Chrome Pointer

Vad är Star Academy?

   Det har varit lite funderingar bland er läsare under de senaste dagarna gällande vad jag snackar om då jag pratar om SA, eller Star Academy. Det går ganska lätt att hitta svaren på frågorna genom att kika i mitt arkiv, men nu gör vi på det enkla sättet.
 
   För måååånga år sedan (ehm, typ tio då) så gjordes Starshine Legacy, och jag tror att det strax efteråt var så att Star Academy släpptes. SSL (vilket jag  samt många andra bloggare oftast förtkortar Starshine Legacy till) släpptes i Pollux Hästbokklubb (nuvarande Pennyklubben), men Star Academy gick istället till systerklubben Girl:IT (som på den tiden hette TL-klubben om jag inte missminner mig). Varför? Star Academy handlar nämligen inte om hästar, utan om sång och dans.
 
 
 
   Man känner igen mycket härifrån som följde med både till SS och SSO. Den alltid stumma spelarkaraktären, frisyrer, kläder, föremål osv. Spelet funkar typ som Dance Dance Revolution (i brist på bättre exempel), man ska pricka rätt på tangentbordet för att få karaktären att sjunga och dansa så bra som möjligt.
 
 
   I första spelet är kontrollerna rätt simpla, men i spel nummer två går det myyycket fortare och man ska kunna pricka rätt på upp till tre tangenter samtidigt - har än inte hunnit med att spela nummer 3 och 4, så kan inte uttala mig om de än.
 
   Ovan ser ni två av de valbara karaktärerna - Kyomi och Brittany. Tjej nummer 3 heter Lisa och henne känner vi igen från SSL. Dock så finns det saker som inte riktigt stämmer - den här Lisa är mycket "hårdare" än den tjej vi känner från SSL, och dessutom har hon båda föräldrarna i livet. Lisa i SSL har förlorat sin mamma.
 
   Hunden Disco dyker upp lite då och då, och ibland kan man följa honom om man är osäker på vart man ska ta vägen.
 
   Fyra spel är det alltså, och i början av varje spel kan man välja vilken av de tre tjejerna man vill spela som. Om du väljer att spela som Brittany kommer Kyomi hjälpa dig att dansa medan Lisa är mer för sången. Om du spelar som Kyomi kommer Brittany hjälpa dig att dansa medan Lisa sjunger. Om du spelar som Lisa (nu går jag på uteslutningsmetoden eftersom jag än själv inte har gjort det) så hjälper Kyomi dig med dansen medan Brittany sjunger.
 
   Dessa fyra spel, med namnen Audition!, Showtime!, Breakthrough! och Starstuck!, produceras inte längre, inte heller var de så väldigt populära på sin tid, och därmed kan de vara ganska svåra att få tag på. (Det är nog först nu då många SSO-spelare letar efter de tidigare spelen som de här har kommit till ytan på riktigt.) Jag har själv fått spelen i min ägo tack vare donatationer från vänliga själar.
 
   Nu vet ni lite mer om SA, hoppas att det här skringade några moln av frågor ^^






Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.