Chrome Pointer

Lite panik

   Jag har ju under några år haft en ritplatta, en Wacom Intuos 3. Jag vet att det var ett tag då jag inte använde den alls, för den kunde liksom inte känna av tryckkänsligheten i något program jag använde, vilket gör den helt värdelös i mina ögon. Nu har jag samma problem igen, den vägrar känna tryckkänslighet i Photoshop och därmed kan jag visserligen måla line art - men jag kan ju inte skugga för fem öre, det blir helt ointressant att måla om jag inte kan göra det ordentligt.
   Jag googlade på problemet och hittade någon som haft samma problem som mig - det funkar direkt då man har installerat drivrutinerna, men sen lägger det av igen då man har startat om datorn. Dock fanns det inga svar på problemet... (Har nu ominstallerat drivrutinerna x antal gånger, fast nu vägrar den alls känna av trycket... blir galen!)
   Jag laddade hem någon slags uppdatering från Wacoms hemsida men det blev ingen skillnad alls. Jag känner mig så sjukt handikappad här, snälla, är det någon som vet vad jag ska göra?
 
EDIT: Det verkar som att drivrutinen spunkar, men jag vet inte vad jag ska göra?
 
Edit2: Lyckades hitta någon drivrutin (som antagligen inte är laglig men hur svårt ska det vara då Wacom dessutom vägrar ge teknisk support utanför USA - trots att plattan är köpt i butik i Sverige?) för Windows 7 som fick den att funka, om det lägger av igen får jag spunk...






Sofie Northbard

Om du endast vill ha ett program att rita på, rekommenderar jag PaintTool Sai. Min ritplatta fungerar superbra i det programmet, och det är ett bra program. Hoppas det hjälpte!

Svar: Program har jag redan, det är det att plattan inte fungerar som den ska i ett program där den SKA fungera och jag måste lösa det :/
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.