Chrome Pointer

Att spela på mobilen

   Jag åker kollektivtrafik under minst en timme varje dag och under den timmen fösöker jag roa mig så gott jag kan för att inte somna (jag blir så sanslöst åksjuk då jag vaknar om jag somnar på bussar, haha) - och då är olika appar väldigt passande. Andra appar använder jag bara hemma, då man råkar få lust till det. Här har ni iaf alla spel jag spelar via app!
   Jag spelar enbart på iPhone och iPad, så jag kommer inte lägga in information för GooglePlay och det Windows Phone nu använder.
 
Candy Crush Soda Saga - Gratis i AppStore
   De flesta spelar väl fortfarande originalet, men jag hoppade över till Soda Saga så fort som det släpptes. Det finns fler karamellkombinationer och spelet är mycket mer dynamiskt samt snyggare än originalet imo.
   Om ni mot all förmodan aldrig hört om Candy Crush så är det ett typiskt tre-i-rad där man kan skapa kul reaktioner genom att kombinera så många matchande karameller som möjligt i ett svep.
 
Pokémon GO! - Gratis i AppStore
   Ingen har väl vid det här laget missat att jag spelar mycket Pokémon, haha... Appen skriver jag om rätt mycket i övrigt, så den får sig ingen närmare presentation :)
 
Abyssrium - Gratis i AppStore
   Abyssrium är min "mysapp" som jag går till då jag har allmänt tråk. Det är ett rätt menlöst spel, fast fiskarna i det är väldigt söta - och på något sätt råkade jag av misstag få x antal kollegor på jobbet att börja spela det (tror dock att alla har droppat av nu, haha). Oops.
   Målet? Klicka som en galning. Ju mer klick på din korall, desto snabbare tjänar du in poäng för att kunna uppgradera med nya fiskar och koraller. Appen går att använda med VR också!
 
Fruit Ninja - 20kr i AppStore
   Fruit Ninja är en riktig klassiker! Och hur kul är det inte att slicea frukt? Det är en perfekt app då man har några minuter att slå ihjäl. Välj en utmaning och börja slicea frukten som hoppar in i bild som värsta ninjan! Se upp för bomberna though.
 
Temple Run 2 - Gratis i AppStore
   Originalet var min räddning då jag behövde snabb ångestdämpning för några år sedan, för man behövde ändå koncentrera sig lite för att kunna överleva en stund innan man var van vid det. Nu har jag gått över till efterträdaren och spelar då jag får lust - men inte på bussen, det är lite för skakigt för mig, haha. Tycker fortfarande att det är ett kul spel! Det enda man gör i spelet är att swipa då karaktären ska svänga och tilta telefonen för att samla coins. Varför karaktären springer som om en har eld i baken? Det kommer ett monster där bakom. SPRING!
 
Sea Stars - Gratis i AppStore
   Superenkelt, riktigt gulligt och dessutom roligt. Du ska ta dig igenom havet och ska undvika hinder på vägen. Tryck ner på skärmen då du ska dyka, släpp för att hoppa upp. Ju längre ner du dök, desto högre kan du hoppa. Älskar det här spelet!
 
Sneezies - 20kr i AppStore
   Målet med Sneezies är att aktivera en kedjereaktion hos de söta varelserna i sina såpbubblor - man vill att de allihopa ska börja nysa, och därmed spräcka varandras bubblor så de blir fria. Sjukt beroendeframkallande och väldigt gulligt.
 
My Horse - Gratis i AppStore
   Jag vet inte hur många gånger jag startat om det här spelet pga återställd telefon, men det är imo det bästa hästspelet på app. Det är gratis, så helt klart värt det!
 
Frozen Free Fall - Gratis i AppStore
   Innan jag gick över till Soda Saga var Frozen Free Fall mitt puzzelspel. Det är mer dynamiskt än Candy Crush, men inte på samma nivå som Soda. Jag har dock kommit igenom alla spelets nivåer och är inne på bonusnivåerna. De är dock SVINSVÅRA och jag har mest övergett spelet för att jag tycker det är för hopplöst att komma vidare.
 
Angry Birds - Pris varierande från olika versioner i AppStore
   Det har hänt mer än en gång att jag muttrat "dö gris, dö" medan jag spelar det här spelet, och det har hänt mer än en gång att den som råkat höra mig stirrar på mig och tror jag är ett mentalfall. Ni vet att det finns många olika varianter på Angry Birds? Jag har spelat ALLT, tro mig. Originalet, Angry Brids Rio samt Angry Birds Seasons är de bästa enligt mig, resten är lite "meh". Särskilt tvåan är döskum. Angry Birds GO! är dock oväntat roligt.
 
Hay Day - Gratis i AppStore
   Hay Day har i flera år varit mitt go-to då jag spelar på iPad, nu har jag inte spelat aktivt på flera månader men jag kikar fortfarande in lite då och då. Man bygger en bondgård, så enkelt är det. Det tar dock låååång tid att levla vidare och om man ska ta sig vidare snabbt blir det lätt dyrt. Jag har spelat gratis hela vägen och har väl inte ens kommit halvvägs till de högsta nivåerna trots att jag spelade nästan dagligen i ett par år. Ett sånt där spel som man lägger typ tio minuter på per dag.
 
Dragons: Rise of Berk - Gratis i AppStore
   Jag dumpade bondgården och började med drakar istället! Det här spelar jag enbart hemma på iPad, så aldrig då jag är ute på språng. Ett klassiskt "samla på dig djur och bygg din värld"-spel, som dessutom har lite story i sig. Jag gillar det verkligen, men jag är fast i en sån där period där det tar evigheter innan man samlat på sig material för att komma vidare. Satsat på saken dagligen i ca tre månader och är fortfarande inte i mål...
 
 
   Där har ni alla spel jag spelar! Vissa mer ofta, vissa mer sällan, men det där är stöttepelarna i mobil/padda för att ha en backup om man nångång skulle ha dötråkigt. Har ni några spel ni alltid har på mobilen?


Ivy Yellowcake

Jag spelade/spelar alltid ett spel som heter Sling Kong! Det går i princip ut på att "svinga" en liten figur i en bana med hinder såsom sågar m.m. Man kan även samla ihop coins som man sedan kan betala med när man vill få ett pris, priset kan vara extra liv, en sorts "kraft" ish, mer coins eller en ny figur! Låter rätt tråkigt, men är faktiskt väldigt underhållande.

Vilda Snownight

Jag bytte också direkt till Soda, originalet är ju bara hemskt haha.
Åh spelar du också "Rise of Berk"? Jag älskar det spelet, även fast det var ett tag sedan jag spelade det.

Veronika Riverstone

Jag spelar Farmville och Horse Haven på mobilen just nu :)

Eva Bunnyland

På min samsung är FruitNinja gratis för mig c;

Karla Dolphinwood

Är i princip helt besatt av Hay Day xD

Bomen Starwall

Hej jag spelar altid township det är typ som Hay Day fast mar har en egen stad och ett eget zoo med mera jag rekommenderar verkligen de spelet.I love you so much😙#unicorn

Hedda Snowfire

Åh vad roligt att få höra om någon annan som spelar MyHorse :D
Hur länge har du spelat det? Jag började för ungefär en vecka sen men har legat efter lite i spelet så är endast i level 5 :/
Det ska iallafall bli kul att fortsätta och jag hoppas du skriver lite mer om det! Vore kul ^^

Svar: Jag har spelat det till och från sedan det släpptes för ca fem år sedan, men det har nollställts varje gång jag bytt telefon så jag har inte kommit så långt ändå :/ Det längsta jag har kommit är nog kanske femton tävlingar framåt, innan allt försvann då jag köpte ny mobil.
Esmeralda Silverforce

Rose Moondaughter

Jag spelar det enda riktiga Harry Potter spel som finns till mobilen Fantastic Beasts Cases from the Wizarding World. Det går ut på att man ska lösa fall med magiska vidunder. I varje fall hittar man en nytt djur, det kan vara allt från drakar till enhörningar eller grindylogger :D

Quinn Catforce

Hur funkar det då man köper spel från AppStore? Dras det från saldo/telefonräkningen?

Svar: Det dras från det kontokort man har kopplat till sitt Apple ID!
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.