Chrome Pointer

Speltips - Zoo Tycoon 2

   Spelat Zoo Tycoon? Tyckte du om det? Då bör du absolut kolla in uppföljaren.
 
   Precis som i förra spelet går det ut på att driva en framgångsrik djupark. Det som har hänt sen sist är dock en revolution inom speldesign, och spelfunktioner.
   Zoo Tycoon 2 erbjuder förutom grunderna från det förra spelet också en funktion där spelaren kan då ner i djurskötarläge och sköta om djuren själv. Detta är något jag älskar, man kan gå runt i parken som om man själv är en besökare.
  Vad är Zoo Tycoon utan sina expansioner? Efter något år kom Endangered Species. Expansionen innehöll nya djur, några nya byggnader, och en möjlighet att bygga linbanor och jeepturer runt djurparkerna för att ge besökarna en nära upplevelse med djuren utan att stressa djurparkens invånare (vilket jag tycker är lite mysko ändå, liksom en jeep som åker igenom ens hem?). Dessutom gick det nu att bygga upphöjda gångar, som broar.
 
   Nästa del var African Adventure. Tjugo nya afrikanska djur och massvis med nya utmaningar, men det var ändå inte mycket mer än så.
 
   Expansion nummer tre var det alla väntat på - Marine Mania. I princip samma funktioner som i originalspelet - marina djurshower, bassänger, massvis med fantastiska djur. Dessutom erbjöd besöksläget nu att man kunde simma med djuren. Japp. Helt underbart.
 
   Sen kom Dino Danger. Ett minipack med fyra färgglada och... rätt fula dinosaurier. Det var massvis med trassel på spelets hemsida, så jag betalade för spelet typ tre gånger men kunde aldrig ladda hem det. Surt.
 
   Jag behövde dock inte sörja länge, för sen kom den sista expansionen. Extinct Animals. De fyra dinosaurierna designades om och släpptes tillsammans med fler dinosaurier och utdöda djur. EA ger möjligheten att leta fossiler, bygga ihop fossilerna, klona djur från fossilerna, bedöva ilskna dinosaurier... väldigt mycket hände i det spelet.
zoo tycoon 2: extinct animals
 
   Det var det sista som hände för Zoo Tycoon 2. Dock finns det många designteam runt om i världen som ändrar i spelet för nöjes skull. Ett av dessa team är Aurora Designs, som redigerar om spelet för att göra det mer realistiskt. De har släppt massvis med fantastiskt material och jag råder alla som spelar ZT2 att se deras verk. Personligen använder jag allt material de släppt och är otroligt nöjd med det.
 
 
   (Bara de tre understa bilderna är mina, resten är hittade via sökmotorn Google. Källa genom att klicka på bilderna.)
 
   Vad vill jag säga med det här? Jo, att då jag har dödligt tråkigt så är det ZT2 jag sätter mig framför. Jag älskar det här spelet och tycker verkligen att alla som har möjlighet bör testa att spela det :)


Courtney Silverhill

Jag älskar också zoo tycoon, har alla expansions men hästen!? Hur har du fått den? Ser ju galet fin ut. härlig blogg btw! Jag har serie släpp på min blogg idag klockan 14.00, kika gärna in! :) Kram

Cassandra Riverforce

Ser jätte roligt ut! Har själv spelet men spelar det nästan aldrig :/

Kate Seaheart

Låter sjukt kul. Hade varit kul om jag hade haft spelet. Aja, min kusin har det så:))

Genevieve Nightbard

Fick spelet när det var nyutkommet (hade haft Zoo tycoon innan) och älskar det verkligen! Tyvärr buggade det på något sätt så min Triceratops rymde alltid och dök upp på den upphöjda vägen ovanför x (

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.