Chrome Pointer

En häst och en annan häst

   Medan jag var bortrest sist fick jag denna kloka kommentar av Cassandra Watersmith:
   "Jag har tänkt på en sak. Jag har spelat Starstable i cirka en månad och alla bloggare som spelade innan hästfunktionen kom säger ju alltid hur mycket de älskar sina starthästar och så och tycker att alla spelare borde göra det, för att man fick skapa den själv. På den tiden så hade man ju bara sin starthäst att rida runt på och då fick man ju ett band till den. När jag gjorde min starthäst så blev jag skitnöjd med den men sedan när jag såg att man kunde köpa finare hästar och till och med ponnyer! Jag blev direkt kär i den vita ponnyn och den hamnade direkt i mitt stall. Då glömdes starthästen bort och hon stod i ett hörn i stallet. Det blev ponnyn som blev min soulriderhäst för vi klickade direkt. Så min slutsats är att vi som började spela efter att hästfunktionen kom har mycket sämre relation till våra starthästar. Har du något förslag hur vi ska hitta tillbaka till dem?"
 
   Jag behövde lite tid på mig att fundera över det här. För mig, och för många andra, är det en sådan självklarhet att starthästen betyder mest. Jag som har spelat sedan de tidigaste dagarna red ju runt på min Ash i över ett år innan hästfunktionen slutligen kom till spelet. Trots att man ibland kanske blir lite trött på sin starthäst så är det den många har gjort allt med - jag har gjort allt med min Ash. Jag har inte haft hjärta att skicka honom till Hästön ens en enda gång, för det är en sådan självklarhet att han alltid ska vara där i närheten.
 
   Men jag kan absolut förstå att man som ny spelare hamnar i ett annat tänk. Man kanske inte vet något om spelet, man väljer ett Jorvikiskt Varmblod - och sen blir man inkastad i Jorviks stora värld. Och överallt finns det hästar som är så häftiga så man vet knappt vilken man ska vila blicken på. Hästar med alla möjliga tänkbara färger, ulliga ponnyer, mäktiga Friesrar, maffiga Andalusiers, slimmade Araber, charmiga arbetshästar - tänk att som ny spelare idag komma in i spelet och känna "wow, vilka häftiga hästar det finns". Om jag hade börjat som ny spelare på dagen idag hade jag antagligen direkt börjat köpa nya hästar. Det är klart att om man börjar nu, och köper hästar så fort som man får chansen (vilket jag tror många gör), då får man inte samma band till sin starthäst.
 
   Visste ni att många tror att Iddy är min starthäst? Han var den allra första hästen jag köpte och jag har därmed ridit runt på honom mycket, men det är Ash som är min allra första.
 
   För att besvara Cassandras slutgiltiga frågeställning - hur ska man hitta tillbaka till sin starthäst? Jag känner faktiskt lite samma sak i dagsläget, för Ash glöms bort lite. Jag tvekade så länge med att köpa min apelkastade Oldenburgare Sharada, för jag var rädd för att Ash skulle (bokstavligt talat) blekna i jämförelse med hennes starka hårrem. Vilket han gjorde.
   Om man nu vill finna sin första häst igen tror jag det är ganska bra att "tvinga" sig själv att rida runt på dem ibland. Jag kan säga att jag gör alltid huvuduppdrag med Ash, vilket brukar leda till att jag glider runt på honom även då uppdragen är klara.
 
 
   Vad tycker ni om era starthästar? Älskade eller bortglömda? Och hur kan man lyfta fram en bortglömd starthäst igen?






Amanda Rainwood

Jag kan tänka mig att det blir lite som i Årstidsryttarna för spelare som börjat efter det att hästfunktionen släpptes. Man börjar med en rätt trist häst och får sedan möjligheten att köpa en ny, snyggare häst och då är det ju klart att man gör det så fort som möjligt. För oss spelare som funnits på SSO en längre tid är det dock som en oskriven regel att starthästen är soulriderhästen, eftersom att vi har spelat större delen av huvuduppdragen på ryggen av just dessa. Jag är en sådan som är riktigt fäst vid min starthäst och har gjort alla nu existerande huvuduppdrag på just honom och vi kommer att fortsätta jaga Mörkerryttare, stänga Pandoriska sprickor och fara land och rike runt tillsammans tills vi segrar eller stupar! Amanda Rainwood och Snowtear for the win! :D

Alva Moonfall

Jag älskar min Nate - favoriten av alla mina hästar i stallet ^^

Sofie Dolphinknight

Jag har inte ridit min starthäst på jag vet inte hur länge, jag är så onöjd med honom bara! en annan anledning är att han är fullevlad...

Elvira Appleknight

Obs: jeg er norsk;)Jeg tenker om min starthest at han alltid kommer til å ha en spesiell plass. Han var jo min første hest! Det var han som tok i mot meg da jeg kom til Jorvik å har båret meg gjennom haugevis av oppdrag og løp. Det gjør ikke noe at han kanskje ikke er like fin som mange andre hester man kan kjøpe! Jeg har tross alt bare 5 hester og hadde alle ganske lenge før jeg kjøpte en ny og har dermed et nært forhold til alle. Men, min starhest er uansett unik!!:D

Dalma Suncake

Skapa en outfit i den färg hästen passar bäst i! Kan ta ett tag att leta fram den färg som just ens egen starthäst passar bäst i, men när man väl hittat sadel och utrustning till ryttaren i snygga färger kommer man bli kär på nytt om man matchar allt rätt! Och bara starthästen får ridas med denna outfit, då blir det mer speciellt. ;)

Molly mountaingirl

Jag rider inte min start så jätte mycket längre erkänner jag. Men när det blir huvuduppdrag tar jag min start efter som det är min riktiga start. Jag tycker som den där tjejen, jag rider min start lite då och då för att jag menar kommer ni ihåg i början? vi hade bara vår startis så vi gjorde allt med den. Vib har varit med på äventyr tillsammans!

Alisa Goldstone

Jag rider min starthäst så mycket jag kan, han kommer liksom alltid ha en speciell plats i mitt hjärta<3 Men ett tips till er andra som inte har det här bandet mellan er och er häst:Sätt er på startisen, ta på den finste outfit ni har sedan sticker ni och gör det bästa i hela spelet enligt er! Kör lite tävlingar, eller ta en picknick med dina närmaste vänner. Förhoppningsvis hjälper detta er, jag kan inte lova nått men jag tror det funkar då det hjälpte mig hitta tillbaka till en häst jag var nära att sälja innan och än står hon kvar i stallet och tuggar sitt hö ;)

MVH Alisa ''Apelsinen'' Goldstone

Myrmaster

- Ordna events i klubben där man uppmuntras att ta med sin starthäst (eller vilken man anser är sin soulriderhäst).
- Undvik att köpa hästar som är väldigt lik sin starthäst.
- Hitta snygga, unika outfits till sig själv och startisen.
- Göra en tradition att t ex alltid rida starthästen på onsdagarna när det är uppdatering.
- Göra målningar, redigeringar, dikter, fan fiction och annat kreativt om sin starthäst om man vill hitta tillbaka till den lite mer.
- Ta initiativ och fråga någon vän om de vill ta en utflykt med soulriderhästarna.
- Se till att ge soulriderhästen ett smeknamn, det gör den mer personlig.
- Håll humöret uppe på soulriderhästen så att en röd smiley inte blir ett hinder för att man ska vilja rida den.

Vad vet jag.

Bambi

Jag skrev ett inlägg om min relation till min starthäst för inte alls längesen.
Då friesern kom rörde jag knappt min start häst. Och sedan kom häst ön och hon åkte dit. Men tog hem henne nu för någon månad sen. och blev riktigt nykär :) Det är jag väldigt glad över <3

Fripp

Min lemppi (lemonspirit) är min absoluta bästa häst! Han har tagit 2 medaljer!! (silver och brons) och är super duper hyper jumbo bäst!! Så jag älskar värkligeen honom!

Cassandra Watersmith

Tack så mycket att du svarade på min kommentar!♡

Maya

älskar min Dream men rider inte direkt runt på han, tycker det är halv komiskt när man ser dom i typ...level 10 (t.ex) som desperat vill sälja sin starthäst för den är så ful och vinner aldrig osv osv och en annan sitter där helt hypnotiserad av sin egna starthäst pga att man inte ridit den på evigheter xD

Danielle Mistlake

Jag började spela för ungefär ett år sen, och jag köpte också den vita ponnyn direkt när jag blev SR. Men min älskade starthäst kommer alltid att ha en väldigt speciell plats i mitt hjärta, och jag ska berätta varför. Han heter Jameson men kallas för Draken (han "riktiga" namn är Dragonboy men inte enligt mig) och han är som och heter samma sak som min sköthäst IRL. Varje gång jag ser Draken i hemstallet eller rider ut på honom så tänker jag på min sköthäst som har en stor del i mitt hjärta. Därför kommer jag aldrig att glömma min starthäst <3

Naomi Diamondwood

När jag började köpa nya hästar så glömde jag helt bort min starthäst.
Men nu har jag börjat rida den ofta ;)

Linnea Silentstar

Gillar inte min starthäst! Tyckte om honom i början för att han var så speciell och inte gick att få tag på efter att man skapat sin karaktär. Jag tror jag valde den vanligaste och tråkigaste färgen på min startis. Insåg sedan att man kunde köpa en likadan häst på hästmarknaden. Tycker det är trist då starthästen ska vara speciell och bara gå att få tag på i början. Vill verkligen byta färg på min lilla polle!

Lisa Catlord

Jag älskar min starthäst! Han är en skimmel och den allra snabbaste häst jag har!
Mitt sätt att rida honom då och då (gäller samma sak med de andra 8st) är att jag byter häst varje gång jag spelar. Jag har en speciell ordning (i ordning efter vilken jag köpte först osv) som gör att alla används lika ofta.
Däremot kan det hända att jag byter till ponny när det är ponnychamp.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.