Chrome Pointer

Skattjakt på Instagram

   I detta inlägg förekommer ett samarbete med Star Stable.
 
   Sent igår kväll startade pusseljakten på Instagram, och den avslutades tidigt i morse. Det här var ett otroligt roligt initiativ från Star Stable som tillät 8 olika SSO-spelare att dela med sig av pusselbitar som tillsammans skapade en bild av vad som kommer till spelet i morgon. Var och en av dessa 8 fick alltså en bild var och Star Stable själva postade den sista bilden!
 
 
   Övre högra hörnet: @fluffiestanny
   Mitten högst upp: @starstableonline
   Övre vänstra hörnet: @reneebluebridge
   Mitten till höger: @onedizzypenguin
   Mitten: @esmesilverforce
   Mitten till vänster: @melissa.seahall
   Nedra högra hörnet: @hannah_highland
   Mitten längst ner: @violet.flowergarden
   Nedra vänstra hörnet: @nikolettwinterforest
 
 
   Bilden föreställer alltså vad som kommer på morgondagens uppdatering! Jag har inte fått någon information om uppdateringen eftersom jag enbart blev ombedd att posta en bild, men jag tänker nog dra slutsatsen att det är dags för Jorvikiska Urhästar igen... ♥-♥
 
   Riktigt rolig grej som de flesta verkade uppskatta, tack till Star Stable för att man fick vara med och hoppas att det händer fler såna här roliga saker framöver!
Kul grej idag!

   I natt påbörjades lite av en skattjakt på Instagram. Åååh vad kul den har varit att följa! Det har varit extra kul att leta upp vem som sitter på nästa bit, och nästa, och nästa... Jakten började hos Stacy, så kika in på hennes Instagram och leta sedan vidare för att se vilka fler som har fått pusseldelar i vårt community!
 
   Jag ska kuta iväg till jobbet nu, men jag ska prata mer om det här i eftermiddag ^^
 
   Om ni vill se den riktiga versionen av bilden nedan får ni kika in på Stacys Instagram! ;)
 
Dubbelt upp!

   I det här inlägget förkommer ett samarbete med Star Stable.
 
   Dels släpptes ju appen Star Stable Horses i en softlaunch igår kväll och fick sitt announcement först tidigt i morse, dels dök det upp en teaser då jag satt på bussen hem. En sak i taget nu!
 
   Jag kommer undvika att prata om Star Stable Horses ett tag, eftersom jag kommer spela in appen varje dag på min YouTube-kanal istället. Jag fick ut ett avsnitt redan i morse och avsnitt nummer två kommer ut i morgon. Förhoppningsvis kommer det här kunna hålla sig i tio dagar nu!
   I var och en av de videor jag gör med appen kommer jag ha en tävling i samarbete med Star Stable. Queen of Redeem har varit på bra humör (eller så har hon blivit mutad med för mycket choklad, välj själv) och gett mig tio stycken koder att tävla ut. Den här tävlingen gäller enbart på YouTube om jag inte säger annat här på bloggen!
 
  Här har ni hursomhelst dagens avsnitt
 
 
 
   Jag vet att många har fuskat sig till att deras föl redan är fullvuxna och inne i Star Stable och ja, jag säger fuskat för om det var menat att spela så hade man inte behövt sköta hästen i tio dagar. Gjort är gjort though så jag kommer hålla mig borta från sociala medier fram tills att jag är färdig med att spela igenom appen. Det beror på att jag inte vill veta saker i förtid, så att jag faktiskt uppriktigt kan ta in appen utan att ha sett vad andra redan har gjort. Bättre så än att veta exakt vad som ska hända dag för dag liksom! Tänker att det blir roligare både för mig och för er som tittar på videorna på det sättet ^^
   Jag uppmuntrar absolut inte till att tänja på gränser och använda sig av glitchar och buggar för att uppnå olika saker i spelet, oavsett om det är att mucka med mobilinställningar eller radera spelfiler. Det är min åsikt och jag står för den, men det är lustigt hur många som alltid vill berätta för mig hur fel jag har och att de får göra precis vad de vill... Om det verkligen inte bekymrade dem hade de ju inte behövt försöka ge mig en knäpp på näsan liksom, haha. På mina medier, vare sig det är blogg, YouTube eller Instagram, kommer ni aldrig se mig uppmuntra till att använda sig av glitchar eller buggar!
 
   Tillbaka till mer intressanta grejer så släpptes en bild på Galloper Thompsons sjukt coola häst för ungefär en timme sedan. Den tillhörande texten löd typ: "Visste ni att det här är en Jorvikisk Urhäst? Hejdå!" Skumt? Ja. Särskilt eftersom vi blivit lovade att höra mer redan i morgon. Men vänta ni bara - det kommer nämligen bli spännande det här. Vad jag menar med det? Ni får väl vänta och se ;)
 
   EDIT: Hur bra är ni på skattjakter och pussel? Jakten har börjat på Instagram :D
 
 
Jag behöver mer tid...

   ...eller en klocka som går långsammare. Igår kväll satt jag och spelade Pokémon Moon ett bra tag (älskar det här med den omvända dygnsrytmen i det spelet!) och kom först nu till Poni Island. Jag har råkat utsätta mig för massa spoilers kring spelet utan att riktigt tänka på det, men jag förstår mer och mer vad som menas då så många säger att Sun&Moon är de bästa Pokémon-spelen hittills. Jag är fortfarande inte helt frälst, men det är mitt eget fel för att jag spelar med ett team jag inte är 100% nöjd med.
 
   Sent igår kväll släpptes Star Stable Horses för Android och iOS. Jag har inte tid att skriva mer om saken just nu, mer än att det nu kommer finnas en ny kategori på bloggen som heter Jorvik-appar - just för att jag kännner att SSE kanske en dag sträcker sig lite längre med apparna och det kan vara bra att hålla sig redo, haha. Det jag kan säga just nu är att ni borde hålla utkik på min YouTube-kanal under dagen...!
 
   På väg mot nya äventyr, Jorvikbor! Stay tuned!
Träningsvärken i morgon asså...

   Jag är iväg och rider lite då och då på helgerna då tid och ekonomi går ihop. Idag fick jag mig en riktig utmaning till häst som började gå riktigt trevligt efter en liten stund då jag känt efter på knapparna och det hela avslutades med en förvånad ridlärare som totalt öste beröm över mig för att hästen gick så fint trots att det var en väldigt kort lektion. Sån confidence boost, precis vad jag behövde! Ibland passar det så bra då man kommer som ny ryttare till ett ställe och inte vet något alls om hästarna, för då kan man bara känna sig fram och testa utan några förutfattade meningar. Och ni vet de där korta stunderna då man liksom får hästen att gå med det där lilla extra så att man känner att himlaportarna öppnas och alla änglar sjunger innan man tappar det och det går tillbaka till att gå lite halvbra igen? Haha, den känslan!
 
   I morgon är det ny vecka och under nästa vecka kommer vi få veta mer om vad som är pågång med det här:
 
 
   Jag tror att majoriteten av communityt taggar sönder just nu, för jösses vilket tjat det har varit om mobilappar genom åren! Vet att det finns de som fortfarande vill ha SSO i sig som mobilapp, men det är med dagens teknik en omöjlighet. Jag är lite glad över att det inte är möjligt - personligen så avskyr jag små spelkonsoler! Jag kan inte spela avancerade spel på mobil utan blir jättefrustrerad och stänger ner, men samma spel spelar jag gärna i webbläsare. Det finns några undantag som jag lattjar runt på i padda/mobil och ni kan läsa mer om det HÄR, men jag är lite glad över att SSO är för tungt för mobil just för att det innebär att det fortsatt satsas på PC/Mac. Skulle vara min värsta mardröm om SSO skulle gå över till mobil och sedan utvecklas mer och mer där! Vad menar jag med det? Jo, i länder som t ex Sverige har man ALLTID mobilen tillgänglig och kan spela precis var som helst och nästan när som helst också. Om SSO i sin helhet skulle kunna finnas på mobil är det möjligt att den version som är gjord för dator helt skulle dö.
   Däremot appar som är som kompliment till Star Stable, det tycker jag bara vore kul! Ingen vet ju exakt vad som kommer hända med det här fölet nu för det är möjligt att saker har ändrats sedan SSO gick ut med info om appen HÄR i augusti förra året, så nu kan jag knappt vänta på att se vad som händer!
Sverige-vlogg från Stacy Place

   Stacy Place var i Stockholm för ett par veckor sedan och nu har hon gjort en vlogg där hon pratar om sina upplevelser både i Sverige (hon har aldrig förr varit här) och inom företaget SSE eftersom hon var med på deras senaste konferansdag. Jag tror hennes monolog kan vara intressant för många av er, så kika gärna in på den!
 
   (Anledningen till att Stacy försöker uttala ett svenskt "Y" är för att vi pratade om olika uttal på olika saker i spelet då vi sågs och sen insåg vi att man i engelska aldrig använder y så som vi säger det. Jag, GM Ylva och Stacy satt i ring ett tag och försökte uttala "Y" tillsammans. Tror nog att alla som gick förbi trodde vi var smått galna, haha (tror att de flesta på SSE redan gett upp hoppet om både mig och Ylva sen innan ändå men aja))
 
Puh!

   Idag har jag tagit mig en introvert-dag. Det innebär att jag gjort mitt absolut bästa för att undvika mänsklig kontakt. Sånt behöver jag ibland för att kunna fungera, särskilt då jag är inne i stressiga perioder. Aspergers kombinerat med att man är introvert i grunden gör sånt ibland.
   Det som är bra med såna dagar är att det är så jag är som mest effektiv! Jag har hunnit spela in några nya videor med Penny så nu kanske jag klarar mig i några veckor till utan nya inspelningar. Därmed kom en ny video upp på min YT-kanal i morse. Dessutom har jag hunnit med massor av tråkiga IRL-måsten, men tyvärr är några kvar. Min dator kämpar med att rendera videor så det finns inget vits att starta ett spel (alla datorns resurer går till Sony Vegas så alla spel laggar sönder om flera saker är igång samtidigt haha), men jag har Pokémon Sun & Moon att fortsätta med.
 
   Saker går lite långsamt till här på bloggen, men jag jobbar på med att försöka öka aktiviteten. Det är bara lite mycket annat just nu, så jag jobbar på att komma ikapp, haha.
 
   Bild från Abzû
Det gick!

   Efter mycket om och men lyckades jag lösa mina inspelningsproblem igår. Då Star Stables nya app väl släpps vill jag nämligen spela in den! Hoppas nu allt funkar som det ska bara, för det här är trassligt till tusen. Det finns en anledning till att jag inte spelar in appar till YouTube oftare, haha...
 
   Idag ska jag försöka hinna med att spela veckans nya uppdrag samtidigt som jag har massor med annat jag måste göra och en drös med saker jag vill göra. Har inte så jättemycket tid i morgon heller eftersom jag ska bort i några timmar mitt på dagen, så man får väl se vad som hinns med. Skulle gärna fortsätta med redigeringen jag påbörjade för ett par veckor sen men samtidigt finns det så många spel man vill spela... haha, vilka i-landsproblem man har.
 
   Bild från My Horse And Me
Så trött på icke-fungerande program!

   Min chef idag: *Pratar om ett samarbete hen ska göra* ...så jag väntar ju bara på att de ska skriva på ett DNA, och... nej vad säger jag, NDA!
 
   Usch, idag har jag så otroligt ont i huvudet. Det beror troligtvis på stress, för de senaste dagarna har varit vidriga. Idag hann jag jobba bort allt som stressat mig på jobbet, men mitt huvud har inte begripit att allt är lugnt igen och det känns som att hjärnan är påväg att sprängas.
 
   Sen jag kom hem har jag letat runt på nätet efter ett program som kan göra screen capture på mobil. Jag har spelat in material på iPhone förr via ett program som heter LonelyScreen, men det funkade verkligen inte alls den här gången och jag lyckas inte hitta någon lösning. Jag provade att istället ladda ner ett par andra program, men inget av dem känner igen telefonen trots att de är kopplade till samma nätverk och är uppdaterade som de ska... Nu har jag för stunden gett upp och bad om hjälp på Facebook, haha. Mitt sista hopp är att ringa en vän och böna och be om att få låna en Mac så att jag kan spela in via Quicktime Player, men jag hoppas att slippa det. Det funkade ok-ish då jag spelade in via LonelyScreen första gången, så skulle inte klaga på ett bättre alternativ. Inspelningen bröts typ var femte minut... Om någon av er vet ett alternativ som är gratis och som inte har en vattenstämpel tar jag tacksamt emot tips!
 
  Så länge väntar jag på att min huvudvärkstablett ska kicka in, sen får man väl se vad man lyckas åstadkomma idag. Jag har just nu ungefär tre dagar i månaden på mig att spela in nytt videomaterial och idag är en av dem. Kul.
 
   Bild från Abzû
Slott och slott

   Mitt amerikanska konto har släppt ut Linda ur Silvergladeslottet
 
  Då jag började spela SSO i oktober 2011 tog spelet slut väldigt fort. Hela spelet tog faktiskt slut precis här, vid Silvergladeslottet, då man släppt ut Linda ur slottet. Och säg vad ni vill om områden som har uppdaterats genom åren, för det var ett antal som varit väldigt negativa till nya designer på gamla områden - men det här slottet mår väldigt mycket bättre efter sin renovering, haha. Det gamla slottet var väl trevligt ur en nostalgisk synpunkt, men ingen kan övertala mig om att det var vackrare än det vi har idag. Slottet ser inte längre gammalt, ovårdat och fallfärdigt ut, utan prydligt, välvårdat och med genomtänkt design. Jag älskar slott och hela arkitekturtänker med dem och grå sten tycker jag är svincoolt, men det förra slottet var rätt lågupplöst om jag inte missminner mig och jag tycker den här nya designen är mycket varmare och mycket mer inbjudande. Dessutom älskar jag att Aideens harpa och fanor i Jorviks nationalfärger syns så mycket!
 
   Vad tänker ni om slottet, ni som varit med länge? Var det verkligen bättre förr?
Bebis!

   Jag kom hem för typ 40 min sen och ska egentligen gå och lägga mig för jag behöver sova väldigt mycket just nu, men först måste vi prata om dagens SSO-teaser som släpptes på Insta och Facebook!
 
 
   Denna bilden släpptes idag, med budskapet att något snart dyker upp på Google Play och App Store. Det tog alltså närmare tolv år från att Jorvik först fick möta resten av världen, och här har vi tydligen Jorviks första föl! Det har pratats om en app där man får föda upp ett föl (hittade ite artikeln först men tack vare Kara kan den nu länkas HÄR), och det verkar som att det är dags nu. Star Stable utlovar att vi får veta mer redan nästa vecka, strålande!
   Redan har spelare börjat skrika om att det är en fjording vi ser ovan. Jag är inte lika säker, för alla föl tenderar att ha kort och uppstående man. Dessutom verkar fölet inte ha någon ål (rand på ryggen som alla fjordingar har) och svansen är lite väl mörk... Den som lever får se! Spännande är det hur som helst. Tror ni att det här är en del av onsdagsuppdateringen, eller att appen kommer vara "fristående"?
Spela spel

   Erik och Madison vid Aideen's Plaza
 
  Häromdagen släpptes en uppdatering till Pokémon Bank på Nintendo 3DS, så de sneaste dagarna har jag spelat Pokémon på bussen både till och från jobbet och försökte kläcka ägg att föra över från AlphaSapphire till Sun och Moon, haha. Jag behöver typ 350% mer tid än vad jag redan har så att jag har tid att spela alla spel jag vill spela...
   På tal om bilden ovan så påminner den mig lite om Västerlånggatan, en låååång gågata i Gamla Stan i Stockholm. Och där brukar jag spela Pokémon GO!, hehe ^^
Uppdrag i mängder!

   I och med både Jorvik City-grejer och hästmarknad ligger det 6 olika uppdrag i min uppdragslogg! 6!!! Så många har jag inte haft aktiva samtidigt sedan... någonsin. Jag började spela så pass tidigt att jag aldrig har haft uppdrag att välja bland så som alla som börjar spela idag kan. Jag kom dock hem rätt sent och det var redan mörkt i spelet, så ni vet vad det betyder - jag kommer vänta till helgen. Sjukt kul med beanies, de är jättesnygga! Jag gillar de väldigt mycket mer än toppluvorna, även fast jag varit en flitig användare av dem förr. Mitt problem är dock att min garderob i spelet är en katastrof just nu. Jag har möblerat om och föröskt pussla ihop det, och dessutom göra mig av med saker jag inte vill ha längre, men jag kan verkligen inte kasta de saker man har fått i uppdrag just för att man vet att de inte går att få tag i på annat sätt. Om det fanns en butik där allt man någonsin fått i questar kunde hamna, det hade varit grymt! Vet inte om det skulle funka praktiskt, men det hade varit riktigt nice att kunna sälja av uppdragskläder och veta att de faktiskt går att få tag på igen. Det man köper kan man ju alltid köpa på nytt om man säljer av det för att få mer plats... Jag är en samlare, så för mig är det otänkbart att sälja grejer.
 
   Idag var jag så trött då jag kom hem så jag har inte rört några spel, men igår köpte jag vampyrpacket till The Sims och började bygga ett mörkt vampyrslott. roligt! Ni ska få se mer senare, det blir faktiskt ett riktigt bra bygge, det här. Nu ska jag dock börja göra mig klar för att krypa ner i sängen - jag har jobbat lite väl långa dagar den här veckan och jag känner att jag behöver sova så länge jag kan, haha. Hörs i morgon!
Valedale i The Sims 4

   Nu finns Valedale tillgängligt för nedladdning från The Sims 4's Galleri! Det är supersvårt att hitta; man måste nämligen söka på "Valedale". Galet va?!
 
 
   På tomten som är 50x50 stor finner man fyra bostadshus som alla ska fungera att använda - kan hända att något objekt täcker något annat eftersom jag bygger med moveobjects utan att speltesta, men man lär märka rätt kvickt om något är skumt. Silversongfloden består av en pool och jag har spammat sönder växter och stenar för att gömma kanten, men om man kikar ner i floden kan man hitta en överraskning. På västra sidan av Silversongfloden är Elizabeths hus helt inrett och ska gå att bo i - likaså huset som i SSO är caféet Grå Munken. Grå Munken har ett sovrum med två enkelsängar och är inrett för en person som gillar musik och en som gillar böcker.
 
   Elizabeths hus - Det jag direkt vet att jag glömde är en sopkorg och en spegel i badrummet, men jag minns inte om jag satte upp en brandvarnare i köket heller. Hennes hus är feminimt och blommigt, med konst och anteckningar som en viktig del av hennes sovrum. Ljusceremonins bok ligger förstås på hennes skrivbord.
 
    Grå munken är inrett så att en gardin skärmar av rummen från varandra. Det är alltså ett rum och det är ingen dörr emellan.
 
 
   På östra sidan är båda husen inredda och ska gå att spela i.
 
   Avalons hus - jag tänker mig att han är lite mammig i köket och gärna tvingar förbipasserande druider att hänga i hans fina kök medan han kokar en kopp te åt dem. Samtidigt tänker jag att han bakom kulisserna är ett stort barn och inte kunnat låta bli att skaffa en lampa med jordens planetsystem hängandes kring den till sitt sovrum.
 
    Avalons vardagsrum är rymligt men fyllt av böcker.
 
   Sista huset får ni som en överraskning! Det här var ett riktigt roligt bygge och det var nice att jag faktiskt lyckades pressa in nästan hela byn och ändå göra så många hus man faktiskt kan spela i.
 
   Följande expansioner har använts:
   Hm, vem är på väg hem måtro...?
 
 
   Btw så släpptes ju ett nytt Game Pack till The Sims igår, med vampyrer. I packet dök det upp en hel drös med helt fantastiska föremål, så jag var ju liksom lite tvungen att köpa det, hehe... Tur att man får lön idag!
Mobilteknik

   Erik pratar i telefon
 
   I uppdragen då Madison rymde till Jorvik City ringer ju Erik efter Jonas, och Erik använder sig av en platt, vit mobil som påminner om en iPhone. Troligtvis var det väl en jPhone, vilken vi hört om i uppdrag med mobilmaster på Paddockön. Riktigt nice att Jorviks teknik faktiskt går framåt lite, för minns ni hur alla andra mobiler i spelet ser ut?
 
   Lindas mobil (från ett tidigt huvuduppdrag medan Linda fortfarande är mystiskt försvunnen)
 
   Vi har ju faktiskt en egen mobil i spelet som alltid syns nere i skärmens högra hörn. Genom den kan vi ändra våra spelalternativ, ringa hem och avsluta spelet. Dock så skriker telefonen 90-tal och den påminner mig om Nokian jag hade som min första telefon då mina päron skilde sig då jag var typ 7 och vägrade prata med varandra och jag fick agera brevduva varje gång jag skulle byta förälder. Tillbaka till ämnet, vore det inte lite fränt med en ny telefon? En modern en? Jag tycker det är kul då mobilerna också är en del av spelet, som då man ska låsa upp Sydhoven och får ett panikartat sms från James och då man ska öppna Epona och får sms från Herman. Det är en jätteenkel grej, men jag tycker det blir en riktig mysfaktor. Det känns lite mer som att man faktiskt är en del av världen - eller är det bara jag som tycker så?
Dubblera mera - eller helst mindre

 
 
 
   En sak jag ogillar är då flera NPC's får samma namn. För min del är det inga svårigheter att hålla isär dem, men jag vet att det är svårare för andra och då det ändå finns så otroligt många namn på denna jord tycker jag det är synd att skapa mer förvirring. Bara i Jorvik City har vi två tjejer som heter Clementine - jag kan kan förstå varför damen vid Aideen's Plaza fick namnet, eftersom hon säljer frukt och det är en kul grej. Jag tycker ändå inte det är optimalt och hoppas att det inte blir en trend.
 
   Följande karaktärer delar namn:
Mina favoritserier

   Lilly Underwood (och några till efter henne) föreslog att jag kunde recensera mina favoritserier, och det lät ju kul! Jag gör dock en variant och säger bara några kortare rader om var serie. Jag tittar nästan aldrig på tv och under det senaste halvåret har jag inte haft något sug efter att se på serier heller. Jag gillar fortfarande serierna väldigt mycket, jag har bara noll lust att anstränga mig för att titta på något eftersom jag hellre gör annat som typ spelar spel hehe
 
Arrow/The Flash/Supergirl
   Alla dessa tre utspelar sig inom samma universum - eller ja, inte riktigt, men de ses lite då och då och är allmänt badass tillsammans. Finns ytterligare en serie som kopplas in till dem vid namn Legends of Tomorrow, vilken jag inte brytt mig om att se då karaktärerna inte är av så stort intresse för mig.
   Åter till ämnet, det här är tre stycken superhjälteserier. Jag är en Marvel-tjej, men de här tre serierna är riktigt bra! Jag kastar in seriernas intron, vilka är väldigt korta men rätt beskrivande för vad serierna ändå är.
   Arrow är den första av dem och följer Oliver Queen som är känd som hjälten The Green Arrow. Fem år innan seriens start var Oliver med om en olycka till havs och hamnade på en öde ö. Exakt vad som hände på ön vet ingen från början, men parrallellt med vad som händer i nutid får man följa vad som hände under de fem åren och vad som formade Oliver till den väldigt förändrade personen han är då han kliver in i civilisationen igen. Superkrafter finns inte riktigt i den här serien, vilket gör det hela väldigt intressant. Jag har inte sett de senaste två säsongerna och nu är det väl dags att börja med det snart, heh...
 
   The Flash följer Barry Allen som jobbar som kriminaltekniker i en grannstad. En natt sprängs en slags kärnreaktor i staden och strålningen från den ger helt vanliga människor superkrafter. Barry ligger i koma i flera månader efter att ha träffats av blixten samtidigt som reaktorn exploderade och då han vaknar är han plötsligt den snabbaste mannen på jorden. Han går samman med de få som fortfarande arbetar i labbet där explosionen skedde och blir superhjälten The Flash, samtidigt som han försöker lösa gåtan om vem som mördade hans mamma många år tidigare.
 
   Supergirl är (tyvärr) den svagaste av serierna, men den är lite trevlig att se ändå. Supermans kusin Kara hamnar på jorden några år efter sin kusin och växer upp i en vanlig mänsklig familj. Hon försöker låta bli att visa sina superkrafter och jobbar som assistent åt en mediamogul innan hon en dag använder sina krafter för att rädda en stor grupp människor inser hon att det är dags att sluta gömma sig och hon antar namnet Supergirl.
 
Sherlock
   Seriernas serie behöver nog egentligen inte presenteras, men om den nu behöver det så är det en moderniserad version av Sherlock Holmes. Om ni inte har sett den, se den. Typ nu.
   Sherlock och Watson från förra årets julspecial - i vanliga fall kutar de runt i ett nutida London
 
Bones
   Bones är en serie som varit igång i hur många år som helst - men den funkar fortfarande! Genom tio säsonger har karaktärerna utvecklats men ändå behållt sina viktigaste drag. Det här är en väldigt "snäll" kriminalserie med rätt lite blod och rätt många skelett, men det är också väldigt fina relationer mellan seriens karaktärer.
   Kort sammanfattning - En grupp rättsantropologer och kriminaltekniker som mest jobbar med att åldersbestämma och fastställa dödsorsak på uråldriga skelett blir ombedda av FBI att hjälpa till i en mordutredning där kroppen är i för dåligt skick för att FBI ska kunna fastställa dödsorsak själva. Gruppen har arbetat med FBI's utsända tidigare och ingen av dem är nöjda med dealen, men då de jobbar mer och mer tillsammans börjar de svetsas samman och få en familjedynamik mellan sig. Relativt kass förklaring från min sida, men tror jag behöver gå rätt djupt om jag ska förklara mer x)
   Jo jag vet att den här scenen bara är lite driv från skådespelarna, men det är nice ändå.
 
QI
   Det här är ju inte en serie som i serie, men panelshowen QI är något som jag ofta låter rulla i bakgrunden medan jag gör annat. QI handlar helt om fakta och saker som vi tror vi vet men egentligen inte gör. I panelen sitter fyra stackars brittiska komiker som alltid gör sitt bästa för att driva programledaren till vansinne, något de ofta lyckas rätt bra med. De första 13 säsongerna leddes av Stephen Fry, och numera är det Sandi Toksvig som tagit över och gör det hela fantastiskt.
 
 
   Det finns annat som jag kanske borde se, som typ Murdoch Mysteries (förlåt Lottie, jag LOVAR att jag ska ta itu med den en dag!), men som sagt så tittar jag inte på tv och på sistone har jag haft väldigt lågt intresse för att se på serier. Finns några serier som jag gillar att se om de nu råkar vara igång de gånger jag slår på tvn, men de kan vi ta en annan gång så att det här inlägget inte blir hur långt som helst ^^ De ni ser ovan är ändå riktigt bra - så vill ni nu dela med er av era favoritserier?
"Yo, kom tillbaaaaaks!"

   Glòin stirrar efter Eremiten
 
  Jag önskar ibland att jag vågade göra som Eremiten, haha. Då han vill varna om att Madison dragit till Jorvik City säger han typ "hej jag skulle vilja hjälpa till men jag kan inte för jag kan inte", så går han. Eremiten är sjukt introvert och jag kan verkligen relatera. Jag tycker verkligen, verkligen om rätt många personer i min omgivning, men jag är så introvert att om jag umgås med en stor grupp människor en hel dag i en miljö jag inte känner mig 100% trygg med så blir jag fysiskt sjuk. Det har blivit bättre med träning, men att spendera tid med många människor på en gång är så mentalt utmattande att jag får influensaliknande symptom.
   Därmed är Eremiten så bra att ha där i spelet - för han visar att det är faktiskt okej att säga "tyvärr men jag kan verkligen inte" och knata hem igen. Han såg ju faktiskt till att lösa situationen så gott han kunde innan han flydde hem igen, så jag tycker han kan ha gott samvete ändå. You go gubbe!
Dark Core och de stulna ponnyerna

   Det här kommer nu handla om de ponnyer som försvunnit från Sydhoven, så om ni än inte har sprungit runt hela Jorvik City för att lista ut vad som hänt har ni nu blivit varnade!
 
   Först och främst - vilken skillnad från vanliga uppdrag! Som om en cool story inte är nog så bjöds vi på samma dialogsystem som i huvudstoryn (alltså att man klickar sig igenom en diskussion istället för att behöva gå mellan människor för att de ska prata), asgrymma animationer och en lite mörkare story än vi vanligtvis ser i ett sånt här sidospår. Om fler "vanliga" uppdrag håller sig på den här nivån hinner man inte ens sakna huvudstoryn mellan varven!
 
   Den här sortens dialog ger uppdragen en helt annan dynamik, karaktärerna hinner få mycket mer personlighet och man kommer in i storyn på ett helt annat sätt än då man måste lyssna på en historia och gå vidare till nästa NPC för att höra svaret.
 
  Minispel som att behöva läsa tidningsartiklar, göra glass och knäcka lösenord är också en grej som spicear upp det hela lite, och jag tycker det är så sjukt kul att spelet utvecklas från att bara vara ett "klicka där och spring dit"-spel till att faktiskt vara rätt interaktivt. Jag gillade också Madisons pik: "Pappa, ditt lösenord är kasst, hitta ett bättre så att ingen listar ut det". Alltid bra att tänka på!
 
   Lyssna på Madison, ha säkra lösenord!
 
   Jo, vad handlade allt om nu då? DARK CORE! Även fast det aldrig sägs något i uppdragen så ser man loggan dyka upp lite då och då, så vad nu Mr Anwir försöker göra med hästarna han stulit är han på något sätt involverad med Jorviks skummaste företag.
 
   Märkte ni att övervakningskamerorna faktiskt rörde på sig? Dessutom har de Dark Cores logga på sig.
 
  Jag har sett väldigt få reaktioner över Anastasia och Aaron, men nu vet vi alltså mer om Baronessans familj! Om någon har hunnit missa det är de båda Baronessans barn, och de är alltså faster och farbror till Justin Moorland. Det vi inte vet är om Mr Sands är pappa till de båda, så det blir spännande att se...
  Mr Anwir då! Vilken superskurk va? Kan knappt vänta på en fortsättning, så att man får veta vad han egentligen gjorde mot Nightdust och hur det kommer påverka oss framöver. Något som jag verkligen gillade i slutet var att Erik lovade att göra om en lada till lösdriftsstall åt Nightdust den dag de fåt hem honom till Sydhoven igen - bra Erik, där fick du lite pappapoäng!
 
   Fullkomligt brillianta uppdrag och jag är så spänd på en fortsättning! Vad tyckte ni?
 
 
Jag är inte klar än!

   Jorvik City släpptes för lite mer än en månad sen och även om jag hade lite att säga är jag inte klar på lååånga vägar. Ber om ursäkt att det tagit sån tid, men som jag kort nämnt ett par gånger har jag en lite tuffare period och mår inte så jättebra, så mycket jag vill göra hinns inte riktigt med. Nu håller jag på att gå igenom min Fraps-mapp och plockar fram alla bilder som ska användas, och nu på morgonen spelade jag igenom de sista uppdragen som kommit med Madison och Nightdust. Det har tagit tid, verkligen, men jag ville först vänta tills snön var borta ur spelet och efter det har jag inte haft chansen att spela i lugn och ro under dagtid. Men nu så! Uppdragen är helt fenomenala och jag har massor att prata om gällande dem, så det kommer också.
   Tack till er som lämnade förslag på inlägg under veckan, jag håller på och tråcklar med era idéer så att jag kan få fram något bra av det. Det uppskattas verkligen då ni ger förslag på inlägg, även om det ofta händer att jag redan skrivit om ämnet flera gånger. Tanken räknas!
 
 
Vägen till Epona

   Här har ni de tre delarna med introuppdragen till Epona! För ingående information om hur man når till den här punkten rekomenderas tidigare videor i serien alternativt Jorvikipedia.
 
 
 
SSO-armband

   Nu är det uthämtat! De flesta av er gissade mitt i prick - jag valde det svarta armbandet med Aideens Harpa.
 
   Då man öppnar den prydliga svarta boxen med SSO-loggan i silvertryck finns däri ett läderarmband med silverdetaljer, en silverberlock och en pytteliten berlock med SSO-loggans hästhuvud på, också det i silver. Dock var alla silverdetaljer förutom silverberlocken oputsade och lite grådassiga, vilket drog ner på helhetsintrycket. Det kommer med en liten foldout som visar alla tillgängliga berlocker samt en kod som ger 15% rabatt på nästa berlock man köper. Jag trodde att asken skulle komma i en sån där fin påse som man får allt annat (åtminstone kläderna va?) från Gift Shopen i, men där blev jag lite besviken, haha. Som tur var fick jag en sådan tidigare i veckan, så alltför besviken behöver man inte vara, men man får alltså inte en sån med armbanden.
 
   Asken är ca 7x7cm och kanske 2cm djup. Man uppmuntras också att dela sitt armband på sociala medier med #StarCharms.
 
   Läderarmbandet är tunt men känns slitstarkt. Låset är dock väldigt svårt att både öppna och stänga. Jag kan inte öppna låset själv och behöver något som typ en slö kniv för att bända upp låset. Då man väl öppnat låset är det "löst" och man måste peta in båda armbandets ändar i låset och klicka igen det för att stänga det, vilket är väldigt svårt att göra själv. Jag har provat ett armband förr och det hade ett lås som jag absolut inte kunde stänga själv, men det jag köpte nu har ett lås som var lättare att få igen. Däremot kan jag inte få loss det, så nu får jag ha på mig det för evigt haha x) Tips är att dubbelkolla hur berlockerna hänger innan man låser armbandet, för nu hamnade min miniberlock med loggan åt fel håll, vilket jag stör mig på.
 
   Armbandet är 35cm långt, vilket är perfekt för mina skeletthandleder. Låset är bulkigt och nästan omöjligt att öppna och stänga!
 
   De större berlockerna är väldigt lätta och jag tror absolut man skulle kunna ha två eller tre berlocker utan att armbandet känns tungt. Sen är det ju personligt gällande hur man gillar sina armband, men jag har inget emot berlocker som dinglar. En positiv grej är att alla berlocker kan "återanvändas" till halsband, och jag har redan rotat fram en gammal silverkedja som harpan skulle passa jättebra på. Det lär sluta med att jag använder harpan mestadels som halsband eftersom armbandet är så svårt att öppna.
 
 
 
   Så jag betalade ca 200kr för armbandet inklusive frakt och jag tycker det är ett helt okej pris. Originalpris var 499 PLUS frakt och det tyckte jag var alldeles för saftigt. Det går att köpa armbandet billigt fram till den 12 februari så länge som man anger koden BRACELET70 i kassan vid sitt köp, så passa på nu om ni också vill ha ett! Med rabatten är det billigare att köpa armband och få en gratis berlock än att bara få en berlock, så det var ett värt köp oavsett hur man ser det eftersom harpan är så viktig för mig ^^
Byggelibygg

   Jag fortsätter bygga på SSO-grejer i The Sims och ska försöka ta det lite lugnt i övrigt för att orka stå ut att umgås med familjen ikväll, introvert till tusen som man är. Ska försöka kuta ut och hämta upp mitt armband - det där skumma postkontoret-som-inte-är-ett-postkontor har inte ens haft paketet i två dygn och håller på och skickar stress-sms för att jag ska hämta paketet. Jag har ju bara varit hemma för att sova (och spela spel mitt i natten) de senaste dagarna så jag har haft noll möjlighet att hämta paketet men man blir ju lite rädd att de skickar tillbaks det direkt om man inte hinner dit fort som bara den...
 
   Esme och Ash
Hallåja!

   Va sent det blev! Jag känner mig lite gammal som suttit på bussen och druckit en enorm kaffe och lyssnat på Opinion på SVTPlay, haha. Det var den från höromdagen då det bestämdes att det var värt att ha en debatt om Jerringpriset. Tacka gudarna för Sylve Söderstrand som styr upp skutan, klok gubbe det där. Härligt då bra förebilder för ridsporten får synas i media! Om de nu skulle ha debatt om det kanske de kunnat hitta en bättre debattör på andra ändan though, hans argument var ju inte så mycket att komma med.
 
   Jag åt middag ute med Stacy innan jag åkte hem idag. Det är väldigt spännande att prata Star Stable över olika länder! Stacy gör ju jättemycket med det amerikanska communityt och det är spännande att höra hur olika vi är kulturellt. Jag vet sedan innan att tyskar tenderar att vara arga (gäller de flesta spel dock) och att spelare från Polen och Ungern är väldigt intresserade, men det är kul att prata om hur det funkar i det allra största communityt som är det i USA. Stacy åker snart hem igen men är jätteglad över att ha träffat henne!
 
   Jag tror inte jag har spelat SSO på en vecka nu - tiden har verkligen inte räckt till. Däremot fick jag en släng av inspiration då jag kom hem jättesent igår kväll och började bygga en av SSO's byar i The Sims 4. Tomterna är ju rätt små men jag kämpar på, haha! Det kommer inte bli 100% korrekt - men det viktigaste är att det är kul, right? Om ni redan nu är nyfikna på vilken by det är så kan ni se mer på min Instagram. Jag tenderar där att få frågor om det jag gör ska ut i The Sims egna Galleri och ja, allt som jag än har gjort och är färdig med har hamnat i Galleriet. Om jag ändå gör SSO-grejer, tror ni på allvar att jag inte skulle dela med mig, haha? Nu råkar det ändå vara så att förutom att bara lattja runt för att lära mig spelet och hitta en stil jag gillar att bygga i så har jag bara satsat på två byggen och det är de två byggena som redan ligger i Galleriet - Silverglade Winery och Old English Tavern.
   Nu är det bara till att starta upp The Sims och fortsätta på mitt bygge - vi hörs igen i morgon ^^
Freeedaaaag!

   Star Stable Entertainment har haft konferans och lagom till den kom Stacy Place till Sverige för första gången! Stacy, som bor i USA, började göra videor på Star Stables YouTube-kanal för snart två år sedan och jobbar för Star Stable även med andra saker numera samtidigt som hon driver sin egen YouTube-kanal. Jag träffade Stacy både igår och idag och är jätteglad över det. Om man vill ha en förebild inom vårt community är Stacy precis en sån person man kan se upp till - alltid otroligt snäll och ödmjuk! Underbart att få chansen att träffa Stacy och jättesynd att hon åker hem så snart igen.
 
   Mitt armband beställt från Star Stable Gift Shop kom fram igår (snabba puckar här!) men eftersom jag var ute till sent på kvällen hann jag inte ta mig hem för att hämta ut paketet från posten. Suck, hopplöst att beställa saker via DHL där jag bor för de hamnar i en barnbutik där det var ett postkontor som slog igen för typ fem år sen. Hur skumt, haha? Lyckades inte ens få fram något av att Googla på adressen, så skumt är stället. (Tur att man har en mamma, mammor är allvetande!) Jag tror inte jag hinner hämta det idag heller men eftersom det faktiskt inte är ett riktigt postkontor längre kan jag ha turen att de har öppet i morgon :D
 
  Får se om jag hinner dyka upp här igen, jag har lite familjegrejer som händer i helgen så det är möjligt att jag är lite frånvarande då med. Hare så länge! ^^
 
   Esme och Misty - per förfrågan!
Paddockritt

   Esme och Aramis
Bloggledig dag!

   Idag är jag borta hela dagen, tillbaka i morgon! Ha en grym torsdag!
 
   Esme och Arwen
 
   Esme och Helios
Trött och seg

   Just som titeln säger! Jag är trött hela tiden och har inte lust med någonting då jag kommer hem på kvällarna. Jag har sett att jag fått lite mail och grejer från några av er, men jag har inte riktigt energi till att ta tag i att skicka iväg svar än. Tack för visat tålamod och vi hoppas att mitt huvud är tillbaka till helgen igen!
 
   Eftersom dagens uppdatering innehåller uppdrag ska jag vänta med att spela dem tills jag kan spela i dagsljus. Fy vad irriterad jag är över att man inte kan välja dygnsrytm själv i spelet! Jag har fortfarande inte spelat igenom uppdragen med Madison och Nightdust inne i Jorvik City, jag ser ingen som helst vits med att spela igenom uppdrag på kvällstid eftersom jag inte gillar ljuset. Jättesynd och kanske lite petigt av mig, men jag vill verkligen bara spela i dagsljus. Det händer lite grejer hemma hos mig i helgen så jag vet inte om jag kommer kunna spela ens då, men jag hoppas på att det löser sig.
   Jag har sett bilder på dagens nya utrustning på Instagram och de ser ut att passa min smak perfekt, så ser verkligen fram emot att lägga till åtminstone det grön/turkosa schabraket till min garderob!
 
   Vad tyckte ni om den nya utrustningen?
 
    En snöig bild på Esme och Artemis för att matcha det vedervärdiga vädret ute!
 
  Icke att förglömma är att GM Ylva och Matilda är tillbaka på SSO's YouTube. Och missa inte att kontorshunden Koda nu går att hitta på @KodaLeTinyDog på Instagram!
Att köpa dyra spel

   Jag tycker det är viktigt att man köper de spel man vill spela. Om man inte ger pengar till spelets utvecklare kan de ju inte fortsätta göra mer grejer man tycker om, right? Och att säga "jag har inte råd så jag vill ha det gratis" är en ursäkt som tyvärr inte funkar i den här världen, så sorry, jag har inget överseende med såna reaktioner.
   Med det menar jag inte att man ska köpa spel om man inte anser att de är värda pengarna. Jag gillar t ex Pokémon GO!, men jag skulle i dagsläget absolut inte lägga pengar på det för jag anser inte att något i spelet är värt mina pengar. Om de hade lite andra alternativ i sin butik hade jag gärna kunnat tänka mig att stötta spelet med mina pengar, typ om man hade kunnat köpa en till oändlig Egg Incubator.
 
  Star Stable är det enstaka spel jag lagt mest pengar på genom åren. Om man ser till spelserie är det Pokémon på Nintendo DS-serien som jag lagt mest pengar på - jag har dessutom under åren köpt sammanlagt fyra konsoller (Nintendo DS Lite, Nintendo DSi XL, Nintendo 3DS XL och New Nintendo 3DS XL) för att kunna spela just Pokémon. De konsollerna är ju utspridda över ungefär åtta år, men ändå. Om man slår samman konsollerna med alla Pokémon-spel blir det ju ett antal tusenlappar... (Så värt det though. SÅ. VÄRT. Pokémon-serien är helt fantastisk och man har verkligen missat något om man inte testat det.)
   Nu köpte jag ju The Sims under julen. En anledning till att jag inte velat införskaffa fyran tidigare är för att den är så dyr! Jag var nu bekväm och köpte mina Sims-spel på den officiella hemsidan, vilket vanligtvis är en hundrig dyrare än att köpa spelet i butik, men det var ju över 60% rea då jag köpte spelet.
 
   Nu kommer det här med spelvärde. Hade jag kunnat betala fullpriset på 600kr för The Sims 4? Nej, det hade jag inte gjort, för spelet hade inte varit värt det i mina ögon. Nu fick jag dock The Sims, två expansionspack, ett game pack och ett stuff pack för 527kr. Om jag hade köpt allt det idag, då rean har utgått, hade jag behövt betala 1655kr (!!!). Hur sjukt?! Jag tycker just nu spelet är dökul, men jag hade aldrig någonsin pröjsat så mycket pengar för att leka arkitekt! Jag kan förstå att det är värt det för de som både gillar att bygga och inreda samt faktiskt spela spelet i sig, för det är ett svincoolt spel (även fast jag personligen inte har någon som helst glädje av simmarna i sig). Jag såg till att vara ekonomisk ändå och tittade noggrant igenom alla pack innan jag köpte och räknade hur många grejer i varje pack jag verkligen var intresserad av för att få ut så mycket som möjligt av pengarna. Sånt kanske jag inte skulle göra med ett annat spel, men i just såna spel där man verkligen kan se vad man får kan det vara värt det, haha! Mitt räknande bidrog till att jag inte lade ut 200 till på något jag knappt skulle använda ;)
 
   Då jag räknade på vad jag faktiskt ville ha till The Sims hann jag räkna till 114 föremål i expansionen Trevligt Tillsammans innan jag insåg att det inte var något snack om saken, bara att köpa haha... nästan allt på det här bygget kommer från den expansionen.
 
   Slutkläm - Det är superbra att man köper spel man verkligen gillar dels för att faktiskt få spela spelet och dels för att stötta dess tillverkare istället för att försöka ladda ner det illegalt, men det är också ok att tänka en extra gång så att man inte kastar pengarna i sjön.
 
   Nu ska bittertant Esme sluta stirra på de olika stuff packen till The Sims för annars kommer den här plånboken tömmas trots att man lovat sig själv att hålla i pengarna till nästa löning. Huga.
Star Stable's armbandsrea

   Glömde helt bort att nämna det här, men jag gav efter och köpte ett armband på Star Stables rea häromdagen. Jag har klämt och känt på armbanden då jag varit på SSO-kontoret och har länge velat ha ett (kanske mer för att det är kul än för att det skulle användas mycket haha men de är jättefina) så nu då de var så sjukt billiga så tyckte jag att jag kunde slå till. Vilken färg och vilken berlock jag köpte får ni se då jag får hem det i brevlådan - vilken färg och vilken berlock tror ni jag valde?
 
    Bild från SSO's nyheter
 
   Självklart blir det en rejäl recension av armbandet då jag fått hem det också :)
Dagen före dagen

   Jag tror nog att större delen av vårt community är inne i en vinterdepression just nu. Det här med bloggar är bara att inse, det är dött (hur många svenskar skriver mer än ett inlägg i halvåret, tio?) och mitt instagramflöde har också varit stendött senaste veckan. Jag tror det är lite mer levande på YouTube, men jag tycker inte det är särskilt roligt att titta på SSO-videor så jag har faktiskt ingen vidare koll där.
   På tal om YouTube hade jag en stor idé som jag tillfälligt har droppat helt. Detta för att jag pratat med en potentiell samarbetspartner om de videor jag tänkt göra och jag tror inte någon av oss vet exakt hur att fortsätta, haha. Därmed blir det enbart mitt vanliga material tills vidare!
 
   Tillbaka till ämnet, idag är det dagen före dagen då det är uppdatering igen. Skönt säger jag. Jag hoppas på något som väcker upp alla spelare igen så att man har lite att titta på då man spånar igenom sociala medier, haha. Jag är ju inte superaktiv själv, men jag har lite för mycket att göra den här veckan. Plus att jag vill göra lite mer än vad jag har tid för, haha.
 
   Esme och Umbreon
Trafiken i Jorvik City

   En sak jag tycker är väldigt charmigt med Governor's Fall är att både spårvagnar och bilar kommer och går. Det gör hela området mer levande, särskilt eftersom det inte är många NPC's som vandrar runt (eller står de bara still? Det kanske inte är någon som går runt alls haha). Har ni märkt att man kan bli påkörd också? Om det händer blir man tillbakaflyttad till spårvagnshållplatsen, men tack och lov händer inget annat.
 
   Om man fick önska något med trafiken hade jag tyckt det vore kul om det fanns bussar också. På något sätt kan man ju ta bussen till Fort Pinta, right? Visserligen kan man bara ta spårvagn till både Aideens Plaza och Pir 13, men om det fanns bussar i Governor's Fall skulle det hela ändå gå ihop eftersom man kunde räkna med att man "byter linje" under laddningsscenen då man flyttas mellan staden och Fort Pinta.
 
 
   På tal om trafik, är det inte på tiden att bussar kom till fler ställen på Jorvik? Jag skulle tycka det var väldigt skönt om man kunde ta bussen från Jarlaheim eller New Hillcrest för at slippa kuta så långt om man nu råkar vara i den delen av Jorvik. Alternativt vore det nice med en ny färja, så att man kunde ta färjan från alla hamnar till Pir 13. Det kanske vore ett bättre alternativ...?
Den är redo!

   Ni kan nu ladda ner mitt senaste bygge i The Sims 4's galleri genom att söka efter Old English Tavern :D
 
   Bygget har fyra våningar. Bottenvåningen består av ett kök och en stor publokal med en liten tillhörande toalett. Våning 1 har en liten kontorsyta, ett stort vardagsrum, ett stort badrum samt ett större musikrum. Våning 2 har ett gym och en liten växthörna och på våning tre samsas en dubbelsäng med ett barnrum för ett litet barn. Jag kan inte utlova att bygget ska fungera helt felfritt att spela i eftersom det är byggt mest för att vara snyggt.
 
   Ni behöver:
 • The Sims 4
 • Expansionen Trevligt Tillsammans
 • Expansionen Stadsliv
 • Game Packet Vildmarken
 • Stuff Packet Romantiska Trädgårdsprylar
 
   Hallå btw, BRA GJORT HÄSTSPORTSVERIGE! Jag var glad igår då Peder Fredricson fick ta emot Jerringpriset. Så välförtjänt! Nu kommer väl en massa kränkta hockeygubbar och ska klaga över hur Peder kuppades fram till vinsten precis som då RGB vann för några år sedan, men aja. Ridsporten är ju aldrig värd lika mycket som någon annan sport, vilket bara pushar oss till att fortsätta att stolt visa upp alla våra svenska ryttare som har möjlighet att synas i media. Peder gjorde igår ett försök till att sätta ord på känslan man kan uppleva på sin häst och gjorde det fantastiskt bra - det är synd att hans otroligt fina tal inte ens lyssnades på av alla icke-hästmänniskor som istället försökte göra en samhällstjänst genom att klaga på Facebook. Sorry guys, vi hästmänniskor ska ingenstans.
Svar på frågestund

Nämen kolla vad jag hittade bland mina utkast! Hade glömt att jag inte svarat på denna sista del från min senaste frågestund, förlåt!

 
Från Alva Cloudnight:
Har du någon favorit emoji? 
   Jag använder lustigt nog nästan bara emojis då jag skriver med mina kollegor i våra jobbchatter, och då är det oftast ":D" jag använder. Annars är jag ganska urkass på att använda smileys! (deppiga bittertant Esme i sitt esse)

Skulle du vilja ha en kanin? 
   Nej, det skulle jag nog inte. Kaniner är söta, men det känns inte så snällt att skaffa kanin för att ha den i en så pass liten bur som är standard för kaniner åtminstone i Sverige. Kaniner är inte heller min typ av djur, utan jag har hellre ett mer socialt djur som hund eller katt! 

Vad tycker du om Dinodalen i SSO? 
   Jag älskar området, men hade gärna sett att det fanns mer att göra där. Mer arkeologi och kanske några fler race hade varit grymt!
 
   Esme och Meloetta i Dinodalen

Sminkar du dig ofta? 
   Kanske fem gånger per år. Max. Däremot har jag nästan alltid målade naglar!

Har du någon favorit hästras IRL?
   Nej, inte direkt!
 
Från Linn Pinkwood:
Vilken är din favorithögtid på SSO? 
   Oj, vet inte riktigt! Är inte så supertaggad inför någon högtid, då jag tycker dekorationerna är lite väl mycket (liksom se på polkagrisstängerna, de når en ju typ upp till midjan haha) och även om uppdragen är roliga första gången man gör dem tappar det lite sting då man gör dem för femte gången - vilket i sig inte är så konstigt. Alla högtider där det händer något nytt är på plus hos mig!

Har du någon fobi? 
   Jag har en superkraft som materaliserar sig så pass att jag kan ge mig själv dödsångest på femton sekunder genom att övertänka de mest världsliga saker, men jag har inga direkta fobier mer än att jag i perioder då jag har mycket ångest har väldigt nära till att få panikångest då jag tvingas vara i stora folkmassor eller om det är trångt på buss/i tunnelbana.
 
Om du skulle skapa din egna hästras till sso, hur skulle den se ut och vilka färger skulle du släppa den i?
   Jag skulle gärna släppa Starhästar som Starshine! Vitblåa hästar med blå man. Eller är Starhäst ett tidigt koncept på den Jorvikiska Urhästen? Vem vet, men hästar som Starshine vore coolt!
 
   Lisa och Starhine från SSL1
 
Från Luna Friendstreet:
Vet ju att du (precis som många andra) vill ha en uppdaterad verision av det arabiska fullblodet. Vilka färger och tecken skulle du önska då? 
   Svart och skimmel känns viktigt eftersom det är två vanliga arabfärger! Sen skulle jag gärna se en fux med bläs och strumpor, och en helt brun häst. Araber har ju inte så himla roliga färger ändå.

Finns det någon speciell typ av miljö du gärna skulle se i ett framtida område? 
   ÖKEN!

Hur gammal skulle du säga att karaktären Esme är? 
    Oklart! Antingen så är hon fortfarande 17, som då jag först vandrade in i denna version av Jorvik, eller så åldras hon tillsammans med mig. Har inte riktigt kommit fram till hur det är än.
 
Från Monique Bluegirl:
Beskriv karaktären Esme. Vem är hon? Hur beter hon sig? Hur gammal är hon? Osv :) Lite konstig fråga kanske men skulle vara kul att se hur du ser på karaktären Esme.
  Esme är väl som karaktär väldigt lik mig själv, men kanske utan många av de sociala spärrar jag har iom Aspergers. Väldigt intresserad av hästar, mindre intresserad av världsliga saker som vilka kläder som matchar med vad och är lite "aja, sak samma" över grejer som kanske rör en men som inte riktigt finns i ens intresse. En riktig kunskapsnörd också!
 
   Min senaste version av Esme
 
Från Ellen Snowhome:
Vad är din drömuppdatering?
   Hm, svårt! Just nu känner jag att en total remake på spelets garderob vore en riktig dröm. Spelet skulle verkligen må bra av ett bättre system för oss då det kommer till att välja kläder!
 
 
Ny vecka!

   Esme och Sweetie
 
   Vad händer den här veckan då? Oklart. Det är väldigt troligt att jag kommer jobba sena kvällar den här veckan, men från och med fredag borde det vara chill. Tyvärr kommer jag nog inte kunna spela in videor i helgen, vilket suger - mitt videobibliotek börjar eka tomt. Det finns verkligen en anledning till att jag försöker bunkra videor, de jag postar nu är fortfarande från innan snön kom till Star Stable... Undantaget PennyGirl, som jag spelade in över ett par dagar då jag visste at jag nästan var tvungen att få dem ur världen.
 
   Om det är av intresse så letar jag lägenhet som en tok. Den dagen jag flyttar hemifrån, då kan jag faktiskt göra det jag vill med min YouTube-kanal eftersom alla begränsningar jag har just nu försvinner. Plus att jag kan skaffa katt. Because cats.
Lyckan!

   Ni som håller på med hästar vet den där lyckan som uppstår då man bara klickar totalt med en häst och jag hoppar fortfarande runt på små fluffiga moln efter att ha ridit idag! Red en häst jag redan gillade rejält eftersom han var precis som gotlandsrusset som var min barndomskärlek i stort format, och det var inte värre väl uppe på ryggen - WOW vilken häst! Jag tenderar att klicka bra med enormt kloka hästar som är snälla nog för att ha nybörjare på ryggen men gärna hittar på lite hyss med dem, på något sätt blir det bara så otroligt bra då man samlar upp tyglarna. Finns ju typer för alla människor, känns mer och mer som att det här är min! Gah, jag behöver mer hästar i min vardag.
 
   Igår började jag cruncha igenom Pokémon Sun. Jag började ju spela Moon då spelen släpptes i november, men sen fastnade jag eftersom jag inte riktigt visste vad jag ville göra med mitt team. Slutade med att jag halvt började spela Sun för att få en Alolan Vulpix, och igår bet jag tag i det och spelade Sun fram tills att jag hade min Vulpix. Jag bytte över den i morse och fortsatte med Moon, men jag avslutade snabbt eftersom jag var stressad över att jag skulle iväg. Nu är jag typ på samma ställe i de båda spelen och det enda jag ska göra innna jag "kan" fortsätta med Sun är att hitta en Alolan Sandshrew att byta över.
   Jösses vilka coola spel btw. Jag tenderar att bli irriterad över de tutorials som funnits i spelet än så länge, men samtidigt tror jag att de gör spelet väldigt välkomnande för helt nya spelare. Dock är det nog det svåraste av de Pokémonspelen jag äger, trots att man får mycket hjälp på vägen. Säger det though, om ni är intresserade att börja spela Pokémon finns det så många otroligt bra alternativ! Skulle utan att tveka kunna rekommendera titlarna X, Y, AlphaSapphire, Omega Ruby OCH Sun och Moon, för de är allesammans så sjukt bra. Spelen kostar ju lite, men i gengäld får man många, många speltimmar.
   Jag passar på att sätta mig med spelen nu igen, för jag vet med mig att annars kommer det dröja ytterligare en månad innan jag orkar prioritera dem, haha. Hare!
 
   Asgrymma spel för alla med Nintendo 3DS, då man kommit igenom första timmen är de riktigt, riktigt bra!
Riding High

   Är det någon som minns Riding High? Man vill ju bara asgarva då man tänker tillbaka på det!
 
   För er som inte har hört om det så var Riding High ett "hästspel" som dök upp för kanske tre-fyra år sedan. Och det lät såååå lovande! Ett litet team som skulle utveckla ett hästspel med magisk grafik, oavsett vad som efterfrågades av nyfikna potentiella fans sade teamet "ja, självklart, det ska läggas till!" (det var allt från bygga stall, ha bevingade hästar som kunde flyga till fiske och uppdrag med en cool story) och de vågade sig dessutom på att berätta hur myckte bättre än Star Stable de skulle vara - en kommentar som de rätt kvickt raderade från sin Facebooksida då de insåg hur fel det såg ut.
   Riding High utlovade att de inom ett par månader skulle släppa en demo på sitt spel, och de skulle ha dels ett MMORPG i 3D samt ett webbläsarbaserat spel i 2D likt Howrse. Om man donerade pengar till dem skulle man dessutom få ett föl som man fick ta med sig vidare till spelet!!! Fantastiskt!!! Jo, så folk gick ju på det och köpte de där speciella fölen. Som de sedan aldrig skulle ha någon nytta av mer än att de fick en bild mailade till sig eller något.
 
   Sen visade det sig att även fast Riding High var reggat till ett företag så stod företaget på en kvinna som tidigare jobbat med Alicia Online och som sedermera hållt på med massa skum business involverande stulna kodslingor och en massa konstigheter i Tyskland. Medan det inte fanns en siffra rätt där väntade en massa fans på mer info på Riding High's Facebook, och efter en låååång väntan med tonvis av brutna löften släpptes en video där en kamera snurrade runt en staty av en häst i 3D. Totalt värdelöst. Vartenda modell som någonsin visades i PR-syfte var dessutom köpta, så absolut ingenting gjordes faktiskt för spelet. Se nedan vad de lyckades åstadkomma att visa efter tre år!
 
   Jag trodde på att det var ett riktigt spel som var på g i ett par månader (det var innan de hunnit visa något och de såg faktiskt inte riktigt lika oseriösa ut då, haha), men då datumet för den utlovade demon både kom och gick och absolut inget hände började jag ana ugglor i mossen. Jag betalade iaf inget, vilket många andra tyvärr gjorde. Det roliga var att om man försökte säga att något var skumt blev man så grymt påhoppad av de här människorna som gett "spelet" pengar - vi skulle allt få se, EN DAG ÖPPNAR DET!!! Okej då. Om det tog dem så pass länge att rotera en mesh och spela in det på film kan jag tänka mig att spelet öppnar strax innan jag hinner fylla åttionio!
 
   Om det låter för bra för att vara sant, då är det troligen så!
Druidträningar

   Penny och Lugia
 
   Under Jorviks vinter blev jag färdig med Pennys druidträning och jag saknar den redan! Jag hade gärna behållt dem som dagliga uppdrag. Det finns väl någon anledning till att man inte kan jobba sig över populär, men man är ganska svältfödd på allt som hör till huvudstory just nu... 
Dåså!

   Ponyta har äntligen fått sig en redigering (vilket ni ser i inlägget under det här) och därmed fått sin plats bland "mina hästar" i menyn till vänster. Jag köpte henne innan jag skaffade Knightley, vilket är varför hon ligger före honom i ordningen. Redigeringen i sig har egentligen varit klar i över en vecka, men jag tänkte peta mer på hovskägget och sen började jag spela The Sims... anyway, sen tog jag mig en ny titt på redigeringen i morse och kände att den faktiskt såg bra ut som den var. Vet inte vilken häst jag ska ta härnäst, men Lugia, Darkrai, Meloetta och Darcy behöver bilder allihop samtidigt som min header ska bytas ut. Och vad sjutton ska jag hitta på där uppe, haha. Väldigt oklart än så länge, men snö kan vi ju inte ha kvar!
 
   Esme och Darkrai - tog mig några månader men nu tycker jag verkligen jättemycket om Frieserhästarna!
Power Flame

   Eldiga Ponyta är inte bara söt att se på, utan hon är en riktig rosettplockare på hoppbanorna. Så länge som ryttaren hänger kvar förstås - benen går som trumpinnar och ingen tar omhoppningssvängarna så bra som denna ponny. Hon må vara väldigt snäll, men det gäller att hennes ryttar ger och tar för att det sprudlande temperamentet inte ska ta överhanden. Snäll och söt, jovisst, men om Ponyta inte får som hon vill kan hon knäppa till och göra sitt bästa för att visa ryttaren att hon vet bäst.
 
 
   Namn: Power Flame
   Tilltalsnamn: Ponyta
   Namnbetydelse: Power Flame är engelska och må inte vara grammatiskt korrekt, men skulle kunna översättas till Mäktig Flamma. Ponyta är en ponny-Pokémon med brinnande man och svans.
   Född: 2012
   Ras: Welshponny sektion C
   Lynne: Snäll ponny med mycket temperament. Perfekt ponny för omhoppningar.
   Level: 15
 
 
Kråkslott á la Esme

   Okej, jag ska erkänna en grej - den absolut största anledningen till att jag ville ha The Sims var att jag är så svag för tegelhus. Vänta bara tills jag får in snitsen på små röda tegelstugor överväxta av murgröna, min dröm!
   Men då jag byggt min Vingård kände jag att jag hade koll på de flesta kontrollerna i spelet; och därmed var det dags för mina drömmars kråkslott. Jag älskar de gamla engelska husen som pryder det där landets underbara landsbyggd och jag satte mig genast och började googla efter bilder att inspireras av. Såhär blev det!
 
 
 
 
   Jag älskar det, haha. Baksidan är inte lika självklar som framsidan, men framsidorna tenderar att vara mer avancerade även IRL vad jag förstått. Men asså what's up med att man inte kan göra kupoltak eller spiraltrappor?! Och att bygga saker diagonalt är ju värre än vad det är i Zoo Tycoon 2, man kan ju tycka att ett spel där byggandet är så viktigt hade lyckats hitta en lösning på det x) Aja, häromdagen dök det huxflux upp en gratis uppdatering med småbarn i (herregud vad är det här för spel?) så man vet ju aldrig, haha.
   Jag ska nog bygga en liten damm på baksidan (eller damm och damm, det blir en pool med stenar och växter för att täcka över poolkanten), sen ska jag se lite mer till växtlighet och sen är nog utsidan helt klar. Jag har börjat inreda och känner mig nöjd med undervåningen efter att ha tråcklat in trappan till tornet - kanske lägger in lite fler lampor för jag tycker det är lite för mörkt.
 
   Puben på entréplan - tycker det är lite för mörkt och ska flytta ner det stora fönstret i mitten ett snäpp, det hamnade lite högt.
 
 
   De pack jag har använt i det här bygget är baspacket (förstås), Stadsliv, Trevligt Tillsammans, Romantiska Trädgårdsprylar och Vildmarken. Jag köpte både basspelet samt expansionerna på ett galet extrapris under julledigheten, och även Vildmarken var på extrapris, men fick pröjsa fullpris för trädgårdsprylarna. Värt dock, jag blev dökär så fort som jag såg alla rosor och items i marmor, haha!
 
  Jag har förstått att folk ofta bestämmer små backstorys till sina simmar för att visa varför husen ser ut som de gör, och min enda förklaring är följande - det här är en uråldrig byggnad där en mindre familj driver en pub på bottenplan och själva bor på övervåningen och i tornet.
 
   Då byggnaden är färdiginredd tänkte jag ladda upp den i Galleriet så att den kan användas av alla som vill ha den. Himla cool funktion! Hojtar iaf till här då/om det nu blir så. Men det här spelet, ojojoj! Jag kommer ju bygga så mycket konstiga saker. Ett issue jag har är att det snart kommer ett nytt gamepack med vampyrer - och jag ger själva sjutton i vampyrerna, men ALLT NYTT BYGGMATERIAL SOM KOMMER!!! Jösses vilken tur att jag är en sparande snåljåp, för det innebär att jag faktiskt har råd att köpa packet om jag känner att jag absolut måste då det kommer ut, haha... Men tänkt hur perfekt det packet blir för att kunna bygga Hogwarts?
Vill ni hjälpa till?

   Jag: Jag ska fortsätta bygga på mitt engelska hus! (i The Sims)
   Mamma: Om du vill ha inspiration till inredning kan du googla på Abu Dabi Valley!
   Jag: ...va?
   Mamma: Det är nu du ska veta vad jag menar, Abu Dabi Valley! England!
   Jag: ...menar du kanske Downtown Abbey?
   Mamma: JA! Så heter det!
 
   Ni ser vad jag har att jobba med?!

 
   Jag ska försöka lista ut hur jag ska lägga upp videor på min YouTube-kanal framöver. Vet inte riktigt hur det hela ska lösas än. Det är ju det här med att hinna spela in nytt samtidigt som man ska släppa grejer samtidigt som man ska matcha in allt med allt annat man behöver göra i livet. Blä. Jag klarar mig i ett par veckor till och jag kommer kunna spela in först nästa vecka. Då blir det mer SSO-inspelningar, äntligen!
 
   Nu om vi kommer till inläggets titel! Kreativiteten jag kände för två veckor sedan är som bortspolad och jag behöver lite inspiration. Har ni idéer på grejer ni vill läsa om som jag kan skriva om? :D
 
    Gammal men trevlig bild på Esme och Glòin
Fortfarande fast i träsket

   Kvällstid sitter jag mest med The Sims 4 och bygger, bygger, bygger. Wihihihi, så roligt! Jag tänkte faktiskt testa att bygga Moorlandstallet någon dag. Tomterna känns lite små, men ska se om det går att lösa på något vis... Tror det kan bli kul!
 
   Dagtid är jag stressad men ack så glad att livet återgått till det normala efter semestertiderna. Avskyr då rutinerna bryts! Ska bara hitta tillbaka till att spela SSO nu också så det inte bara händer då och då. På tal om SSO, nu har det valts en vinnare i tävlingen om Raptors Spotifyart så då kanske låten släpps på Spotify snart? Undrar om Ritch Ratch och Hey Yo också ska släppas, vore väl kanske lite konstigt annars...
 
   Esme och Corinne
Inte bara jag va?

   Som är taggad på den här nya butiken alltså. (Jo jag vet att den varit här i ett par veckor nu men ändå) Schabraket och benlindorna som syns i skyltfönstret är precis min stil! Åååh jag hoppas på mycket mer sånt, hur snyggt?! De är nya superrealistiska schabraken har varit min dröm i spelet i flera år och de där benlindorna ser mycket bättre ut än alla andra vi har. Undrar vad mer som kan finnas där inne - om vi nu ens får tillgång till det i skyltfönstret direkt.
 
   Hoppas vi får utforska snart!
 
 
Tid!

   Jag skulle vilja ha så mycket mer tid! Så många spel att spela, så lite tid att spela dem på. Jag tycker ju det är så sjukt tråkigt att åka buss så jag brukar bli kvar sent på jobbet på vardagarna för att "slippa" åka hem, men just nu är jag så taggad på alla grejer jag vill göra så jag skuttar ut genom dörrarna direkt då jag är klar för dagen, haha. Efter att ha gått igenom min ekonomi häromdagen och kommit fram till att jag är en snåljåp köpte jag några fler expansionspack till The Sims 4. Fortfarande inte ett dugg intresserad av att "spela" spelet - men att bygga, oj oj oj vad roligt! Håller fortfarande på och vänjer mig vid spelet, men nu börjar kontrollerna sitta i ryggmärgen.
 
   SSO är det också dags att börja spela igen nu. Ack, glädjen då sommarklimatet återvänder ♥ Är lite inne på att byta server igen, men har inte kollat om någon är öppen. Borde väl egentligen byta server och hålla mig borta från alla chatter för jag kan inte ens skriva "hej" utan att det blir skrik och bråk, men det är faktiskt tråkigt att inte kunna prata med andra alls medan man spelar.
 
   Esme och d'Artagnan
Det rullar, det rullar!

   Eftersom jag inte direkt spelar SSO medan det är snö i spelet uppehåller jag mig med annat - bland annat The Sims 4. BYGGEN! Jag känner mig typ-färdig med mitt "Lär Känna Spelet"-projekt och överger det nu för att börja leka med annat. Inredningen är under all kritik, men det var kul! (Snett är det också, haha, typ alla fönster sitter nog på olika höjder oavsett hur mycket jag kämpat med att få dem raka...) Om ni vill ladda ner det hittar ni det HÄR och förutom baspaketet behöver ni:
 • Stadsliv
 • Trevligt Tillsammans
 • Vildmarken
 • Romantiska Trädgårdsprylar
 
   Saknar dock SSO rejält och vill ha tillbaka sommaren med grönska x)
 
   Esme och Darkrai
Det fortsätter!

   Jag har sagt så många gånger att PennyGirl-spelet är vackert så det går inte att räkna, men det är ju så! Kika in i dagens avsnitt för att se de där miljöerna för de är helt sjukt fina.
 
Steam

   På sistone har jag nämnt Steam ett par gånger. Är jag ett Steam-proffs? Allt annat än! Men jag vill ändå snabbt prata lite om Steam, kanske dra över några nya dit och kanske därmed besvara några frågor om plattformen.
 
   Steam är som en spellauncher där du kan välja och vraka mellan hundratals spel. Det är typ som SSO's launcher, fast du kan välja mellan massor av spel. Direkt från Steam kan du ladda ner spel, köpa spel och hålla koll på massor med olika achievements som du kan uppnå i dina olika spel. Det finns både gratisspel samt spel som man behöver köpa, och det finns nog något för alla där. De spel jag idag spelar via Steam är Abzû och Riding Club Championships (som jag ska prata mer om i ett separat inlägg), men jag har köpt några andra spel som jag ska testa vid tillfälle.
 
 
   Man kan också lägga till vänner på Steam och se vad de spelar för något! På Steam heter jag Monokerus - lägg gärna till mig om ni spelar! :)
Önskemål för 2017

   Nu då det nya året är här så väntar ytterligare 51 uppdateringar på oss. Jag försöker ha låga förväntningar, för det är alltid roligare att bli positivt överraskad än att bli besviken för att man tänkt sig att något ska vara otroligt mycket större än det egentligen är. Samtidigt behöver man några förväntningar för att det hela ska bli spännande!
   Här har ni några saker jag funderat på som jag skulle gilla att se under 2017.
 
 • Dublettvarning. Vad menar jag med det här? Jo, det vore riktigt nice att få upp en ruta typ då man får kläder från julklappssäcken eller liknande uppdrag om man redan äger föremålet. Vi säger att jag får den röda tomteluvan, som redan ligger i min garderob. Då vore det nice om det kom upp en ruta som sa "Du äger redan 1 exemplar av det här föremålet! Vill du sälja föremålet?" med alternativen "Behåll" och "Sälj". Det hade varit så sjukt skönt, så man slapp komma ihåg vad man redan fått. Tror det skulle vara extra hjälpsamt för oss med flera konton. Det skulle också göra så man slipper ta upp onödigt utrymme i ryggsäcken.
 
 • Dublettvarning för häst. Återigen en grej som är bäst lämpad för oss med flera konton, för alla andra har väl koll på vilka hästar de äger, haha. Men det vore nice att om man klickade på en häst i ett "köpestall" skulle man se en "Du äger redan den här hästen"-text nånstans på hästens informationsblad. Jag stod häromdagen och försökte minnas om jag redan köpt en viss häst på ett konto jag spelade på, för jag hade verkligen ingen aning, haha. Var tvungen att springa tillbaka till hemstallet för att dubbelkolla, vilket var riktigt irriterande.
 
 • Större garderob. Jag önskar mig så sjukt mycket att hela garderoben görs om, så att man ser häst och ryttare sida vid sida i ett "provrum", och jag skulle vilja att hela garderoben funkade som butikerna i gallerian. Det skulle göra det roligare, snyggare och enklare att byta kläder - och troligtvis skulle man inte ha en gräns på hur mycket kläder man kunde köpa heller!
 
 • Nya race. I grund och botten är nog de flesta race i spelet roliga, men de flesta kan man också i sömnen vid det här laget och man har gjort dem så många gånger att man inte ens orkar tänka på det. Jag hoppas på ett antal olika nya lopp, förhoppningsvis lite nytänkande sådana. För min del behöver de inte vara svåra, bara de erbjuder något som inte är exakt samma ridvägar man alltid rider! Mer banhoppning vore t ex nice, och självklart är dressyr en obligatorisk del av vilken önskelista som helst.
 
 • Mer arkeologi. Jag tycker arkeologin är jätterolig och det är lite extra kul att sysselsätta sig med något då man kan få fina föremål för det. Mer arkeologi (och arkeologibelöningar) åt folket tack :D
 
 • Huvuduppdrag. Det är de här jag i grunden spelar för, men nu har det gått över ett år. Igen. Jag vill ju verkligen inte klaga över uppdragen, men det här är verkligen jättetråkigt och jag hoppas att det sker någon förändring där. I spelets tidiga dagar kunde vi förvänta oss huvudstory ungefär två gånger om året, och det är väl egentligen det minsta man kunde önska och förvänta sig.
 
 
   Vad är era största hopp inför 2017?
Där hamnade man då...

   I helgen råkade jag hamna på fel sida av YouTube. Ni vet, det finns ju ungefär fyra miljoner sidor av YouTube som kan kallas "fel sida", men nu råkade jag hamna där borta där det görs videor där man bygger hus i The Sims 4.
   ...jag är väldigt svag för arkitektur.
 
   För några år sedan köpte jag The Sims 3 och tänkte att jag skulle lära mig och börja spela. Hade ju inget intresse alls av att spela "på riktigt", utan jag ville bara bygga. Jag insåg dock då jag fått hem spelet att det verkligen inte var något för mig. Sen började jag se videor på The Sims 4 och kände att DÄR, där var min stil. Jag tror mest det är grafiken som tilltalar mig så extremt, eftersom den är varm och rätt färgglad. Sen har jag i perioder hamnat på the dark side of YouTube och frestats av vad man kan göra med husbyggen i spelet. En sån dag råkade ske i helgen, så råkade jag Googla på spelet för att se hur dyrt det var...
 
   Origin hade 67% rea på spelet. 67%. Det händer liksom inte. Det blev alltså så att jag klickade hem spelet och nu ska jag väl sätta mig och bygga hus nån dag då jag känner mig riktigt inspirerad. Köpte bara basbaketet - det fanns nått erbjudande på ett pack med lite extragrejer i men eftersom de inte dök upp då jag Googlade så kände jag att jag inte ville lägga extra pengar på det.
   Vi får se vad det blir av det här nu då. Och nej, jag kommer inte magiskt börja spotta ur mig The Sims-videor, vilket folk har tjatat om i flera år. Jag har fortfarande absolut noll intresse av att spela spelet i sig, men nu ska jag i lugn och ro lära mig hur det går till i byggläget och se om det här spelet passar mig bättre än föregångaren ^^
Go go go!

   Jag var ute på äventyr i morse och på vägen hem tog jag en promenad och spelade Pokémon GO!. Nu är det ju grymt kallt att spela mobilspel och jag är inget fan av mobilvantar, så man får vara snabb som attan och sen skjuta ner händerna i fickorna, haha. Idag kläcktes de sista äggen via de incubators jag fått under eventet i december så jag har nu bara min enda incubator kvar. Nu verkar det också som att det är svårare att få ägg än förr? Gick förbi kanske tio Pokéstops på vägen hem men fick bara två nya ägg trots att jag hade plats för många till.
   De ägg jag kläckte idag var ett 2km och ett 10km. Jag hade på känn att min 10km skulle vara ett bra ett - och det var min första Snorlax! Det med 2km hade jag lite om att få en Charmander ur (är bara 4 candies ifrån en Charizard), men det blev istället min första Igglybuff! Aaaah så glad jag blev :D Nu har jag två baby Pokémon och mina två senaste 10km var ju två jag inte haft sen innan, så det har varit några fina ägg på sistone. Det har varit en riktigt fin jakt senaste månaden, nu är det lite synd att eventet med extra många starter Pokémons slutar senare idag. Vill ju ha min Charizard och behöver bara fånga EN ynka Charmander till för det. Jag har just nu Togepi som min buddy, för att jobba in nog med candies för att utveckla till Togetic/Togekiss i senare skede, så jag vill ju inte byta ut den heller. Har gått över en mil och har bara 12 candies... ._.
 
   Snorlax är dessutom den av mina Pokés med högst CP just nu, och jag kan öka det ännu mer då jag får tag i lite candies! Tror dock att nästa Magikarp jag utvecklar kan bli riktigt grym också.
 
   Mitt Pokédex ser rätt fint nu också! Just nu har jag 129 fångade och 131 sedda. Jag ogillar verkligen det här med att man har Pokémon sedda enbart i gym registrerade, för jag stör mig så på deras silhuetter i dexet, haha. Båda lär jag kunna lägga till snart (fångar Oddish och Exeggcute i desperation för att få Vileplume och Exeggutor och har bara 11 respektive 5 candies kvar), men annars ser det tyvärrr lite mörkt ut på fronten med nya Pokés om jag inte lyckas kläcka roliga saker ur ägg. 
 
   Hur går era Pokéjakter?
Att spela på mobilen

   Jag åker kollektivtrafik under minst en timme varje dag och under den timmen fösöker jag roa mig så gott jag kan för att inte somna (jag blir så sanslöst åksjuk då jag vaknar om jag somnar på bussar, haha) - och då är olika appar väldigt passande. Andra appar använder jag bara hemma, då man råkar få lust till det. Här har ni iaf alla spel jag spelar via app!
   Jag spelar enbart på iPhone och iPad, så jag kommer inte lägga in information för GooglePlay och det Windows Phone nu använder.
 
Candy Crush Soda Saga - Gratis i AppStore
   De flesta spelar väl fortfarande originalet, men jag hoppade över till Soda Saga så fort som det släpptes. Det finns fler karamellkombinationer och spelet är mycket mer dynamiskt samt snyggare än originalet imo.
   Om ni mot all förmodan aldrig hört om Candy Crush så är det ett typiskt tre-i-rad där man kan skapa kul reaktioner genom att kombinera så många matchande karameller som möjligt i ett svep.
 
Pokémon GO! - Gratis i AppStore
   Ingen har väl vid det här laget missat att jag spelar mycket Pokémon, haha... Appen skriver jag om rätt mycket i övrigt, så den får sig ingen närmare presentation :)
 
Abyssrium - Gratis i AppStore
   Abyssrium är min "mysapp" som jag går till då jag har allmänt tråk. Det är ett rätt menlöst spel, fast fiskarna i det är väldigt söta - och på något sätt råkade jag av misstag få x antal kollegor på jobbet att börja spela det (tror dock att alla har droppat av nu, haha). Oops.
   Målet? Klicka som en galning. Ju mer klick på din korall, desto snabbare tjänar du in poäng för att kunna uppgradera med nya fiskar och koraller. Appen går att använda med VR också!
 
Fruit Ninja - 20kr i AppStore
   Fruit Ninja är en riktig klassiker! Och hur kul är det inte att slicea frukt? Det är en perfekt app då man har några minuter att slå ihjäl. Välj en utmaning och börja slicea frukten som hoppar in i bild som värsta ninjan! Se upp för bomberna though.
 
Temple Run 2 - Gratis i AppStore
   Originalet var min räddning då jag behövde snabb ångestdämpning för några år sedan, för man behövde ändå koncentrera sig lite för att kunna överleva en stund innan man var van vid det. Nu har jag gått över till efterträdaren och spelar då jag får lust - men inte på bussen, det är lite för skakigt för mig, haha. Tycker fortfarande att det är ett kul spel! Det enda man gör i spelet är att swipa då karaktären ska svänga och tilta telefonen för att samla coins. Varför karaktären springer som om en har eld i baken? Det kommer ett monster där bakom. SPRING!
 
Sea Stars - Gratis i AppStore
   Superenkelt, riktigt gulligt och dessutom roligt. Du ska ta dig igenom havet och ska undvika hinder på vägen. Tryck ner på skärmen då du ska dyka, släpp för att hoppa upp. Ju längre ner du dök, desto högre kan du hoppa. Älskar det här spelet!
 
Sneezies - 20kr i AppStore
   Målet med Sneezies är att aktivera en kedjereaktion hos de söta varelserna i sina såpbubblor - man vill att de allihopa ska börja nysa, och därmed spräcka varandras bubblor så de blir fria. Sjukt beroendeframkallande och väldigt gulligt.
 
My Horse - Gratis i AppStore
   Jag vet inte hur många gånger jag startat om det här spelet pga återställd telefon, men det är imo det bästa hästspelet på app. Det är gratis, så helt klart värt det!
 
Frozen Free Fall - Gratis i AppStore
   Innan jag gick över till Soda Saga var Frozen Free Fall mitt puzzelspel. Det är mer dynamiskt än Candy Crush, men inte på samma nivå som Soda. Jag har dock kommit igenom alla spelets nivåer och är inne på bonusnivåerna. De är dock SVINSVÅRA och jag har mest övergett spelet för att jag tycker det är för hopplöst att komma vidare.
 
Angry Birds - Pris varierande från olika versioner i AppStore
   Det har hänt mer än en gång att jag muttrat "dö gris, dö" medan jag spelar det här spelet, och det har hänt mer än en gång att den som råkat höra mig stirrar på mig och tror jag är ett mentalfall. Ni vet att det finns många olika varianter på Angry Birds? Jag har spelat ALLT, tro mig. Originalet, Angry Brids Rio samt Angry Birds Seasons är de bästa enligt mig, resten är lite "meh". Särskilt tvåan är döskum. Angry Birds GO! är dock oväntat roligt.
 
Hay Day - Gratis i AppStore
   Hay Day har i flera år varit mitt go-to då jag spelar på iPad, nu har jag inte spelat aktivt på flera månader men jag kikar fortfarande in lite då och då. Man bygger en bondgård, så enkelt är det. Det tar dock låååång tid att levla vidare och om man ska ta sig vidare snabbt blir det lätt dyrt. Jag har spelat gratis hela vägen och har väl inte ens kommit halvvägs till de högsta nivåerna trots att jag spelade nästan dagligen i ett par år. Ett sånt där spel som man lägger typ tio minuter på per dag.
 
Dragons: Rise of Berk - Gratis i AppStore
   Jag dumpade bondgården och började med drakar istället! Det här spelar jag enbart hemma på iPad, så aldrig då jag är ute på språng. Ett klassiskt "samla på dig djur och bygg din värld"-spel, som dessutom har lite story i sig. Jag gillar det verkligen, men jag är fast i en sån där period där det tar evigheter innan man samlat på sig material för att komma vidare. Satsat på saken dagligen i ca tre månader och är fortfarande inte i mål...
 
 
   Där har ni alla spel jag spelar! Vissa mer ofta, vissa mer sällan, men det där är stöttepelarna i mobil/padda för att ha en backup om man nångång skulle ha dötråkigt. Har ni några spel ni alltid har på mobilen?
Värva en kompis-setet

   Om man använt sig av funktionen Värva en kompis på Starstable.com får man ju belöningar då ens kompis når nya nivåer. Jag tycker själv att alla belöningar är jättefina, men jag hade kanske kunnat leva utan handskarna. Eller jo visst är det snyggt med harpan på så jag gillar dem så, men vanligtvis tycker jag att handskar är det mest värdelösa man kan få i klädväg. De ser oftast typ likadana ut och man glömmer ändå bort att byta dem eftersom de syns så lite...
 
   Åter till saken, man får riktigt fina belöningar i och med funktionen. Då ens värvade kompis nått level 15 har man hunnit få en hjälm, en tröja, ett par handskar, ett par byxor, ett par skor, en sadelväska och en groda. Inte nog med det - en PANDORISK groda! Jag älskar den till döds redan.
 
   Allt man (för stunden åtminstone) kan få i funktionen Värva en kompis (det man INTE får som syns på bilden är sadel, träns, schabrak och benlindor)
 
   Vad tycker jag om setet? Jag tycker det är riktigt snyggt! Sadelväskan är av en ny modell som sedan Jorvik City släpptes också går att köpa vid Aideen's Plaza. Tyvärr är den lite glansig i sin svarta färg och jag har än inte hittat en sadel den smälter in "perfekt" med. Skorna är i min favoritmodell och är "chaps" över ett par ridskor. Jag hade nog tyckt det var ännu snyggare om chapsen varit helfärgade bruna, men jag gillar verkligen idén. Byxorna ser sportiga ut och har silikonskoning på insida knä, det gillar jag också massor. Handskarna hade jag inte brytt mig om alls om det inte vore för harpan på dem, men jag tror nog att jag ska byta ut mina klassiska svarta handskar mot de här nya eftersom de faktiskt har bra stats också. Tröjan gillar jag både i färg och modell och jag gillar harpan på den med! Samma sak med hjälmen, men jag hade gärna sett den i svart. Den har också harpan på sig - jag tycker det är bra att det finns åtminstone en symbol i spelet som är återkommande. Den är ju snygg också!
   Sist men inte minst - grodan. Jag avgudar den och det är nästan så att man vill ha någon slags backstory till hur en groda med typ Pandoriska runor på sig hamnade ute i Jorviks vildmarker, haha. Men den är så söt! Grodorna är nog mitt favorithusdjur just nu, det hade jag nog inte trott om någon för ett år sedan berättade att det skulle komma grodor till spelet. Jag gillar visserligen grodor och har alltid gjort det (djur som djur, jag fångade smågrodor som liten och klappade på dem innan de fick hoppa iväg igen), men de här är så supersöta tack vare både fina färger, en snygg modell och jättefina animationer.
 
   Värt att säga är också att man själv inte kan få tag i de kläder som kompisen får. Om kompisen skulle värva en vän själv så kommer kompisen däremot få det setet som du fick då kompisen jobbade sig upp. Hänger ni med?
Det här blir spännande då!

   Jag har hunnit med grejer idag, allt från massa viktiga (men tråkiga) IRL-grejer till att stå och huttra i vårt iskalla vindsförråd med en stark bild av en ryggsäck framför näthinnan. Och där var den - jag hittade en gammal datorryggsäck och i den låg min älskade laptop från gymnasiet. Den har hängt med länge, den datorn - det var den jag började spela SSO på och enda anledningen till att jag bytte den till datorn jag har idag var att fläktarna lagt av och den överhettas och dör vid oväntade tidpunkter. Sen som jag skrev tidigare hittade jag min ännu äldre laptop också, som idag öppnades för första gången på åtta år.
 
   Då är det dags för mig att experimentera! Hur mycket kommer datorerna tåla, kommer det funka att spela in film på dem alls? Det gick jättebra att ladda ner Fraps till min gamla burk med Windows XP, frågan är bara om det funkar i praktiken. Datorerna kanske laggar sönder under trycket med en screenrecorder, det vet jag inte än! Det roliga är at om det går så kan jag gå igenom hela mitt gamla spelbibliotek - och jag tror spelen kan vara roliga att se ur nostalgiperspektiv för oss som spelat dem som yngre. Kanske de även kan roa de som är i "rätt" ålder nu!
  Jag minns att jag har kanske fem-sex spel som jag inte har sett på många år, men jag kan inte minnas om jag sålt av dem på loppisar eller om de ligger i en låda nånstans. Tyvärr lutar det mot det första, vilket suger eftersom de spelen inte går att få tag i längre - men vi får väl se! Man vet aldrig vad man hittar då man väl får för sig att leta.
 
   Abzû - Kan inte lova att de äldsta spelen har kvalité såsom det man håller sig till idag, men det kan vara intressant ändå!
Houston, we have a problem

   Jag var bergsäker på att jag tidigare fått igång Stallets Hemlighet på datorn jag har numera - men spelet vägrar kicka igång oavsett vad jag gör. Har under en god stund rotat i spelets egenskaper, försökt starta det i olika lägen osv... jag når launchern men då jag klickar på "Spela" så stängs det ner och jag kommer inte längre. Jag vill komma förbi launchern och in i själva programmet men det verkar inte gå... Spelet är ju tolv år gammalt men jag hade verkligen hoppats att det skulle fungera. Vad surt!
 
   Jag har kvar någon av mina bärbara datorer någonstans och även fast jag har för mig att något var skumt med ljudet på den ena så borde den andra fungera... jag är nämligen ganska säker på att jag köpte datorn jag använder idag enbart för att jag kände att min laptop inte fungerade som min speldator längre. Om det är så att min laptop fungerar skulle jag kunna försöka sköta inspelningar från den!
 
   Om det är så att min gamla dator fortfarande lever så finns det ännu fler spel som borde gå att spela in - jag tror nästan att Full Fart i Stallet 2 i så fall är ett av dem!
 
  Update: Jag hittade min förrförra laptop (vafasen hände med den jag hade under gymnasiet?!) - med WINDOWS XP! Jag döööör den är så gammal! Jag minns att vi lämnade in den till diverse datanissar för att få igång högtalarna och då det inte gick fick jag en nya dator (den var ändå några år gammal) - nu löste jag problemet själv på tre minuter. Hur oskillade var datanissarna på den tiden? Nu ska jag se om 1) det går att kopplar upp burken till internet och 2) om det går att köra några spel på den. Den har legat i en garderob i x antal år så jag är glad att den bara går att starta...
Misteltoe

   Esme och Aramis
 
  Visste ni att jultomten inte fanns i spelet alls innan Skördebygden öppnades 2013? Det var ju lite hetsigt att få tag i alla hans julklappar där första året. Misteln som är en tränsdekoration var det enda som jag verkligen, verkligen ville ha - och trots att jag gjorde ALLA julbestyr varje dag blev jag så besviken då julen försvann i januari 2014 och jag fortfarande inte fått min mistel. Snacka om otur! Då julen med tillhörande uppdrag återkom senare samma år fick jag misteln redan första dagen, men det var en lååååång väntan...
Lugnet efter stormen

   Sådärja! Färdig med hela PennyGirl-spelet! Har redan börjat rendera ut de videor som blivit, vilket innebär att min dator är oanvändbar till att förutom skrivande i ungefär två timmar till. I vanliga fall brukar jag starta en rendering precis innan jag går och lägger mig så att datorn kan tugga över natten, men jag tänkte börja lite tidigare bara för att få ett extra avsnitt ur världen. Det får nog bli så att det blir ett avsnitt i veckan av PennyGirl, så att jag har gott om tid att bunkra nya videor som ska byta av det.
 
   Nu kommer ju det där hemska "vad ska jag börja med nu?". Bästa vore att köra igång redan i morgon, då jag har en helt ledig dag. Helst skulle jag vilja köra på OotP men det är nog lite dålig timing, för det är ett riktigt långt spel. Därför blir nog Stallets Hemlighet bättre, för det kommer man igenom på x antal färre timmar. Dessutom har jag inte spelat det på väldigt länge! Plus, det var det första Springdale-spelet, och då bygger det upp bra för de övriga fyra. Kan hända att jag ändrar mig och tar något helt annat, men vi får se hur det är då jag är redo att köra och vad som faller mig in då.
 
   Jag håller på och sammanställer ett inlägg om alla mobilappar jag spelar också - för de är ju också spel! Det borde komma ut någon gång under helgen :)
 
   Titta, tillochmed jag var färgglad en gång i tiden!
Satsaaaa

   Det är på riktigt 13- ute idag! Jag kämpade mig ut till affären och nu tänker jag inte gå ut igen förrän helst då snön smält bort, hehe. Skämt åsido, det är kallt.
 
   Jag spenderade större delen av kvällen igår samt en del av den här morgonen med att spela in PennyGirl på video. Nu håller jag på och gör lunch men sen ska det fortsättas. Vad skönt om jag hinner klart med hela spelet idag - då kan jag börja spela något nytt! Vet bara inte vad än. Ett kortare spel vore lite skönt, men Springdale-serien vore rätt kul också just för att det ligger väldigt nära SSO. Star Stables Game Director och Lead Game Designer var båda involverade i de fyra Springdale-spelen och grafiken är väldigt nära de förssta Star Stable-spelen, så det är ju kul på det sättet. Sen köpte jag tre äldre hästspel på Steam i julas, och jag har fortfarande inte öppnat något av dem och vet inget om dem.
   Förutom videor sitter jag ju också med en redigering som är nästan klar. Den behöver nog bara en halvtimmes jobb, men jag ska försöka bli klar med videorna innan jag sätter igång med den.
 
   En dag ska jag ju spela in Harry Potter och Fenixordern också, och det ser jag verkligen fram emot - problemet är bara att spelet är väldigt långt och jag vet inte om det är rätt tillfälle just nu.
Det går framåt!

   Så skönt då saker man bara vill bli av med blir gjorda! Igår spelade jag in tre nya avsnitt av PennyGirl-spelet. Jag är lite trött på det just nu mest för att det ska bli så kul att gå vidare till något nytt (det finns ju så många roliga spel man kan spela) - men förhoppningsvis kan jag avsluta det hela rätt snart :D
 
 
Som sagt...

   ...så sa jag ju att jag inte var färdig för dagen ;)
 
Asså va haha

   Min mamma ringde mig idag.
   Mamma: Du ska vara kaninvakt!
   Jag: Vänta va?
   Mamma: Grannen vill ha hjälp med sin kanin över helgen och den är snäll och gillar att gosa och...
   Jag: KANIIIIIIIIN
 
   Så tydligen ska jag bli med kanin i helgen.
 
 
   Och min helg börjar nu! Så skönt. Har massor med grejer som jag vill göra, och jag blir nog glad om jag hinner med hälften ;) Jag återkommer lite senare - har en massa spelrelaterade grejer som ska ordnas nu!
 
   Esme och Poppy
Halvdag!

   Igår vaknade jag upp till snöstorm och jobbade hemifrån för att inte riskera att strandas (ni minns snöstormen i november? Jag var såhääääär nära att behöva sova på jobbet för det gick inte att komma hem), idag är det halvdag så jag ska ge mig ut i kylan för att jobba några timmar. Fy vad jag hatar vintern! Kallt och kargt och kylan går ända in i skelettet. Esme Silverforce är ingen viking inte, haha...
 
   Jag påbörjade en ny redigering igår och den är nästan klar, det är bara lite skuggning + man och svans kvar, och sen kan Ponyta äntligen få sig en egen presentationssida. Tänkte försöka göra klart mina klassiska exteriörbilder för alla nyinköpta hästar - och igår köpte jag mustangen Smeargle, som jag pratat lite kort om förut. Han fick nu heta Solid Shade (hade massor av tankegångar kring namnet men då jag väl sökte i alternativen saknade jag massor av ord jag tänkt mig... trist :c Ville iaf ha något färgrelaterat) och har flyttat hem till Esme. Jag stod och stirrade på den tigererade mustangen ett tag också, men kände inte att jag hade något passande namn på lager trots att hästen kanske är en av mina favoriter någonsin i spelet. Dessutom vet jag inte om jag ska göra ett byte och byta min prickiga Appaloosa Gambit mot denna nya häst? Gah, borde inte ha sån beslutsångest men det har jag verkligen ändå, för nu är ju Gambit en Appaloosa i mina ögon efter att jag haft pållen i flera år och det skulle kännas fel att byta honom, samtidigt som jag aldrig skulle kunna tänka mig att använda honom idag... men den nya hästen har också rosa näsa, vilket Gambit idag inte har. Jag hade ju gärna haft exakt samma färg om jag skulle byta en häst, så det lutar mot att jag köper hästen och döper den till något nytt... min spontana tanke var Spotlight, men varken "Spot" eller "light" fanns tillgängliga. Suck. Kanske blir så att jag tar ett namn jag egentligen tänkt mig till en helt annan häst - för nu med alla omgjorda hästar med nya animationer tror jag nog inte att den hästen jag tänkt mig från början passar så bra i mitt stall ändå. Något att tänka på för helgen!
 
   Gambit och Esme från vintern 2014
 
   Det är btw så skönt att det är röd dag i morgon! Ännu bättre är att jag äntligen har möjlighet att spela in nya videor, efter att ha haft trassel med det i nära tre månader. Mitt hopp är att jag kan ta kvällen och morgondagen till att helt avsluta PennyGirl-spelet, så kan jag börja posta episod 4 på YouTube sen. Vore skönt att ha den ur världen så jag kan börja spela in nya grejer mellan varven med SSO!
För fina!

   De tre nya mustangerna är sjukt fina! Min favorit är den tigererade. Jag känner dock inget ha-behov just nu - eller jo, det gör jag, men återigen så är jag rätt otaggad på att spela då det är snö i spelet. Och dessutom har jag lite mer lust med annat just nu! Jag och Photoshop är bra kompisar för stunden, och så länge som jag faktiskt har lite inspiration tycker jag det är lika bra att ta tillvara på den :D
 
   De är jättefina alla tre! Mustangen har en så sjukt snygg modell också, tycker det är kul då hästen faktiskt inte är så vacker IRL. Rasen avlas ju inte direkt för att vara exteriört snygg...
 
 
   På tal om något helt annat har jag fått en sån sjuk lust att spela om Pokémon Platinum igen. Det är konstigt hur mycket jag gillar det spelet! Platinum är en "uppgraderad" version av de tidigare spelen Diamond och Pearl, och om man slår ihop de tre har jag spelat spelet minst tio gånger. Och de här spelen kommer man inte igenom sabbt, utan om jag spelar igenom det av dem går det på MINST 40 timmar. Tror jag brukar snitta på 60 innan jag känner mig halvnöjd. Nu har jag inte spelat någon spel från Gen IV på flera år - och jag tror nog det är dags igen! Ska bara ta mig igenom Sun & Moon först, har spelat i 11 respektive 12 timmar på dem och har rätt mycket kvar...
Årets Esme

   Jag har ett par gånger startat året med att fundera på vem Esme är. Och Esme är fortfarande ung. Hon har iaf fortfarande den frisyr som jag själv hade ca 2012, haha...
   Men hon är rätt badass också. Hon ska ju en dag rädda Jorvik.
 
 
Klicka på miniatyren för att se bilden i större storlek
 
   Precis som vanligt ligger den här bilden även i mitt redigeringsgalleri, som ni hittar via länken i menyn till vänster.
Årets första uppdatering!

   Esme och Pichu
 
   Idag är det alltså dags för årets första uppdatering! Vad tror ni händer? Jag har för mig att det kom tre islandshästar i första uppdateringen förra året, och nu var det ju ett tag sen det kom hästar... tror ni kanske det kommer nya pållar?
Ah...

   Jag hatar semestertider, haha. Mest för att jag bara tar ut semester då jag absolut måste och då sitter man i de här konstiga tiderna och behöver prata med en massa människor som är på semester x) Aja, nästa vecka borde väl livet vara som vanligt igen.
 
   Jag har fortfarande inte spelat de senaste uppdragen i Jorvik City och det beror på snön i spelet. Jo visst har jag haft mycket annat att göra också och tiden har varit knapp, men jag är så otaggad på att spela SSO då snön är i spelet. Det är kallt och platt. (Jag har haft samma åsikt i mååånga år - jag var inte särskilt förtjust i snön ens i Vinterryttaren!) Förra året tyckte jag verkligen att snön var inne i spelet alldeles för länge och jag blev verkligen lättad då den äntligen försvann, haha. Hoppas att den försvinner snart! Jag spelar alltså väldigt, väldigt sparsamt just nu och passar på att bygga rykten med Penny. Det går riktigt bra och jag har kommit på god väg med både Solens Cirkel och fisket. Är nästan lite ledsen över att färdigställa Solens Cirkel, för jag tycker faktiskt mycket om druidträningarna!
   Just nu sitter jag dock med ett Photoshopprojekt. Kommer det bli bra? Tveksamt. Men det ser onekligen intressant ut just nu!
 
   Esme och Artemis
Tanke

   Esme och Athos
 
   Jag hade inte ridit Shirehäst i spelet på ett tag då jag häromdagen tog en sväng på Athos och insåg hur oerhört stora Shirehästarna är! Herregud haha, kändes nästan för stort! Jag har ju bara ridit runt på smidiga fullblod, Lipizzaners och Mustanger varvat med Welshponnyer på sistone så det kändes döskumt, haha. En sak som jag fann att jag störde mig på är att hästen inte riktigt sträcker ut sina ben i traven - benen är böjda även då de slår i marken. Hm.
Stora planer för nya året!

   Hört på jobbet:
   Kollega 1: What was the first Harry Potter called?
   Kollega 2: Harry Potter and the Sorcerer's stone.
   Kollega 1: Sorcer- saus... Source--- MAGICAL STONE
 

 
   I vilket fall, nytt år! Jag ogillar nyårslöften just för att det blivit en så stor grej, man ska ändra hela livet bara över en dag bara för att nyår blivit nått skumt jippo. Självklart slutar det allt som oftast i att alla har glömt sina löften lagom till nästa gång.
   Däremot har jag några mål jag ska försöka hinna med inom de kommande 364 dagarna fram tills 2018. (Herregud, 2018 låter ju som att det är tjugo år i framtiden?!) Det innefattar mestadels kreativt för min egen del, för jag mår bra då jag får vara kreativ. Jag mår nästan lite dåligt då jag tittar i mitt redigeringsgalleri här på bloggen och ser att jag inte lyckades få ordning på flre än sju verk under 2016. Det är inte ens en i månaden! Jag som ändå tycker det är så sjukt kul, och ändå lyckades jag aldrig få det att hända. Jag hoppas att då det här året är över ska minst tolv verk finnas i mitt redigeringsgalleri, så att jag fått reda på minst en redigering i månaden.
   Det här att väldigt mycket färre videor släpptes på min YouTube-kanal beror på det att det tar så otroligt mycket tid och energi att driva en kanal. Energin har funkat bra, tiden sämre. Jag har lite idéer för saker jag gärna skulle prova att göra med kanalen, idéer som vaknat till liv bara de senaste dagarna. Vet inte i hur stor omsträckning det skulle funka - men det har aldrig gjorts förr och jag skulle vilja testa. Hur det faller sig kommer hänga mycket på hur mycket tid jag har till mina vanliga videor, men jag tror det kan funka.
   Samtidigt sticker jag inte under stol med att bloggen betyder mycket mer för mig än vad kanalen gör. Jag är en författtare mer än en talare. I tal fastnar jag i ord konstant, tappar meningsuppbyggnad, sluddrar och tappar bort mig i resonemang. I skrift gör jag inte det, allt flyter. Det är som då en person som stammar börjar sjunga - man kan inte stamma medan man sjunger.
 
   Ett spel som jag verkligen har som mål att visa upp på min YouTube-kanal under 2017 är Abzû.
 
   2016 var ett stressigt år för mig och jag mådde väldigt dåligt under stora delar av det, vilket är en stor anledning till att bloggen (och YT-kanalen, iofs) blivit mer och mer stillastående. Det som är bekvämt med nytt år är att även fast jag själv inte bryr mig så mycket så gör de flesta i min omgivning det, och då de tar nya tag peppas jag igång på deras energi. Jag känner mig trygg inför 2017 - jag känner att jag står mer stabilt inför året och hoppas kunna bjuda er på många fler roliga saker som händer inom mitt spelande av diverse speltitlar.
 
   Hur luddigt det än må vara har ni lite tankar där, och vad jag tänker mig bör hända inom de kommande 364 dagarna. Eller 363. Det beror på hur ni vill räkna saken. Men nu behöver vi inte gå till detaljnivå... eller hur?
Bortglömd häst

   Esme och Sharada - gammal bild
 
   Här har ni en av mina "bortglömda" hästar, haha! Stackars Shari. Jag suktade efter den här hästen så sjukt länge innan jag köpte henne och nu är det typ otänkbart att jag ska använda de gamla stela älgarna. Undantaget Ash, förstås.
 
   Framåt nästa helg borde jag vara tillbaka helt som vanligt, idag åker jag hem igen och ska börja återvända till vardagen efter julledigheten! Förhoppningsvis kommer jag ha tid att blogga lite mer igen innan dess ^^
Vi kör igång det nya året då!

   Tyvärr får ni överleva utan bilder då jag inte har något bildredigeringsprogram på min lilla laptop, haha
 
   Jag bor inte hemma över helgen (åker hem först efter jobbet i morgon) så därför är det fortfarande segt från mitt håll - men lite har jag att prata om!
 
   Senaste dagarna har jag satsat hårt på Pokémonjakt eftersom det är ett par event live i Pokémon GO!. Dels har man under typ den senaste veckan fått en incubator varje dag, dels spawnar Charmander, Bulbasaur och Squirtle väldigt mycket mer ofta än vad de vanligen gör just nu. Jag har under de senaste dagarna bott i ett område jag inte känner väldigt väl, men lustigt nog bodde min morfar bara någon gata bort under hela min uppväxt så jag känner halvt igen mig och har luddiga barndomsminnen kring hela området. Igår var jag ute på en promenad på nära en och en halv timme (dock gick jag ju vilse per vanlig ordning. Ringde mamma som är född och uppvuxen i området. Hon var till stor hjälp: "Är du i ---? Du vet att dit vågade jag aldrig gå då jag bodde där ute för det var en sån labyrint!" Tack mor) och fångade så sjukt mycket Pokémon! Minst tio Charmanders, kanske sex-sju Bulbasaurs och en stackars Squirtle, haha. Squirtle behöver jag ändå inte, då jag redan har hela evolutionskedjan. Inte nog med det - jag kläckte min första baby Pokémon! Och vad tror ni det blev om inte en Togepi?! Jag har haft sån sjuk tur med väldigt många ägg, haha, bästa var ju då jag lyckades förutspå tre 10km-ägg i rad... tyvärr höll det sig inte till nummer fyra, haha. Men, jag kläckte ett 10km strax efter min Togepi och fick en Hitmonlee! Oddsen?! Hitmonchan och Hitmonlee kan båda enbart kläckas ur ägg vad jag vet och jag hade inte fått tag i någon av dem innan.
 
   Idag tänkte jag promenera lite till och se vad som kan kläckas nu. Har fyra ägg i rullning, ska bli riktigt spännande att se vad som hoppar ur dem! Dock kanske jag måste dra en vända hem först och hämta ett par andra skor... jag är en sån människa med enorma skoproblem för jag har sjukt känsliga fötter och nu klarar inte fötterna de vinterskor jag haft under de senaste tre åren. Hade liksom ett skavsårsplåster på ena hälen som skavts igenom så att det var hål rätt igenom plåstret, vet inte hur mina fötter är formade men de är inte gjorda för skor x)
Nytt år!

   Esme och Ash
 
   Jag påbörjar år 2017 med en bild som hintar om hur mycket jag saknar sommaren, haha! Längtarlängtarlängtar tills snön försvinner från SSO och spelet återfår sin grönska och värme.

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.