Chrome Pointer

Unika hästar

   För att spinna vidare på det inlägg jag skrev igår om drömhästar, samt för att ta upp en grej jag haft i åtanke seda SSL's tid, så vill jag nu ta upp det här med hästarnas symmetri.
 
   Har ni tänkt på att spelets skäckar ser exakt likadana ut oavsett om man ser dem från höger eller från vänster? Deras tecken är perfekt symmetriska. Det är en sak som jag stör mig på, för så är det ju inte i verkligheten. Men detta är väldigt enkelt förklarat genom att titta på en mall från Starshine Legacy.
   Här är Concorde. Nu hittade jag inte hans originalmall i datorn så jag tog den Concorde som jag har målat om och nu använder i det första Starshinespelet. (Ja, ni får använda den om ni vill!)
   Det är såhär texturen ser ut. Det här är sedan kopplat till Concordes modell, så även fast det här kanske ser lite konstigt ut så blir det en perfekt häst i spelet. Ni ser att på samma mall samlas Concordes päls, ögon, öron (både fram- och baksida) samt hovar och hästskor.
   Nu vet jag inte hur det ser ut i SSO, eftersom jag inte har öppnat spelfilerna (ehm, jag har faktiskt försökt, men jag har inte rätt program i datorn), men jag gissar att det ser ungefär likadant ut. Den här mallen blir ju spegelvänd i spelet så att den täcker båda halvorna av Concorde.
   Vad är då det negativa med det här? Jo, hästen blir symmetrisk. Och visst kan det vara snyggt, men om jag vill att min häst ska ha en vit strumpa på höger framben så går inte det att fixa. Om jag målar en strumpa på frambenet här ovan, så blir båda frambenen vita i spelet. Det grå området ni ser under hästskon, det är Concordes hov. Den enda hoven syns i spelet på alla fyra fötter, så om jag ändrar på den enda hoven kommer det synas på alla fyra ben.
 
   Jag hoppas att det någon gång i spelet kommer åtminstone någon häst som inte ser ut på det här sättet, för jag vill ju se det unika. Jag hade fruktat det här lite inför Painthästarna, och det blev såsom jag trott. Nu är ju Painthästarna visserligen grymt snygga ändå, men jag kan inte låta bli att tänka på det här.
   Så, om det nu någon gång kommer en häst som inte är helt symmetrisk skulle jag bli väldigt glad :)


Lara Mcfield

Hmm... Där gav du mig en tankeställare o.o
Sant. Fast jag har får mig att painten, den svarta med blå ögon, inte ser likadan ut på båda sidorna...? Fast nä, jag vet inte.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.