt några blommor till tränset.
 
   Då GåD öppnade älskade jag hela stället, särskilt Gyllenbladsskogen. Numera undrar jag "hur tänkte jag där", för det gula diset som ligger över skogen ger mig huvudvärk. Just nu gillar jag inte GåD alls och undviker det så mycket jag kan, haha xP
 
   Då glasögonen kom till spelet sa jag "jag hatar dem, men jag känner mig själv och vet att jag snart likt förbannat kommer köpa mig ett par ändå". Och just det, jag är fortfarande lite "meh" till dem, men nu vill jag faktiskt ha ett par... eller två... fast sen vet jag inte om jag kommer använda dem någon gång ^^'
 
   Det finns säkert en massa fler grejer, men jag har skrivit så otroligt många inlägg så jag pallar verkligen inte rota igenom alla x)
Come on, Take a shine to me

 
   The Ark - Take A Shine To Me ♥
Jubileum

   Idag, femte oktober 2013, har jag spelat SSO i två år. Ett och ett halvt år med endast en stilig gråskimmel, och under det senaste halvåret har ytterligare fyra fantastiska hästar joinat min flock. Jag är väldigt glad över hela min speltid, då den har gett mig väldigt många lyft då jag inte mått bra, och jag ser verkligen fram emot vad SSO har att erbjuda mig även framöver - särskilt med tanke på den fantastiska sneakpeak vi fick igår.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Två härliga år av upptäckande och glädje sammanfattat i några få bilder ♥
Överväldigad

   Dagens fantastiska nyheter slog ner som en bomb i SSO's community. Otroligt nog känns det lite som att den nya trailern inte har fått särskilt mycket uppmärksamhet, åtminstone inte om man jämför med den senaste nyheten som slog oss på en fredag - Frieserhästarna.
   Egentligen är det svårt för oss att skriva om trailern. Det är saker vi har sett och redan diskuterat om, och det är ett par bilder som dels talar så klart för sig själva att man inte vet vad man ska säga om dem, dels är så abstrakta att vi bara ser dem, men inte vet vad vi ska ta oss till med dem. Låter det vettigt alls?
 
   Det här har vi väntat så länge på, och nu finns det faktiskt inom räckhåll. Skördebygden öppnar med största säkerhet antingen den 23 eller 30 oktober. Mitt hopp är den 23 - inte bara för att jag vill dit nu, utan också för att jag väldigt gärna vill se någon slags Halloween-uppdatering i spelet i slutet av månaden.
   Jag hade nästan inte väntat mig att få komma till Jorvikstallet innan snön kom, men jag är väldigt glad över att det blir så nu ändå. Jag är lite tveksam till om det faktiskt blir vinter där nere i de södra breddgraderna, dock. De gyllene fälten, hur skulle de se ut i ett vinterlandskap? Tja, det vet vi ju inte.
 
   Det känns som att vi har sett så mycket och ändå så lite. Det är precis så här en teaser ska vara - man ska få ett hum om vad som väntar, men man ska inte ha en aning om vad som pågår. Så tycker jag, iaf :) Jag är sjukt nyfiken på gården med grisarna, tror ni att hästhagen också hör dit? Och är det en hästhage med NPC-hästar eller kan vi kasta ut våra egna hästar i den hagen? För jag tror verkligen inte att de visar en hage sådär utan att den har något som helst syfte, eftersom typ hela communityt är som galna då det kommer till snacket om hagar. Jag är som sagt inte frälst, men om det finns en sån funktion är det självklart bara att tacka och ta emot.
 
   En sak som jag just nu ser väldigt mycket fram emot är att utforska Jarlaheim. Tänk er att gå där uppe på muren och se sig omkring i den där fantastiska byn? Staden? Jag vet knappt vad det är, men den verkar större än både Silvergladebyn och Västkobben, right? Det här med att folk vandrar runt i byn (vi vet att minst en kotte traskar runt), det älskar jag verkligen. Det är en sån där faktor som gör området så mycket mer levande, liksom med Västkobben där hamnarbetarna och sjömännen går runt. Det är så fantastiskt charmigt, och även om man kanske inte alltid tänker på det så känns det väldigt naturligt. Om det i framtiden blir så att invånare går runt i alla spelets byar skulle åtminstone jag bli jätteglad - för tänk i Firgrove, där det finns en massa hus, och det rä typ tre invånare i hela byn. Hur realistiskt är det i jämförelse med Västkobben? Till och med Moorland känns mer levande, eftersom Jenna vandrar runt där.
 
 
 
   Ja, som ni kanske märker så går det att göra mycket väsen av ingenting; jag sa att jag inte hade något att komma med, men det blev några rader ändå. Jag har väntat på det här sedan långt innan SSO öppnade, Jorvikstallet är anledningen till att jag så gärna ville börja spela, och det ska bli så sjukt underbart att äntligen få komma tillbaka dit.
JAG GRÅTER, JAG LOVAR

 
   DET ÄR SÅ JÄVLA VACKERT!
 
 
   EDIT: Okej, jag lever, jag har torkat tårarna (glädjetårar ofc, jag gråter inte ofta av glädje men nu hände det) och... jag är tamefan mållös. (Ursäkta för fult språk, btw.) Men alltså... Hagar? Jag trodde verkligen aldrig att det skulle ske. Det gjorde jag verkligen inte, och jag ser fortfarande inte vitsen med det - men det är så vackert. TITTA PÅ GRISEKNOARNA, så söta ♥ Kan man få en? Vad i hela friden är det för byggnad tvärs över Silversongfloden? Den här gården med grisarna är så fantastiskt rustik och vacker...
  Jag återgår till hagarna nu. Och snälla, säg att den vita hästen med svart man INTE är Andalusiern... om det är en NPC-häst är jag lycklig. Jag tycker nämligen att den modellen på häst är skitful... Notera ändå att hagarna är precis utanför Jarlaheim, vad häftigt!
   Och Jorvikstallet... Efter en sjukt massa år av väntan, där finns det. Och det är så vackert. Och titta på Jarlaheim, det är ju helt makalöst.
 
   Inser ni att det inte ens är en månad kvar? Jag trodde att slutet av oktober skulle bestå av Halloween-uppdatering, men jag kan lätt överleva med det här... Åhåhå, jag längtar så mycket ♥
Så söt

 
   Jag har tagit ut alla hästar och fotat dem rätt mycket på sistone, och den som är svårast att fota är Gigi. Ponnyerna är ju sjukt söta, men gångarterna ser lite konstiga ut, tyvärr. Men den här bilden tycker jag faktiskt var riktigt söt - det är bara ett helt vanligt galoppsprång, men jag tycker nästan det ser ut som en liten, liten bockning.
   Så söt hon är, min lilla Gigs.
Stjärnor där uppe, stjärnor där nere

   En sak jag tänkt på inför Skördebygden (jag har gett upp på Södra Jorvik nu - hela spelkartan är ju South New Jorvik County) är de nya samlarstjärnor som lär dyka upp. Stjärnorna har aldrig varit så jätteintressanta för mig men jag gillar ändå faktumet att de finns - man har ju något att göra om man är färdig med hela spelstoryn :) Så det tycker jag ska bli lite kul på detta nya område, att leta stjärnor; dock tänker jag inte direkt leta som en tok redan från början, man kan ju börja med att utforska området för upptäckandets skull ^^
 
   Jag har inga större tvivel om att det kommer nya stjärnor, frågan är bara hur många som dyker upp :)
Hemma och sjuk

   Eller sjuk är man väl inte direkt, men jag blev hemma idag ändå. Eftersom jag är lite mer levande nu än jag var i morse tänkte jag faktiskt försöka ta tag i mitt redigeringprojekt som har legat på is i typ en månad. Egentligen är det inte ens särskilt svårt, jag saknar bara lite bilder jag behöver för att få det att se vettigt ut.
 
   I övrigt så är det ju fredag, min favoritdag på SSO (bortsett från själva uppdateringen på onsdagar då, förstås ^^). Dagens dilemma är att jag nästan har max antal JS och jag vet inte vad jag ska lägga dem på xP Hoppas verkligen att gränsen utökas framöver ^^
Fina Iddyluren

 
Kvällstur med Iddylur

 
   Eftermiddagen har bestått av annat, så först nu har jag hunnit logga in. Hoppas att jag hinner bli färdig med sprickor och fiske innan det blir för sent, vill ju inte sitta uppe för länge då jag har skola i morgon ^^'
Egentligen borde jag hitta på en fyndig rubrik

   Jag har verkligen lust att göra något kreativt med SSO som tema, men jag vete sjutton vad jag ska hitta på. Jag har ett redigeringsprojekt, men jag har ingen riktig ork att ta tag i det. Skulle kunna rita, men vet inte vad och pallar inte släpa fram ritplattan. Snacka om i-landsproblem... (kan ändå skylla på att jag haft en sjukt hemsk skoldag, så vi säger att det är på det sättet)
 
 
   Annars händer inte mycket mer än det sedvanliga intjänandet av JS. Så mycket saker man vill köpa, haha ^^ Jag ska försöka färdigställa lite inlägg från utkastet, har kvar ett par stycken önskade inlägg... Har lite svårt med inspiration just nu, helt enkelt. Om ni råkar ha inläggsidéer får ni supergärna säga till :)
Stiliga grabb

   Jag har haft svårt att hitta på snygga outfits till Iddy på sistone, och det har gjort att han har fått alldeles för lite egentid ute på vägarna. Dock tycker jag att den nya utrustningen är dösnygg på honom, fina pålle ♥
2 år gammalt

   SSO fyller två år och alla firar, tjoho! Eller ja, de flesta firade redan igår... Jag säger så här - det har varit en fantastisk upplevelse att se South New Jorvik County växa fram under de här två åren, och jag hoppas att spelet håller sig på samma höga nivå långt framöver.
   En otroligt gammal bild som jag hittade av en slump - vet inte vem som skrivit på den eller vad det står, men så här såg hemsidan ut då den öppnade flera år innan spelet släpptes.
 
   Om jag inte minns helt fel - hemsidan version 2.0
 
   Den syn som mötte mig den dagen jag började spela, och den version av hemsidan som föregick den som finns nu.
 
   Officiell bild från SSO's ettårsdag ♥
 
 
 
 
   2 fina år, låt oss hoppas på många fler!
En liten besvikelse

   Ni vet att utrustning och kläder från speciella samlingsset har gula ikoner? Förra året hade 1-årsutrustningen gula ikoner, vilket jag gillar då det blir lättare att sortera ut vad man letar efter i garderoben. Men i år blev det inte så, och jag tycker att det händer allt oftare att ikoner inte riktigt stämmer? Svårast är det bland ryttarens kläder tycker jag, jag ser ju inte vilka kläder jag har från jul, födelsedagar eller Halloween bara genom att öppna fliken, trots att jag har monsturös ordning (ska visa någon dag).
   Jag tycker det där ska bli lite mer konsekvent, just nu är det liksom svårt nog att hitta bland sin utrustning. Garderoben kan asolut uppdateras och förbättras, jag har några synpunkter som jag ska dela med mig av vilken dag som helst :)
 
   Btw verkade det vara lite buggigt med alla Star Coins nu? Jag blev av med 49 SC bara av att logga ut och logga in igen...
Magiska kvällstid

 
Dadadam

   Ja ni, vad säger man? Totalt kaos i globalchatten idag... Asså okej att folk är glada, men spam är rätt jobbigt - inte bara för att det är jobbigt i chatten, det segar ner min dator då det överbelamras.
 
   Jag tycker det här var en riktigt fin uppdatering. Ett fint och trevligt firande, helt enkelt. Jag har kopiöst med huvudvärk, men jag ska försöka logga in och bli färdig med dagens uppdrag så att man inte kommer efter för mycket.
   Nä, jag har inte så mycket mer just nu. Men SSO's framtid ser väldigt, väldigt ljus ut just nu, särskilt med de fina förändringarna vi nu fick se på spelkartan. Nu är man allt lite glad :3
Det närmar sig

   Jag tror inte att någon har missat att Södra Jorvik fått färg på spelkartan. Inte hela, visserligen, men nu ligger det inte långt bort. Nu känns det verkligen nära. Jag skulle gissa inom tre veckor...
   Jarlaheim heter byn/staden som jag kommer kalla mitt hem framöver. Medeltida. Jag älskar medeltida.
 
   På ett sätt tycker jag att den här uppdelningen av Södra Jorvik är jättebra. Det betyder att vi antagligen inte behöver vänta lika länge som vi behövt annars på att få komma dit. Å andra sidan känner jag, vad kommer spärra av området, vad är det som hindrar oss från att ta oss till det avstängda området? En osynlig vägg som kastar oss tillbaka? (Hm, tänker mig nästan The Hunger Games) En mur? Det kändes lite random.
   Berget intill Jarlaheim, antagligen Grådaggsbergen då. Avspärrat. Nu kan jag absolut leva med det just nu, det jag störde mig på var hur bergen var utritade på kartan. Snyggt var det ju inte. Hoppas att det fixas till, jag tycker att de små trekantiga bergen sabbade spelkartans vackra design.
 
   En annan sak - Snacka om redesign där nere vid Jorvikstallet. Om ni undrar vad jag snackar om, jämför med en spelkarta från förra veckan. Nu tror jag att det här blir riktigt bra, men jag tycker ändå att saken är rätt intressant.
 
 
 
   Men nu lämnar jag er för stunden. Jag och Iddy ska kuta runt i fina, blå födelsedagskläder. Är jätteglad för de fina kläderna :) (märkte ni LT's de ny glasögonen i vår shop?)
Det sociala i dataspel

Hejsan hoppsan. Jag har nyss kommit ut från en föreläsning om socialt dataspelande - rätt intressant och jag kunde känna igen aspekter från SSO, tyvärr så satt det ett gäng stökiga killar bakom mig och störde rätt mycket. Nu har jag föreläsningar i två timmar till innan jag kan smita härifrån, men jag har ju internet...
 
   Veckans uppdatering! Det står att spelet fyller 2 idag? Va? Känns som att jag har missat något här... Men, årets utrustning tyckte jag om!
   Och vilken fantastisk present i form av 200sc! Tack, SSO, och det blir kul att se vad som nu ligger i våra brevlådor :) jag kan knappt vänta på att få komma hem och spela nu ^^
I Can't Keep This Smile Off My Face

 
   Phil Collins - On My Way
 

  Egentligen kunde väl den här texten ha passat bra för entrén till Södra Jorvik, men jag har något annat i åtanke åt den äran.
   I morgon fyller SSO två år! Hur häftigt är inte det? Jag antar att dagens uppdatering kommer ha något med det att göra, och förhoppningsvis får vi som utlovat veta mer om Södra Jorvik - de lovade ju mer information snart, så...
 
    Btw så är jag på Stockholms universitet under hela dagen idag då min lärare har hittat på att jag måste besöka fem olika föreläsningar där, så vi får se när jag lyckas återvända hem. Just idag är jag extra nyfiken på uppdateringen, så det är lite surt :( Har dock med mig min trogna surfplatta Paddy (som nu har varit i min ägo i två veckor, vilken trotjänare) så om det finns Wi-Fi lär jag försöka kika på uppdateringen :)
De lysande luckorna

   Detta inlägg önskades av Fiona McPaw.
   De lysande luckorna (nu vet vi ju inte ens om det är luckor, men det är vad jag kallar dem) har faktiskt varit med väldigt, väldigt länge. Jag tror nästan att de fanns redan då jag hittade till SSO, och det var ju som bekant typ två dagar efter spelets start.
 
   Många har försökt lista ut vad luckorna är till för, och har därmed kommit fram till att det finns fem luckor utspridda över Jorvik, och om man drar streck mellan dem bildar de en stjärna med Silvergladebyn i mitten. Jag har faktiskt sett en trevlig karta över saken på någon blogg, men jag minns inte vilken. Luckorna har ett syfte, så mycket vet jag.
   Jag frågade faktiskt en GM i spelets tidiga dagar om vad luckorna var till för, och fick svaret att det skulle upptäckas i senare uppdrag. Det var snart två år sedan och nu börjar jag faktiskt undra vad fasen som pågår med de här luckorna - fast det kanske är meningen att vi ska vänta tills vi kan ta oss till den sista luckan, som faktiskt ligger på Södra Jorvik?
   Oavsett vilket kan jag inte låta bli att undra vad de är till för. Jag har inte mer att komma med än att jag först trodde det var flygplansdörrar, ni vet de där lätt böjda dörrarna som är typiska för flygplan, som typ kraschat på Jorvik. Legit plan, jao.
 
   Det är alltså bara att vänta och se - om de hade slopat uppdragsidén till luckorna hade de ju antagligen tagit bort luckorna själva för länge sedan ^^
 
 
   (Btw, tack så jättemycket för era musikförslag! Om ni kommer på fler är ni riktiga änglar om ni fortsätter dela med er, ju fler alternativ jag har desto bättre!)
Lite hjälp?

   Nu är det här visserligen inte SSO-relaterat, men jag är lite desperat. Okej, väldigt desperat.
 
   Jag har en skoluppgift där jag ska visa en musikvideo för min engelskagrupp och sedan hålla i en diskussion om den. Mitt stora problem är att jag är verkligen totalt vilse! Helst ska låten ha något budskap som klassen kan snacka om den, så jag ville egentligen använda The Arks "Tired of being an object" - så kom jag på att den inte hade en musikvideo. Tänkte ta The Arks "Beauty is the beast". Den har inte heller någon video! Jag behöver alltså hitta en låt som är mellan 2-4 minuter lång som har en officiell musikvideo på youtube. Snälla snälla snälla, har ni förslag på vad jag kan använda? Brainstorma och kasta hit vad ni än har, ju fler förslag desto bättre! Är evigt tacksam för all hjälp!
Min teori angående The Fashion Barn

   Vissa grejer i The Fashion Barn går ju att köpa på andra ställen i Jorvik. Redan då stället öppnade hade jag en teori om saken, som jag faktiskt har glömt att dela med mig av, men jag gör det nu istället.
 
   Eftersom vissa saker finns tillgängliga på andra ställen, borde det inte vara möjligt att övriga saker helt enkelt är smakprov på det som komma skall, alltså kläder från Södra Jorvik?
 
   Så lång var min teori ^^ Jag tror personligen att det är så, annars hade det känts väldigt konstigt att samma kläder går att köpa på två olika ställen, men vi får helt enkelt vänta och se :)
Väderförändringar

   I det här bloggcommunityt har det snackats rätt mycket om väder, alltså om det kunde regna i SSO samt variera med lite andra intressanta väderlekar. Och jag tycker att det är en fantastisk ide, det gör jag verkligen! Problemet är ju förstås att det antagligen är svårt att fixa samt att SSO-teamet säkerligen har viktigare saker att göra, men det finns ju lösningar. Ett exempel är ju FGC, där det är storm. Tänk om det fanns ett mindre område där det alltid regnade? Eller om det regnade på vissa veckodagar? Just den idén kommer faktiskt från Pokémonspelen, där det kan regna alternativt snöa under vissa veckodagar under vissa årstider.

Det finns ju många saker på min önskelista till spelet, och även fast väderlekar inte står väldigt högt upp på listan så är de absolut en del av den.

(Mobilblogg)
Titta ut över världa'

 
   ...jag är skadad för livet, i och med att jag sett barnfilmen Dunderklumpen så många gånger att jag kan citera hela filmen från början till slut utantill. Känner att jag är ännu mer skadad då jag faktiskt tänker efter lite över mina rubrikval - väldigt ofta är det små hintar mot saker som händer i vardagen som anknyter tillbaka till populärkultur.
 
   Spontan fråga - märker ni av att mina inläggsrubriker ibland pekar på något speciellt? Eller är det bara en rubrik för er? (en rubrik som många kanske inte ens läser alls, haha)

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.