Chrome Pointer

Speltips - Horse Life

   Horse Life är ett av de lite nyare hästspelen på marknaden, och det är... lite speciellt. Fast jag gillar det.
 
   Spelaren rider sin häst som står uppstallad på sin farbrors gård. Mr Whitaker, som farbror heter, hjälper spelaren att träna inför tävlingar - då gällande dressyr, hoppning, terrängritt och fälttävlan.
 
   Så här ser översikten ut. Spelaren ser gården, men kan tyvärr inte vandra runt på den. Varje gång som Mr Whitaker eller någon annan på gården har något att säga till om dyker de upp på skärmen såsom farbror gör här ovan.
   Spelaren måste se till att sin häst alltid mår bra, samtidigt som denne tränar dressyr och hoppning för att sedan tävla. Allteftersom spelaren jobbar sig upp i svårighetsgraderna blir nya tävlingsklasser, ridspår i naturen samt utrustning upplåsta, och det blir även resor till USA och Europa.
 
 
   Hur hästen hoppar, det är en aspekt av spelet som är lite annorlunda. Istället för att klicka på mellanslag måste spelaren klicka på båda musknapparna på datormusen samtidigt för att hästen ska hoppa alls. Dessutom går det bara att hoppa ur speciella gångarter beroende på vilka hinder som dyker upp, och en skylt som den ovan dyker alltid upp för att visa hur bra hästens hoppade hindret.
 
   Det här med dressyr är också rätt speciellt - man behöver ha lite känsla för takt och timing för att det ska fungera, men det är inte direkt något avancerat. Något som dock sticker ut jämfört med många andra hästspel är att hästen alltid går i form på dressyrbanan.
 
   En sak jag tycker är trist med spelet är att det inte går att rida fritt. Hoppningen är begränsad, ridningen i sig är begränsad. Dressyren är dock väldigt vacker, samt visar upp många olika rörelser som vanligen inte syns på dressyrbanan - vilket jag tycker är rätt roligt. Hur ofta ser man en häst göra en courbette i ett hästspel liksom?
 
   Sen vissa uppdrag spelaren får, då det kommer till att rida i naturen - fantastiskt vackra miljöer, och den lille knubbige zebran som dyker upp i spelet är bland det sötaste jag har sett. Tyvärr har jag inga bilder på min randige lille favorit på datorn.
 
 
 
 
   Det här är inget spel jag kan sträckspela. Det är faktiskt inte roligt nog, för man gör egentligen samma saker hela tiden. Men är det värt att spela? Ja, det är det verkligen. Det här är ett hästspel så som hästspel aldrig förr har varit. Det finns några lite oväntade vändningar i spelet och man får chansen att rida några olika hästar, och om inte annat så är miljöerna i spelet absolut värt besväret.
   Om ni får chansen att spela spelet - gör det, för all del. Och försök att spela ut det. Slutskedet bjuder på en mycket vacker häst.


Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.