Chrome Pointer

Bildstölder på Instagram

   I går blev jag länkad i en kommentar på Instagram, då en annan användare hade hittat en av mina redigeringar på vift. En tjej hade tagit en av mina äldsta redigeringar, kladdat på en massa extra man på Ash och satt vingar på Esme och sa sedan att det var hennes redigering. Jag kommenterade och bad henne att plocka ner bilden. Då jag imorse tittade igen hade hon blockat mig och tagit bort min kommentar. Jag kunde se att hon hade kvar bilden då jag tittade från mitt privata Instagramkonto.
 
   Sånt här är inte okej. Hon har inte bett om tillåtelse innan hon har kladdat på min bild och därför ger jag mig inte innan den är nere. Flera bloggläsare har redigerat mina bilder - men de har bett om lov innan. Det är en sån otroligt stor skillnad! De som ber om lov nämner dessutom att originalbilden kommer från mig, och då är det ju inga problem alls.
 
   En annan sak som hände var att en annan flicka skickade mig en bild på Direct. Hon hade redigerat en av mina bilder och visade upp den för mig, vilket jag tyckte var kul. Sen började hon lägga upp extra kommentarer och fler bilder; "jag hoppas att du re-postar de här och då vill jag inte att du länkar det här kontot utan jag vill att du länkar mitt andra" - maken till oförskämt! Jag tyckte verkligen inte att det var okej, särskilt inte eftersom hon postade fler kommentarer då hon undrade varför jag inte svarade. Jag svarade till slut att jag tyckte det var obehagligt att hon skickade bilder som hon nästan krävde att jag skulle re-posta, och då bad hon om ursäkt, för det hade ju förstås inte varit hennes mening. Ett bra slut på en konstig grej!
   Jag visar gärna upp de bilder jag får av följare och läsare, men det blir lite obehagligt då det låter "här, du får en bild av mig, nu kräver jag en länk av dig" - hur schyst låter det liksom?
 
   Men man märker där, hur konstigt det kan bli. Vissa tänker låtsas att de är helgon då de har stulit bilder, andra kan lätt tänka om och se att de kanske har framstått på helt fel sätt.
   En sak jag verkligen vill påpeka då jag ändå pratar om Instagram är de häxjakter som lätt startar vid bildstölder. Jag har sett så otroligt många elaka kommentarer på stulna bilder, där folk säger att tjuven borde passa sig noga, tjuven får motta hot och kränkande ord... Vem blir då skurken? Jag har bett mina Insta-följare om hjälp att få ner min stulna bild eftersom jag är blockad, men jag nämnde också hur viktigt det är att inte bli elak. Jag har kikat på saken igen via mitt andra konto, och min bild är kvar - men jag blir glad över att de många kommentarer som samlas på bilden är neutrala, om inte vänliga, och jag hoppas att bildtjuven förstår att det här inte är okej,
 
   Jag har bett mina följare om hjälp via en bild på min Instagram, som genast kommer tas ner då bildtjuven tar ner min bild. Jag vill inte hänga ut folk, men jag vill samtidigt inte heller låta folk sno mina bilder hur som helst, för det är allt annat än okej!


Molly mountaingirl

Nämen fy! så elakt att bara ta ens bild och säger att det är hennes/honoms :(

April Goldfall

Bildstölder gör mig så irriterad! Det är inte svårt att be om lov, det värsta som kan hända är att man får ett nej. Jag fattar inte heller grejen med att ta ära för andras verk, det skulle inte betyda någonting för mig om folk säger att den är fin/jag är duktig när jag ändå inte gjort den.

Alisa Goldstone

Bildstölder är det värsta jag vet. Förstår inte varför man inte kan fråga personen som gjort redigeringen i fråga. Nej fy, jag blir bara så irriterad på att folk inte kan hålla sina händer för sig själv, eller hur man nu ska säga. Varför ta äran för nått man inte gjort? Varför inte bara skriva ett inlägg på sin blogg och berätta vad man tycker om vissa redigeringar t.ex. lägga ut en av dina redigeringar och länka till dig och skriva att den är otroligt fin istället för att säga ''jag har gjort denna redigering, visst är jag bra''

MVH Alisa

My Bluebell

Du nämnde en facebooksida med olika bakgrundsbilder till redigeringar, jag har glömt vad sidan hette. Kan du snälla beräta igen vad den heter? :)

Svar: https://www.facebook.com/starstableonlinebackgrounds?fref=ts :)
Esmeralda Silverforce

Stephanie Snowhall

Det är hemskt! Jag råkade ut för det för ett par veckor sedan, fast inte med en redigering utan en vanlig sso bild. Hon ljög som en häst travar och hotade med att hon skulle anmäla mig om jag inte slutade. Jag fick hjälp från en massa följare att få bort bilden, men hon var så feg att hon blockerade mig, men jag håller fortfarande koll på henne via mitt irlkonto. Det fräcka av henne var att fråga om hon fick följa mig mitt under hysterin, nekade henne självklart.

Svar: Usch, det blir en sån himla obehaglig situation då tjuvarna börjar hota, det känns så himla vidrigt - har varit med om samma sak :(
Esmeralda Silverforce

Stephanie Snowhall

Usch ja! Nej, bildtjuvar ratar vi med en gång. Dom gillar vi inte.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.