Chrome Pointer

Hur jag installerar text och penslar i Photoshop

   Fick frågan tidigare idag om hur jag gör, så jag tänkte berätta - det tog väldigt lång tid innan jag själv förstod hur man gör, så jag hoppas att det här är till hjälp :)
 
   Textfonter
   1. Först måste jag förstås hitta en textfont jag vill ha. Jag använder mig av Dafont.com, som har hur många härliga textfonter som helst. Välj en textstil du vill ha och klicka på Download-knappen till höger. Ha koll på var du sparar filen.
 
   2. Nu letar du upp filen. Filen är sparat i ZIP-format. Detta är för att mappen är komprimerad - alltså hoptryckt, för att kunna skickas fram och tillbaka. Det är typ som att man pressar ner saker i en resväska och när man öppnar den igen så sväller den över totalt. Högerklicka på filen och välj "Extrahera alla".
 
   3. I den mappen som kommer upp brukar det finnas mellan 2-5 olika filer. Nu minns jag inte riktigt vad vi ska vara ute efter, men kika runt på filerna, lokalisera filen med själva textstilen och högerklicka på den. Välj "Installera", och nu ska textfonten finnas i Word, Photoshop, allt vad du nu har, det är klart.
 
   Personligen gillar jag att ha koll på mina textstilar sedan, så jag sparar filerna i en speciell mapp i datorn så att jag kan t ex skicka filer till kompisar eller så. Då är det bara själva filen jag installerade som jag sparar, allt annat raderar jag.
 
   Penslar i Photoshop
   1. Jag går in på Deviantart.com och söker efter "Photoshop brushes". Jag klickar på något som verkar intressant och bestämmer mig för att ladda ner den. Jag letar upp nedladdningsknappen och laddar ner. Alla penslar går dock inte att ladda ner på det sättet, och de undviker jag, för jag tycker inte de känns särskilt säkra.
   Det är alltså den här knappen till höger av sidan som ni ska leta efter.
 
   2. Jag har sparat filen på ett bra ställe och klickar mig dit. Filerna kan se annorlunda ut - antingen är det en ZIP-fil som måste extraheras eller så är det en färdig penselfil. Tro mig, ni bör kunna se om det är en ren fil.
 
   3. Jag har lagt in penslarna så att de ligger i Photoshop för gott - jag behöver inte läsa in dem igen. Jag går in här.
Dator -> (C:) -> Program (x86) -> Adobe -> {den versionen av photoshop jag vill använda} -> Presets -> Brushes
 
   Inne i mappen "Brushes" klistrar jag in penseln. Om Photoshop är öppet medan jag gör det här måste jag stänga ner det och öppna det igen för att penseln ska synas.
 
 
 
   Ja... ta-da? Jag hoppas att det här var till någon hjälp. Det kan nog se luddigt ut, men om man läser det här samtidigt som man installerar grejerna tror jag att det går att lista ut hur man gör. Hoppas att det går bra för er, och good luck!


Alessandra kinglord

funkar det med jpg filer också eller måste det vara zip

Svar: JPG är en bildfil. ABR är en penselfil, men JPG är bara bilder och hjälper inte i det fallet. ABR-filer kan öppnas direkt som en pensel i Photoshop, ZIP-filer behöver man extrahera så att man kommer åt ABR-filen. Är du med? ^^
Esmeralda Silverforce

Alessandra Kinglord

oki tack men vad är png filer då?

Svar: JPG - bildfilGIF - bildfil, kan vara en "rörlig" bild
PNG - bildfil
Esmeralda Silverforce

Iza

för mej så finns det inte presets så kan inte hitta brusches :/ har photoshop elements 10

Svar: Jag använder själv inte Elements längre (började min Photoshop-karriär i 4.0) så jag har tyvärr inte en aning om hur mapparna ser ut...
Esmeralda Silverforce

Julie Gustavsson

HEJSAN! Nej jag söker på ¨Photoshop brushes¨ så kommer inger upp... Snälla hjälp!

Svar: Söker var...?
Esmeralda Silverforce

Aleksandrina greenforest

Åå! Tack för infon :) Ska börja med programmet nu.

Agnes Cloudkeep

Jag har ett förslag på en annan websida som jag använder. Den heter: Brushheezy
Den har gratis och snabba nerladdningar. Dock inte på alla penslar men nästan alla! Testa vet ja!

PS: Du är grym!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.