Chrome Pointer

En dag för mig på hästgården

   Jag är ju bortrest rätt ofta numera och jag tänkte berätta lite om hur mina dagar ser ut.
 
Vardagar:
  Om jag har morgonfodringen är jag i stallet kl 6 och fodrar stråfoder och kraft till alla elva hästar, sätter betfor i blöt till lunchen + ger stallkatten mat. Om hundarna har följt med ner får de också mat där. Efter det går jag upp till huset och äter frukost - om jag inte har stallet på morgonen äter jag frukost vid kvart över 6.
   Sen går jag ner till stallet och byter täcken på de hästarna som har haft täcken på natten. Jag släpper ut alla hästarna efter vilka hagar de går i, sen börjar jag mocka. Om min ena chef kör sin nordsvenska travare brukar jag följa med (mest för att öppna grindar på vägen och stoppa eventuella bilar innan vi blir påkörda), sittandes över sulkyns ena däck (vilket är ASKUL). Någon gång runt halv nio-halv tio fikar vi innan vi fortsätter med det som nu ska göras för dagen. Det sista jag gör innan lunch är att fodra betfor i alla boxar.
   Efter lunch runt tolv eller ett brukar jag ofta vila någon timme (vilket behövs, haha). Efter det brukar det komma en liten flicka som rider en av gårdens ponnyer och då plockar vi in hästar så att jag kan rida med henne. Oftast har jag hunnit med så pass mycket innan dess att jag har det lugnt efter det fram till kvällsfodringen, och då hjälper jag istället till med saker uppe i huset.
   Saker som jag ofta hinner med på en dag kan innefatta:
 • Rida en till tre hästar
 • Elda skräp
 • Mocka
 • Sopa stallarna varje gång vi fodrat stråfoder
 • Köra in spånbalar i stallarna
 • Städa sadelkammare
 • Åka med travhästen till den lilla granngården (ägd av samma familj) där de har en rundbana
 • Köra vatten till hagarna
 • Hämta ved
 • Trixa med gårdens hemsida
 • Mejla olika kottar då gårdens hemsida inte går att göra något åt (vilket tyvärr händer ofta, uäck - det här är inte den första hemsidan jag sköter åt någon annan och det är ALDRIG så att jag kan göra allt själv för en massa saker ska alltid vara spärrade... känns sjukt då man betalar så mycket för sidorna!)
   Sen finns det ju alltid de här spontana grejerna som alltid dyker upp då man håller på med hästar - inte en dag är en annan lik! Den här veckan var det t ex. en häst som bestämde sig för att han absolut ville spendera tid med ett sto han kärat ner sig i, så han rev ner ett staket på vägen till henne...
 
Helger:
   Om jag är på gården en helg är det ett kort ridläger som gården har i samarbete med min hemkommun (det var på ett sådant jag hamnade där för åtta år sedan). Det innebär att jag är ungdomsledare till upp till åtta barn/ungdomar. Det är tre löpande grupper med fasta deltagare och jag är alltid med en av dem (dock ska jag ha båda de andra grupperna någon gång under hösten).
   Jag är i köket kvart över 7 (woho, sovmorgon!) och plockar fram frukost. Halv åtta går jag runt och väcker barnen. Då allt är undanplockat efter frukosten går vi alla till stallet och hjälps åt att släppa ut hästarna i hagar och ordnar saker som att fylla hösilage, köra ut vatten, plocka undan i stallarna, städa sadelkammare osv. Sedan åker barnen iväg med ena chefen till stan för dagsaktiviteter och jag fortsätter i stallet med det som nu är kvar. Barnen är tillbaka till lunch och efter det rider de. Oftast är jag med som medhjälpare på marken, eftersom många av dem inte har någon hästerfarenhet utanför de här lägrena. Om jag har tur får jag rida med på hästen jag brukar rida (just nu rider jag ett rödhårigt, femårigt ponnysto som är lite svårriden men helt fantastisk).
   Då allt i stallet är klart brukar jag försöka hitta på någon kul lek med barnen, ofta kör vi populära lekar från sommarens ridläger. På kvällarna brukar vi titta på tv tillsammans.
   På söndagarna åker barnen hem och det är ett galet tempo hela dagen. Innan klockan halv tolv har de hunnit med att både rida och äta lunch och då de åker städar jag rummen de har bott i - sen börjar vardagsrutinerna igen.
 
   Det är ett oerhört tungt jobb jag har där, men jag visste vad jag gav mig in på och jag har så sanslöst roligt. Tyvärr är det här inget jag kan leva på, för lönen jag får är mest symbolisk. Känns lite jobbigt, för det här är verkligen drömmen! Ridmässigt är det ju helt fantastiskt, eftersom jag verkligen har klickat med ponnyn jag rider just nu och ridning är det jag lever för.
 
   De sista två månaderna har vi ju haft valpar på gården, och den sista åkte nu i veckan. Det har varit en himla massa jobb med de fyra små skruttarna, men det har varit grymt roligt! Denna lille herre uppskattade dock inte alls då jag skulle ge honom hans första bad, haha... jag tror att jag var mer blöt än han var i slutänden! Redan nästa dag passade han ju dock på att dyka rakt ner i en lerpöl så då fick han sig ytterligare ett bad, skrutten






Lea Bravedaughter

Vilken söt valp ♥ GE MIG :c

Sofie Dolphinknight

åh det där låter som rena drömmen för mig!

April Goldfall

haha jag är så avundsjuk, låter som rena drömmen ju! och sjukt söt valp *-*

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.