Chrome Pointer

Min 10-i-topp önskelista just nu

   Jag skrev en sån här förra veckan, men jag tror att det här alltid är rätt aktuellt - en av sakerna jag önskade mig förra veckan skedde ju i form av stallhjälpen :) Vet inte om det här blir återkommande varje vecka, men någon gång ibland kanske ^^
 
 • Södra Jorvik - Uppenbara anledningar, haha
 • Sadelgjordar - Ganska uppenbart även här - den ursäkt vi fått, att de "skulle försvinna in i hästen", tyglarna är långt ifrån felfria och de har vi ju. Nä, sadelgjordar är något jag aldrig kommer sluta tjata om.
 • Rörliga hästar - Så som ponnyerna och Frieserhästarna, jag vill så sjukt gärna att alla hästar ska röra sig så. Jag har flera fantastiskt fina bilder på Gigi då hon rör sig och ser sig omkring, min fyra stora pållar vill också kunna se söta ut ♥
 • Uppdaterad censur - Det verkar som att censuren ändrades om lite förra veckan - nu är ännu fler ord och meningssammansättningar spärrade, och jag tycker faktiskt ofta det rä svårt att föra en normal konversation. Inte roligt, jag skulle faktiskt kunna tänka mig att "skippa" en onsdagsuppdatering om bara censuren ordnades till. Vissa saker kan jag förstå varför de spärras, (idag såg jag att t ex "jag vill komma" är censurerat, men jag tror inte att det lär användas i "fel" syfte ändå, om ni förstår vad jag menar)
 • Kunna dölja andra spelare - För att kunna göra uppdrag ifred, kunna fota utan att folk kastar sig in i bilden - och i ärlighetens namn, då Södra Jorvik väl öppnar vill jag verkligen inte ha massa människor ivägen.
 • Kunna stänga ner chatten - Att kunna visa att man är afk eller brb, eller rent av bara att man inte vill chatta för tillfället, så att folk inte tror att man dissar dem för att vara elak.
 • Bättre löner från dagliga uppdrag - Nämnde det här förra veckan också, man vill inte göra jobbiga dagliga uppdrag om man inte får något för besväret.
 • Uppdaterat hemstall - Fler boxar i hemstallet - jag ser gärna att mina hästar får en box var.
 • Utökad hästgräns - Jag vill ju köpa nästan vartenda häst, så jag vill kunna ha fler boxplatser så att jag inte får sån grov ångest över framtida hästköp.
 • Fler korta lopp - Ni vet som Moorlands ridspår, Lilla hoppbanan och Marleys Barrel Race; jag skulle verkligen vilja ha fler lopp som är väldigt korta, så att man hinner dra igenom ett lopp även om man inte hinner spela särskilt länge.
 
   Är det något särskilt som ni verkligen önskar er just nu?
Efterlängtad utrustning

   Jag har väldigt många gånger tänkt (och sagt) att det är sjukt konstigt att vi har westernträns i så konstiga färger i spelet. De är så svåra att matcha till, och trots att det är allas stora önskan har vi än inte fått ett svart westernträns. Jag har bara en logisk förklaring till detta.
 
   Södra Jorvik. Det måste ju komma utrustning även där, och självklart måste det finnas snygg utrustning som alla vill ha; för de spelare som än inte kommit dit ska ju frestas och fortsätta betala för SR så länge som möjligt. Så kan man säga det ur en tråkig ekonomisk synpunkt, men sen är det ju också så att vi har väntat väldigt länge på detta nya ställe och det ska ju vara värt all väntan.
   Mitt stora hopp är alltså att det efterlängtade svarta westerntränset går att köpa i Södra Jorvik - Jag vet att jag kommer lockas att sätta ihop fler snygga outfits med bara några få extra komponenter, så det ska bli väldigt spännande att se vad som finns där nere :)
 
   Har en mindre teori också gällande kläder som dyker upp i morgon, håll utkik! :)
Måndagar i Valedale

   Så som jag sagt förut så gillar jag uppdragen i Valedale, de går fort att göra, är rätt roliga och dessutom får man rätt bra betalt. Och hög lön för lite arbete, sånt gillar vi (y)
 
  I övrigt ska jag fota några bilder till bloggens vinterdesign som kommer närmare jul, men eftersom jag inte har några läxor så har jag tid att spela mer idag ^^
I Can't Wait To Get On the Road Again

 
   Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta med spelets huvudstory! Jag tycker det var så underbart med den här sista delen gällandes kaoset i SIlvergladebyn där alla invånare kutade runt och skrek och det verkligen var jordens undergång- okej då, Silvergladebyns undergång. Men att traska runt som värsta Ghostbustern med en awesome dammsugare på ryggen (jaja, skuggsugare, så noga behöver det la inte vara), samt det fantastiska ljuset... Vi lär ju ha en bra bit kvar av huvudstoryn eftersom vi fortfarande måste leta upp Anne och Lisa samt bygga rykte med två än så länge ej upptäckta Cirklar, så jag kan verkligen inte vänta på att få se vad framtidens uppdrag kommer ge oss :D
Slottet Silverglade

   Detta inlägg önskades av Nichole Starrock.

 
   Slottet har vi inte ofta behövt besöka. Visst, många har haft bröllop och allt vad det nu är där inne, men om man tänker spelstory-mässigt. Det enda man egentligen kan göra i slottet är att titta runt i entréhallen, vilket ändå inte ger särskilt mycket.
   Men slottet lyser upp på nätterna, liksom en fyr. Fantastiskt vackert. Ljuset stråkar ju genom en glasmålning, lik den här.
   Vad det betyder? Jag har inte en aning. Jag vet att någon har föreslagit för mig att det är världsträdet Yggdrasil, från den Nordiska mytologin, men jag kan inte riktigt köpa det oavsett hur mycket jag nu gillar mytologi.
   Däremot är det så att Silvergladeslottet ligger precis vid spelkartans mitt. Och vad innebär det?
 
   "Legenden säger att Jorvik en gång var en livlös klippa i ett mörkt och kallt hav då en stjärna föll ner från himlen. Vid nedslaget uppstod ett sken och ur det uppstod en flicka till häst. Hon red majestätiskt fram över havsytan som blev lugn och stilla. I sin högra hand höll hon ett ljus. Flickan och hennes häst nådde fram till den döda ön och i dess mitt satte de ner ljuset. Omedelbart började livet sprida sig och det som varit kallt och mörkt blev varmt och ljust."
 
   Silvergladeslottet är alltså byggt ovanpå Aideens ljus. Därmed antar jag att det ljus som vi ser på nätterna är en hänvisning till ljuset - för jag tror inte att det är ljuset själv. Däremot tror jag på att Jorvikborna som byggde slottet hade stor respekt för legenden, och därför såg de till att slottets högsta torn skulle stråla var natt, för att påminna området om Aideen, Jorviks väktare. Att glasmålningen visar på det första livet på Jorvik - det känns ju logiskt att det allra första livet var en växt, om man tänker efter.
 
 
 
   Jag har egentligen inte mycket mer att komma med gällande slottet. Det jag hoppas är att vi får veta mer om dess historia i framtiden, typ när det byggdes, till vem det byggdes, kommer vi få utforska slottet mer, etc etc. Spännande, det här.
Every Now And Then I Fall Apart

 
   Bonnie Tyler - Total Eclipse of the Heart
Fail från igår

   Tidigt igår morse loggade jag in på spelet för att bli färdig med dagens sprickor samt fisket innan jag åkte iväg, eftersom jag visste att jag inte skulle orka spela på kvällen. Jag hade avslutat spelet inne i mitt hemstall vid den senaste utloggningen, men då jag loggade in möttes jag av den här synen.
 
   Jag kom ingenstans vad jag än gjorde, försökte ringa hem men satt kvar på samma ställe. Så jag re-loggade och då var allt tillbaka som vanligt igen och jag stod utanför Moorlandstallet. Har aldrig förr råkat ut för något sånt, vore skönt att slippa det framöver då man redan är stressad för att man har bråttom x)
En snabb ursäkt

   Jag har märkt lite i alla olika chattfönster att folk ibland försöker få fatt i mig, men jag märker det inte. FÖRLÅT, säger jag, jag menar verkligen inte att vara ohyfsad men ibland märker jag verkligen inte om folk försöker få kontakt med mig, särskilt inte om jag sitter och skriver med någon annan samtidigt. Men jag ser vad ni skriver, jag uppskattar det jättemycket, och om ni verkligen vill snacka så är det lugnt om ni hojtar till ett par gånger för att jag ska vakna (om ni står framför mig alltså, ibland har jag inte ens chatten upp så jag ser inte oavsett isf).
 
   Tack så mycket för era fina ord, det är jättekul att ni vill snacka, så förlåt för de gånger jag missar er!
Open the Gates

 
   Trög förmiddag, men nu ska jag spela SSO :) Dagens plan - tjäna JS samt fota pållarna så mycket som jag orkar x)
Lipizzanerhästar överallt

   Orsaken till min frånvaro igår var att jag i princip direkt från jobbet åkte till Globen för att titta på Spanska Ridskolans uppvisning, Kom hem runt elva och då var jag alldeles för trött för att göra annat.
 
   Lipizzanerhästar alltså! Jag har faktiskt aldrig varit direkt överväldigad av den hästen så som många andra verkar vara. Vet inte varför, men jag har liksom bara sett den som en vit häst, punkt. Kan ju inte påstå att jag är direkt frälst av hästarna nu, men nu ser jag faktiskt fram emot att se dem i spelet.
   En sak som jag noterade (och som en av mina bästa vänner höll med om då hon sprungit över halva Globen för att attackera mig) var att hästarna såg så sjukt olika ut. Vita hingstar (och två bruna, då), men vissa såg ut som maffiga Andalusiers, några som lättare halvblod, någon påminde mest om en arab. Det kanske är en anledning till att jag aldrig riktigt har fastnat för rasen i sig, för att den helt enkelt ser ut som en massa andra raser.
 
   Nämen Lipizzaner är en sjukt fräck hästras, åtminstone Spanska Ridskolans hingstar är ju äckligt snygga. Så nu blir jag faktiskt rätt taggad på att se spelets version av rasen, jag har verkligen inte brytt mig ett dyft förut.
 
 
 
   Jag har en massa tråkiga saker jag måste göra IRL idag, men jag ska försöka återkomma och hitta på något roligt här ändå.
Everybody dance now

 
Vad står på, vad är det som försiggår?

 
   Jesus Christ Superstar Ensemble (med svensk nyöversättning av Ola Salo) - Vad står på
Saker som förberetts innan Södra Jorvik

   Jag är som sagt ingen expert på speldesign. Jag vet faktiskt väldigt lite om ämnet - dock är jag väldigt intresserad av att lära mig mer om det och eftersom jag inte har några andra framtidsplaner är mitt mål just nu att skaffa behörighet så att jag kan söka till en högskola där jag kan utbilda mig inom det.
 
   Men, trots mina mycket limiterade kunskaper har jag ändå ett visst grepp om hur vissa saker ser ut. Och det jag tänker på just nu är det otroligt stora jobb som SSO-teamet har haft framför sig med Södra Jorvik. Som de har framför sig, okej, jag vet inte om de är helt klara. Det är ju så att det är inte bara att klicka på en knapp och "poff" så finns det ett nytt område i spelet - det ligger äckligt mycket jobb bakom det. Visst kanske man kan återanvända vissa designelement från resten av Jorvik, funktioner som redan finns tar ju inte allt för lång tid att lägga till i nya områden, men att bygga helt nytt... Jag listar ett antal saker som jag tycker alla bör tänka på. Liksom bara för att få ett litet grepp om vad SSO-teamet egentligen har gjort med det här nya området.
 
   - Noggrann planering över hur hela området ska se ut
   - Design av miljö, noggrann placering av berg, dal och vattendrag
   - Design på nya träd, nya hus, nya byggnader, nya saker som t ex de gyllene vetefälten
   - Noggrann utplacering av alla dessa nya saker
   - Nya uppdrag som ska ha manus och som ska hänga ihop
   - Nya tävlingar som ska kunna utföras rätt naturligt i det nya området utan att de känns inklämda
   - NPC's som kan hålla i tävlingar och uppdrag
   - Kläder och utrustning till alla nya affärer
   - Smink och frisyrer till skönhetssalonger (dock vet vi ju inte om det blir nya eller gamla grejer, men de behövde ju ändå planeras in)
 
   Det finns väl tiotusen saker till att nämna, men bara att lista grejer är inte riktigt poängen. Det är lite mer att inse vad som görs och att faktiskt uppskatta vad som görs. Jag har sett jättemånga människor som på nätet skrivit "Jag hatar SSO numera, det är så sjukt dåliga uppdateringar", "uppdateringarna är så dåliga så jag vill sluta spela", etc etc. Och jag tycker det är en så jäkla kass attityd. Tror folk seriöst att ingening händer på SSO's kontor? De har ju inte direkt betalt för att rulla tummarna om man säger så...
Att öppet visa upp spelfiler

   Jag tror att de flesta spelarna på SSO, särskilt de som bloggar, har tittat i spelfilerna som installeras på datorn då man laddar ner spelet. Många har använt sig av vildhästbuggen genom att rota i spelfilerna, vissa sitter bara och läser igenom filerna för att hitta ny information.
   Jag har aldrig använt mig av vildhästbuggen, jag har aldrig ändrat något i filerna alls. Jag har tittat på dem, det har jag gjort. Kanske en sådär fem gånger under de snart två år jag spelat SSO. Numera brukar jag kika in där endast för spelmusikens skull - skjuter över spelmusiken i iTunes och har vissa spår på telefonen, i ärlighetens namn.
 
   På ett sätt tycker jag att det känns som ett intrång att titta på spelfilerna. Jag tror verkligen inte att det är meningen att vi ska rota bland dem, och jag tycker inte det känns riktigt rätt att undersöka dem. Förstår ni hur jag menar? SSO vill inte släppa spoilers innan nytt material släpps, och det kan jag respektera. Men jag blir lite obekväm av att både se och höra att andra spelare har hittat saker genom att rota igenom ungefär 14 000 spelfiler - för det är ju inte menat att man ska göra på det viset.
 
   Det är vad jag tycker om saken. Och om man nu ändå tittar igenom filerna tycker jag inte att man behöver skylta med det, för då lär ju ännu fler titta på dem. Jag tycker att det känns respektlöst, helt enkelt.
 
 
   Syftet med det här inlägget? Vet inte. En tankeställare, kanske.
En ljus och fin morgon

 
   I spelet åtminstone, tycker det är lite väl kallt utomhus ^^ Jag är borta hela dagen idag, men det blir några inlägg som dyker upp. Kanske kommer hem innan tolvslaget i natt om jag har tur ^^
On the road again

 
   Jag måste nästan säga att Freya är den snyggaste av mina hästar. Visst älskar jag alla fem, men det är verkligen något majestätiskt över elddrottningen. Så otroligt fin ♥
Ingen chatt idag

   Idag struntade jag helt i att klicka upp chatten, jag rörde den inte ens. Och det var faktiskt grymt skönt! Ska nog se till att ha en "chattfri" dag i veckan framöver, jag blir så stressad av att se den röriga och skrikiga globalchatten ibland x)
 
   Jag kom btw att tänka på en sak medan jag kutade runt och tjänade in pengar - då Södra Jorvik öppnar kommer vi kunna tjäna ännu mer dagliga slantar, yaay! Nu tar det ju inte väldigt lång tid att nå max JS, men ändå; det kostar ju att föda sina hästar också ^^
Dags att sätta igång

   Jag har varit hemma sedan strax efter ett, men har gjort lite annat samt sprungit ut igen för att köpa godis (nitton år gammal, får godispengar av mamma och jag är sju år igen). Nu är jag dock hemma och ska köra igång med att samla JS för dagen - igår köpte jag ett par efterlängtade jeans så jag är nere på den otroliga summan av 79 JS ^^' Det måste åtgärdas! Dock är det rätt irriterande att man inte kan samla på sig mer än 10 000, man är ju pank på ett enda inköp... Snälla SSO, fixa?
 
   Nämen spel var det.
Jag älskar den här ridbanan

 
   Hoppas verkligen att det kommer någon slags tävling hit snart, förhoppningsvis någon slags dressyr? :)
Pengaplaner

   Jag har ju nu sagt att jag inte ska ha fler hästar på ett tag. Jag har bestämt att oavsett vad som händer så ska jag inte köpa en häst innan höstlovet, och efter det... sen får jag nog lägga om min plan. Kanske jag känner att jag har tid för en häst om det kommer en strax efter, kanske jag väntar till jullovet. Antagligen får jag vänta till jullovet, för jag sträcklevlar alltid tills jag är färdig, och jag orkar inte spela särskilt länge efter skolan.
 
   Detta är alldeles utmärkt för min plånbok. Jag handlar ytterst sällan för SC, och just nu har jag 5800. Jag vågar inte riktigt spendera innan jag har fått hem alla hästar jag vill ha, så jag är sjukt snål. Men jag har bestämt att jag får shoppa så länge jag inte går under 6000, så om tre veckor kanske jag köper något.
 
   Just nu är jag stenhård med mina JS också, jag tjänar in minst 1100 varje dag. Varannan dag måste jag lägga ut 500 på mat till hästarna, eftersom jag alltid köper höbalar. Om SSO höjer maxgränsen för JS blir jag väldigt glad, kan jag ju nämna! Just nu är det två saker som jag verkligen har i sikte, det allra första jag ska köpa är ett par jeans. Typ alla har dem men jag har missat dem av någon anledning x)
 
   Så just nu - hård pengaplan, så kanske jag har några slantar att lägga på shopping då Södra Jorvik öppnar :)
Kort varning - rätt viktigt

   Jag kommer säga det här igen, antagligen flera gånger, så oroa er inte över att glömma bort det här.
 
 
   Då Södra Jorvik väl släpps kommer jag inte lägga upp min Spoiler-skylt här. Jag tror inte att många kommer orka spoilervarna ändå, men min blogg kommer vara fullsmockad av spoilers. Därför varnar jag redan nu (och jag påminner senare samt säger till ytterligare en gång innan jag börjar skriva) för att ni får passa er om ni inte vill ha spoilers. Nu tror jag ändå att de flesta kommer läsa bloggar ändå, oavsett om de vill ha spoilers eller inte, men då är det iaf på ert eget ansvar ;)
 
   Jag tror nu att Södra Jorvik ligger max en månad bort, och mitt stora hopp är ju att vi får komma dit innan snön faller i spelet. För, faktiskt, så bör ju även Södra Jorvik täckas av snö - annars blir det lite väl orealistiskt, om bara Silverglade är snötäckt.
Norra länken

   Nära Silverglades observatorium har ett byggarbete pågått i snart två år. Norra länken, norra länkens dal, vi vet vad det heter - men vad är det?
   I något enstaka uppdrag har det nog sagts att tunneln som konstrueras ska sammanbinda Silverglade till Norra Jorvik. Och Norra Jorvik skulle jag inte klaga över, särskilt inte om det innehöll element som mitt älskade Pine Hill, från SSL2 samt Vinterryttaren.
   Men jag har länge funderat på om det faktiskt kommer hända något där. Är det tanken att ytterligare ett område ska öppna där, eller har byggarbetarna liksom bara hamnat där av en slump? Typ som byggställningarna i Moorland, som bara hamnade där en dag och som nu stått där i många månader.
 
   Vad tror ni?
Skrittur i bergen

 
   Gårdagens nyheter var fantastiska, det var de verkligen. Nu är bara den stora frågan när. Jag är väldigt glad och tacksam för de fyra fina bilder som visades, men just nu längtar jag verkligen efter att ta med mig två hingstar och tre ston för att flytta till Jorvikstallet.
 
   Btw har jag stora problem med Star Academy. Jag tror att mitt problem ligger i att min dator har Windows 7, det är iaf den enda logiska förklaring jag kan komma fram till. Som tur är så har jag faktiskt en av mina gamla datorer kvar här hemma, och den har Windows XP, så jag ska starta upp den någon gång snart för att testa med den. Dock är det en massa trassel med ljudet på den, hela ljudfunktionen försvann efter ett väldigt konstigt virus, så... Aja, jag ska försöka lösa saken.
Ingående analys av gårdagens bilder

   Ja, hade ni förväntat er något annat av mig? Jag letar ju mönster överallt, så nu har jag allt något att bita i ^^
 
   Vi börjar med byn/byarna. Jag antar att det här är samma by, men GME ville inte svara då jag frågade för att vara säker, så att hon inte skulle spoila något alls :)
   Det här torget är otroligt vackert! Nu tycker jag ju inte om posteffekterna så jag tror det är ännu vackrare in-game. Staden påminner mig lite om något medeltida, mot tidig renässans. Den gotiska stilen hade inte sitt uppsving förrän långt senare, och jag tror att den här stilen ska vara innan renässansen. (Som sagt, läste kulturlinje på gymnasiet, skadad för livet) Dessutom, ser ni tornet där till höger? Tänker mig typ ringmuren runt Visby... Medeltida borg, alltså. Och vad är det för figur som står där borta bakom trädet? Och som går där borta?
   Bänkarna är jättefina, och de nya lyktorna är fantastiskt vackra. Ni ser berget uppe till vänster? Jag tror att det är en del av Grådaggsbergen eller Djävulsklyftan.
 
   Jag gissar att det här är en gata i byn ovan. Tvättlinorna bidrar ännu mer till min medeltidskänsla, jag tänker mig ett nära samhälle där alla känner alla och det inte finns annan plats att hänga tvätt än ovanför gatan. Förhoppningsvis slipper man åtminstone soptömningen på gatorna x)
   Vi har en ny skönhetssalong. Men butiken till höger, titta på symbolen. Ett hästhuvud. Den symbolen har vi aldrig sett förut. Tjejen som driver affären ser ut som de som driver dekorationsshoparna, så jag undrar om det endast kommer säljas huvuddekorationer till hästen där. Kanske luvor, om man har tur? (haha, hoppas kan man ju alltid). Längre nedför gatan står en annan mysko figur - kan det vara en veterinär? En klubbförmedlare? Eller något annat.
   Kära vänner, se ut under muren. Vad som skymtar där bortom. De där gula murarna känner jag igen, och jag har saknat dem så länge. Jorvikstallet finns där, och därmed är byn på bilden ovan med största sannolikhet Jorvikstallets byggd. Jag ser verkligen fram emot att flytta in mina hästar i Jorvikstallet och kalla denna vackra by för mitt hem. Finns liksom inget annat alternativ just nu - ända sedan min första dag på SSO har jag väntat på Jorvikstallet, och det finns inte på kartan att inte få flytta dit igen.
 
   Denna bild ser man inte så mycket på, mer än att vi får en tät skog. Precis vad jag hoppats på! Flugsvamparna bidrar till känslan av att det här är en riktig trollskog, och jag kan verkligen inte vänta på att rida och undersöka skogen. Jag vet inte om det är stenbumlingar man ser bakom berget?
   Den här skogen känns ännu mer mystisk än Hollow Woods, och jag hoppas att det händer spännande saker här - känns som att stället har potential.
 
   Återigen en underbar medeltidskänsla. En blå transport, me like very much. Tänk att rida över det här fältet! Nu är frågan, vad är det här för ställe? Bedrövade Dews farm? Västerrosgård? Något man helt glömt bort? Ett namn vi aldrig har sett? Det ser ut som att det finns en silo där borta bakom träden, och jag gissar att det finns minst en butik där borta.
 
   Ja, vad tycker ni? Något att tillägga, något att ändra?
YES!

   Inte nog med andra goda nyheter idag, är populär med både Fiskeklubben och Åskviggen! YES! Haha, just idag behövde jag verkligen det här, hade en så sjukt dålig dag i skolan ^^
 
   EDIT: I morgon bitti kommer ett inlägg där jag analyserar bilderna från idag. Upptäckte en sak som fick mig att dö lite till av lycka. Mer info kommer tidigt i morgon.
Kära SSO...

   ...försöker ni seriöst orsaka en hjärtattack? Vänliga hälsningar Esme Silverforce
 
   JAAAA, det blir blåa transporter precis så som jag hoppats på ♥
 
   I morgon kommer en sjukt ingående analys på de nu fyra teaserbilderna, så ni vet :)
Okej, andas

   Jag fick hem Star Academy samma dag som jag fick teaserbilder från Södra Jorvik, yaay ♥
 
   Nejmen jag tänkte på den nya funktionen med Stallhjälp. Den verkar ju fantastistk bra, nu har jag kikat lite närmare på den. Det är ju lite synd att man få betala SC, men det är helt klart värt det och det var absolut ett rimligt pris! Och nice att anslagstavlan i stallet äntligen kom till användning x)
 
   Dock förstår jag inte riktigt det där med "sortera hästarna i spiltor", är det liksom gratis? Dessutom kan jag hålla reda på mina hästar själv, så just det behövde jag inte, men aja ^^
 
   Jag kikade på de nya kläderna också. Hjälmarna, asså jag är ganska bergsäker på att det är Lisas hjälm från SSL som är omfärgad? Tyvärr tycker jag att de ser lite "för stora" ut, eftersom hakbandet hänger så mycket, men någon gång ska jag nog köpa den vita hjälmen, den skulle nog vara sjukt snygg som terränghjälm :)
 
   Vad tycker ni om dagens uppdatering då? Själv är jag väldigt nöjd :)
JAG AVLIDER

   GM Elise skrev till mig i chatten och sa åt mig att kolla facebook och JAG DÖR JAG VET INTE VART JAG SKA TA VÄGEN OMFGDSHJKFSHGD
 
 
 
   That's it, så fort som Södra Jorvik öppnar överger jag Moorland, DET ÄR SÅ JÄVLA FINT SÅ DET FINNS INTE
Jag tackar och bockar och är väldigt lycklig

   Stort tack till både Maria Mountaindaughter och Genevieve Nightbard - Bergdotter för stor generositet och Gen för att ha skickat vidare den efterlängtade leveransen över en väldig massa mil. Tack så sjukt mycket, båda två!
 
 
   Tror att ni kan gissa vad jag ska göra idag, hehe ^^
Nähepp

Det blev alltså inget info idag heller, synd :( däremot är stallhjälpen en fantastiskt bra ide, hoppas bara inte att
det kostar hur mycket SC som helst... Att de nya kläderna finns i The Fashion Barn bådar tyvärr inte gott, det innebär väl att de är svindyra, men aja. Stallhjälpen var välbehövt, en bra funktion!
Ljusa stränder

 
Ydris och narren och ett halvt övergivet tält

   Ydris. Ack, Ydris. (Alas, the poor Yorick... Oh right, fel manus)
 
   Vi vet inte mycket om denne herre. På det nya Polluxforumet krävde vissa ett homoförhållande mellan honom och Mario. (Ett homoförhållande vore visserligen nice, langa in Prideflaggan bara!) Jag kan inte påstå att jag vet så mycket mer om Mario än om Ydris, så hur de båda skulle gå ihop vågar jag inte uttala mig om.
   Den. Där. Karnevalen. Cirkusen. Tivolimockajängen eller vad tusan man nu ska kalla det. Jag vill veta vad det handlar om! Vad gör Ydris där uppe? Är narren verkligen ännu mer korkad än Rob?
   Om man inte gör uppdragen med cirkusbygget så kan man inte fortsätta med spelets huvudstory, alltså bör väl cirkusen vara en del av huvudstoryn. Det tycker jag är jätteintressant. Det sitter ju ett gäng skumma typer inne i cirkusen, och jag är så sjukt nyfiken på vad de gör där. De påminner mig lite om spejarmäster - eller ett gäng dementorer som tröttnat på att samla själar. Är de druider? Är de onda druider? Ojoj, det kunde sig bli häftigt...
   Ydris vill ju öppna sin cirkus, men jag vet inte hur han vill göra. Vill han ha rollen som en cirkuskonduktör och styra allt från tältets mitt, eller har han något annat planerat? Vad har han tänkt sig som show? Vad är egentligen narrens roll?
   Arkivbild
 
   Redan då cirkusen öppnades med de uppdrag som då kom, så sa jag att den har potential. Och det har den, för den är så fantastiskt mystisk och det är en sjukt vacker miljö. Nu hoppas jag verkligen att det faktiskt händer något med den, så att den inte bara står och ugglar - och helst vill man ju att Ydris och Narren ska hitta på nya upptåg, så att man får väva in dem i storyn igen.
Åh fy

   Jag har börjat använd Evernote på min älskade iPad Paddy, och nu har jag fotat och lagt in alla anteckningar jag skrev under gymnasiet för att ha med mig överallt... känner mig som en idiot i klassrummet numera och jag är ändå en av dem i klassen med högst utbildning, så nu fasen har jag med mig kunskapen i fickan om den inte alltid vill fastna i huvudet... (Om ni btw funderar på att börja använda Evernote, gör det, fantastiskt bra program! Nu har jag allt välsorterat i min iPad och behöver inte ha med mig ett enda skrivhäfte till skolan ^^)
 
   Men, nu är jag färdig med det, så nu blir det SSO! Löste mitt problem med att jag är för trött på eftermiddarna genom att lägga mig i soffan och sova en stund på lunchen (ja, vi har soffor i min skola - bästa någonsin), så nu ska jag sätta mig med en stor kopp te och försöka bli färdig med dagens sprickor och fiske :)
 
   Nu då jag inte har en häst att levla längre (vilket är dödligt skönt, oavsett vilket så kommer jag inte köpa en till häst innan höstlovet) så får jag ju inte in lika mycket JS som förut, nu behöver jag ju inte tvinga mig själv att göra alla lopp som jag egentligen inte vill göra. Så jag har en deal med mig själv, att varje gång som jag loggar in på SSO och faktiskt orkar mer än att bara mata hästarna så måste jag tjäna in MINST 1100 JS, vilket jag tycker känns som en ganska bra gräns :) Då kan jag köpa nya höbalar varannan dag och ändå gå plus med 600 JS den dagen ^^
En rädsla

   Jag har funderat runt uppdragen som vi har fått på sistone, i samband med att jag tror att Södra Jorvik öppnar snart. Då i synnerhet sprickorna.
 
  Ni vet då vi gjorde uppdragen med Solens Cirkel? De slutade då vi blev populära. Om man nu blir populär med Åskviggens Cirkel fortsätter uppdragen - och det gör mig sjukt nervös. Innebär det att man måste vara beundrad med dem för att kunna ta sig vidare med druidgrejerna - för vad lär vara nästa sak som händer inom druidcirklarna? Jo, vi lär behöva söka upp Lisa och Anne. Och jag börjar nu bli rädd för att vi måste vara beundrade med Åskviggen för att kunna ta oss ner i Södra Jorvik, där jag tror att spelets story kommer ta en ännu mörkare vändning med en förklaring till varför de två Ödesryttarna varit försvunna.
   Är min nervositet befogad? Ja, det tycker jag nog. Nu har det ju ryktats om att Södra Jorvik släpps på SSO's tvåårsdag, men OM det stämmer tror jag att vi kommer få vårt efterlängtade releasedatum i morgon, att vi får se ett par bilder och får ett bekräftat datum.
   Jag ligger efter ett par dagar med sprickorna, eftersom jag har haft ett par dagar då jag inte ens har hunnit logga in på sistone, och därför blir jag ännu mer nervös över det här. Jag hoppas verkligen att det här är en teori som inte stämmer, för den dagen Södra Jorvik öppnar vill jag in där så fort som det bara går. Hur många år har jag inte väntat på den här dagen liksom?

   Nu kan jag ju inte göra mer än att invänta vad som händer... Men jag hoppas verkligen att det inte blir så, är ju beundrad överallt med undantag för de båda Cirklarna samt fisket...
 
I Am Longing For Real Wilderness

 
   Melody Club - The Hunter ♥
Lugnt

   Writers block, så kan man väl beskriva läget just nu. Som jag sagt innan, det tar väldigt mycket på mig att orka igenom skoldagarna med mycket människor runt om mig, och jag är så otroligt trött då jag kommer hem. Har inte riktigt lust att skriva idag heller.
   Förhoppningsvis är jag lite mer vaken i morgon, men för idag så får den rosa dagboken vila. Kika gärna igenom inläggen från helgen och lämna kommentarer efter er om ni har något att dela med er av, det läser jag med glädje :)
 
 
Tio saker jag verkligen önskar till SSO

   Jag har ju en lång önskelista som finns att se i menyn till vänster, men de här tio sakerna ligger just nu allra högst på min önskelista - eller det är iaf saker som jag vill se snart i spelet.
 • Södra Jorvik - Uppenbara anledningar. Vem vill inte dit just nu liksom? Det har varit snack om att det släpps till SSO's tvåårsdag i oktober, vilket då ska vara den tredje oktober om jag inte missminner mig, men vi får se om det stämmer. Jag har inte den blekaste, men jag hoppas att det släpps innan snön kommer.
 • Sadelgjordar - Uppenbara anledningar även här. Seriöst, bara en liten tunn rem som den i Star Stable-spelen räcker, bara man ser att något håller kvar sadeln.
 • Nya unika hästraser - Andalusier, Arab, och mina egna önskemål gällande Shire, Tinker och Fjording. Hästar med lite unika utseenden som sticker ut från mängden.
 • Kunna dölja andra spelare - Att med en knapptryckning dölja andra spelare; att se dem i chatten, visst, men så att man kan göra uppdrag utan att femtio andra kottar kutar runt och gör samma sak.
 • Den nya funktionen som kommer till hemstallen - typ alla bloggar verkar ha skrivit om den. Jag såg den först på Tumblr själv faktiskt. Det verkar som att det blir en funktion som innebär att man kan köpa skötsel till sina hästar, vilket är jättepraktiskt om man reser bort.
 • Kunna stänga av klubbinbjudningar - Jag har ingen nytta av det själv, men för de som är klubblösa och vill vara klubblösa borde man kunna blockera klubbinbjudningar för att få en bättre spelupplevelse.
 • Uppdaterad censur - Censuren är sönderspunkad, (nu kan jag visserligen skriva "jösses", efter mycket om och men) den behöver allt ses över...
 • Aktiva moderatorer - Som jag sa häromdagen tror jag att något sånt här är på gång, man vet ju aldrig, men jag hoppas att det kommer snart.
 • Bättre löner på dagliga uppdrag - Jag pallar inte göra de nya dagliga som kommit till spelet, det är alldeles för dåligt betalt. Så ovärt att göra jobbiga uppdrag och inte få mer än 15 JS för dem... Lönerna borde absolut höjas.
 • Uppdaterat hemstall - Fler boxar åt folket! Och då man ändå är igång, ökad hästgräns please? Jag vill ha så många fina hästar ♥
 
   Är det något av det här som ni tycker är bra, eller något annat som ni väldigt gärna vill ha?
Barbackatur

 
Ridbanor och råttor och hål och nånting

 
   Drog väldigt snabbt igenom Vårryttaren tidigare idag (skulle vilja ha frisyren ovan i SSO, den är rätt snygg) och då jag väl hamnade hos Linda i Beauvista skulle jag gräva igen hål i ridbanan som några råttor grävt upp.
   Har sagt det här någon gång förut, men jag tycker det kunde vara kul att som dagliga uppdrag få gräva igen hål på alla olika ridbanor vi har i SSO, bara för att ha något mer att göra. Fast de dagliga uppdrag vi fått på stistone erbjuder ju så sjukt dåligt med JS så man pallar inte göra dem alls, hoppas på att det åtgärdas om något först...
Häst och ryttare

   Då jag började spela SSO gick det inte att levla hästen så att den hade högre nivå än dess ryttare. Sen helt plöstligt försvann den funktionen, det tycker jag var lite trist. Känns ju rätt logiskt att ryttaren ska vara i en hög nivå för att kunna kontrollera en häst i en hög nivå, right?
   Nu kommer vi väl alla som spelat ett tag komma upp i lvl 15 relativt snart då det kommer nya uppdrag, så jag hoppas lite på att hästen inte kan levlas mer än till lvl 15 på ett tag. Känns som att hela den här funktionen har blivit så tilltrasslad, fattar inte varför den skulle ändras, men jaja...
 
   Då jag ändå snackar om levling, vad hände egentligen med att kunna rida lopp med olika hästar varje dag? Det utlovades ju innan hästfunktionen släpptes, och jag tycker det är sjukt synd att det inte uppfylldes. Har skrivit om det typ fem gånger dessutom men om jag inte upprepade mig skulle jag ju typ inte ha något att skriva om till sist...
 
 
   Äh, aja. Nu har jag fått ur mig lite tankar iaf ^^
En dimmig himmelsdröm

   Jaja, luddigt var det iaf, men så mycket till Jesus Christ Superstar (om ni faktiskt fattade den referensen, cred till er!) var det väl inte.
 
 
   Nejmen jag hade en SSO-dröm i natt. Den var jätteluddig då jag vaknade och nu minns jag ju ännu mindre, men jag ska försöka förklara på ett ungefär.
   Det var en sån där dröm då man har en mörk känsla över sig, liksom något tungt. Det var kaos inne på servern för en liten del av Södra Jorvik hade öppnats en lördagkväll (ie igår typ) med bara en kort notis på SSO's hemsida om saken innan man kunde teleportera sig till en mörk hamnstad, man gick på rätt tunna bryggor och mörka skepp i olika storlekar låg förankrade en bit ut i vattnet. Det var liksom "inte riktigt färdigt" utan man skulle förvänta sig att saker skulle förändras framöver. De här oöppnade små "stugorna" på bryggan i Fort Pintas hamn hade blivit nästan inbyggda i ett högt berg, så man såg bara framsidan av dem, och om man klickade på dem dök det upp ett fönster likt de då man ska handla - bara det att det var fem olika fönster som var fullproppade av grejer som inte riktigt gick att titta på.
   Så jag red runt i den där mörka hamnstaden, som mest liknade en slags post-apocalyptisk version av Västkobben, och kom liksom ingenstans. Red någon odefinierbar häst, och jag vet att jag hade dåligt samvete över att jag inte red Ash.
 
   Det var en rätt obehaglig känsla över den drömmen, men jag minns bara obehagliga drömmar, tyvärr. Nu tror jag ju dock inte att Södra Jorvik kommer vara ett mörkt, tomt ställe, men jag är så sjukt jäkla taggad att det tillochmed märks i mina drömmar, och det händer inte ofta kan jag be att få tala om.
   Jag tror faktiskt att vi verkligen närmar oss. Ni vet vedklasarna som typ alla har skrivit om sedan i onsdags? Jag tror verkligen att de är till bron, för jag ser ingen annan logisk förklaring. Eller jag venne, kanske det blir något konstigt vinteruppdrag då man ska hämta ved till typ vartenda invånare i Jorvik, men det känns lite random.
   Mitt stora hopp just nu är att vi får en teaserbild, allra minst. Om vi bara får se en skymt av vad vi ska förvänta oss, en flygbild över Grådaggsbergen, en bild från Jorviksstallet, en aning om vad som händer på Bedrövade Dews farm, Västerrosgård, Fort Maria, Sjöhästklippan, Eponasjön - jag längtar så otroligt mycket.
 
   Har ni någon gång haft en dröm om SSO?
Unika hästar

   För att spinna vidare på det inlägg jag skrev igår om drömhästar, samt för att ta upp en grej jag haft i åtanke seda SSL's tid, så vill jag nu ta upp det här med hästarnas symmetri.
 
   Har ni tänkt på att spelets skäckar ser exakt likadana ut oavsett om man ser dem från höger eller från vänster? Deras tecken är perfekt symmetriska. Det är en sak som jag stör mig på, för så är det ju inte i verkligheten. Men detta är väldigt enkelt förklarat genom att titta på en mall från Starshine Legacy.
   Här är Concorde. Nu hittade jag inte hans originalmall i datorn så jag tog den Concorde som jag har målat om och nu använder i det första Starshinespelet. (Ja, ni får använda den om ni vill!)
   Det är såhär texturen ser ut. Det här är sedan kopplat till Concordes modell, så även fast det här kanske ser lite konstigt ut så blir det en perfekt häst i spelet. Ni ser att på samma mall samlas Concordes päls, ögon, öron (både fram- och baksida) samt hovar och hästskor.
   Nu vet jag inte hur det ser ut i SSO, eftersom jag inte har öppnat spelfilerna (ehm, jag har faktiskt försökt, men jag har inte rätt program i datorn), men jag gissar att det ser ungefär likadant ut. Den här mallen blir ju spegelvänd i spelet så att den täcker båda halvorna av Concorde.
   Vad är då det negativa med det här? Jo, hästen blir symmetrisk. Och visst kan det vara snyggt, men om jag vill att min häst ska ha en vit strumpa på höger framben så går inte det att fixa. Om jag målar en strumpa på frambenet här ovan, så blir båda frambenen vita i spelet. Det grå området ni ser under hästskon, det är Concordes hov. Den enda hoven syns i spelet på alla fyra fötter, så om jag ändrar på den enda hoven kommer det synas på alla fyra ben.
 
   Jag hoppas att det någon gång i spelet kommer åtminstone någon häst som inte ser ut på det här sättet, för jag vill ju se det unika. Jag hade fruktat det här lite inför Painthästarna, och det blev såsom jag trott. Nu är ju Painthästarna visserligen grymt snygga ändå, men jag kan inte låta bli att tänka på det här.
   Så, om det nu någon gång kommer en häst som inte är helt symmetrisk skulle jag bli väldigt glad :)
Varför Esme är Esme

   Detta inlägg är önskat av Lova Starstar.

   Vilka val har jag gjort som gjort min karaktär till den hon är? Till den jag är? För i slutändan är hon ju ändå en avspegling av mig, för jag framställer ju henne så som jag vill vara i spelet.
   Det kunde ju ha hänt att hon haft ett annat namn till att börja med. Esmeralda var inte ett helt självklart namn, jag bläddrade igenom namnlistan många gånger innan jag kände att det var ett namn jag kunde bära, som en liten hyllning till ponnyn som lärde mig rida. Silverforce å andra sidan, det kände jag direkt att det var något för mig. Att Esmes namn i slutändan skulle betyda "lysande silverkraft" var egentligen en lycklig slump alltså. Jag tycker det är en underbar slump, eftersom det passar bra in i spelets story.
   Esme har sett likadan ut sedan spelets start. Självklart har hennes klädstil ändrats lite, från de osäkra dagarna från newbietiden fram till idag med en stor garderob av olika jackor och (mestadels) mörka byxor. Däremot har hon alltid haft långt brunt hår och ett osminkat ansikte som låter de gröna ögonen stråla.
   En av mina tidigaste bilder, från tiden då jag fortfarande hade posteffekterna påslagna.
 
   Är hon lik mig? Näe. Inte riktigt. Utseendemässigt har ni nog bara de gröna ögonen gemensamt, gällande kläderna har jag verkligen inte självförtroendet att klä mig som jag vill. Esmes stil speglar nog mer den jag vill vara om jag bara hade vågat.
   Men jag tror ändå att jag inte riktigt hade kunnat framställa mig själv på ett annat sätt i spelet. Det är ändå jag, hela tiden.
 
   Jag älskar min spelkaraktär. Jag älskar mitt namn och mitt utseende och skulle aldrig någonsin kunna tänka mig att byta bort det.
   En lite nyare bild med lite bätre färgkontraster
 
 
   Det här inlägget kanske inte riktigt blev så som det var önskat, men jag kände att det här var så jag kunde tolka det ^^'
På äventyr i bergen

 
Drömhästar

   Jag har ett par gånger fått frågan "hur ser din drömhäst ut", och varje gång känner jag mig nästan tvingad att svara "en häst med bred bläs/lykta och höga vita strumpor". För IRL är det verkligen det absolut snyggaste jag vet, det är så sjukt charmigt. Därmed måste jag ju också visa en av mina drömhästar:
   Bild från Höökskatalogen, ett par år tillbaka i tiden.
   Det här är Aristo, ett halvblod född 2002. Dels tycker jag att han är så äckligt snygg så det finns inte, dels har jag ridit på honom en gång och han var så otroligt fin att rida att jag satt med världens största leende på hans runda rygg barbacka i ösregn. Bläs och fyra strumpor, färgen är i mina ögon helt fantastisk. Han glänser inte riktigt lika mycket IRL, han är egentligen lite mörkare, men det här var den bästa bilden jag kunde hitta på datorn.
 
   Fast då jag ska fylla mitt stall i SSO blir det lite trist att ha hästar med exakt samam tecken. Ash - grå. Poppy - tigererad. Iddy - bläs och strumpor. Freya - bläs och strumpor. Gigi - bläs och strumpor. Hm, börjar ana ett mönster...? Det var faktiskt inget jag ens reflekterade över innan jag köpte Gigi, men det är väl inte så konstigt - den sortens hästar tilltalar mig.
   Men om man nu tänker lite, ska jag försöka komma bort från bläs och strumpor? Ja, det vore väl trevligt. Lite variation skadar väl aldrig. Och vad är jag ute efter?
 
 
   Dels är jag dödligt nyfiken på araberna. Arabiska fullblod ligger mig varmt om hjärtat och jag skulle gärna ha ett i mitt stall. Jag har funderat över vilka färger de kommer ha, men det är svårt att säga. Om det blir tre stycken araber (de flesta saker kommer ju i tretal) så har jag funderat lite över vilka färger de kan komma att ha. Jag tänker mig att en vit arab är nästan ett måste, annars lär ju folk få totalspunk. Men i övrigt... en fux och en svart? Äh, jag venne, men jag är verkligen sugen på en arab i stallet.
 
   Vi bortser från det vi vet ska komma (oavsett om araberna bara var ett rykte eller inte - alla vill se dem i spelet och SSO-teamet har inte mycket val om de vill hålla spelarna nöjda) och jag förflyttar mig till det jag vill ska komma. Det jag har i åtanke då är tre olika arbetshästar - Shire, Tinker och Fjordhäst.
   Jaja, fjordingen är väl inte direkt en arbetshäst längre, de har ju verkligen avlats till förädling under de senaste åren. Som ett exempel på fjordingen som fin ridhäst kan man ju nämna Roxelina, Victoria Avellan Ryds ponny. Det jag vill komma fram till här är att fjordingen är en otroligt häftig typ av häst, som tyvärr otroligt sällan ses i hästspel. Tror faktiskt aldrig att jag stött på en fjording i ett modernt hästspel med 3D-grafik, nu då jag tänker efter.
   Fjordingar är ju faktiskt mycket mindre än man ofta tror, senast nu i somras mötte jag en fjording som var en liten c-ponny. Ett otroligt gulligt litet sto, hon fick mig åter att vakna för rasen som jag nästan glömt. Mer fjordingar åt folket! Nejmen jag tänkte typ att en fjording i SSO kanske inte är riktigt lika stor som våra vanliga hästar, men ändå lite större än ponnyerna? Jag hoppas verkligen att vi får fjordingar, för jag tror att många skulle bli väldigt glada över det och dessutom är det en otroligt härlig hästras som är grymt underskattad.
   Tinkerhästar, jag vet att jag inte är ensam om det önskemålet. Dock tror jag att de kan vara svåra att få till i spelet. De är överlag kraftigare än Friserhästarna och har mer hovskägg. Och hovskägg är antagligen sjukt svårt att lyckas med så att det ser vettigt ut i spelet. Men förutom mitt klassiska "bläs/lykta+höga strumpor" så är jag sjukt förtjust i skäckar, eftersom de är så unika i sina teckningar, så jag hoppas att Tinkerhästar en dag får dansa in i spelet.
   Shirehästar - här kombinerar jag "bläs+höga strumpor" med favorit nummer två, nämligen stora och kraftiga hästar. Tycker de är så sjukt vackra, så jag vill väldigt gärnaha sådana i spelet. Återigen, såsom jag sa ovan, så är de säkert ett pain-in-the-ass att animera alls, men aja. Det är vad jag gärna vill ha.
 
   Om vi avviker från ras-spåret och går in mer på färger. De båda achal-tekeerna vid Vingården tycker jag är fantastiskt fina och om vi får obegränsat stallutrymme skulle jag köpa båda utan att blinka. Borkfärgade hästar är något jag är svag för (finns en mörk bork på min arbetsplats och jag är dökär, så snygg häst! (behöver jag nämna att han dessutom har bläs samt ett par vita fötter?)) och jag gillar den metalliska glansen som achal-teken har... fast jag hoppas på att det kommer fler borkar med lite olika variationer i färgen.
   En skimmelskäck skulle jag inte banga på! Det är en jättecool färg som inte är så väldigt vanlig, desutom är det ju rätt synd att de flesta hästar med den färgen är avblekbara = den snygga grå färgen blir vitare med åren.
   Ni vet den silversvarta ponnyn som kom i onsdags? Ååh, jag älskar verkligen den färgen. Jag skulle dock gärna se den även på en stor häst, tror det kan vara fantastiskt snyggt.
 
 
   Jag vet inte riktigt vart jag ville komma med det här, men det är väl såhär det brukar bli då jag sätter mig för att skriva på kvällen.
   Berätta gärna om vad ni vill se för hästar i spelet :)
Bråk

   Detta inlägg är önskat av Athena Moonbell.

   Tyvärr är det ju rätt vanligt med bråk i SSO. Både i globalchatten och i klubbar kan bråk blossa upp snabbt som bara den, och ofta är det på grund av ett väldigt enkelt missförstånd. Ännu mer vanligt är tyvärr att någon beter sig väldigt respektlöst mot sina medspelare.
   Jag tycker att om man inte är mogen nog att behandla andra med lite respekt så har man ingenting att göra i chatten. Jag ser också lite äldre medlemmar som är sjukt dryga och ska rätta andra spelare oavsett vad de säger, det tycker jag är jättesynd. Man kanske har fel ibland, men då behöver det inte alltid hänga någon över ens axel bara för att säga "du har fel och jag har rätt". Jag tror att för mycket sånt kan bidra till en sämre stämning, som sedermera kan lägga grund för ett bråk. Ja, man kan väl säga till om någon råkar ha fel om något man skriver, men att peka ut fel efter fel efter fel, då är man tillsist bara en dryg fan som ska jäklas.
 
   Ni som har varit med mig länge här kanske är trötta på hur ofta jag drar upp chatten i bloggen. Men det finns faktiskt en anledning till att jag väljer att skriva om den. Jag skriver inte om chatten för nöjes skull - jag skriver för att något måste göras. Vi kan inte tillåta att barn säger åt andra barn att de borde ta livet av sig. SSO ska vara en trygg miljö, och sånt är verkligen inte acceptabelt. Sånt är ALDRIG acceptabelt.
   Jag har ett alldeles utmärkt exempel. En flicka säger åt en annan att hon borde hoppa från en bro, för hon är inte värd att leva. Flickan som säger så har ett gäng kompisar inloggade, och då folk säger "du det där var verkligen inte okej" så kommer kompisgänget och säger "SLUTA HACKA PÅ HENNE, HON ÄR JÄTTESNÄLL". Flickan som nyss sagt åt en annan att ta livet av sig är "jättesnäll". Flickan blir anmäld - och avstängd från spelet i fem dagar. Ja, fem dagar. Då kan jag säga att det inte var första gången jag sett samma flicka missköta sig.
   Nu rullar jag lite ifrån huvudämnet, men nu vill jag nämna att jag tycker SSO är alldeles för snälla med avstängningar. Om jag hade haft ett barn som spelade SSO och såg den där händelsen hade jag absolut velat se till att mitt barn inte råkade ut för den där flickan. Jag känner sådär spontant att om fler föräldrar såg vad som pågår i SSO tror jag inte att de skulle vilja att deras barn spelade spelet. För i ärlighetens namn, oavsett hur mycket jag älskar spelet och uppskattar dess skapare, så erbjuder spelet i dagsläget inte alltid en trygg miljö för barn. Och det är tyvärr på grund av andra barn, för barn kan vara otroligt elaka.
 
   Jag har sett snack på internet om att SSO jobbar med något moderatorsystem. Tror att det var någon engelskspråkig spelare som skrev det på Facebook, vet inte om det fanns någon officiell källa på det. Vissa kämpar med namnlistor för att SSO ska sätta in moderatorer i spelet. Dessa namnlistor är dock relativt oorganiserade, så i princip ingen känner egentligen till dem.
   Om man nu använder logiskt tänkande och har i åtanke vad som hänt i spelet sedan dess start kan man ju anta att SSO faktiskt försöker lösa det här med övervakad chatt. Ett problem om de ska ha någon på kontoret som gör det, det är ju att många bråk sker på kvällstid, då kontoret är stängt för dagen. 
   Personligen är jag inte orolig för OM det kommer någon slags chattövervakning, utan NÄR. För jag tror verkligen att det kommer. Sen tycker jag det är jättebra att vem som helst faktiskt kan mejla in och anmäla folk, för de som inte kan bete sig i spelchatten bör inte hålla till i spelchatten.
 
 
 
   Eftersom det var just "bråk" som var rubriken - många bråk bygger på missförstånd. Tänk efter en extra gång vad den andra personen kan ha menat, fråga om du är osäker, respektera att alla kan ha olika åsikter. Svårare än så är det liksom inte :P
Galopp är tretakt och tretakt är vals

 
   Har pratat lite om saker jag glömt bort på sistone, och en sån sak är ridhuset. Jag underskattar det verkligen, och det är synd. Älskar att ha ridhuset och hoppas verkligen att det kommer ett till i Södra Jorvik!
 
En gorillas guide för att lyckas på SSO

   Jag älskar gorilla-förklaringar. Det är såna förklaringar som är så bokstavliga att inte ens en mindre begåvad gorilla bör kunna misslyckas. Eller okej, en mindre begåvad gorilla klarar sig antagligen mycket bättre än de normalbegåvade människor som helt enkelt inte bryr sig om att läsa spelets beskrivningar, men jag kan alltid pröva. Har tänkt göra det här ett tag, mest för att jag tycker det är lite kul. Och notera att jag ibland är lite ironisk. Bara för att det alltid är lite roligare.

       Välkommen till SSO!
Du har nyss upptäckt världens största hästonlinespel. Genom att följa dessa instruktioner kommer du snabbt komma igång med ditt spelande och kommer förhoppningsvis inte gå andra människor på nerverna.
 
     Råd nummer 1: Läs noggrant
Du kommer redan under din första dag i spelet, då du upptäcker Moorlandstallet, att träffa ett antal olika karaktärer samt lära dig mycket nytt. Spelets karaktärer pratar med dig via pratbubblor i skärmens nederkant. Läs ALLT som de säger. Lägg deras namn på minnet. Det är inte svårt - den första killen du möter heter Justin. Om du inte minns det, då lär du få problem framöver.
 
     Råd nummer 2: Lär dig uppdragsgivarnas namn
Så som det står ovan - försök att komma ihåg vad personerna heter. Viktigt. Läs allt de säger, lägg deras namn på minnet. Ganska lätt än så länge, va? Det hoppas jag åtminstone, eftersom det bara finns fyra människor inne på stallområdet.
 
     Råd nummer 3: Uppdragsloggen
Minns du inte vad uppdraget du gör går ut på? Minns du inte vart du skulle ta vägen? Klicka på uppdragsloggen nere vid hästskomenyn i högra hörnet! I den kan du se uppdraget en gång till. Det har väldigt många spelare missat. Gör inte det misstaget du också.
 
     Råd nummer 4: Chatten
Ack, chatten. Regel nummer ett för att få någorlunda respekt: Skriv inte med enbart versaler. Att skriva med versaler på nätet är samma sak som att skrika IRL. Det räknas som respektlöst. Regel nummer 2: Överanvänd inte utropstecken och frågetecken. Regel nummer tre: Om du frågar något och får ett svar, tacka den du fick svaret av. Det har dina föräldrar säkert lärt dig att man ska göra. Om de inte har lärt dig det finns risken att du faktiskt är en gorilla och då behöver du verkligen en guide för att klara spelet. Regel nummer fyra: Behandla andra såsom du själv vill bli behandlad. Var snäll. Om du inte är snäll kan du åtminstone kasta in en smiley för att låtsas vara snäll.
 
     Råd nummer 5: Nyhetssidan
På SSO's hemsida finns en meny som går horisontellt över sidan. Läs allt där. Eller skumma över det. Och läs för i jösse namn nyhetssidan ordentligt. Varför? Jo, för att då kan du varje onsdag veta exakt vad som har hänt i spelet istället för att fråga en helt onödig fråga i chatten, som du kunde ha fått svar på innan du ens loggade in.
 
     Råd nummer 6: Ingen gillar en latmask
"Var finns Frieserhästarna?" "Var fiskar man sill?" "När börjar nästa championat?" Som sagt, så hjälper ofta nyhetssidan. Det går faktiskt väldigt fort att leta själv i spelet. Om det inte funkar - googla. Google.com är en väldigt trevlig sökmotor där man knappar in det man letar efter och så poppar svaret upp likt magi. Wow. Såna här simpla frågor är standard i spelet, och då ingen pallar svara eftersom det är så uppenbart slutar det ofta med att någon skriver "HALLÅ SVARA DÅ?????!!!!!!". Ingen. Gillar. En latmask.
 
     Råd nummer 7: Var lite schyst
Visa lite respekt för dina medspelare då du står framför dem - rid inte rakt igenom dem med flit, ställ inte upp din häst så att den stegrar i huvudet på någon annans häst, förfölj inte människor för skojs skull, asså använd lite allmänt vett helt enkelt.
 
     Råd nummer 8: Holy moly, var ligger det där stället?
Det lär väl hända någon gång att du inte har en aning om var en speciell plats ligger. Då kan man öppna spelkartan. Man öppnar spelkartan genom att klicka på "M" eller på den lilla kartan i nedre högra hörnet. Leta noggrant och se om kartan hjälper dig. Om inte, rid en sväng och leta. Om du fortfarande inte vet vart du ska kan du fråga i chatten - och fråga UTAN versaler och UTAN femhundra utropstecken. Då har du nämligen själv gjort dig förtjänt av lite respekt från dina medspelare.
 
   Råd nummer 9: Buggar är fel
Buggar är inte tillåtet att använda sig av med mening. Punkt. Fråga inte folk om hur man kan bugga och fuska, försök inte att bugga och fuska. Det enda som händer är att du kan bli avstängd från spelet.
 
 
   Genom att följa dessa relativt enkla riktlinjer kommer du antagligen klara dig rätt bra i SSO. Även om du mot all förmodan nu är en gorilla. Om du är en schimpans finns det också en chans att det går bra för dig. Good Luck!
Trassel med tider

   Då SSO flyttades till en annan server i onsdags verkar tiderna ha spunkat upp sig totalt. Då menar jag att natten har blivit uppskjuten ett par timmar och nu har verkligen ingen koll på när championaten går. Totalt kaos, och dessutom verkar det som att de som tävlar championaten ibland har problem med att få ut sina belöningar?
   Jag hoppas att det fixas snabbt, det är en sån där detalj som verkligen stör mig - och det verkar vara grymt irriterande för de som är intresserade av championaten. Förhoppningsvis fixas det här på onsdag i samband med nästa uppdatering!
Morgonstund

 
Nämen hej

   Jag har faktiskt lyst med min frånvaro idag - bara tidsinställda. Hela eftermiddagen efter skolan har nämligen gått åt till en liten familjehögtid och jag har nyss kommit hem (familjen åkte till landstället och jag tog bussen hem) och är relativt stendöd. Råkade hamna bredvid en random snubbe som pluggade svenska på bussen, så han frågade mig om hjälp med en av hans texter och det slutade med att jag läste högt för honom ur hans bok, asså hur lyckas man?
 
   I morgon kommer jag vara på jobbet i princip hela dagen, då vi har både ridlektioner och tävlingar, men jag har fått in ett par tidsinställda ändå. Lite jobbigt det här med att inte hinna med att ens logga in på SSO, jag vill inte hamna efter med fisket och sprickorna :c
 
   Aja, jag har gjort mitt, ni vet vad som händer här nu - god natt!
Gömma sig till en uppdatering

   Det här med att folk gömmer sig inför uppdateringen är något jag inte förstår mig på. Kasta sig in i butiker, cirkusen, skönhetssalonger, allt för att få stanna inne på servern i några miniter till.
   Det är... så sjukt onödigt. Om alla bara loggar ut då spelservern är på väg att stänga ner, bör det inte tekniskt sett gå lite fortare för uppdatering och allt att bli klart? Jag vet inte om det stämmer, men det känns så onödigt att trassla till det då det ändå bara kan slå tillbaka på oss. För vad gör det oss för nytta? Och vad gör det för nytta för spelet i sig? Logga bara ut och invänta att uppdateringen är färdig liksom...
 
   Vad tycker ni om saken?
På väg

 
   Jag sa ju för någon vecka sedan att jag ska bli bättre på att ta tillvara på Jorviks sjukt vackra miljöer, och något som jag ibland glömer bort är hur vackra mina vanliga ridvägar är även åt andra hållet. Jag är en vanemänniska och har svårt att bryta vanorna, men hur härligt är det inte att ibland rida en väg åt "fel" håll? Ytterligare en sak jag absolut ska tänka på!
You Could Be the Greatest

 
   The Script - Hall of Fame
Att använda sina erfarenheter

Detta inlägg önskades av Renee Bluebridge.
 
   Vi har fått lära oss mycket i spelets druidträningar. Vi ska undvika eld, gömma oss från skuggvarelser, fånga fjärilar, snabbt kunna väja för olika hinder, vi kan stänga Pandoriska sprickor. Där har vi lite olika erfarenheter, om man vill säga så.
   Frågan är, kommer vi få användning för allt det här? Kommer vi hamna i någon mystisk fight med Mörkerryttarna där vi använder oss av våra kunskaper?
 
   Jag tycker det är något som är väldigt intressant med SSO's huvudstory, för vi vet verkligen inte vad som väntar oss. I slutet av SSL blev det ju värsta duellen mellan Alex och Katja/Buck, kommer det sluta med att vi och våra spelarkaraktärer kutar runt på det sättet och kastar Soulstrikes på alla vi möter? (With great power comes great responsibility, sure, men asså...)
   Jag skulle nog vilja att vi faktiskt gjorde något aktivt. Vi har sett både Linda och Alex använda sig av sin sorts magi, Alex i Silvergladebyn och Linda i Jarls Gravvalv.
 
 
   Så vad kommer det här sluta med? Kommer vi smyga runt och underminera Garnokrörelsen? Kommer vi attackera Mörkerryttare med magiska krafter? Eller slutar det hela med att vi tävlar i farliga lopp under Pandoriska lagar, såsom Alex och Katja tävlade i SSL?
   Som sagt, man har verkligen inte den blekaste om vad som pågår, men det gör det hela så mycket mer spännande. Fick igår höra från en säker källa att SSO-teamet har galet mycket jobb just nu, och förutom ett par funktioner som jag gissar att de arbetar på samt Södra Jorvik så tror jag att de jobbar hårt med att utveckla hur spelstoryn ska fortsätta med vår växande magi. Jag känner att Månens Cirkel bör dyka upp snart, liksom, vi har lärt oss grejer från Solens Cirkel och Anne är ju ändå helt bortblåst? Linda har ju varit en del av spelet väldigt länge, och det känns som att vi bör få följa hennes magi snart.
 
   Jag älskar ju magi i alla dess former, jag är även öppen för möjligheten att enhörningar kan finnas på Jorvik (vet inte om det någonsin kommer hända, men om det händer - fine by me, magiska hästar är ju alltid nice), så jag hoppas verkligen på att vi aktivt kommer få använda oss av någon slags magi framöver i spelet. Fram till dess får vi dock nöja oss med att stänga sprickor, fast jag tycker faktiskt att det är riktigt roligt ^^ Haha, tror faktiskt att jag är en av få som genuint saknar druidträningarna, särskilt Fånga fjärilar och Hinderkarusellen ♥ Hoppas att de kommer tillbaka åtminstone som dagliga uppdrag då man är beundrad med Solens Cirkel :D
På äventyr med Gigs

   Jag älskar det nya ponnyloppet! Roligt lopp med sjukt bra musik, det ska allt ridas ofta :)
 
   Nu hann jag inte spela mycket, har en mammosaurus rex som huserar här hemma... blir lite tight att hinna med nu, för då jag kommer hem från skolan vid halv fyra är jag alltid alldeles för trött för att sitta vid datorn och då jag väl får upp lusten kommer min ilskna mamma hem och tycker att jag ska vara social... Längtar till den dagen jag kan flytta hemifrån. Meen det är en annan historia.
   Ska försöka återvända till datorn senare ikväll, lyckades ju varken fiska eller stänga sprickor igår :(
Kom med förslag!

   Varje månad har vi en omröstning på SSO Wikis startsida - än så länge har vi haft i stil med "vilken plats i SSO tycker du mest om", "Vilket stall är ditt hemstall" osv. I oktober kommer en ny omröstning, men jag tänkte att ni kan få komma med förslag på framtida omröstningar? Dels för att jag inte alltid har så mycket fantasi tidigt en morgon då det bara råkar vara den första i månaden, dels för att få er lite aktiva :)
 
   Så kom med förslaaaag! :D
Grönt och gult och blåa himlar

 
 
   Btw, söker desperat hjälp... Igår uppdaterade jag min iPhone till iOS 7. Värsta beslutet jag tagit på länge, jag hatar det verkligen. Så sjukt fult så jag tål det inte trots de nya, bra funktionerna. Vet någon om det går att ta bort så att man kan återgå till iOS 6?
Ugh

   Asså den här frustrationen då man försöker ta sig från punkt A till punkt B och blir diskad från servern HELA TIDEN!
 
   Nejmen okej, jag tänkte kort diskutera Ponnyloppet - eller ja, dag 1 av Ponnyloppet. Det blir inte så mycket till spoilers, för det enda jag har att säga är: Musiken. Var. Så. Jäkla. Grym! Jag älskade verkligen musiken i loppet, jag satt med världens största smile innan jag återvände till de båda systrarna vid Ponnyudden. Sjukt mycket cred till den som nu komponerar musiken på SSO-kontoret! Vill jättegärna ha den musiken i fler lopp som kommer, då skulle jag lätt spela med spelets egna ljud mycket mer än vad jag gör i dagsläget ^^
 
   Idag har jag faktiskt inte så mycket mer att säga. Ska försöka logga in för att sköta om mina pållar, sen låter jag SSO vara för idag med tanke på att det spunkar sönder totalt. Förhoppningsvis har väl SSO-teamet lyckats på ordning på soppan lagom till i morgon eftermiddag då man kommer hem från skolan :)
 
 
   Hade tänkt langa in en bild men något är på tok med min dator, ska dra igenom en systemåterställning och hoppas på det bästa xP Aja, I'll be back tomorrow :)
Fasen...

   Update: Om någon av er försöker få kontakt med mig i spelet och jag loggar ut är det för att jag blir utkastad hela tiden... Jäkla server
 
   Hann logga in på spelet, rida till Fort Pinta, hamna mitt i en chattkonversation och sen fick jag Fatal Error och nu kan jag inte komma in i spelet :( Gah, jag avskyr verkligen Fatal Error, förut hade jag tur och fick det rätt sällan men det känns verkligen som att det kommer alltmer ofta nu...
 
   Asså jag har nästan ångest nu, jag vill ha de båda nya ponnyerna men jag har verkligen inte platsen! De är ju helt bedårande... SKIT också, nu måste man ju nästan skaffa ett till konto... eller tre... Jag vill ha typ alla hästar för de är så sjukt fina allihop ♥
 
   Jag skulle dock gärna se de här i större format också. Den silversvarta färgen är en av de vackraste hästfärger som finns i mina ögon, och den ljusa fuxen påminner mig dels om en Haflinger, dels om några russ jag känt. Jag skulle gärna se typ tre Haflingers i spelet, med olika variationer av denna fantastiskt vackra färg!
 
   Det här är bilden som poppar upp i mitt huvud först då jag ser den söta ponnyn i spelet. Sån vacker färg! (Bilden är fotad av mig och det uppskattas om ni respekterar det, tack)
Återigen...

   ...måste jag nämna kamraten Genevieve Nightbards blogg, då hon har tagit upp dels några väldigt intressanta saker samt en väldigt viktig sak rörande SSO nu under de senaste dagarna. Kika in där så fort ni kan!
 
   Länk HÄR.
Dagens uppdatering

Jag sitter i skolan just nu men råkade kika in på SSO's hemsida och såg uppdateringen. Jätteroligt, tycker jag! Jag hade hoppats på att det någon gång skulle komma tävlingar inriktade för en särskild hästars, så det här var ju jätteroligt :) och jag tycker att de två nya ponnyerna var dödligt gulliga, kan vi kanske få fler boxplatser nu? Haha, asså jag vill ju ha alla och de här båda var ju fantastiska, särskilt fuxen är så sjukt söt!

   Nämen jag återkommer senare, blir spännande att undersöka den nya tävlingen :)
Känd vs. Igenkänd

   Detta inlägg önskades av Lucy Westlake.

   Jag tycker att det här är ett rätt intressant ämne, inte minst för att det verkligen är mycket väsen för ingenting imo. För vad är grejen?

   Vissa spelare kan knappt röra sig i spelet längre utan att vissa andra spelare genast vrålar "OMG DET ÄR DU DU ÄR SÅ HÄFTIG" och så fort som en sådan utsatt stackare råkar visa sig någonstans är det alltid någon i globalchatten som vrålar "VAR ÄR (insert valfritt namn) NÅGONSTANS DET ÄR MIN HÖGSTA ÖNSKAN ATT TRÄFFA HEN". De spelare som skriker sådär, jag vet inte vad jag ska kalla dem. Galna fans kanske. För då folk börjar skriva på det sättet tycker jag nästan att det blir mer överfall än något annat. De som då är utsatta för de här "överfallen", det är de s.k. kändisarna.

   Det har varit en så sjukt stor debatt i olika stora SSO-bloggar om kända och igenkända spelare. Det har liksom varit "man kan inte vara känd i ett spel och jag ser mig verkligen inte som känd utan jag är mer igenkänd". Det har liksom blivit som en trend att kalla sig igenkänd.
   Jag känner lite "whatever, vissa spelare är ju kända". Spelet i sig är som ett litet samhälle. Och det är som ett samhälle IRL, det finns de som är kända. Då behöver man inte vara en "kändis" såsom en berömd popartist om man ska säga så. Vi har ett exempel på min gamla skola, eller mina två senaste skolor - det var en kille som började i min parallellklass i sjuan. Han blev känd på ett par veckor, för han hade alltid fina kostymer på sig. Ja, han var tretton bast då. Han gick i en av mina parallellklasser även på gymnasiet, en skola med ca 2000 elever. Och ja, där var han också känd för sin stil. Han var inte igenkänd, han var känd. Så var det bara, alla visste exakt vem han var.

   Flera spelare som räknas till de kända verkar verkligen vilja ta avstånd från det ordet, som att det är lika med pesten. Och jag ser inte varför det skulle vara så farligt. Jag förstår inte varför det ens blivit en debatt om saken från början. Jag tror att orden "känd" och "igenkänd" egentligen är samma sak i SSO. Det är ett spel, ett spel med många yngre spelare, och det är liksom... Det känns som att många liksom hackar ner på de som använder sig av ordet "känd", för det är "igenkänd" som gäller. Jag tycker inte att det gör någon större skillnad att använda sig av det enda eller det andra ordet, för egentligen har de samma grundmening.
 

   Okej, nu har jag gått igenom vad jag anser om de två mest omtalade orden på hela SSO. Konstigt, haha. Sen har vi ju en till del som tillhör ämnet - kändisskapet.
   Med tanke på den kultur som nu finns kring SSO, med det bloggande communityt, så går det inte att komma bort från faktumet att det alltid kommer finnas spelare som är kända och ständigt återkommande. Det kommer alltid finnas en bloggare med fler läsare än någon annan. Den som det är mest kaos runt verkar vara Alice Winterbell. Nu nämner jag henne för hon har sagt själv att hon i perioder inte velat spela eftersom folk blir som galna runt henne i spelet, och jag ser mycket kaos runt henne - och jag tycker det är synd. Det brukar se ut så att någon ser att hon är inloggad. Denne någon skriver i globalchatten "OMG ALICE ÄR INNE" och sen är det igång, folk fangirlar sjukt mycket och skriver "VAR ÄR HON?" Om det var jag i Alices sits hade jag nog varit typ livrädd, för såna där reaktioner är ju bara läskiga. Nu vet jag inte vad hon tycker om saken själv i dagsläget, men jag som åskådare tycker att det inte verkar särskilt trevligt.

   Att folk blir kända i spelet, ja, det är väl roligt. Om folk inte tycker det så är det inte mycket att göra åt - om det inte är en bloggare som blivit känd så är det väl en spelare som spelar mycket och är aktiv och glad i chatten som blir känd istället. Så blir det i spel. Däremot tycker jag det är bra att spelet inte är uppbyggt på att den som är rikast och har flest hästar blir känd, det har man gammalt skit som Stallet.se till.

   Ja, en sammanfattning då. Kända spelare har jag inga problem med - det är de galna fansen som inte kan bete sig och visa lite respekt som jag har problem med. Respekt är något som många spelare inte visar mot andra, jag tror ofta att det grundar sig i att många egentligen inte är mogna nog för att kunna bete sig i en spelchatt. Barn utvecklas olika fort, vissa är mogna nog att bete sig vettigt då de är nio år gamla och vissa kan fortfarande inte göra det då de är tjugofem.
   Känd och igenkänd, det är egentligen bara en vridning på samma ord för mig. Jag tycker att det är en rätt onödig debatt om saken, för så viktigt är det väl ändå inte :P
Sunny Day

 
Så sjukt trött så det finns inte

   Hallå där! Känns lite konstigt att skriva här nu, bloggaktiviteten har mest bestått av tidsinställda sedan i söndags ^^
 
   Nu har jag köpt mig min väldigt efterlängtade iPad, och den kommer hänga med mig bokstavligt talat överallt. Jag är en sån där människa som alltid får idéer på språng, och nu kan jag skriva då jag väl får mina idéer :) Huvudsakligen är Paddy (jag döper all min elektronik, jag har en rosa extern hårddisk som är transvestit också) till för skolarbetet, men jag tror att bloggningen kommer öka rätt automatiskt nu.
 
 
   I övrigt är jag dödligt trött efter skola och sökandet efter Paddy, så det blir inte roligare än så här. Jag utlovar att mer händer här i morgon - och dessutom kan jag ju passa på att påpeka det som ni alla redan vet, att det är uppdatering i morgon. Jag gissar att det dyker upp en till hästras eller något åt det hållet, men om vi inte får info om Södra Jorvik snart... dessutom väntar jag fortfarande på ett svar på en väldigt viktig fråga jag ställt SSO, har dessutom skickat in två gånger på olika mejladresser... Förstår att de har mycket att göra men nu får de väl ta och ge sig :P
 
   Aja, jag återkommer i morgon ^^
Låg aktivitet idag också

   Åtminstone fram mot kvällen. Efter skolan åker jag och hämtar upp min mamma, så ska vi tillsammans åka in så att jag äntligen får köpa min efterlängtade iPad! Jag har velat ha en ända sedan de annonserades ut för första gången för tre år sedan, och nu kan jag äntligen köpa en som är min alldeles egna, fina leksak ♥ Okej, jag ska ha den i skolan och antecka på också, men mestadels är den för skojs skull.
   Jag har massor av inläggsidéer, dels egna och dels de som ni har kommit med. Jag har börjat skriva på allihop och ska publicera allihop, så ni vet :) Glöm inte att nya förslag på inlägg alltid är jättevälkomna! Anledningen till att inte mycket händer just nu är att jag är sjukt fokuserad på andra saker, men från och med i morgon kommer aktiviteten gå tillbaka som vanligt.
     I'll be back, om inte annat så återkommer jag i morgon :)
Djurparksentré

 
 
   Bilder från Zoo Tycoon 2, Mustangstatyn och meny från Aurora Designs.
Follow the Lights


   Jag hade ju tänkt hitta på annat, men god natt kan jag åtminstone säga med en bild på fina Pops :)
Lite distraherad

   Jag har lite annat i skallen just nu, mer om det i morgon... har ingen större lust att sitta framför datorn idag bara :)   Så sitt inte här och uggla, hitta på något annat roligt istället så kommer jag med en förklaring om vad som är på gång i morgonn ^^
Dinodalen

   Detta inlägg önskades av Nichole Starrock.

   Den Glömda Dinosauriens Dal. Den Gömda Dinosauriens Dal. Dinodalen. Det är banne mig knappt så att jag själv vet vad stället heter.
   Något som är väldigt intressant med det området är att South New Jorviks invånare känner till den, men ingen vet vad som egentligen finns där. Så Nic Stoneground susar dit i sin luftballong och sen är han puts väck.
 
   Vad vet vi om dalen? Vi vet att den är kall. Det måste den vara, eftersom ingången är igensnöad. Om inte annat är det ett sånt där underbart naturfenomen så att dalen är omgiven av höga, kalla berg medan den i sig är varm. Fast jag skulle nog hellre vilja tro att det är en slags evig vinter där.
 
   Den här dinosaurien då. Till att börja med - är det en levande dinosaurie eller en död dinosaurie? Om den är död tänker jag mig typ "ligger det ett gigantiskt dinosaurieskelett någonstans där nere?". Om den lever, klampar den runt och skrämmer livet ur hästar? Vad är det för typ av dinosaurie? Är den ödlehöftad eller fågelhöftad? (Fyrbent eller tvåbent, alltså) Köttätare eller växtätare? Om det är en "glömd" dinosaurie, kan det vara så att den är så pass bortglömd av vetenskapen att det faktiskt är en drake och inte en dinosaurie? Om det är en "gömd" dinosaurie, är det typ... Loch Ness-odjuret?
 
   Finns det liv i dalen? Människor som varit insnöade i decennier? Djur? Kommer folk flytta dit då dalen öppnar upp, så som Jasper flyttade till GåD? Finns det någon slags bebyggelse, eller är det bara ett snötäckt naturligt landskap? Finns det ruiner som hintar om att människor bott där förut?
 
 
 
   Det här är bara spekulationer, för vi vet ju absolut ingenting. Och så som jag sa häromdagen så kan verkligen vad som helst hända i SSO. Jag vill sjukt gärna veta vad som pågår i Dinodalen, precis som jag är så grymt nyfiken på Fornkungens Bergsväg, men just nu är det ju Södra Jorvik som jag är ute efter.
Världens snyggaste

 
Something's broken in the way we smile

 
   The Ark - One Of Us Is Gonna Die Young ♥
10 nya saker

   1. Jag har ju planerat hästen Misty sedan hästfunktionen kom, och hon har ändrat färg i mitt huvud många gånger. Numera rider jag förbi henne nästan varje dag och undrar om jag ska slå till eller om drömmen om Misty ska få blekna bort.
 
   2. Jag älskar Blogg.se's nya mobilapp. Den gör att jag faktiskt vill skriva i mobilen, så numera brukar jag skriva inläggsidéer då jag har tråkigt på rasterna ^^ Perfekt sätt att döda tid på!
 
   3. En anledning till att jag ser fram emot Södra Jorvik är att jag vill ha mer att skriva på Wikin, men jag har ingen inspiration alls just nu. Då det nya området öppnar lär det komma massvis av nya karaktärer, för att inte nämna alla nya områden, asså jag kommer ju sitta som en liten unge på julafton och skriva upp allt jag ser.
 
   4. Just nu går jag på folkhögskola och är yngst i min klass. Klassens äldsta medlem fyllde 40 (!) förra veckan.
 
   5. Anledningen till att jag oftast lägger in bilder på bloggen på morgonen är för att jag själv sällan har mycket tid till att läsa bloggar vid den tiden, och då gillar jag då bloggar har korta inlägg på mornarna, så att man hinner kolla läget innan man ger sig ut för dagen. Haha, luddigt va?
 
   6. Då Södra Jorvik öppnar lär jag ta med pick och pack och hästar och flytta från mitt älskade Moorland till Jorvikstallet. Hur kan man inte älska det stället liksom? (Och om man inte kan bo i Jorvikstallet kommer jag antagligen få ett mentalt sammanbrott, hehe)
 
   7. Mitt helgjobb är med en handikappridklubb där jag är medhjälpare både i stallet och på ridbanan och jag stormtrivs.
 
   8. Om jag fick köpa hur många hästar jag ville i SSO, utan en maxgräns, skulle jag nog köpa alla hästar som fanns förutom ungefär åtta stycken, haha ^^
 
   9. Den dagen jag har åtta hästar i lvl 15 lär jag aldrig mer rida ett lopp i GåD. Hatar dem allihop, tyvärr xP (Sen kommer säkert hästarnas nivåer att öka så att jag är tvungen att rida där ändå, haha)
 
   10. Min dröm om att köpa iPad fullföljs nu under nästa vecka - jag kommer bli sjukt fattig, men jag har velat ha en i flera år och nu kan jag köpa en helt egen ♥
Mindre löfte till mig själv

 
   Ibland glömmer jag verkligen hur vackra miljöerna i SSO faktiskt är. Som Nilmers Högland, hur ofta hänger jag där? Höh, aldrig. Klipphärad? Skulle inte tro det. Äppellunden och resterande Firgrove? Gissa.
 
   Jag ska verkligen försöka börja... bara glida runt. Det är ett så häftigt spel det här, men man blir hemmablind. Man väntar på onsdagarna, lägger tid på att levla hästar, kämpar med rykte, men vi har en så sjukt grym värld som breder ut sig på våra datorskärmar.
 
   Jag tappar lätt bort mig bland uppdrag och liknande och glömmer SSO's visuella storhet. Det är något jag ska tänka på :)
En jämförelse

   I Star Stable: Vårryttaren fanns det en Frieserhäst. Hah, jag minns våra reaktioner på Polluxforumet då Våris kom ut. "Omg, en Frieser, den är ju jättesöt!" ...ehm ja, det var ju några år sedan nu.
   (Eftersom filen har försvunnit på min dator och jag är lat - bild direkt från Wikin. Alltså en bild av dålig kvalité som jag laddade upp på Wikin, vilket försämrade kvalitén ännu mer, sen sparade jag ner den bilden och laddade upp den på Blogg.se... ni fattar)
 
   Egentligen är ju det här dökul - man tyckte att den där hästen var typ det snyggaste man sett. Hade jag någonsin förväntat mig en Frieserhäst i SSO? Njae. Jag tror inte att jag gjorde det. För min del var det verkligen "WOW" då jag fick se promo-bilderna för den nya hästen.
 
   Same same but different? Sån otroligt stor skillnad. Och ändå är det samma häst, från i princip samma spelserie. Jag tycker det är en himla häftig grej. Och det gör att jag verkligen ser fram emot Andalusiern och Araben. De var väl inget direkt speciellt i Star Stable. Andalusiern hade lockig man, okej. Men tänk att om Friesern har förbättrats så mycket... vad som helst kan hända. Sen har vi ju fått dödligt gulliga ponnyer också, vilket är fantastiskt. Ponnyraser var något som alltid önskades medan Star Stable-spelen producerades. Ponnyraser, skäckar och fjordingar. Det var nog de tre högsta önskemålen. Det blev typ tre skäckar på fyra spel, inga ponnyer och ingen fjording. Besvikelse.
   Men SSO är verkligen något annat, av de tre stora önskemål som från början fanns för Årstidsryttarna är det bara ett som än inte blivit uppfyllt. Kommer vi till sist få en fjordhäst?
 
   Jag älskar de här lite unika hästarna, och jag kan absolut tänka mig att ha en Frieser. Blir faktiskt bara mer och mer taggad på en för var dag, men jag sparar mina stallplatser in i det sista, hehe ^^'
Lilla ponnyhäst

 
   En sak som är väldigt positiv med Gigis ljusa, fina färg är att man kan ha vilka färgkombinationer som helst på henne. Dock har jag märkt att vitt inte funkar så bra, det syns inte särskilt väl, men allt annat jag har bär hon med bravur - särskilt det rosa :)
Hur jag tänker då jag skriver

   Jag har under tiden jag har bloggat här fått lite olika frågor om hur jag bloggar. "Hur lång tid tar det att skriva ett inlägg", "hur kommer du på allt", "vad fick du det där ifrån" etc. Det är rätt intressanta frågor egentligen. Och de får mig att tänka lite "hur är det egentligen jag skriver?".
 
   En sak som är väldigt återkommande i hur jag skriver är att jag tappar spåret. Jag glider iväg någon annanstans och kan helt plötsligt langa in ett "oops, jag är ute och cyklar, back on topic".
   Men jag låter avstickarna vara kvar. Det är väldigt sällan som jag går tillbaka i inlägget och ändrar något (annat än stavfel då jag skrivit för fort) och än mer sällan raderar jag något jag har skrivit. Ibland kanske jag langar in en varning om att inlägget ser ut typ som om jag har rökt på. Jag tycker att mina små avstickare ofta tillägger något till inlägget, även om det inte alltid är jätterelevant. Och inte bara det, de utmärker hur jag skriver ett blogginlägg. Jag sitter inte och funderar i timmar över ett inlägg, jag får en idé och sen skriver jag vad än som ploppar upp i mitt huvud. Ibland kanske det blir en snabb googling för att dubbelkolla något, men det är sällan jag kollar upp källor. Jag lagrar intressant information, en av mina väldigt få talanger.
   Flera av er läsare har beskrivit mig som "passionerad". Är jag det? Så ser jag inte mig själv. Jag tror att den trygghet jag känner i att skriva gör att jag framstås på ett annat sätt än... hur jag egentligen är. Jag har under våren snackat rätt mycket om hur jag har mått, så jag tycker att jag inte behöver ta upp det igen.
   Men jag tror ändå att om man inte hyser en viss passion för det man skriver blir det inte samma upplevelse för läsaren. Om skribenten tycker om ämnet kommer läsaren alltid bli mer intresserad. Det här är ju något jag verkligen gillar att göra, uppenbarligen.
 
   Slutsats - jag färdigställer mina inlägg väldigt fort, jag är väldigt intresserad av det jag gör; och det är förhoppningsvis det som gör er intresserade. Jag anknyter gärna antingen tillbaka till tidigare spel, eller saker IRL (som t ex den långdragna teorin om att Valedale är ett sorts Camelot), och det kommer väl från mitt intresse för fakta.
 
   Fast i slutändan, ändå, så är en sak rätt kul med bloggning - jag kan skriva om vad jag vill, för det här är min blogg. Och det att jag kan skriva om vadhelst jag har lust med tror jag ökar drivet, ökar blogglusten. Jag tränar min kunskap inom svenska språket utan att ens tänka på det, jag gör saker jag trivs med, dessutom verkar ni oftast gilla det jag skriver. Win-win situation här.
 
   (Och en sista punkt som jag faktiskt inte nämnde ovan - jag flummar runt rätt mycket. Kanske har att göra med avstickarna, men det här... luddiga surret som bara dyker upp ibland. Jag har inte en aning om var det kommer ifrån, det bara finns på dataskärmen helt plöstligt.)
 

  ...jag borde nog ha datorförbud på kvällarna. För min egen skull.
Massa fina bilder

 
   Har under ett per dagar plockat ut mina pållar och verkligen spammat sönder mitt stackars Fraps, och det har lönat sig i många fina bilder. Dock är det inte särskilt jämnt fördelat - okej, det är bara Poppy som inte har hur många bilder som helst nu...
   Jag kan iaf passa på att nämna nu - jag redigerar inga bilder jag lägger ut här, mer än att jag ibland lägger till ett filter eller text. Visst ja, ibland målar jag till moln på himlen också. Alla bilder är dock beskurna. Om en bild är redigerad så står det i texten ^^
Ungefär såhär...

   ...kan man sammanfatta mig i klubbchatten idag. Cred till Genevieve som stod ut med mig.
 
   Just nu är jag sjukt trött på SSO's chatt överlag. Eller mer hur den sköts. Och jag har skickat in ett antal mejl om saken till spelet. Har inte fått svar.
   Kanske tar upp det här igen under nästan vecka, om jag fortfarande inte får svar av SSO.
Appaloosa-Starshine

   Fick en förfrågan om min Appaloosa-Starshine, så varsågod!
 
   Den ser helt okej ut i spelet, inte det snyggaste man har sett men teckningen i pälsen ser rätt sammanhängande ut. Någon gång i mitt liv kanske jag gör fler, fast det lär få vänta ett tag ^^
En perfekt hjälpreda

   Tidigt i morse vaknade jag och bestämde mig för att trixa lite med designen jag ska ha på bloggen i vinter. Mitt problem var att jag hade en bra bakgrund, men jag behövde matcha färgerna så att vissa delar av designen hade samma färg som bakgrunden, för att det skulle hänga ihop.
   Då hittade jag Instant Eyedropper! Ett gratisprogram som hela tiden är tillgängligt nere i verktygsfältet där... längst ner på dataskärmen. Jaja, jag är värdelös på att förklara. Men genom att klicka på programmets ikon och sedan dra datamusen över skärmen kan man se pixel för pixel vilka färger som finns på skärmen - att jag aldrig har kommit över det här programmet förut, det kommer bli min bästa vän då jag kodar :D
 
   Se mer om Instant Eyedropper HÄR.
Grå Starshine

   Igår kväll bytte jag åter lite filer i SSL och testade en Starshine jag hittat för länge sedan som jag då tyckte var snygg. Blev inte besviken, han ser ju helt fantastisk ut!
 
   Starshines textur är inte min, inte heller hans utrustning (som är gjord av den jätteduktiga Caitlin Winterfield), däremot är Lisas kläder och hjälm mina skapelser.
 
 
 
Mer om Södra Jorvik

   Detta inlägg är önskat av Amanda Rainwood.

 
   Det här är en rätt svår grej att skriva om, eftersom vi faktiskt inte vet någonting om Södra Jorvik. Det vi kan se just nu är gigantiska stenar som påminner mig om bakgrunderna i SuperMario-spelen, och min gissning är att stenarna täcker olika platser som vi än inte ska se. Jag kan inte riktigt se någon annan logisk förklaring, liksom "jamen vi langar in lite stenar, och vi gör dem bautastora bara för att" - ha, näe. Tänk den dagen som stenarna försvinner och vi kan se hus, gårdar, stall, glömda platser, allt vad det nu är.
   Det jag just nu är sjukt taggad på är Grådaggsbergen. Jag hoppas på att det är berg med många olika stigar, så att man nästan rider vilse, med grottöppningar här och var. Det vore så häftigt! Bergen lär ju bli viktiga eftersom vi har en försvunnen Ödesryttare där borta, så jag hoppas att det blir ett sjukt åzum ställe.
   Jorvikstallet har jag snackat om så sjukt många gånger, så jag struntar i det just nu faktiskt.
   Fort Maria, jag hoppas att det är en syster till Fort Pinta. Rätt nära Solnedgångens holmar, visst var det så? Då kanske fortet har en annan färg än det fort vi nu känner. Jag är jättenyfiken på den platsen!
   Egentligen finns det nog ingen plats som jag inte är intresserad av. Gamla Hillcrest, min favoritplats i Höstis - mitt nostalgifyllda hjärta lär slås helt itu då jag kommer dit. Eponasjön låter ju hur åzum som helst. Sjöhästklippan lär slå oss med häpnad. Det som självklart kommer kännas mest i hjärtat (nu kommer jag snacka om det ändå, för det går nästan inte att undvika) är ju ändå förstås då jag för första gången skrittar in genom Jorvikstallets grindar på Ash. Stället som är synonymt med SSL, stället som lade en grund för Höstis, stället som såg till att jag knappt kunde vänta på SSO bara för att få chansen att se det i en ny tappning. Och det är inte bara jag som tänker så, vi är ett litet gäng som varit med ända från första början och det är ganska otroligt att vi fortfarande håller oss kvar efter så många år.
   Arkivbild.
 
   Jag kan liksom inte sätta i ord hur mycket Södra Jorvik betyder, utan att jag ens har sett det. SSL och Star Stable har varit med mig i så sjukt många år, ni som har läst min FanFic Höstryttaren och påbörjat Vinterryttaren kanske ser i mina texter hur mycket de här spelen har betytt för mig. Jag kommer upptäcka väldigt mycket för allra första gången, men några få delar kommer jag återupptäcka - och de små delarna kommer verkligen kännas. Då jag för första gången loggade in på SSO och insåg att Jorvikstallet inte fanns för mig, det var förkrossande. Moorland, vad var det mot Jorvikstallet och Herman som välkomnade mig hem? Så som det alltid hade varit?
   En del av min barndom ligger där borta, och jag har väntat på det här i så många år. Nu kommer vi vara väldigt många spelare som upptäcker de här ställena - vissa ser allt för allra första gången, vissa ser saker igen, liksom jag. Oavsett vilket kommer vi alla vara lika glada den dag som vi äntligen får rida över den trasiga bron, och jag tror verkligen inte att SSO kommer göra oss besvikna.
   Arkivbild.
You're gonna miss me by my walk, you're gonna miss me by my talk

 
   Anna Kendrick - Cups ♥
 
   Fastnade lite för det där typsnittet eftersom det inte är helt lättläsligt, påminner mig lite om min egen handstil som är så hemsk så att det är knappt att jag själv förstår vad jag skriver x)
Druiderna hängivna Aideen

   Varning för kvällsflum, inlägget skrevs väldigt snabbt nu på kvällen - men mina luddriga inlägg verkar vara uppskattade ändå, så here goes.
 
 
   Ja ni. Aideens beskyddare fick vi möta tidigt i spelet. Conrad Marsdeen, en av spelets allra första NPC's, är en av dem. Druider, sägs det. Mystiska människor som arbetar för att upprätthålla Jorviks världsordning. Tänker mig typ som en Auror. Okej, jag tappar spåret här.
   Den stora grejen med Aideens beskyddare är att vi vet faktiskt inte vad de gör. De arbetar mot Garnok. Punkt. Det säger ju väldigt mycket. Är det så att det finns druider som kutar runt och kastar trollformler till höger och vänster medan de flyr från skuggsökare, mardrömsvarelser och vad det nu är? Tänker mig nästan typ "Striden om Hogwarts"-style på det hela, men det verkar som att de här druiderna är aningen mer fridfulla.
   Nejmen vad fasen gör de egentligen? Spejarmäster spanar, Avalon hummar, Elizabeth bakar. Trevlig organisation, det där.
   Jag vill se mer druider! Liksom kom igen, är det de där tre smurfarna + Conrad och Ödesryttarna som jobbar här? Vid spelets start fick jag intrycket av att Aideens Beskyddare var en rejäl organisation, men just nu känns det relativt dött. Kommer fler snubbar poppa upp ur ingenstans? Eller är det det här gänget som vi har att röra oss med? Om det finns fyra olika underorganisationer till Beskyddarna tycker jag det känns som att det borde finnas åtminstone ett par snubbar till. Okej då, druidtränaren och Fripp, men det är väl inte så grymt mycket att hurra för.
 
   Nu vet jag ju att SSO-teamet har sjukt mycket att göra med Södra Jorvik och allt som tillkommer med det, men jag hoppas att Aideens Beskyddare kommer växa i och med det växande utrymmet, att fler människor i Jorvik kommer innebära fler anhängare till Aideen. För det är ju en häftig grupp, som räddar världen på sitt... ja, hur det nu gör det.
Det mesta är klart idag

 
   I spelet alltså, ska logga in igen och göra typ tre lopp så att Gigi äntligen går upp i det efterlängtade lvl 15 :)
   Jag är ensam hemma och har lite grejer att göra, men jag kan utlova ett lite längre inlägg i morgon :) Kanske dyker upp något ikväll också ^^
Ut på nya äventyr

   Finaste grålle fick följa med mig ut idag, för en välbehövd fotosession. Nu har jag massa nya, fina bilder på världens vackraste Askdansare ♥
   Nu ska resterande fyra hästar ut de med, hehe...
Goddagens

   Helg! Så skönt :D
   Idag blir Gigi äntligen lvl 15, vilket underlättar lite för mig. Då slipper jag känna att jag måste levla varje dag nu då skolan börjar komma igång och jag ska verkligen försöka satsa på den nu :) Har visserligen ett läshuvud och har väldigt lätt för mig, men är så sabla lat xP
 
   Jag ska fortsätta skriva på de inläggsidéer ni har gett mig, det var verkligen superbra idéer och de är jätteroliga att skriva :) Ni får jättegärna fortsätta komma med förslag, och det gäller hela tiden, oavsett om jag bett om det eller ej. Men sen har jag lite planer själv också, som jag ska börja fixa med nu på stubinen ^^
 
   Insåg inte förrns häromdagen hur sjukt snygg Pops är i rött, asså fina pålle ♥
USA sett från Horse Life 2

 
   Sen blir det lite dressyrbilder från samma ställe bara för att.
 
 
 
 
   (Ser ni btw att benskydden sitter på fel ben? Något som jag alltid stört mig på med det där spelet xP)
Hola

   Egentligen borde jag plugga men jag har suttit och tittat på Castle istället, mähä. Nejmen jag är inte så jättetaggad på SSO idag, ska logga in och levla Gigi (hon kommer upp i lvl 15 i morgon, happiness) men annars... njae. (POTTERHEADS, har ni hört den underbara nyheten? :D Ny fiiiiiilm ♥)
   Så jag lämnar er åt ert öde under resten av dagen, I'll be back tomorrow :)
   Grön bild på Iddan bara för att grönt är fint. Så.
Pandoria

   Detta inlägg önskades av Maria Moondaughter.

   Jag tyckte inte om Pandoria då jag kom dit i SSL. Jag tyckte att det var ett ont, skrämmande ställe. Tomt på liv sånär som på täta, mystiska skuggor som hotade att tömma dig på ditt eget liv.
   Fortfarande ligger något ondskefullt över Pandoria. Vi vet inte riktigt just vad som är så farligt med det. Vi vet inte riktigt vad vi fruktar. Jag vet inte om det är ett hål i storyn, att man ska frukta Pandoria liksom man fruktar Lord Voldemorts nam eller om det bara är så att vi än inte vet vad som döljer sig i de mörka och djupa avgrunderna.
   Att Pandoriska sprickor dyker upp i Jorvik tycker jag tyder på att Pandoria kommer dyka upp igen. Antagligen kommer vi ta oss dit tillsammans med en av våra hästar.
   Egentligen är det inte så att jag tycker illa om Pandoria, det är bara den rosaskimrande men ändå så mörka miljön som är lite skrämmande. Jag tycker det är en sjukt häftig plats och jag hoppas att spelstoryn kommer lära oss mer om den. För de Pandoriska koderna, de måste ju ha skrivits av någon, och med tanke på Mardrömsvarelsernas och Skuggvarelsernas intelligens så tvivlar jag lite på att koderna skrevs av dem.
 
   Jag tänker mig "Mörkrets prinsessa", Jessica, kan hon ha något att göra med Pandorias hemligheter, eller syftar hennes titel på något helt annat? Som en av Garnoks generaler tycker jag att termen prinsessa är lite missvisande, om det nu inte är så att hon faktiskt är prinsessa över något. Då återstår dock frågan "över vad?".
   Jag får känslan av att Jessica har ett starkt band till Pandoria, särskilt med tanke på allt som hände i SSL3, men... Vi har ju inget konkret.
 
   Om jag väver vidare så kan jag nog hålla på ett tag. Är Pandoria något som uppstått ur magi? I så fall, mörk eller ljus magi? Det kanske inte direkt är en semesterort, men kommer kanske Fripp därifrån, med tanke på den gigantiska staty av honom som man fick se i Legenden om Pandoria? Vad för kraft är egentligen en Mardrömsvarelse? Är det som en Dementor, eller är det bara en vilsen dimma som lever på vad än som kommer i dess väg? Varför är stället rosa? Varför är himlen mörk? Finns det ingen sol i det solsystemet? (Okej, motsägande direkt där men whatever.)
 
   Vi vet väldigt lite om Pandoria, och jag vill veta mer. Trots att jag tycker att stället är riktigt läskigt hoppas jag ändå att den stämning som låg över det i SSL följer med till SSO. För tror jag att vi kommer komma tillbaka dit? Ja, jag både hoppas och tror. Vi får helt enkelt se lite :)
Liten ponnyskrutt är fin i blått

 
   Jag har verkligen gett upp helt på benlindor nu då det kommer till Gigi. Det har jag iofs gjort på Freya och Iddy också. Gigi har inte benlindor för att benen är snyggare utan, och de två stora... de har ju fina strumpor, de måste man ju nästan ta tillvara på.
   Någon gång ibland lär man väl langa på lindor, men just nu kör jag utan. Man vill ju framhäva hästarnas bästa sidor :)
Ja ni

   Det verkar som att jag är den enda som inte gillar glasögonen? Jag tycker de ser rätt tjocka och klumpiga ut, men nu då jag ser mig omkring tycker jag att de passar bra på vissa. Jag lär dock inte skaffa några själv på ett bra tag, de är alldeles för dyra imo.
   Ni får en trevlig bild på Ash istället.
 
   (Ja, börjar äntligen lära mig hur man hittar i Photoshop, hehe)
Wait, whuuut?

 
Vad tycker vi om glasögonen?

   Jag tycker att de är dödligt fula och otroligt dyra. Så en stor fet diss från min sida och jag ser fram emot vad det är SSO egentligen arbetar med - tror nämligen att både det här och förra veckans uppdatering var så små för att de har annat att göra :) Sen lär jag ju någon gång börja använda glasögonen ändå för jag lär ändra åsikt om dem vilket år som helst, men just nu tycker jag de är hur fula som helst.
 
   Ni får roa er med annat ett tag - nu ska jag plugga.
Fornkungens bergsväg

   Detta inlägg önskades av Nichole Starrock.

   Jag tror att jag har skrivit om det här ett par gånger innan, men jag gillar ändå att upprepa mig ibland. Dels är det bra för mig själv att utveckla mitt tänkande och dels så är det väl trevligt för de läsare som inte varit med mig sedan början. Och här har ni nog något att bita i, haha ^^ Nu blir det dessutom massa länkar i det här inlägget, eftersom jag snackar om väldigt mycket olika saker.
 
   Okej, bergsvägen var det! Jag har tidigare sagt att jag tror Valedale med tillhörande befolkning ska vara en hint mot Camelot, med Elizabeth Sunbeam som damen i sjön som vakar över Excalibur (som i SSO har gjorts om till Aideens ljus). Sjön är då förstås Valedalesjön. Men slottet, det finns ju inget slott! (För nu tänker jag mig att Slivergladeslottet är just Silvergladeslottet och tillhör Baronessan. Så.) Om Arthur nu ligger döende bortom Avalons dimmor (Avalon tillhör också Arthur-myten, men är en mystisk ö - btw kan Avalon vara SSO's version av Merlin) bör väl slottet Camelot ha förfallit utan sin kung. Det är då vi kommer till teorin -> Camelot ligger bortom Fornkungens bergsväg.
   Nu tror jag ju inte att det är så, det gör jag verkligen inte. Däremot kan det faktiskt vara ganska logiskt på ett sätt, och det kan ha varit SSO-teamets inspiration (nu är jag lite övertydlig här, så att alla hänger med) då de satte ihop stället.
 
   Om vi hoppar lite i min teori. Ovan sa jag att Arthur ligger döende i Avalon. Tänk då om Arthur en gång red i land på Jorvik - med Excalibur i handen? Just det, jag tänker omvänt genus här; att Kung Arthur i denna version är en flicka vid namn Aideen. Tror jag att det här kan vara en möjlighet? Ja, det gör jag nog. Jag tror att det är svårt för spelskapare idag att vara originella, särskilt om det är ett spel som SSO. Vissa saker kanske man gör med mening, såsom Mary utanför Doyles Kapell (Mary som har ett lamm? Mary had a little lamb? Lammet heter Twinky, Twinkle Twinkle Little Star? Det är ingen slump, tro mig), vissa saker kanske bara glider med av en slump så kanske man inte inser sambandet förrän i efterhand. Jag som älskar samband vill ju se kopplingar. Jag letar hela tiden efter något som tyder på en koppling antingen till något i spelet eller något utanför spelet. Någon gång kanske jag har rätt, jag har väl fel lite mer ofta. Men processen är rolig och ger även andra något att tänka på. Nu var just denna teori lite långdragen, men jag tänker inte utesluta den helt.
 
   Nu var jag ute och cyklade lite, goddag. Vi återgår till bergsvägen. "Fornkungen", det måste ju ha funnits en kung någon gång alltså. Jag tycker att bergsvägen luktar vikingatid/tidig medeltid, alltså kanske typ då Jon Jarl kom till Jorvik eller ett par hundra år efter det. Kan ju lugnt säga att det inte var någon renässans involverat i det där bygget (ja, jag läste kulturlinje på gymnasiet, skadad för livet, deal with it) iaf. Vad vet vi om Jorviks historia? Inte så mycket. Om vi antar att SSO's story utspelar sig på 2010-talet (haha, vad fel det känns att skriva så) så har vi egentligen typ 900 år från att Jon Jarl dök upp som är i princip tomma. Vi har några instick på 1900-talet tack vare Jorviks Allehanda och mannen vi älskar att hata = Mr Sands, men i övrigt vet vi väldigt, väldigt lite. Därmed hoppas jag verkligen att vi får lära oss mer om Jorviks historia, gärna via biblioteket, vilket jag älskar.
   Vi tänker oss nu att vi faktiskt kan ta oss fram på Fornkungens bergsväg. Jag förväntar mig en slottsruin där uppe. Jag HOPPAS att det är en ruin där man kan klättra och utforska lite, tänk er typ som tornet i Fort Pinta. Finns det några karaktärer där? Kanske Fornkungens spöke. Kanske någon galen, vilsen eremit som får Gamle Jasper med gevär att verka mesig. Kanske Rob och Bob skulle gräva sig till Kina men av misstag råkar gräva upp sin tunnel mitt i ruinen. Det här är SSO, typ vad som helst kan hända.
 
 
   Och just det där med att allt kan hända gör det hela så mycket mer spännande. Jag tycker det känns lite konstigt att GåD har varit öppet i mer än ett år utan att vi har fått tillgång till bergsvägen, så jag hoppas verkligen att den är värd att vänta på. Med tanke på de otroligt små uppdateringarna vi fått både förra veckan och idag så kan vi ju anta att det är något stort på gång. Jag vill ju fortfarande ha mina bilder från Södra Jorvik, men den här bergsvägen döljer antagligen väldigt stora hemligheter. Tror jag att den kommer att öppna? Ja, absolut. Med tanke på de fantastiska valven vi ser på stigen uppe i de höga bergen så måste vi ju en dag få en chans att rida under dem. Jag som älskar historia och historisk arkitektur kan knappt vänta på att komma upp där. Visst, det är ett barnspel, men det är ett barnspel som är så otroligt skickligt gjort.
 
   Och det är ungefär vad jag har att säga om Fornkungens Bergsväg. Har jag rätt? Är jag helt ute och cyklar? Det vet vi inte än. Men jag hör väldigt gärna vad ni tycker och tror om saken :)
Vilka bloggar jag läser

   Detta inlägg är önskat av Jenny Skydawn.
 
   Det finns vissa faktorer som gör att jag stannar vid olika bloggar. Det viktigaste är nog att det är en duktig skribent bakom bloggen. Någon som bryr sig lite om meningsuppbyggnad och stavning, annars blir det bara jobbigt att läsa. Fina, stilrena bilder är också trevligt, fast det blir lite jobbigt om det gäller typ 25 bilder i sträck. Jag kan läsa nästan vad som helst om det följs, men sen fastnar man ju också för vad folk tycker, och personligen tycker jag att analyserande inlägg är de roligaste att läsa. Då man vänder och vrider på saker och ting för att se om det finns något mer till det.
   De bloggar som är länkade här på min blogg är de som jag tycker är allra bäst. Sen finns det alltid någon oupptäckt diamant som bara väntar på att få skina, så jag letar alltid efter nya bloggar :)
 
   Numera är det bara SSO-bloggar jag läser, jag får inte riktigt ut något av att läsa andra bloggar. Dock följer jag fortfarande Linn Strelin, Dressyrmupparna och Ponnysanning på Bloglovin', så att jag inte är helt borta gällande vad som händer i hästvärlden :)
Ljuvliga ljussättning

 
   Uppdragen som lät denna täta dimma svepa över Silverglade - det var så underbart! Det bidrog verkligen till den fantastiska stämningen och det är nästan synd att jag gjort klart uppdragen för jag skulle kunna rida runt i den här dimman i evig tid, hehe ^^
Hur jag hittade till Star Stable

   Detta inlägg är önskat av Jenny Skydawn, som tyvärr inte har en blogg om jag förstått det rätt?
 
   Jag var ju med i Polluxklubben då jag var yngre. Därigenom fick jag alla Starshine Legacy-spelen samt de fyra Star Stable-spelen. Då de åtta spelen var ute så gick det något snack om att Star Stable skulle göras i en onlineversion. Alla vi som hängde på Polluxklubbens internetforum, som under perioder var väldigt aktivt, åh vad vi hoppades och längtade.
   Men det tog några år. Jag glömde i princip helt bort den utlovade onlineversionen. Ibland kunde jag kika in på hemsidan starstable.com och kolla läget, vilket ofta var oförändrat, för att sedan glömma bort det igen.
   Sen till sist kom ju den där lyckliga dagen då man till sist kunde börja spela.  Av en lycklig slump så var det en sån där dag då jag bara tänkte "man kanske skulle kolla en gång till", och då hade spelet öppnat väldigt nyligen.
 
   Så det var typ så det gick till :)
Ny idé - ett nytt chattrum

   Nu då jag satt och surade över hur mycket jag hatar globalchatten (för då den är så här störig så avskyr jag den verkligen) så kom jag på - om globalen delades i två? En chatt där man BARA skriver om uppdragsgrejer och frågar saker, och en chatt som BARA är till för att snacka i? ÅÅÅH det vore så skönt, att slippa spammas sönder av alla äckliga frågor som besvaras verkligen hela tiden och som man kan få svaret på inom fem sekunder om man bara pallar googla på det.
 
   Jag vet inte hur annars man ska lösa den här vidriga chatten så att man faktiskt orkar med den alls. Har ni några andra förslag?
Gah

   Jag är SÅ TRÖTT på att globalchatten hela tiden spammas med "var är det championat?". Vartenda gång jag loggar in, varje gång jag spelar, det är alltid någon. Kan SSO inte bara släppa en officiell lista med championattiderna som går att se i spelet så att folk slutar fråga, jag blir bara trött och sur av att hundra människor ställer exakt samma fråga varje dag - dessutom är de flesta så sjukt otrevliga då ingen svarar, men varför svarar ingen? För att det finns inget intresse, det är så lätt att ta reda på själv.
   Nu är jag faktiskt lite sur på SSO, det finns flera såna där grejer som rör medlemmarna som jag verkligen tycker de bör ta tag i (och jag har mejlat dem om det och sagt det), för det är sake som verkligen sabbar spelupplevelsen för andra. Blä.
Hejsan hoppsan

   Jag har börjat skriva på nästan alla inläggsidéer ni har gett mig (den där nya Blogg.se-appen är ju helt underbar, satt och skrev massor på mobilen i morse medan jag väntade på att lektionerna skulle börja), men ni får vänta lite till. Jag kom hem rätt tidigt idag men har gjort lite skolarbete, har fortfarande massor att fixa. Men jag har inte glömt er, jag återkommer om någon timme :)
Svart och vitt och lite däremellan

 
De nya blåa uppdragen

   På sistone har det ju kommit många nya blå uppdrag. Vingårdens Trädgård, A.A.E. och fiskeklubben. Jag gillar ju blå uppdrag, men det finns en väldigt stor grej som gör att många struntar helt i de här uppdragen.
 
   Trädgården och A.A.E. ger nästan inte ut JS alls. 5 JS per syssla, då man rider över halva spelkartan, det är verkligen inte värt det. Jag gör inte deras uppdrag alls nu då jag är beundrad, jag tycker inte att uppdragen är roliga nog för att jag ska göra det för så lite provition. De borde vara värda MINST 25 JS, särskilt eftersom de innefattar långa resor.
 
   Sen har vi fiskeklubben. Ack, detta hemska fiske! Här får vi bra betalt, det är trevligt. Det negativa här är att man får så sjukt lite ryktespoäng. I snitt får vi väl mer ryktespoäng med Åskviggen på en dag än med fiskeklubben, även fast man har fyra olika fiskeuppdrag?
   Många struntar ju i fisket, och jag känner att den dagen är jag beundrad lär jag undvika fisket. Jag kanske fiskar ibland för att få mycket pengar, för det är ju alltid bra... Men just nu känns det inte värt det, för man kommer ju ingenstans. 15 ryktespoäng är ju ingenting, kan man inte få 25 per fiskeuppdrag? De tar ju tid dessutom, och många får väl nästintill mentala sammanbrott över dem, hehe...
 
 
   Vad tycker ni?
Fortsätt langa in förslag!

   Jag låter bloggen stå still litegrann åtminstone idag så jag kan ta åt mig av era förslag och fundera på hur jag ska skriva, samt för att ge fler en chans att se inlägget :) Jag tycker det jag fått in än så länge varit jättebra, så ni får gärna fylla på om ni kommer på mer!
 
   Ni som har Blogg.se btw, har ni sett deras nya mobilapp? Jag blev störtkär, tycker den är tusen gånger bättre än den förra versionen ^^
Ett talessätt jag tycker mycket om

 
Ni bestämmer rubriken

   Hösten är här, och med det så känner jag återigen att bloggidéerna tryter lite. Vilket är lite jobbigt.
 
   Det här är väl rätt vanligt på hästbloggar överlag känns det som, och det har blivit rätt populärt på SSO också. Det är väl en av de negativa sakerna med att jag samlar en massa idéer i utkastet, jag kan vara kvick med en idé men sen hinner någon posta den innan jag kommit på att jag har inlägget halv färdigskrivet. Men som sagt, säg en rubrik och jag skriver om det. Mitt krav till er är att det då är relativt seriöst, inte typ "Vad tycker du om mig" (tycker inte att det har med ett öppet blogginlägg att göra, oavsett vem som frågar) eller "vad tycker du om att det finns en ensam stackars spade vid varje stall" - något som faktiskt går att skriva ett inlägg om. Ni får däremot jättegärna klura ut en bra rubrik som är lite catchig som jag kan skriva under direkt. Det är dock inget krav.
   Alla rubriker som jag sedermera kan skriva om kommer belönas med en länk tillbaka till den som kom på rubriken :) Ni får ge hur många förslag ni vill, det blir jag bara glad över ^^
   Detta är inte bara ett sätt för er att kunna önska inlägg, det är också lite av en skrivövning för min del :) jag kommer alltså verkligen försöka att skriva varje idé som rullar in, så passa på nu!
 
 
   (Att skriva om för- och nackdelar med olika stall verkar vara väldigt populärt, men jag har redan sådana i utkastet som ska färdigställas så ni behöver inte be om såna :) )
Trassel med lösenord

    Jag vet att vissa av er har problemet att man "måste" skriva in lösenord då man besöker bloggen. Så är inte fallet, det är bara att klicka ner rutan. Anledningen är att jag har låst min gamla IRL-blogg, och det här är en underblogg till den (det är därför man måste skriva /sso i adressfältet för att det ska funka alls). Underbloggar blir tydligen påverkade av de originala bloggarna, oops ^^' Jag trodde ju aldrig att jag skulle få mer än två läsare på den här bloggen, och nu har jag i snitt 110 per dag. Lite skillnad. Jag har mejlat till Blogg esse nu och hoppas på att få svar i veckan, för det borde ju gå att lösa. Jag kan inte heller köpa Synas på deras hemsida för de påstår att bloggen är lösenskyddad, så det är lite surt. Hoppas på att det går att ordna, särskilt eftersom jag framöver vill köpa PRO-medlemsskap för den här bloggens skull :) Fast nu sa jag ju i princip "hjälp mig så kastar jag pengar på er", så förhoppningsvis får jag hjälp ^^
 
   Så då vet ni det ^^ Godnatt säger jag för idag, I'll be back tomorrow!
 
   Edit: Kom ihåg att om ni har problem med att bloggen spunkar sig för er eller om ni bara undrar något, det är alltid helt okej att fråga eller påpeka att något inte stämmer :)
The Moment of Truth In Your Lies

 
   The Goo Goo Dolls - Iris ♥
Erkännande om min grålle

   Under en period, typ strax efter att jag köpte Freya, ångrade jag nästan att jag hade Ash.
 
   Varför? Jo, för att jag började känna att jag ville ha en skimmel, alltså en vit skimmel, och jag ville ha den grå Oldenburgaren. Och jag tänkte typ "varför valde jag en grå häst, så tråkigt?"
   Fast nu på sistone är jag ändå så glad för min Ash. För jag tycker ändå i slutändan att han är riktigt snygg, och i oktober har det varit han och jag i två år. Sjukt.
   Nä, jag är lite förbannad på mig själv över att ens tänka tanken att Ash inte var värd det, för han är så sjukt fin egentligen. Nu har jag ju hela fem hästar och då Gigi är färdiglevlad ska jag försöka jämna ut det så att alla syns ungefär lika mycket här. Och Ash behöver mycket mer uppmärksamhet, för det förtjänar han.
 
   Finaste grållen ♥
ÄNTLIGEN färdig för idag

   Höll typ på att bli tokig i slutet, så grymt skönt att levlingen är klar för idag... Och jag är nu också gillad med Åskviggens cirkel :) Min gissning är att de Pandoriska sprickorna upphör då man blir populär, eftersom det var så det funkade med Solens cirkel, men man får väl se ^^
Typiskt

   Ni vet då datorn kommer med ett meddelande typ "datorn startas om inom 10 minuter för att uppdateras"? Eftersom jag spelade SSO dök meddelandet inte upp innan spelet helt plöstligt stängdes ner och hela datorn dog, kul.
 
   Nu ska jag bara hitta orken att logga in igen och fortsätta levla Gigi. Hon är på lvl 13 just nu, och nu vill jag bli färdig så fort som möjligt. Efter en veckas sjukdom återvänder jag till skolan i morgon och det är så tradigt att sen komma hem och logga in på SSO bara för levlandets skull. Dessutom hinner jag då inte spela mer än att jag bara hinner bli färdig med Gigi, har ju annat att göra också.
   Mindre tid åt Gigi innebär ju också mer tid åt bloggen samt allt som hör till, vilket jag tycker är rätt mycket roligare än att levla, så... ^^
 
 
   Nä, om man skulle försöka bli färdig med ponnytrollet.
Speltips - Zoo Tycoon 2

   Spelat Zoo Tycoon? Tyckte du om det? Då bör du absolut kolla in uppföljaren.
 
   Precis som i förra spelet går det ut på att driva en framgångsrik djupark. Det som har hänt sen sist är dock en revolution inom speldesign, och spelfunktioner.
   Zoo Tycoon 2 erbjuder förutom grunderna från det förra spelet också en funktion där spelaren kan då ner i djurskötarläge och sköta om djuren själv. Detta är något jag älskar, man kan gå runt i parken som om man själv är en besökare.
  Vad är Zoo Tycoon utan sina expansioner? Efter något år kom Endangered Species. Expansionen innehöll nya djur, några nya byggnader, och en möjlighet att bygga linbanor och jeepturer runt djurparkerna för att ge besökarna en nära upplevelse med djuren utan att stressa djurparkens invånare (vilket jag tycker är lite mysko ändå, liksom en jeep som åker igenom ens hem?). Dessutom gick det nu att bygga upphöjda gångar, som broar.
 
   Nästa del var African Adventure. Tjugo nya afrikanska djur och massvis med nya utmaningar, men det var ändå inte mycket mer än så.
 
   Expansion nummer tre var det alla väntat på - Marine Mania. I princip samma funktioner som i originalspelet - marina djurshower, bassänger, massvis med fantastiska djur. Dessutom erbjöd besöksläget nu att man kunde simma med djuren. Japp. Helt underbart.
 
   Sen kom Dino Danger. Ett minipack med fyra färgglada och... rätt fula dinosaurier. Det var massvis med trassel på spelets hemsida, så jag betalade för spelet typ tre gånger men kunde aldrig ladda hem det. Surt.
 
   Jag behövde dock inte sörja länge, för sen kom den sista expansionen. Extinct Animals. De fyra dinosaurierna designades om och släpptes tillsammans med fler dinosaurier och utdöda djur. EA ger möjligheten att leta fossiler, bygga ihop fossilerna, klona djur från fossilerna, bedöva ilskna dinosaurier... väldigt mycket hände i det spelet.
zoo tycoon 2: extinct animals
 
   Det var det sista som hände för Zoo Tycoon 2. Dock finns det många designteam runt om i världen som ändrar i spelet för nöjes skull. Ett av dessa team är Aurora Designs, som redigerar om spelet för att göra det mer realistiskt. De har släppt massvis med fantastiskt material och jag råder alla som spelar ZT2 att se deras verk. Personligen använder jag allt material de släppt och är otroligt nöjd med det.
 
 
   (Bara de tre understa bilderna är mina, resten är hittade via sökmotorn Google. Källa genom att klicka på bilderna.)
 
   Vad vill jag säga med det här? Jo, att då jag har dödligt tråkigt så är det ZT2 jag sätter mig framför. Jag älskar det här spelet och tycker verkligen att alla som har möjlighet bör testa att spela det :)
A Popstar is a Superstar

 
   The Ark - Superstar ♥
Bara för att jag aldrig kan hålla mig borta såsom jag tänkt

 
   Jason Gochin - Here We Go
Chillar på kvällssidan

   Jag har inte så mycket att komma med just nu. Det har varit en lång dag och jag har inte riktigt orken för att skriva något seriöst eller... ja, hitta på något av verkligt värde här. Jag säger god natt, jag hänger dock kvar i spelet någon timme till åtminstone.
 
   Må Aideens ljus vara med er i svåra stunder, Ödesryttare och Jorvikbor.
Hur jag installerar text och penslar i Photoshop

   Fick frågan tidigare idag om hur jag gör, så jag tänkte berätta - det tog väldigt lång tid innan jag själv förstod hur man gör, så jag hoppas att det här är till hjälp :)
 
   Textfonter
   1. Först måste jag förstås hitta en textfont jag vill ha. Jag använder mig av Dafont.com, som har hur många härliga textfonter som helst. Välj en textstil du vill ha och klicka på Download-knappen till höger. Ha koll på var du sparar filen.
 
   2. Nu letar du upp filen. Filen är sparat i ZIP-format. Detta är för att mappen är komprimerad - alltså hoptryckt, för att kunna skickas fram och tillbaka. Det är typ som att man pressar ner saker i en resväska och när man öppnar den igen så sväller den över totalt. Högerklicka på filen och välj "Extrahera alla".
 
   3. I den mappen som kommer upp brukar det finnas mellan 2-5 olika filer. Nu minns jag inte riktigt vad vi ska vara ute efter, men kika runt på filerna, lokalisera filen med själva textstilen och högerklicka på den. Välj "Installera", och nu ska textfonten finnas i Word, Photoshop, allt vad du nu har, det är klart.
 
   Personligen gillar jag att ha koll på mina textstilar sedan, så jag sparar filerna i en speciell mapp i datorn så att jag kan t ex skicka filer till kompisar eller så. Då är det bara själva filen jag installerade som jag sparar, allt annat raderar jag.
 
   Penslar i Photoshop
   1. Jag går in på Deviantart.com och söker efter "Photoshop brushes". Jag klickar på något som verkar intressant och bestämmer mig för att ladda ner den. Jag letar upp nedladdningsknappen och laddar ner. Alla penslar går dock inte att ladda ner på det sättet, och de undviker jag, för jag tycker inte de känns särskilt säkra.
   Det är alltså den här knappen till höger av sidan som ni ska leta efter.
 
   2. Jag har sparat filen på ett bra ställe och klickar mig dit. Filerna kan se annorlunda ut - antingen är det en ZIP-fil som måste extraheras eller så är det en färdig penselfil. Tro mig, ni bör kunna se om det är en ren fil.
 
   3. Jag har lagt in penslarna så att de ligger i Photoshop för gott - jag behöver inte läsa in dem igen. Jag går in här.
Dator -> (C:) -> Program (x86) -> Adobe -> {den versionen av photoshop jag vill använda} -> Presets -> Brushes
 
   Inne i mappen "Brushes" klistrar jag in penseln. Om Photoshop är öppet medan jag gör det här måste jag stänga ner det och öppna det igen för att penseln ska synas.
 
 
 
   Ja... ta-da? Jag hoppas att det här var till någon hjälp. Det kan nog se luddigt ut, men om man läser det här samtidigt som man installerar grejerna tror jag att det går att lista ut hur man gör. Hoppas att det går bra för er, och good luck!
Lågt här

   Sorry för dödläge, men jag kom hem sent och har typ nyss ätit klart min lunch + färdigställt ett hjälpavsnitt som strax kommer här på bloggen. Jag hade tänkt hinna med massa saker på eftermiddagen men det sprack ju xP
 
   Gigi ska levlas, fiskar ska fiskas, sprickor ska stängas. Aja, det löser sig ^^
Fina hästen

 
   Om någon råkar ha länkar till bra Photoshop-penslar att ladda ner, dela jättegärna med er av dem! Jag letar alltid efter nya penslar :)
   Det är lördag, jag åker och jobbar. Återkommer i eftermiddag :)
Hemligheten till bra redigerade bilder - eller ja, mitt favoritknep

   Jag är ju ingen expert, men man har ju knep även på min begränsade nivå ^^ Man behöver inte vara någon supertalang för att börja redigera bilder, man måste bara hitta knep som funkar för en själv :)
 
   Nu har jag visserligen inte satt igång med stora redigeringsprojekt. Okej, ett projekt då. Jag vill komma igång, men inspirationen finns inte riktigt än. Men, jag vet en sak som är så sjukt viktig då man håller på med redigering, för att förenkla för sig själv.
   Lager! Jag använder mig av Photoshop 4.0, urgammalt visserligen men det funkar superbra. Jag använder mig av lager i mängder då jag arbetar, och det förenklar så otroligt mycket.
   T ex bilden jag lade upp häromdagen på norrskenet. Jag gjorde ett nytt lager över originalbilden, målade dit norrskenen och suddade ut där ljusen täckte träden framför dem. Samma sak vid Poppys svans, där suddade jag bara bort skenet så att det skulle se ut som att hon var framför ljusen. En grej som bokstavligt talat går på två minuter men som ändå ser bra ut.
 
 
 
   Sen beror det lite på vad jag gör, hur jag lägger mina lager. Då jag t ex ska göra en bakgrund svartvit, men ska behålla häst och ryttare i samma färg, så hamnar originalbilden över det nya lagret. Det understa lagret färgar jag svartvitt/hur jag nu vill ha det och sedan suddar jag ut originalet så att det blir som jag vill.
   Alltså:
   1. Jag duplicerar min bild. Bilden finns nu i två lager.
   2. Jag färgar den undre bilden, min bakgrund, till den färg jag vill ha - i detta fall svartvitt.
   3. Jag börjar sudda den övre bilden, så att motivet blir som jag vill ha det. Oftast suddar jag alltså allting förutom ryttare och häst.
   Här är ett utmärkt exempel på det. Det kanske går att göra på andra sätt, jag är ingen expert, men det går fort och resultatet blir precis som jag planerat, därför gillar jag den metoden :) Att använda sig av markeringsverktyg för att klippa ut hästen tycker jag är jättekrångligt för det blir aldrig som jag vill, så jag undviker det.
 
 
   Alltså - grejen med lager är att man kan måla dit vad som helst, utan att sabba originalbilden. Därför är det här med lager bland det bästa jag vet då jag sysslar med bilder ^^
Massa bilder på Iddy

   Jag har fotat en massa bilder på Iddy, några borde gå att använda till nästa redigeringsprojekt. Passade på att göra dagens fiske också, whoopwhoop (y)
 
   Jag tycker det känns som att SSO's bloggcommunity alltid är lite dött på fredagar - många är väl ute med kompisar? Just nu har jag själv inte heller något att komma med, jag kanske får en däng av inspiration senare :)
 
   (Btw, nu går det att skriva smileysar i spelchatten igen, åzum :D)
 
EDIT: Glömde säga att fler kapitel av Vinterryttaren är uppe, för er fantastiska själar som är intresserade :)
Att låtsas och ljuga i chatten

   Vad får man ut av att låtsas vara någon annan, av att ljuga i chatten? Känner man sig bättre som människa om man framställer sig på ett falskt vis?
   Jag har nog sett 10-15 gånger att någon låtsas vara från England och snackar engelska (oftast med dålig stavning och ännu sämre grammatik) i chatten, men tillsist får ge sig antingen för att folk väldigt nyfiket börjar fråga ut denne eller helt enkelt säger "lägg av, du är inte från England".
   Jag ser visserligen inte igenom lögner särskilt lätt, men däremot är det väldigt lätt att avgöra om någon ljuger om att vara från ett engelskspråkigt land. Ett exempel har vi från idag, då en tjej påstod sig vara "from England" (bara där fick jag dåliga vibbar) och vaktade sin kamrats konto, och allteftersom blev både hennes stavning och grammatik så sjukt dålig. Ett fint exempel har vi i "Whant somone ride whit me?". Ja, det där stod seriöst i chatten. Tror inte att jag behöver säga mer än så.
 
   Vad får folk ut av att ljuga? Känns det bättre av att låtsas vara någon annan, att framställa sig på ett sätt för att få uppmärksamhet? Känner man sig mer omtyckt av att ljuga ihop en annan image?
   Jag fattar verkligen inte det där, och då jag väl genomskådar folks lögner i chatten tycker jag nästan synd om dem. Jag har en människa i min närhet som ljuger till extrema längder, och det blir ju bara värst för denne själv då dennes lögner blir genomskådade. Hen har hamnat i lite trubbel genom åren till följd av detta, så jag hoppas att de som ljuger i chatten inte håller på med sånt IRL, för det slutar verkligen inte bra.
 
   Lögner uppkommer så lätt. Men om man ljuger för att få uppmärksamhet är det faktiskt bättre att hålla tyst - för i slutänden finns det ingen som gillar en lögnare.
Börjat med lite småfix

   Jag har faktiskt börjat jobba med färgtemat jag ska ha på bloggen i vinter. Nu då jag ändå är hemma så var det lika bra att passa på, för annars lär jag inte hinna. Och jag tror att det kan bli riktigt snyggt, om jag lyckas få headern som jag vill. Bakgrunden jag har gjort är iaf dösnygg tycker jag ^^
 
 
   Okej, ska-göra-lista över dagen (som faktiskt är någorlunda relevant):
   - Korrekturläsa Vinterryttaren och langa upp de kapitel som faktiskt är okej
   - Skriva om de kapitel som inte är okej (vilket bör vara några stycken, fy, haha)
   - Levla Gigi
   - Göra allmäna blå uppdrag i SSO (är färdig med sprickorna och de på Vingården, yay)
   - Lista ut exakt hur jag ska göra min nästa bildredigering (har en plan, men den är inte direkt vattentät)
 
   Sen har jag lite mindre roliga IRL-grejer att göra också, blä. Det jag kan säga om bloggen just nu är att jag lär fortsätta bildspamma, nu då jag börjar bli lite varm i kläderna.
 
 
Man lär sig nytt varje dag

 
   Först igår lärde jag mig hur man gör text med konturer i Photoshop, haha. Har haft min version av Photoshop sedan 2007 tror jag, fast iofs har jag ju aldrig använt det så mycket som jag gör nu.
 
   De där fyra baseballjackorna i spelet, de är så snygga så jag vill knappt låta Esme ha på sig annat just nu, haha. Det gör lite att jag har dåligt med idéer för nya outfits... Men jag har köpt in lite nytt med vintern i åtanke :) IRL avskyr jag verkligen att handla kläder alls, min mamma släpar in mig i klädaffärer med våld (jag skojar inte), i spelet är det aaaningen roligare ^^'
Vinterryttarna

   Jag har en stooor lista bredvid mig på saker som ska kollas upp och möjligen ändras i min flera år gamla FanFic, men bara för att (eller så är det för din skull, Siri) så lade jag nyss upp första kapitlet på Fanfiction.com. Om ni nu läser uppskattas det om jag får lite feedback - som sagt, visserligen många år sedan jag började med den, men jag tycker att den bör se ytans ljus hur som helst.
   Den här bilden har jag visat förut - vad jag inte har gjort förut är att berätta att det här är Gilly och hennes nya häst.
 
   Läs första kapitlet HÄR.
Clocks

 
   Om det någon gång blir så att den här klockan börjar röra på sig - det vore så najs! Självklart är det ingen nödvändighet, men det vore en fin detalj i spelet och om man nu skulle undra hur mycket klockan var kunde man kika på klocktornet...
   Just nu känns det mest som klockan i OUAT som stod still i hur många år som helst, hehe
Överredigeringar sker lätt, men de är så kul

 
   ...ja, vad säger man. Svårt att låta bli då man har så många roliga penslar lagrade i Photoshop ^^'
 
   Jag som skulle gå och lägga mig, vad hände med det?
Hemma i morgon också

   Jag kommer inte till skolan i morgon heller, så jag ska försöka mig på fler redigeringsprojekt, eller åtminstone ett :) Metoden jag använde mig av var väldigt effektiv, det tog bara 1½ timme att färdigställa bilden på Ash (och jag var inte särskilt snabb i svängarna eftersom jag sabbade för mig själv med fel kommandon rätt ofta, fail), så jag tänkte testa en annan vinkel - kanske en bockande Iddy? Jag känner redan nu att mitt stora problem blir att hålla spelets kamera i rätt vinkel länge nog för att få tillräckliga bilder...
   Fast det borde nog funka. Jag använde faktiskt bara en enda bild för att redigera Ashs piaff - och det var en bild där han stod helt still i ridhuset.
 
 
   I övrigt har jag inte så mycket mer att komma med. Om jag kommer ihåg så kan jag börja lägga ut Vinterryttaren, om det nu fortfarande är någon som är intresserad av att läsa?
Om vi säger så här...

   För att vara min andra bildredigering någonsin (ni såg den tidigare igår) så är jag sjukt jäkla nöjd.
 
 
   Finns väl lite småsaker som inte är perfekta, men vafanken ^^ Det ska btw föreställa en piaff, men jag fick inte till det då jag ville "sätta tillbaka" honom på bakdelen... Haha, är rätt nöjd ändå :D
Tillfällets projekt

 
   Kan ju säga att det är aaaaningen mer seriöst än det igår, hehe... Då pållen väl är ihopklippt blir det mycket att måla över så att han inte ser ut som Frankensteins monster ^^'
Nya headers

   Som ni kanske ser så har jag ändrat lite i mina fem headers. De är relativt tillfälliga, då jag ändrar färgtemat i vinter ska jag ändra om ytterligare lite till.
 
 
   Jag sa ju igår att jag skulle till skolan nu, men jag ljög tydligen. Mina feberperioder med tillhörande förkylning och hosta brukar hålla i sig i en vecka åt gången, rätt irriterande. Hostan brukar hålla i sig i ungefär en månad. (Jag har ett så grymt bra immunförsvar, jaja) Men som tur är så har min skola väldigt långa introduktioner, så jag har inte missat en enda riktig lektion under den här veckan :)
 
   Jag är inte helt färdig med Gigis levling för dagen, så det ska fixas. Sen om jag orkar sitta upp länge nog så ska jag försöka ta itu med ett redigeringsprojekt jag har planerat i ett par dagar. Sen har jag egentligen tusen Wikigrejer att fixa, men man blir ju så lätt hemmablind...
 
   Aja, I'll be back.
Vanliga frågor

   Tänkte helt enkelt bespara er lite tid och svara på några frågor som jag ofta ser, både i spelet och på bloggen. Ett bra sätt att samla allt på samma ställe, så att jag slipper upprepa mig som en papegoja :)
 
   I Star Stable Online
   Var köper jag (insert valfritt klädesplagg/del av utrustning)? Antingen så kan du rida runt och leta själv (vilket faktiskt inte tar särskilt lång tid) eller så kollar du HÄR. Och om du nu verkligen måste ställa frågan i Globalchatten, använd för guds skull inte versaler, fy. 
 
   Var fiskar jag (insert valfri fisk)? Googla på "Fiskekarta SSO" eller något åt det hållet, eller leta på olika SSO-bloggar. Finns också en karta HÄR.
 
   När är nästa championat? Titta i övre högra hörnet av spelskärmen eller se HÄR.
 
   Vill du bli min vän? Jag acceterar ALLA vänförfrågningar. Dock rensar jag listan ofta, så om du bara skickar en vänförfrågan och sticker iväg utan att säga ett knyst så lär du bli bortrensad rätt snabbt. De som jag någon gång har snackat med ligger i princip alltid kvar i vänlistan.
 
   På bloggen
   Äger du SSO Wiki? Yes, jag är SSO Wikis ägare, grundare och dessutom den som än så länge har skrivit mest på den.
 
   Vilket program redigerar du i? Photoshop Elements 4.0. Har haft programmet i hur många år som helst och trivs så bra med det så jag har inte behovet att byta ^^ Försöker dock lära mig CS2, det går väl... mindre bra.
 
   Kan du rita av mig/min häst? Kanske. Beror på om jag har tid/lust och om du frågar snällt. Kan dock inte lova något. Om du väl får en bild och har en blogg så uppskattas en länk tillbaka till mig. (Ibland kan det dock hända att jag får en däng av inspiration och ritar av någon av bara farten.)
 
   Kan du göra en bloggdesign åt mig? Jag har inte ens tid att göra en design åt mig själv, så tyvärr, nej. Designen jag har just nu är bara en mix jag gjort av två olika gratisdesigner, vilket ni ser om ni tittar under fliken "Design by". Om det är något specifikt inom bloggdesign ni undrar över går det dock bra att fråga, det kan hända att jag kan svaret.
 
   Hur kan jag kontakta dig? Med tanke på spelets just nu undermåliga censur går det bra att antingen kontakta mig i kommentarerna på bloggen eller (beroende på vad ditt ärende är, ofc) mejla mig på ponnygatan@hotmail.com.
 

   På SSO Wiki
   Vad är SSO Wiki? Star Stable Online Wiki är en inofficiell Wikia, ett uppslagsverk, som behandlar all information rörande Starshine Legacy, Star Academy, de fyra Star Stable-spelen samt Star Stable Online. Wikin är långt ifrån komplett och växer varje dag, men är i dagsläget en av Sveriges största Wikis.
 
   Får jag redigera på SSO Wiki? Ja, självklart! Dock uppskattas det verkligen om du skaffar dig en användare och loggar in innan du redigerar. Detta för att det har varit flera fall av sabotage då folk raderar hela sidor med information och det vill vi undvika.
   Ytterligare krav är att din redigering är seriös. På en Wikisida skriver man inte "jag undrar hur det här kommer sluta", utan det är mer som att skriva ett faktablad eller ett nyhetsrepotage, om jag nu ska försöka jämföra det. Oseriösa redigeringar raderas helt enkelt. Om man råkar skriva in fel fakta går det att ändra, men om man börjar flumma om något helt annat tas det bort direkt.
 
   Vad får jag skriva på SSO Wiki? Allt som har att göra med SSL, SA, SS och SSO. Det viktiga är att all information måste vara officiell, det är inte okej att hitta på t ex egna namn på saker som inte riktigt har ett namn. En Wiki består endast av fakta, alltså får man inte skriva sina egna åsikter på en sida.
 
   Får jag starta nya sidor på SSO Wiki? Ja, om det nu är en sida som saknas. Titta först så att sidan inte finns under ett annat namn, och tänk efter "behövs den här sidan?". Hitta inte på nya sidor bara för att göra en sida.
 
   Får jag lägga in citat på en Wikisida? Ja, det får du. Kravet är att det är ett citat som är relevant, t ex om det är på Lindas sida så bör det vara något som hon har sagt eller något som någon annan har sagt om henne. Om man tittar på hennes sida i dagsläget ser man att hennes citat är något som hon faktiskt har sagt och som visar hur hennes karaktär är, och därmed är det relevant. Det som inte är okej är att ta ett citat som egentligen inte har med spelen/serietidningarna att göra.
 
   Får jag lägga in bilder på SSO Wiki? Absolut, men det måste vara dina egna bilder. Om det inte är din egen bild MÅSTE du utan undantag fråga den som tagit bilden samt länka tillbaka till bildens ägare om denne har en blogg/hemsida. Om du bara plockar en bild från t ex Google bryter du mot upphovsrättslagen, vilket är straffbart enligt Svensk lag.
 
   Hur redigerar jag en sida? Bredvid sidans titel finns en grön knapp där det står "Redigera". Går också att redigera enskilda avsnitt, vilket är det nästan alla gör för ingen verkar hitta den gröna knappen. Vilket... jag tycker är lite konstigt, faktiskt.
 
   Vad får jag skriva i SSO Wikis forum? Precis vad som helst! Ett forum är en plats för diskussion, och där får man uttrycka sina åsikter hur man vill, så länge som man fortfarande visar respekt för sina medspelare. Däremot bör man se till att man skriver under rätt ämne, så att det är lätt att hitta till rätt diskussioner.
 

 
 
   Jag hoppas att det här var till någon som helst hjälp. Kom ihåg att om ni undrar något är det bara att fråga ^^
Tänk vad man hittar

   Googlade på "Star Stable" igår, och hittade de här bilderna som jag aldrig sett förut. De låg på någon sån här mediahosting-sajt, så jag vet inte riktigt var de kommer ifrån.
 
 
 
 
   De här tre nedre är ju helt fantastiska! Det är ju bara officiella bilder som använts, känns som att de faktiskt är gjorda av Star Stable?
   Bilderna var iaf döpta till typ "wallpaper", men även i originalformatet var de alldeles för små för min dator. Synd, för jag tyckte de var superfina.
 
   Men tjejen i Reed Kesslers kavaj, GE MIG HENNES HÅR *-*
Varför SSO?

   Varför? Varför ägnar jag varje dag flera timmar både åt spelande av ett hästonlinespel och en blogg om ett hästonlinespel?
 
   Jag har alltid roats av teknik. Jag blir fortfarande förundrad över vad vi kan göra med dagens teknik, tanken att tekniken utvecklas hela tiden är så stor att den inte riktigt går att greppa.
   Då jag var liten älskade jag dataspel. Jag fascinerades av alla spel jag såg - jag avundades de barn som hade GameBoy så att de kunde spela Pokémon, då min pappa spelade Nintendo64 och Playstation satt jag bredvid honom i soffan och kunde stirra på tv-skärmen i timmar.
   Mitt intresse för spel kombinerat med mitt stora intresse för alla sorters djur bidrog förstås till att de dataspel jag till sist hamnade framför handlade om just djur. Hästar då, överlag. Men vilka spel fanns på det sena 90-talet? Ja, typ det där My Little Pony som jag skrev om i inlägget där jag nämnde alla hästspel jag spelat. Det var väl det spelet jag hade på den tiden.
   Jag har sedan jag varit liten lagt ut mycket egna pengar på dataspel. Veckopengar och pengar från födelsedagar gick åt. Jag har sett hästspel utvecklas från 2D, till något Minecraft-liknande 3D innan det blivit den fantastiska grafik som i princip är standard idag. Att det en dag skulle finnas ett onlinespel med hästar hade jag aldrig kunnat drömma om.
   Att se hundratals olika variationer av hästar och ryttare är en upplevelse jag tycker är jättehäftig, och är nog den mest intressanta onlineupplevelsen.
 
   Det som påverkat min spelupplevelse mest var Starshine Legacy. Och jag minns att då jag nyligen hade gått med i Polluxklubben och fick se en första teaserbild från spelet - jag var så besviken! Full Fart i Stallet var spelet som jag nyss vant mig vid, och jag förstod inte varför i hela friden Pollux skulle vilja ge ut ett spel som gick tillbaka i utvecklingen. Så tyckte jag, vid elva-tolv års ålder.
   Men Starshine var ju verkligen något nytt. Fantasy har alltid legat mig varmt om hjärtat, och här kombinerades det med hästar och uråldriga mysterier. Jag avskydde Starshine Legacy vid första ögonkastet, men då det väl dök upp i brevlådan kunde jag inte slita mig från det. Snacka om att ändra sig!
   Starshines magi har hållt sig genom åren, och med ny grafik och nya idéer genom SSO känns spelserien mer aktuell än någonsin.
 
   Jag trodde att Starshine skulle sluta med det fjärde spelet. Så tillkännagav Pollux att det skulle komma en ny serie på fyra spel - en serie löst baserad på Starshine. Väldigt löst. Jag var överlycklig - men såg den första bilden och blev så sur! Jag hade hoppats att spelets nya hästar skulle vara Starshines, Meteors, Concordes och Tin-Cans, och istället var det hästar som påminde mer om giraffer?
   Men jag lärde mig älska även de spelen. Höstryttaren är ju för evigt det spel som jag tänker på först då jag hör "Star Stable".
   Höstryttaren var det första hästspelet jag varit med om där man fritt fick utforska ett stort område, och det var för mig helt revolutionerande.
 
   Då det började snackas om en online-version av Star Stable, det var så stort. Ett hästonlinespel! I världen som vi redan älskade så mycket, det mystiska Jorvik. Och vi väntade. Och väntade. Och väntade.
   Inget hände. Projektet verkade ha lagt ner. Någon gång skrevs det ut om testryttare - jag skickade in en anmälan, fick aldrig något svar och glömde bort spelet helt. Så helt plöstligt en dag, bokstavligt talat evigheter senare, tänkte jag "men vad hände egentligen med spelet? Är det helt borta?" Så skrev jag in Starstable.com i webbläsarens adressfält. Och där fanns det plötsligt framför mig. Jag kastade mig in och har inte kunnat sluta spela.
   Innan hästfunktionen kom till spelet gick det så många rykten. Kommer alla hästar vara lika stora? Får man välja färg själv? Hur dyra är de? Tillhör de speciella raser? Vi har fått svar på allting, och ändå fortsätter SSO att överraska oss med fantastiska hästar minst en gång i månaden.
 
   Jag är visserligen vuxen enligt min ålder, men jag ser mig själv som ett stort barn. Jag blir fortfarande lika fascinerad av vad som händer med spelutvecklingen, särskilt då det kommer till hästspelen. Att ha sett SSO utvecklas under snart två år är helt fantastiskt. Det har blivit ett community jag verkligen inte väntade mig - hur många bloggar finns det inte, som handlar om just detta spel? Där folk skriver allt från rollspelsinlägg till väldigt seriösa diskussioner om vad som kan hända i spelet? Hur många tusen spelare finns inte nu, från alla världens hörn? Är inte den svenska Wikin om spelet, min Wiki, en av Sveriges största?
   Många har skaffat sig nya vänner genom spelet. Jag spelar mest för upplevelsens skull - uppdragen, huvudberättelsen som spinner vidare på Starshine Legacys mysterier, de fantastiska funktionerna. Och om man skulle tröttna? Nästa vecka kommer något nytt. Alltid något. Hur många spel kan skryta med uppdateringar varje onsdag? Det här året har vi haft 36 uppdateringar, och så otroligt mycket har hänt.
   Bara de härliga detaljerna så som att spelet på kvällarna uppvisar en fantastisk natthimmel gör så mycket, och bidrar till den varma spelkänslan.
 
   Varför lägger jag de här timmarna på att spela ett spel som egentligen är riktat mot yngre flickor? Jo, för att jag alltid har älskat spel, jag gör det fortfarande, och ett sånt här spel har aldrig förr varit tillgängligt för mig. Och varför ägnar jag så mycket tid åt bloggen? För att jag trivs så bra med att skriva och om det här spelet finns det alltid nya idéer att diskutera, alltid ett mysterium som väntar på en lösning, alltid en fråga som än inte blivit riktigt besvarad. Och det finns alltid andra i communityt som är villiga att driva diskussioner om olika idéer, vilket är fantastiskt roligt.
   Jag hade aldrig kunnat drömma om att mina favoritspel från barndomen skulle utvecklas till att bli något så här pass stort, men jag älskar det. Så otroligt häftiga spel och jag är glad och tacksam över att denna onlineversion hela tiden uppdateras.
 
 
 
 
Framtida Andalusier

   Det har varit snack om att två hästar SSO har visat upp kan vara Andalusier. Vet inte hur seriöst det var med den senaste, men det var snack om det i Globala tidigare idag.
 
 
 
    Argumenten folk har haft om dessa hästar är att de är "Andalusierliknande". Jag kan hålla med till viss grad.
   Men, jag hoppas verkligen att det inte är så, att de här hästarna egentligen bara är Jorvikiska Varmblod. Varför? Jo, Jag älskar Andalusier och tycker de är så sjukt vackra. Jag hoppas på att de ska särskiljas lite från de andra hästarna i SSO, att det ligger något unikt över dem. Och då menar jag inte unikt såsom Friesern och ponnyerna, utan bara något litet som ändå visar att det är en majestätisk ras.
   Andalusiern är den hästras jag sett fram emot mest sedan Hästfunktionen släpptes, så jag hoppas verkligen att den blir något lite extra.
 
   Tankar, funderingar, åsikter? Kör på.
Beslutsångest...

   Jag blir mer och mer taggad på en Frieser, men jag vågar inte köpa en... Jag har bara tre stallplatser kvar, och vi vet att minst fyra nya hästraser ska komma till spelet. Minst. Och varje gång jag rider förbi ett visst stall ser jag hur hästen jag tänker mig som Misty ser sådär allmänt bedårande ut och jag vill ta med henne hem till Moorland direkt...
 
   Jag hoppas verkligen att vi får fler stallplatser. Det finns hästar som jag vill ha men ändå överlever utan, och det finns hästar som jag tittar på varje gång jag har vägarna förbi och det bara kliar i fingrarna.
   Om det skulle vara så att det faktiskt inte komma fler "tunga" raser som t ex Tinker och Shire, vågar jag köpa en Frieser. Så som jag berättade i den senaste frågestunden jag hade så har jag en vision om en stor häst vid namn Clark. Och jag ska ha Clark i mitt stall i slutänden, frågan är bara hur han kommer se ut, för det vet jag inte än. Stor ska han dock vara.
   En annan anledning till att jag inte vågar köpa en Frieser är att jag har ju redan en svart häst. Jag har Freya. Hon har visserligen bläs och strumpor, men det skulle nog kännas lite trist att ha två hästar av samma färg i stallet.
 
   Så typiskt det här, hoppas verkligen att vi får fler stallplatser för annars måste jag nästan skaffa mig ett till konto, haha :(
 
   Har ni någon häst som ni väldigt gärna vill ha men inte riktigt vågar köpa?
Har inte så mye annat att komma med

 
Stjärnor i sprickor

   Det här inlägget innehåller spoilers om man inte har gjort uppdragen med Alex i Silvergladebyn.
 
 
   Idag ändrades den här funktionen med att stänga sprickor, och stjärnorna man ska klicka på är nu jättetydliga. Jag antar att de som hade problem med stjärnorna tycker det är bra, men jag har faktiskt bara sett klagomål om saken. Vilket är synd.
   Kanske att SSO i framtiden kan ha någon funktion så att man får välja svårighetsgrad på liknande grejer genom att klicka på något i Alternativ? Isf kan ju folk möjligen inte klaga...
 
   Vad tycker jag? Ja, jag har inget att klaga på, tycker att funktionen funkar bra. SSO har lyssnat på spelarnas kritik och gjort något åt saken och folk bara klagar. Synd :(
Min allra första bildredigering

   Om man räknar med att flytta ben och grejer då ^^
 
 
 
   Hade inte riktigt tålamodet för att sitta länge med det här, jag ska nog gå och lägga mig igen för jag mår fortfarande inte särskilt bra. Men huvudet är indraget, frambenen är lyfta lite för att galoppen ska se rundare ut. Och det syns, det är rätt slarvigt runt hennes framhovar, mää xP
 
   Aja, adios så länge.
Oväntat

   Okej, ett deluxe-set. Lite synd på ett sätt, känns lite fjuttigt - och jag tyckte inte att det var så galet snyggt heller. Vill ha benlindorna, men vill inte lägga ut SC just nu. Men aja, förra veckans uppdatering var ju fantastisk.
 
   Reaktion nummer två - Glasögon? Jag har visserligen glasögon IRL och har haft det i typ tio år, men är tveksam till att ha det i spelet. Okej, solglasögon kanske är lite häftigt ibland... Men jag tycker att det kändes lite onödigt.
   Aja, jag hoppas att glasögonen inte är det enda som kommer nästa vecka. Fram till dess har jag ändå levling av Gigi samt ryktesbyggning med Fiskeklubben och Åskviggen, så man är ju inte direkt sysslolös ändå.
 
Väntar på uppdateringen

   Hemma idag också, hostar som en tok. I morgon återgår jag dock till skolan, så då blir det inga inlägg under dagen.
 
   Passade på att göra de dagliga uppdragen i Fort Pinta samt påbörja Gigis levling nu på morgonen. Nu har jag bara kvar FP, FG och VD, sen är det färdigt för idag. Egentligen är det nog bäst om jag lägger om min levlingsrunda så att jag alltid börjar i GåD, för det är de loppen jag tycker minst om och det är så otroligt skönt att bli av med dem, haha.
   Det var mycket snack i chatten om vad som skulle hända på uppdateringen. Verkar som att det största önskemålet just nu är Andalusierhästarna, och det får jag väl nästan hålla med om. Dock har jag ju fortfarande sjuk ångest över att jag bara har tre stallplatser kvar... Har lekt med tanken om man skulle skaffa sig ett till konto där man kan köpa hästarna som jag vill ha men inte vågar ha på Esme.
   Fast... mitt högsta önskemål är ändå ett releasedatum på Södra Jorvik, eller åtminstone en teaserbild. Kanske bara en liten överblick över hur något där nere ser ut? Jag kan knappt vänta på att få skritta in genom järngrindarna till Jorvikstallet med Ash, det har varit drömmen sedan jag började spela SSO.
 
 
   Nä, jag går och lägger mig ett tag, om jag har tur kanske jag kan sova bort förkylningen ^^
Moorlands Södra Strand

 
   Jag gillar verkligen stranden nedanför Moorland. Ofta skrittar jag på den och försöker skymta något på andra sidan Southsilvervattnet. Går väl inte sådär jättebra.
   Men jag har tänkt på det. Kommer vi senare se vad som händer där borta? Eller är alla nya platser dolda bakom berg och träd?
   Oavsett blir det sån grym lycka då man väl står mellan träden där på andra sidan och blickar ut över Moorlandstallet. ÅÅÅH, vad jag längtar, haha x)
Norrsken

   Igår hamnade jag åter i en diskussion med Genevieve Nightbard och hon kom med en idé jag tyckte lät så otroligt fantastisk.
 
   Tänk att rida i de norra bergen och där se norrsken! Kanske inte vore jättelogiskt som det är just nu, men typ då man kan ta sig in i Dinodalen?
   Omöjligt tror jag verkligen inte att det är. Om man tittar på himlen ser man att den rör sig hela tiden. Om det är så att man ser norrsken över ett speciellt ställe, typ så som himlen ändrade sig under de nya uppdragen i Silvergladebyn, det vore väl fullt möjligt?
   Arkivbild som jag redigerade snabbt. Två olika Photoshop-penslar som går att hitta på Deviantart användes.
 
   Det är iaf något som åker in på min önskelista, för jag tycker det lät helt underbart :)
Vad har hänt med censuren?

   SSO's censursystem har väl alltid varit sjukt undermåligt, men nu är det så sjukt tröttsamt. Inte ens vissa smileysar går att skriva längre, ett exempel är det populära "x)". Mitt favorituttryck "jösses" går inte att skriva. Superirriterande.
   SSO-teamet har länge tänkt göra något åt saken. Jag har snackat om det med GME, flera gånger dessutom har jag för mig, men det var länge sen nu. Känns som att det är en av två punkter som verkligen behövs i chatten - Ett annat censursystem och aktiva moderatorer som kan säga till/anmäla folk som inte sköter sig.
 
   Personligen tycker jag inte om att använda mig av chatten just nu. Många ord blir censurerade och jag tycker det är jobbigt. Jag vill kunna föra relativt vettiga diskussioner och det är faktiskt ofta svårt, eftersom helt normala ord ibland censureras och är svåra att hitta en ersättning för.
   Så just nu är nummer 1 på min önskelista i SSO att något görs åt den där gudsförgätna chatten/censuren/något med moderatorer, ja, ni fattar.
 
   För jag skulle tro att jag inte är den enda som stör mig sjukt mycket på censuren?
Förhoppningar om ponnyer

   Just nu har vi fyra supersöta små ponnytroll i spelet. Sedan de kom för två veckor sedan har det varit fullt med ponnyakuter (eller ja, ponnyakuter inriktade för bara ponnyer, då), ponnyutställningar, ponnytävlingar. Och jag tycker det är jättekul, det ökar ju sammanhållningen bland medlemmarna.
   Samma sak var det då Frieserhästarna kom. Fast det tyckte jag nästan var lite roligare. Jag minns att jag smög mig in i ridhuset då det var någon ridlektion för Frieserhästar, jag och Ash stod och tryckte i ett hörn och överallt kom stiliga, svarta hästar galopperandes i kort galopp med höga benlyft. Det var faktiskt jättehäftigt.
 
   Vad var det som gjorde att Friserhästarna var så speciella? Alla hästar av den rasen är ju svarta. Det blev en mäktig känsla då svarta hästar med aningen olika nyanser i pälsen rörde sig runt i manegen. Om man ser en ponnytävling så ser man bara tjugo ponnyer som delar på fyra olika pälsfärger. Det känns lite "billigt", om ni förstår vad jag menar.
   Det är en anledning till att jag önskar mig än fler ponnyraser, med olika färgvariationer. Tänk vad häftigt att kliva in på en ridlektion eller en utställning med ponnyer som faktiskt verkligen ser olika ut! En fux, en skäck, en mörkbrun, en apelkastad, fler variationer helt enkelt. Jag börjar få ganska höga förhoppningar på hur framtida hästar kan se ut, med tanke på vilka fantastiska texturer det varit på hästarnas pälsar sedan Oldenburgarna kom till spelet.
 
   Frågan är då, om det kommer fler ponnyraser (vilket jag verkligen hoppas, vore härligt att se), vilka exakta raser snackar vi om? Jag har fått intrycket av att de Jorvikiska ponnyerna är typ maxade C-ponnyer eller små D-ponnyer. C-ponny är måttstocken jag antar stämmer. Vad kan man då vänta sig? I ärlighetens namn trodde jag först att ponnyerna vi har nu var Welshponnyer, sådana kanske kommer? Connemaror? (Det är ju ändå en ras som verkligen kan variera i storlek.)
 
   Aja, det jag antagligen vill komma fram till med det här är att jag tycker det är jätteroligt att hästarna i spelet hela tiden utvecklas, att de verkligen ser olika ut. Jag förstår varför många velat ha ponnyer - många spelare är lite yngre och är fortfarande små nog för att rida ponnyer IRL. Något att relatera till. Men ponnyerna har nästan blivit helgonförklarade i spelet, och nästan alla vill ha en. Därför tycker jag att det vore väldigt trevligt med fler färgvariationer, så att det inte slutar med att alla rider samma häst. För just nu är det ju den isabellfärgade ponnyn (t ex. min egen Gigi) och den skimmelfärgade ponnyn som syns bokstavligt talat överallt.
   I morgon är det uppdatering, som bekant - jag tror inte att det kommer fler ponnyer, men varje uppdatering tar oss ju ett steg närmare ett nytt mål. Det ska bli väldigt spännande att se hur den där ponnykulturen utvecklar sig - kommer det fler ponnyer som underhåller intresset eller slutar det med att alla till sist säljer av sina ponnyer? Vi får se, helt enkelt ^^
Blåa skyar

 
   För ett tag sedan laddade jag ner några jättefina molnpenslar från Deviantart och idag fick jag användning för dem :) Tycker himlen ser rätt fantastisk ut, gav en fin helhet till bilden ^^
Ingen nosgrimma på ponnyer


 
   Jag tycker faktiskt att ponnyerna är som allra sötast utan nosgrimma. Överlag tycker jag nog det med alla hästar egentligen, särskilt IRL - huvudet framhävs på ett helt annat sätt och man ser mer av hästen.
   Men titta på det där lilla ansiktet! Jag lär nog rätt sällan ha träns med nosgrimma på Gigi, jag älskar den här busigheten som strålar och bläsen som framhävs.
 
   Men sen tycker jag också att tränsen med nosgrimma ser lite konstiga ut på ponnyerna. Det blir nästan lite... hopklämt. Det kanske är något jag kommer vänja mig vid, men i dagsläget undviker jag helst nosgrimman på min ponnyskrutt.
 
 
   Vad tycker ni om saken?
 
Överredigerade bilder är roliga

 
Sorry

   Egentligen skulle jag vilja använda den här extra tiden idag för att skriva intressanta blogginlägg, men både kropp och knopp säger emot och jag har sovit större delen av dagen.
   Lär bli hemma i morgon också, hoppas att jag är lite mer levande då.
 
   Simma lugnt, människor.
Levlingsrunda

 
   Gigi är just nu i lvl 9 och jag beger mig ut på en levlingsrunda. Går lite segt, jag har inte sovit något alls i natt men jag kan verkligen inte sova, rätt jobbigt :( Sååå jag roar mig med SSO just nu.
   I övrigt har jag skrivit några inlägg i utkast som är lite mer neutrala angående spelet, på det sättet att man inte behöver spela för att förstå vad jag pratar om. Tänkte köpa en sån där "Blogg.se Synas" i veckan, nu då jag har poäng nog för det, och då måste ju folk fatta vad jag snackar om, haha x) Har aldrig testat den funktionen förut så det blir lite spännande :)
 
   Aja, tillbaka till spelet!
Moorlandstallet

   Moorlandstallet är den första platsen spelaren får stifta bekantskap med i SSO. Ett hemtrevligt stall nära havet, hotat av rivning.
   Jag har bott i Moorland under ca 97% av min speltid. Har under korta perioder bott hos Steve och i Valedale, men det är i Moorland jag hör hemma. Jag trivs helt enkelt bäst där.
   Moorlandstallet i vintras - dimmigt och kallt.
 
   Fördelar med Moorlandstallet
   - Det är relativt centralt - inte lika centralt som Steves gård, men det är ändå relativt nära till allt.
   - Det finns många tävlingar i området = lättförtjänta pengar
   - Beläget i en vacker miljö
   - Nära till havet
   - Både May och Jenna hälsar alltid på spelaren, vilket gör att området känns levande
   - Rätt lagom mycket folk (oftast, haha) vilket gör att området känns lite gladare
 
   Nackdelar med Moorlandstallet
   - Ridbanan bakom Loretta går inte att tävla på
   - På den östra stallplanen finns fula byggställningar, som stått där länge
   - Väldigt få dagliga uppdrag
Trickträning

   Jag har sett lite här och var att folk önskar sig trickträning i spelet. Att kunna trickträna sina hästar. Och jag tycker... att det kunde vara lite intressant. Inget måste för min del, men det kunde vara intressant.
 
   Det finns ju ett dataspel som heter Häst och Ponny - Min första ponny. Där är det faktiskt möjligt att trickträna hästen inne i dess box. Fyra olika konster finns det - har för mig att det är stegra, sitta, rulla på rygg och buga. Man får lära hästen konsterna i olika steg, mycket mer än så minns jag inte just nu.
   Om man kunde ha något slags system kanske man kunde lära hästen att utföra olika trick inne i cirkustältet. Om hästen går lös och man ser allting ur den där fasta kameran...? Äh, jag har inte utvecklat idéen särskilt mycket, det är typ så långt jag har kommit.
 
   Trickträning är egentligen för min del typ lika intressant som att leda hästen, alltså inte alls. Visst, vore spännande att se vad man kunde göra med det i spelet, men jag har inget riktigt intresse av det.
 
   Tankar, åsikter, vad som helst?
Lugnare än jag skulle vilja

 
   Hade planerat att skriva en massa grejer här nu på eftermiddagen men huvudet dunkar och jag har helt plötsligt feber. Hade hoppats att slippa bli sjuk, men eftersom hälften av mina klasskamrater satt och hostade och nös i klassrummet i veckan så var det väl bara en tidsfråga.
   Får alltså se om jag kommer tillbaka till datorn idag, men i morgon lär jag stanna hemma så då får det ta och hända lite här.
Ett otroligt prisvärt köp

   Jag är fattig nu, men det är den första september, jag vill till Hogwarts och idag köpte jag en bok jag velat ha länge. Finns en till liknande jag vill ha, men den kostar över 700 kr så den får vänta ett bra tag, så mycket pengar vågar jag inte lägga ut på en bok just nu.
 
 
   Denna skönhet blev idag min. Boken är fylld av information från HP-filmerna och den lilla fina versionen av Marodörkartan är bara ett av många tillägg i boken. Finns i Sci-Fi Bokhandeln, jag köpte min i Stockholm. 400 kr var det faktiskt värt, nu är jag glad ♥
   (Inte SSO-relaterat, men jag vet att många av er älskar HP lika mycket som jag och den här boken bör nog finnas i varje Potterheads bokhylla)
Första september

   Förutom att jag idag lär böla hela dagen över att jag inte åker till Hogwarts så är det den första höstmånaden för i år. Detta innebär att kylan börjar krypa närmre oss och jag börjar packa på mig x antal tjocktröjor varje dag. Och i och med det skäms jag inte över att börja med tjocktröjor, kappor och långärmat överlag på SSO - det kändes lite overkill att ha kappor mitt i juni liksom, det måtte la vara lite väl varmt.
 
   Jag gjorde lite dagliga uppdrag på Iddy tidigt i morse, och Gigis levling för dagen är halvklar. Låter det vara ett tag, jag ska ut och underhålla det där IRL-livet som jag tydligen också har, men jag kan utlova lite bilder mot eftermiddagen/kväll. Om jag har orken och lusten kanske jag tillochmed testar en bildredigering :) Jag har en idé som bör funka, så det blir intressant att se hur det löser sig.
 
   Aja, adjö så länge, har mycket att göra idag.
When the World Seems to Love That I'm Weak

 
   Sebastian Karlsson - No One Else Could

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.