Chrome Pointer

Appar till iPad

   Det här är inte SSO-relaterat, men det är aldrig fel att dela kunskaper. Om man nu inte försöker bygga en atombomb för det är väl inte så bra, men det har inte riktigt med ämnet att göra.
 
   Jag har velat ha en iPad i evigheter och jag köpte en nu för några veckor sedan, delvis för att ha den till skolarbete. Jag tänkte kort dela med mig av min favoritappar, så kanske ni som också använder denna smidiga surfplatta vill dela med er av era? Alla dessa appar går att använda gratis (jag är en fattig student, jag har inte råd att lägga pengar på appar)
 
 
   Evernote - Evernote är appen som kunnat rädda min gymnasietid. Evernote går att använda via iPad, iPhone och datorn, och är ett anteckningsprogram. Jag kan alltså anteckna i skolan på min iPad, för att sedan åka hem och direkt öppna samma anteckning i datorn bara genom att logga in med samma användar-ID. Anteckningarna går dessutom att sortera i olika anteckningsböcker, så man kan samla alla anteckningar inom ett ämne i en mapp. dessutom kan man lätt infoga foton, så jag brukar fota whiteboardtavlan som min lärare skrivit på och lägga in den bilden vid mina anteckningar. Väldigt praktiskt, jag tycker att appen är lättanvänd, och om man inte redan använder den bör man absolut börja med det nu!
 
 
 
   Lumosity - Lumosity är ett program med olika övningar för att träna upp olika förmågor i hjärnan. Genom att använda appen ungefär tre gånger i veckan (eller mer) så utlovas det att hjärnan håller sig lite skarpare. Jag märker åtminstone att jag blir bättre på övningarna för varje gång, och dessutom är det roligt. Personligen märker jag en förbättring, jag har överlag lättare att tänka snabbt. Om man vill använda appen till fullo måste man prenumerera på den, men jag använder mig av gratisversionen som låter mig göra tre övningar per dag.
 
 
 
   Magic Piano - Jag vet inte hur man ska beskriva appen om inte som ett interaktivt piano. Ett... lite annorlunda, interaktivt piano. Massvis med utmaningar, låtar att spela, låtar att köpa för interaktiva pengar (som går att tjäna inne i spelet, om man inte vill betala). Jag älskar att spela musik och dessutom blir jag kvickare i huvudet efter fem minuter med den här appen. Jag tycker den är rolig, och absolut värd att testa.
 
 
 
   iBooks - Bästa. Appen. Någonsin! iBooks är Apples system för e-böcker, och det finns faktiskt förvånansvärt många gratisböcker - särskilt på engelska. Självklart går det att köpa böcker också, då blir det ju billigare än i butik. Medan man läser en bok finns det möjlighet att markera text (tänk er så som man markerar med markeringspennor i neon) och infoga anteckningar, vilket jag tycker är underbart. Jag brukar markera alla mina favoritcitat i böckerna jag läser ^^
 
 
 
   Blogg.se - Appen jag självklart använder för att ha koll på bloggen på språng. Lättanvänd och trevlig, det enda negativa jag märkt av med den är att det inte går att "lägga ner" iPaden på lågkant, så att man får det breda tagentbordet. Jag har dock mejlat in om den saken till BloggEsse flera gånger, och jag hoppas verkligen på att det blir möjligt snart.
 
 
   Ni som använder iPad (eller iPhone också, iofs), vilka är era favoritappar?


Matilda Greenstone

Jag spelar också Magic Piano, riktigt roligt och man har dessutom stor chans att spela en låt man gillar! :D

Har flera egentligen meningslösa appar och nästan inga vettiga.
Men ska nog kanske ta och pröva Evernote och Lumosity.
Tack så mycket för tipsen! :)

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.