Chrome Pointer

Svar på en fråga

"Hur kommer det sej att just du blev inbjuden till det mötet och hur ser du på att du nu vet en massa saker som inte andra medlemmar vet om? :) Jag tycker absolut att du förtjänade att få träffa lite människor bakom star stable-teamet och göra din (vår) röst hörd, men vore roligt att höra något mer runt omkring det hela än bara "nu vet jag en massa saker som ni inte vet, som jag inte får avslöja." Du får gärna göra ett inlägg om detta! :) Väntar absolut inte att du ska avslöja något hemligt, menar bara att det kanske finns mer att säga om situationen att du som vanlig spelare (?) blivit inbjuden till ett möte och fått reda på hemligstämplad information! :)"
 
   Denna kommentar fick jag av Evangeline Silverbell igår. Jag förstår absolut att det kan vara frågetecken, och jag vet inte allt själv!
 
   Då jag läser det här får jag intrycket av att jag har framstått som världens drygaste människa som kommer och säger "jag vet något som inte ni vet", och det har inte varit min mening alls. Min mening har varit att berätta att jag har varit inbjuden till Pixel Tales kontor, vilket jag vet att jag fick berätta (och som åtminstone från ett håll uppmuntrades), men eftersom jag inte är behörig till att sprida information från SSE så gör jag inte det.
   Såvitt jag har förstått det så blev jag inbjuden till mötet för att jag har spelat SSO länge, jag har spelat både Starshine Legacy samt Star Stable i många år samt är drivande kraft bakom SSO Wiki - vilket innebär att jag sitter på mycket information bara där, + att jag spelar SSO väldigt aktivt och har koll på vad många tycker och tänker om spelet. Jag bor dessutom i Stockholmsområdet, vilket bör ha varit en avgörande faktor. Varför Alice Flowerdawn och Alice Winterbell blev inbjudna är något jag inte kan gå in på eftersom det endast rör dem.
   Jag visste inte riktigt varför jag skulle vara med på mötet och jag frågade faktiskt inte heller, jag var liksom "bara glad över att vara där". Däremot så använde jag min skalle för en gångs skull och skrev en lista på saker som jag vet är högt önskade av andra spelare och därmed kunde jag föra vidare det. (Om jag hade gjort som vanligt och inte använt skallen hade jag inte skrivit ner något och då hade jag inte fått ur mig något vettigt alls.) Jag tänker inte berätta vad jag hade på listan för jag vill inte ge er falska förhoppningar, men det jag tänker säga är att det var positiv respons på i princip allting. Det ni behöver tänka på där är att det tar sjukt lång tid att framställa det här spelet så vissa grejer kanske dröjer upp emot ett år, medan andra saker kan skrotas helt. Det jag tycker är det allra viktigaste här är att vi har ett team som utvecklar ett spel och vill veta hur de kan göra spelet bättre. Hur gör man det? Fråga spelarna vad de är ute efter. Jag råkade väl bli en av de spelarna.
 
   Gällande teaserbilden som släpptes i onsdags ville jag verkligen klargöra att jag inte kan analysera den, eftersom jag vet att många vill läsa mina analyserande inlägg. Jag kan ju inte spekulera om något då jag faktiskt vet vad det är, och därför ville jag få det ut världen.
 
   Mer än så tror jag faktiskt inte att jag har att säga om ämnet, tycker det mesta har blivit sagt här. Det är inte så att jag har mejlat in till SSO och sagt "tjena, får jag komma förbi", utan jag blev tillfrågad, antagligen utefter mina kunskaper. Så om ni undrar mer om saken är det nog lättare att ni mejlar in till spelet och frågar själva, för jag har inte en aning :)
 
   (Jag förstår btw att det här kan sticka i ögonen på somliga - dels för att jag själv har varit med i debatten om att alla spelare ska behandlas lika och dels för att vissa kanske är lite avundsjuka, men... ja. Därför frågade jag även just om det här besöket fick spridas, vilket var helt okej.)






Myra

Om det endast handlade om att få höra spelarnas idéer och förslag hade dem nog inte gjort ett möte i deras kontor, visat er runt och så vidare. Då hade det varit lättare med mejl eller telefonkontakt.
Delvis tror jag så vill dem såklart belöna er för ert intresse i spelet. Att ni sprider det väcker intresse hos andra. Ergo, ni får folk att spela.
Dock förstår jag att huvudsyftet var att få höra era åsikter men att det endast och enbart var därför ni blev personligt inbjudna till kontoret är jag tveksam till. Sedan att man redan bor i närheten förstår jag är ett +.
Är iallafall väldigt glad att du fick komma dit då jag vet vad du tycker inom det mesta och att jag håller med!

Svar: Jag tror faktiskt att det hade blivit mycket svårare att ta det här över telefon - var var sammanlagt tio deltagare på det här mötet och det viktiga i det hela var nog ändå konversationen, att vi som spelare kunde säga "det här funkar just nu, det här funkar inte" och då direkt kunna få respons medan det bollades idéer över vad som kunde förbättras - oftast hade de redan en plan och vi kunde säga vad vi trodde om det. Som sagt så var tanken att det här skulle gå på en halvtimme, men vi satt med samma ämnen i sammanlagt tre timmar. Jag tycker det här var ett jättebra initiativ från deras sida, att visa att våra åsikter verkligen betyder något, men samtidigt förstår jag bitterheten som uppstår hos många andra. (Jag tror på ett plan att de som utvecklar spelet tycker det är väldigt roligt att kunna prata med sina spelare, inte bara för att höra vad de har att säga utan också för att veta vad det är för personer som spelar spelet. Nu fick de ju höra åsikter från en tolvåring, en sextonåring och en nittonåring, och det är ju också bra för dem att veta vad olika åldersgrupper tycker och tänker (otroligt nog höll vi ändå med varandra om typ 99% av allt som sades).)

Exakt varför vi blev inbjudna att komma dit kanske jag skulle kunna gissa, men det är bara fånigt om jag ska sitta och spekulera om det. Jag hoppas att folk som nu verkligen undrar över det mejlar och frågar de som verkligen vet svaren (alltså de som faktiskt jobbar med spelet), för jag vet ju inte.


Jag måste säga att för mig personligen, som ska ge mig ut i arbetslivet i höst, så var det också fantastiskt bra att få se hur ett kontor kan fungera, vilket var ytterligare en anledning till att jag verkligen ville dit. Därmed är jag glad över det här av mer än en anledning!
Esmeralda Silverforce

Charlotte Snowborn

Jag kan å ena sidan vara tveksam till hur urvalsprocessen fungerar eftersom jag tror att många som spelar har egna idéer och åsikter om spelet och hur man vill utveckla det. Men på så sätt kan jag även förstå varför man väljer ut personer som utmärker sig extra inom communityn och når ut till många spelare. Skulle jag blivit inbjuden så skulle jag med största sannolikhet tackat nej i och med att jag till stor del enbart kan tala för -min- spelupplevelse och vad jag vill se i spelet. Någon som däremot lägger såpass mycket tid och energi åt spelet som du ändå gör får ju också respons från så många spelare i olika åldrar och kan troligtvis ge en mer rättvis bild som talar för många spelare.
När det kommer till hur spelare upplever spelet så har jag svårt att se någon som skulle kunna föra en bättre talan, sett till hur mycket respons du får och det intresse du har för spelet. Sedan är det klart att man blir lite avundsjuk, men det är ju en högst mänsklig reaktion.
Jag uppskattar i alla fall att du fick möjligheten eftersom jag tror att du faktiskt sätter en stor spelargrupp i fokus och inte bara egna önskemål.
Det är ju också ett bra marknadsföringsknep för Pixel Tales själva, många har varit otåliga efter nya huvuduppdrag, men nu har fler bloggar hintat om att stora saker kommer att ske och det om något håller kvar spelare.
Andemeningen, visst är jag lite avundsjuk (annat vore konstigt, det är ett älskat spel =P) men jag är samtidigt glad över att någon så engagerad får möjligheten att tala för spelarna.

Svar: Jag blev först lite rädd då jag såg den här väldigt långa kommentaren (hehe) men tack så mycket för ditt stöd! Jag hoppas verkligen att det jag hade att komma med talade för många inom vårt community, och jag tycker det känns som att jag lyckades ganska bra med den saken. Sen förstår jag som tidigare konstaterat självklart att folk blir avundsjuka, det hade jag antagligen också blivit i någon annans sits - man är ju inte mer än människa.
Esmeralda Silverforce

Evangeline Silverbell

Tack så mycket för inlägget! Tycker att du förklarade bra.
Jag menade absolut inte att du har varit dryg, utan det kändes bara som att det kom så plötsligt, helt plötsligt visste du saker om spelet som ingen annan fick veta och det kom ingen tydlig förklaring om varför, förutom att du varit på ett hemligt möte förstås.
Jag ville höra lite om dina tankar runt omkring detta just i och med debatten som uppstod på Maria Mountaindaughters blogg. Självklart blir jag lite avundsjuk och hade gärna också fått framföra idéer och åsikter och fått höra lite om vad som komma skall och inte, men jag absolut att du är en jättebra kandidat till detta och det är såklart inte realistiskt att alla medlemmar kan göra sin röst hörd, om den inte framförs av till exempel dej! :)
Jag tar tacksamt emot alla nyheter om att vi har massa spännande saker att vänta i framtiden!

Svar: Skönt att ha det utrett - som du säkert är medveten om så har jag extra svårt att läsa av andra människor, särskilt genom texter, så jag fick intrycket av att du kanske var lite ilsk på mig - är glad att så inte är fallet :)
Esmeralda Silverforce

Bambi

Ja visst känns det att man inte blivit personligt inbjuden ^^ Men även om jag allt är lite avis så har jag inget emot de som blev bjudna :) jag tycker att de är positivt att någon alls fick komma dit och berätta vad vi spelare vill ha.
Och du som jobbar så hårt med allt sso relaterat förtjänar det verkligen.
jag vet ingen annan blogg där jag fått så mycket info om sso både från Online spelet och pc spelen som från din blogg. Jag man förstår ju att du inte får säga vad de berättade på mötet.
Jag är en av dem som blev riktigt taggad när jag läste om ditt möte dock. Och längtar med spänning <3

Sabrina Eastforest

Ah okej då fattar jag ^^ har också precis som du spelat starshine och starstable sen jag var liten och bor i Stockholm. Dock känns det lite typiskt att just ni fick chansen att göra det men det är ju inte erat fel. Ser er inte som "kändisar" som vissa gör utan entusiastiska fans som har ett mycket stort intresse för spelet. Du förtjänar det för allt du gör och har också råkat bli min förebild x)

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.