Chrome Pointer

Att köpa dyra spel

   Jag tycker det är viktigt att man köper de spel man vill spela. Om man inte ger pengar till spelets utvecklare kan de ju inte fortsätta göra mer grejer man tycker om, right? Och att säga "jag har inte råd så jag vill ha det gratis" är en ursäkt som tyvärr inte funkar i den här världen, så sorry, jag har inget överseende med såna reaktioner.
   Med det menar jag inte att man ska köpa spel om man inte anser att de är värda pengarna. Jag gillar t ex Pokémon GO!, men jag skulle i dagsläget absolut inte lägga pengar på det för jag anser inte att något i spelet är värt mina pengar. Om de hade lite andra alternativ i sin butik hade jag gärna kunnat tänka mig att stötta spelet med mina pengar, typ om man hade kunnat köpa en till oändlig Egg Incubator.
 
  Star Stable är det enstaka spel jag lagt mest pengar på genom åren. Om man ser till spelserie är det Pokémon på Nintendo DS-serien som jag lagt mest pengar på - jag har dessutom under åren köpt sammanlagt fyra konsoller (Nintendo DS Lite, Nintendo DSi XL, Nintendo 3DS XL och New Nintendo 3DS XL) för att kunna spela just Pokémon. De konsollerna är ju utspridda över ungefär åtta år, men ändå. Om man slår samman konsollerna med alla Pokémon-spel blir det ju ett antal tusenlappar... (Så värt det though. SÅ. VÄRT. Pokémon-serien är helt fantastisk och man har verkligen missat något om man inte testat det.)
   Nu köpte jag ju The Sims under julen. En anledning till att jag inte velat införskaffa fyran tidigare är för att den är så dyr! Jag var nu bekväm och köpte mina Sims-spel på den officiella hemsidan, vilket vanligtvis är en hundrig dyrare än att köpa spelet i butik, men det var ju över 60% rea då jag köpte spelet.
 
   Nu kommer det här med spelvärde. Hade jag kunnat betala fullpriset på 600kr för The Sims 4? Nej, det hade jag inte gjort, för spelet hade inte varit värt det i mina ögon. Nu fick jag dock The Sims, två expansionspack, ett game pack och ett stuff pack för 527kr. Om jag hade köpt allt det idag, då rean har utgått, hade jag behövt betala 1655kr (!!!). Hur sjukt?! Jag tycker just nu spelet är dökul, men jag hade aldrig någonsin pröjsat så mycket pengar för att leka arkitekt! Jag kan förstå att det är värt det för de som både gillar att bygga och inreda samt faktiskt spela spelet i sig, för det är ett svincoolt spel (även fast jag personligen inte har någon som helst glädje av simmarna i sig). Jag såg till att vara ekonomisk ändå och tittade noggrant igenom alla pack innan jag köpte och räknade hur många grejer i varje pack jag verkligen var intresserad av för att få ut så mycket som möjligt av pengarna. Sånt kanske jag inte skulle göra med ett annat spel, men i just såna spel där man verkligen kan se vad man får kan det vara värt det, haha! Mitt räknande bidrog till att jag inte lade ut 200 till på något jag knappt skulle använda ;)
 
   Då jag räknade på vad jag faktiskt ville ha till The Sims hann jag räkna till 114 föremål i expansionen Trevligt Tillsammans innan jag insåg att det inte var något snack om saken, bara att köpa haha... nästan allt på det här bygget kommer från den expansionen.
 
   Slutkläm - Det är superbra att man köper spel man verkligen gillar dels för att faktiskt få spela spelet och dels för att stötta dess tillverkare istället för att försöka ladda ner det illegalt, men det är också ok att tänka en extra gång så att man inte kastar pengarna i sjön.
 
   Nu ska bittertant Esme sluta stirra på de olika stuff packen till The Sims för annars kommer den här plånboken tömmas trots att man lovat sig själv att hålla i pengarna till nästa löning. Huga.


Sigrid Winterdotter

Du är så duktig på att bygga! Laddar du upp dina skapelser till Galleriet?

Svar: Båda jag gjort än så länge, ja!
Esmeralda Silverforce

Amaranta pinklee

hej esme använder du penga fusk till dina hus?

Svar: Jag skapar aldrig simmar, jag hoppar in direkt i byggläget där man har oändligt med pengar.
Esmeralda Silverforce

Cass

Jag skulle köpa två expansioner till Sims nu när det var rea, men eftersom mitt EA-konto är under 18 kan man inte köpa i butiken eller köpa som gåva till det kontot. Gick ju inte att kontakta supporten heller då de tydligen hade "jullov" så där rök ju att få köpa två st för priset av en...

Svar: Ah fasen vad surt :/
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.