Chrome Pointer

Slottet Silverglade

   Detta inlägg önskades av Nichole Starrock.

 
   Slottet har vi inte ofta behövt besöka. Visst, många har haft bröllop och allt vad det nu är där inne, men om man tänker spelstory-mässigt. Det enda man egentligen kan göra i slottet är att titta runt i entréhallen, vilket ändå inte ger särskilt mycket.
   Men slottet lyser upp på nätterna, liksom en fyr. Fantastiskt vackert. Ljuset stråkar ju genom en glasmålning, lik den här.
   Vad det betyder? Jag har inte en aning. Jag vet att någon har föreslagit för mig att det är världsträdet Yggdrasil, från den Nordiska mytologin, men jag kan inte riktigt köpa det oavsett hur mycket jag nu gillar mytologi.
   Däremot är det så att Silvergladeslottet ligger precis vid spelkartans mitt. Och vad innebär det?
 
   "Legenden säger att Jorvik en gång var en livlös klippa i ett mörkt och kallt hav då en stjärna föll ner från himlen. Vid nedslaget uppstod ett sken och ur det uppstod en flicka till häst. Hon red majestätiskt fram över havsytan som blev lugn och stilla. I sin högra hand höll hon ett ljus. Flickan och hennes häst nådde fram till den döda ön och i dess mitt satte de ner ljuset. Omedelbart började livet sprida sig och det som varit kallt och mörkt blev varmt och ljust."
 
   Silvergladeslottet är alltså byggt ovanpå Aideens ljus. Därmed antar jag att det ljus som vi ser på nätterna är en hänvisning till ljuset - för jag tror inte att det är ljuset själv. Däremot tror jag på att Jorvikborna som byggde slottet hade stor respekt för legenden, och därför såg de till att slottets högsta torn skulle stråla var natt, för att påminna området om Aideen, Jorviks väktare. Att glasmålningen visar på det första livet på Jorvik - det känns ju logiskt att det allra första livet var en växt, om man tänker efter.
 
 
 
   Jag har egentligen inte mycket mer att komma med gällande slottet. Det jag hoppas är att vi får veta mer om dess historia i framtiden, typ när det byggdes, till vem det byggdes, kommer vi få utforska slottet mer, etc etc. Spännande, det här.


Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.