Chrome Pointer

Lär dig webbdesign - Bakgrundsbilder på din design

   Alla bloggdesigner har en bakgrund. Just nu har jag en lila bakgrund med ljusare detaljer. Det är en bild som inte är jättestor, utan den upprepar sig i det oändliga.
   Bakgrunder kan vara lite knepiga. Om man har en upprepande bakgrund som jag har med mönster vill man ju helst att övergången mellan bilderna ska vara i princip osynlig. Det är ju lätt att se på min bakgrund var den börjar och slutar, men det finns inga fula kanter som "bryter av" upplevelsen.
   Att ha en enda stor bild som täcker hela skärmen kan dock orsaka problem ibland. Det gäller att man har en bild som är stor nog för att täcka skärmen utan att förlora kvalité, samtidigt som den ska synas på alla typer av datorskärmar med olika upplösning. Bara för att det ser bra ut på just din dator så behöver det inte betyda att det ser vettigt ut på min!
   För att ändra din bakgrund ska du rota i div-taggen "body" i din CSS (stilmall). Man kan där lägga in antingen bara en färgkod eller en bild att använda sig av.
 
   Det här inlägget finns just för att jag fick frågan om hur man har en enda stor bakgrundsbild. För det här har jag valt att bara dela med mig av länkar, eftersom jag faktiskt aldrig har gjort det här själv och därför inte är bergsäker på hur man gör. Lycka till!
 
   För Wordpress
 
   För Blogg.se
 
   (Tyvärr hittar jag inga länkar som gäller specifikt på andra bloggportaler, men med hjälp av Google samt rätt motivation kan man hitta mycket! :) )


Hanna

Håller på att skapa blogg men förstår inte riktigt hur jag ska lägga in min bakgrundsbild, kan du kanske förklara mer exakt hur man gör? Har en bakgrundsbild som "upprepar" sig, ja, ungefär som din!

Sen undrar jag om du gjort din bloggbakgrund själv!? Galet snygg iaf! Vet du hur man kan hitta en liknande? Skulle bli jätteglad isf! Kram! <3<3

Svar: Om du tittar tillbaka i min kurs "lär dig webbdesign" kanske du hittar svaret :) Jag tänkte dra ihop en kortare beskrivning åt dig men förlåt, jag skjuter bara upp det så det blir aldrig av xP
Esmeralda Silverforce

Chloe❤️

Jag har en fråga hur får man star coins om man inte är star rider❤️❤️

Svar: Man får köpa dem!
Esmeralda Silverforce

Chloe❤️

PS älskar dig Esme❤️❤️❤️

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.