Chrome Pointer

Jag blir förvånad

   Jag har tidigare berättat om att stämningen på SSO's Facebook inte alltid ligger i topp. Svenska spelare brukar hålla sig i skinnet rätt bra (åtminstone så länge de skriver på svenska - det är sällan jag ser negativa saker på svenska där), men utländska spelare som kommunicerar på engelska; jag upphör aldrig att förvånas över attityden man ser där!
   Det man som allra oftast ser är "Varför finns det så få grejer för icke-SR? Utöka gratisdelen" - sen är det väldigt ofta skrivet på ett rätt otrevligt och gnälligt sätt.
 
   Jag känner lite "men okej, hur många gratis datorspel har du egentligen spelat?". Jag har aldrig kommit över ett helt gratis datorspel. Aldrig. (Nu hoppas jag att ni alla förstår att jag inte snackar om webbläsarbaserade spel.) Okej då, Riding Club Championships var gratis ett tag, men vet ni vad? Det kunde inte hålla sig uppe för att det gick back så sjukt mycket. Det fick falla tillbaka som ett Facebookspel som inte är hälften så bra som originalet var.
   Vi betalar för att få spela det här spelet, precis som man gör då man köper ett spel i en butik. Jag tycker verkligen att det är en lyx att få spela så långt som man nu faktiskt kan göra i SSO's gratisdel. Och inte nog med det, man kan fortsätta spela i evigheter! Det blir inte "nu betalar du inte och därför kommer du inte in på servern", utan "nu betalar du inte men du får ändå tillgång till några funktioner och du kan fortfarande umgås med vänner i spelet". Jag tycker det är riktigt schyst - av alla spel jag någonsin spelat kanske det är sammanlagt 5% av dem som tillåtit mig att testa en gratisversion innan jag köpt själva spelet. Och de tar ju alla slut rätt snabbt, medan man alltid kan hänga i SSO's gratisdel.
   Ett av huvudargumenten är att det inte finns något att göra som gratisspelare - Men det är ju precis det som är meningen. Det ska inte finnas för många saker att göra, man ska längta efter att komma vidare och få göra mer, för man ska vilja köpa Star Rider. Det är så spelet överlever. (Bara för att jag älskar att klaga -> Riding High påstår att det ska vara helt gratis. Vad är det för multimiljardär som finaniserar det projektet, hm?)
   Folk är så himla inne på att få allt gratis. Jösses, SSO är som vilket datorspel som helst, fast erbjuder nytt innehåll varje vecka. Om man ska spela spelet kan man banne mig betala, anser jag.
 
   Jag kan tänka mig att det nu kommer någon och säger "men om man inte får köpa Star Rider då?". Asså tyvärr, men allt i världen är inte rättvist. Antingen får man ta hand om sin egen ekonomi eller så får man väl göra en deal med sina föräldrar. Kanske man kan hjälpa till med en massa extra hushållssysslor under en period för att få Star Rider? Om föräldrarna fortfarande vägrar, ja då får man väl vänta tills man kan betala för spelet själv. Jag tycker inte att det här är så konstigt, faktiskt, utan jag blir irriterad på de spelare som är otacksamma nog att klaga på SSE för att de bara inte pallar betala för sitt datorspel.






Wirre Weris Drake

Jag håller helt med dig på alla punkter, jag blir riktigt lessen när jag ser folk sitta och tigga efter sc när spelet tex ligger nere.. sånt händer och oftast är det inte sso's fel. Lika när folk gnäller över uppdateringarna, visst jag blir också besviken till och från men jag blir inte förbannad och säger en massa elaka saker, vi ska vara glada att vi har ett spel som uppdateras så pass ofta, även om vissa uppdateringar är lite mindre och kanske inte tillför så mycket så är det ju ändå en uppdatering. Det är nog många som inte inser vilket arbete det är som ligger bakom hela spelet. Jag är imponerad över allt dom skapat.

Svar: Ja jösses vad folk tigger! Du kanske såg nu i onsdags då det tog lite längre tid än vanligt för servern att öppna - jag har aldrig varit med om maken, helt galet hur gnälliga och otacksamma människor det finns!
Esmeralda Silverforce

Sabrina Eastforest

Folk klagar hela tiden inte minst sagt när det gäller Onlinespel. Vet inte hur mycket Onlinespel du spelar utanför sso men de spel som jag spelar annars brukar vara så att alla får tillgång till hela spelet men att man kan betala för extra grejer. (såna spel kallas för Free to play) Kan hålla med om att man blir irriterad att man inte får mycket bara för att man inte vill betala. Men det är ju så sso vill ha det. Därför är det bra att man kan bli lifetime så behöver man ju bara betala en gång.

My Nona

Har du verkligen aldrig sett ett spel som är helt gratis? Själv gillar jag Cave Story väldigt mycket, det är gratis. Jag gillar även Dungeon Crawl: Stone Soup, det är också gratis. Spelunky är också ett kul spel, som är gratis. Black Mesa: Source är också helt gratis, och har bra mycket bättre grafik än vad Star Stable någonsin kommer att få om man nu bryr sig om det. Quake 1 är nog ett av de mest betydande PC-spelen (rent historiskt), och det blev gratis (inte bara det, John Carmack gav även ut all källkod så att hackare och hemmaprogrammerare skulle lära sig något). Likaså med några av id's andra spel, som Doom och Wolfenstien, är gratis. Sen finns det en hög av mindre gratisspel som jag gillar också, som Yume Nikki, Ib, Dwarf Fortress, IWBTG, etc. Är säkert något jag missar.

@Sabrina Eastforest
Spel som är gratis, men har extrakostnader för vissa föremål och dylikt kallas ibland "Free-to-play", ja. Men för några månader sedan bestämde EU att det är fel att kalla ett spel för free-to-play om det inte är helt och hållet 100% gratis:

http://arstechnica.com/gaming/2014/02/eu-takes-on-misleading-free-to-play-games/

Så snart kanske det är förbjudet att kalla de spel du nämner för Free-to-play. Tyckte det kunde vara lite intressant vetande, bara. :p

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.