Chrome Pointer

Vad tycker vi om Globalchatten?

   Nu har det gått ett tag sedan Globalchatten avglobaliserades. Den har kvar samma namn, men är nu typ "huvudstadschatt" mer än något annat.
   Jag tycker Global är astrist i dagsläget. Jag tyckte faktiskt om att alltid kunna läsa vad som hände i Global, det jag inte gillade var hur folk misskötte sig där. Och hur löstes problemet? Det löstes inte alls, utan det sopades under mattan. Nu är Global väldigt restricted och jag som gillar skog och mark ser aldrig skymten av den. Enda gången är då jag drar igenom någon stad där chatten är aktiverad och jag ser något enstaka reklammeddelande.
   Globalchatten är ingen Globalchatt längre - den är en reklamchatt som få människor ser. Jag tycker inte att förändringen förde mycket gott med sig, utan istället förhindrade den kommunikation mellan spelare. Jag tycker det är bra att SSO-teamet försökte göra något åt allt kaos som skedde i chatten, men jag tycker det var helt fel sätt att gå tillväga.
  Var det en nödlösning som är tillfällig, eller något som kommer stanna kvar i spelet för gott? Ingen vet, men jag hoppas att den gamla Global återvänder tillsammans med moderatorer som kan styra upp vad som händer där.
 
   Vad tycker ni om ändringen, bättre eller sämre och varför?






Rose Greenhill

Jag tycker nog att det var en förbättring, framför allt eftersom jag väldigt lätt blir distraherad och tycker det var irriterande att se en blinkande chatt hela tiden. Avskydde också att ständigt se bråk/spam/snusk/stalkers/allt annat vidridgt i chatten. Dock kunde kanske en på/av-knapp för Globala i spelinställningarna varit en bättre lösning, så att alla kunde välja om de ville se den.
Men jag förstår vad du menar med att problemet med chatten inte försvann. SSO gör något åt problemet, men de tacklar det på fel sätt. Det är ju inte genom att "ta bort" globala eller begränsa allt chattande med censur som är lösningen på problemen i chatten, utan det är ju tydliga regler kring vad som är okej och inte, samt framför allt avstängning när de inte följs. Personligen hade jag gärna skippat ett par kläduppdateringar i månaden om det fixades moderatorer i chatten så att den inte var lika outhärdlig att se.

Charlotte Snowborn

Nej, jag är inte alls särskilt förtjust i hur man "löste" problemet med chatten, snarare känns det som man begränsat den i hopp om att undvika vissa problem men även för att dem som var kritiska skulle bli nöjda och se att de faktiskt agerade. Vad som istället hänt är ju att chatten fortfarande har samma problem, men att spridningen minskar eftersom alla inte står och hänger i städerna. Jag hade hellre velat se att man faktiskt gjorde något åt problemet och kunde visa tydligare att reglerna faktiskt är till för att följas och inte som i dagsläget när de tycks vara skrivna mest för syns skull. Att använda censur och begränsa kommer aldrig få bort problemet på samma sätt som en levande människa som kan övervaka i realtid så näe, det krävs nog fortfarande förbättring av globalchatten.

Daisy Greenwood

Till en början kunde jag tycka att denna förändring var bra, men nu har jag med tiden märkt mer och mer hur lite jag egentligen tycker om chatten. Jag tyckte om chatten mer förut, jag trivdes med att se vad som hände där, fast jag märkte det inte förrän nu. Men, jag gillade chatten förut. Det jag ogillade, som de flesta, var att det var så dramatiskt och så mycket bråk i chatten. Det är som du säger; problemet kommer inte lösas så länge de bara använder censur och ''stadschatt''. Jag kan hålla med om att bråken har minskat, men det är så tråkigt att se reklammeddelande etc. när man går in i en stad, ibland kommer det inga meddelanden alls. Men om man kunde stänga av chatten när man t.ex levlar eller är på event med klubben så skulle det vara jättebra. Några moderatorer i chatten som höll koll skulle också vara super, men de måste kunna vara stränga med regler och inte vara rädda för att stänga av spelarna en tid om de inte sköter sig.

Daisy Eastborn

Jag saknar verkligen den gamla Global-chatten. Visst skedde där en hel del bråk och ja det var många som misskötte den. Men när alla klubbens medlemmar är utloggade så kan det bli rätt trist och så kan det kännas lite öde. Diss på den nya chatten!

Wirre Weris Drake

Redan när jag läste om förändringen på nyhetssidan så kände jag bara nej.. jag är en person som rör på mig ganska mycket i skog och mark och är då väldigt ofta utanför global områdena. Jag tyckte om när den var just global eftersom jag kunde nå den överallt oavsett vart jag var i Jorvik. Jag blev riktigt arg när sso valde att lösa "tjaffs" problemet på det här viset.. det straffar bara oss som faktiskt sköter oss och vill kunna ha tillgång till den. Nej kort sagt.. jag gillar inte alls den nya global.. eh den är ju inte ens global längre?

Lily Mclee

Jag tycker att det är synd att den globala chatten begränsades. Det kanske minskade antalet bråk som sker, men den minskar även antalet som får hjälp av andra spelare med uppdrag exempelvis. Det var fler folk som såg när man skrev i den globala chatten vilket ledde till att fler folk fick hjälp.
Det finns väldigt många spelare som är emot bråk och tjafs i chattarna,så med en/flera moderatorer + uppmärksamma spelare som vi redan har, så skulle den globala chatten nog fungera.
I den globala chatten var det även lättare för spelare att lära känna varandra. Det var/är ofta spelare som skriver och undrar om någon vill hitta på nåt vilket gör att fler lär känna varandra.
Jag tycker även att det var roligt att läsa vad folk skrev i globala när klubbchatten var tom, förutom allt bråk såklart! :)

Sophia Puppyheart

Jag tycker inte alls om den nya chatten. Jag hatar att levla och brukar alltid skrika (okej inte skrika..) ut i global: Ngn som vill levla? Kom till... Nu kan jag inte det.. :´( I samband med förändringen i global fick sej-chatten också en ändring, den räcker längre. Men inte heller det tycker jag är bra, det känns bara rörigt att inte veta vart alla som skriver är. Visst dom är i närheten men förut var dom ENNU närmare. Global chatten var ju också så, men det var liksom typ meningen-eller nått..
Det här blev en väldigt konstig kommentar, lite allt i ett x)

Lucy Macwright

Jag gillade den gamla global mer eftersom det var ändå trevligt att kunna chatta när man är i skogarna och sånt :3 Tycker att det är dumt att man måste hänga sig kvar i en stad för att kunna se chatten - jag har oftast något uppdrag eller liknande på gång så jag stannar aldrig länge i en 'storstad'. Om jag då hittar någon trevlig människa att chatta med vill jag inte lämna staden och dissa personen, samtidigt som jag vill bli klar med uppdraget! >.< Jag vill kunna kommunicera medans jag är i rörelse, så jag slipper slösa en massa tid på att stå still c:
Istället för denna huvudstadschatt som vi har nu tycker jag att vi borde istället ha fått en knapp att stänga av global med om man inte vill bli störd av blinkandet - och ett par riktigt bra chattmoderatorer. Man vill fortfarande kunna vara social vart man än är, SSO är ju en MMO - det är meningen att man ska kunna chatta och ha kul med andra hela tiden!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.