Chrome Pointer

Mina favoritserier

   Lilly Underwood (och några till efter henne) föreslog att jag kunde recensera mina favoritserier, och det lät ju kul! Jag gör dock en variant och säger bara några kortare rader om var serie. Jag tittar nästan aldrig på tv och under det senaste halvåret har jag inte haft något sug efter att se på serier heller. Jag gillar fortfarande serierna väldigt mycket, jag har bara noll lust att anstränga mig för att titta på något eftersom jag hellre gör annat som typ spelar spel hehe
 
Arrow/The Flash/Supergirl
   Alla dessa tre utspelar sig inom samma universum - eller ja, inte riktigt, men de ses lite då och då och är allmänt badass tillsammans. Finns ytterligare en serie som kopplas in till dem vid namn Legends of Tomorrow, vilken jag inte brytt mig om att se då karaktärerna inte är av så stort intresse för mig.
   Åter till ämnet, det här är tre stycken superhjälteserier. Jag är en Marvel-tjej, men de här tre serierna är riktigt bra! Jag kastar in seriernas intron, vilka är väldigt korta men rätt beskrivande för vad serierna ändå är.
   Arrow är den första av dem och följer Oliver Queen som är känd som hjälten The Green Arrow. Fem år innan seriens start var Oliver med om en olycka till havs och hamnade på en öde ö. Exakt vad som hände på ön vet ingen från början, men parrallellt med vad som händer i nutid får man följa vad som hände under de fem åren och vad som formade Oliver till den väldigt förändrade personen han är då han kliver in i civilisationen igen. Superkrafter finns inte riktigt i den här serien, vilket gör det hela väldigt intressant. Jag har inte sett de senaste två säsongerna och nu är det väl dags att börja med det snart, heh...
 
   The Flash följer Barry Allen som jobbar som kriminaltekniker i en grannstad. En natt sprängs en slags kärnreaktor i staden och strålningen från den ger helt vanliga människor superkrafter. Barry ligger i koma i flera månader efter att ha träffats av blixten samtidigt som reaktorn exploderade och då han vaknar är han plötsligt den snabbaste mannen på jorden. Han går samman med de få som fortfarande arbetar i labbet där explosionen skedde och blir superhjälten The Flash, samtidigt som han försöker lösa gåtan om vem som mördade hans mamma många år tidigare.
 
   Supergirl är (tyvärr) den svagaste av serierna, men den är lite trevlig att se ändå. Supermans kusin Kara hamnar på jorden några år efter sin kusin och växer upp i en vanlig mänsklig familj. Hon försöker låta bli att visa sina superkrafter och jobbar som assistent åt en mediamogul innan hon en dag använder sina krafter för att rädda en stor grupp människor inser hon att det är dags att sluta gömma sig och hon antar namnet Supergirl.
 
Sherlock
   Seriernas serie behöver nog egentligen inte presenteras, men om den nu behöver det så är det en moderniserad version av Sherlock Holmes. Om ni inte har sett den, se den. Typ nu.
   Sherlock och Watson från förra årets julspecial - i vanliga fall kutar de runt i ett nutida London
 
Bones
   Bones är en serie som varit igång i hur många år som helst - men den funkar fortfarande! Genom tio säsonger har karaktärerna utvecklats men ändå behållt sina viktigaste drag. Det här är en väldigt "snäll" kriminalserie med rätt lite blod och rätt många skelett, men det är också väldigt fina relationer mellan seriens karaktärer.
   Kort sammanfattning - En grupp rättsantropologer och kriminaltekniker som mest jobbar med att åldersbestämma och fastställa dödsorsak på uråldriga skelett blir ombedda av FBI att hjälpa till i en mordutredning där kroppen är i för dåligt skick för att FBI ska kunna fastställa dödsorsak själva. Gruppen har arbetat med FBI's utsända tidigare och ingen av dem är nöjda med dealen, men då de jobbar mer och mer tillsammans börjar de svetsas samman och få en familjedynamik mellan sig. Relativt kass förklaring från min sida, men tror jag behöver gå rätt djupt om jag ska förklara mer x)
   Jo jag vet att den här scenen bara är lite driv från skådespelarna, men det är nice ändå.
 
QI
   Det här är ju inte en serie som i serie, men panelshowen QI är något som jag ofta låter rulla i bakgrunden medan jag gör annat. QI handlar helt om fakta och saker som vi tror vi vet men egentligen inte gör. I panelen sitter fyra stackars brittiska komiker som alltid gör sitt bästa för att driva programledaren till vansinne, något de ofta lyckas rätt bra med. De första 13 säsongerna leddes av Stephen Fry, och numera är det Sandi Toksvig som tagit över och gör det hela fantastiskt.
 
 
   Det finns annat som jag kanske borde se, som typ Murdoch Mysteries (förlåt Lottie, jag LOVAR att jag ska ta itu med den en dag!), men som sagt så tittar jag inte på tv och på sistone har jag haft väldigt lågt intresse för att se på serier. Finns några serier som jag gillar att se om de nu råkar vara igång de gånger jag slår på tvn, men de kan vi ta en annan gång så att det här inlägget inte blir hur långt som helst ^^ De ni ser ovan är ändå riktigt bra - så vill ni nu dela med er av era favoritserier?






Cass

Jag är riktigt beroende av The Vampire Diaries. Såg de sex första säsongerna på ungefär en månad och serien blir ju inte sämre för att mitt all-time favoritship är med där. Kollar dock inte så mycket längre efter att min favoritkaraktär/skådespelare hoppade av serien.

Lottie Snöfödd

Ja, du kan ju gissa vilken min är =P Du kommer bli så lycklig när du återfår ett sug efter serier. Jag kan till och med tvinga på dig en USB-sticka med första säsongen när vi ses nästa gång ;)

Svar: Asså du ♥
Esmeralda Silverforce

Diana Sweetgirl

Älskar ju serier så blir svårt att välja några få.
Men de som alltid funkar är
Reign - Bästa serien!!
Pretty Little Liars
Shadowhunters! :3

Leah Pandalake

Skam och The 100!

Amanda

Arrow är oxå en av mina favorit serier. Följer även the flash och supergirl.

Skulle vilja tipsa om några hästserier jag tycker är bra.
1: Heartland,
2. Wildfire,
3. Mcleods döttrar

Willow Waterfoot

Vad roligt med någon som också kollar på QI! Är väldigt förtjust i både det och Sherlock. Annars ser jag på Hannibal och The Blacklist, men letar alltid efter nya serier att titta på.

Ellie Cloudforce

Sherlock är helt klart världens bästa serie!!

Celine Riverknight

The 100 och Supernatural helt klart!

Simone Moonfire

Sheeerloock <///3 <3
Jag är rätt dålig på att se på serier, men förutom Sherlock har jag fastnat för Doctor Who. Skam är också härlig :D

Evelyn

Älskar Sherlock, Bron, unge kommisarie morse, Black Books (typ världens roligaste serie) etc. & även lite mer fantastyriktade serier som Merlin & Game of Trones ;)

Filippa Catwood

The Big Bang Theory, Doctor Who och Buffy the Vampire Slayer är mina absoluta favoriter! Förutom dem är det Bones, Sherlock och Angel jag gillar mest.

Iris Highgarden

Själv föredrar jag filmer före serier, om.jag kollar brukar detboftast vara SitComs. Dock har jag fastnat för Omce Upon A Time.

Lucy Seadughter

Personligen så har jag fastnat för en serie som heter Ice Fantasy. Den är otroligt bra och spännande. Den finns på netflix men språket är kinesiska, dock finns det undertexter. Rekomenderar den starkt för alla fantasy fans. Det finns dessutom 62 avsnitt och varje avsnitt är runt 45 min.

Lottie Snöfödd

Alltså vi måste ju ses snart igen. Gärna med Siri också 😊

Sally Hawklord

Mina favoritserier är:
1. Flash, bc Barry is the smolest bean ever och den är ju så himla emotional men ändå rolig spännande på samma gång.
2. Supergirl, asså den serien, love iiit. Älskar redan färdigt Supergirl och Manhunter sen är ju Mon-El helt bäst och Winn (Vinn?) is my spiritanimal. Dock är det ju synd att de inte lägger så mycket pengar på den:(
3. Arrow, så sjukt spännande och emotional. Vem älskar inte Roy Harper och Black Canary? Dock ett varningens ord, säsong 4 är helt åt skogen...
4. Legends of Tomorrow, alltså jag älskar timetraveling och konstiga obegripliga saker (och Ray Palmer:D)! Dock har den ganska låg budget:(
5. Stranger Things, jag har inte sett den färdigt ännu men asså guuuud, SE DEN!!!!!!!!
Det var väl alla, I guess? Dock finns det ju några till, typ Ultimate Spiderman och Daredevil, de är också jättebra!

Vera Cloudnight

Teen Wolf forever <33

Amanda Rainwood

Älskar Sherlock så sjukt mycket, eller gjorde, åtminstone. Jag älskar fortfarande karaktärerna (Sherlock och John), men säsong fyra var en fruktansvärd röra av plot holes, contradictions, OOC och oerhört nedsättande representation av LGBTQ+. Tyvärr drog säsong fyra med sig resten av serien i fallet. Tänker inte spoila något, förutom att Moffat och Gatiss totalt misshandlat konceptet om Sherlock Holmes och John Watsons vänskap. Fy sjutton.. :(

Lisa

ååh sherlock!! bästa serien, eller ja fram tills säsong 4... vad tyckte du om säsong 4 om du sett den? jag tyckte den var helt sjukt dålig, är så fruktansvärt besviken...

Svar: Jag har inte sett säsong 4 och börjar undra om jag ens vågar göra det nu, haha...
Esmeralda Silverforce

Rose Greenhill

MAD MEN. Helt fantastisk dramaserie som utspelar sig på 60-talet, rekommenderas starkt!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.