Chrome Pointer

Vanliga frågor

   Tänkte helt enkelt bespara er lite tid och svara på några frågor som jag ofta ser, både i spelet och på bloggen. Ett bra sätt att samla allt på samma ställe, så att jag slipper upprepa mig som en papegoja :)
 
   I Star Stable Online
   Var köper jag (insert valfritt klädesplagg/del av utrustning)? Antingen så kan du rida runt och leta själv (vilket faktiskt inte tar särskilt lång tid) eller så kollar du HÄR. Och om du nu verkligen måste ställa frågan i Globalchatten, använd för guds skull inte versaler, fy. 
 
   Var fiskar jag (insert valfri fisk)? Googla på "Fiskekarta SSO" eller något åt det hållet, eller leta på olika SSO-bloggar. Finns också en karta HÄR.
 
   När är nästa championat? Titta i övre högra hörnet av spelskärmen eller se HÄR.
 
   Vill du bli min vän? Jag acceterar ALLA vänförfrågningar. Dock rensar jag listan ofta, så om du bara skickar en vänförfrågan och sticker iväg utan att säga ett knyst så lär du bli bortrensad rätt snabbt. De som jag någon gång har snackat med ligger i princip alltid kvar i vänlistan.
 
   På bloggen
   Äger du SSO Wiki? Yes, jag är SSO Wikis ägare, grundare och dessutom den som än så länge har skrivit mest på den.
 
   Vilket program redigerar du i? Photoshop Elements 4.0. Har haft programmet i hur många år som helst och trivs så bra med det så jag har inte behovet att byta ^^ Försöker dock lära mig CS2, det går väl... mindre bra.
 
   Kan du rita av mig/min häst? Kanske. Beror på om jag har tid/lust och om du frågar snällt. Kan dock inte lova något. Om du väl får en bild och har en blogg så uppskattas en länk tillbaka till mig. (Ibland kan det dock hända att jag får en däng av inspiration och ritar av någon av bara farten.)
 
   Kan du göra en bloggdesign åt mig? Jag har inte ens tid att göra en design åt mig själv, så tyvärr, nej. Designen jag har just nu är bara en mix jag gjort av två olika gratisdesigner, vilket ni ser om ni tittar under fliken "Design by". Om det är något specifikt inom bloggdesign ni undrar över går det dock bra att fråga, det kan hända att jag kan svaret.
 
   Hur kan jag kontakta dig? Med tanke på spelets just nu undermåliga censur går det bra att antingen kontakta mig i kommentarerna på bloggen eller (beroende på vad ditt ärende är, ofc) mejla mig på ponnygatan@hotmail.com.
 

   På SSO Wiki
   Vad är SSO Wiki? Star Stable Online Wiki är en inofficiell Wikia, ett uppslagsverk, som behandlar all information rörande Starshine Legacy, Star Academy, de fyra Star Stable-spelen samt Star Stable Online. Wikin är långt ifrån komplett och växer varje dag, men är i dagsläget en av Sveriges största Wikis.
 
   Får jag redigera på SSO Wiki? Ja, självklart! Dock uppskattas det verkligen om du skaffar dig en användare och loggar in innan du redigerar. Detta för att det har varit flera fall av sabotage då folk raderar hela sidor med information och det vill vi undvika.
   Ytterligare krav är att din redigering är seriös. På en Wikisida skriver man inte "jag undrar hur det här kommer sluta", utan det är mer som att skriva ett faktablad eller ett nyhetsrepotage, om jag nu ska försöka jämföra det. Oseriösa redigeringar raderas helt enkelt. Om man råkar skriva in fel fakta går det att ändra, men om man börjar flumma om något helt annat tas det bort direkt.
 
   Vad får jag skriva på SSO Wiki? Allt som har att göra med SSL, SA, SS och SSO. Det viktiga är att all information måste vara officiell, det är inte okej att hitta på t ex egna namn på saker som inte riktigt har ett namn. En Wiki består endast av fakta, alltså får man inte skriva sina egna åsikter på en sida.
 
   Får jag starta nya sidor på SSO Wiki? Ja, om det nu är en sida som saknas. Titta först så att sidan inte finns under ett annat namn, och tänk efter "behövs den här sidan?". Hitta inte på nya sidor bara för att göra en sida.
 
   Får jag lägga in citat på en Wikisida? Ja, det får du. Kravet är att det är ett citat som är relevant, t ex om det är på Lindas sida så bör det vara något som hon har sagt eller något som någon annan har sagt om henne. Om man tittar på hennes sida i dagsläget ser man att hennes citat är något som hon faktiskt har sagt och som visar hur hennes karaktär är, och därmed är det relevant. Det som inte är okej är att ta ett citat som egentligen inte har med spelen/serietidningarna att göra.
 
   Får jag lägga in bilder på SSO Wiki? Absolut, men det måste vara dina egna bilder. Om det inte är din egen bild MÅSTE du utan undantag fråga den som tagit bilden samt länka tillbaka till bildens ägare om denne har en blogg/hemsida. Om du bara plockar en bild från t ex Google bryter du mot upphovsrättslagen, vilket är straffbart enligt Svensk lag.
 
   Hur redigerar jag en sida? Bredvid sidans titel finns en grön knapp där det står "Redigera". Går också att redigera enskilda avsnitt, vilket är det nästan alla gör för ingen verkar hitta den gröna knappen. Vilket... jag tycker är lite konstigt, faktiskt.
 
   Vad får jag skriva i SSO Wikis forum? Precis vad som helst! Ett forum är en plats för diskussion, och där får man uttrycka sina åsikter hur man vill, så länge som man fortfarande visar respekt för sina medspelare. Däremot bör man se till att man skriver under rätt ämne, så att det är lätt att hitta till rätt diskussioner.
 

 
 
   Jag hoppas att det här var till någon som helst hjälp. Kom ihåg att om ni undrar något är det bara att fråga ^^


Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.