Chrome Pointer

Photoshop för SSO-spelare - Punkter att tänka på

   Det finns miljoner småsaker att tänka på då man redigerar, och om man vill bli bättre ser man hela tiden negativa saker med vad man gör. Det kan vara så att man sparat en bild man jobbat med i många timmar och plöstligt inser "nej, skuggan där ser ju helt fel ut" eller "aj då, nu glömde jag den där detaljen". Försök vara förberedda på vad ni gör, så blir det lättare för er!
 
   Saker att tänka på:
  • Om du redigerar genom att klippa-klistra bilder, tänk på att bilderna ska ha samma ljus över sig. I SSO rör sig solen. Om du fotar två olika sidor av t ex. en häst, se till att vända på den så att du slipper komma på sen att du har två helt olika färger på samma häst.
 
  • Det kan vara krångligt att jobba med en bild som har för många lager. Försök sortera dina lager så att du lätt hittar tillbaka till dem - du kanske vill döpa dem, eller göra flera detaljer på samma lager för att slippa ha för mycket att ha reda på. Se bara till att du alltid målar/redigerar på det lagret du tänkt dig!
 
  • Om du redigerar en häst i rörelse, se till så att du faktiskt har koll på hur hästar rör sig - kolla på referensbilder för att se hur hästen rör sig i sina olika gångarter och jämför med din bild; blir det realistiskt?
 
  • Vad är du ute efter? Realism eller bara en rolig redigering? Om du är osäker på hur olika saker ser ut, t ex utrustning på din häst, kolla upp det! Bättre att kolla upp sånt i förhand än att behöva störa sig i efterhand på en redigering man slarvat med.
 
  • Självklart, glöm inte att spara ofta. Olyckan kan vara framme när som helst att redigeringsprogrammet brakar eller att datorn själv hittar på dumheter. Ta inga risker med ditt arbete!
 
  • Innan du känner att du är helt färdig, försök titta på din redigering med kritiska ögon. Detta är svårast då man är ny inom redigeringsträsket. Jag kan lova att då man har sparat sina första redigering kommer man titta på den redan nästa dag och se minst tio saker som man VET att man kunde ha gjort bättre. Lär dig av det! Hitta felen och fundera på hur du ska göra för att förbättra dem nästa gång. För varje gång du redigerar kommer du få det lättare och lättare att hitta dina egna svaga punkter, och du kommer bli duktigare och duktigare på att dölja dem för omvärlden!
 
   Mina största svagheter är ben och hovar, som jag tycker är svåra att rita. På vissa redigeringar har jag varit lat och dolt hovar med buskar och högt gräs!


Alice Beemountain

Bra tips! :D Btw, jag redigerade en bild, den blev min bästa ngnsin faktiskt! Meen...såklart så pajade min data innan jag hann spara! Dx Usch

Ellen Greenlund

Hej Esme!

Jag tycker att din blogg är jättebra och att du är superduktig på att redigera! Men, jag har en fråga till dig: Jag har letat på din blogg, men, jag hittar inte exakt var man ska ladda ned det RIKTIGA photoshop CS6? Kan du länka eller skriva vilken sida jag ska leta på? Jag har jättesvårt att hitta rätt! Det finns typ tusen olika hemsidor där man kan ladda ned! Är det på Adobe Creative? För isåfall, jag fattar inget av det xD En sista fråga bara, du har ju betalningsverison, men, betalar du i månaden eller kan man köpa det och sedan ha det utan att betala något mer för själva programmet? Jag vore så tacksam om du kunde svara på dessa frågor :)

Mvh Ellen

Svar: Jag kan ju då snabbt svara att Photoshop är för dyrt för mig och det kan liksom hända att man inte ska rekommendera sättet jag fått det på...
Esmeralda Silverforce

Ivy Y

Tack för att du gör detta Esme, du har hjälpt mig så sjuukt mycket med Photoshop och får mig vilja redigera hela tiden.
Fortsätt med det du gör, kram :)

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.