Chrome Pointer

Hur jag tänker då jag skriver

   Jag har under tiden jag har bloggat här fått lite olika frågor om hur jag bloggar. "Hur lång tid tar det att skriva ett inlägg", "hur kommer du på allt", "vad fick du det där ifrån" etc. Det är rätt intressanta frågor egentligen. Och de får mig att tänka lite "hur är det egentligen jag skriver?".
 
   En sak som är väldigt återkommande i hur jag skriver är att jag tappar spåret. Jag glider iväg någon annanstans och kan helt plötsligt langa in ett "oops, jag är ute och cyklar, back on topic".
   Men jag låter avstickarna vara kvar. Det är väldigt sällan som jag går tillbaka i inlägget och ändrar något (annat än stavfel då jag skrivit för fort) och än mer sällan raderar jag något jag har skrivit. Ibland kanske jag langar in en varning om att inlägget ser ut typ som om jag har rökt på. Jag tycker att mina små avstickare ofta tillägger något till inlägget, även om det inte alltid är jätterelevant. Och inte bara det, de utmärker hur jag skriver ett blogginlägg. Jag sitter inte och funderar i timmar över ett inlägg, jag får en idé och sen skriver jag vad än som ploppar upp i mitt huvud. Ibland kanske det blir en snabb googling för att dubbelkolla något, men det är sällan jag kollar upp källor. Jag lagrar intressant information, en av mina väldigt få talanger.
   Flera av er läsare har beskrivit mig som "passionerad". Är jag det? Så ser jag inte mig själv. Jag tror att den trygghet jag känner i att skriva gör att jag framstås på ett annat sätt än... hur jag egentligen är. Jag har under våren snackat rätt mycket om hur jag har mått, så jag tycker att jag inte behöver ta upp det igen.
   Men jag tror ändå att om man inte hyser en viss passion för det man skriver blir det inte samma upplevelse för läsaren. Om skribenten tycker om ämnet kommer läsaren alltid bli mer intresserad. Det här är ju något jag verkligen gillar att göra, uppenbarligen.
 
   Slutsats - jag färdigställer mina inlägg väldigt fort, jag är väldigt intresserad av det jag gör; och det är förhoppningsvis det som gör er intresserade. Jag anknyter gärna antingen tillbaka till tidigare spel, eller saker IRL (som t ex den långdragna teorin om att Valedale är ett sorts Camelot), och det kommer väl från mitt intresse för fakta.
 
   Fast i slutändan, ändå, så är en sak rätt kul med bloggning - jag kan skriva om vad jag vill, för det här är min blogg. Och det att jag kan skriva om vadhelst jag har lust med tror jag ökar drivet, ökar blogglusten. Jag tränar min kunskap inom svenska språket utan att ens tänka på det, jag gör saker jag trivs med, dessutom verkar ni oftast gilla det jag skriver. Win-win situation här.
 
   (Och en sista punkt som jag faktiskt inte nämnde ovan - jag flummar runt rätt mycket. Kanske har att göra med avstickarna, men det här... luddiga surret som bara dyker upp ibland. Jag har inte en aning om var det kommer ifrån, det bara finns på dataskärmen helt plöstligt.)
 

  ...jag borde nog ha datorförbud på kvällarna. För min egen skull.






Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.