Chrome Pointer

SSO-forum

   Jag har tidigare snackat om olika SSO-forum. Jag skulle personligen älska att ha ett SSO-forum igång där man kan vara lite social, för jag älskar idén. Just nu finns det ett "i fokus" eller vad det nu kallas för SSO, och det är ganska aktivt - jag trivs dock inte alls där. Det är egentligen precis så som jag önskar ett forum ska vara, men jag tål inte hur ifokus är uppbyggt. Jag tycker att ifokus känns svårhanterligt och opraktiskt, och jag föredrar klassiska forumformat där just själva forumposterna är i fokus (heh) och det är lättare att följa vad folk skriver. Som sagt, det är inte alls pga communityt som jag undviker ifokus, det är bara det att jag inte klarar av själva sidan. (Ni kanske trivs med snittet? För att komma dit, klicka HÄR!)
 
   Jag har ett par gånger försökt få igång forumet på SSO Wiki, men det verkar vara rätt dödsdömt, tyvärr. Verkar inte finnas intresse alls just där, och det tycker jag är himla trist.
 
   Igår kväll hittade jag det här forumet (<-länk). Det är ett forum i det snittet som jag trivs i, men det är tomt. Ni kan ju kika in iaf - jag tycker det vore kul om det kom igång!
 
 
   Största anledningen till att jag vill komma in i ett forum-community är nog för att jag vill snacka om hästspel överlag. Liksom allt mellan SSL till Horse Life, Star Stable till Häst & Ponny, men det har ju inte gått så bra...
Ely's back!

   Jag har ingen större lust att spela SSO just nu, får kika in och kolla uppdateringen lite noggrannare sen. Har hämtat paketet iaf, men belöningen var tyvärr inget i min stil.
 
   Däremot blir det nu en vända i Höstryttaren, återigen med min stående favoritkaraktär som några av er känner igen.
 
Oj, vad tidigt det blev

Eldig utrustning!
 
   Uppdateringen ligger redan på nyhetssidan! Ganska lugnt idag, fast det borttappade paketet blir ju intressant. Och det där tränset tycker jag ser lovande ut, så man får se om det hamnar i min garderob!
 
   Vad tycker jag om den utökade Globalchatten? Ja, det är väl helt okej. Det var väntat för min del. Dock tycker jag att den nu kan döpas om till stallchatt igen, för trots att Västkobben och Jarlaheim inte är stall så är det ju mest stall den finns i nu. Jag tycker hela SSO har känts lite dött på sistone, och jag har själv märkt att jag tappat lite intresse sedan Globala försvann. Det blev så tradigt att levla och allt då man inte hade något att titta på samtidigt. Som sagt - det är inte själva chatten jag har haft problem med, jag har haft problem med hur folk har betett sig i chatten. Får se om det blir lite bättre nu! Jag hoppas dock innerligt att folk inte tar tillfället i akt att spamma reklam, för det är så äckligt störande så det finns inte.
 
   Aja, man får se hur det ser ut då servern väl öppnar igen ^^
Drömmarnas ras

   Om jag helt själv fick skräddarsy någon hästras i SSO så finns det tre stycken som jag verkligen kan se framför mig, och som jag hoppas på i spelet. Gällande två, Tinker och Fjording, så är det ju egentligen bara en tidsfråga innan de komma till spelet - Det är ju uppenbart att SSO-teamet lyssnar på vad vi vill och då det är så otroligt många spelare som har bett om raserna på olika sätt så lär de ju verkligen komma. (Innan någon kommer och ska berätta vad som händer i spelfilerna - jag är inte intresserad, jag tycker inte det känns okej att rota i spelfilerna och jag vill inte veta om nya filer. Jag blir hellre överraskad då det väl händer i spelet.)
 
 
   Norsk Fjordhäst: Urhästen från Norge är numera lite lättare i typen än hur den ser ut i mitt huvud, men det är väl för att jag är uppväxt mer med den tunga typen som drabbades så mycket av fördomar innan man på allvar började avla upp arten med ädlare hästar. Jag tänker mig fjordingen ungefär som en ponny i arabsize - ja, en kanske lite mer slimmad ponny, så att den inte ser ut som en total tunna, då den blir förstorad. Förutom stubbman har den också tillgång till ponnymanen, eftersom det är typ så tjock manen kan bli om man låter den växa. Flera olika variationer av stubbmanen till just fjordingarna vill jag gärna se; om ni googlar på fjording lär ni se jätteroliga klippningar i stubbmanen där den svarta ålen får stå för häftiga mönster. Jag tänker mig fjordingen i åtminstone tre olika variationer av black - vitblack, rödblack och musblack. Skulle inte klaga över gulblack heller.
 
   Shirehäst: Jag älskar stora och tunga hästar. Shirehästen tänker jag mig är i samma storlek som Friesern (jag tror inte att det skulle funka med en större häst - tänk på att ryttaren måste kunna sitta på hästen utan att det ser jättekonstigt ut, och ju högre hästen är, desto tunnare blir den), fast biffigare, med ett "oädelt" huvud och lite bredare ben. Jag tänker mig också att den här hästen inte har de luftiga gångarterna som spelets nuvarande stora hästar har, eftersom Shiren är mycket tyngre och inte skulle gynnas av att lyfta benen högt. Shiren ser jag som svart, brun och skimmel, de mörka färgerna med bred bläs och höga strumpor på alla fyra benen, som har mycket hovskägg. Shirehästarna kan visserligen ha lång man, men den är sällan så pass lång och tjock som Friesermanen är i spelet och därför tänker jag mig den här hästen i de "vanliga" manstilarna som de vanliga hästarna har.
 
   Tinkerhäst: Också känd som Irish Cob, i engelsktalande länder mer som Gypsy Vanner. Tinkerhästen är inte så väldigt stor och därför tänker jag mig en biffig häst i samma storlek som de vanliga hästarna eller araberna. Ganska breda ben, mer hovskägg än Frieserhästarna. Tinkerhästar har ofta mycket man- och svansväxt - Friesermanen ligger väl närmast, men jag skulle nog hellre se en egen, aningen kortare manstil som inte är lockig. Tinkerhästen är oftast skäckfärgad (med dagens avel har jag för mig att den faktiskt kan ha alla färger, men vi som spelare vill ju ha skäckfärgerna) och jag skulle vilja se en mängd olika variationer - svartskäck, brunskäck, rödskäck, isabellskäck, skimmelskäck- ja, ni fattar.
   Tinkerhästen jag ritade för några veckor sedan - denna är nästan helt baserad på en Andalusier.
 
 
   Har du någon drömras, eller kanske mer en häst som du ser klart framför dig? Berätta hur den ser ut!
Hopp, hopp, hopp

 
 
 
 
 
   Alla ovanstående bilder är från PC-spelet My Horse And Me
Haha, tänk att...

   ...då jag spelade Full Fart I Stallet för en massa år sedan tyckte jag att grafiken var fantastiskt snygg - jämför det här med bilderna jag har visat från Horsez och My Horse And Me x)
 
   (Skyller min nedvälta kona på att det var en fyra-fem år sedan jag spelade det här sist, haha)
Speltips - Horsez

   Ah, spelet med många namn. Internationellt är det nog mer känt som Pippa Funnell: The Golden Stirrup Challenge, men i Sverige har det sålts som just Horsez.
 
   I det här spelet följer vi Flora, som ska börja på Sycamore Academy, en... prestigefull ridakademi belägen i Toscana. Hon hamnar i trubbel innan hon ens har tagit sig fram till skolan, då hon får sladd på sin moppe och åker nedför ett stup, men hon blir snabbt räddad av en av akademins hästar.
   Hästen lyfter Flora uppför stupet efter att hon har hängt kvar i en trädgren
 
   Flora lär känna sina nya klasskamrater - charmige men lite late Samuel, franska lantflickan Aurélie (som är en väldigt oskicklig violinist), Caroll som är glad och sprallig och tar varje dag med en klackspark, samt Miguel, en blyg kille som blir väldigt nervös så fort som han blir tilltalad. Samtidigt som hon finner sig tillrätta i den vackra italienska miljön ska hon lära sig sköta om sin tilldelade häst, samt se till att träna ordentligt inför de prestigefulla fälttävlingarna. Om hon lyckas bra kanske hon kan få se mer av världen...
   Vänster till höger: Caroll, Miguel, Aurélie, Flora och Samuel
 
   Jag tycker spelet bitvis är lite luddigt, men det kan ju också bero på att engelskan inte tar någon hänsyn till sina spelare och var lite för avancerad för mig då jag köpte det (vilket var ett antal år sedan nu). Ljudet är jättekonstigt ibland och även nu då jag hör engelska varje dag har jag ibland väldigt svårt att höra vad som sägs. Tack och lov för undertexterna, som räddat mig mer än en gång! Särskilt då det kommer till rektorn Patrick, som har en dialekt som jag har svårt att förstå flytet i, är jag väldigt tacksam över att det faktiskt finns text.
   Samling på akademin - lärarna från vänster till höger är Patrick, Jade, Harry och Jenny
 
   Ja, hela spelet är alltså på engelska. Du bör vara ganska duktig med språket innan du försöker tackla det här spelet, för engelskan här är inte nådig.
 
   Ni ser här uppe att grafiken är... ja, ganska bra. Genom hela spelet möter man helt makalösa miljöer, det är så otroligt vackert så att man ibland bara stannar upp och stirrar. Gällande grafiken har spelet dock en enorm nackdel - hästarna. För att vara ett hästspel har mycket lite fokus lagts på hästarnas design och jag tycker i ärlighetens namn att de är skitfula. Det är knappt så att de ser ut som hästar - mer utomjordingar som strålats ner på jorden i samarbete med Garnok. Väldigt konstigt att miljöerna och alla människor ser så fantastiska ut medan hästarna verkade ha glömts bort helt.
   Här har vi min häst Erasmus från min senaste spelomgång. Det finns flera olika raser att välja mellan - Erasmus är en Selle Francais - men de... om vi säger så här, det här är hästen jag tycker är minst ful.
 
   Det här är ett spel där man måste hålla sig lite vaken och lyssna noggrant på vad andra karaktärer säger. Inför dressyrträningarna är det viktigt att Flora har gått till akademins bibliotek och läst in sig på rörelserna som ska utföras, annars kommer hon få minuspoäng då hon väl rider eftersom hästen inte kommer förstå henne. Genom att kolla vädret varje vecka kan Flora planera för vilka dagar hennes häst kan gå ut i hagen, för under regniga dagar vill den stanna inne.
 
   Dressyren i det här spelet ser ut ungefär som i många moderna hästspel - du ser på skärmen vilken knapp du ska trycka på för att hästen ska utföra rätt rörelser. De enda knapparna som används är höger och vänster piltangent samt den högra Ctrl-knappen. Den högra. Det är viktigt. Annars tappar du poäng. (Det tog lång tid innan jag fattade att man skulle använda just den högra, det händer nämligen ingenting om man trycker på den vänstra.)
 
   Hoppningen är lite mindre komplicerad. Då hästen står på den gröna plattan framför hindret trycker du på mellanslag. Om den utför ett bra hopp kommer hela spelet stanna upp och visa hoppet på något typ häftigt vis.
   Det ser suddigt ut här, men i spelet är det en riktigt snygg effekt.
 
   Terränghoppningen behöver man träna på, och då menar jag verkligen träna. Det ser visserligen rätt lätt ut, och det är trevligt då man har utfört ett perfekt hopp och hästen kan gasa på lite extra en bit, men tro mig - ÖVNING.
 
   Nu har jag bara visat bilder från Toscana, men det blir ytterligare ett par depåstopp innan spelstoryn är över. Och asså ni anar inte hur underbart det här spelet är, samtidigt som man vill slita sitt hår över det eftersom det bitvis är så äckligt svårt. Pga min dator har jag inte kunnat spela det här på över fem år, och jag har lite svårt att vänja mig vid det igen. Jag hoppas dock att det blir lite lättare nu då jag har tagit mig igenom spelet förut samt är mycket mer hemma med språket. Ovanstående anledning bidrar ju dock också till att jag än inte har bilder från fler ställen än Italien.
 
   Är spelet värt allt kaos? Då man har kämpat sig fram en bit, ja. Just nu vet jag inte om det går att köpa i vanlig affär längre, men... jaja. Jag tycker att det här är ett underbart spel, om än svårt ibland. Fast det kanske blir väldigt mycket lättare för mig den här gången, då jag faktiskt förstår språket?
 
   Som bonus får ni en bild på en Flora som är ungefär lika trött på världen som våra spelarkaraktärer i SSO borde vara efter att ha kutat Jorvik runt åt alla lata NPC's som enda daglig sysselsättning under längre period:
 
Nu så

   Jag behöver inte komma till skolan i morgon för att jag typ blev övergiven av min klass idag (vad är det här för skola, där inga elever dyker upp till lektionerna?), jag har fått ordning på en trasslande deklaration (jobbigt att vara vuxen), lånat en gigantisk bok om Hitler till min Voldy-uppsats och tidsinställt en himla massa inlägg på bloggen till sommaren. Jag är visserligen ledig till på måndag och helst vill jag begrava mig i hästspel, men jag har fortfarande jättemycket att göra! Jag glömde faktiskt helt att logga in på SSO igår, för att jag hade så mycket annat i tankarna.
 
   Jag har faktiskt inte så mycket att komma med just nu, för jag har så galet mycket att göra. Men jag kan säga så här: I morgon är det uppdatering och jag är dödligt nyfiken; vad i hela friden kommer hända nu? Vad är planerat? Kommer det någon mini-update, någon häst eller kommer SSO-teamet nu gå tillbaka och uppdatera lite gamla grejer? Klubbfunktionen är ju desperat efter en uppgradering, det finns så mycket i den som skulle kunna vara bättre! Jag är också himla nyfiken på om det kommer grejer vi inte kunnat tänka oss alls, eller om det nu börjar komma grejer som vi typ-förväntat-oss-men-gett-upp-på-eftersom-inget-har-hänt-med-det. Vem vet, det blir intressant att se vad som händer i vilket fall :)
Sagohäst i rosa

 
   Det här är faktiskt inte bara en lite söt bild - det här är bilden som är grunden till redigeringen av Arwen jag visade förra veckan. Ser ni likheterna?
 
 
Ja, jag har oerhört roligt här

 
   Cinematic från My Horse And Me 2
 
 
 
 
   Bönbonusrummet efter Carpe Retractum-träningen från Harry Potter och Fången från Azkaban
 
 
 
 
   Cinematic från Horsez (också känd som Pippa Funnell: The Golden Stirrup Challenge)
Fler spel och ny header

   Jag drog ihop den här headern igår, tycker den känns rätt trevlig :) Tack för att ni kom med åsikter om vad jag skulle göra, kunde inte bestämma mig x)
 
   Egentligen borde jag fortsätta med min Voldy-uppsats (jag har dock kommit en rätt bra bit så jag tycker att jag förtjänar att ha lite kul), men jag har fastnat med My Horse And Me, både ettan och tvåan. Hade glömt hur svårstyrd hästen är i båda spelen - i ettan får jag typ kramp av att attackera "framåt"-pilen hela tiden för att djuret ska röra på påkarna, i tvåan är det verkligen finprecision för att hästen inte ska göra en 180-gradersvändning så fort som man petar lite på höger- eller vänsterpilen. Synd också att det inte alls går att fota i samma utsträckning i spel 2, för det är en väldigt vacker grafik.
 
   Jag tänkte installera några av mina gamla hästspel nu och se vad min dator säger om det, så det kanske blir ett hopkok av olika bilder framöver ^^
My Horse And Me

   Sedan jag bytte från Windows Vista till Windows 7 för några år sedan har jag inte kunnat spela PC-spelet My Horse And Me, vilket varit riktigt synd - det är ett grymt bra spel. Igår kom jag dock på lösningen till problemet! Genom att ladda hem rätt fil via länken HÄR (<- Klicka på "Drivers" i menyn och välj 32 eller 64 beroende på vilken dator du har) gick det helt plötsligt alldeles utmärkt att starta spelet, tjoho!
 
   Jag kommer någon gång framöver skriva en längre utvärdering om spelet, men ni får några bilder nu ändå!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Innan jag säger något annat kan vi jag ju säag att det här är ett otroligt vackert spel! Ska spela igenom tills jag kan hoppa de högre klasserna, jag gillar bilderna mer då hindrena blir lite högre ^^
Vinnarbilderna från utlottningen

   Färdig med båda två! Till att börja med har vi Veronika Dragonforces ursnygga Stormwhisper:
 
   Fantastiskt snygg färg som var jätterolig att måla! Är nästan lite avundsjuk, ljuvlig färg på häst!
 
   ..åååååsså Gen Nightbards totalt fabulösa Dogstar, vid tilltalsnamnet Sirius:
 
 
   ...och ja, jag kände mig tvungen att langa in ett extra citat också. Fanns inget annat val! ^^'
 
   Hoppas att ni båda tycker om bilderna, de var riktigt roliga att måla :D
Första steget till två saker

   Dels har jag fortsatt med mitt Wikijobb bakom kulisserna, dels har jag börjat rita utkastet till den där serieliknande grejen. Eller utkast och utkast, jag har en väldigt klar vision och har ritat upp layout samt redprint. Kommer dock behöva fota massor i spelet - och jag skulle behöva lite snö... får klättra runt i Valedale. Har iaf tre sidor helt utplanerade nu, vet inte hur många jag kommer behöva. Och hur lång tid det här kommer ta - ska försöka prioritera annat typ skolan...
 
 
 
   Tänkte btw berätta lite om min kommande häst, den som vi skippar gissningstävlingen till. Jag har planerat henne sedan runt januari med namn och allt och nu, då de "vanliga" hästarna rör på sig liksom de mer unika typerna, känns det som att det är dags för henne att komma hem. Jag har faktiskt beskrivit henne här förut, då jag har skrivit "hästlistor" och berättat om kommande hästar under kodnamn. Den här hästen hade då nummer 3 och jag sa följande om henne:
 
   - Hon är döpt efter en karaktär i en film
   - Hon passar mycket bra i isblått
   - Det är en häst som jag har varit förtjust i på håll väldigt länge
 
 
   Jag antar att många av er skulle kunna lirka ut det bara där, men det blir nog ännu mer självklart om jag säger att hon heter Icequeen med tilltalsnamnet Elsa :) Och nej, det är faktiskt ingen skimmel, utan cremellon från Vingården! Hon kanske inte är just isfärgad, men jag har länge tyckt att Elsa vore ett jättefint namn på henne :)
   Jag tror att mitt nytillskott flyttar hem till helgen, men vi får se - hur som helst är hon iaf min nästa häst och det ska bli jätteroligt att ta hem en så efterlängtad häst ^^
Stor, svart, vit och röd

 
Vinnare av utlottningen

  Så hörni! Jag har kört på mitt vanliga sätt - jag har gett er alla ett nummer, kastat ner numren i en hatt och bett min moder att dra två stycken. Det bidde så att Genevieve Nightbard och Veronika Dragonforce vann den här gången!
   Grattis till er, jag kommer börja rita på era bilder typ nu pronto ^^ Till er som inte vann så kommer jag fortsätta med mina vanliga gissningstävlingar och jag kommer hålla i fler såna här utlottningar :) Jag är jätteglad över att så många ville vara med, riktigt roligt :)
Saker går framåt!

   Fasen vad bra det går här just nu! Och då menar jag med SSO Wiki i fokus :D Ni får hålla i hatten nu, för då sakerna väl börjar rulla kommer det gå undan till tusen!
 
   SSO Wiki kommer nog alltid ha sin förkortning åtminstone i mitt huvud, men snart har vi Jorvikipedia och det är nog ingen som är gladare än jag just nu, haha ^^ Vi kan väl säga så här - jag hoppas att ni som gillar att skriva på engelska vill hänga på då Wikin utökas, för vi har måååånga sidor som kommer behöva byggas upp! Den saken återkommer jag om inom ungefär en veckas tid, för jag har sjukt mycket att förbereda innan det blir verklighet, hehe ^^
 
   Egentligen skulle jag nu vilja kasta mig in i SSO en stund, fast jag har lite tråkigare grejer att ta tag i först... blä. Men jag är typ huuuuur taggad som helst inför framtiden med Wikin, jag tror det här kommer bli galet åzum :D
Ojojoj så mycket idéer

   Så mycket idéer, så lite tid! Jag har grubblat sedan i går kväll och har tre-fyra redigeringsidéer jag tror kan bli riktigt bra, bland dem en... serie, typ. Eller mer "kort historia berättad genom bilder". Jag har dock två problem på vägen: A) begränsade kunskaper och B) aaaalldeles för lite tid. Jag har ju kvar min uppsats om Voldemort och Hitler! (iofs ligger jag rätt bra till med den, jag är den enda i klassen som faktiskt har valt ett ämne och börjat skriva)
 
   Just nu får de idéerna alltså ligga lågt. Jag kanske kan börja med någon mot slutet av nästa vecka, eftersom det blir ett par dagar utan skola? Självklart ligger bilderna från utlottningen i första hand och jag kommer börja på åtminstone en av dem redan ikväll :) Det är verkligen ett hopkok av olika hästar ni har kommit med och det blir kul att se vilka av dem som jag kommer utmanas med nu ^^
 
   Jag tänkte att jag ska köpa hem mitt nya sto till nästa helg. Precis som jag nämnde häromdagen blir det ingen gissningstävling kring henne för jag tror det blir alldeles för lätt då ni får höra hennes namn ^^ Väntar lite innan jag säger något mer - ni får nog se hennes namn på headern först av allt.
   På tal om headern behöver jag uppdatera den, har glömt att skriva dit Mandrake (oops...). Tänkte att jag skulle byta ut bilden igen, men jag vet inte riktigt till vad... antingen medeltidsbilden på Mandrake jag gjorde tidigare i veckan eller till något slags collage med flera olika bilder jag har redigerat. Hjälp med beslutet tack? ^^'
Åsne-grålle ♥

 
Hoppa högt, hoppa långt

 
   Är tagg på en ny redigering men är inte säker på hur jag ska ta itu med den... Ska fundera lite och se vad jag kan hitta på.
Roligt att ni är så intresserade!

   Jag vet inte om ni själva inser vilken komplimang det är att så många på så kort tid har anmält sig till utlottningen, haha! Jag blir så glad över att ni uppskattar det jag gör och det ska bli jättekul att måla vinnarbilderna då det väl kommer till det. Självklart är det här inte sista chansen, jag kommer fortsätta med mina sedvanliga gissningstävlingar framöver och jag håller gärna i såna här utlottningar fler gånger också. Tyckte bara att det här passade bra just nu! (Om ni inte har anmält er och vill delta så stänger anmälningarna kl 17.00 i morgon!)
 
   Igår började jag gå igenom mitt utkast här på bloggen, som hade över 70 ofärdiga inlägg. Vissa tror jag inte att jag kommer kunna göra något med, men andra tror jag kan bli rätt trevliga :) Jag har faktiskt börjat tidsinställa några till i sommar - jag kommer vara bortrest under sammanlagt sex veckor, utspritt under sommaren, och det vore synd om bloggen dog av helt. Fast just nu har jag så mycket grejer på lager så det kommer bli minst ett inlägg per dag under de veckorna, så det blir braaaa ^^
Utlottning - Vinn en målad bild!

   Utlottningen är över!
 
   Jag har tidigare haft flera tävlingar där ni har haft chansen att vinna en målad bild på en av era hästar i SSO. Samma sak här, fast nu är det en utlottning :)
 
   För att vara med:
   - Om du har vunnit en bild tidigare får du inte vara med denna gång
   - Du anmäler dig genom att skicka en kommentar. I din kommentar ska du berätta vad det är för häst du vill ha avmålad om du vinner - berätta ras och färg (längd på manen är också bra), om ni är osäkra på hur ni ska beskriva kan ni länka en bild. Om ni vill kan ni också berätta vad er häst heter.
 
   Svårare än så är det inte! Jag kommer dra två vinnare den här gången och dessa dras i morgon eftermiddag kl 17.00. Passa på att anmäla er nu!
 
   Exempel på bilder jag tidigare har målat:
 
 
 
 
 
Snyggaste Misty

 
   Jag har haft så mycket annat att göra (bland annat har jag börjat skriva på sommarens Photoshop-kurs) så jag har inte hunnit göra några tidsinställda för idag. Oops! Jag är hemma innan fyra så mot kvällen kan jag dock säkert hitta på något roligt ^^ (Fast om ni kikar in här om någon timme kan det hända att något intressant dyker upp...)
Tillbaka på vägarna igen

   Jag har knappt pallat spela ordentligt på sistone - har typ inte levlat Mandrake alls i jämförelse med hur jag brukar levla och dagliga gör jag nästan aldrig längre. Nu är jag dock tagg på att köpa in de nya ridbyxorna som kom i onsdags så jag är igång med alla dagliga igen. Och Mandrake gick upp i lvl 10 samtidigt, whoop!
 
 
   Himla snygg häst, det här!
 
 
   Nu funderar jag på vilken häst som ska bli nummer fjorton. Det står mellan två ston, vet inte riktigt vilken jag vill ha hem först... Med den ena tror jag inte att jag kan ha en gissningstävling, jag tror nämligen att det blir alldeles för lätt för er. Dock så hade jag tänkt lotta ut några målade bilder någon gång framöver, för att ge fler chansen att vinna en. Det jag funderar på är bara när det blir passande att sätta igång den utlottningen, för jag vill matcha det någorlunda till mitt skolschema så att jag kan bli färdig med bilderna relativt fort.
 
   Sååååå jag fortsätter fundera, jag fortsätter jaga Wiki-support (det bådar gott!) åsså får man se vad som händer.
Det blev helt okej

   Inget "hallelujah" direkt, men helt okej.
 
 
   Min skimmelfärgade arab Arwen Evenstar, med det berömda smycket på schabraket. Jobbade utifrån en gammal bild jag hade på henne eftersom hon för tillfället är på Hästön. Näe, känner mig inte så nöjd med det här, tror jag ska testa något liknande snart igen för att se om det blir bättre. Isf lär jag dock hämta hem Arwen först och från början se till att fota så att jag har det lättare utifrån grundbilden.
LotR-referens

   För er som inte har gjort dag 2 av de nya uppdragen:
 
 
 
   Jag älskar ju referenser och jag satt seriöst och hoppade upp och ner då jag fick syn på den här, hehe! Nu spelar jag ju helt på svenska - skulle gärna spela på engelska istället, men jag vill kunna komma med korrekta referenser på Wikin. Dock så gissade jag vad det här skulle översättas till:
 
 
   Känns det igen?
 
 
   Och att döma av den här bilden som jag hittade på Facebook så verkar det som att referensen stämmer även på engelska:
 
   (Denna bild kommer från Clara Greenbridge!)
Whoopwhoopwhoop

 
Såja...

   Jag tror jag är typ halvklar med bildern jag visade tidigare och jag har mejlat till Wiki-supporten och hoppas på det bästa gällande namnbyte. Jag tror nämligen att det här kan bli grymt trassligt pga en liten detalj... Kan dock hända att jag har tur och supporten är snäll, men annars kan det ta upp till två månader innan det här är fixat.
   Det är iaf i rullning (tror jag, heh), och eftersom Wiki-supporten alltid svarar grymt snabbt så lär det här vara lite klarare i morgon. Även om jag har turen på min sida tror jag inte att något kommer hända på minst ytterligare en vecka, men vi får se.
 
   Hur som helst så lär SSO Wiki behöva sig en ny logga då namnbytet är klart... borde man kanske ha en tävling där ni får komma med bidrag till den nya loggan?
Bilden talar

 
 
   Ehm ja, jag gav upp på Almqvist-romanen, men vad gör man... (har btw börjat förbereda inför Photoshopkursen som kommer upp här i sommar ^^)
Gaah

   Har precis börjat redigera på en ny SSO-bild (gör en grej jag har velat göra i flera månader men som jag inte har lyckats med förut), men samtidigt så måste jag skriva en kortare recension av Det går an till i morgon... Någon som har råkat läsa den och kan beskriva Albert med tre adjektiv? Tycker han kändes som en överlag rätt luddig snubbe...
 
   Nejmen jag är fast i skolarbete, återkommer då jag är färdig med bokskrället.
Nya uppdrag pt II

   Till att börja med - sorry till er som försökte få fatt i mig i chatten men jag ville lägga allt fokus på uppdragen. Menar inte att igga, men det är just de här uppdragen jag spelar för och därmed vill jag kunna lägga bort allt annat. I övrigt - här kommer min sedvanliga "Esme vrider och vänder på ämnet så mycket det går"-text om uppdraget, så för er som inte har hunnit med det än:
   (Ja, jag har en väldigt stor bild samt mycket text innan bilden med flit, för att inte spoila för er som läser med Bloglovin')
 
   Den sovande änkan var alltså ingen NPC - eller ingen NPC i vanlig benämning. Ett träd, men ett mycket ståligt träd. Jag hade nog väntat mig att just denna plats skulle vara en del i Huvudstoryn, men jag hade inte trott att det skulle ske nu.
 
   Hela den här historien om träden och den gamla skogen tycker jag var... tragisk, men fantastisk. Såsom jag har sagt förut så är manuset helt fantastiskt, åtminstone jag blir helt uppslukad och tror på vartenda ord då jag väl sitter vid ett av dessa uppdrag. Att vi fick lära oss historien genom konstverken i biblioteket, samt genom flygturer genom Jorvik, var underbart. Mer sånt i framtiden, det gav uppdragen en så mycket bättre känsla!
   Att vi åter fick möta Mörkerryttarna tycker jag är härligt, och jag gillar Justins uppenbara "jamen jag kan vara med, så länge som jag inte behöver skada någon jag känner så är det ju okej", för jag tycker det ger lite mer djup till karaktären.
 
 
   Okej, DET HÄR! Eller ja, inte bara det här, typ allt åzum som hände! Det här spelet har tagit sig ljusår från punkten det började vid och jag som har spelat sedan start tycker det är så otroligt häftigt så det finns inte var gång någon sådan här utveckling sker. Jag har tagit äckligt mycket bilder som jag måste orka gå igenom, men jag är glad över att jag dokumenterade det här!
 
 
   Men, själva grejen med allt det här var ju att få återse Lisa. Jag älskar hennes kaxighet, hennes "jag kan inte vara borta i fem minuter innan ni demolerar hela ön", hennes "äh jag kastade bara en liten magisk gnista med samma kraft som en mindre handgranat på mina gamla skolkamrater för att skrämma dem lite, hoppas att de slutar sabba min ö nu" - Lisa har aldrig varit min favorit av Ödesryttarna, men hon känns så självklar, så bra skriven, det känns som om hon alltid har varit här.
 
 
   Hur ska jag sammanfatta den, uppdragsserien som vi har väntat på i åtta månader? Tusen olika superlativ valsar runt i mitt huvud. Var den värd väntan? Ja. Det här är bättre än allt vi har sett innan och vi får väl hoppas att det fortsätter i samma anda. Var den för kort? Nej, det tycker jag faktiskt inte, trots att den bara var på två dagar. Sjukt mycket uppdrag under dessa två dagar, med minst lika mycket information, och det blev väldigt mycket att göra. Jag känner mig faktiskt väldigt tillfreds med det här, riktigt nöjd. Däremot får det verkligen inte ta ytterligare åtta månader innan något vettigt händer igen. Jag tänker mig att G.E.D. och Evelyn Goldspur har sin egen del av storyn, om det inte nu är en undergren till denna story, och den måste också utforskas.
   Nu vet jag att jag inte har rört allt inom det här, men fler idéer lär dyka upp så jag kommer säkerligen gräva ner mig i det här igen.
 
   Sammanfattning var det och ni får sammanfattningen i ett enda ord: Magiskt.
Hur jag gjorde bilden jag visade igår

   I sommar kommer en liten Photoshop-kurs här, men jag tänkte mjukstarta lite genom att berätta lite om hur jag gjorde bilden jag visade igår, med Mandrake framför Silvergladeslottet.
   Jag har velat göra en medeltidsinspirerad redigering sedan Frieserhästarna kom, men just då var jag a) inte särskilt duktig på det här, b) så hade jag ingen Frieser och c) jag hade noll inspiration alls. Jag har sedan dess sett många talangfulla spelare göra egna medeltidsversioner av sina karaktärer och nu var det till slut min tur.
 
   Jag ville inte rita allt den här gången så jag behövde ju en bra bild. Jag tog då den här:
   Ja, den bilden. Fast jag ville ha den åt andra hållet, så jag spegelvände den i Photoshop. Tjoho!
 
   Sedan suddade jag ut all bakgrund, bara Esme och Mandrake var kvar. Jag tog bort Esmes hjälm och en stor del av Mandrakes svans också, för jag visste att jag inte skulle använda dem i mitt verk.
 
   För varje "del" av bilden använder jag mellan två till tre olika lager. Om jag har en kontur runt detaljen, t ex klänningen, är det tre lager. Då har jag a) en grundfärg, b) ett lager med skuggning och c) ett lager ovanpå de båda med kontur. Jag börjar självklart med konturen och bygger på under den senare. Lagret med skuggningen "sitter fast" i grundfärgen, så att jag inte kan måla utanför det området. Jag visste faktiskt inte att den funktionen fanns innan Myra lärde mig den för ett tag sedan, snacka om att det underlättade för mig x)
 
   Ni kanske ser att det originala tränset är helt borta. Jag ville ha ett medeltida bett med långa skänklar och därför målade jag över allt det gamla för att kunna lägga en helt egen grund. Sadeln är också övermålad, medan jag har flyttat hela Esme längre bak för att hennes sits skulle fungera i den vinkeln.
 
   Det är väldigt simpla saker som ändå gör så mycket. Mitt slutresultat är följande lager:
   - Själva hästen samt Esme (Jag har knappt rört det lagret - jag har målat över vissa sektioner som jag ville ha annorlunda, annars ser det ut som originalet)
   - Hovskägget + ett skuggningslager
   - Man+svans + skuggningslager
   - Röda "sadeldetaljer" + skuggningslager + kontur
   - Sadel + skuggningslager + kontur
   - Bett + skuggningslager
   - Träns+tyglar + skuggningslager
   - Röda detaljer på tränset + skuggningslager + kontur
   - Klänning + skuggningslager + kontur
   - Esmes hår + skuggningslager
   - Ett extra lager där jag målat vita detaljer (Mandrakes pannband, liten glans på bettet, Esmes hårband + vita detaljer på klänningen)
 
   Sen ligger bakgrunden och loggan på varsitt lager. I vanliga fall använder jag färre lager, då jag gärna lägger flera saker på samma lager, men om man tycker det är lättare med fler lager kan man ju självklart göra så också. Beror på vad man själv trivs med och vad som blir lättast med just det motivet man själv håller på med!
   Just på den här versionen av bilden har jag lagt samman alla lager, lagt till linsöverstrålning samt lite extra "glans" för att förstärka intrycket av en stark sol.
 
 
 
   Bra att veta kan också vara att jag ALLTID sparar själva hästen i en version helt utan bakgrund också, så att jag senare kan klistra in den på vad som helst. Det är jättepraktiskt om jag vill återanvända bilden (ni som har sett min skrivbordsbakgrund som jag postade här häromdagen ser att jag har använt mina Ödesryttare utan bakgrunder där). Just nu kommer jag dock inte visa hur det ser ut - men jag tror att jag kommer återanvända just den här bilden rätt snart så ni kanske ser mer då :)
 
   Jag vet från egen erfarenhet att det ibland blir lite lättare med sånt här då man vet hur andra gör; om man aldrig förr har tacklat Photoshop, Gimp eller Paint Tool SAI, eller för den delen det gamla hederliga Paint ens en gång, så kan det kännas ganska skrämmade att inte ha en aning om vad man ska ta sig till då man vill prova att redigera en bild. Jag hoppas att åtminstone någon av er känner att ni kunde ta med er något härifrån, för isf kan jag absolut känna mig nöjd med det här inlägget ^^
 
Jag älskar mina skumma vinklar

 
   (Btw, är det bara jag som alltid har sjukt mycket högre statistik på bloggen just på onsdagar? Brukar bli typ 50-60 extra besökare just då...)
De nya kläderna som kom idag

   Har ni kikat på de åtta nya klädesplaggen som kom idag? De med Ödesryttar-tema?
 
   Bild från Lily Rainstorm, Starstableworld.se - klicka på bilden för att komma till hennes blogg
 
   Jag tycker... hm, vet inte riktigt vad jag tycker. Eller jo, jag tycker att alla byxorna var supersnygga! Jag älskar de här ridstumporna, problemet är bara att det verkligen var svindyrt, usch och fy.
   Är lite osäker på vad jag tycker om tröjorna. Just nu känner jag lite "mjäh", men jag är bergsäker på att jag kommer vänja mig vid dem och tycka att de är supersnygga. Om inte annat så vill jag gärna ha dem "bara för att".
 
   Btw så gav de här plaggen oss lite intressant information. Jag vet att under åren, särskilt då SSL fortfarande spelades mycket, har det diskuterats gällande vilka raser de här fyra hästarna är. Nu fick vi faktiskt ett svar till Concorde, som visade sig vara Jorvikiskt Varmblod. Jag tror att den vanligaste teorin om honom tidigare har varit Arabiskt fullblod, men att han är Jorvikisk känns ju lite mer legit.
   Tin-Can har jag ofta sett blivit beskriven som islänning, Nordsvensk, Finsk häst eller en korsning av något av dem, men jag har själv aldrig tänkt tanken att han skulle vara en ponny. Vad för ponny? Vi vet inte just nu.
   Tyvärr fick vi ingen sån information om Meteor, mer än att han är en matglad hopphäst - fast det visste vi ju redan. Om ni nu undrar så är det Haflinger folk har sagt att han kan vara. Jag kan tänka mig att han också är ett Jorvikiskt Varmblod men det får vi väl se framöver, om vi får något svar.
The King of the Castle

 
 
   Ja jag älskar min nya häst, märks det?
Saker händer överallt

   Det här inlägget spoilar för första dagen av de nya uppdragen. Jag kommer inte sova över något utan tar det en dag i taget, men för er som inte har spelat idag:
 
 
   Starshine är... ja, dels är han supergullig. "El-luta"? Han förstår sig helt klart inte alls på det här med musik och konserter, lite kul faktiskt... Han känns dock sjukt pompös, ungefär som Meteor i Gyllenbladsskogen. Det är ett ganska stort hopp från hur han var i SSL, men... jag vet inte, personlighetsbyte i samband med nya ögon? (I SSL hade Starshine bruna ögon, vilket han också hade då han kom till SSO, men av något konstig anledning har han idag blå ögon.)
   Jag är lite fundersam över hur det går till på bergssluttningen - har alla den Pandoriska sprickan på olika ställen? (Jag svor lite för mig själv då jag såg sprickan, jag trodde nämligen att den där fabulösa skuggsugaren skulle användas och den ligger och ruttnar i min garderob eftersom jag är färdig med Åskviggen) Jag var nämligen helt ensam där uppe i bergen, men i civilisationen var det folk överallt. Vet inte hur det är men är oerhört tacksam över att jag fick ensamstunden uppe i bergen med Starshine, det höjde verkligen spelkänslan!
 
 
   Jag hade faktiskt inte väntat mig att Lisa skulle vara i Pandoria. Jag har nog räknat med att Anne är där, men jag hade mer tänkt mig att Lisa skulle finnas i typ... en grotta i berget? Nu blir jag dock mer tagg på en framtida Pandoria-resa, tror ni att det finns en möjlighet till en sådan?
 
   Har tänkt lite på den sovande änkan. Den enda änkan jag kan tänka mig just nu är Mrs Holdsworth, men hon är ju pigg och kry när man än möter henne. Det som då står sig är tanken om att en ny NPC dyker upp - eeeeeller så återgår jag till Aideen (som vanligt). Ni som har hängt med här ett tag minns nog att jag tidigare har pratat om Aideens grav, en riktig plats i... Irland, har jag för mig. Den riktiga Aideen ska ha dött av brustet hjärta efter att ha fått höra att hennes make stupat i strid. (Ja, jag gillar mina historiereferenser) Nu vet vi ju inte om SSO's Aideen någonsin gifte sig men här har vi iaf en teori, hallelujah.
   Annars tänker jag mig typ att vi ska in i södra Skördebygden och hitta någon dam där. Eller? Vi får väl helt enkelt se vad Linda säger i morgon!
Uuuuuugh

   Jag är asnervös och försöker dämpa det med min senaste redigering. Dock bråkar ritplattan sjukt mycket, just nu kan jag knappt dra pennan över plattan utan att den tror att jag försöker göra något kortkommando (den funkar inte alltid som den ska med Photoshop, jag verkar alltid ha det här problemet då plattan är kopplad till en stationär dator) :( Ber därför om ursäkt för min handstil som ser helt vidrig ut, heh...
 
 
   (Åzum-faktorn höjs om jag får ordning på ritplattan, kan jag ju tillägga...)
 
 
   EDIT: SSO's hemsida verkar spunka lite just nu - jag vet att det är rätt vanligt under de dagar det är uppdatering, men jag kan inte låta bli att hoppas lite på att deras nya hemsida kommer snart...
IT'S HAPPENING

 
 
 
 
    ÄNTLIGEEEEEN
 
 
   (Ehm ja jag stack från skolan tidigare eftersom vi ändå inte hade någon lärare, I regret nothing)
Ut i ödemarken

 
   Tagga järnet för idag!
Hur mycket nytt blir det i morgon?

   Jag vet att jag inte är den enda som sitter på nålar inför morgondagen. Vi kan ju gissa att vi äntligen kommer träffa Lisa, men mer än så vet vi inte. Ska vi in i Devil's Gap, eller blir det något ännu större?
 
 
   OM vi nu inte ska in i Devil's Gap (jag tror nu att vi faktiskt ska in dit, om Lisa är i Grådaggsbergen måste det väl bli där?) så är det väl söderut vi ska? Jag känner mig så förvirrad över den här södra delen, eftersom vi inte vet något alls om det här stället. Antagligen skulle man väl få veta mer innan det här stället öppnades (typ "nejmen oj, nästa vecka öppnar vi nytt område") men man kan ju inte låta bli att undra. Det är ju ändå här Starshine stannar upp då han rör sig utanför Gröndal. (Ni har väl btw sett att Starshine har fått en re-design? Hans vita färg ser mycket bättre ut nu men jag gillar inte hans ögon eller hans blå bläs, så såg han inte ut i SSL!)
 
   Men nu vet vi ju ingenting alls. Lisa dyker upp - men kommer vi börja med Stjärnans Cirkel inom Aideens Beskyddare? Eller är det ett två dagars-uppdrag och sedan total tystnad igen? Eftersom det nu har gått LÅNG tid sedan det var huvuduppdrag senast så hoppas jag verkligen på att någon längre uppdragsserie så att man har något att göra åtminstone för en vecka framöver. Jag har inget emot att bygga rykte med Ödesryttarna!
Yaay

   Mitt sista skolarbete innan jag är klar med skolgången (åtminstone på den här skolan) är en uppsats, och vi har helt själva fått välja ämne. Jag kommer ha hur kul som helst, för jag ska skriva en uppsats om likheterna och skillnaderna mellan Lord Voldemort från Harry Potter-serien och Adolf Hitlers styre av Nazityskland - ÄNTLIGEN något som jag faktiskt kan lägga ner min själ i, HP och historiedjupdykning på en och samma gång, på skoltid dessutom :D Jag har redan ganska mycket förkunskaper här och mitt största problem är att jag inte får skriva längre än tio sidor...
 
   Så nu kommer det (nästan) bli roligt att gå till skolan, i morgon kommer det huvuduppdrag på SSO och jag är nästan färdig med en jättestor läxa till på fredag bara för att jag är lite effektiv; sjukt bra start på den här veckan, trots att det redan är tisdag! Mitt enda problem just nu är att jag inte har så mycket SSO-relaterat att tjöta om här, men det lär det ju bli ändring på snart ^^
 
   Bara för att det är underbart väder ute och jag vill ha lite färg i inlägget får ni en pretty bild på en Pretty ponny ^^
 
Blir man inte lite kär?

 
   Makalösa hästar, de här Friesrarna, är otroligt nöjd med att ha Mandrake hemma i mitt stall nu!
Antar att påsken är över...

   ...och visar därmed de enda bilderna jag har kvar i år från min påskoutfit. Tur att min nyinköpta häst passade hur bra som helst i gult ^^
 
 
 
 
Taggaaaaaad

 
   Kan det inte bara bli onsdag nu direkt? Jag vill inte springa runt planlöst längre, som jag gjort i princip sedan i augusti, jag vill ha något riktigt! Det känns ju som att uppdragen kommer vara lite större nu, eftersom vi även fick den där teasertrailern - den kan det väl inte ha lagts massa tid och pengar på om den inte skulle hinta om något stort, right?
 
   Gah, jag behöver en sysselsättning, jag vet inte vad jag ska göra idag xP
HAHA JAG DÖR

   Kikade igenom de korta ljudspåren från Starshine Legacy eftersom jag vill ha en sms-signal på mobilen (och inte gillar förinställningarna), så jag gick igenom de allra kortaste för att se om något gick att använda. Helt plöstligt kommer lärarens Mrs Grahams röst upp, så råkade jag titta på vad hennes ljudspår hette...
 
 
   Det känns som att det är fler än jag som inte är superförtjust i Mrs Graham x)
Sista dagen i frihet, ojojoj

   Min sista lovdag idag och jag är jättetagg på att redigera någon bild... ska bara komma på ett koncept, så kanske det faktiskt blir något av det. Det finns ett par tankar som har roterat i skallen ett tag, kanske kan göra verklighet av någon nu?
 
   Btw så är det bara TVÅ DAGAR till huvudstory! Jösses vad snabbt tiden har gått! Ser så sjukt mycket fram emot det här - känner dock att risken finns för att det kommer bli grymt mycket folk runt de NPC's man ska prata med. Ehm, hur många pers kan man lägga till på ignorera-listan?
   Det är verkligen en sak som drar ner på uppdragens kvalité, att det blir så mycket folk. Jag blir bara stressad av att se folkvimlet och klickar mig snabbt igenom dialogerna utan att riktigt se vad som står - visst skulle jag kunna vänta ett par timmar/en dag, men jag vill ju kunna göra uppdragen då de faktiskt blir tillgängliga för mig. Annars ser jag liksom inte vitsen med att spela, åtminstone inte då man är så aktiv som jag är.
   Därför hoppas jag på att det blir likadant som då man byggde bron till Skördebygden, att alla människor försvinner bort medan man gör uppdragen. Jag tvivlar på att det faktiskt händer, men det vore så himla skönt. 
 
 
   Nä nu ska jag göra lite nytta, jag återkommer.
Snyggaste hästen

 
   Av alla mina hästar är Poppy den som är lättast att fota - hon passar i så många olika färger och är supersnygg i typ alla miljöer man kan tänka sig. Är himla glad att ha den här hästen!
Soppatorsk idag

   Den här dagen har bara flugit förbi och jag har inte gjort något vettigt alls! Usch och fy på mig.
 
   I total brist på annat (eftersom jag inte har idéer nog att komma med något vettigt idag) tänkte jag dock tipsa er om min favoritserie för tillfället. Den är en brittisk gameshow vid namn Qi (Quite Interesting), som tydligen också finns i en svensk version som heter Intresseklubben. Qi leds av Stephen Fry, som mestadels kämpar med att hålla panelen av komiker i schack medan det ställs oerhört svåra frågor till dem. Om komikerna kommer med ett svar som var alldeles för självklart eller något som helt enkelt var väldigt väntat får de minuspoäng, medan de kan kamma hem bonuspoäng genom att komma med något riktigt intressant - därav namnet Quite Interesting. Jag är just inne på säsong 9 (varje säsong representerar en bokstav i alfabetet - säsong 1 är A, säsong 2 är B osv.) och brukar alltid ha programmet på medan jag gör annat. Går nämligen att se på Youtube! Vågar påstå att jag lärt mig ett och annat sedan jag började se det här programmet också!
   Bifogar härmed mitt favoritklipp från serien - Stephen Fry bryter ihop över de väldigt stora barnen han ska hålla reda på. Till och med min mamma som har det väldigt svårt med engelskan hade väldigt roligt över det här, så jag tror ni kan ha lite glädje av det här även om ni inte känner er så väldigt säkra på engelska :)
 
   They saaaaay of the Acropolis where the Parthenon is...
 
 
Älskade ledighet!

   Jag tror att det här är mitt sista skollov någonsin - jag slutar skolan innan Kristi Himmelfärd så om man nu räknar det som lov så blir det ändå inget för mig. Känns urmysko! Efter den helgen är jag alltså arbetslös; har ett par jobb i sommar men sen ser det tomt ut. Skrämmande, faktiskt.
 
   Jag löser som vanligt nervositet genom att begrava mig framför datorn. Just nu väntar jag spänt på mejl - jag vill komma vidare med Wikias support för att fortsätta bygga ut SSO Wiki. Hur lång tid det hela kommer ta har jag inte en aning om just nu...
   Angående Wikin så söker jag just nu er som har spelat Starshine Legacy och har hittat alla guldstjärnor i de fyra spelen. Jag har spelat spelen väldigt många gånger men har faktiskt fortfarande inte hittat alla guldstjärnor i något av spelen, det är alltid minst en som saknas för mig. Det jag är ute efter är hur många stjärnor som finns på varje nivå i varje spel, för att kunna sätta ut den informationen på Wikin. Jag behöver inte veta exakt var stjärnorna finns, jag vill bara veta hur många som är möjliga att plocka på varje nivå. Hojta till om ni vet - lämna en kommentar med antal eller skicka ett mejl om ni tycker det är lättare. Hjälp uppskattas stort i den här frågan!
 
 
   Jag har knappt rört min FanFic Vinterryttaren på länge, men jag känner att det börjar bli dags nu. Jag har lite grejer jag måste ta tag i idag men jag ska försöka ta mig igenom några kapitel, skriva rent och kanske publicera. Jag skulle jättegärna langa upp allt jag redan har för jag vet att flera av er tycker det är roligt att läsa, men det är verkligen inte bra skrivet på något plan så jag vill inte förstöra det jag redan har skrivit, haha. Omarbete blir det!
En prick i blomsterhavet

 
Kämpar med The Sims

   I januari köpte jag ju The Sims 3 + husdjur och tänkte att jag skulle börja spela det. Det har dock inte gått så bra, så jag tycker kontrollerna känns svåra och ofta ologiska och jag blir grymt irriterad varje gång jag fastnar. Har suttit i några timmar nu och har inte lyckats med någonting alls, gah vad man känner sig korkad :( Nu ger jag upp för idag, får sån sjuk huvudvärk av det här.
 
   Däremot kommer jag nog glida runt i SSO ett tag, bara kravlöst. Samtidigt är det världscupdressyr på tvn,det gillar vi (y)
Grymt stort tack till er!

   De senaste dagarna har jag fått jättemycket fin respons från er gällande bilderna på Ödesryttarna. Jag ahr inte riktigt orkat ta tag i att svara på kommentarer men ni ska ha ett grymt stort tack för alla era fina ord! Återigen, jag kanske inte svarar på alla kommentarer men jag uppskattar verkligen allt ni har att säga ändå!
   Såsom tidigare konstaterat - jag skriver och delar med mig av vad jag gör här för att jag tycker det är kul, men responsen från er gör det hela ännu lite roligare :)
 
 
Tutorial - Hur jag gör skrivbordsbakgrunder

   Fick tidigare i veckan frågan om hur jag gjorde min gamla skrivbordsbakgrund - jag behövde ändå förnya den eftersom jag har utökat mina genvägar på skrivbordet, så här visar jag hur jag gjorde min nya.
 
 
   Jag börjar med att se till att jag har en bakgrund så att jag ser var jag har alla mina ikoner. Jag har placerat ikonerna så som jag vill att de ska vara framöver. Då jag har bestämt mig för hur det ska vara använder jag Print Screen-knappen, går in i Photoshop och klistrar in bilden i ett nytt dokument. Jag gör så för att behålla dimensionerna i bilden.
 
 
   Nu ska jag göra boxar runt genvägarna på skrivbordet. Jag tar fram verktyget där man kan göra olika former (vet dock inte om just det här verktyget heter kakform?) och täcker över alla ikoner. Jag ser till att ha lite marginal runt ikonerna, både uppe, nere och på sidorna. Sedan lägger jag samman alla dessa boxar på ett lager.
 
 
   Nu till det roliga. Jag gör ett nytt lager under boxarna och målar det i den färg jag vill ha. Sedan klistrar jag in bilder som jag vill ha på bakgrunden. Jag lägger sedan samman alla bilder med rundade kanter på samma lager, eftersom jag vill ha samma filteralternativ på dem och jag vill spara tid.
 
 
   På ett lager mellan den ljusa lila färgen och bilderna använder jag olika penslar för att få ett fint mönster. Här har jag sedan lagt en lagerstil på glittret för att få ett extra "popp". Ni ser också att jag har lagt lagerstilar på boxarna samt på bilderna och min logga. Man kan självklart testa med olika filter också, beroende på hur man själv vill ha det. Jag känner mig nöjd och sparar bilden i ett lämpligt förmat.
 
 
   Ta-daa! Om man får in snitsen går det jättefort att göra en rätt trevlig bakgrund.
 
 
   Hoppas att det här hjälpte lite! Om så önskas kan jag hjälpa er att göra sådana här, men isf är det upp till er att mejla över bilder samt önskemål om färg och detaljer.
 
   EDIT: Fick ett par nya ikoner på skrivbordet så gjorde mig en ny bild:
 
Börjat spela Howrse igen

   För ett par år sedan var jag en väldigt hängiven spelare av Howrse, men jag hann inte spela till den grad jag ville då jag gick på gymnasiet - sedan har jag liksom glömt bort det lite. Jag har loggat in lite sporadiskt för att ta del av julkalendrar, lotterier och annat som dykt upp på sidan. Nu har jag dock startat upp igen - kommer behöva byta ut alla mina avelsston för att kunna tjäna vettigt på aveln, men det är det värt! Nu håller ju också alla "hästbilder" på att bytas ut, vilket jag tycker är jättetrevligt. Jag har fått upp ögonen för flera raser som jag verkligen undvek förut, men som nu ser mycket bättre ut - t ex Knapstrubbern! Dock var jag lite ledsen över mustangernas makeover, jag tyckte de var så otroligt vackra innan.
 
   Jag spelar Howrse på den internationella servern under namnet Zijena - jag har tidigare funnits under samma namn på båda franska servrarna samt den svenska servern, men kontona där är borttagna. Spelar ni Howrse, på vilken server och vilket namn har ni? :)
Blått och vitt

 
Here we go fellas

 
   Nöjd? Ja. Trött? Ja.
 
   Godnatt!
Sista rycket

   Jag ska bli färdig med Alex och plåtburken innan helgen är över, så nu har jag börjat :D Har samtidigt på tvn och tittat på Tintin och Enhörningens Hemlighet - såg den på bio då den kom men hade verkligen glömt dess storhet! Jag är oerhört förtjust i animation av alla dess former och förundras över hur estetiskt vacker hela filmen är, haha ^^
 
   Nejmen om man vänder sig mot Alex igen så ser det just nu ut såhär:
 
 
   Väljer att ge Alex längre hår, eftersom hon hade väldigt mycket längre hår på hennes "krigarbild" (den man får se både i Pine Hill och i Pandoria) än hon slutligen hade i spelet. Funderade på om jag skulle sätta nosgrimma på Tin-Can (tänkte nästan på hackamore först men pallar inte rita något sånt, haha) men jag tror jag struntar i det, ser lite mer naturligt ut utan ^^
   Nu fasen får man se hur långt jag hinner idag!
Lisa och Starshine

 
   Jag vet inte om det är menat så, men jag har alltid tänkt mig Starshine som en galopphäst, eftersom det med honom bara gäller att springa fort. Därför blev det en lite mer galoppinspirerad bild - känner ni igen loggan på schabraket? Det är symbolen som dyker upp på skärmen då Lisa ska hela Starshine i SSL1 ^^
   Här har ni den i lite större version - jag kalkerade av den från en av mina skärmdumpar för att kunna använda mig av den i hög upplösning
 
   Nu har jag bara Alex och hennes konservburk kvar (jag och Myra mobbade hästen lite för hans namn igår, shame on us), ska se vad jag ska ta mig till med dem... Jag tänker mig inte riktigt Alex som en tävlingsryttare (vet inte om ni har tänkt på det, men de tre hästarna jag redan har målat är i full tävlingsmundering), utan mer som en hobbyryttare som gillar lite fart och fläkt. Preleminär plan just nu är iaf att visa upp Alex och Tin-Can som ett terrängekipage :)
En mycket lång fredag

  Eller inte, skulle jag säga. Dels så slöade jag lite och sov lite längre än jag brukar idag (sovmorgon till klockan nio är nästan lika med att sova bort dagen för mig!), dels så känns det som att klockan tickar på fort som attan idag.
 
   Ni som följer mig på Instagram har sett att jag håller på med en målning av Starshine och Lisa i samma stil som de jag redan gjort med Anne/Concorde och Linda/Meteor. Den är väl i pricincip halvfärdig just nu, så jag borde hinna klart med den idag :)
 
   I övrigt har jag nu faktiskt blivit färdig med både ägglakt och gyllene ägg-letande i SSO. Jag var lite slö i onsdags eftersom jag satsade mer på att levla Mandrake, och igår kom jag på vid tio på kvällen "visst ja, Harold har ju också en jakt..." - så jag gjorde klart det allra sista idag. För stunden håller jag på med masstransport av hästar till Hästön, eftersom jag inte orkar ha så fullt i hemstallet. Passar på att plocka ut hästar och fota lite på dem samtidigt, jag gillar att ha bilder på lager :) Jag vill ju särskilt använda mig av det supergulliga, gröna schabraket som kom med äggjakterna, det passar superbra på alla mina hästar!
 
   Jag är dessutom helt ensam hemma i helgen, så jag sitter här lite lagom nöjd med en stor kopp vaniljte och har det mys. Jag är inte mycket för själva högtiden påsk, mer än att maten är nice, men jag antar att man säger typ "glad påsk" både idag och i morgon? ^^
Ökad xp!

   Jag har nästan tagit för givet att alla är färdiga med de Pandoriska sprickorna, men blev påmind i en kommentar här på morgonen att det kanske inte är så, haha. Om ni nu har missat det så har iaf de Pandoriska sprickorna ökat xp till sin ryktesfraktion - jag tror varje spricka ger 65 nu, istället för 35?
   Jag är färdig med sprickorna sedan många månader tillbaka men vet utefter bilder jag sett att många inte har pallat med dem. Kanske för att det har varit just för lågt med ryktet? Jag tror att jag hann färdigt med fisket precis innan rykteshöjningen kom där - eller så hade jag kanske några dagar kvar, minns inte riktigt. Tacksam var jag ju över det iaf!
 
   Lite trivia - om man skulle börja spela SSO idag och göra alla uppdrag varje dag med alla rykten så skulle man komma igenom hela grejen på ca 70 dagar. Personligen tycker jag det känns ganska okej. Jag har sett väldigt många Facebookkommentarer som går typ "ööh nu har jag inte haft uppdrag på tre dagar, jag är uttråkad" - välkommen in, jag har inte haft uppdrag på över ett år. Jag har ju det som kommer i uppdateringarna, och de gör man ofta klart väldigt fort.
  Jag tror dock att det kommer gå relativt fort med ryktesbyggande i framtiden, för det verkar som att folk tröttnar på vägen ändå. Jag kan säga att den enda ryktesfraktionen jag har gett upp med är G.E.D, jag tycker de uppdragen är dödligt trista och de ger alldeles för lite rykte. Tänker dock hoppas på att det ryktet höjs - innan dess tänker jag inte gå i närheten av Ms Drake.
 
   (PS! Ni missar väl inte att det är dubbel SC-helg?)
Jag blir förvånad

   Jag har tidigare berättat om att stämningen på SSO's Facebook inte alltid ligger i topp. Svenska spelare brukar hålla sig i skinnet rätt bra (åtminstone så länge de skriver på svenska - det är sällan jag ser negativa saker på svenska där), men utländska spelare som kommunicerar på engelska; jag upphör aldrig att förvånas över attityden man ser där!
   Det man som allra oftast ser är "Varför finns det så få grejer för icke-SR? Utöka gratisdelen" - sen är det väldigt ofta skrivet på ett rätt otrevligt och gnälligt sätt.
 
   Jag känner lite "men okej, hur många gratis datorspel har du egentligen spelat?". Jag har aldrig kommit över ett helt gratis datorspel. Aldrig. (Nu hoppas jag att ni alla förstår att jag inte snackar om webbläsarbaserade spel.) Okej då, Riding Club Championships var gratis ett tag, men vet ni vad? Det kunde inte hålla sig uppe för att det gick back så sjukt mycket. Det fick falla tillbaka som ett Facebookspel som inte är hälften så bra som originalet var.
   Vi betalar för att få spela det här spelet, precis som man gör då man köper ett spel i en butik. Jag tycker verkligen att det är en lyx att få spela så långt som man nu faktiskt kan göra i SSO's gratisdel. Och inte nog med det, man kan fortsätta spela i evigheter! Det blir inte "nu betalar du inte och därför kommer du inte in på servern", utan "nu betalar du inte men du får ändå tillgång till några funktioner och du kan fortfarande umgås med vänner i spelet". Jag tycker det är riktigt schyst - av alla spel jag någonsin spelat kanske det är sammanlagt 5% av dem som tillåtit mig att testa en gratisversion innan jag köpt själva spelet. Och de tar ju alla slut rätt snabbt, medan man alltid kan hänga i SSO's gratisdel.
   Ett av huvudargumenten är att det inte finns något att göra som gratisspelare - Men det är ju precis det som är meningen. Det ska inte finnas för många saker att göra, man ska längta efter att komma vidare och få göra mer, för man ska vilja köpa Star Rider. Det är så spelet överlever. (Bara för att jag älskar att klaga -> Riding High påstår att det ska vara helt gratis. Vad är det för multimiljardär som finaniserar det projektet, hm?)
   Folk är så himla inne på att få allt gratis. Jösses, SSO är som vilket datorspel som helst, fast erbjuder nytt innehåll varje vecka. Om man ska spela spelet kan man banne mig betala, anser jag.
 
   Jag kan tänka mig att det nu kommer någon och säger "men om man inte får köpa Star Rider då?". Asså tyvärr, men allt i världen är inte rättvist. Antingen får man ta hand om sin egen ekonomi eller så får man väl göra en deal med sina föräldrar. Kanske man kan hjälpa till med en massa extra hushållssysslor under en period för att få Star Rider? Om föräldrarna fortfarande vägrar, ja då får man väl vänta tills man kan betala för spelet själv. Jag tycker inte att det här är så konstigt, faktiskt, utan jag blir irriterad på de spelare som är otacksamma nog att klaga på SSE för att de bara inte pallar betala för sitt datorspel.
Hjärtan och påskris och allt vad det är

 
   Jag älskar att det numera är fullt av dekorationer över hela Jorvik varje gång det är en högtid! Påskrisen och äggen runt om är jättecharmiga, men jag saknar faktiskt alla hjärtan från i Februari, heh... Efter påsk är väl nästa högtid vid midsommar, och jag är lite rädd för att missa det i år - jag kommer nämligen vara bortrest under ett par veckor utan tillgång till dator.
Påskoutfit

 
   Mandrake har fått bli en kyckling för tillfället - jag älskar det här gula schabraket, men har inte använt det på ett år eftersom det känns lite skumt att traska runt med påskägg på sidorna då det inte ens är påsk...
Tanke om klubboutfit

   En funktion jag anser behöver uppdateras i spelet jusr nu är klubbfunktionen. Den har funnits länge men är fortfarande oerhört otymplig - de mest aktiva klubbarna behöver ha bloggar för att kunna ha reda på aktiviteter och liknande på ett lättare sätt. Jag tror dock att funktionen kommer uppdateras inom en rätt snar framtid, för SSO-teamet är väl medvetna om saken.
 
   Just nu är det dock klubboutfit jag tänkte diskutera, och det har jag kommit att tänka på efter ett inlägg skrivet av min klubbkamrat Myra Riverfall. Kika in på just det inlägget HÄR. Hon lyfte tanken om att alla spelare skulle ha en vit tröja i ryggsäcken som ändras till klubbens bestämda tröja, som är designad av klubbägaren, då spelaren går med i en klubb. Om spelaren går ut ur klubben blir tröjan återigen vit.
   Jag älskar verkligen den idén! Tänk vilka underbara möjligheter ha skulle ha då att få lite mer unik samhörighet i de större grupperna? Jag vet inte om det är möjligt i praktiken, men jag tycker det skulle vara superkul. Jag tänker mig att klubbägaren då kan välja om det ska vara en t-shirt, piké, linne, kavaj, etc själv, så att det blir lite mer skräddarsytt?
 
   Jag har en annan idé gällande samma ämne. Tänk er att ha en speciell klubboutfit, som ett helt set. Då klubbägaren startar klubben kan denne ha möjligheten att pussla ihop en speciell klubboutfit i spelet - exakt hur det skulle gå till har jag inte finurlat ut än. Kanske att klubbägaren har tillgång till olika mycket kläder beroende på antingen hur hög nivå denne är i eller hur bra rykte denne har med olika fraktioner. Outfiten klubbägaren sätter ihop bygger då alltså på vad just klubbägaren har tillgång till i spelet, så alla klubbmedlemmar kommer ha tillgång till samma saker. Det skulle dock inte vara möjligt att plocka bara det man vill ha från klubboutfiten, utan det är hela den eller spelarens vanliga kläder. Detta för att stoppa spelare på lvl 5 att plocka på sig kläder från t ex GåD.
   Allt i outfiten skulle sedan buntas ihop till en enda "ruta" i ryggsäcken, och så fort som en spelare har gått med i klubben så dyker klubboutfiten upp i rutan i ryggsäcken. Eller så finns det typ som ett alternativ på karaktärsbladet, typ "aktivera klubboutfit"?
   Jag tror det kunde skapa en schyst samhörighet - den kanske det inte skulle behöva vara ett måste för en klubb att ha en speciell outfit, men jag tror att de flesta skulle digga något sånt.
 
   Jag är medlem i en klubb som mer är en liten grupp som knatar runt i Jorvik och diskuterar om grejer istället för att gå på event. Jag tror ändå att varken eller av dessa alternativ kunde vara en kul grej även för oss :) Vad har ni för tankar kring ämnet?
Bloggtips - Veronika Dragonforce och April Starwood

   Kommer här med två bloggtips - dels gällande den duktiga Veronika Dragonforce (som jag tycker har en av de snyggaste designerna i hela SSO-communityt just nu), dels gällande April Starwood som är tillbaka efter en längre paus. Kika in hos båda två nu på stubinen! (Klicka på deras headers här nedan för att hamna hos dem!)
 
 
 
Anne och Concorde

 
   Denna bild gör sig så mycket bättre i större format än den gör utzoomad, så någon "liten" version får ni inte se den här gången ;) Började med den här igår och känner mig riktigt nöjd med den! (Och ja, självklart ska jag fortsätta och göra samma grej med Lisa/Starshine och Alex/Tin-Can!)
Frostblaze till Lara

   Den sista av denna omgångs vinnarbilder är nu färdig - Frostblaze till Lara McField! Jag hoppas att du gillar bilden, Lara, och säg till om du hellre vill ha den över mejl!
 
 
Gullig bild på Iddy

   Den här fina bilden på Iddy fick jag på mejlen från Danielle Lightfall! Tack så mycket återigen Danielle! (Och förlåt förlåt förlåt för att jag missade ditt efternamn, jag är urkass på att ha koll på namn!)
 
 
Det mäktiga Pine Hill

   En av mina favoritplatser genom tiderna i både SSL och SS är utan att tveka herrgården Pine Hill. Är det inte en jättehäftig plats?
 
   Asså om Pine Hill någon gång skulle dyka upp i SSO finns det nog ingen som blir så glad som jag, haha. Fast då krävs det nästan att man får utforska herrgården såsom man fick göra i SSL.
 
 
   Kan ni tänka er hur häftigt det skulle vara? Att precis som då Linda besökte herrgården i SSL2 få se sig om, lära sig mer om Garnok samt upptäcka de vackra porträtten av Ödesryttarna som hänger på väggarna. Just nu tror jag inte att Pine Hill kommer dyka upp i SSO - kanske någon gång lååååångt framöver, typ borta i Dinodalen? Jag tänker mig att herrgården ligger norrut, inte så väldigt långt från Den Hemliga Skogsgläntan, fast det kan ju självklart ha ändrats. Finns ju ett par grejer i spelserierna som inte riktigt stämmer överens (som den där förbenade Ronnie Bob Summers som verkar växla mellan liv och död), så man vet ju aldrig.
 
   Om det finns EN plats som jag verkligen vill se i SSO så är det iaf Pine Hill med omnejd ^^
Lilla ponny

 
   Gigi var hemma en kort vända över några dagar innan jag skickade både henne och Pretty till Hästön. Jag insåg snabbt att Gigi är "för blek" i mina ögon efter att ha ridit runt på Pretty, därför skickar jag nu iväg båda och tar hem Gigi först av dem, så att jag lurar ögonen lite.
   Hon är ju himla gullig ändå, ponnyn!
Dragonblood till Daphne

   Här har du din Dragonblood, Daphne! Jag hoppas att du tycker om bilden och säg till om du hellre vill ha den över mejl!
 
 
Fundering över kommande huvuduppdrag

 
 
   Nu så, nu känner jag att det inte finns någon risk för spoilers gällande åtminstone huvudstoryn, och därför vågar jag nu färdigställa ett inlägg vars rubrik önskades av Lilly Underwood för ett tag sedan. (Det finns en anledning till att jag har sagt så lite jag har kunnat om bilderna som visades tidigare!)
 
   Till att börja med - det här är, så som många har gissat redan, en cinematic. Det är en kort trailer som här hintar om framtidens uppdrag - självklart kommer spelets grafik inte att bytas ut, jag blir nästan lite rädd då jag ser att folk tror det. Känns som att det inte är så svårt att förstå att det skulle kräva enormt mycket jobb, samt att det antagligen inte skulle finnas en enda dator i ett vanligt Svensson-hem som pallar med ett så tungt spel?
 
   Var är Lisa och Starshine någonstans? Vi får tänka på att det här kanske inte representerar spelet helt, eftersom det här är menat för att väcka intresse för spelet. Jag tror dock att det är Grådaggsbergen i bakgrunden, för ingen annanstans har vi sett ett bergmassiv som ens påminner om dem. Det har spekulerats om att de står vid det uråldriga trädet på de Bortglömda Fälten, och det känns som en ganska logisk... placering? Tänker bara på det engelska "location", haha (det negativa med att bli för van vid ett annat språk, slutar med att man inte hittar ens de lättaste ord på sitt eget språk och blir helt borta i skallen då man försöker hitta en översättning).
   Personligen tror jag inte att det är så mycket mer att hämta från den här trailern. Åtminstone inte mer än att vi snart får träffa Lisa igen, och huvudstoryn kommer ta ett steg framåt. Det här behövs verkligen, för att få oss alla att åter väcka vårt SSO-intresse - jag tvivlar på att jag är den enda som har blivit lite nedslagen över att det har varit så långt mellan dessa uppdrag.
Dragonmane

  Magikern Mandrake är en märkvärdig häst som är expert på rymningar från hage, stall, box; allt man kan tänka sig. Ena sekunden står han fridfullt och äter ur sin krubba för att i nästa skritta runt ute på stallbacken. Han tar sig fram helt obemärkt, trots hans respektingivande kroppshydda. Förutom rymningarna är Mandrake en vänlig häst som njuter av att visa sig på styva linan och han är inte sen att blåsa upp sig lite extra inför publik.
 
 
   Namn: Dragonmane
   Tilltalsnamn: Mandrake
   Namnbetydelse: Dragonmane översätts till "drakman" (man som på en häst). Mandrake är från seriehjälten Mandrake the Magician.
   Född: 1996
   Ras: Frieserhäst
   Lynne: Påhittig häst med stort hjärta. Älskar att visa upp sig.
   Level: 15
 
 
Dididum

   Är sjukt taggad på att inspektera årets påskuppdrag - och det här är väl första gången som det blir riktig påskutrustning? Eller okej, det kom lite gult förra året (som man nu får användning av, yaay) men det ska bli kul att se vad som finns den här gången! De Mystiska Guldäggen låter jätteintressanta, blir spännande att se vad de handlar om!
   Jag köpte faktiskt Mandrake sent igår och har börjat levla honom idag. Jag tog en färja och gled in i Västkobben (vet inte ens vad jag tänkte göra där), och det var först då jag ridit loppen vid GåD-stallet som jag insåg att jag glömt hans skor... gjorde dock inte så mycket, Mandrake i lvl 2 är nästan snabbare än Pretty i lvl 15 MED de bästa hästskorna. Jag ska fota några bilder på honom då servern öppnar, så ska ni få se honom här på bloggen. Jag var faktiskt osäker på ett tag om det skulle vara rätt häst för mig, men jag är galet nöjd och är redan tagg på de båda andra Friesrarna också, hehe...
   Just nu har jag åtta hästar i hemstallet så jag ska börja skicka bort dem till Hästön idag. Jag skickade tillbaka Gigi i morse (hade henne hemma för att kunna fota hennes presentationsbild under "Mina hästar") och nu ska jag skicka Pretty och Misty också. Har inte riktigt lust att ha en ponny hemma just nu, nu blir det ritter på Mandrake, Remus och Ash ett tag framöver :) Ska skicka iväg övriga hästar jag har hemma - Iddy får vara kvar, men Poppy, Gambit och Helios åker på semester. Blir skönt att ha det tomt, och då kan jag sluta använda stallhjälpen och mata hästarna själv istället ^^
 
   Nu ska man bara vänta på att servern öppnar. Borde inte vara lång tid kvar nu :)
Tobbe till Alicia

   Alicia Starnight var en av vinnarna i senaste gissningstävlingen och hon var också den första att ge mig helt klara uppgifter om sitt pris - med det har hon här en bild på sin ponny Tobbe :)
 
   (Hittade en ny pensel till bakgrunden, lite stiligare än vanligt, eh?)
 
   Hoppas att du tycker om bilden, Alicia, och säg gärna till om du vill ha den över mejl!
 
   (Lara McField, glöm inte att ge mig uppgifter gällande vilken häst du vill ha avmålad!)
Mandrake the Magician

   Den här gången gick det fort som bara den, tävlingen hade bara legat uppe en kort stund innan vinnarna var klara! Dragonmane, som ni kommer lära känna mer som Mandrake, blir nämligen min allra första Frieserhäst, av den gråare typen!
   Jag är uppvuxen i ett hem där vi har haft typ 70% av alla Fantomen-tidningar som utgetts från -72 och framåt, vilket innebär att jag har läst serien Mandrake the Magician måååånga gånger. Jag tyckte det var ett riktigt coolt namn att använda sig av och den grå tonen passade perfekt! Det här är en häst som kommer kläs mycket i rött och blått ;)
   Här har ni originalet!
 
   Vinnarna denna gång är alltså Alicia Starnight, Daphne Dragonheart samt Lara Mcfield! Grattis till er!
 
   Denna gång finns möjligheten till en liten tvist på vinsten. Om ni vill kan jag nämligen göra en mer "cartoony" bild, såsom den jag visade på Linda och Meteor i helgen, men då behöver jag en referensbild från er att måla ovanpå. Om ni hellre vill att jag gör ett mer realistiskt porträtt, så som jag har gjort åt de tidigare vinnarna, så kan jag självklart göra det istället :) Berätta för mig vilken häst ni vill ha avmålad (utseende, namn) i en kommentar eller i ett mejl! (Gärna så fort ni kan, så att jag kan göra era bilder färdiga den här veckan!)
Linda och Meteor

 
    Lite mer detaljerad än bilden jag visade häromdagen. Den här bilden är fortfarande bara ca 50% så stor som originalet, men jag har inte sparat den i högre upplösningar än så här nu. Det mesta är väl såsom det såg ut på bilden jag målade ovanpå - har ändrat design på sadeln, sadelgjorden (fast magplattan sitter lite för långt bak), ändrat formen på man, svans och hår litegrann, ny nosgrimma till Meteor och ny outfit till Linda. Jag vet att det finns lite "fel" här och var (t ex Meteors bog), men jag ville verkligen behålla spelkänslan och det är ju verkligen såhär hästen ser ut.
 
   Jag tänkte försöka göra liknande grejer med övriga Ödesryttare + deras hästar, kunde vara kul att ha en hel serie ^^
Var inte den här färgen helt makalös?

 
Arg på mig själv

   Jag kan aldrig använda mitt huvud. Det är bara massa trassel med Wikin, åtminstone varje gång jag försöker ändra på något. En aspekt ser ljus ut, en annan har jag inte en aning om hur det ska gå med. Jag är en riktig klant, det kan vi åtminstone komma fram till just nu.
 
   Zelda Mistbell, kan du mejla mig på esmesilverforce@hotmail.com om du ser det här? Jag tycks inte hitta en mejladress till dig någonstans och skulle verkligen behöva prata med dig snarast. Annars om någon vet en mejladress till Zelda och kan ge mig den så uppskattas det till tusen.
Ugh, jag blir lite stressad

   Har varit lite understimulerad idag och har därför fastnat lite extra vid SSO Wiki/Jorvikipedia. Jag tror dock att det här kommer lösa sig bra, så nu ska jag försöka lägga ifrån mig stressiga tankar om saken. Det är ju inte så att det är någon stress och panik som det var då det var en massa sabotage på Wikin (det tog så sjukt mycket energi, ni har inte en aning om hur ledsen och nedstämd jag blev varje gång jag såg att en sabotör hade varit framme), så jag får försöka chilla ner lite.
 
   Jag har levlat färdigt med Pretty, nu är även hon lvl 15 - och i morgon flyttar Mandrake hem! Jag kommer avsluta tävlingen lite tidigare än planerat, för jag har redan tre vinnare utsedda. Håll utkik här i morgon förmiddag så ska ni få veta mer om min trettonde häst samt vilka vinnarna är. Jag har verkligen funderat över det här hästköpet men jag har inspekterat hästen både i köpstallet och då jag sett den bli riden och jag blir mer och mer säker på att det här blir en bra Esme-häst :)
 
   Åhåhåhåh, förutom det, jag har ju under flera veckor snackat om ett litet projekt med mina hästar. Jag har varit sjukt långsam med det men nu är det klart - om ni klickar på knappen "Mina hästar" i menyn till höger ser ni resultatet. Jag tycker det ser lite trevligare ut att ha alla hästar samlade på det viset :) Självklart kommer Mandrake läggas till i morgon.
 
   Just nu får ni istället en bild på min fina prick ♥
Angående Jorvikipedia

(Om någon nu inte alls fattar vad jag snackar om, kika igenom de senaste inläggen)
 
   Möjligheten för Jorvikipedia finns - jag kan ta itu med saken om det är aktuellt. Då är bara frågan om vi faktiskt ska byta namn på Wikin. Just nu är det segt med reaktioner - jag ser ju statistiken på blogg och gillningar på Instagram, så jag vet att många har sett vad som händer men inte säger något alls - vilket är lite surt. Men jag låter omröstningarna vara uppe ett tag till, jag har inte bråttom. Nu känns det dock som att ett byte är önskat, eftersom alla jag nu har pratat med själv är för ett byte och det är verkligen en minoritet som sagt att vi inte ska byta.
 
   Oavsett vilket domännamn Wikin har kommer den alltid vara SSO Wiki i mitt huvud (och oavsett vad som händer kommer jag alltid referera till den som SSO Wiki i bloggen), men personligen tycker jag ju att Jorvikipedia.wikia.com låter sjukt mycket roligare än Starstableonline.wikia.com. Om responsen fortsätter vara så här låg kommer jag gå vidare med saken själv - jag tror att det blir ett bra lyft för Wikin och om folk inte svarar på mina frågor så får jag ju ta itu med saken efter eget huvud. Av de som har svarat på frågor och formulär och allt (tack något sjukt mycket till alla er, ni gör det här mycket lättare) så är det ju uppenbart att Jorvikipedia är det mest populära valet, så det är ju det namn jag kommer börja jaga.
 
   (Jag är btw medveten om att det här har gått väldigt fort men ibland behövs verkligen en förändring. Jag tror att det här är ett sånt läge.)
Önskade kläder

   Angående SSO Wiki: Ett namnbyte kan vara aktuellt! Kika in på forumtråden HÄR, alternativt svara på frågan HÄR, och säg vad ni tycker om möjligheten! Det är viktigt för mig att veta vad communityt tycker om den här frågan!

   Precis innan vi åkte från Pixel Tales kontor i onsdags frågade GM Elise om det var något särskilt vi tänkte på i klädväg i spelet. Jag hade genast två västar i åtanke som vi sett på promobilder men som faktiskt inte har dykt upp i spelet än, och tydligen så var det meningen att de skulle ha släppts för länge sedan, men att de liksom kommit bort på vägen. Förhoppningsvis dyker de upp snart!
 
   Det gällde den gula västen här ovan...
 
   ...samt den röda västen man ser ovan. Just den röda har jag verkligen saknat i min garderob så jag hoppas att de dyker upp snart :D
 
   Sen frågade jag också om de snygga benskydden som kom typ då Skördebygden öppnade. Jag vet inte med er, men själv tycker jag att de är ursnygga så jag vill gärna se dem i fler färger. Få se om det blir så någon gång :)
 
   Arkivbild - här har Misty på sig benskydden. Syns att det är en gammal bild, innan sadelgjordarnas tidsera!
Debatt på Wikin

EDIT: Jorvikipedia kan vara fullt möjligt eftersom Wikin är övergiven! Om byte blir fullt aktuellt kan jag jaga efter namnet!
 
   Just nu är det alltså snack på Wikin gällande om det ska bli namnbyte. Personligen kände jag att Jorvikipedia skulle vara perfekt och nästan alla som har uttalat sig om saken tycker om idén - men tror ni inte att man har en sån jäkla otur att namnet är upptaget? En Wikia som verkar ha startats i september 2012 som endast har en startsida, inget mer. Jag har därför mejlat Wikias support för att se om namnet är upptaget "för evigt", eftersom den Wikin inte används (känns ju surt om en Wiki med en enda sida som aldrig har varit aktiv och som har legat nere i över ett år skulle ta namnet som SSO Wiki kan ha användning av) - fortfarande, inget är bestämt gällande namnbyte men jag vill veta hur alternativen ser ut.
   Det närmaste efter det skulle väl vara Jorvikpedia, utan ett "i" i mitten. Jag ser dock två negativa delar med det - dels är namnet inte lika klockrent (tänk "Jor-wikipedia", "Jorvikipedia" - blir inte samma klockrena klang med Jorvikpedia), dels är det så pass likt sidan som redan finns att det är alltför lätthänt att man skulle hamna på fel sida.
 
   Men som vanligt är det svårt att få tag i kommentarer från det här communityt. Det blir jättesvårt för mig om folk inte tar sig den korta tiden för att säga "ja" eller "nej". Såååååå - POLLCODE!
 
 
Bör SSO Wiki byta URL-adress?
  
pollcode.com free polls 
 
   Snälla, ta er tiden att svara på det här, och sprid det vidare som pesten. Jag måste veta om jag ska fortsätta lägga energi på det här eller om vi låter det vara som det är. Ni kan också svara på frågan och diskutera vidare på SSO Wiki i forumet - Länk HÄR.
Titta så fin!

   Angående SSO Wiki: Ett namnbyte kan vara aktuellt! Kika in på forumtråden HÄR och säg vad ni tycker om möjligheten! Det är viktigt för mig att veta vad communityt tycker om den här frågan!

 
   Denna jättesöta bild har Kate Seaheart målat, föreställande Arwen! Fantastiskt fin, tack återigen Kate :D
 
   Jag blir verkligen jätteglad då ni tar er tiden att göra såna här saker, det går knappt att sätta i ord hur tacksam man blir!
Ponnyrace

   Angående SSO Wiki: Ett namnbyte kan vara aktuellt! Kika in på forumtråden HÄR och säg vad ni tycker om möjligheten! Det är viktigt för mig att veta vad communityt tycker om den här frågan!

 
Då man ändrar sig i efterhand

   Idag har jag varit lite "varför använde jag inte skallen då jag startade SSO Wiki?". Då menar jag typ "varför kunde jag inte komma på ett lite snitsigare namn än Starstableonline.wikia.com". För det är ju Wikins adress - det har jag dock nästan missat helt, eftersom jag alltid har Wikin upp i ett webbläsarfönster och därmed aldrig behöver söka upp den själv.
   Om jag skulle starta Wikin idag hade jag lätt valt Jorvikipedia, så det alltså hade blivit Jorvikipedia.wikia.com. Jorviks uppslagsverk, vore inte det något? SSO Wiki skulle nog ha varit en självklar förkortning för mig ändå, men idag ångrar jag mig verkligen över att jag inte var smartare den där decemberdagen. Kan man ändra sånt i efterhand, haha?
 
   Vad tycker ni låter roligare - såsom det är (Starstableonline) eller Jorvikipedia?
 
   EDIT: Bara för att jag är nyfiken på om det faktiskt är möjligt så mejlade jag till Wikis support och frågade om det går att byta namn. Självklart är inget namnbyte aktuellt rakt av eftersom det är ett så stort beslut men jag är nyfiken på om det är möjligt i praktiken.
 
 
   PS: Nu finns Resedagboken på både svenska och engelska på Fanfiction.net! Det kan ta ytterligare några timmar innan de syns men de borde gå att läsa där senast i morgon ^^
Spunk

   Då jag spelade SA1 igår hade typ alla NPC'er fått spunk och stod still såhär i köpcentret - urmysko! Det var en tre stycken som fortfarande rörde på sig men sen var det typ fem stom stod såhär lite här och var.
 
Snygg piké

   Det finns ett antal klädesplagg från Star Academy som har kommit in i SSO, men ett plagg som jag gärna ser även i SSO är denna piké. Jag gillar lite sportigare ridkläder ^^
 
 
Bildsortering på hög nivå

   Då jag bytte dator plockade jag med mig de 400 bilder jag hade i Fraps-mappen på gamla datorn, och nu har jag ytterligare 300 att gå igenom från spelandet av Star Academy. Dessutom funderar jag fortfarande på hur jag på bästa sätt ska lösa problemet med SA på SSO Wiki - det är ju inte helt lätt att skriva då karaktärerna "byter roll" beroende på vem man spelar som. Får väl bli något väldigt övergripande?
 
   Om jag har förstått saken rätt har det funnits en eller ett par serietidningar som rör Star Academy. Är det någon som har tillgång till dem och vill hjälpa till att utöka på Wikin, alternativt låta mig ta del av dem?
 
 
Resedagboken - nu på svenska

   Fick en förfrågan om att få resedagboken på svenska, så... det är inte en perfekt översättning, det här är väldigt snabbt gjort och lite här och var har jag tagit mig lite konstnärliga friheter med språket. Nu kan man iaf säga att resedagboken är tillgänglig för alla ^^
 
   Läs resedagboken på engelska HÄR.

Dag 1 – Ankomst och bekantskap med området

Turister hör inte till vanligheterna på denna lilla klippiga ö - vilket jag märkte väldigt snart. Lokalbefolkningen vet knappt till sig, så lyckliga är de över att äntligen ha en turist de kan hjälpa på alla möjliga sätt. Alla är glada, välkomnande och otroligt hjälpsamma, och de verkar alla älska att äntligen kunna dela öns myter och legender med någon som inte hört allt hundra gånger tidigare.

Riktiga vägar verkar inte finnas alls. Jag spenderade större delen av den här dagen med att traska runt på gatorna i öns enda riktiga stad, och jag har sett ungefär fyra bilar. Jag vet att man kan ha färjan nere från hamnen, men annars måste man ta sig fram till fots eller till häst. Terrängen här på ön är otillgänglig för större fordon, men jag tycker det är helt okej att gå istället.

Precis utanför staden finns en mycket tät skog. Den är verkligen fascinerande - man behöver bara ta sig en mycket kort bit in i skogen innan i princip allt dagsljus är blockerat av de höga trädkronorna, och mångfalden i djur och växter är makalös. Många av arterna jag har sett här kan säkerligen inte hittas på fastlandet! Lokalbefolkningen har också berättat för mig om en legend om en spökhäst som vandrar genom skogen under nattetid, och blotta åsynen av honom bringar tur. Jag är inte så säker på om jag vågar ge mig ut i skogen i mörkret, så jag antar att jag får ta dem på deras ord.

 

Dag 3 – Utforskning av omgivningarna

Efter en tre timmar lång resa med färja nådde jag idag ett fort från medeltiden, beläget på en liten udde vid öns sydligaste spets. Det är en fantastiskt vacker plats - de sandfärgade fortmurarna sträcker sig upp till åtta meter höga med än högre vakttorn, och det stora torget är öppet och ljust med en vacker fontän vid dess hjärta. Nära murarnas västra sida står en gigantisk bronsstaty av fortets grundare, och hela statyn var som dränkt av alger efter en storm några dagar tidigare.

Trots att fortet är ungefär hälften så stort som staden jag hunnit spendera två dagar i så verkar det finnas minst lika många invånare. Turister från fastlandet är förstås fortfarande helt icke-existerande, men om du bor här på ön och har semester verkar det här vara resemålet nummer ett. Jag förstår dock varför - obegränsad tillgång till det djupa, blåa havet, och de vita stränderna är skinande och inbjudande.

Kvällen förde med sig ett varmt, rött ljus till fortet. Jag placerade mig själv i ett av de uråldriga, höga tornen i fortmuren, och blev där helt förbluffad över den makalösa utsikten. En grupp små barn lekte kurragömma nere på torget och de kutade runt varandra som förvirrade hönor medan de försökte hitta ett så bra gömställe som möjligt. En liten pojke föll ner i den stora fontänen i sin hast - han kastade sig omedelbart upp och hissade upp de dyblöta byxorna över höfterna medan han sprang iväg. Bakom honom kämpade sig en liten flicka upp på den stora statyn av fortets grundare för att gömma sig bakom en av hans skor.

Jag använde en kikare jag köpt tidigare samma dag för att se ut mot stranden, där jag såg en grupp flickor som red sina hästar barbacka i vattenbrynet. Fyra hästar plaskade lyckligt runt i det grunda vattnet, medan en fortfarande stod och tvekade på strandkanten medan hans ryttare kämpade för att övertala honom att ta det sista steget ut i havet. Varje gång flickan skänklade på sin häst reste han sig lätt på bakbenen i en halvhjärtad protest. En av flickorna som redan hade fått ut sin häst i vattnet försökte hjälpa sin kamrat ut i det blå och skrittade fram för att ta tag i kamratens tyglar och leda ut hästen ut i vattnet - det resulterade inte i mer än ytterligare en stegring från det motvilliga djuret och båda flickorna plumsade av sina riddjur.

Under de kommande dagarna kommer jag antagligen lämna civilisationen och ge mig ut i vildmarken. Naturen här på ön är helt otrolig och jag kan knappt vänta på att se mer av den.

 

Dag 4 – I mitten av alls

Ungefär en timmes promenad från det fantastiska fortet finns en liten vänlig by som tydligen ligger vid öns mitt. Byn ligger i skuggan av ett enormt, uråldrigt slott, som dock stått obebott under många år. Jag försökte ta mig en närmare titt, men tyvärr var det den dagen stängt även för besökare.

Byn själv består av ungefär tjugotalet hus omgärdade av en låg, väldigt gammal tegelmur som på många ställen hade fallit sönder. Precis som vid fortet finns en stor och öppen fontän på bytorget, omringad av olika små stånd som säljer färsk frukt.

Både i och runt byn bor många bönder. Stora fält sträcker sig ut runt byn, och skördetröskorna tycks aldrig någonsin vila. De stora fälten norr om byn står dock helt tomma, skinande av en smaragdgrön ton under solens starka strålar. Invånarna kallar fälten för Everwind, efter den eviga och skoningslösa vind som alltid tycks smeka gräset. Ibland kan man se ryttare rida ikapp över fälten, men annars är de helt övergivna.

 

Dag 6 – Upp över bergen

På öns andra sida, placerad i skuggan av ett stort bergmassiv och med en ändlös barrskog nedanför sig, finns ytterligare en by. Denna lilla bostadsplats passar verkligen i sitt läge, med endast timmerhus och en stor mur av träpålar som omgärdar de ungefär tjugo husen. Varje kväll stängs byns järngrindar för att hålla vargarna från den närliggande skogen borta. Återigen skiner invånarnas stora kärlek för djur igenom, då de hellre låser in sig själva än ser till att minska på vargbeståndet.

Fram till nu hade jag spenderat mycket tid nära havet och den tunna bergsluften gjorde mig lätt yr. Det blev än värre då jag bestämde mig för att besöka en liten stuga uppe i bergen som tydligen var ett populärt besöksmål för öns bergsklättrare - jag blev så pass dålig att jag var tvungen att vända tillbaka halvvägs. Det gjorde mig dock inte så mycket, för nästa dag fick jag istället möjligheten att rida över berget. En av de smala bergsstigarna leder till en rätt stor bergssjö, och precis nedanför det i en dal ligger ännu en by. Det var en man som behövde flytta sin häst ner till dalen, och eftersom han visste att jag ville ta mig dit frågade han om jag kanske ville förflytta djuret.

Det var en mycket klok och vänlig häst som utan tvivel hade vandrat samma väg många gånger förut, för han rörde sig utan att tveka uppför den klippiga stigen. Det gav mig en chans att slappna av och njuta av den underbara omgivningen, som blev om möjligt ännu vackrare då jag fick sjön inom synhåll. Särskilt i det starka dagsljuset glittrar vattnet där det stilla ligger omgivet av höga berg. De mycket små öarna i sjön är sammankopplade av små, vackert snickrade träbroar, vilka gör mycket trevliga promenader möjliga i ett fint vandringsspår. Jag hade dock inte tiden att utforska sjön mer ingående, så jag valde en annan smal bergsstig, som skulle leda mig till byn nere i dalen.

 

Dag 9 – Dalen i dalen

Nedanför berget finns en vacker liten by som delas i två av en glittrande flod som några mil längre söderut flödar ut i havet, precis bredvid fortet jag besökte några dagar tidigare. Byns båda delar kopplas samman av en mycket gammal, men ändå väldigt stabil, stenbro.

Denna ljusa lilla by är, precis som jag förklarat tidigare, belägen i en djup dal. Medan de flesta husen är byggda i vitt trä så finns det ett enda hus byggt i grå sten, med ett tak av timmerträ. Bakom detta hus finns ett antal gamla runstenar placerade i formationen av en cirkel. Rosbuskar med röda och vita blommor kantar både stenarna såväl som byns jordiga stigar medan en tät skog ligger mellan byn och resten av öns civilisation.

Jag var nyfiken över runstenarna och fick chansen att prata med damen som bodde i stenhuset intill dem. Hon var mycket glad över att få dela med sig av sina historier och berättade att vikingarna som reste till ön för många undra år sedan hade rest stenarna, men än idag hade ännu ingen lyckats dechiffrera runorna. Tydligen hade ingen någonsin lyckats finna en vettig översättning för ens en av runorna, och därför hade både språkforskare och historiker genom åren undrat om runorna verkligen kom från vikingar. Tydligen är det så att UFO-entusiaster fortfarande försöker hävda att runorna är gjorda av någon utomjordisk livskraft som besökt jorden.

Norr om byn leder en brant och slingrande stig upp till ett berg med ett bergspass som är helt snötäckt. Det förklarades för mig att passet hade varit blockerat av snö och is under många år nu, och ingen var faktiskt riktigt säker gällande vad som fanns på andra sidan. Först kunde jag inte riktigt tro på det - att så mycket snö skulle kunna finnas på det så närbelägna berget, då det nere i byn var en väldigt behaglig sommar, men efter närmare inspektion (med hjälp av min kikare) insåg jag att byborna talade sanning. Jag frågade faktiskt en liten pojke från byn om vad han trodde fanns på andra sidan berget, och efter ett par sekunder av djup eftertanke svarade han "dinosaurier". Tja, jag tror allt att man kan se många ting på denna ö, men jag tvivlar på att levande dinosaurier är en möjlighet.

Under de kommande dagarna konner jag resa tillbaka till fortet, och därifrån ska jag ta färjan till öns fiskeby.

 

Dag 14 - De Gyllene Bladens Dal

Fiskebyn är belägen i en dal som verkar vara försänkt i en evig höst. Man kan inte ens vända sig om utan att se gyllene toner - gula lövverk, skinande orange gräs, röda trädkronor som sträcker sig högt upp i luften. Det tog ett tag för mina ögon att vänja sig vid dessa skarpa färger, men upplevelsen var verkligen obetalbar. En djup skog i dalen, kallad De Gyllene Bladens Skog, var verkligen intressant. Hela skogen verkar vara dränkt i en tjock, gyllene dimma, vilken också var svår på mina ögon. Små upptrampade stigar går runt och igenom hela skogen, och om man följer dem kan man se terränghinder som områdets ryttare använder då de tränar terränghoppning. Genom hela skogen går också en varm bris som aldrig tycks lätta; den är för alltid i rörelse, och tar med sig de fallna löven från träden för att försätta dem i en evig dans.

Byn själv har, som jag tidigare hade antagit, en dröjande fisklukt som aldrig riktigt försvinner. Byn är belägen på en liten, klippig ö precis utanför skogen, och det är den enda platsen i hela dalen där man kan se annat än det gyllene diset. Byn är byggd nästan lager på lager, husen står nästan ovanpå varandra på bergformationen medan en lång träbrygga kopplar den lilla ön till den större. Starka färger vill fånga ditt öga överallt - röda hus, blåa hus, vita hus, gula hus, turkosa hus, orange hus - alla dessa skarpa färger omger ett mäktigt fyrtorn vid öns mitt. Byns nedersta huslager omges av en lång brygga, som går runt hela ön, och särskilt under de allra tidigaste morgontimmarna blomstrar de med liv då byns fiskare är i rörelse.

Jag mötte en äldre gentleman med en hög hatt som berättade om myten om ett mäktigt havsmonster som lurar i vattnen utanför byn. Han sa att det knappt är någon nuförtiden som vet vad myten har uppstått från, men det finns många olika teorier gällande vad monstret är för något och varför det är där - en av de mest populära teorierna innefattar tydligen att monstret för flera tusen år sedan kraschade i havet med ett rymdskepp, för att sedan stanna i de bottenlösa djupen. Under de mest stormiga nätter, berättade mannen, kan man ibland se gigantiska bläckfiskarmar slå upp över vattenytan, ursinnigt fäktandes genom luften långt ute i havet.

Idag återvänder jag hem igen, men jag känner att jag måste besöka denna mystiska ö igen för att lära mig mer om den makalösa naturen och de nästan helt bortglömda myterna. Upplevelsen har varit oerhört intressant och denna fantastiskt vackra ö är verkligen något utöver det vanliga.

Alla hemstall i SSO

   För jättelänge sedan försökte jag sammanställa några inlägg med alla olika stall i SSO - sådär ett stall per inlägg. Gick mindre bra. Nu listar jag här alla stall, med olika punkter, och det är upp till er att bestämma om punkterna innebär något bra eller dåligt.
 
 
Moorland
   - Relativt centralt
   - Finns tre lopp precis utanför grindarna
   - Ridbana (med en massa konstiga grejer på) precis utanför stallet
   - Har en stallplan som kan kännas "ofärdig"
   - Kan vara mycket folk i området
   - Championat precis utanför grindarna
   - Ganska nära till Fort Pinta och färjorna
   - Nära till strand
 
Fort Pinta
   - Färjan går till Västkobben och Jarlaheim
   - Det enda stallet med globalchatt
   - Disco på fredag- och lördagkvällar
   - Nära till strand
   - Rätt häftig miljö (särskilt om man som jag gillar att hålla till upp på den sandfärgade muren)
   - Championat på stranden
   - Nära till café
 
Steves Gård
   - Väldigt centralt
   - Ridbana direkt utanför stallet
   - Ofta väldigt mycket folk
   - Ganska många lopp i närheten
 
Firgrovebyn
   - Ligger väldigt off
   - Nära till championat
   - Vacker natur
   - Relativt folktomt
   - Nära till café
   - Väldigt nära till fyra lopp
 
Valedalebyn
   - Vacker och lugnande miljö
   - Nära till championat
   - Nära till café
   - Ganska avsides, men det tar inte för lång tid att återvända till civilisationen
 
Silverglades Hästsportcenter
   - Centralt
   - Närliggande paddock samt ridhus
   - Många lopp i närheten
   - Nära till café
   - Om du är färdig med Vingårdens Trädgårdsmästare är området vackert utsmyckat med mycket blommor
 
Stallet Gyllenbladet
   - Har nära till färja till Jarlaheim och Fort Pinta
   - Nära till Västkobben med stora shoppingmöjligheter
 
Jorvikstallet
   - Har nära till färja till Västkobben och Fort Pinta
   - Nära till Jarlaheim med stora shoppingmöjligheter
   - Nära till tre ridbanor (stallplan, arenan samt paddockön)
   - Nära till alla Skördebygdens lopp
 
 
   Som sagt, jag tycker det är jättesvårt att komma på grejer om stallen, därför har jag inte kommit med något sånt här förut x) Jag bor i Jorvikstallet och har inga planer på att flytta därifrån. Var bor ni någonstans? :)
Morgonritt

 
   Jag håller nu på och översätter resedagboken jag publicerade förra veckan, har bara de sista två kapitlena kvar. Den kanske kommer upp i sin helhet på svenska senare idag!
SA1x3

   Tre genomkörningar av SA1 - nu ska jag bara lista ut hur fasen jag ska lägga upp Wikisidorna på klokaste sätt...
 
Gissningstävling nr 7

 
 
    Återigen är det dags för mig att köpa en häst! Denna gång är det en hingst vid namn Mandrake som ska flytta in i mitt stall.
 
   Regler:
   - Ni får gissa på max tre specifika hästar. Ni behöver bara skriva en om ni vill, men ni får gissa på tre olika.
   - Om ni skriver fler än tre specifika hästar gills inte ert bidrag. Ni kan alltså inte skriva "någon av de i det här stallet eller någon i det där stallet", ni måste säga precis vilken häst ni menar. (t ex. "linfuxaraben, den bruna andalusiern, den svarta oldenburgaren i FP" - det skadar inte att vara övertydlig)
   - Skriv era gissningar i kommentarerna.
   - Skriv inga extra kommentarer som möjligen kan spoila för andra deltagare.
   - Tävlingens sista dag är onsdagen den 16/4Tävlingen stänger klockan 12.00 och inga bidrag räknas efter det klockslaget. Jag återkommer senare under dagen med vinnaren/vinnarna, som sedan får ge mig mer information om deras vinnarbild.
 
   Pris
   De tre som först gissar på rätt häst vinner en ritad bild på valfri häst i sitt hemstall. Jag kommer inte kontakta vinnaren/vinnarna själv, utan denne måste själv kontakta mig om tydligare uppgifter.
 
   Tips: Mandrake är en mäktig magiker, en häst som inger stor respekt vart han än går...
 
   Lycka till! (Och läs för i jösse namn reglerna, är ni snälla)
Just shoot for the stars

   Letade efter en gratis bakgrund på nätet med ett hinder i passande vinkel. Hittade ingen. (Tänkte alltså i SSO-väg.) Letade efter en låttext med meteorer. Upptäckte att Owl City hade en låt vid namn Meteor Shower. Tyckte att den var lite fin för Linda och Meteor tillsammans.
 
 
   För det här så har jag alltså målat grunden ovanpå en bild jag fotat i SSL2. Hade svårt att få till Lindas sits i sadeln så hon fick stå där hon står, heh.
   Ni får se bilden i ett mer detaljerat format senare i veckan ^^
Whoopwhoop

 
   Som ni ser så fick jag äntligen lite ordning på ritplattan - dock så fungerar den nu ENDAST då man har Photoshop uppe, om man klickar sig in i ett annat program är den stendöd; gah, är så trött på grejer som inte fungerar :(
Lite panik

   Jag har ju under några år haft en ritplatta, en Wacom Intuos 3. Jag vet att det var ett tag då jag inte använde den alls, för den kunde liksom inte känna av tryckkänsligheten i något program jag använde, vilket gör den helt värdelös i mina ögon. Nu har jag samma problem igen, den vägrar känna tryckkänslighet i Photoshop och därmed kan jag visserligen måla line art - men jag kan ju inte skugga för fem öre, det blir helt ointressant att måla om jag inte kan göra det ordentligt.
   Jag googlade på problemet och hittade någon som haft samma problem som mig - det funkar direkt då man har installerat drivrutinerna, men sen lägger det av igen då man har startat om datorn. Dock fanns det inga svar på problemet... (Har nu ominstallerat drivrutinerna x antal gånger, fast nu vägrar den alls känna av trycket... blir galen!)
   Jag laddade hem någon slags uppdatering från Wacoms hemsida men det blev ingen skillnad alls. Jag känner mig så sjukt handikappad här, snälla, är det någon som vet vad jag ska göra?
 
EDIT: Det verkar som att drivrutinen spunkar, men jag vet inte vad jag ska göra?
 
Edit2: Lyckades hitta någon drivrutin (som antagligen inte är laglig men hur svårt ska det vara då Wacom dessutom vägrar ge teknisk support utanför USA - trots att plattan är köpt i butik i Sverige?) för Windows 7 som fick den att funka, om det lägger av igen får jag spunk...
Vårt SSO-community

   Kika in hos duktiga Juliette Stardawn och läs det HÄR inlägget som hon skrev igår - jag tycker själv att vårt SSO-community är riktigt häftigt och jag tycker att Juli sammanfattade det på ett väldigt bra sätt.
 
   Brukar ni länka till andra spelare på era bloggar? Jag tycker, som jag har sagt många gånger tidigare, att det är superviktigt, för vi lever verkligen på varandra i det här communityt :)
Värdelös Wiki-tant

   Ibland blir jag så trött på mig själv, men jag tycks inte kunna lära mig vad de olika Star Academy-spelen heter - så jag måste ha en fusklapp ovanför skrivbordet. Duktigt, duktigt!

   Konstigt att jag kan ha så otroligt mycket information om alla dessa spel i skallen men de här fyra spelen är typ omöjliga att lära sig namnen på... hehe...
Grålle på stranden

 
Svara gärna på det här!

 
Vilka av dessa spel har du spelat?
  
pollcode.com free polls 
 
   ...jag tänker så fräckt anta att ni alla spelar Star Stable Online, annars undrar jag lite över vad ni gör här, haha
Sladd-trassel

   Är lite irriterad i min datorhörna - har en massa sladdar som jag inte får ordning på och eftersom jag tydligen måste dra om min internetkabel (tydligen gillade inte min mor att jag drog sladden genom ett hål i väggen, psh) så kan jag inte rensa så mycket mer nu innan någon här hemma kommer på en bättre lösning. Jag som tyckte att min sladdragning var helt fabolös!
   Det jag typ ville komma fram till nu är väl typ att jag hade tänkt måla något men jag vet inte riktigt hur jag ska koppla in ritplattan till datorn.
 
   Åh, btw, ni som har kommenterat här på bloggen idag kanske har lagt märke till det, men nu har jag en liten bild kring "Kommentera här"-rutan. Tyckte att det hela såg lite roligare ut nu, fast jag har ett par koder som inte vill fungera såsom jag vill ha dem. Hmpf.
 
   I övrigt känns det som att jag har världens sjukaste bloggtorka. För er som undrade typ hur det känns att veta information som andra spelare inte vet - som bloggare är det inte nice, för nu har jag ju fasen inget att skriva om, haha. Får väl dra igenom SA-spelen fler gånger och berätta om dem, vore det intressant?
 
   Nu börjar HIIH spunka lite för jag har råkat komma åt någon förbenad knapp på tangentbordet (vilket jag lyckas med ofta, så oskillad), så jag måste starta om burken. I'll be back!
 
   (Tack btw för er fina respons på resedagboken, roligt att ni uppskattade den! :D)
Resedagboken

   Här ni! Det är inte särskilt mycket text det här, det ser nog värre ut än vad det är. Om så önskas kan jag översätta till svenska, men eftersom jag är lite lat kan det nog ta en stund ^^ (Jag skriver alltid mina utkast på svenska för att inte begränsas av då jag tappar ord i engelskan, så jag har i princip redan skrivit allt det här på svenska också; bara det att jag har raderat utkasten) Måste be om ursäkt på förhand att någon bokstav kanske har försvunnit - har korrekturläst ett par gånger och hittar bara fler och fler bortfallna bokstäver, vilket är urmysko; allt det här är ju faktiskt rättat av min lärare!
 
   Allt är i ordning, tänk er bara att det alltid går ett par dagar emellan varje del :) Ni som har varit här länge känner säkert igen vissa delar, som jag tidigare faktiskt har publicerat på svenska. (Recycling ftw!) Och ja, allt det här har jag även lämnat in till min engelskalärare.
 
EDIT: Resedagboken finns nu även på svenska och går att hitta HÄR!

Day 1 – Arrival and settling in

Tourists are not very common on this small, rocky island – which I noticed quite soon, thank you very much. The locals can barely contain their excitement to finally have a tourist they can help in every possible manner. Everyone is happy, welcoming and very helpful, and they seem to love to finally be able to share the history and legends of the island with someone who hasn’t heard the stories a hundred times before.

Roads seem to be virtually non-existent. I’ve spent most of the day walking down the streets of the islands only proper city, and I’ve only seen about four cars. I do know that you could take the ferries down at the port, but otherwise you’ll have to hike by foot or make your way around by horseback. The terrain of the island is pretty much inaccessible to large vehicles, but I’m fine with walking.

Just outside of the town there is a very dense forest. It’s quite fascinating – you only need to walk a very short distance into the woods to block out most of the daylight, and there’s a rich variety in animal and plant life. Many of the species probably can’t even be found on the mainland! The locals also have told me about a legend that tells about a ghost horse that can be seen in the forest during night time, and the sight of him brings luck. I’m not sure if I dare to explore the woods after sunset, so I guess I’ll just take their word for it.

 

Day 3 – Exploring the surroundings

After a three hour journey by ferry I reached a fort from the middle-ages, located on a peaceful point of land on the southernmost part of the island. It’s really a gorgeous place – the sand-colored walls of the fort ranging up to 8ft with the old towers even mightier, and the town square is open and light, with a beautiful open fountain in the heart of it. Close to the western side of the great wall there’s a giant bronze statue of the forts founder, which was covered in algae since a storm a few days earlier.

Even though the fort is pretty much half the size of the larger town I by now have spent about two days in, it seems to be occupied by at least as many citizens. Tourists from the mainland are still non-existent, but when you have a vacation it seems like this would be the main travel destination. I see why – unlimited access to the deep blue ocean, and the white beaches are radiant and inviting.

The evening brought a warm, red light to the fort. I placed myself in one of the ancient towers of the great wall only to be completely astounded by the incredible view. A group of tiny children was playing hide-and-seek on the town square and they ran around like confused chickens trying to find the perfect hiding spot. One small boy fell into the great fountain of the square – he immediately got up on his feet and sprinted out of the water while he hoisted up his soaking wet pants. Behind him, a little girl fought her way climbing up on the old statue of the forts founder, to hide behind one of his shoes.

Using a pair of binoculars I bought earlier that day, I saw a few girls riding their horses bareback at the water’s edge. Four horses, very happily splashing around in the water, one still hesitating on the beach while his rider tried to persuade him to join his friends in the ocean. Every time the girl tried to get her horse to obey her, his front hooves eased of the ground in a half-hearted protest. One of the girls who already had gotten her horse to get into the water tried to help her friend by riding up close and pull the hesitant horses reins – that only resulted in yet another rear by the peevish animal and both of the girls to fall of their horses.

In the days to come, I’ll probably leave the civilization and venture into the wilderness. The nature around here truly is spectacular and I can’t wait to see more of it.

 

Day 4 – In the midst of it all

About an hour's walk from the stunning, bright fort you can find a small friendly village which apparently is the island's midpoint. The village lies in the shade of an enormous, ancient castle, which however has been unoccupied for many years. I tried to take a closer look, but unfortunately it was closed even for visitors at the time.

The village consists of about twenty houses surrounded by a low, very old brick wall that in many places sports large holes. Just like at the fort, there is a large and open fountain in the village square, surrounded by various tiny shops selling fresh fruit.

Both in and around the village there lives many farmers. Large fields stretch out around the village, and there harvesting machines always seem to be in motion. The great fields north of the village are, however, completely empty, shining of a bright emerald green beneath the sun's strong rays. Residents call the fields by the name Everwind, because of the merciless wind over them that never seems to cease. Sometimes you can see riders race across the fields on their horses, but otherwise they are abandoned.

 

Day 6 – Over the mountains

On the other side of the island, placed in the shadow of a great mountain range and with an enormous pine forest beneath it, is yet another village. This tiny settlement really is well fitted for its location, with all log houses and a great wooden wall surrounding the about twenty houses. Every night, the villages iron gates are closed to keep the wolves of the nearby forest out. The villagers’ great love for animals once again shines through here, since they rather would lock themselves in at nighttime than reduce the wolf population.

Until now, I had spent a lot of time close to the sea and the thin air of the mountains made me feel a bit dizzy. It became even worse when I decided to visit a small cabin a bit higher up in the mountains, where the islands climbers usually hangs out – I couldn’t finish my quest, but had to turn back about half-way. On the other hand, just the very next day I had the chance to travel by horseback instead. One of the small mountain trails leads to a quite large mountain lake, and just beneath it in a vale, there is yet another village. There was this guy who had to move his horse down to the vale, and since he knew I wanted to go there he asked if I would like to take the horse myself.

The animal was a very clever one, with an easy and kind manner and he knew the trail very well – he had with no doubt walked the paths many times before. That gave me the chance to relax and enjoy the surroundings, which became even more beautiful as we got the lake in sight. Especially in the midday sunlight, the water glitters, circled by great mountains. The very small pieces of land in the lake are connected by beautifully crafted wooden bridges, which give the opportunity for a great walking track. I did not have the time to explore the lake more thoroughly however, so instead I took another small mountain trail, which would lead me to the village down in the dale.

 

Day 9 – The Vale in the Dale

Beneath the mountain there is a beautiful little village, which is divided in two by a sparkling river that a few miles farther south flows into the sea, right next to the fort I visited a few days earlier. The village’s two parts are connected by an ancient, but solid, stone bridge.

The bright little village is, just as I explained earlier, placed in a deep valley. While most dwellings are built of white wood, there is one single house built of stone, with a roof of timber wood. Behind the house there are a number of old rune stones raised in the form of a circle. Rose bushes with white and red flowers lines both the stones as well as the village's muddy roads while a dense forest lies between the village and the rest of the island’s civilization.

I was curious about the rune stones and got the chance to speak with the lady who lived in the stone house next to them. She was very happy to get to share her stories and said that the Vikings who traveled to the island many hundreds of years ago had raised the stones, but even today no one had been able to decipher the runes on them. Apparently, no one had ever been able to find a proper translation for even one of the runes, and therefore many linguists and historians alike had wondered if the stones actually came from the Vikings. Apparently, some UFO-enthusiasts are to this day trying to claim that the rune stones were made by some alien species visiting the earth.

North of the village a winding and steep path leads up to a mountain with a mountain pass completely covered in snow. It was explained to me that the gate has been blocked by snow and ice for many years now, and no one was really sure about what could be found on the other side. At first I could not really believe that such an amount of snow were to be found up on the mountain, since it down in the valley were of a very pleasant summer, but after a closer look (through my binoculars) I realized that the claim was in fact true. I actually asked a tiny boy from the village what he believed was to be found over the mountain, and after a few seconds of deep reflection, he answered “dinosaurs”. Well, I’m sure that many things can and will be found on this island, but I doubt that living dinosaurs ever will be one of them.

For the next couple of days, I’m going to travel back to the fort, and from there take the ferry to the islands main fishing village.

 

Day 14 - The Valley of the Golden leaves

The fishing village is located in a valley that seems to be in a state of eternal autumn. You can't even turn around without seeing golden colors - yellow leaves, orange gleaming grass, red foliage on the trees that rises high up in the air. It took a while for my eyes to get used to this change, but the experience really was extraordinary. A deep forest in the valley, called The Forest of the Golden Leaves, was very intriguing. The whole forest seemed to be drenched in a golden shining haze, which clouded my eyes even more. Small, beaten tracks went around and through the whole forest, and if you follow them you might see a few of the local riders obstacles which they use while training cross-country. Through the whole forest there also is this warm breeze that never seems to cease; it is always in movement, bringing the fallen leaves from the golden trees with it and forever making them dance.

The village itself has, just as I had previously suspected, a lingering smell of fish that never really eases. The village is located on a tiny, rocky island just beyond the woods, and it's the only place in the whole vale where you can see anything else but the golden mist. The village is built up almost layer upon layer, the houses are almost on top of each other on the rock formations while a wooden bridge connects this tiny islet to the main island. Bright colors will catch your eye everywhere - red houses, blue houses, white houses, yellow houses, turquoise houses, orange houses - all of these colors surrounds a mighty lighthouse in the middle of it all. The bottommost layer of the village is hedged with a wide pier that goes around the whole islet, and especially in the early mornings they flourish with life when the fishermen are in motion.

An elderly gentleman in a top hat told me about the myth regarding a mighty sea monster lurking in the waters outside of the village. He said that nowadays hardly anyone knows what or where the myth has originated from, but there were many different theories on what the monster is and why it is there - one of the most popular theories apparently is that the monster several thousand years ago had crashed into the sea with a spaceship, only to stay in the depths of the ocean. During stormy nights, the man told me, you might see giant arms, as of an octopus, rising and fencing through the air far out in the sea.

Even though I am returning home today, I really feel the need to visit this mysterious island again, to learn more about the splendid nature and the almost forgotten myths. This experience has been very interesting and this gorgeous island really is something out of the ordinary.


 

Ridhus i Jorvik?

   Asså om det är en sak som jag väldigt gärna skulle ha i spelet just nu så är det ett ridhus i Skördebygden. Det finns ju en byggnad i Jorvikstallet (typ där Stein håller till) som absolut skulle kunna funka som ett mindre ridhus, tror jag! Skörde är ett fantastiskt område, men om det är något som saknas tycker jag att det är just ett ridhus.
 
   Esme och Ash tycker samma sak här!
Bara för Myras skull

   Fast ni andra kan också titta på det här. Pinky and the Brain är ju typ den mest åzum serien som någonsin funnits!
 
 
 
   (Jag och en av mina klasskamrater går runt och citerar båda dessa låttexter nästan dagligen - vi är nitton och tjugotvå. Mycket stora barn här va)
Vitt och lila

 
PÅSKLOV!

   Jag är ju helt borta i bollen, jag hade seriöst missat att det var påsklov nu. Jag ska jobba i morgon men sen är jag helt ledig på alla sätt fram till att skolan börjar igen, det är nice :D
 
   Detta innebär att jag kommer spela mycket Star Academy, så kanske jag kan få ordning på Wikin sen, och jag har tänkt mig ett par SSL-relaterade redigeringar... man får se hur det går med det ^^
   I morgon kommer min resedagbok upp här, den jag skrev på engelskan. Dyker upp runt lunchtid. Jag ska under helgen verkligen försöka färdigställa de inlägg ni tidigare har bett om men som jag inte riktigt har orkat skriva, hoppas att jag ska få ordning på det. Jag har typ 70 inlägg i utkastet, inte okej!
 
   Jag har massor av andra grejer att göra också, prio ett är att föra över allt jag har kvar på min gamla dator Hugo till den nya HIIH. Hade med mig Hugo till skolan igår för att skriva på resedagboken och den förrädaren drog en djuuup suck och låste sig helt. Ack, datorer!
 
   Nu blir det alltså rensning av dator till lite bra musik ^^
Här ni

   Förstår ni varför jag inte kunde säga något i onsdags?
Berättelsen fortsätter den 23:e april...
SSO-tröja?

   För några veckor sedan skrev jag att jag gärna skulle vilja ha en t-shirt med SSO Wikis logga på. Jag hittade faktiskt en hemsida där man kunde skräddarsy tröjor nästan helt utefter sina egna önskemål och då knåpade jag ihop den här:
 
   Snacka om drömtröja, haha! Dock så blir det ingen, pga att jag inte äger upphovsrätten till Star Stable-loggan.
 
   Men kika in på länken som står på bilden om ni vill testa att göra en egen tröja, jag tycker iaf själv att det är sjukt kul ^^
Bloglovin' segar sönder

   Dels det, dels känns det som att hela SSO's community typ gick i ide i onsdags? Känns riktigt tomt överallt!
 
   Jag har haft en lite lagom halv-angstig dag (tur att man går runt med magiska ångestpiller i fickan) så nu är jag bara glda över att sitta i mitt egna krypin. Jag tänkte levla Pretty idag, har varit så otroligt lat med den levlingen! Sen är det ju fredag, som är min favoritdag då det kommer till blåa uppdrag. Just nu vill jag tjäna in en massa JS så att jag kan köpa den superduperfina vargtröjan som kom till Jarlaheim i förra veckans uppdatering - har typ 4000 JS för lite...
 
   Ska dock dra en vända på Wikin först och se om jag kan komma på något roligt där. På tal om Wiki så har vi nu en tredje Admin, nu i form av Daisy Eastborn som än så länge har gjort ett fantastiskt bra jobb, vilket är jätteroligt. Nu är vi tre Admins och jag är himla glad över att inte känna allt för mycket press på mig själv, har skämts lite över att jag inte riktigt har hunnit med Wikin på sistone. Ibland är det himla skönt att ha några extra händer till hands ^^
Svar på en fråga

"Hur kommer det sej att just du blev inbjuden till det mötet och hur ser du på att du nu vet en massa saker som inte andra medlemmar vet om? :) Jag tycker absolut att du förtjänade att få träffa lite människor bakom star stable-teamet och göra din (vår) röst hörd, men vore roligt att höra något mer runt omkring det hela än bara "nu vet jag en massa saker som ni inte vet, som jag inte får avslöja." Du får gärna göra ett inlägg om detta! :) Väntar absolut inte att du ska avslöja något hemligt, menar bara att det kanske finns mer att säga om situationen att du som vanlig spelare (?) blivit inbjuden till ett möte och fått reda på hemligstämplad information! :)"
 
   Denna kommentar fick jag av Evangeline Silverbell igår. Jag förstår absolut att det kan vara frågetecken, och jag vet inte allt själv!
 
   Då jag läser det här får jag intrycket av att jag har framstått som världens drygaste människa som kommer och säger "jag vet något som inte ni vet", och det har inte varit min mening alls. Min mening har varit att berätta att jag har varit inbjuden till Pixel Tales kontor, vilket jag vet att jag fick berätta (och som åtminstone från ett håll uppmuntrades), men eftersom jag inte är behörig till att sprida information från SSE så gör jag inte det.
   Såvitt jag har förstått det så blev jag inbjuden till mötet för att jag har spelat SSO länge, jag har spelat både Starshine Legacy samt Star Stable i många år samt är drivande kraft bakom SSO Wiki - vilket innebär att jag sitter på mycket information bara där, + att jag spelar SSO väldigt aktivt och har koll på vad många tycker och tänker om spelet. Jag bor dessutom i Stockholmsområdet, vilket bör ha varit en avgörande faktor. Varför Alice Flowerdawn och Alice Winterbell blev inbjudna är något jag inte kan gå in på eftersom det endast rör dem.
   Jag visste inte riktigt varför jag skulle vara med på mötet och jag frågade faktiskt inte heller, jag var liksom "bara glad över att vara där". Däremot så använde jag min skalle för en gångs skull och skrev en lista på saker som jag vet är högt önskade av andra spelare och därmed kunde jag föra vidare det. (Om jag hade gjort som vanligt och inte använt skallen hade jag inte skrivit ner något och då hade jag inte fått ur mig något vettigt alls.) Jag tänker inte berätta vad jag hade på listan för jag vill inte ge er falska förhoppningar, men det jag tänker säga är att det var positiv respons på i princip allting. Det ni behöver tänka på där är att det tar sjukt lång tid att framställa det här spelet så vissa grejer kanske dröjer upp emot ett år, medan andra saker kan skrotas helt. Det jag tycker är det allra viktigaste här är att vi har ett team som utvecklar ett spel och vill veta hur de kan göra spelet bättre. Hur gör man det? Fråga spelarna vad de är ute efter. Jag råkade väl bli en av de spelarna.
 
   Gällande teaserbilden som släpptes i onsdags ville jag verkligen klargöra att jag inte kan analysera den, eftersom jag vet att många vill läsa mina analyserande inlägg. Jag kan ju inte spekulera om något då jag faktiskt vet vad det är, och därför ville jag få det ut världen.
 
   Mer än så tror jag faktiskt inte att jag har att säga om ämnet, tycker det mesta har blivit sagt här. Det är inte så att jag har mejlat in till SSO och sagt "tjena, får jag komma förbi", utan jag blev tillfrågad, antagligen utefter mina kunskaper. Så om ni undrar mer om saken är det nog lättare att ni mejlar in till spelet och frågar själva, för jag har inte en aning :)
 
   (Jag förstår btw att det här kan sticka i ögonen på somliga - dels för att jag själv har varit med i debatten om att alla spelare ska behandlas lika och dels för att vissa kanske är lite avundsjuka, men... ja. Därför frågade jag även just om det här besöket fick spridas, vilket var helt okej.)
Tidning!

   Iris Seaside berättade igår i en kommentar att hon har gjort en SSO-tidning, vilken jag absolut tycker ni ska kika på :) Tycker det är kul med såna här grejer, särskilt kul är det med välgjorda grejer som den här samt tidningen som Alva jobbar med :)
 
   Länk till Iris tidning här!
 
Examen från Star Academy

   Eller ja, jag är iaf färdig med alla fyra spelen nu. Är väldigt glad över att äntligen ha fått spela spelen, jättekul!
   Dock är jag lite förvånad över hur otroligt korta spel 2, 3 och 4 var i jämförelse med spel 1. Spel 4 drog jag igenom på ca en halvtimme, och då tycker jag ändå att jag slöade lite...
   I särklass svårast var SA2, sjukt högt tempo på sång och dans! Nu då jag är mer van vid systemet går det förstås lättare, men... ja. Av de fyra låtar som spelats i spelen (det är en låt som sjungs i vart spel) tycker jag även att SA2 hade den svagaste.
   SA3 hade otroligt konstigt (och svagt) manus! Kevin, som är de tre tjejernas songwriter, var något sjukt smörig och jag är jätteförvirrad över hela storyn. Ska spela igenom det igen med en annan karaktär (spelade som Lisa) för att se hur det ser ut då. I SA3 mötte man även Pierre, som jag förut bara har sett i Sommarryttaren, men jag fattar inte riktigt vad han gjorde där. Himla konstigt med NPC's som har unika utseenden, kutar förbi i farten och sedan aldrig syns till igen.
 
   Jag kommer spela igenom alla spel två gånger till så snart jag kan (jag insåg typ idag att jag har påsklov nästa vecka, nejmen oj så trevligt), så att jag ser vilka skillnader det blir med andra karaktärer. Jag tycker att både Lisa, Kyomi och Brittany har varit lite opersonliga, men det är väl för att de "kastas runt" mellan rollerna beroende på vilken karaktär man väljer att spela som.
   Jag har försökt fota under framträdandena i spelet, men det har gått mindre bra eftersom jag bara har två par händer, hehe. Det verkar finnas något slags inspelningssystem av framträdandena man gör, vilket jag inte har testat än, men annars så har jag mutat min mamma med choklad och hon har därmed gått med på att hjälpa mig att spamma Fraps med bilder någon dag ^^
 
 
 
   Har inte loggat in på SSO än, man kanske skulle göra det också...
Den riktiga Ed Field

   Igår sa jag ju att jag träffade den riktiga Ed Field. Det är faktiskt en kille ifrån Star Stable Entertainments styrelse som heter Johan Edfeldt. Jag tyckte att jag kände igen honom nånstans ifrån då vi hälsade, men först vid den lite mer formella presentationen en stund senare kom det fram till att han fått låna ut sitt ansikte till en viss värdshusvärd, medan Edfeldt ändrades till Ed Field. Johan äger faktiskt ett hotell vid namn Ulvhell, som i SSO istället fick ta namnet Wolf Hell Inn...
   Där fick ni lite rolig trivia ^^
   Lite halvkass bild från Wikin men jaja
 
Vad är Star Academy?

   Det har varit lite funderingar bland er läsare under de senaste dagarna gällande vad jag snackar om då jag pratar om SA, eller Star Academy. Det går ganska lätt att hitta svaren på frågorna genom att kika i mitt arkiv, men nu gör vi på det enkla sättet.
 
   För måååånga år sedan (ehm, typ tio då) så gjordes Starshine Legacy, och jag tror att det strax efteråt var så att Star Academy släpptes. SSL (vilket jag  samt många andra bloggare oftast förtkortar Starshine Legacy till) släpptes i Pollux Hästbokklubb (nuvarande Pennyklubben), men Star Academy gick istället till systerklubben Girl:IT (som på den tiden hette TL-klubben om jag inte missminner mig). Varför? Star Academy handlar nämligen inte om hästar, utan om sång och dans.
 
 
 
   Man känner igen mycket härifrån som följde med både till SS och SSO. Den alltid stumma spelarkaraktären, frisyrer, kläder, föremål osv. Spelet funkar typ som Dance Dance Revolution (i brist på bättre exempel), man ska pricka rätt på tangentbordet för att få karaktären att sjunga och dansa så bra som möjligt.
 
 
   I första spelet är kontrollerna rätt simpla, men i spel nummer två går det myyycket fortare och man ska kunna pricka rätt på upp till tre tangenter samtidigt - har än inte hunnit med att spela nummer 3 och 4, så kan inte uttala mig om de än.
 
   Ovan ser ni två av de valbara karaktärerna - Kyomi och Brittany. Tjej nummer 3 heter Lisa och henne känner vi igen från SSL. Dock så finns det saker som inte riktigt stämmer - den här Lisa är mycket "hårdare" än den tjej vi känner från SSL, och dessutom har hon båda föräldrarna i livet. Lisa i SSL har förlorat sin mamma.
 
   Hunden Disco dyker upp lite då och då, och ibland kan man följa honom om man är osäker på vart man ska ta vägen.
 
   Fyra spel är det alltså, och i början av varje spel kan man välja vilken av de tre tjejerna man vill spela som. Om du väljer att spela som Brittany kommer Kyomi hjälpa dig att dansa medan Lisa är mer för sången. Om du spelar som Kyomi kommer Brittany hjälpa dig att dansa medan Lisa sjunger. Om du spelar som Lisa (nu går jag på uteslutningsmetoden eftersom jag än själv inte har gjort det) så hjälper Kyomi dig med dansen medan Brittany sjunger.
 
   Dessa fyra spel, med namnen Audition!, Showtime!, Breakthrough! och Starstuck!, produceras inte längre, inte heller var de så väldigt populära på sin tid, och därmed kan de vara ganska svåra att få tag på. (Det är nog först nu då många SSO-spelare letar efter de tidigare spelen som de här har kommit till ytan på riktigt.) Jag har själv fått spelen i min ägo tack vare donatationer från vänliga själar.
 
   Nu vet ni lite mer om SA, hoppas att det här skringade några moln av frågor ^^
Snart är jag färdig med min resedagbok!

   Jag har ju på engelskan i skolan skrivit en resedagbok under två veckor och jag är ganska säker på att jag ska skriva sista delen idag. Jag har skrivit om min resa genom Jorvik (i texten kommer det inte fram, men om man känner till SSO och hur det ser ut där bör man inte ha några problem att lista ut vart man är) och eftersom jag har kommit med väldigt lite kreativt skrivande på sistone tänkte jag dela med mig av det.
 
   Har alltså några frågor till er:
   - Bör jag översätta tillbaka till svenska?
   - Ska jag publicera den på bloggen eller på Fanfiction.net?
 
   Hm, eller ja, några, det var typ det... Men om det är många som vill läsa på svenska lär jag publicera både versionerna på något sätt!
 
   EDIT: Hela dagboken kommer ut på bloggen på engelska nu på lördag!
We're So Bright That We Starshine, We Shine Like A Star

 
   Är lite ledsen över att det inte går att fota såhär fina bilder på övriga Ödesryttare i deras ridkläder, det hade varit så fint...
Angående teaserbilden som släpptes idag

   Jo, jag har sett den, nej, jag kommer inte analysera den. Jag vet nämligen var den kommer ifrån och hur HELA bilden ser ut så det blir mer spoiler än analys. Håll ut, ni får veta snart vad det är för något ^^ (Jag kan iaf lova att ni kommer bli glada, det här är åzum på hög nivå!)
 
Sneak peek!
Jo ni...

   Jag sa ju häromdagen att jag trodde det här skulle bli en bra vecka, och i morse sa jag att jag var jättenervös inför ett möte. Det var dock inte vilket möte som helst, och även om jag kommer lämna mycket osagt så ska jag berätta vad det hela handlade om.
 
   Förra veckan fick jag ett mejl där jag blev inbjuden till Pixel Tales kontor i Stockholm. Jag hade i princip inte en aning om vad det handlade om, men tackade ja. Idag tog mötet plats, och jag tillsammans med två andra spelare (Alice Flowerdawn och Alice Winterbell) fick möta GM Elise, GM Vendela samt GM Heather tillsammans med ett par medlemmar av styrelsen (bland andra den riktiga Ed Field - ni ska få en närmare förklaring på den senare) för att diskutera SSO. Exakt vad vi diskuterade kommer jag inte gå in på. Jag kan däremot säga att vi har pratat om funktioner som på ett eller annat sätt kan förbättra spelet, och att väldigt mycket är i rörelse. Det jag faktiskt säger nu är att mycket kommer hända och är i rullning, många saker som faktiskt är av stort intresse för många (jag hade med mig en lång lista på grejer som jag vet att många i communityt önskar), det kommer bara ta lite tid. Det här var ett för mig väldigt givande möte, och ett fantastiskt roligt ett, och jag är oerhört glad över att ha fått den här chansen att på ett sätt representera SSO's spelare.
 
   Mötet som skulle ha tagit en halvtimme drog uuuuut på tiden så det tog ganska lång tid (jag hade dock hur kul som helst), och då vi var färdiga där fick vi följa med våra GM's för att se hur programmen de arbetar i fungerar. Fantastiskt roligt att se och nu är jag ännu mer tagg på att faktiskt lära mig något konkret om speldesign/spelutveckling!
 
   Jag ska tillbaka till kontoret någon gång framöver för uppföljning av det här, vilket ska bli sjukt kul. Jag var jättenervös inför det här men är superglad över att ha fått upplevelsen, och det var något helt otroligt att få uttrycka mig om det här spelet som jag tycker så mycket om framför de människor som jobbar med det dagligen.
   Så det är anledningen till att jag har varit borta idag. Jag kommer inte svara på några frågor om "kommer ditten eller datten", jag kan bara säga att vi har mycket spännande saker att se fram emot inom en ganska snar framtid!
 
 

   Nu ska jag kika in på spelet för att kolla uppdateringen, tjofräs!
Sagt av NPC

   Titta vad jag hittade då jag spelade igenom SA2:
 
 
   Oväntat! Jag visste sedan innan att Starshine var vild, men inte övriga kusar. Jag vet inte hur det ser ut mellan Star Academy och dagens SSO, men om SSO-teamet tar in fler influenser från SA skulle jag väldigt gärna vilja höra den här backstoryn...
Onsdag, tjoho

 
   Idag ska jag redovisa ett stort skolarbete (vilket jag är nervös inför), sen ska jag fly tidigt från skolan för att åka på något slags möte (vilke jag är sjukt mycket mer nervös inför, haha), så jag lär inte kunna utvärdera uppdateringen förrän mot sen eftermiddag/kväll/något sånt. Idag tänker jag faktiskt hoppas på huvuduppdrag (för jag kan inte tänka mig vad annars som skulle dyka upp), men jag brukar ju sällan gissa rätt så vi får seeee ^^
Jorviks Allehanda

   Då jag spelade igenom SSL1 igår kom jag att tänka på att det säkert är många där ute som inte har spelat SSL alls, och därmed har missat vissa grejer som för andra spelare kanske är en självklarhet. En grej som jag tycker mycket om i SSL1 är då Lisa och Linda läser igenom exemplar av den gamla tidningen Jorviks Allehanda och hittar följande artiklar:
 
 
 
 
 
 
   Som bonus får ni en creepy Mr Sands (med familj?).
 
 
Segt med SSO-spelandet

   Just nu känns det sjukt segt att spela SSO - jag håller på att levla Pretty, vilket går rätt segt (hon är på lvl 11 just nu) och är lite halvless eftersom jag saknar något att göra såsom huvuduppdrag. Nej nu är jag nästan desperat efter något som för storyn framåt - det senaste var sprickorna, och de kom i slutet av augusti. Över sju månader - visserligen har det hänt jättemycket under den tiden, så att man nästan har glömt bort hur lång tid som gått (vi har fått Skörde, araber, färjor, det har varit Halloween och jul och nyår och jösses), men nu är det verkligen dags. Jag är huvudsakligen här på grund av spelstoryn, och nu saknar jag den verkligen.
 
   Det kombinerat med att jag faktiskt inte har haft tid att spela under de senaste veckorna... ugh. Vänta bara till i helgen, då är jag ensam hemma utan en massa saker att göra och då ska jag börja spela "på riktigt" igen :D
   Just idag tänkte jag antingen börja med SA3, eller dra igenom SSL2-4 (bör gå ganska fort eftersom jag kan spelen i sömnen vid det här laget), eller kika in på Höstryttaren igen. Jag är jättesugen på att komma med bilder eller redigeringar från Årstidsryttarna, men inspirationen lyser med sin frånvaro som vanligt...
 
 
Del två av SSO-tidningen

   Alva Moonfall har precis släppt del två av sin superfina och välgjorda SSO-tidning, så kika in hos henne ögonaböj och läs det nya numret! :D
 
 
 
   Direktlänk till inlägget HÄR!
Dansa och pausa

 
   Känner att det negativa då jag har spelat igenom varje SA-spel är att jag måste dra igenom det två gånger till - för det lär ju inte se exakt likadant ut med olika karaktärer. För er som inte har koll på SA så är det så att man får välja själv om man vill spela som Kyomi, Brittany eller Lisa, och jag har under min första vända spelat som Brittany i SA1 och Kyomi i SA2. Aja, tur att det är riktigt roliga spel!
Ojdå...

   Jag som bara skulle kika på spelet, slutade med att jag drog igenom hela SA2! MYCKET svårare än första spelet, sjukt mycket högre tempo och... ja.  Fast det var riktigt häftigt att besöka Jorvikstallet ur en annan synvinkel denna gång, där hästarna inte alls var i fokus. Det var liksom inte så mycket mer än att komma till stallet, springa en vända på stallplan och dra igen, men ändå.
   Då man har vant sig vid Jorvikstallet i SSO blir man alltid lika förvånad då man återvänder till den här tidigare grafiken och möter de här träden... Fast färgerna känns så klockrena här ändå!
Whoop!

   Jag tog mig igenom hela SA1 nu :D Vet inte om jag pallar börja med tvåan redan nu, jag måste logga in på SSO och sköta hästarna...
 
   Helt klart ett spel värt att spela, fast man tröttnade lite på låten man sjöng igen och igen då man närmade sig slutet... (även fast jag älskar låten, tycker den är jättemysig!)
Nu så

   Jag tyckte det var jättekonstigt förra veckan, att vi fick nyheten "spela SSO på Mac" på mejlen istället för på spelets hemsida. Nu är jag dock nöjd, nu finns nyheten iaf på mejl, Facebook samt på hemsidan - finns inte på Instagram vad jag har sett och jag använder mig inte av Twitter, men det här är mycket bättre ^^ Så som tidigare konstaterat - all information ska finnas tillgänglig där den bör finnas tillgänglig!
Har en känsla av att det här kommer bli en grymt bra vecka

   Den här veckan händer det lite grejer IRL som jag är sjukt nervös inför, men jag tror att allt kommer sluta jättebra! Det enda problemet jag känner att jag har just nu är att jag har noll bloggidéer - jag har tidigare fått några idéer från er läsare som ligger kvar i utkastet, eftersom jag inte har lyckats spinna vidare på tråden. Ska försöka plocka upp dem igen, jag lovar! (Om det är något som ni vet med er att ni har bett om som ni tycker är extra intressant - säg jättegärna till igen! Annars får ni jättegärna komma med förslag om vad som helst, är nästan lite desperat just nu, haha)
   Då jag har lite mer tid till datorn senare ikväll tänkte jag försöka komma vidare i Star Academy, vore skönt att komma igenom det hela... har faktiskt lite bilder därifrån i min Fraps-mapp också, som jag inte har hunnit gå igenom än, vill ni se?
 
   Bara för att ljusa upp lite får ni en lite halv-bra bild på mig, för ovanlighetens skull. Jag har varit ute och farit en massa med skolan på sistone, därför har jag också fått mindre energi över att rikta mot bloggen. Projektet tar dock slut på onsdag, kommer bli jätteskönt! (Bilden är fotad av en klasskamrat till mig med min kamera)
Lär dig webbdesign - Bakgrundsbilder på din design

   Alla bloggdesigner har en bakgrund. Just nu har jag en lila bakgrund med ljusare detaljer. Det är en bild som inte är jättestor, utan den upprepar sig i det oändliga.
   Bakgrunder kan vara lite knepiga. Om man har en upprepande bakgrund som jag har med mönster vill man ju helst att övergången mellan bilderna ska vara i princip osynlig. Det är ju lätt att se på min bakgrund var den börjar och slutar, men det finns inga fula kanter som "bryter av" upplevelsen.
   Att ha en enda stor bild som täcker hela skärmen kan dock orsaka problem ibland. Det gäller att man har en bild som är stor nog för att täcka skärmen utan att förlora kvalité, samtidigt som den ska synas på alla typer av datorskärmar med olika upplösning. Bara för att det ser bra ut på just din dator så behöver det inte betyda att det ser vettigt ut på min!
   För att ändra din bakgrund ska du rota i div-taggen "body" i din CSS (stilmall). Man kan där lägga in antingen bara en färgkod eller en bild att använda sig av.
 
   Det här inlägget finns just för att jag fick frågan om hur man har en enda stor bakgrundsbild. För det här har jag valt att bara dela med mig av länkar, eftersom jag faktiskt aldrig har gjort det här själv och därför inte är bergsäker på hur man gör. Lycka till!
 
   För Wordpress
 
   För Blogg.se
 
   (Tyvärr hittar jag inga länkar som gäller specifikt på andra bloggportaler, men med hjälp av Google samt rätt motivation kan man hitta mycket! :) )
Ett ljus i galaxen

 
   Jag kan liksom inte riktigt komma över hur fantastiska 1 April-hästarna var! Särskilt den här galax-pälsen var helt makalös, så sjukt vacker ♥
Godnatt från Jorvik

 
The Legend of Jorvik

   Jag spelade igenom SSL1 snabbt som attan medan jag tabbade ur lite då och då för att ändra runt på datorn. Och allt eftersom jag trängde djupare in i Ridgemore Dig Site kände jag att jag verkligen saknar det här mörkret i SSO. Jag saknar SSL's genialiska musik och mörka plotline, skulle verkligen vilja ha det lite "tuffare" under SSO's huvuduppdrag. Jag har nästan hjärtklappning då jag spelar SSL, och ändå kan jag spelet så bra vid det här laget att jag skulle kunna spela igenom det i sömnen.
   Och jag hoppas verkligen att det blir en sjukt grundlig genomgång av Ödesryttare i SSO snart. Jag minns inte ens om det faktiskt har kommit en riktig förklaring på vad en Ödesryttare är (det negativa med att ha spelat så länge som jag har - man minns inte detaljerna särskilt bra)... Visst vore det lite nice om man hade typ en loggbok in-game, så att man kunde gå tillbaka i sina framsteg och se vad man har upptäckt? Jag skulle gärna läsa igenom en massa uppdragsmonologer igen...
 
 
För er som gillar att redigera

   Jag tycker ibland det är svårt att veta vad man ska ha för bakgrund till det jag ritar/redigerar gällande SSO. Tänk då t ex Tinkerhästen jag visade förra veckan. Man har ju dock sådan tur att det finns många album på Facebook där spelare har fotat bilder man kan få använda som bakgrund, vilket jag tycker är sjukt nice! Jag har så dålig fantasi då det kommer till bakgrunderna, så jag är tacksam för den hjälpen ^^
 
   Kika in på länken HÄR för att se ett exempel :)
Börjat på Star Academy igen

   Har för typ femte gången börjat spela första Star Academy-spelet. Hade ju massa trassel på förra datorn att det stängdes ner helt random, och jag var verkligen nervös över hur det skulle fungera på den här nya datorn. Jag hade dock inte behövt oroa mig, det fungerar helt utmärkt! Spelet laggade lite på förra datorn, det var svårt att röra sig runt i världen (karaktären stod typ och sprang på stället), men nu fungerar det helt felfritt och jag hade inte kunnat vara nöjdare. Nu ska jag bara orka ta mig förbi allt jag redan gjort på förra datorn, så att jag kan avsluta spelet!
 
   Just nu är jag i ett klassiskt fall av "so many games, so little time" - har så mycket jag vill göra, samtidigt som jag försöker ta mig igenom alla avsnitt av den brittiska tv-showen QI (som är helt briljant - i princip alla avsnitt finns på Youtube, helt klart sevärt!). Just nu tänkte jag dock kika in på SSL1, det var sjukt länge sedan jag spelade det :D
Vad tycker vi om Globalchatten?

   Nu har det gått ett tag sedan Globalchatten avglobaliserades. Den har kvar samma namn, men är nu typ "huvudstadschatt" mer än något annat.
   Jag tycker Global är astrist i dagsläget. Jag tyckte faktiskt om att alltid kunna läsa vad som hände i Global, det jag inte gillade var hur folk misskötte sig där. Och hur löstes problemet? Det löstes inte alls, utan det sopades under mattan. Nu är Global väldigt restricted och jag som gillar skog och mark ser aldrig skymten av den. Enda gången är då jag drar igenom någon stad där chatten är aktiverad och jag ser något enstaka reklammeddelande.
   Globalchatten är ingen Globalchatt längre - den är en reklamchatt som få människor ser. Jag tycker inte att förändringen förde mycket gott med sig, utan istället förhindrade den kommunikation mellan spelare. Jag tycker det är bra att SSO-teamet försökte göra något åt allt kaos som skedde i chatten, men jag tycker det var helt fel sätt att gå tillväga.
  Var det en nödlösning som är tillfällig, eller något som kommer stanna kvar i spelet för gott? Ingen vet, men jag hoppas att den gamla Global återvänder tillsammans med moderatorer som kan styra upp vad som händer där.
 
   Vad tycker ni om ändringen, bättre eller sämre och varför?
Hål i väggen

   Gissa vem som igår låg och krälade under ett par skrivbord för att pressa en internetkabel genom en vägg? Jo, jag. Nu har jag vettigt interneeeet :D
   Förutom SSO kräver jag bra internet för att kunna spendera alldeles för mycket tid på Tumblr. Se nedan!
 
 
   Idag har jag en massa städning att ta itu med men då jag sedan har tid att spela SSO hoppas jag att jag kan få uppdateringen här tillbaka till sina vanliga takter :)
Tröööött

   Åkte hemifrån vid halv nio och kom hem nu. Har varit funktionär på dressyrtävling och har bland annat lyckats bli inknuffad i en vägg av en häst samt blivit typ översprungen av en annan. Har nog aldrig varit gladare över att vara hemma.
 
   Jag hade ju tänkt starta en Photoshopkurs här på bloggen, eftersom jag fått lite respons från läsare som tycker det kunde vara intressant, men jag måste erkänna att det dröjer ända till i sommar. Anledningen är att i sommar kommer jag vara hemifrån rätt mycket då jag är ute och jobbar (kommer bo borta under de veckorna jag jobbar) och då kommer jag ju behöva lite inlägg ^^ Så kursen kommer, men ni får vänta ett tag till! Ni får dock självklart redan nu komma med förslag på grejer jag kan ta upp där, precis som att ni fortfarande får önska inlägg till Lär Dig Webbdesign.
 
   Eftersom jag har varit i brist på dator så har jag inte spelat SSO ordentligt på hela veckan, usch och fy! Jag kan inte påstå att jag riktigt har lust att spela, för jag hatar hur hoptryckt spelet blir på min datorskärm. Haha, jag som hade inbillat mig att den här skärmen skulle vara perfekt :( Dock vill jag snart köpa en ny häst, och Pretty "måste" komma upp i lvl 15 innan dess. Eftersom nästa häst blir nummer 13 (vilket jag ser som ett oturstal, hehe) så är jag liiiite nervös, är faktiskt lite osäker på hästen jag har planerat också... men vi får se hur det slutar ^^
 
Problem, återigen

   Fasen, jag som trodde att alla mina datorproblem är över! (Jag som sa att jag inte skulle klaga mer nu...) Datorskärmen jag har just nu har en helt annan upplösning än den jag är van vid, och det märks rejält i SSO. Skärmen är  inte lika bred längre, vilket gör att mycket mindre "får plats" på skärmen. Och detta kommer verkligen märkas då jag fotar i spelet, vilket är sjukt onice! Har inte använt mig av den här skärmen på några år, så jag hade helt glömt bort att det såg ut såhär.
   Suck, dags att börja leta datorskärmar då... har sommarjobb för fyra veckor och där kommer jag tjäna några tusen ändå.
SSO-nytt

   Jag vet inte hur noga ni kollar er mejl, ni läsare, men igår trillade det in två SSO-mejl i min inbox - ett gällande en tävling för de som har den nya häst-tv-kanalen Horse1, där man kan vinna en ridlektion för hoppryttaren Stephanie Holmén (jag som inte har ridit på flera månader skulle gärna delta, dock så har jag inte den kanalen så jag kan inte vara med...), ett där det nu tillkännages officiellt att SSO nu är möjligt att spela på Mac-datorer!
   Det har faktiskt fungerat rätt länge nu, att spela på Mac, men det har tydligen varit lite fel här och var och därför har SSE inte velat gå ut med informationen officiellt, om jag fattat saken rätt. Jag hade via bilder på Instagram förstått att grafiken på Mac ser lite annorlunda ut, och jag fick se det själv på GHS-mässan, där man kunde spela SSO på Mac. Det är inte så att det är ett helt annat spel, men vissa texturer och ytor har en annan färgton och skuggning.
 
   Jag är dock lite besviken på att informationen inte kom upp på SSO's hemsida. Jag kan faktiskt förstå tävlingen - den är endast för svenska spelare, och det kanske skulle bli lite konstigt att bara lägga upp den på den svenska versionen av hemsidan. Men nyheten om att det går att spela spelet på Mac-datorer tycker jag absolut borde komma upp!
Syns det att jag är en nörd?

   I går kväll roade jag mig med att göra ett skrivbordsunderlägg till HIIH (<- För er som har missat, detta är fortkortningen till Herman II Hugo, aka. min nya dator), bara för att jag hade installerat Photoshop CS6 och ville kolla så att allt funkade. Är supernöjd med mitt nya program, men det är ovant att ha det på svenska! Engelska fanns inte bland valalternativen, tråkigt nog.
   Det här blev iaf resultatet! Tycker att det bidde lite mys ^^ (Har inte hunnit installera alla Star Academy-spel än...)
 
   Lär utöka allt eftersom jag installerar fler grejer ^^ I den utsuddade rutan finns namnen på de hästar jag planerar till SSO, för jag måste ha dem uppskrivna någonstans x) Minne som en guldfisk, haha...
Anyone else feel like a rainbow?

 
   Well I do!
 
 
 
Visste ni att...?

   Längst ner på varje sida på SSO Wiki finns det möjlighet att kommentera sidan, och då även att föra diskussioner om sidan. Det finns också möjlighet att diskutera i Wikins forum, men det verkar inte vara riktigt av intresse då allt som sker där dör ut väldigt snabbt. Om man undrar något inom spelserierna går det dock utmärkt att fråga antingen i en kommentar på Wiki-sidan eller på forumet, för då lär man få svar inom ett par timmar!
 
Rainbow Road

   Då jag ser den här hästfärgen tänker jag bara på Rainbow Road, som jag stötte på då jag spelade Mario Kart på Nintendo DS för några år sedan. En estetiskt sett mycket vacker bana, men oj vad jag har svurit över den då jag har knuffats över kanten och fallit genom universum, haha!
 
 
   Jag fotade massor nu under 1 april, men jag måste hinna gå igenom bilderna ordentligt så jag vet inte när jag har visat alla. Några ska jag dessutom spara på, så att man kanske kan ha till framtida bloggdesigner ^^ (Tänker mig typ Pink Fluffy Unicorn efter att ha råkat göra Ash rosa, haha)
Jag får be om ursäkt

   Har haft lite kort tålamod under den senaste veckan då jag har jagat runt efter en dator och jag känner att jag har varit lite grinigare än vanligt. Har till och med raderat ett blogginlägg från veckan eftersom jag tyckte att det var alldeles för grinigt från min sida. Det ska det bli ändring på nu! (hoppas jag...)
   Sen tar det lite tid för mig att komma igång med nya datorn också, särskilt eftersom jag har lite limiterad tillgång till internet just nu. Jag ska dra in en sladd genom en vägg (hål i väggen!), men av någon anledning måste tydligen hela familjen titta på då jag gör det? Suck, tänk den dagen man faktiskt kan göra saker själv...
 
   Jag har installerat en massa spel på nya datorn nu, samt börjat sortera ut min musik i iTunes. Nu har jag inga ursäkter, jag ska sätta igång och börja spela Star Academy nu! Känner att det här kommer bli en grymt trevlig kväll, och nu då jag börjar komma igång lite blir det roligare inlägg för er att läsa också.
   Nästa vecka har jag stora förhoppningar på, jag kommer avsluta ett par större skolarbeten (bland annat min resedagbok genom Jorvik - jag kommer publicera den i slutet av veckan så att ni kan läsa den om ni vill!), kunna färdigställa min datorhörna plus göra ett par andra saker som jag verkligen ser fram emot. Överlag kommer jag ha mer tid till mitt spelande och det är åzum :D
 
   (Får dessutom ursäkta för att jag inte har några bilder att komma med, håller på att flytta över allting... heh)
Installation på installation

   Kämpar järnet med HIIH (<- lovely förkortning, jaja), har lite problem med internetet. Internetsladden som går från vår router når inte in i mitt rum och familjen är ute någon annanstans i världen så jag kan inte få hjälp med det innan de är hemma igen. Jag har löst problemet med mammas mobila bredband, vilket är suuuuupersegt! Hade trassel med högtalarna också och har inte riktigt fått till det hela såsom jag skulle ha velat, men nu fungerar det bättre än innan.
   Håller just nu på att installera SSO, samt trixar i iTunes - ska ju flytta över både telefon och padda till den här datorn. Massor av grejer att ordna! Skulle vilja installera ett par andra spel men med den här internetuppkopplingen vågar jag inte riktigt just nu.
 
   Menmen, jag vill ju börja spela onlinespel (och andra spel också, hehe) nu! Lord of the Rings Online är nummer ett på min lista, kommer även börja med Digimon Masters (har börjat lite, men datorn orkade inte). Jag hade faktiskt planerat att börja spela Skyrim, men blev avrådd av en kille i skolan som sa att jag ska satsa på Elder Scrolls framöver istället - ligger det något i det?
   Vill alltså jättegärna att ni tipsar om MMORPG's som jag åtminstone kan testa, så om ni vet något bra (som man åtminstone kan testa lite av gratis, eftersom jag inte har några pengar alls efter det här datorköpet) så får ni absolut langa in en kommentar :D
Information från WIkin

   Jag skrv nyss en tråd på ett forum på SSO Wiki, men det är så pass viktigt att det får synas här med. Detta gäller alla som redigerar på SSO Wiki.

Jag har sett att flera NPC-sidor nu har fått kategorier gällande var de finns någonstans (t ex Filip Sunfield har fått kategorin "Skördebygden"). Gör INTE så! Det skapar i slutändan stora problem eftersom många NPC's flyttar runt i Jorvik, och då blir det till slut jätterörigt i kategorierna. Använd ENDAST kategorierna "Silverglade", "Gyllenåsarnas Dal" samt "Skördebygden" då det gäller tävlingar, platser - ja, saker som helt enkelt inte kan flytta på sig. Om ni ser att en NPC har fått sig en "platskategori", ta jättegärna bort den så fort ni kan!

De kategorier som en NPC i vanliga fall ska ha är:

- Relevant spel (t ex "SSO" eller "Starshine Legacy")

- NPC

- Om NPC'n håller i ett lopp ska den ha kategorin "Tävlingsledare"

 

Jag har också på sistone fått gå och "städa upp" sidor efter andra redigerare, vilket är lite trist. Innan ni postar era redigeringar, var snälla att dubbelkolla:

- Så att ni inte har raderat viktig information.

- Så att ni inte har raderat trivia (tänk på att trivia är saker som helt enkelt kan vara en liten rolig grej för andra, så även om de inte verkar superrelevanta för sidan så förtjänar de ofta sin plats på sina sidor!)

- Så att ni inte upprepar information som skrevs i meningen innan.

- Försök eftersträva att alla sidor ska likna varandra i layouten, så ändra inte typsnitt eller liknande.

 

Däremot har jag sett att många har rättat till gamla stavfel på sidor, jättebra gjort! Wikin strävar efter ett så bra språk som möjligt och därför vill vi ju självklart minimera stavfel :)

Tack på förhand!

Finaste Iddan

   Idag har jag ägt Iddy i ett år. Ett år sedan hästfunktionen blev tillgänglig att testas för LT Star Riders, kan man väl också säga!
   Min absoluta favoritbild på Iddy från det här året
 
   Jag ångrar inte mitt köp alls, men jag skulle allt vilja klippa Iddys man...
Herman II Hugo

   Kung Herman II Hugo (utläst som Herman den andre Hugo) har nu ÄNTLIGEN intagit sin plats i mitt rum och jag är glaaaad :D Äntligen har jag en dator som inte riskerar att avlida varje kvart, hallelujah! Tack till Charlotte Snowborn som föreslog namnet Herman - eftersom vi redan har en Herman i Jorvik fick detta bli Herman 2. Fick betala lite extra för att slippa Windows 8 (fick ha kvar Windows 7) men det var det allt värt! ÅZUM!
 
   Det blev galet många resor fram och tillbaka samt lite trubbel med installationerna innan jag ens kom in i datorn, men nu fungerar (typ) allt som det ska. Måste hitta en internetsladd jag får in i mitt rum samtidigt som det faktiskt går att stänga dörren...
 
   Nu då jag kommer hem från skolan blir det installation av iTunes, Photoshop samt diverse spel! ÅHÅHÅHÅHÅ JAG ÄR SÅ GLAD ♥
 
Åååh vad trött jag är på datorer

   Jag låter blogg samt spel ligga helt på is tills jag har min nya dator, jag orkar inte med det här. Datorn jag har nu håller verkligen på att ge upp och just nu går det typ inte att göra mycket mer än att logga in på bloggen. Dessutom är jag bara så asförbannad över att inget funkar så jag pallar inte ens försöka vara trevlig.
 
   Är förhoppningsvis tillbaka på fredag!
Sovmorgon, tjoho!

   Jag har studiesbesök under hela eftermiddagen och är inte hemma innan sju. Däremot har jag morgonen här för mig själv, vilket är nice. Om jag får fatt i min pappa kanske jag lyckas få hem nya datorn innan lunch! Annars så har jag den som allra senast i morgon, eftersom den nu är färdig hos tillverkaren.
 
   Ni vet ju alla vad onssdagar bringar till SSO. Jag lär väl antagligen vara helt ute och cykla om jag ska försöka gissa vad som händer, men om man ska tro på Ferdinands kusin Knas-Lars (<-åzum namn där) så lär en visst hästmarknad byta plats. Jag kan tänka mig att den kan hamna typ i Vingårdens tomma paddock? Eller på en tom del av Everwindfälten? Kanske i det alldeles för tomma Firgrove? Eller så har jag som vanligt helt fel, haha.
   Just nu verkar det vara väldigt många som tror på Tinkerhästar. Jag hoppas dels på att det ska hända, men jag är samtidigt typ livrädd över hur de kommer se ut. Tänk om de bara är omfärgade Friesers? HUH! Tinkerhästar är ju ganska små, typ i samma size som en arab. DÄRFÖR är jag asnervös, för jag älskar den här rasen så sjukt mycket och jag vill verkligen att den ska bli bra utförd. Jag har lärt mig mycket av min ridning på just en Tinkerhäst och därför ligger rasen lite extra nära hjärtat, det är inte bara det att jag tycker det är en av de vackraste hästraserna på denna planet.
   Kanske inte den snyggaste Tinkern på jorden, men denna grabb är en av de hästar som har betytt mest för mig genom åren ♥ Min biiiiild (som är typ fem år gammal vid det här laget, heh)
 
   Förhoppningsvis kommer Tinkerhästarna, som har varit minst lika efterfrågade som araberna, bli minst lika snyggt gjorda. SSO-teamet visar ju igen och igen att de lyssnar på vad vi säger, men eftersom Andalusierna ser ut som de gör (de är jättefina, men jag är faktiskt fortfarande lite besviken på att de bara är Friesers utan hovskägg) så är jag nervös. Jag vet inte riktigt hur jag tänker mig en Tinker i SSO - den skäcken jag ritade och lade upp här häromdagen (Länk HÄR) baserade jag på en bild jag fotat på min Andalusier Remus, men jag vill ju inte ha den riktigt så stor...
 
   Okej, om jag lämnar själva hästfrågan - eller nej, en sista grej. Nu kom det ju hästar förra veckan, så jag gissar att det blir ett par veckor utan nu, eftersom de brukar komma typ... vart fjärde vecka?
   Nytt ämne - jag vill ha huvuduppdrag! SSO's nya hemsida ser jag också fram emot. så jag hoppas att den kommer...
   Vi får väl se vad som händer idag, helt enkelt!
Oh thy Sunshine

 
   Jag har ett nytt högtalarsystem i mitt rum till datorn (eller nytt och nytt, det är iaf nyare än de uråldriga stenarna jag skulle ha haft från början - och tio gånger bättre ljud), datorskärmen är uppe - jag har tack vare mycket uppskattad hjälp fått lägga vantarna på Star Academy 3. JAG HAR HELA SERIEEEEEN :D Nu ska jag bara få min nya dator och sen är jag helt glad igen...
Can't remember when I last saw you laugh

 
1 april-kaninen

  Den lilla magiska kaninen har nu en egen sida på SSO Wiki, och jag vill gärna ha hjälp att utöka den - åtminstone då det kommer till exakt var den finns. Jag har själv sett den i Jorvikstallet, vid cirkusen samt vid Steves, men jag har hört om att den ska finnas på två-tre ställen till. Så kika gärna in på kaninens sida och lägg till information! (Om någon har en bra bild på den vore det också nice, annars har jag ett par på lager)
 
   (Om man "använder" kaninen, visst finns det 6 (eller 7?) pälsfärger och 5 manfärger?)
 
 
    (Ny månad innebär ny omröstning på Wikin, kika in på startsidan!)
Från SSO's Facebook

 
 
   Översättning: Vi har fått så mycket positiv feedback gällande våra mest populära karaktärer i spelet att vi har bestämt oss för att göra en stor förändring. Alla karaktärer i spelet kommer gradvis ersättas av Barney, Carney, Marley och Courtney. Tack vare deras enorma popularitet ser vi ingen anledning till att ha kvar några andra karaktärer.
   Och för er fans som inte tycker det här är nog så kan vi försäkra er om att det inte finns någon anledning att oroa sig. Så snart som alla spelets karaktärer har ersatts börjar vi göra samma sak med spelarkaraktärerna. Det här är en stor förändring och vi hoppas att ni är lika glada som vi är. Vi har länge väntat på denna speciella dag för att kunna gå ut med våra roliga planer för framtiden.
   Hoppas att ni gillar dem!
   Star Stable-teamet
 
 
   Ganska trevligt April-skämt tycker jag, haha x)
Fy vilken dag

   Har haft en sjukt jobbig dag i skolan, är trött och sur, datorn är försenad till i morgon. Kul! Särskilt eftersom jag ska ut på studiebesök under typ hela dagen i morgon så jag kommer hem jättesent. Det enda positiva med hela dagen är att min styvpappa var hemma under dagen och skruvade upp min skrivbordshylla, så nu har jag kunnat flytta tillbaka alla grejer till mitt rum. Har ställt fram min datorskärm samt testat ljudanläggningen vi fått till skänks - den har inte det roligaste ljudet; eller ja, ljudet är bra, men oavsett hur låg ljudnivå man har så brusar högtalarna något sjukt då inget ljud är på. Dock så har mamma högtalare som bara står sedan hon köpte en bärbar dator, så ska se om jag lyckas charma till mig dem...
 
   Har verkligen ingen lust alls till SSO heller just nu, men det är ju ändå första april. Jag säger inte så mycket mer än så - ska fota lite bilder som antagligen kommer upp senare ikväll. Annars får ni logga in och kika själva!
Superduperredo

   Älskar den här bilden sjukt mycket, Gambit är en sån perfekt häst!
 
   Idag får jag förhoppningsvis hjälp att skruva upp min skrivbordshylla, vilket innebär att jag kan flytta tillbaka en massa grejer jag gömt i andra delar av lägenheten till mitt rum, och sen kan jag börja bygga upp min datorhörna ordentligt :D GAAH, varför ska man ha skola idag för, haha? Jag är så himla redo att jag till och med har fått tag i Photoshop CS6 för att nu överge mitt kära CS2...
 
   (Btw, jag kommer INTE posta några Aprilskämt idag så ni behöver inte oroa er... jag har så dålig fantasi så det finns inte då det kommer till sånt!)

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.