Chrome Pointer

Varför SSO?

   Varför? Varför ägnar jag varje dag flera timmar både åt spelande av ett hästonlinespel och en blogg om ett hästonlinespel?
 
   Jag har alltid roats av teknik. Jag blir fortfarande förundrad över vad vi kan göra med dagens teknik, tanken att tekniken utvecklas hela tiden är så stor att den inte riktigt går att greppa.
   Då jag var liten älskade jag dataspel. Jag fascinerades av alla spel jag såg - jag avundades de barn som hade GameBoy så att de kunde spela Pokémon, då min pappa spelade Nintendo64 och Playstation satt jag bredvid honom i soffan och kunde stirra på tv-skärmen i timmar.
   Mitt intresse för spel kombinerat med mitt stora intresse för alla sorters djur bidrog förstås till att de dataspel jag till sist hamnade framför handlade om just djur. Hästar då, överlag. Men vilka spel fanns på det sena 90-talet? Ja, typ det där My Little Pony som jag skrev om i inlägget där jag nämnde alla hästspel jag spelat. Det var väl det spelet jag hade på den tiden.
   Jag har sedan jag varit liten lagt ut mycket egna pengar på dataspel. Veckopengar och pengar från födelsedagar gick åt. Jag har sett hästspel utvecklas från 2D, till något Minecraft-liknande 3D innan det blivit den fantastiska grafik som i princip är standard idag. Att det en dag skulle finnas ett onlinespel med hästar hade jag aldrig kunnat drömma om.
   Att se hundratals olika variationer av hästar och ryttare är en upplevelse jag tycker är jättehäftig, och är nog den mest intressanta onlineupplevelsen.
 
   Det som påverkat min spelupplevelse mest var Starshine Legacy. Och jag minns att då jag nyligen hade gått med i Polluxklubben och fick se en första teaserbild från spelet - jag var så besviken! Full Fart i Stallet var spelet som jag nyss vant mig vid, och jag förstod inte varför i hela friden Pollux skulle vilja ge ut ett spel som gick tillbaka i utvecklingen. Så tyckte jag, vid elva-tolv års ålder.
   Men Starshine var ju verkligen något nytt. Fantasy har alltid legat mig varmt om hjärtat, och här kombinerades det med hästar och uråldriga mysterier. Jag avskydde Starshine Legacy vid första ögonkastet, men då det väl dök upp i brevlådan kunde jag inte slita mig från det. Snacka om att ändra sig!
   Starshines magi har hållt sig genom åren, och med ny grafik och nya idéer genom SSO känns spelserien mer aktuell än någonsin.
 
   Jag trodde att Starshine skulle sluta med det fjärde spelet. Så tillkännagav Pollux att det skulle komma en ny serie på fyra spel - en serie löst baserad på Starshine. Väldigt löst. Jag var överlycklig - men såg den första bilden och blev så sur! Jag hade hoppats att spelets nya hästar skulle vara Starshines, Meteors, Concordes och Tin-Cans, och istället var det hästar som påminde mer om giraffer?
   Men jag lärde mig älska även de spelen. Höstryttaren är ju för evigt det spel som jag tänker på först då jag hör "Star Stable".
   Höstryttaren var det första hästspelet jag varit med om där man fritt fick utforska ett stort område, och det var för mig helt revolutionerande.
 
   Då det började snackas om en online-version av Star Stable, det var så stort. Ett hästonlinespel! I världen som vi redan älskade så mycket, det mystiska Jorvik. Och vi väntade. Och väntade. Och väntade.
   Inget hände. Projektet verkade ha lagt ner. Någon gång skrevs det ut om testryttare - jag skickade in en anmälan, fick aldrig något svar och glömde bort spelet helt. Så helt plöstligt en dag, bokstavligt talat evigheter senare, tänkte jag "men vad hände egentligen med spelet? Är det helt borta?" Så skrev jag in Starstable.com i webbläsarens adressfält. Och där fanns det plötsligt framför mig. Jag kastade mig in och har inte kunnat sluta spela.
   Innan hästfunktionen kom till spelet gick det så många rykten. Kommer alla hästar vara lika stora? Får man välja färg själv? Hur dyra är de? Tillhör de speciella raser? Vi har fått svar på allting, och ändå fortsätter SSO att överraska oss med fantastiska hästar minst en gång i månaden.
 
   Jag är visserligen vuxen enligt min ålder, men jag ser mig själv som ett stort barn. Jag blir fortfarande lika fascinerad av vad som händer med spelutvecklingen, särskilt då det kommer till hästspelen. Att ha sett SSO utvecklas under snart två år är helt fantastiskt. Det har blivit ett community jag verkligen inte väntade mig - hur många bloggar finns det inte, som handlar om just detta spel? Där folk skriver allt från rollspelsinlägg till väldigt seriösa diskussioner om vad som kan hända i spelet? Hur många tusen spelare finns inte nu, från alla världens hörn? Är inte den svenska Wikin om spelet, min Wiki, en av Sveriges största?
   Många har skaffat sig nya vänner genom spelet. Jag spelar mest för upplevelsens skull - uppdragen, huvudberättelsen som spinner vidare på Starshine Legacys mysterier, de fantastiska funktionerna. Och om man skulle tröttna? Nästa vecka kommer något nytt. Alltid något. Hur många spel kan skryta med uppdateringar varje onsdag? Det här året har vi haft 36 uppdateringar, och så otroligt mycket har hänt.
   Bara de härliga detaljerna så som att spelet på kvällarna uppvisar en fantastisk natthimmel gör så mycket, och bidrar till den varma spelkänslan.
 
   Varför lägger jag de här timmarna på att spela ett spel som egentligen är riktat mot yngre flickor? Jo, för att jag alltid har älskat spel, jag gör det fortfarande, och ett sånt här spel har aldrig förr varit tillgängligt för mig. Och varför ägnar jag så mycket tid åt bloggen? För att jag trivs så bra med att skriva och om det här spelet finns det alltid nya idéer att diskutera, alltid ett mysterium som väntar på en lösning, alltid en fråga som än inte blivit riktigt besvarad. Och det finns alltid andra i communityt som är villiga att driva diskussioner om olika idéer, vilket är fantastiskt roligt.
   Jag hade aldrig kunnat drömma om att mina favoritspel från barndomen skulle utvecklas till att bli något så här pass stort, men jag älskar det. Så otroligt häftiga spel och jag är glad och tacksam över att denna onlineversion hela tiden uppdateras.
 
 
 
 






Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.