Chrome Pointer

Hemligheten till bra redigerade bilder - eller ja, mitt favoritknep

   Jag är ju ingen expert, men man har ju knep även på min begränsade nivå ^^ Man behöver inte vara någon supertalang för att börja redigera bilder, man måste bara hitta knep som funkar för en själv :)
 
   Nu har jag visserligen inte satt igång med stora redigeringsprojekt. Okej, ett projekt då. Jag vill komma igång, men inspirationen finns inte riktigt än. Men, jag vet en sak som är så sjukt viktig då man håller på med redigering, för att förenkla för sig själv.
   Lager! Jag använder mig av Photoshop 4.0, urgammalt visserligen men det funkar superbra. Jag använder mig av lager i mängder då jag arbetar, och det förenklar så otroligt mycket.
   T ex bilden jag lade upp häromdagen på norrskenet. Jag gjorde ett nytt lager över originalbilden, målade dit norrskenen och suddade ut där ljusen täckte träden framför dem. Samma sak vid Poppys svans, där suddade jag bara bort skenet så att det skulle se ut som att hon var framför ljusen. En grej som bokstavligt talat går på två minuter men som ändå ser bra ut.
 
 
 
   Sen beror det lite på vad jag gör, hur jag lägger mina lager. Då jag t ex ska göra en bakgrund svartvit, men ska behålla häst och ryttare i samma färg, så hamnar originalbilden över det nya lagret. Det understa lagret färgar jag svartvitt/hur jag nu vill ha det och sedan suddar jag ut originalet så att det blir som jag vill.
   Alltså:
   1. Jag duplicerar min bild. Bilden finns nu i två lager.
   2. Jag färgar den undre bilden, min bakgrund, till den färg jag vill ha - i detta fall svartvitt.
   3. Jag börjar sudda den övre bilden, så att motivet blir som jag vill ha det. Oftast suddar jag alltså allting förutom ryttare och häst.
   Här är ett utmärkt exempel på det. Det kanske går att göra på andra sätt, jag är ingen expert, men det går fort och resultatet blir precis som jag planerat, därför gillar jag den metoden :) Att använda sig av markeringsverktyg för att klippa ut hästen tycker jag är jättekrångligt för det blir aldrig som jag vill, så jag undviker det.
 
 
   Alltså - grejen med lager är att man kan måla dit vad som helst, utan att sabba originalbilden. Därför är det här med lager bland det bästa jag vet då jag sysslar med bilder ^^






Josefine MoonFall

Wow en super bra ide :O

Svar: Haha, hoppas att du får nytta av den ^^
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.