Chrome Pointer

It's Not Easy Being Green

 
   I SSO's nyheter stod det att denna gröna ton påminde om Pi som elak häxa, men jag tänker mer på The Mask eller Elphaba från musikalen Wicked (de flesta av er har nog åtminstone hört Defying Gravity, som är från musikalen). Hursom så tycker jag det var kul! Fast jag saknar verkligen en tvättäkta toppig häxhatt att matcha med...
 
 
   Jag tycker att den här gröna fesminkningen är supersöt! Den är grymt fin, och även om jag själv helst kör på en så naturell sminkning som möjligt så tycker jag det är jättekul att denna fina sminkningen kom till spelet :D
Nytt stall i norr

 
   Har ni sett det nya stallet i Valedale? Min gissning är att den nya hästrasen kommer dit!
Nyfiken

   Vilket är det svåraste hästdatorspelet ni har spelat?
 
   Jag tycker att både Horsez och Ride är riktigt svåra, så det är nog ganska jämställt mellan de två - Ride hade jag nog kunnat spela ut om jag inte tyckte det var så frustrerande så att jag bara sitter och svär och har lust att kasta datorn genom fönstret. Horsez å andra sidan spelar jag väldigt gärna trots att det är svårt!
 
   Sen är Horsez också ett av de vackraste hästspelen jag vet!
Gårdagens nya

   Sista dagarna i Toscana samt första dagen vid vår nya destination!
  
 
 
 
 
En mycket bra dag

   Nästan hela dagen har för min del spenderats på olika caféer med Gen, haha... Vi hade med oss Lottie ett tag och Siri både kom, gick och dök upp igen eftersom hon åkte till stallet emellan. Men, det har varit en sjukt rolig dag för min del och jag hoppas att övriga sörjande hade lika kul! Det är himla häftigt att träffa internetkompisar i verkliga livet :D
 
   Jag har lite grejer att ta itu med men SSO-mässigt gäller:
   1) Fixa äppelhinkar och hästskötsel på två konton
   2) Leta spöken åt mig själv
   3) Rita lineart till ny redigering
   4) Klippa ihop nästa Horsez-avsnitt
   5) Fundera i övrigt på kommande videor
 
   Vet ni vad mitt videomål för 2015 är? Starta en SSO-Ride Through. Från allra första början alltså, för det är inte värt att börja på lvl 16. Behöver dock lite pengar innan jag kan sätta den planen i verket - tur att jag får lön lite då och då ^^ Jag vet vad jag vill döpa min karaktär till så jag hoppas att namnet inte är taget, haha...
För att jag vill visa er...

   ...det här med musik. Ni vet att jag nämnde Jan Brink häromdagen, han som ridit dressyrprogram i VM till poplåtar? Om ni inte har sett honom rida den här superfina küren på hästen Briar (som jag hoppas att alla känner igen på något sätt, haha) så tycker jag absolut att ni ska titta nu! Visste ni att detta svenska ekipage tillsammans har tävlat i 3 OS, 8 världscupfinaler och vunnit sju SM samt världscupsegrar 2002, 2003, 2005, 2006 och 2007? Briar är numera pensionerad sedan några år tillbaka men han har sjukt många meriter bakom sig!
 
 
 
   Vet ni vad jag ska göra idag? Jag ska in till stan och möta upp med Gen, som tagit tåget in till storstan, och dessutom blir det träff med både Lottie och Siri, vilket ska bli askul :D Lite mer än halva Night Guards samlat, blir riktigt spännande att möta Lottie och Siri för första gången ^^
Snödag

   Då jag fortfarande red på min gamla ridskola lade jag ner min själ på det stället. En dag skulle en av ridlärarna hålla tre nybörjarlektioner på rad och hon frågade om jag kunde komma dit och hjälpa till och lovade mig att få rida som tack.
   Efter lektionerna var det alltså ridning för min del. Det var en otroligt kall dag, det var runt 20- ute, men vi red ut på varsin unghäst. Jag är lite feg av mig då jag rider, tvättäkta dressyrtant, så jag satt där på en stor älg och höll lite i halsringen och hoppas på att han skulle vara snäll trots att jag aldrig ridit honom förut och trots att vi skulle möta skidåkare ute i skogen.
   Iskall dag, jättehärlig ridtur, griniga skidåkare, urcool häst. Eller ja, förutom då vi skulle trava på lite mer ute i en snötäckt sommarhage och man känner under sig hur ett bocksprång är påväg...
 
   Precis såhär såg det ut. Jag i de tjockaste kläderna jag äger på en stor brun häst med höga strunopr och bläs. Det är en sån dag som man alltid kommer minnas för det var så sjukt härligt att som ridskoleryttare faktiskt få komma ut under vintern för en gångs skull.
Favorit i repris

   Jag spökar sällan ut mig i SSO men till Halloween, då farao!
 
 
   Såhär kommer jag se ut fram till första november ^^ (dock glömde jag skeletthandskarna på den här bilden, oops)
På väääääg

Snart är jag ÄNTLIGEN i Stockholm och jag tänker spurta från tåget för att hinna med en tidig tunnelbana för att hinna med en tidig buss... Har en Instagrambild jag tänker lägga upp i SSO's nya taggar (kolla senaste bilden på deras Insta), den ni!
 
Svarar ofc på kommentarer och mejl då jag har tillgång till dator igen!
 
UPDATE: Med två minuter tillgodo spurtar Esme Silverforce ombord på bussen efter att ha kutat järnet över två tunnelbanestationer. Yaaay!
Den vita giganten i rosa

 
Blogg.se's app är VÄRDELÖS

Usch vad dålig den är! Går inte att posta inlägg från iPad och om man trycker en millimeter fel är inlägget man nyss skrivit i mobilen helt borta. Helt sjukt att den inte fixas till?

Hursom - jag är hemma i morgon eftermiddag, för jag fick erbjudande om både gratis ridning och lunch (går inte att tacka nej till i första taget). Är supertagg inför Halloweenuppdatering, vad tror ni om den? Jag hoppas att den är liiiiite annorlunda än förra året, nytänkande är oftast riktigt bra!

   Kan hända att det blir någon ridbild i morgon, hoppas kunna fixa det för jag vill skryta lite över denna superfina ponny jag rider numera, hahaKlimatfundering

   Nu tänker jag LÅNGT fram om det blir något sånt här kanske det tar upp till flera år - men jag tycker det är en kul grej att fundera på ändå.
 
   Ni vet ju det här med klimatsnacket som blev efter i onsdags, då vi fick veta att endast Nordsvenskar kommer kunna hänga i det kalla klimatet i Dinodalen utan att må sämre av det. Just för att det är kallt. Kommer det gå åt andra hållet?
   Kommer vi en dag få se en öken? Kanske en typ av öken som i Sommarryttaren? Och blir det så att raser som är avlade i varmare klimat, alltså typ Achaltekeer och Arab, kommer må bättre i den värmen än andra hästar? Nu vet jag ju att det är skillnad mellan öken och öken, det är ju inte Sahara direkt, men ändå. Man kan leka med tanken! För visst kan det bli så att det kan hända häftiga saker framöver, trots att det kan ta låååång tid.
 
   Btw, om man kort ska snacka vinter - På Göteborg Horse Show i våras fick några spelare höra av Game Masters att det ska komma täcken till hästarna. Jag vet inte om det är "riktiga" täcken eller om det är ridtäcken, men vore det inte något om man hade ridtäcken som skyddade de mer "känsliga" hästarna från Dinodalens kalla vinter?
 
 
   Hur såg öknen ut i Sommarryttaren? Jag har inga bilder men det visades i sista avsnittet av min Ride Through.
 
Horsez, Vecka 2 - Fredag

 
Gömd enhörning eller inte?

  Någon gång då jag spånade runt på Facebook under förra veckan såg jag att någon hade skrivit "OMG IT'S A HIDDEN UNICORN IN THE MAP" och jag satt en stund och tänkte ungefär "...whuuuut". Sen så jag en bild på det och tyckte faktiskt det var lite kul, haha, fast jag tror nog inte att det var menat att vara en gömd enhörning x)
 
   (Ehm ja jag gjorde precis alla uppdrag som fanns en dag för att kunna fota den här kartan)
 
   Vad tycker ni, fånigt eller roligt?
Bergsdressyr

 
I Stay Up WAY Too Late

   Shake it off har varit min favoritlåt sen den kom ut i augusti, den är så grym! Och, egentligen kanske man inte ska lyssna på musik då man rider (särskilt inte om man rider på en öppen brygga), men Esme kan inte riktigt låta bli...
 
   ...personligen lyssnar jag gärna på musik då jag rider, men jag skulle aldrig vilja ha hörlurar, då det skulle kännas som att jag stänger ut hästen och kommer in mer i musiken. Att lyssna på t ex radio däremot tycker jag är trevligt, Man får en riktigt bra rytm i ridningen av lite ljud i omgivningen! (Ridning till antingen bra pop eller klassisk musik, det är så himla härligt! Jag vet inte hur många av er som minns dressyrryttaren Jan Brink, men han red dressyrkürer i VM till Helena Paparizous låtar, helt fantastiskt!)
Horsez, Vecka 2 - Torsdag

 
Vrooooom

 
Hästjobb är hårt jobb

Jag har nyss avslutat tre dagar som ungdomsledare på helgridläger. Det bästa med de här lägrena är att det är samma barn hela tiden, vilket gör det så mycket roligare eftersom man lär känna dem så mycket bättre. En av deltagarna var med för första gången den här helgen och har efter tre ridpass lärt sig rida lätt, inte illa va? De är superduktiga!

Jag är kvar i tre nätter till. Jag och min chef ska städa på stalloftet i morgon - det jag var mest orolig för var de tunga sadlarna i den branta trappan men med hjälp av barnen kunde vi bilda kedja och få ner alla 27(!) sadlarna som fanns på loftet. Gissa vem som ska smörja upp dem i morgon...? Det är så sjukt mycket grejer på loftet, det mesta är gammalt, dammigt och behöver rengöras rejält, men det finns en snygg grimma som jag tänkte promota så kanske ponnyn jag rider kan få den (hehe).

Jag är himla sugen på att fortsätta med inspelningarna av Horsez, vilket jag kommer göra då jag har tid hemma. Det verkar dock som att mitt schema har blivit lite späckat för helt plötsligt dök det upp en massa människor som vill umgås och det var ju faktiskt rätt nice om man säger så! (Neo, funkar torsdag?) Jag har dock ett par extra avsnitt sparade på datorn så de får ni se då jag kommer hem :) jag har spelat in t.o.m. Måndag vecka 3 - men det är ett sanslöst långt spel! Jag vet inte hur lång spellistan är just nu men det måste väl ligga över 4 timmar antar jag...? Hela Starshine Legacy gick på 6 men jag tror att Horsez lätt går om det!

Nä jag kan sitta och ludda om ingenting här hur länge som helst så jag avslutar nu. Tjofräs.
Horsez, Vecka 2 - Onsdag

 
10 saker

 • Varje gång jag sätter mig för att spela in ett avsnitt av någon Ride Through har jag en grej som jag tänker att jag ska ta upp. Det slutar alltid med att jag glömmer att nämna den ändå, vilket jag oftast inser ca fyra dagar senare.
 
 • I dagsläget tittar jag bara in på ca fem SSO-bloggar om dagen, men däremot följer jag väldigt många fler på Bloglovin' så att jag inte missar grejer.
 
 • Jag tycker sällan om ston. Majoriteten av mina favorithästar genom de år jag har ridit har varit vallacker. Just nu rider jag dock endast på ston och jag avgudar de hästarna.
 
 • Jag har insett att jag ibland upprepar mig då jag spelar in någon Ride Through, att jag säger något jag sagt innan. Problemet är bara det att mitt minne är ungefär lika bra som Doris från Hitta Nemo så jag kommer inte ihåg att jag har pratat om det innan förrän jag redan har avslutat ämnet igen.
 
 • Jag kan knappt bärga mig inför den nya Digimon-serien som startar 2015 - hej, jag är ett stort barn
 
 • Jag har varit på två Star Stable-kontor - dels Pixel Tales-kontoret i våras, dels Östermalmskontoret i augusti. Jag har dock inte berättat om augusti-besöket för fler än några få vänner.
 
 • Då jag skulle till Östermalmskontoret gick jag vilse trots att jag hade en karta. Det som räddade mig var min obotliga tidspessimism, som innebär att jag alltid ser till att ha minst en halvtimme till godo, samt GPS i mobilen. Jag har inget lokalsinne alls och orientering är inte min starka sida. (Jag började med att gå åt helt fel håll redan från tunnelbanan, skills)
 
 • Den enda YouTube-kanalen jag verkligen föjer är Marrilands. De är också de enda playthrough-videorna jag någonsin tittar på. Jag kan nog säga att Marriland är lite av min inspirationskälla då det kommer till videor.
 
 • Det finns en grej med mitt SSO-spelande som jag aldrig har delat med mig av till andra spelare. Även fast det projektet är avslutat har jag aldrig pratat om det - jag vet inte om det ens är okej att jag pratar om det, haha. Det finns en spelare som jag har pratat om det projektet med, och det var för att den spelaren också var involverad. Det var dock ett tag sedan nu...
 
 • Jag planerar att döpa minst två framtida SSO-hästar efter olika Pokémon.
Upp upp och iväg

 
Horsez, Vecka 2 - Tisdag

 
Sökes - Wiki-fotografer!

   Jorvikipedia saknar många bilder på olika sidor och så kan vi inte ha det. Det här är alltså en stående grej - jag kommer alltid vara på jakt efter bilder. Jag kommer börja lägga upp en mall på många sidor där det står att det önskas bättre bilder, för Wikin blir så mycket mer intressant om det finns bra bilder på den.
 
   Ser du någon gång en sida som saknar bild? Har du en bild eller kan fixa en? Då får du jättejättegärna göra det! Om du vill lägga in en enda bild gör du det, om du vill lägga in hundra gör du det. Jag är tacksam för minsta lilla bidrag! Om du inte vill/kan lägga upp bilderna själv, men har dem fotade, så tar jag gärna emot dem på mejl istället.
 
   Det som krävs av bilderna är följande:
 • De är fotade UTAN posteffekter, för att synas bättre
 • De är fotade ur vinklar så att objektet ser så bra ut som möjligt
 • De är relevanta för sidan
   Så om ni kikar runt på Jorvikipedia och vet att ni någon gång kan hjälpa till med en bild - gör det jättegärna, det vore fantastiskt! Wikin har verkligen stått stilla under hela sommaren men det vore så härligt om den kunde ta sig upp på fötter igen med både nya och gamla bidragsgivare!
 
 
Ut på bryggan

 
Horsez, Vecka 2 - måndag

 
Superenkel navigering

   Nu går det även snabbt att navigera sig mellan sidor med olika hästraser på Jorvikipedia! Längst ner på varje hästsida finns nämligen denna mall.
 
   Snyggt va? Spelens titlar till vänster leder direkt till spelen, medan det bara är att välja exakt vilken hästras man vill titta mer på. Det var pest och pina att koda det här men jag är så sjukt nöjd med resultatet!
 
   Tycker ni att det finns fler sidor som behöver liknande mallar? Säg till så fixar jag det om det gör navigeringen lättare!
Löv och buskar och allt vad det nu är

 
   Jag åker till hästgården idag och är tillbaka på onsdag, lagom till SSO-uppdatering (y) Tidsinställda kommer varje dag!
   Vid det här laget har jag laddat upp några nya Horsez-videor så de kommer rulla upp här på bloggen en och en också nu då jag är borta :)
För ett år sedan, på dagen -

   - stod jag vid busshållplatsen en bit från min skola och svor väldigt fula ramsor. Klockan var ungefär halv fyra, bussarna precis utanför skolan hade strulat så jag hade sprungit till en annan busshållplats och självklart åkte bussen ifrån oss stackare som kutat järnet från skolan. Det var regnigt, blaskigt och kallt och jag ville hem - inte bara för att jag hade haft en vidrig skoldag och frös som en gnu, nej, för det var dagen jag väntat på så länge, det var dags för Skördebygden att slå upp portarna och äntligen skulle jag få återse Jorvikstallet.
   Väldigt mycket har hänt sedan dess, mycket i Skördebygden finns det fortfarande frågetecken runt. Nu har denna häftiga plats funnits öppen för oss under 365 dagar och jag kan knappt vänta på att få vidareutforska området framöver i nya uppdrag!
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nordsvensk vs. Tinker

   Igår funderade jag över det här med att Nordsvenskarna kommer kunna tåla hårt klimat medan Tinkerhästarna inte kommer göra det. Jag tyckte nämligen det kändes lite skumt. Efter en snabb googling kände jag att mina funderingar var bekräftade - för Tinkerhästen är avlad för att palla kallt klimat. Varför skulle den annars ha så pass mye pälsväxt? Det är ju ingen häst som håller till i öknen, det här!
 
   Bildkälla genom att klicka på bilden!
 
   Därmed hoppas jag att SSO's uttalande ändrar sig lite och att även Tinkerhästarna kommer tåla Dinodalens hårda klimat. Annars vore det väl ändå konstigt, tycker ni inte?
   Hojta till med er åsikt - vad tycker ni?
Wiki-fix

   Fråga mig inte varför bilden är svartvit - jag tror att min Print Screen-knapp inte gillar mig. 
 
   Jag avskyr att koda mallar på Wikisidor för jag tycker det är så himla svårt, men efter att ha lusläst mallar på andra Wikis fick jag ihop den här asgrymma mallen som jag egentligen hade velat ha redan för två år sedan. Längst ner på varje sida om spelen inns nu denna mall som gör att man snabbt som attan kan ta sig vidare till vilket spel man vill. ÅZUM!
   Nu då jag har kodat ca 10 undermallar för att få det här att funka tror jag att jag passar på att koda hästraser på samma vis. Wikin kommer fungera som förut, men navigeringen kommer bli mycket roligare och mycket lättare :D Måste bara hitta en till kod för att det hela ska bli mer funktionellt...
Jubileum!

   Bloggen ligger stadigt över 300 besökare per dag, Instagram är uppe i 2500 följare och YouTube-kanalen har nu över 500 prenumeranter - hur i hela friden har det här gått till?
   Jag har så sjukt kul med det jag gör och tusen miljoner tack till er alla där ute!
 
   (Första gången i mitt liv jag gör en sådan här video, får säga att jag är rätt nöjd ändå, haha)
 
 
   (Edit: Tyvärr så är videon spärrad i vissa länder pga musikvalet - sen vet jag inte vad som hände efter att jag sparade den men musiken synkar inte som den borde. Tror dock inte att det märks om man inte vet hur det ska vara...)
Dagens snabba projekt

   Linearten tog nog en stund men redigeringen i sig gick på ca 45 minuter. Det går undan! Finns några yttepyttedetaljer man hade kunnat ändra men det blev inte som jag ville hur jag än försökte få till det :c Den här bilden är även min nya profilbild om ni tittar på menyn till höger.
 
 
Var är reaktionerna?

   Har hela SSO-communityt dött ut? Jag har sett kanske fem reaktioner på Dinodalen under hela dagen, och jag känner bara - var är alla? o.o
 
 
   På tal om något helt annat så laddade jag ner SSO till datorn igen, trots att jag redan hade det installerat, vilket ledde till att jag fick en ikon direkt till spelet på mitt skrivbord och jag fäste även länken i mitt aktivitetsfält. Nice, eh?
 
   Måste göra ett nytt skrivbordsunderlägg så att de nya ikonerna på skrivbordet får egna platser...
Uuugh, vill spela SSO

   Jag har ritat linearts till redigeringar under större delen av dagen men jag måste ju komma in i spelet innan jag kan göra något vettigt av dem.
 
   Det här händer här just nu:
 • Jag sitter och ritar linearts
 • Jag har laddat upp några Horse Life 2-videor på YouTube - om ni ser dem kanske ni ytterligare förstår varför en Ride Through av spelet skulle vara ganska meningslöst
 • För att fira 2500 följare på Instagram (woho!) har jag just nu en tävling enbart på Insta där en person kan vinna en redigering. Den här gången får man inte önska redigering utan jag har redan en plan! (Om ni inte har Insta, det är chill, jag lär väl ha någon tävling på bloggen igen framöver)
 • Jag sitter som på nålar och vill komma in på SSO för att fota till mina redigeringaaaaaaar
...men sluta reta upp mig

   Man får ju spunk av att vänta! Ja, jag vet lika väl som någon annan att väntan verkligen ger oss något - men här får vi nu efter tre år ÄNTLIGEN reda på mer om DInodalen, men man vill ju inte vänta, man vill se mer nu, nu, nuuu!
 
En exklusiv tjuvkik på vårt helt nya område: Den gömda dinosauriens dal!
 
     Om ni undrar vad jag snackar om, in på SSO's nyhetssida. Jag kommer inte förklara något direkt här, det har jag inte tid med. Fingrarna brinner, man vill bara skriva av sig!
   Okej - Hästar som tål kyla. Asså det här är inte sant, jag tycker det är så häftigt så det finns inte! Jag vet inte om jag vill ha en Nordsvensk själv, åtminstone inte i dagsläget, men det står att Nordisen är den enda nuvarande. Det kommer fler, det måste det göra. Jag blir faktiskt lite besviken över att den påpälsade Tinkerhästen inte håller det måttet. Den utlovade nya hästrasen kan jag tänka mig är en som håller måttet, däremot.
 
   Fossilutgrävning. Visste ni att min barndomsdröm var att bli palentolog och gräva ut dinosaurier? Kan ju inte påstå att jag har följt den drömmen mer än att jag har kutat kors och tvärs över spelkartor i Zoo Tycoon 2 för att gräva ut fossiler där. VET NI HUR TAGGAD JAG ÄR?! Jag är så sjukt nyfiken och kanske det här leder till återbesök på Jorvik Citys museum? Och områdets historia, för att få veta mer om Jorvik, det är precis det här jag behöver! Jag behöver nytt driv till Jorvikipedia och det här är perfekt!
 
   På tal om nya karaktärer så har jag en känsla av att den vilsne kotten Nic Stoneground, som jag inte har sett på ca två och ett halvt år vid det här laget, honom kommer jag nog möta igen. Och han kan ju inte vara ensam (fast med tanke på att han stack iväg i en luftballong all by himself så undrar jag om han inte har svultit ihjäl vid det här laget - nejmen gud, kan jag ens skriva så, haha), bland snö och... dinosaurieben. Tror ni att det någonsin har funnits mammutar på Jorvik?
   ...jag skulle vilja rida runt på en mammut.
 
   Nejmen min skalle exploderar, min högsta prio är Jorvikipedia men jag vet inte ens vad jag ska börja med... och nu bidde det ännu mer. JAG ÄR SÅ TAGGAD SÅ JAG VET INTE VART JAG SKA TA VÄGEEEEEEEN
Åååh är det Halloween?

   Jag har helt tappat känsla för tid eftersom jag inte går i skolan längre, men nu insåg jag att det snart är Halloween! Visst innebär det att det måste bli en Halloween-uppdatering idag, då Halloween ofta firas länge på Jorvik? Jag har saknat min spindelgris jag hittade vid Bedrövade Dews förra året, haha...
 
   Om det inte blir Halloween tror jag det blir någon kort uppdragsserie eller något, kanske nya kläder om man har tur xP När kom det egentligen nya hästar sist, det kanske blir något sånt?
 
   I skrivande stund är SSO's hemsida nedstängd så man vet verkligen ingenting. Ska bli kul att se vad som faktiskt händer idag!
Respons tillbaka till er

   Tack så jättemycket för er respons igår angående mina videor! Jag tänker ju inte lämna det helt så, utan jag vill ge svar till er angående era önskemål. Det här besvarar de flesta kommentarer jag har fått in och jag hoppas att svaren gör er nöjda! Om ni undrar något annat som ni gärna vill ha svar på är det bara att fråga!
 • En Ride Through är en pun, jag har på skoj ändrat på ordet Walkthrough, ung. "genomgång", för efter som jag rider genom spelen istället för går. Därför kommer jag inte göra Ride Through's genom annat än just hästspel :) Kanske jag någon gång hoppar över till något annat och då gör en Walkthrough (jag kommer t. ex. spela in mer från Zoo Tycoon 2, eftersom det är ett av mina favoritspel genom tiderna), men det är ju hästspel som jag huvudsakligen pysslar med! Som sagt, det kan hända att jag går utanför gränserna, men det är hästspelen som definierar mig. T. ex. Minecraft kommer jag inte spela, för jag vill helt enkelt inte - jag har provat spelet och gillade det inte alls.
 
 • Ni vet att alla klipp går att se i HD? Det finns en anledning till att det tar sån oerhört tid för mig att spara videorna ^^ Självklart är inte kvalitén fantastisk, men det absolut bästa som är möjligt för mig med mina gratisverktyg är det ni får :)
 
 • Många av er satte plus i kanten för redigeringsvideor, så jag ska försöka ta det till mig och spela in mer sånt. Jag tycker dock de är de svåraste videorna att spela in, så jag uppskattar verkligen om ni inte frågar efter videor varje gång jag lägger upp en redigering - jag lägger upp en video om det känns rätt!
 
 • Det var väldigt delade meningar gällande om ni tyckte om då hela spelen visades från första minuten till sista vs. spelen då "onödiga" saker klippts bort. Det var lite 50/50 på den, faktiskt. Jag kan säga att då jag spelar Horsez kommer jag visa vartenda minut under hela spelet, även om det ibland blir lite långsamt. Det är för att jag inte vet exakt när det händer större grejer i spelet, och jag tror det skulle bli hackigt om jag skulle klippa på så sätt - och samtidigt tycker jag det är en grymt kul grej att verkligen se exakt hur långt spelet är, för det är långt. Visste ni att hela Vecka 2 är inspelat nu? Minst en ny video kommer innan jag åker bort och jobbar på fredag! (Gällande framtida spel ska jag fundera noggrant över var jag ska klippa och inte, särskilt då det kommer till PennyGirl-spelet, som lider av sanslöst långa laddningstider)
 
 • Jag vet att många vill ha en Ride Through av Horse Life 2, men tyvärr, verkligen, det går inte. Problemet är det att varje gång en karaktär pratar så hänger sig spelet. Jag kan läsa en rad av det karaktären har att säga, sen måste jag tabba ner spelet och ta upp det igen för att kunna gå vidare till nästa rad, osv osv. Samma sak är det varje gång jag har slutfört ett ridpass, spelet hänger sig och jag måste tabba ner två till fyra gånger innan det kommer igång igen. Jag lovar, ni vill inte se det för det är så jobbigt så det är knappt att jag orkar spela spelet själv. Däremot har jag gjort en recensionsvideo av spelet, som ligger uppe på min kanal, och framöver kommer alla ridpass/tävlingar i spelet dyka upp på min kanal, så egentligen missar ni ingenting.
 
 • Följande hästspel vet jag att jag kommer spela in om inget oväntat händer: (utan inbördes ordning)
   - Stallets hemlighet
   - Alla fyra episoderna av Penny Girl-spelet
   - My Horse And Me 2 (Alla spelets tävlingar finns redan på min kanal!)
 
 • Följande spel kanske jag spelar in om jag lyckas överkomma lite svårigheter på vägen:
   - Ride! (Fungerar nog på datorn, men jag fattar inte hur det funkar)
   - Arvet från Rosemond Hill (Om spelet fungerar har det här väldigt hög prio!)
   - Barbie Horse Adventures: The Ranch Mystery (<- Mitt absoluta favoritspel som liten, vore kul om det ville funka!)
   - Jag har ett My Little Pony-spel från 90-talet som är riktigt gulligt, om intresse kanske jag spelar in det också
 
 • Följande spel har jag redan spelat in, och är färdiga:
   - Starshine Legacy Episod 1-4
   - Star Academy Episod 1-4
   - Star Stable, Del 1-4
   - My Horse And Me
   - Horsez/Pippa Funnell: The Golden Stirrup Challenge (Fortfarande under inspelning)
 
   Återigen, tack så mycket för att ni har sagt ert. Och jag vet att det är många hästspel - men hästspelen är min grej. Det skulle t. ex. inte alls bli bra om jag skulle spela typ CoD, för det är inte min typ av spel. Jag gör så himla många olika saker redan och det här med att spela in hästspel har liksom bara råkat bli något jag håller på med. Mitt mål är fortfarande att bloggen är min huvudgrej - jag är ju skribent egentligen! För att inte tala om alla bilder jag pysslar med, hur ska jag hinna med dem om jag alltid sitter och spelar in filmer?
 
   Sen ett par snabba:
  Till dig som var nervös över att galoppera för första gången: Lyssna på din ridlärare! Om du ska stå upp, håll lite i manen med innerhanden och se till att du kan styra ut hästen i väggen med handen närmast väggen om det skulle gå för fort. Lovar att hästen inte springer igenom väggen! Oavsett vad, tänk på att hålla ner hälarna för att få bättre balans, och titta upp, gärna upp i taket, så att du inte faller framåt.
   Till dig som haft nytta av något jag sagt under ridpass: Är jättenyfiken på exakt vad som hjälpte, berätta gärna mer!
   Till dig som bad om bild på mig till häst: Du kanske har tur snart? ;) Nejmen en kompis till mig ska åka med då jag ska sköta hästgården själv i december, tänkte "tvinga" henne att fota mig och ponnyn jag rider! ^^
   Men visst, ni får en teaser, dock ett antal år gammal, haha...
 
   Och, med risk för att upprepa mig för mycket, men tack, tack och tack :D
Vi är redo tidigt!

   Om man är ute länge är det bra att ladda upp med reflexer tidigt!
 
 
   (Är lite ledsen över att det inte finns ett grått schabrak i samma ton som den snygga tröjan :c)
 

  Uppdatering idag! Är himla nyfiken på vad som komma skall - jag trodde först att Fornkungens Bergsväg skulle öppna snart, men nu är jag förstås inne på Dinodalen-tåget med alla andra. Tror ni att glaciären smälter ytterligare lite idag?
Det är skillnad på kritik, hot och hat

Jag har fått ett mejl av en person som säger sig stå bakom det här. Jag tänker dock lämna kvar inlägget - för nätmobbning är inte okej och det blir inte bättre av att vi gömmer det.
 
   Jag väljer att per automatik tro bra om folk, för det är så äckligt trist att gå genom världen och tänka sig att varje människa man ser är en fiende. Hur jobbigt skulle inte det vara? Hela tiden vänta sig en attack från någon man inte ens känner.
   Därför tar jag för givet att då jag ber om hjälp att förbättra mina videor så kommer jag få respons från intresserade tittare som 1) vill titta på videor jag lägger upp, 2) vill hjälpa mig att förbättra dem och 3) kan bete sig som normala tänkande människor.
 
   Tyvärr glömmer jag att vissa spelare, i synnerhet de man tror ska vara de allra klokaste, ofta gömmer sig bakom datorskärmen och beter sig som svin. Jag fick idag en sjukt äcklig och obehaglig kommentar som får mig att känna mig oerhört illa till mods. Efter att ha läst respons om mina videor, som verkar komma från någon som från början inte har alls samma intressen som jag har (vilket redan där får mig att undra - varför titta på videor om hästspel om de inte ens är intressanta?) får jag i slutet denna kommentar.
 
   Känns det här som en kommentar som kommer hjälpa mig med mina videor? Nej. Känns det här som en konstruktiv kommentar? Nej. Känns det här som en hotfull kommentar? Ja. Sen att den här människan sitter x antal mil ifrån mig (hej IP-adress) gör inte mig gladare. Känns det verkligen lämpligt att lämna en text om en kvinna som ska brännas på bål för att förbättra mina videor?
 
   Det här är inte okej. Det är inte okej att lämna en anonym kommentar och hinta om att jag är en dålig människa (de som jag "lämnade kvar att ruttna längs vägen" - kliv fram tack, för jag har inte en aning om vilka ni är) tillsammans med en text som är klart hotfull. Det finns inte en chans på jorden att jag tänker låtsas som att det här är okej. Det är inte bara jag som tycker att det här är obehagligt, utan de flesta som nu har sett texten tycker att den är obehaglig.
 
   Tycker ni inte om det jag gör? Det finns ingenting som håller kvar er. Ni behöver inte läsa bloggen, ni behöver inte titta på mina videor, ni behöver inte följa mig någonstans alls, blockera mig i spelet för allt jag bryr mig, men våga inte komma och hota mig. Om ni stör er på mig är det bättre att ni bara låstas som att jag inte existerar för jag kan lova att både ni och jag mår bättre av det.
   Gillar ni det jag gör? Ni är hur välkomna som helst att stanna.
 
   Hint - kryptiska kommentarer hjälper inte en person med Aspergers samt ångestsyndrom. Det här är bara fegt. Författaren får gärna komma fram, för jag är något sanslöst förbannad över att en sån här kommentar dessutom lämnades anonymt.
 
   (Stort tack till er som däremot lämnat konstruktiv kritik, ni har redan hjälpt massor!)
Kanske blir en liten väntan nu

 
   Jag kan inte lova att det kommer Horsez-videor på rullande band, utan det kanske kommer lite annat emellan. Igår spelade jag klart hela spelet på min andra karaktär, så nu minns jag hur jag ska göra på många svåra ställen. Återigen känner jag (som jag har sagt; minns dock inte om det är i en video som redan är postad eller om det är i början av vecka 2) att det här kanske inte riktigt är menat att vara ett barnspel, då det ibland pratas om lite tyngre ämnen samtidigt som det faktiskt är ett spel som får folk från hela världen att slita sitt hår...
 
   Till er som har spelar Horsez själva - vad tycker ni är svårast i spelet? Jag hade mest problem med att hitta lägerelden under vecka 5... Inte lätt då man inte har spelat på flera år!
Vet ni vad jag har gjort?

   Jag har köpt ett nytt tangentbord! Yaaaay! Jag avskyr tangentbordet jag har och då jag fick ett erbjudande om 20% rabatt på Cdon.com blev det alldeles utmärkt att skicka efter ett nytt. Även med frakten blir det 90 kr billigare än i butik, det är inte illa :D Sen har mamma fixat en ny datormus till mig också (den jag har haft nu är inge vidare, batterierna glappar hela tiden), så nu väntar jag bara på att tangentbordet kommer och sen är jag glaaad :D
 
   Kan knappt vänta på att få gå till posten och hämta ut det här, äntligen kommer jag kunna lyssna på musik utan att behöva tabba ner allt jag har uppe för att kunna byta låt (y) (Haha ja det är det jag ser fram emot mest)
 
Vecka 1 är färdig

   Två timmar och 45 minuter, asså herregud vilket långt spel det här är... hade inte räknat med att det skulle bli så här långt, jag är ju inte ens en fjärdedel igenom spelet...
 
Videorna rullar på

   Det känns som att jag har spelat in i flera timmar men ändå är jag knappt halvvägs in i vecka 2 på Horsez. Långt spel! Just nu håller jag på och sparar torsdagen från vecka 1, men jag tror att slutet av veckan tog riktigt lång tid att spela in. Jag kan leva med att det tar en stund att ladda upp videon på YouTube, men det tar sån himla tid att spara i WMM! Tror att jag väntar med att klippa Horsez och sparar ett antal Horse Life 2-videor istället, eftersom de är mycket kortare och går snabbare att spara.
 
   Nu ska jag dock lyfta en SSO-grej, och det gäller den kommande nya hästen. Sharada är i lvl 13 och som många av er vet brukar jag köpa ny häst då den jag nyss har levlat är färdig. Jag vet dock inte hur jag ska göra här! Jag vet nämligen att jag vill köpa Darko, men vi vet inte än när den nya hästrasen kommer. Jag vet ju att jag vill ha en häst från den rasen, det finns inte en tvekan om saken trots att jag inte har sett rasen än. Men, kommer jag hinna köpa Darko och levla upp honom helt eller ska jag vänta på den nya rasen så att jag kan köpa en häst direkt då de kommer?
   Jag har iofs tid att vänta med Darko för drömmen är att köpa honom lagom till då snön kommer. Eller jag tänker mig verkligen honom som en häst ute i snön. Jag har faktiskt redan gjort en lineart till en redigering med honom, som jag har haft i huvudet jättelänge...
 
   Ååååh jag är så taggad på nya hästrasen, tycker den ska komma nununu!
Hösten är verkligen här nu

 
Jag diggar lvl 16

   Den här stickade tröjan är ju underbar *-*
 
 
Jag fick alltså ordning på det hela

   Fick kapa videorna itu men i slutändan fick jag upp dem iaf... Tänker inte spela in något idag (för jag tänker då rakt inte sitta och prata med mig själv framför datorn då det är folk hemma), men tar onsdagen, om inte ett par dagar till, i morgon. Följande videor kommer framöver dyka upp förutom fortsättningen av min Ride Through:
 • En video med alla cutscenes från Horsez, utan något emellan
 • Videor som visar alla tävlingsbanor i terräng, hoppning och dressyr från Horsez
 • Videor som visar alla tävlingsbanor i terräng, hoppning och dressyr från Horse Life 2
 • Videor som visar alla skogsritter med uppdrag från Horse Life 2
   Bara det blir rätt mycket, men det är sånt som jag spelar in utan kommentarer så jag tar lite i taget då jag känner att jag har tid/lust. Horse Life 2 ska jag faktiskt börja med nu direkt, för jag vet att många vill se mer från det spelet!
 
   Blogg och SSO-spelande (för att inte tala om Jorvikipedia) blir lidande av mina videoinspelningar, men jag känner lite "äh, roligt måste man ju ha också". Jag har inte så mycket spännande att komma med då det gäller SSO just nu, och jag kommer antagligen inte heller ha något innan kommande uppdateringar. Eller jo nu ska jag inte överdriva, jag har några grejer jag ska ta upp, men det är inte mycket. Jorvikipedia ligger lite på is för min del för jag har helt enkelt så mycket att göra så jag vet inte ens vad jag ska börja med. Jag har inget sug alls, men hoppas att det kommer tillbaka snart.
 
   Hur som helst - jag kan inte lova att det kommer fler videor just idag, men det kan hända att det börjar rulla in. Man får se vad man har lust med!
 
   Tre delar på denna bild är redigerade - kan ni se vilka?
Horsez, Vecka 1 - Tisdag

 
Horsez, Vecka 1 - Måndag

   Tisdag kommer upp senare idag!
 
 
Kämpat så mycket

 
  Jag vet verkligen inte vad jag ska ta mig till med Horsez... har kommit fram till att problemet uppstår då jag har sparat filmen i Windows Movie Maker, för då går den inte att spela upp alls. Något om kryptering - men jag har gjort exakt samma saker som jag har gjort med alla mina andra videor... usch, jättejobbigt och jättetråkigt är det.
 
   Jag satt uppe och panikade över det här långt in på natten, får se om jag lyckas lösa problemet idag - annars blir det helt enkelt inte några filmer alls :c
...jag fattar inte

   Är det något fel på YouTube? Den säger hela tiden att min Horsez-video har fel format men det är EXAKT samma format som det varit på övriga 180 videor som redan ligger upp på min kanal... åh jag blir så arg och irriterad, här sitter man och jobbar arslet av sig åsså vägrar YouTube att samarbeta :(
Genom natten

 
 
   Sorry, Horsez-videon vill sig verkligen inte... jag vet inte vad jag gör om jag inte får upp den, jag orkar seriöst inte spela igenom skiten igen...
Oh dear...

   Jag insåg medan jag spelade Horsez att jag kunde seriöst inte komma igenom en vecka åt gången. Och jag tyckte att ta en dag åt gången, det skulle ge för korta avsnitt - så stängde jag ner spelet för att klippa ihop måndagen och tisdagen. Filmmaterialet blev en timme och tio minuter.
 
   ...jag tror det får bli dag för dag framöver.
 
   Del ett av Horsez, som blir Vecka 1, Måndag & Tisdag, kommer upp någon gång ikväll!
ÅÅÅH så surt

   Jag var jättetaggad på att börja spela in Horsez, men jag har någon förbaskad granne på våningen under som verkar försöka borra sig genom väggen så det finns inte en chans att jag kommer höras :( Det värsta med att bo i ett lyhört lägenhetshus! Jag vet inte hur jag ska lösa det här för jag vet ju inte hur länge de ska hålla på och störa...
 
   Jag loggade in på SSO tidigare i morse (jag har varit vaken sedan fyra - var så trött igår att jag gick och lade mig halv åtta på kvällen och somnade direkt) och gjorde dag 1 av Big Bonny-uppdragen. Jag har kommit fram till följande:
 • Det är oerhört irriterande att det står Big Bonnie i uppdragstexterna trots att hon heter Big Bonny
 • Big Bonny är nästan lika odräglig som James
 • Jag tycker synd om getingarna som inte riktigt verkar hitta hem
 • Det var nice att få se sig själv jagas runt av getingar - kul att uppdragen har utvecklats så mycket!
   Det var typ det. Åh btw, jag har fixat till inlägget jag försökte skriva tidigare i veckan där jag beskrev hur en dag på hästgården ser ut, så om ni är intresserade kan ni kika tillbaka i arkivet.
Infobladen

   I onsdagens uppdatering kom det nya informationsblad till spelarna - nu kan vi lära oss mer om våra medspelare med bara ett knapptryck! Jag älskar det här och pratade själv om idén då jag var på Pixel Tales kontor i våras, så jag är jätteglad över att det här kom till spelet.
   Jag kikade in på SSO's Facebook via mobilen då jag var bortrest och såg att ungefär 99% av kommentarerna av den här funktionen var oerhört negativa. Spelare som tyckte det var stalker-aktigt, att det uppmuntrade folk att hacka, att de banne mig inte ville visa upp vad de hade för andra - jösses vilka trista kottar! SSO tycker jag inte riktigt har uppmuntrat till det sociala i och med:
 1. Ingen riktig möjlighet att söka efter andra spelare
 2. Man har aldrig ens kunnat se vilken nivå spelaren är i om man inte står direkt framför denne och kan klicka på den
 3. Man har aldrig haft en aning om hur många hästar spelaren har
 4. En jobbig censur som man måste jobba sig runt gör åtminstone så att jag är lite svalt inställd till chatten
 5. Klubbfunktionen har aldrig vidareutvecklats
   Men nu HÄNDER det ju saker! Äntligen kan man se något om andra spelare! Jag kan genom att klicka på en spelares namn i chatten se massvis med bra grejer! Okej, jag förstår kanske inte varför ryktesnivåerna visas, men jag tycker det är en sjukt bra funktion!
   Om det är något jag saknar är det:
 • Titel i klubben. Om man klickade på mig skulle man då t. ex. se att jag är Mästare i Night Guards. Men sånt kanske vi får i samband med den uppdaterade klubbfunktionen framöver?
 • Eget presentationsblad. Dock kan jag förstå om SSO-teamet inte vill ha in ett sånt, för risken finns (trots censuren) att folk skriver olämpliga saker.
   Förutom det är jag supernöjd och jag tycker det här var en superkul grej, tummen upp till SSO! Det absolut bästa vore dock om man kunde välja vilka delar man vill visa - personligen har jag absolut inget emot att visa hur långt jag har tagit mig med mitt spelande, men tydligen finns det ju de som vill gömma allt allt allt av någon anledning. Då kanske det är bättre att kunna kryssa i att "Ja, jag vill visa hur många guldstjärnor jag har hittat", "Nej, jag vill inte visa mina ryktesnivåer" osv.
 
   Och glöm inte - om man inte vill ha sitt konto hackat ska man inte dela ut sitt lösenord. Punkt.
 
   Vad tycker ni om de nya infobladen?
Kavaletti

 
I'm hooooome!

   ÄNTLIGEN! Är så trött i kroppen så det finns inte, haha...
 
   Just nu håller jag faktiskt på och sammanställer en lista med hästdatorspel. Varför? Mitt stora hopp är att jag en dag ska spel åtminstone ett par av dem. Jag har tidigare försökt skapa önskelistor med datorspel på Amazon.com men det har inte gått så bra, men idag gick det! Vissa är jättebilliga, vissa är dyrare, några är svåra att få tag på numera. Kanske inte blir så att jag köper något alls, snål som jag är. Man får se hur det blir i slutänden, för några kanske inte ens går att spela på lite nyare datorer.
   Men! Jag har sålt mina gamla iPhone (till min chef för symbolisk summa, haha) så jag ska ta de pengarna och köpa ett nytt tagentbord. Vet inte om jag orkar åka och fixa det i morgon, men jösses vad jag ser fram emot det! Tagentbordet jag har just nu är verkligen budget och mitt musiklyssnande har minskat radikalt eftersom jag inte kan nå musiken alls från tagentbordet. Ser också fram emot en datormus som inte glappar!
 
   Så fort som jag är ensam hemma ska jag börja spela in Horsez som Ride Through! Jag vet att jag snackade om Penny Girl först men det passar verkligen bättre att ta något man verkligen, verkligen vill göra, för då blir inspelningarna så mycket bättre. PG ska förstås spelas in framöver, men jag har inte ens kommit igenom hela spelet än. Jag hade en tanke på Full Fart I Stallet 2, men eftersom spelets cinematics inte visas på min dator (samt att spelet buggar så mycket så jag kan bara spela det eftersom jag kan det helt utantill) så tror jag inte att det blir någe bra att spela in. Flera har önskat spelet Ride!, men jag tycker det är så himla svårt... Har fått ett tips om Arvet Från Rosemond Hill (som jag har haft stora problem med på den här datorn) och om tipset fungerar så kan jag absolut lova att det blir en Ride Through av det spelet!
 
   För idag ska jag sköta om mina hästar i SSO och sen ser ni inte mer av mig förrän i morgon. Jag måste sova och ta igen mig, hehe...
Hemåt!

Ni har inte en aning om hur körd jag är - finns inte en kroppsdel jag inte har ont i! Jag har inte direkt skadat mig, men jag har varit i stallet kl 6 på morgonen hela veckan och ridit minst två hästar per dag + allt runt om som mockning, städning och lite annat. Idag skrittade jag en häst i skogen klockan åtta på morgonen, vet ni hur kallt det är ute i skogen så tidigt numera?! Tack och lov för att jag hittade ett par vinterridhandskar...

Jag hade tänkt skriva ett lite längre SSO-inlägg men sen kom jag ihåg att min blogg-app på både mobil och padda spunkar sönder så jag tar det ikväll istället. Adjö för stunden!
Vitt på svart

 
Nattlig tur i sädesfälten

 
Visste ni att...?

   ...Horsez är det enda spelet jag någonsin spelat där man får longera en häst? Nu är det visserligen ett föl det gäller, men ändå...
 
   Jag funderar på om Horsez ska bli min nästa Ride Through, för det är ett jättesvårt spel som många har problem med och dessutom är det så fantastiskt vackert så jag tror att även de som inte har spelat det själva skulle uppskatta det. Jag vet dock inte hur jag skulle dela upp avsnitten - en speldag i taget? En spelvecka i taget? Tveksamt om hur jag ska göra det för att det ska bli så effektivt som möjligt...
 
 
   Så himla synd på ett så pass bra spel att hästarna ser ut som Garnoks avkomma... fölet ser så mycket bättre ut än de vuxna hästarna, det är trist...
Den svarta giganten

 
Ljuset finns kvar i mörkret

 
   Är inte det här en himla häftig syn? Observatoriet lyser i fjärran och ridhuset strålar i natten. Jag älskar hur ridhusets ljus fungerar - så här var de inte i den originala Star Stable-serien!
   (Ja, månen är redigerad)
Inflikar snabbt -

Om ni ser Esme i spelet behöver ni inte oroa er över att jag är hackad eller något, jag är fortfarande bortrest men har idag lämnat Esme i Siri Moonbears kapabla händer :) personligen loggar jag inte in förrän på fredag!Ponny i rosa

 
Photoshop för SSO-spelare - Punkter att tänka på

   Det finns miljoner småsaker att tänka på då man redigerar, och om man vill bli bättre ser man hela tiden negativa saker med vad man gör. Det kan vara så att man sparat en bild man jobbat med i många timmar och plöstligt inser "nej, skuggan där ser ju helt fel ut" eller "aj då, nu glömde jag den där detaljen". Försök vara förberedda på vad ni gör, så blir det lättare för er!
 
   Saker att tänka på:
 • Om du redigerar genom att klippa-klistra bilder, tänk på att bilderna ska ha samma ljus över sig. I SSO rör sig solen. Om du fotar två olika sidor av t ex. en häst, se till att vända på den så att du slipper komma på sen att du har två helt olika färger på samma häst.
 
 • Det kan vara krångligt att jobba med en bild som har för många lager. Försök sortera dina lager så att du lätt hittar tillbaka till dem - du kanske vill döpa dem, eller göra flera detaljer på samma lager för att slippa ha för mycket att ha reda på. Se bara till att du alltid målar/redigerar på det lagret du tänkt dig!
 
 • Om du redigerar en häst i rörelse, se till så att du faktiskt har koll på hur hästar rör sig - kolla på referensbilder för att se hur hästen rör sig i sina olika gångarter och jämför med din bild; blir det realistiskt?
 
 • Vad är du ute efter? Realism eller bara en rolig redigering? Om du är osäker på hur olika saker ser ut, t ex utrustning på din häst, kolla upp det! Bättre att kolla upp sånt i förhand än att behöva störa sig i efterhand på en redigering man slarvat med.
 
 • Självklart, glöm inte att spara ofta. Olyckan kan vara framme när som helst att redigeringsprogrammet brakar eller att datorn själv hittar på dumheter. Ta inga risker med ditt arbete!
 
 • Innan du känner att du är helt färdig, försök titta på din redigering med kritiska ögon. Detta är svårast då man är ny inom redigeringsträsket. Jag kan lova att då man har sparat sina första redigering kommer man titta på den redan nästa dag och se minst tio saker som man VET att man kunde ha gjort bättre. Lär dig av det! Hitta felen och fundera på hur du ska göra för att förbättra dem nästa gång. För varje gång du redigerar kommer du få det lättare och lättare att hitta dina egna svaga punkter, och du kommer bli duktigare och duktigare på att dölja dem för omvärlden!
 
   Mina största svagheter är ben och hovar, som jag tycker är svåra att rita. På vissa redigeringar har jag varit lat och dolt hovar med buskar och högt gräs!
Skogsstigen

 
En häst och en annan häst

   Medan jag var bortrest sist fick jag denna kloka kommentar av Cassandra Watersmith:
   "Jag har tänkt på en sak. Jag har spelat Starstable i cirka en månad och alla bloggare som spelade innan hästfunktionen kom säger ju alltid hur mycket de älskar sina starthästar och så och tycker att alla spelare borde göra det, för att man fick skapa den själv. På den tiden så hade man ju bara sin starthäst att rida runt på och då fick man ju ett band till den. När jag gjorde min starthäst så blev jag skitnöjd med den men sedan när jag såg att man kunde köpa finare hästar och till och med ponnyer! Jag blev direkt kär i den vita ponnyn och den hamnade direkt i mitt stall. Då glömdes starthästen bort och hon stod i ett hörn i stallet. Det blev ponnyn som blev min soulriderhäst för vi klickade direkt. Så min slutsats är att vi som började spela efter att hästfunktionen kom har mycket sämre relation till våra starthästar. Har du något förslag hur vi ska hitta tillbaka till dem?"
 
   Jag behövde lite tid på mig att fundera över det här. För mig, och för många andra, är det en sådan självklarhet att starthästen betyder mest. Jag som har spelat sedan de tidigaste dagarna red ju runt på min Ash i över ett år innan hästfunktionen slutligen kom till spelet. Trots att man ibland kanske blir lite trött på sin starthäst så är det den många har gjort allt med - jag har gjort allt med min Ash. Jag har inte haft hjärta att skicka honom till Hästön ens en enda gång, för det är en sådan självklarhet att han alltid ska vara där i närheten.
 
   Men jag kan absolut förstå att man som ny spelare hamnar i ett annat tänk. Man kanske inte vet något om spelet, man väljer ett Jorvikiskt Varmblod - och sen blir man inkastad i Jorviks stora värld. Och överallt finns det hästar som är så häftiga så man vet knappt vilken man ska vila blicken på. Hästar med alla möjliga tänkbara färger, ulliga ponnyer, mäktiga Friesrar, maffiga Andalusiers, slimmade Araber, charmiga arbetshästar - tänk att som ny spelare idag komma in i spelet och känna "wow, vilka häftiga hästar det finns". Om jag hade börjat som ny spelare på dagen idag hade jag antagligen direkt börjat köpa nya hästar. Det är klart att om man börjar nu, och köper hästar så fort som man får chansen (vilket jag tror många gör), då får man inte samma band till sin starthäst.
 
   Visste ni att många tror att Iddy är min starthäst? Han var den allra första hästen jag köpte och jag har därmed ridit runt på honom mycket, men det är Ash som är min allra första.
 
   För att besvara Cassandras slutgiltiga frågeställning - hur ska man hitta tillbaka till sin starthäst? Jag känner faktiskt lite samma sak i dagsläget, för Ash glöms bort lite. Jag tvekade så länge med att köpa min apelkastade Oldenburgare Sharada, för jag var rädd för att Ash skulle (bokstavligt talat) blekna i jämförelse med hennes starka hårrem. Vilket han gjorde.
   Om man nu vill finna sin första häst igen tror jag det är ganska bra att "tvinga" sig själv att rida runt på dem ibland. Jag kan säga att jag gör alltid huvuduppdrag med Ash, vilket brukar leda till att jag glider runt på honom även då uppdragen är klara.
 
 
   Vad tycker ni om era starthästar? Älskade eller bortglömda? Och hur kan man lyfta fram en bortglömd starthäst igen?
En dag för mig på hästgården

   Jag är ju bortrest rätt ofta numera och jag tänkte berätta lite om hur mina dagar ser ut.
 
Vardagar:
  Om jag har morgonfodringen är jag i stallet kl 6 och fodrar stråfoder och kraft till alla elva hästar, sätter betfor i blöt till lunchen + ger stallkatten mat. Om hundarna har följt med ner får de också mat där. Efter det går jag upp till huset och äter frukost - om jag inte har stallet på morgonen äter jag frukost vid kvart över 6.
   Sen går jag ner till stallet och byter täcken på de hästarna som har haft täcken på natten. Jag släpper ut alla hästarna efter vilka hagar de går i, sen börjar jag mocka. Om min ena chef kör sin nordsvenska travare brukar jag följa med (mest för att öppna grindar på vägen och stoppa eventuella bilar innan vi blir påkörda), sittandes över sulkyns ena däck (vilket är ASKUL). Någon gång runt halv nio-halv tio fikar vi innan vi fortsätter med det som nu ska göras för dagen. Det sista jag gör innan lunch är att fodra betfor i alla boxar.
   Efter lunch runt tolv eller ett brukar jag ofta vila någon timme (vilket behövs, haha). Efter det brukar det komma en liten flicka som rider en av gårdens ponnyer och då plockar vi in hästar så att jag kan rida med henne. Oftast har jag hunnit med så pass mycket innan dess att jag har det lugnt efter det fram till kvällsfodringen, och då hjälper jag istället till med saker uppe i huset.
   Saker som jag ofta hinner med på en dag kan innefatta:
 • Rida en till tre hästar
 • Elda skräp
 • Mocka
 • Sopa stallarna varje gång vi fodrat stråfoder
 • Köra in spånbalar i stallarna
 • Städa sadelkammare
 • Åka med travhästen till den lilla granngården (ägd av samma familj) där de har en rundbana
 • Köra vatten till hagarna
 • Hämta ved
 • Trixa med gårdens hemsida
 • Mejla olika kottar då gårdens hemsida inte går att göra något åt (vilket tyvärr händer ofta, uäck - det här är inte den första hemsidan jag sköter åt någon annan och det är ALDRIG så att jag kan göra allt själv för en massa saker ska alltid vara spärrade... känns sjukt då man betalar så mycket för sidorna!)
   Sen finns det ju alltid de här spontana grejerna som alltid dyker upp då man håller på med hästar - inte en dag är en annan lik! Den här veckan var det t ex. en häst som bestämde sig för att han absolut ville spendera tid med ett sto han kärat ner sig i, så han rev ner ett staket på vägen till henne...
 
Helger:
   Om jag är på gården en helg är det ett kort ridläger som gården har i samarbete med min hemkommun (det var på ett sådant jag hamnade där för åtta år sedan). Det innebär att jag är ungdomsledare till upp till åtta barn/ungdomar. Det är tre löpande grupper med fasta deltagare och jag är alltid med en av dem (dock ska jag ha båda de andra grupperna någon gång under hösten).
   Jag är i köket kvart över 7 (woho, sovmorgon!) och plockar fram frukost. Halv åtta går jag runt och väcker barnen. Då allt är undanplockat efter frukosten går vi alla till stallet och hjälps åt att släppa ut hästarna i hagar och ordnar saker som att fylla hösilage, köra ut vatten, plocka undan i stallarna, städa sadelkammare osv. Sedan åker barnen iväg med ena chefen till stan för dagsaktiviteter och jag fortsätter i stallet med det som nu är kvar. Barnen är tillbaka till lunch och efter det rider de. Oftast är jag med som medhjälpare på marken, eftersom många av dem inte har någon hästerfarenhet utanför de här lägrena. Om jag har tur får jag rida med på hästen jag brukar rida (just nu rider jag ett rödhårigt, femårigt ponnysto som är lite svårriden men helt fantastisk).
   Då allt i stallet är klart brukar jag försöka hitta på någon kul lek med barnen, ofta kör vi populära lekar från sommarens ridläger. På kvällarna brukar vi titta på tv tillsammans.
   På söndagarna åker barnen hem och det är ett galet tempo hela dagen. Innan klockan halv tolv har de hunnit med att både rida och äta lunch och då de åker städar jag rummen de har bott i - sen börjar vardagsrutinerna igen.
 
   Det är ett oerhört tungt jobb jag har där, men jag visste vad jag gav mig in på och jag har så sanslöst roligt. Tyvärr är det här inget jag kan leva på, för lönen jag får är mest symbolisk. Känns lite jobbigt, för det här är verkligen drömmen! Ridmässigt är det ju helt fantastiskt, eftersom jag verkligen har klickat med ponnyn jag rider just nu och ridning är det jag lever för.
 
   De sista två månaderna har vi ju haft valpar på gården, och den sista åkte nu i veckan. Det har varit en himla massa jobb med de fyra små skruttarna, men det har varit grymt roligt! Denna lille herre uppskattade dock inte alls då jag skulle ge honom hans första bad, haha... jag tror att jag var mer blöt än han var i slutänden! Redan nästa dag passade han ju dock på att dyka rakt ner i en lerpöl så då fick han sig ytterligare ett bad, skrutten
Grålle i gult

 
Iväg igen

   Åker till hästgården idag, kommer hem någon gång under veckan. När? Inte den blekaste. Jag glider runt lite hur som haver här... Blir inte så jättehög aktivitet här men det kommer tidsinställda.
   I december ska jag ha ansvar för hästgården några dagar igen, men då åker en av mina bästa vänner med för att jag ska slippa vara helt ensam - om jag har tur kanske jag får med mig några ridbilder hem, det vore kul ^^
Ännu mer Penny Girl

   Då tiden finns blir det Ride Through... känns som att det behövs, för den information som just nu finns om spelet på internet är typ värdelös.
 
 
 
 
 
 
 
Askdansaren

   En SUPERSLARVIG edit som inte riktigt blev som jag tänkt mig, men jaja. Jag har lite för dåligt tålamod idag, helt enkelt.
 
 
My Horse And Me ~ Komplett Ride Through

   Ridövningar, hoppträningar, minispel, hästskötsel och hopptävlingar - hela spelet går nu att se här!
 
 
Videor på ingång

   Åååh, är så himla arg på TV4 som inte kan se till så att Alexander Bard inte mobbar folk! Okej om folk inte sjunger ordentligt men det är inte okej att han hela tiden går på folk för hur de ser ut! Niklas Musco är helt underbar som satte Bard på plats - kan en människa inte få ha en klädstil som man trivs med ens i denna dag?
 
   Jag ska inte klaga mer på Bard (trots att jag verkligen avskyr människans beteende; han bryr sig mer om sångarnas utseende än hur de sjunger) - okej, nu gjorde jag det ändå. Nejmen, jag har spelat in videor i några timmar nu. Det som tar längst tid är att spara videorna, själva inspelningarna har gått rätt snabbt ändå tycker jag.
   Vad spelar jag in just nu? Jo, allt som jag än inte har visat från My Horse And Me. Jag har spelat in allt förutom hoppbanan på Elitnivå, som jag ska fixa så fort som videon jag nyss spelat in har sparats. Blir mycket väntetider, eftersom datorn inte klarar Movie Maker på full rulle samtidigt som jag spelar in.
   Videorna borde iaf komma upp innan midnatt, alla fem som det blev i slutänden ^^
Stopp en sekund

   Innan ni börjar fråga mig saker om ArcheAge - kom ihåg att jag inte ens vet vilken server jag spelar på, så vilse är jag. Jag vet INGENTING, jag föreslår (som alltid vid svåra situationer) en hederlig Googling. (Duktiga Sabrina Eastforest förklarade lite om spelet på bilden nedan, ni kanske kan lära er något där)
 
   Jag hade en tanke om att jag skulle spela SSO, för de senaste dagarna har jag typ skött om hästarna och loggat ut direkt igen, men den tanken går i graven en stund - jag tänkte nämligen att "nu fasen, nu var det länge sedan jag spelade in en video"...
ArcheAge

   Häromdagen bestämde jag mig för att testa spelet ArcheAge, som jag sett lite av på Instagram. Jag kan ärligt säga att jag inte fattar någonting alls, jag vet inte ens vad spelet går ut på, men det är iaf gratis... Och det var äckligt roligt att skapa en karaktär, haha. Får väl hitta tid till att testa igen - ni vet väl vid det är laget hur mycket jag uppskattar snygg grafik.
   (Jag vet inte vilken server jag spelar på, den började på "A" iaf...)
 
   Min karaktär Esmie som läser en bok för en katt...
Till Maggie Flowerlee

   En utmaning i sanning - men ÄNTLIGEN färdig! Jag redigerade och målade utifrån den fuxfärgade Morganhästen, som senare färgades blå. Jag har aldrig förr ritat vingar så det krävdes många referensbilder för att få dem bra men nöjd är man allt...
   Maggie, jag hoppas verkligen att bilden uppfyller dina förväntningar, trots att det inte fungerade med rosa moln!
 
 
Dagens projekt

   Idag har jag kämpat med den här... har varit ett himla jobb med att få de blåa tonerna rätt. Är fortfarande inte helt nöjd, men med tanke på allt arbete som leder fram till färgen så har jag inte så mye annat att ta mig till. Det önskades även rosa moln på himlen, men de skär sig något otroligt mot himlen i övrigt så jag tror nästan att jag måste skippa det... det funkar inte, helt enkelt, om man vill kunna titta på bilden utan att få ont i ögonen, haha. Synd, för rosa moln hade nog varit lite coolt!
 
 
Det nya området

   För... vi säger kanske en månad sedan, så såg jag en kommentar på SSO's Facebooksida där SSO-kottarna bekräftade att de jobbade på "nästa stora område". I uppdateringen igår bekräftades det ytterligare att vi kommer få ett nytt område inom kort - eller inom kort, inom ett halvår kan vi la säga nu, eh? Om man inte har fått något direkt datum ska man aldrig ta något för givet, och vi vet av erfarenhet att sånt här tar tid.
   Nu är det oktober. I slutet av den här månaden är det Halloween, och jag har känslan av att det kommer vara månadens största uppdatering. Vad händer till Halloween? Jo, antagligen kommer element från tidigare år att dyka upp (som min spindelgris), vi kanske får spela Pacman i slottets källare igen, det kanske dyker upp spöken runt om i Jorvik - kommer det bli en massa nya Halloweenmasker? Kommer det bli uppdrag istället för spökjakt? Kommer det bli nya kläder och utrustningsdelar i år? (Jag hoppas på det sista i vilket fall!) Man har inte en aning om vad som planeras just nu!
 
   Misty och jag hittade en spindelgris förra året
 
   Okej, Halloween åt sido - det blir antagligen en stor uppdatering. Förra året höll Halloween på i ett par veckor. Jag tar här alltså för givet att det inte blir nytt område i oktober, eftersom Halloween antagligen får vara i fokus. I december, då är det juluppdrag. Det hintades om att spännande saker händer redan innan jul - men vad exakt gäller då? Är det de nya hästarna, eller det nya området? Eller får det nya området vänta ända tills jul och nyår är över?
   Förutom häst och område så är det väl den kommande klubbfunktionen som jag är himla spänd över. Klubbarna är en enorm del av spelet och det är en funktion som har varit desperat efter en uppdatering. Härligt att det faktiskt händer något, och jag vet att jag inte är ensam om att se fram emot klubbrummet! Hoppashoppashoppas att det inte tar för lång tid, det är en funktion jag hoppas dyker upp asap...
 
   Btw, på tal om klubbar så håller vi på med en smärre omorganisering i klubben jag är med i. Vi kommer snart visa upp en webbsida för världen, vilket ska bli kul ^^ Vi måste bara få ordning på sidan först, hehe...
Oh. My. Gosh.

   Okej trots att jag är en nörd och skulle vilja följa upp titeln med kommande textrader från "Anaconda" så är det inte Nicki Minaj jag ska snacka om nu.
 
   Uppdateringen. Tre saker jag visste sedan innan, men jag visste inte när. Och sen en massa annat spännande...
 
   Den nya hästrasen? Jag vet vilken det är. Jag hörde rykten och kikade in lite extra i saken då jag letade efter Wiki-grejer. Ser fram emot den enormt mycket och väntar spänt på releasedatum... Ni som vet/har kollat upp det, om ni ska spoila för andra, gör det inte i mina kommentarer!
 
Många nya och häftiga saker för Ridklubbarna: kommer snart!
   Klubbrummet hörde jag om i våras. Och klubbfunktionen har behövt lyftas läääääänge. Äntligen säger jag, det här är något som verkligen behövdes för spelet! Det blir antagligen väldigt mycket lättare och trevligare för klubbar att fungera då de nya funktionerna kommer igång, inte sant?
   Och hur dösnyggt är inte det där? Det är oerhört häftigt! Dock undrar jag lite om klubbägaren kommer kunna ändra lite i rummet, för att få det att passa klubben bättre - men det kanske duger bara med detta fantastiska rum?
 
   Högtidsuppdateringar? Bring them on, I'm ready! Jag älskar spelets högtider och det verkar som att de kommer bli ännu bättre under andra halvan av 2014...
 
   Sen är det väl lite allmänt krafs, men nu är det väl ändå officiellt bekräftat att det inom några månader kommer ett nytt område till SSO, inte sant?
Mer från Penny Girl

   Har börjat med terrängritt och börjar lära mig att arbeta med kameran för att få bra bilder... riktigt häftigt spel, men jag tycker det är liiiite svårt... (sen hade jag velat ha en annan häst, har fått använda mig av två bruna... hade gärna haft en annan färg, för bruna hästar ser lätt så himla tråkiga ut i spel!)
 
 
 
 
 
Till Emma Mountainfoot

 
   Nummer två av de tre vinnarredigeringarna tillhör nu Emma Mountainfoot, som hade väldigt specifika önskemål som ledde till en intressant och rolig redigering. Jag har aldrig förr gjort en redigering med den här ponnyn, så det var spännande!
 
   Nu är det bara en redigering kvar, den blir annorlunda från mycket jag gjort förut så det ska bli grymt kul!
Penny Girl

   Efter att jag slutade i Polluxklubben för ett antal år sedan hände det lite grejer. Klubben bytte namn - och gav ut ett nytt datorspel. Tack vare en bloggläsare som alltid är min räddare i nöden då det kommer till datorspel har jag fått tillgång till spelet och provade det nu på morgonen. Jag gissar att jag har kommit igenom ungefär en fjärdedel allt som allt, men jag tänkte att jag ska spela in en Ride Through av det hela då jag har spelat alla fyra delarna en gång ^^ Mer info om spelet kommer framöver, tillsammans med fler bilder!
 
 
 
 
   Varför envisas det så pass med aachenträns i hästspel om de inte ens sitter rätt? Snokremmen ska vara UNDER bettet, för i jösse namn...
 

  I övrigt kämpar jag på med en av vinnarredigeringarna, men jag har blivit så sjukt beroende av serien Arrow så jag tror att jag måste se klart säsong 2 först... jag har undvikt den länge för att jag skulle slippa sitta och se alla avsnitt på en gång (för jag har noll självkontroll då det kommer till bra serier) och då jag väl tänkte att "äh, ett avsnitt kan väl inte skada"... jo tjena.
Det nuvarande projektet

 
Jag som skulle redigera...

   Jag hade planerat att sitta och redigera hela dagen idag, men nehepp. Istället blev jag medsläpad till mina pärons jobb, där jag fick hjälpa mamma med kontorsjobb. Positivt med det är dock att cheferna var så tacksamma för hjälpen så jag får nog en slant för det, hallelujah säger jag som fattig!
 
   MEN, nu farao ska jag redigera, har en superklar bild i huvudet och den här ska bli riktigt kul att ta tag i!
Nu är det väl ändå dags?

   Snart har Skördebygden varit öppen i ett år och fortfarande har inget hänt i den mystiska gränden på bottenplan i den gamla borgen Jarlaheim? Nä nu är det banne mig dags, dags för de tre affärerna att slå upp sina portar och dags för oss att spendera tid i Jarlaheims smedja!
 
 
Helt ute i det blå

   Jag har faktiskt inte spelat SSO alls idag - eller jo det har jag, men inte på Esme. Siri bad mig att hämta presenten i Fort Pinta åt henne så jag gjorde det + skötte om hennes hästar. Annars har jag gjort en massa jättetråkiga IRL-grejer - plus att jag böjat titta på en ny serie. Jag är en sån som inte kan se ett avsnitt i taget, utan jag måste i princip se en hel serie från början till slut om jag nu väl har börjat. Gissa om jag får spunk på Sailor Moon Crystal som bara släpper nytt avsnitt varannan lördag? (Ååååh jag var så lycklig igår kväll över det nya avsnittet, men nu måste man vänta två veckor innan man får fortsättningen... jag har ju förstås redan läst mangan flera gånger om men man vill ju se det!)
   Hursomhelst så har jag börjat titta på Arrow, baserad på DC Comics superhjälte Green Arrow. Jag har stenkoll på Marvel men är inte så mycket för DC Comics, så jag har dålig koll på karaktären sedan innan men serien är åtminstone så pass bra att jag inte kan slita mig! (Nördfakta för er som inte är så superhjälte-insatta: DC Comics har superhjältar som t ex. Superman, Batman och Wonder Woman medan Marvel har t ex. X-men, Spider-Man och Hulken, och jag läser/tittar helst på Marvel-grejer)
   Okej, jag måste logga in på SSO idag och göra dagens uppdrag, kanske även levla lite, men ett avsnitt till kan jag ju se nu...
 
 
   I morgon ska jag fortsätta med nästa vinnarredigering, btw ^^
Bildstölder på Instagram

   I går blev jag länkad i en kommentar på Instagram, då en annan användare hade hittat en av mina redigeringar på vift. En tjej hade tagit en av mina äldsta redigeringar, kladdat på en massa extra man på Ash och satt vingar på Esme och sa sedan att det var hennes redigering. Jag kommenterade och bad henne att plocka ner bilden. Då jag imorse tittade igen hade hon blockat mig och tagit bort min kommentar. Jag kunde se att hon hade kvar bilden då jag tittade från mitt privata Instagramkonto.
 
   Sånt här är inte okej. Hon har inte bett om tillåtelse innan hon har kladdat på min bild och därför ger jag mig inte innan den är nere. Flera bloggläsare har redigerat mina bilder - men de har bett om lov innan. Det är en sån otroligt stor skillnad! De som ber om lov nämner dessutom att originalbilden kommer från mig, och då är det ju inga problem alls.
 
   En annan sak som hände var att en annan flicka skickade mig en bild på Direct. Hon hade redigerat en av mina bilder och visade upp den för mig, vilket jag tyckte var kul. Sen började hon lägga upp extra kommentarer och fler bilder; "jag hoppas att du re-postar de här och då vill jag inte att du länkar det här kontot utan jag vill att du länkar mitt andra" - maken till oförskämt! Jag tyckte verkligen inte att det var okej, särskilt inte eftersom hon postade fler kommentarer då hon undrade varför jag inte svarade. Jag svarade till slut att jag tyckte det var obehagligt att hon skickade bilder som hon nästan krävde att jag skulle re-posta, och då bad hon om ursäkt, för det hade ju förstås inte varit hennes mening. Ett bra slut på en konstig grej!
   Jag visar gärna upp de bilder jag får av följare och läsare, men det blir lite obehagligt då det låter "här, du får en bild av mig, nu kräver jag en länk av dig" - hur schyst låter det liksom?
 
   Men man märker där, hur konstigt det kan bli. Vissa tänker låtsas att de är helgon då de har stulit bilder, andra kan lätt tänka om och se att de kanske har framstått på helt fel sätt.
   En sak jag verkligen vill påpeka då jag ändå pratar om Instagram är de häxjakter som lätt startar vid bildstölder. Jag har sett så otroligt många elaka kommentarer på stulna bilder, där folk säger att tjuven borde passa sig noga, tjuven får motta hot och kränkande ord... Vem blir då skurken? Jag har bett mina Insta-följare om hjälp att få ner min stulna bild eftersom jag är blockad, men jag nämnde också hur viktigt det är att inte bli elak. Jag har kikat på saken igen via mitt andra konto, och min bild är kvar - men jag blir glad över att de många kommentarer som samlas på bilden är neutrala, om inte vänliga, och jag hoppas att bildtjuven förstår att det här inte är okej,
 
   Jag har bett mina följare om hjälp via en bild på min Instagram, som genast kommer tas ner då bildtjuven tar ner min bild. Jag vill inte hänga ut folk, men jag vill samtidigt inte heller låta folk sno mina bilder hur som helst, för det är allt annat än okej!
Tre år.

   Idag, den femte oktober 2014, har jag spelat onlinespelet Star Stable Online i tre år. Jag har sett det här spelet från de första stapplande stegen i allmänheten till idag där det verkar som att precis vad som helst kan hända. Jag minns då transporterna kom till Jorvik, glädjen att kunna gå upp över level 9, den stora dagen då Hästfunktionen kom och väldigt mycket därimellan. Inte bara har jag fått en grymt häftig spelupplevelse, jag har också träffat många otroligt härliga människor under den här tiden och jag tror verkligen att jag har genomgått en personlig utveckling för att kunna våga prata med andra över nätet. Jag har också tack vare det här spelet drivit fram en av Sveriges största Wikisidor, lärt mig använda Photoshop på många olika sätt, börjat med videoinspelning samt driver idag en av Sveriges största bloggar inom genren hästdatorspel. Det här har varit tre häftiga år framför datorn och jag hoppas att resan inte är slut ännu!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till Sally Hawklord

 
   Sally Hawklord var en av vinnarna i redigeringstävlingen och denna redigering har jag gjort efter hennes önskemål! Hästen skulle ha haft en korpfjäder i manen, men den fick tyvärr gå bort eftersom den inte hade synts mot den mörka hästen i det här ljuset.
   Jag hoppas att du gillar redigeringen Sally, och den finns nu även på din mejl!
OMFG

   Jag kikade upp lite och vad i hela friden? Yaaaaaaay!
 
 
Åh hej, jag har en blogg

   Min dag igår var helt sjuk. Började med att sitta i två timmar på arbetsförmedlingen, då jag väl fick träffa en handläggare kom de efter fem minuter fram till att "nej jag kan inte hjälpa dig, jag skickar dig till en kille som tar emot dig om två veckor", så jag knallar en bra bit i regnrusket för att komma till bussen, åker till Coop och plockar en kundkorg full med mat eftersom kylen var helt tom hemma - precis då jag ställer mig i kassan går brandlarmet och hela byggnaden ska utrymmas. Förutom det så mådde jag grymt illa så det passade ju jättebra... gick hem och surade tills min styvpappa kom hem och körde tillbaka mig till affären där jag ändå fick vänta ytterligare en halvtimme för att äntligen få komma in och handla... usch, gårdagen fungerade inte alls som jag ville. För någon som mig, som har ett handikapp som kräver planering och att planeringen följs, var det bland det värsta som kunde hända under en vanlig dag.
 
   Så, nu har jag klagat av mig! I går kväll satt jag i två timmar och skypade med Bergdotter och Gen. Allt det här tekniska är ju hur svårt som helst, haha, jag fattar inte hur skype funkar alls x) Men vi hade kul! Lite mer exakt vad vi sysslade med under de två timmarna kanske ni får ta del av någon gång framöver ^^
 
   Bild stulen från Gen, heh...
 
   Jag har grundläggande lineart klar till alla tre vinnarredigeringar, och har börjat klippa i en av dem... jag tror den blir klar senare idag ^^
Silvershadow xx

   Denna drömmare till häst är outbildad och grön i sin unga ålder, men hon är som en svamp som suger åt sig av allt. Gör något en enda gång med Sharada och hon vet exakt hur det ska gå till framöver - man men får se upp, för om det skulle gå fel till har hon det i gott minne till nästa gång. Så fort som ryttaren inte håller henne sysselsatt försvinner hon in i sin egna värld, och blir då frånvarande, långsam och nästan okontaktbar, men om hennes ryttare håller henne vaksam är hon en pigg, nyfiken och vänlig häst som gör allt som krävs av henne utefter bästa förmåga. Livet som ridhäst ute i Jorviks vildmark passar henne bättre än vilken galoppbana som helst!
 
 
   Namn: Silvershadow xx
   Tilltalsnamn: Sharada
   Namnbetydelse: Silvershadow betyder "Silverskugga". Sharada betyder "mogen" och har sitt urspring i Indien.
   Ålder: 3
   Ras: Engelskt Fullblod
   Lynne: Läraktig och nyfiken med mycket gott minne.
   Level: 15
 
 
Vinnare i tävlingen!

   Det här blev lite senare än planerat, men jag har haft en galen dag (i mycket negativ bemärkelse) så jag har inte haft tid.
 
   Tre vinnare blev det i redigeringstävlingen! Dessa är:
 
   Emma Mountainfoot:
   Emma önskade sig en redigering av en ponny med ryttare som galopperar genom Gyllenåsarnas Dal.
 
   Sally Hawklord:
   Sally önskade sig en redigering av en frieser med en ryttare i lång kåpa.
 
   Maggie Flowerlee:
   Maggie önskade sig en redigering av en blåskimrande, bevingad enhörning.
 
   Jag kan inte lova exakt när redigeringarna blir färdiga, men ni kan förvänta er att få dem innan nästa helg. Det kan hända att jag hör av mig till er under processens gång!
 
   Till alla er som deltog - tack så jättemycket för era fina bidrag! Om tiden tillåter kan det hända att jag håller fler sådana här tävlingar, så chansen finns att fler av er en dag får er drömredigering! :)
 
   Jag har börjat skissa på lineart till alla tre bilder, så det går framåt. Först av allt ligger dock en annan grej - jag köpte nämligen en ny häst sent igår...
Jag vet inte ens vad jag håller på med

   Som tidigare konstaterat så avskyr jag att rita någon som helst del av människokroppen och att göra det utan referens är nästan otänkbart - men så blev det ändå igår
 
   Idag avslutas tävlingen om en redigering! Tre stycken vinnare blir det... är ni nyfikna? ^^
Omotivation

   Jag har en kass dag idag, men jag sa ju att jag skulle skriva om uppdateringen so here goes:
 
   De flesta verkar tycka att uppdateringen var riktigt bra, och jag tror att jag tycker det också. Jag känner mig dock ganska neutralt inställd och det jag tycker är roligast är nog den oerhört enkla tillgången till 1500xp till sin häst varje dag. Det var nästan lite synd att man inte kunde köpa hela årets klädesset på en gång, men det är ju helt okej att vänta lite och få allting gratis också.
   Tårtan i Firgrove verkar vara uppskattad - jag har kikat på den, och köpte faktiskt en bit, men har inte gjort något annat än så.
   Sen det här med JA... jag vill nog tycka det är kul men jag lyckas inte riktigt med det. Man får väl se i morgon, antar jag...
 
   Nä jag vet att jag låter hur tråkig som helst, men jag tror att mitt huvud ställdes om till bitter-tant-som-hatar-världen-läget nånstans runt lunch. Jag låter blogg och allt vara tills jag har orkat rycka upp mig lite - även om jag syns i spelet lär jag inte ha chatten uppe, för jag har inte riktigt orken att vara trevlig just nu. Jag är tillbaka i morgon!
Oj så mycket idéer

   Jag började igår gå igenom alla bidrag som än så länge kommit in till tävlingen om en redigering. Ni har så otroligt mycket bra idéer, problemet är bara att med många av dem har jag inte en aning om hur jag skulle tackla dem. Jag behöver fortfarande jättemycket träning innan jag känner mig säker med vissa aspekter inom redigering och jag vill inte lova bort redigeringar till andra innan jag vet att jag faktiskt klarar det... annars kan det ju hända att en vinnare av tävlingen blir riktigt besviken och så vill jag ju inte ha det.
   Däremot finns det också många bidrag som jag känner "gud vad kul, det här vill jag göra", men jag kan inte heller välja ut 10+ vinnare för då blir jag aldrig klar. Typ tre stycken vore optimalt, jag måste bara kunna välja bort lite också...
 
   Tävlingen avgörs i morgon så om ni vill delta men inte har gjort det börjar det bli läge att göra det typ nu. Jag är jättetagg på att göra en serie redigeringar efter ett tema, men jag måste plugga lite för att veta hur jag ska ta mig an det hela... Tänkte att jag ska försöka börja med en av redigeringarna idag ^^
Den lilaklädda stadsvakten

 
Borde kanske utvärdera uppdateringen...

   ...men huvudet är inte riktigt med. Jag gick upp klockan sex i morse och hann med både hästutsläpp, valpvaktning samt mockning innan jag åkte från hästgården klockan nio och sen var jag ute och reste fram till klockan ett, då jag stapplade innanför dörren här i min Stockholmshåla... Sen gick jag ut ytterligare en vända för att gå några ärenden, så man är lite mör i kroppen efter den här dagen.
 
   Jag är nog lite mer levande i morgon och ni får lite mer uppdatering då. Just nu ska jag ändå kämpa mig igenom några fler lopp med Corinne (ja, jag kämpar med levlingen - tänkte köpa en ny häst så fort som Corinne är klar) och ska försöka fodra upp hästarna - hade tänkt köpa stallhjälp i fredags morse men tror ni inte att jag självklart glömde det? Alla hästarna är jättesura nu... typiskt.
   Som sagt, i morgon så.
 
Ser fram emot dagens uppdatering

Jag sitter på tågstationen och väntar på mitt tåg, och gudskelov så har jag internet igen eftersom det är en ny månad. Hallelujah!
Hursomhelst, idag är det ju en rätt spännande uppdatering. SSO fyller tre år på fredag och det kommer väl antagligen firas, eller hur? Sen vet jag inte hur det blir med smurfarna i JA, men det lär vi få se då det är dags för disco i helgen. Jag är nyfiken, men ändå liiiite avskräckt... Men man ska kanske inte ta ut förlust i förskott, right?

Jag lyckades få lite internet i går kväll och fick först då reda på det här hackningstjofräset som har pågått. Verkligen inte roligt! Jag är ju alltid inne på domedagsteorier så jag är jättenervös över vad jag kommer finna då jag väl loggar in igen. Antagligen är det väl lugnt men har man nära till nervositet så har man...

En halvtimme kvar till tåget går. Jag kommer hamna i Stockholm lagom till lunchrushen. Kombinera det med tunnelbana och torgskräck. Uuuuuuugh
Ponny i blått

 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.