Chrome Pointer

Tutorial - Hur jag gör skrivbordsbakgrunder

   Fick tidigare i veckan frågan om hur jag gjorde min gamla skrivbordsbakgrund - jag behövde ändå förnya den eftersom jag har utökat mina genvägar på skrivbordet, så här visar jag hur jag gjorde min nya.
 
 
   Jag börjar med att se till att jag har en bakgrund så att jag ser var jag har alla mina ikoner. Jag har placerat ikonerna så som jag vill att de ska vara framöver. Då jag har bestämt mig för hur det ska vara använder jag Print Screen-knappen, går in i Photoshop och klistrar in bilden i ett nytt dokument. Jag gör så för att behålla dimensionerna i bilden.
 
 
   Nu ska jag göra boxar runt genvägarna på skrivbordet. Jag tar fram verktyget där man kan göra olika former (vet dock inte om just det här verktyget heter kakform?) och täcker över alla ikoner. Jag ser till att ha lite marginal runt ikonerna, både uppe, nere och på sidorna. Sedan lägger jag samman alla dessa boxar på ett lager.
 
 
   Nu till det roliga. Jag gör ett nytt lager under boxarna och målar det i den färg jag vill ha. Sedan klistrar jag in bilder som jag vill ha på bakgrunden. Jag lägger sedan samman alla bilder med rundade kanter på samma lager, eftersom jag vill ha samma filteralternativ på dem och jag vill spara tid.
 
 
   På ett lager mellan den ljusa lila färgen och bilderna använder jag olika penslar för att få ett fint mönster. Här har jag sedan lagt en lagerstil på glittret för att få ett extra "popp". Ni ser också att jag har lagt lagerstilar på boxarna samt på bilderna och min logga. Man kan självklart testa med olika filter också, beroende på hur man själv vill ha det. Jag känner mig nöjd och sparar bilden i ett lämpligt förmat.
 
 
   Ta-daa! Om man får in snitsen går det jättefort att göra en rätt trevlig bakgrund.
 
 
   Hoppas att det här hjälpte lite! Om så önskas kan jag hjälpa er att göra sådana här, men isf är det upp till er att mejla över bilder samt önskemål om färg och detaljer.
 
   EDIT: Fick ett par nya ikoner på skrivbordet så gjorde mig en ny bild:
 






Luna Snowwatcher

Två ord: HELT GENIALISKT!!!!!

Jenny Starstone

Tack för det smarta tipset! Får väl ta och pyssla ihop min egna bakgrund snart ;)

Stephanie Snowhall

Skit snyggt och bra tips :D

Cecilia Starhill

Vad snyggt det blev, ska också ta och göra med en egen bakgrund nu. :D
Btw, vart har du laddat ner dina penslar? :)

Svar: Tack! Om du tittar tillbaka i kategorin "Hjälpavsnitt" eller "Tips" så ska det finnas ett par inlägg där jag diskuterar penslar :)
Esmeralda Silverforce

Josefin Diamonfall

Hur gör du en sådan post-it grej? Har glömt var man hittar dem :(

Svar: Om jag kollar i min startmeny så finns den där ^^
Esmeralda Silverforce

Cecilia Gladefield

Guuu vad fint! :D Lät väldigt roligt att göra så ska prova att göra en egen, tack för tipset!:D <3

Klara :D

Hejsan funka detta att göra med gimp? :)

Svar: Det gör det säkert :)
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.