Chrome Pointer

Riding High

   Är det någon som minns Riding High? Man vill ju bara asgarva då man tänker tillbaka på det!
 
   För er som inte har hört om det så var Riding High ett "hästspel" som dök upp för kanske tre-fyra år sedan. Och det lät såååå lovande! Ett litet team som skulle utveckla ett hästspel med magisk grafik, oavsett vad som efterfrågades av nyfikna potentiella fans sade teamet "ja, självklart, det ska läggas till!" (det var allt från bygga stall, ha bevingade hästar som kunde flyga till fiske och uppdrag med en cool story) och de vågade sig dessutom på att berätta hur myckte bättre än Star Stable de skulle vara - en kommentar som de rätt kvickt raderade från sin Facebooksida då de insåg hur fel det såg ut.
   Riding High utlovade att de inom ett par månader skulle släppa en demo på sitt spel, och de skulle ha dels ett MMORPG i 3D samt ett webbläsarbaserat spel i 2D likt Howrse. Om man donerade pengar till dem skulle man dessutom få ett föl som man fick ta med sig vidare till spelet!!! Fantastiskt!!! Jo, så folk gick ju på det och köpte de där speciella fölen. Som de sedan aldrig skulle ha någon nytta av mer än att de fick en bild mailade till sig eller något.
 
   Sen visade det sig att även fast Riding High var reggat till ett företag så stod företaget på en kvinna som tidigare jobbat med Alicia Online och som sedermera hållt på med massa skum business involverande stulna kodslingor och en massa konstigheter i Tyskland. Medan det inte fanns en siffra rätt där väntade en massa fans på mer info på Riding High's Facebook, och efter en låååång väntan med tonvis av brutna löften släpptes en video där en kamera snurrade runt en staty av en häst i 3D. Totalt värdelöst. Vartenda modell som någonsin visades i PR-syfte var dessutom köpta, så absolut ingenting gjordes faktiskt för spelet. Se nedan vad de lyckades åstadkomma att visa efter tre år!
 
   Jag trodde på att det var ett riktigt spel som var på g i ett par månader (det var innan de hunnit visa något och de såg faktiskt inte riktigt lika oseriösa ut då, haha), men då datumet för den utlovade demon både kom och gick och absolut inget hände började jag ana ugglor i mossen. Jag betalade iaf inget, vilket många andra tyvärr gjorde. Det roliga var att om man försökte säga att något var skumt blev man så grymt påhoppad av de här människorna som gett "spelet" pengar - vi skulle allt få se, EN DAG ÖPPNAR DET!!! Okej då. Om det tog dem så pass länge att rotera en mesh och spela in det på film kan jag tänka mig att spelet öppnar strax innan jag hinner fylla åttionio!
 
   Om det låter för bra för att vara sant, då är det troligen så!


Veronika Riverstone

Det här var rätt längesen men jag såg någon trailer för ett hästspel som hette Riding Out (som numera finns att spela om jag inte minns helt fel) det som jag reagerade på då var att namnet var rätt likt Riding High + att en del av musiken var densamma som använts i någon video som Riding High har lagt ut. Har inte forskat vidare så mycket i det men kände bara något smått obehag när jag vet hur Riding High varit xD Jag vet inget om Riding Out så ska väl egentligen inte säga så mycket.

Svar: Riding Out är släppt i betaversion! Jag tycker dock spelet är svinfult och ocharmigt så jag har ingen lust att ens testa det x)
Esmeralda Silverforce

elinbohman.blogg.se

Hahaha det bästa var ju när de släppte bilder från 'spelet' och man i bakgrunden ser skymten av en kvinna med den typiska inte-så-barnvänliga rustningen på sig (typ sådan här http://i.imgur.com/NsunjJs.jpg). Spelet skulle ju även vara helt gratis att spela, lol.

Svar: Hahah jo eller hur
Esmeralda Silverforce

Ava Nightroad

Haha kommer ihåg det här! Skumma typer. En bra utgångspunkt bara allmänt i livet är att jobba i tysthet och låta resultaten tala för sig själv. Inte att sitta och lova saker i förväg.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.