Chrome Pointer

En gorillas guide för att lyckas på SSO

   Jag älskar gorilla-förklaringar. Det är såna förklaringar som är så bokstavliga att inte ens en mindre begåvad gorilla bör kunna misslyckas. Eller okej, en mindre begåvad gorilla klarar sig antagligen mycket bättre än de normalbegåvade människor som helt enkelt inte bryr sig om att läsa spelets beskrivningar, men jag kan alltid pröva. Har tänkt göra det här ett tag, mest för att jag tycker det är lite kul. Och notera att jag ibland är lite ironisk. Bara för att det alltid är lite roligare.

       Välkommen till SSO!
Du har nyss upptäckt världens största hästonlinespel. Genom att följa dessa instruktioner kommer du snabbt komma igång med ditt spelande och kommer förhoppningsvis inte gå andra människor på nerverna.
 
     Råd nummer 1: Läs noggrant
Du kommer redan under din första dag i spelet, då du upptäcker Moorlandstallet, att träffa ett antal olika karaktärer samt lära dig mycket nytt. Spelets karaktärer pratar med dig via pratbubblor i skärmens nederkant. Läs ALLT som de säger. Lägg deras namn på minnet. Det är inte svårt - den första killen du möter heter Justin. Om du inte minns det, då lär du få problem framöver.
 
     Råd nummer 2: Lär dig uppdragsgivarnas namn
Så som det står ovan - försök att komma ihåg vad personerna heter. Viktigt. Läs allt de säger, lägg deras namn på minnet. Ganska lätt än så länge, va? Det hoppas jag åtminstone, eftersom det bara finns fyra människor inne på stallområdet.
 
     Råd nummer 3: Uppdragsloggen
Minns du inte vad uppdraget du gör går ut på? Minns du inte vart du skulle ta vägen? Klicka på uppdragsloggen nere vid hästskomenyn i högra hörnet! I den kan du se uppdraget en gång till. Det har väldigt många spelare missat. Gör inte det misstaget du också.
 
     Råd nummer 4: Chatten
Ack, chatten. Regel nummer ett för att få någorlunda respekt: Skriv inte med enbart versaler. Att skriva med versaler på nätet är samma sak som att skrika IRL. Det räknas som respektlöst. Regel nummer 2: Överanvänd inte utropstecken och frågetecken. Regel nummer tre: Om du frågar något och får ett svar, tacka den du fick svaret av. Det har dina föräldrar säkert lärt dig att man ska göra. Om de inte har lärt dig det finns risken att du faktiskt är en gorilla och då behöver du verkligen en guide för att klara spelet. Regel nummer fyra: Behandla andra såsom du själv vill bli behandlad. Var snäll. Om du inte är snäll kan du åtminstone kasta in en smiley för att låtsas vara snäll.
 
     Råd nummer 5: Nyhetssidan
På SSO's hemsida finns en meny som går horisontellt över sidan. Läs allt där. Eller skumma över det. Och läs för i jösse namn nyhetssidan ordentligt. Varför? Jo, för att då kan du varje onsdag veta exakt vad som har hänt i spelet istället för att fråga en helt onödig fråga i chatten, som du kunde ha fått svar på innan du ens loggade in.
 
     Råd nummer 6: Ingen gillar en latmask
"Var finns Frieserhästarna?" "Var fiskar man sill?" "När börjar nästa championat?" Som sagt, så hjälper ofta nyhetssidan. Det går faktiskt väldigt fort att leta själv i spelet. Om det inte funkar - googla. Google.com är en väldigt trevlig sökmotor där man knappar in det man letar efter och så poppar svaret upp likt magi. Wow. Såna här simpla frågor är standard i spelet, och då ingen pallar svara eftersom det är så uppenbart slutar det ofta med att någon skriver "HALLÅ SVARA DÅ?????!!!!!!". Ingen. Gillar. En latmask.
 
     Råd nummer 7: Var lite schyst
Visa lite respekt för dina medspelare då du står framför dem - rid inte rakt igenom dem med flit, ställ inte upp din häst så att den stegrar i huvudet på någon annans häst, förfölj inte människor för skojs skull, asså använd lite allmänt vett helt enkelt.
 
     Råd nummer 8: Holy moly, var ligger det där stället?
Det lär väl hända någon gång att du inte har en aning om var en speciell plats ligger. Då kan man öppna spelkartan. Man öppnar spelkartan genom att klicka på "M" eller på den lilla kartan i nedre högra hörnet. Leta noggrant och se om kartan hjälper dig. Om inte, rid en sväng och leta. Om du fortfarande inte vet vart du ska kan du fråga i chatten - och fråga UTAN versaler och UTAN femhundra utropstecken. Då har du nämligen själv gjort dig förtjänt av lite respekt från dina medspelare.
 
   Råd nummer 9: Buggar är fel
Buggar är inte tillåtet att använda sig av med mening. Punkt. Fråga inte folk om hur man kan bugga och fuska, försök inte att bugga och fuska. Det enda som händer är att du kan bli avstängd från spelet.
 
 
   Genom att följa dessa relativt enkla riktlinjer kommer du antagligen klara dig rätt bra i SSO. Även om du mot all förmodan nu är en gorilla. Om du är en schimpans finns det också en chans att det går bra för dig. Good Luck!






Anonym

Kan du göra en guide hur man flyttar kroppsdelarna i gimp, som du gjorde för ett tag sen? Snälla!
*Puppy eyes*

Svar: Jag kan visa hur man gör i Photoshop, men jag använder inte Gimp så tyvärr kan jag inget om det ^^
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.