Chrome Pointer

Känd vs. Igenkänd

   Detta inlägg önskades av Lucy Westlake.

   Jag tycker att det här är ett rätt intressant ämne, inte minst för att det verkligen är mycket väsen för ingenting imo. För vad är grejen?

   Vissa spelare kan knappt röra sig i spelet längre utan att vissa andra spelare genast vrålar "OMG DET ÄR DU DU ÄR SÅ HÄFTIG" och så fort som en sådan utsatt stackare råkar visa sig någonstans är det alltid någon i globalchatten som vrålar "VAR ÄR (insert valfritt namn) NÅGONSTANS DET ÄR MIN HÖGSTA ÖNSKAN ATT TRÄFFA HEN". De spelare som skriker sådär, jag vet inte vad jag ska kalla dem. Galna fans kanske. För då folk börjar skriva på det sättet tycker jag nästan att det blir mer överfall än något annat. De som då är utsatta för de här "överfallen", det är de s.k. kändisarna.

   Det har varit en så sjukt stor debatt i olika stora SSO-bloggar om kända och igenkända spelare. Det har liksom varit "man kan inte vara känd i ett spel och jag ser mig verkligen inte som känd utan jag är mer igenkänd". Det har liksom blivit som en trend att kalla sig igenkänd.
   Jag känner lite "whatever, vissa spelare är ju kända". Spelet i sig är som ett litet samhälle. Och det är som ett samhälle IRL, det finns de som är kända. Då behöver man inte vara en "kändis" såsom en berömd popartist om man ska säga så. Vi har ett exempel på min gamla skola, eller mina två senaste skolor - det var en kille som började i min parallellklass i sjuan. Han blev känd på ett par veckor, för han hade alltid fina kostymer på sig. Ja, han var tretton bast då. Han gick i en av mina parallellklasser även på gymnasiet, en skola med ca 2000 elever. Och ja, där var han också känd för sin stil. Han var inte igenkänd, han var känd. Så var det bara, alla visste exakt vem han var.

   Flera spelare som räknas till de kända verkar verkligen vilja ta avstånd från det ordet, som att det är lika med pesten. Och jag ser inte varför det skulle vara så farligt. Jag förstår inte varför det ens blivit en debatt om saken från början. Jag tror att orden "känd" och "igenkänd" egentligen är samma sak i SSO. Det är ett spel, ett spel med många yngre spelare, och det är liksom... Det känns som att många liksom hackar ner på de som använder sig av ordet "känd", för det är "igenkänd" som gäller. Jag tycker inte att det gör någon större skillnad att använda sig av det enda eller det andra ordet, för egentligen har de samma grundmening.
 

   Okej, nu har jag gått igenom vad jag anser om de två mest omtalade orden på hela SSO. Konstigt, haha. Sen har vi ju en till del som tillhör ämnet - kändisskapet.
   Med tanke på den kultur som nu finns kring SSO, med det bloggande communityt, så går det inte att komma bort från faktumet att det alltid kommer finnas spelare som är kända och ständigt återkommande. Det kommer alltid finnas en bloggare med fler läsare än någon annan. Den som det är mest kaos runt verkar vara Alice Winterbell. Nu nämner jag henne för hon har sagt själv att hon i perioder inte velat spela eftersom folk blir som galna runt henne i spelet, och jag ser mycket kaos runt henne - och jag tycker det är synd. Det brukar se ut så att någon ser att hon är inloggad. Denne någon skriver i globalchatten "OMG ALICE ÄR INNE" och sen är det igång, folk fangirlar sjukt mycket och skriver "VAR ÄR HON?" Om det var jag i Alices sits hade jag nog varit typ livrädd, för såna där reaktioner är ju bara läskiga. Nu vet jag inte vad hon tycker om saken själv i dagsläget, men jag som åskådare tycker att det inte verkar särskilt trevligt.

   Att folk blir kända i spelet, ja, det är väl roligt. Om folk inte tycker det så är det inte mycket att göra åt - om det inte är en bloggare som blivit känd så är det väl en spelare som spelar mycket och är aktiv och glad i chatten som blir känd istället. Så blir det i spel. Däremot tycker jag det är bra att spelet inte är uppbyggt på att den som är rikast och har flest hästar blir känd, det har man gammalt skit som Stallet.se till.

   Ja, en sammanfattning då. Kända spelare har jag inga problem med - det är de galna fansen som inte kan bete sig och visa lite respekt som jag har problem med. Respekt är något som många spelare inte visar mot andra, jag tror ofta att det grundar sig i att många egentligen inte är mogna nog för att kunna bete sig i en spelchatt. Barn utvecklas olika fort, vissa är mogna nog att bete sig vettigt då de är nio år gamla och vissa kan fortfarande inte göra det då de är tjugofem.
   Känd och igenkänd, det är egentligen bara en vridning på samma ord för mig. Jag tycker att det är en rätt onödig debatt om saken, för så viktigt är det väl ändå inte :P


Adrienna Darkbell

hahaha.. gammal skit, som stallet.se. Kan inte mer än hålla med, där var verkligen allt som räknades pengar, rosetter, och kändisdjur. Helt sjukt att en design kan gå för över 11' och att en stallplan kan gå på över 100'. Djuren ska vi inte ens tala om, det är nästan på tiden att man tappat intresset.. x)

Svar: Verkligen, nu håller det visserligen på att rustas upp av de nya ägarna men... nä, det är inte samma sak som det var då det startade :P Jag gav upp helt då man var tvungen att odla mat till hästarna, vem vill spela då man i princip är tvingad liksom? xP
Esmeralda Silverforce

Britney Moonwood

Sjukt bra inlägg, älskar din blogg! ^^

Svar: Tack så grymt mycket :D
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.