Chrome Pointer

Hunting

   Häromdagen satt jag och tittade på massa gamla hopptävlingar (typ 30 år tillbaka i tiden då John Whitaker red Milton) och av en slump gled jag in på Falsterbotävlingar. Och då spontant - Hunting som den på Falsterbo, vore inte det en sjukt cool ridsportgren i ett hästspel?
 
   Nedan ser ni ett klipp från Falsterbo Hunting 2015. (Kan ni se Star Stables tält på vägen? SIsta tältet på höger sida vid familjehörnan, då ryttaren har lämnat banan och rör sig mot hinderförvaringen) Huntingen är bland det roligaste att titta på under hela tävlingarna tycker jag, för det är en kombination av banhoppning och terräng där ryttaren helt enkelt hoppar ut från hoppbanan och ger sig ut i terrängen för att sedan avsluta på banan igen, efter att ha ridit runt hela tävlingsområdet. Stämningen är alltid på topp och det är som att taken på läktarna ska lyfta då ryttaren ska hoppa sina sista språng och alla hejar på.
   (Och nej, man blir inte sådär sjösjuk av att rida på riktigt. Eftersom kameran sitter på ryttarens hjälm ser det dock otroligt ostabilt ut, haha)
 
 
   Nedan har någon filmat tv-skärmarna i arenan, vilka gör att de som sitter på läktarna kan se hela ritten. Jag gillar att hänga vid vattengraven/stockarna bakom Ulla Håkansson-läktaren (läktaren vid dressyrbanan med blåa och gula stolar) under några ekipage, men mot slutet är det som roligast att pressa sig in på läktaren vid hoppbanan för att känna trycket då de sista ryttarna försöker slå de tidigare tiderna. Speakern sitter ju alltid och vrålar roliga saker under hela ritterna också, så man vill inte missa honom! Dock får man nästan slå sig fram för att få plats, för det är inte bara jag som tycker det här är tävlingsveckans höjdpunkt.
 
 
 
   Vad skulle ni tycka om något sånt här i SSO? Jag skulle tycka det vore dökul!
Dressyr

   Dressyr är ju något som det har tjatats om sedan SSO startades upp, och jag har aldrig haft något emot tanken. Jag har tänkt på det så som det var i Vårryttaren, just för att det var ett Jorvik-spel och det är något man känner igen. Alla har dock olika tankar - vilken dressyr ligger närmast din?
 
 
 
 
 
   (I nedanstående video får ni hoppa till nära slutet om ni bara vill se dressyren, jag hittade tyvärr ingen bättre video!)
 
   (I nedanstående video ser ni dressyren nära videons mitt!)
 
   (Hoppa ca 3 minuter in i videon för att se dressyren nedan!)
My Horse And Me, 13

Nostalgitripp - Jorvik

 
   Jag blir alltid lite till mig då kartan uppdateras, haha. Jag minns nämligen hur den såg ut en gång i tiden - gör ni?
 
 
   Om vi ska gå än längre tillbaka kan vi ju se hur kartan såg ut innan SSO ens existerade...
 
 
   Jag är faktiskt otroligt tacksam över att jag fått följa den här utvecklingen genom alla år som spelare. Det liger verkligen något magiskt över den här utvecklingen.
Skumt - men vackert

   Ett spel jag gillade massor precis då det kom ut är Horse Life 2. Det är jättesnyggt - men det är ett rätt skumt spel, har jag kommit fram till på senare år. Jag förstår inte riktigt hur någon kände "ja men gud vilken bra idé att göra ett hästspel där man inte kan göra annat än exakt samma sak minst tjugo gånger om innan man kommer ett steg framåt i spelet!". Det är alldeles för repetetivt, och spelkontrollerna är verkligen urkassa. Men, det är snyggt.
 
   Nedan ser ni en av "skogsritterna" i spelet - och om man slutför den kan man därefter rida en enhörning då man fortsätter med spelet. Det här är visserligen spelets sista fasta uppgift, men man kan alltid göra om gamla grejer igen. Om man pallar.
 
   (I vissa länder heter spelet "Ellen Whitaker's Horse Life", för det är tydligen vanligt för spel att bära ryttares namn. Men vem farao är Ellen Whitaker, och hur många Whitakers finns det egentligen? De enda jag har koll på är John, Michael och Robert eftersom de rider i elitklasserna titt som tätt. Och John har ju typ legendstatus.)
 
My Horse And Me, 12

 
 
   (Jag åker bort och är hemma söndag kväll. You know the drill by now - Tidsinställda inlägg kommer som vanligt men jag svarar inte på kommentarer förrän jag är hemma igen! ^^)
Sydhovens halvö

   Si och sådär, nuså - äntligen, haha. Har försökt pressa in tid på att skriva och nu är det äntligen dags.
 
   Sydhovens halvö är redan väldigt populär. Jag har sett måååånga på Instagram som säger att det är deras favoritområde i spelet. Jag skulle nog inte sträcka mig riktigt så långt för jag är nostalgisk och älskar Silverglade, men området är något nytt, något jag tycker passar Jorvik och det utlovar verkligen spännande saker för framtiden, med det enorma trädet mitt i Jorhenge. (Det enda namnet jag någonsin kommer acceptera på stencirkeln hahah men sen har jag döpt hajen i Fort Pinta till Bruce och Dinoskelettet till Denver också) Det är väl fullt möjligt att det är ett urträd? Och isf kan det lätt hända main story-grejer här!
 
   Om man nu tar allt lite från början till slut, eftersom jag kom bort mig sist jag försökte skriva om Sydhoven. Jag gillar verkligen att man får sms från James, för jag tycker smsen är logiska - hur ska man annars veta vart man ska? Hoppas att fler viktiga uppdrag i framtiden kommer ha sms. Vore kul med mer överlag, eftersom man faktiskt har med sig sin mobil hela tiden.
   Säkerhetsvakten och hans "Operation Järnmörten" - haha, jag gillar verkligen säkerhetsvakten. Han är nog lite borta, men hans repliker är störtsköna.
 
   Esme och Mycroft inspekterar trasig båt
 
   Att man fick möjligheten att välja lite vart man skulle med denna lilla båt tyckte jag var kul, men det var synd att den försvann då man var klar med alla uppdrag på ön. För visst var det så att den försvann helt? Jag har iaf uppfattat det så. Färjan är myyyycket segare än båten så jag skulle hellre ha den. Skönt att snabbt kunna åka runt Sydhoven också, haha.
 
   Karaktärerna på Sydhoven har en design som skiljer sig en bra bit från många andra på Jorvik - men det är designer jag gillar! Särskilt lilla Madison är ju så söt så man typ smäller av? Hon har en jättegullig design och jag gillar henne som karaktär också. Superivrig med världens livligaste fantasi, så himla söt! (Nu har jag inte hunnit spela den här veckans uppdrag med henne än, får göra det i början av nästa vecka!)
 
   Esme och Mycroft inspekterar hel båt - som heter Omnomnom. I see what you did there...!
 
   Halva familjen ute på färd, med lilla Madison skuttandes i framkant. Jag gillar verkligen henne, en av mina favorit-NPC's! Herman och Hayden är självklart kvar och slåss i toppen.
 
   Färjeläget med rosa färja är öppnat och jag har än inte lyckats missa en enda färja jag försökt hinna med. Skills! Var dock länge sedan jag åkte färja, förlitar mig så mycket på transporter numera då jag knappt har tid till att spela.
 
   Sen var det ju inte slut där! Hönsjakt, ett försök till att laga GEMO (jag gillade att mekaniken från Chauns regnbågsjakt återanvändes!) samt ett möte med en eremit. Plus två nya lopp! Jag gillar båda två men jag lyckas alltid fastna i saker i terrängloppet runt trädet, mähä! Tur att tidsgränsen inte är lika tight som i New Hillcrest, annars skulle jag nog ha blivit lite tokig eftersom jag aldrig skulle klara banan, haha. Men sen har jag inte orkat byta häst så jag kutar runt med nya stackars hästen Mycroft som har gått från level 3 till 5 sedan jag gick in i Sydhoven.
 
   Jag gillar de här banorna massor! Lite svårt dock så jag behöver träna mer, haha. Är det inte underbart med Fort Maria i bakgrunden också?
 
   Nu har jag fortfarande inga bilder på Welshponnyerna, men de är så hiskeligt gulliga! Som någon skrev på Tumblr - "The Welsh ponies are so cute that they cure cancer", nästan så det kan stämma x)
 
 
   Så, nu har jag ångat av mig lite om Sydhoven - vad har ni att säga om detta tomma men ändå så makalösa område med den magiska musiken?
Nu så!

   Jag har ju sagt att jag är tagg på att spela in Harry Potter på video, och för ett rätt bra tag sedan fick ni ett smakprov på min Instagram då jag ljudtestade PoA (vilket jag gjorde genom att springa från Entréhallen upp till Fred och Georges buitik medan jag ylade på "Harry Potter in 99 seconds" - det var kul och väldigt dåligt för min hals för jag kan inte sjunga om det så skulle rädda mitt liv). Nu har jag fått upp alla avsnitt av PennyGirl Episod 2, och det betyder att PennyGirl går på paus och istället kör vi på HP! Jag har dock inte hunnit spela in allt, eftersom jag faktiskt inte spelat in en enda video på forever.
 
   Parrallellt med att SSO Ride Through fortsätter i sitt sakta mak (jag räknar med att kunna spela in mer nästa helg, vilket kommer leda till nya avsnitt lite oftare) så ska det här alltås bli min nya serie - Harry Potter och Fången från Azkaban. Sanslöst roligt spel faktiskt, trots sin ålder och att det ligger för lite yngre spelare. För oss som älskar Hogwarts gör det liksom ingen större skillnad, för det är upptäckandet som är det viktiga!
   Första avsnittet kommer så fort som jag har fått ordning på alla videor igen, vilket borde dröja kanske en vecka om man har tur ^^
 
   Glasfönster i stora Entréhallen
 
   Patronusförtrollningen
 
   Harry kastas in i slottets källarvåningar för att slåss mot eldsalamandrar...
 
   ...medan Flitwick, som planerat det hela, glatt hojtar ut instruktioner från tryggheten i sitt klassrum. Tack, professorn.
My Horse And Me, 11

WELSHPONNYYYYYY

   Jag hade idag tänkt "amen åka tidigt från jobbet, göra några datorgrejer till andra jobbet, deklarera, typ få ordning på mitt liv, skriva något längre blogginlägg om Sydhoven" - haha tji på mig va, jag har fortfarande kvar hälften och har fått på mig ännu fler uppgifter än vad jag hade då jag var på väg hem på kvällen. På fredag åker jag bort och det blir nog min sista helg borta på ett tag, så bloggen kommer leva upp lite efter att jag kommer hem på söndag kväll! :)
 
   Dagens Star Stable Show bjuder på teaser! Vildhästarna på Sydhoven är alltså inte Mustang (told ya), utan Welshponny. Brittisk ponyras, tjoho! Welsh av cobtyp eller Welsh cob (jag har alltid trott att det är samma sak - fick lära mig för några veckor sedan att så inte är fallet. Jag är numera aningen mer klarare i hur Welshponnyer delas in, men jag tänker banne mig inte påstå att jag är någon expert hahaha) bör det nog vara, för den känns för stor och kraftig för att vara sektion B eller Welsh Mountain.
   Ponnyn är dögullig though! Jag tänker gissa att det kommer en tredje färg som det alltid har gjort och jag är jättenyfiken på vilken. Både isabellen och den svarta är ju med i vildhästflocken, så det borde väl vara en av de som är nummer tre. Jag gillar den vita, grå och den bruna väldigt mycket, så jag hoppas det är en av dem! Jag tror iaf att det kanske blir ponnyköp för mig, hehehe. Eftersom det är WelshPONNY finns dock risken att de här är långsamma små sniglar. Men, om så är fallet, så är de åtminstone hemskt söta sniglar.
   Bloopern i slutet though! Jag höll på att dö av garv då jag läste andras reaktion över den, för det verkar som att många tror att det är en hint om att fisket kommer tillbaka med nya uppdrag. Eftersom det inte är textat ens på engelska tror jag inte att det stämmer (ALL viktig info i showerna textas åtminstone till engelska), utan jag tror att Matilda bara har flummat runt i studion. Jag gillar då Matilda flummar, jag gillar stämningen i showen. Vet att det finns de som tycker hon är för mycket, men majoriteten av de verkar vara antingen äldre tonåringar eller vuxna - och den här showen riktar sig väl i huvudsak mot de som är yngre.
 
 
 
   Nu måste jag sätta mig med jobb för att förbereda sommarridläger (hehe...), och det är mörkt i spelet så jag får vänta med de nya uppdragen till en annan dag :( Hahaha jag kan lika gärna ge upp med att spela på vardagar helt känns det som!
My Horse And Me, 10

Men vad håller de på med?

   Jag är helt i chock över att läsa vad de engelskspråkiga spelarna säger om Instagramtävlingen.
 
   "Det här är en vedervärdig tävling för den som vinner kommer bli så sjukt mobbad för att den har en unik häst."
 
   ...ursäkta? Säger det inte lite mer om era communityn än vad det säger om SSO's initiativ till att försöka göra en riktigt rolig tävling åt oss?
   Känns lite som att Bittertant Esme kan lämna ifrån sig kronan som SSO-spelarnas största klagare, för det verkar finnas rätt många andra bittertanter där ute. Här har man liksom chansen att designa en egen häst till spelet, och folk går istället runt och spekulerar i att vinnarna kommer bli extremt utmobbade långt innan tävlingen ens är över - men lägg ägg. Jag tror dessutom det är något annat planerat också, för hur kul är det t ex för oss på de svenska servrarna om det är en polack som vinner? I så fall kommer vi ju aldrig någonsin få se vinnarhästen och det vore ju faktiskt jättekonstigt, särskilt med tanke på hur unik den här tävlingen är. Nej, jag tror att något mer ligger bakom det här och jag tror att vi på ett eller annat sätt kommer få se vinnarhästen i spelet, oavsett vilken server vi spelar på. Och ni som snackar om utmobbade vinnare - skäms på er. Se i så fall till att anmäla alla de ni tycker uppför er olämpligt istället för att döma ut någon långt på förhand, bara för att man skulle råka ha lite tur.
 
   Det är inte så svårt att lyfta istället för att trycka ner.

EDIT: Nu har SSO även bekräftat på sin YouTube att vinnarhästen kommer vara tillgänglig att köpa under begränsad tid. Jag är inte förvånad - nu har alla chansen att få se vinnarhästen!
My Horse And Me, 9

BRB (+ SSO's nya tävling)

   Jag kom hem rätt tidigt igår och hann faktiskt spela igenom allt på Sydhoven! Jag kommer skriva mer om det så fort jag får tid att fundera och gå igenom alla bilder jag fotade, don't worry. Har dock lite mycket att göra den här veckan då jag har en massa grejer på jobbet + att jag ska iväg till hästgården och jobba min (troligtvis) sista ridlägerhelg, kanske ever. (Nu i helgen var det inget ridläger - det var mer "vi behöver hjälp med datorn så kom hit och gör något med den så den funkar".) Det är som det är och blir som det blir! (<- jag har typ stressat sönder under de senaste veckorna så det har blivit mitt nya motto - kanske man får lite ordning på tillvaron, haha)
 
   OOOOOOCH har ni sett den totalt asgrymma tävlingen på SSO's Instagram? Jag kan inte bestämma mig för vilken häst jag gillar bäst, för både svart, brun och grå häst ser fantastiska ut i väldigt många kombinationer. Brun häst med brun man och gröna prickar + grå häst med vit man och lila rygg ligger dock bra till hos mig, men samtidigt är det svincoolt med ljusblå man och blå ben på alla hästar. GAAAH, tänk vad coolt för den som vinner, att få en i princip egendesignad häst i spelet? Att vinnaren också får en dator tänker jag inte så mycket på, men det vore så sanslöst coolt att vinna hästen... Jag har redan deltagit med en häst men jag lär kasta in några fler bidrag, eftersom man får delta hur många gånger man vill. Glöm inte att tagga en vän i varje bidrag though, så att era bidrag faktiskt gäller.
   (Btw - ni har väl läst tävlingens regler? För hästen vinnaren får kommer inte se ut exakt som den man ser i tävlingen. Det blir exakt samma färg men hästen man vinner får en annan modell - vilket kan bli intressant! Tävlingsreglerna finns länkat på @My_star_stable_horse, men ni kan också läsa dem genom att klicka HÄR!)
 
 
 
My Horse And Me, 8

Nostalgitripp - Nya platser

   I spelets tidiga dagar kunde det helt plöstligt dyka upp helt nya platser i en ny uppdatering och nyheterna skrevs på ett lite annorlunda sätt då. På den tiden fanns ju spelet bara på svenska, så det fanns också en webbtidning där man kunde få se spännande saker. Jag vet att GM Lucia var hemskt stolt över tidningen!
 
   Som ni ser här så kom två helt nya platser - ridhuset samt spiralen som förde spelaren till den hemliga stenringen.
My Horse And Me, 7

Nostalgitripp - Det kunde ha blivit såhär

   Som ni säkert vet vid det här laget kom jag i kontakt med Jorviks värld via bokklubben Pollux. Då alla de första spelen var ute pratades det rätt snabbt om en onlineversion - men visste ni att det hela kunde ha sett ut så här?
 
 
 
 
 
   Det var de här bilderna vi fick, sedan en lååååååång tystnad, och slutligen fick vi se de första bilderna från det som nu är ett välbekant Silverglade.
   Jag är VÄLDIGT tacksam över att spelet inte ser ut såhär iaf x) Visst känner man sig lite mer hemma på nästa bild?
 
 
My Horse And Me, 6

Nostalgitripp - Ett språk

   Allt var lite lättare på den tiden då SSO precis startat och bara fanns på svenska. Det kunde göras lite mer lokala saker, så det fanns en webbtidning som hette Jorvik Gazette och på vissa nyhetsbilder var nyheterna textade. Skulle antagligen vara totalt omöjligt idag (med elva språk och vetskapen om att SSO letar efter fler medarbetare till nya språk), men det värmer lite i själen då man minns tillbaka till det här. Goda tider!
 
 
 
 
 
 
My Horse And Me, 5

Hästtjejer har mönstrade strumpor

   Av alla kläder som finns i SSO gillar jag särskilt de byxor med höga strumpor som finns. Inget skriker hästtjej som ett par diamantmönstrade strumpor!
 
   Shiren Athos
 
   Jorvikiska ponnyn Gigi
 
   Nordsvensken Charizard
 
   Det finns dock kanske max 10 byxor i spelet med strumpor, men jag önskar fler. Särskilt med rosa strumpor! Finns ett par svarta med lila strumpor, men jag skulle gilla ett par svarta eller grå med just rosa strumpor.
   Finns det en kombination ni skulle vilja ha i spelet?
 
   Sist men inte minst - den mest trogna av de alla, Ash.
My Horse And Me, 4

Den magiska halvön Sydhoven

   Som många av er vet ogillar jag att spela på kvällstid - eller jag ogillar att göra uppdrag på kvällstid, för jag gillar inte ljuset. Kunde inte låta bli idag dock, för jag ska vara borta både den här helgen samt nästa helg och man kan ju inte vänta så länge då det kommer nytt område; vore skamligt! Det är iaf anledningen till att ni inte kommer se så mycket av Sydhoven här, för jag kommer inte vara hemma. Jag förvinner redan i morgon eftermiddag!
 
   Jag har inte spelat igenom allt, för jag är jättetrött (stressig vecka) och orkar helt enkelt inte, har så himla mycket annat att göra och orkar inte uppskatta uppdragen. Men, jag har tagit mig upp till fyren.
 
   Först och främst - jag älskar då man får sms. Jag tycker det är ett jättebra sätt att starta uppdrag på - för hur vet man annars att någon behöver hjälp? Det är superpraktiskt och det är en kul grej som gör spelet lite mer levande.
 
   Allas vår kära dramaqueen James i sitt esse
 
   Nummer två - Fort Pintas brygga har byggts om! Nice tycker jag, det är snyggt. Lite synd med två färjelägen kan jag kanske tycka, men det kanske är bäst i längden.
 
   Hamnen börjar faktiskt bli till en rejäl en nu! Fort Pinta ska väl vara en riktig hamnstad (det är åtminstone mitt intryck), så jag gillar expansionen.
 
   Nummer tre - Sydhoven är otroligt vacker. Miljön är strålande och jag vill bara springa över fälten i dagsljus.
 
   Jag ogillar ljuset något extremt (jag vill egentligen bara spela på dagtid), men den här miljön är sjukt vacker.
 
   Nummer fyra - Vildhästarna är smått magiska. Jag håller fast vid brittisk ponnyras. Älskar både modell och färger på dem!
 
   Och, tyvärr dudes, men mer än så kommer inte från mig idag. Skulle vilja skriva något lite längre men mitt huvud känns som äppelmos och jag har fortfarande ett stort antal grejer på min att-göra-lista innan jag kan gå och lägga mig, hehe.
   Ha det grymt så kommer jag tillbaka med ett klokare huvud då jag är tillbaka från min hästhelg!
Kan ni förstå att Sydhoven är här?!

   NYTT OMRÅDE UTAN ATT GE OFFICIELLT DATUM FÖRST - sneaky som bara den! Jag skriver mer då jag är hemma ikväll :DMy Horse And Me, 3

Full rulle

   En sak vi hästmänniskor verkligen uppskattar i hästspel är realism. Tyvärr brukar vi sällan få någon - men i My Horse And Me 2 gjordes det i vilket fall ett försök i terrängritterna, där det faktiskt går i ett hiskeligt tempo och därmed blir lite svårstyrt och dessutom så märks det att de grafiker som byggt hindren har tittat på riktiga terränglopp för att få inspiration. Jättehärligt tycker jag! Har säkert något att göra med att spelet var i samarbete med FEI, precis som det originala My Horse And Me (som i mina ögon är bättre, trots att det inte har en spelstory alls).
 
 
My Horse And Me, 2

Dela med er!

   Vad får er att spela Star Stable och vad är det som får er att fortsätta spela?
 
 
   Jag är här för ön, magin, de fantastiska historierna och de fyrbenta vännerna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
My Horse And Me, 1

   I sexton dagar framöver blir det en liten nostalgitripp under morgonstunden - inte genom SSO, utan genom en av mina äldre videoserier. My Horse and Me är inte revolutionernande att spela, men det är ett snyggt spel som absolut underhåller i några timmar!
 
Oj så mycket gamla grejer

   Jag satt och rotade igenom någa mappar med Jorvikipedia-bilder tidigare idag och hittade så mycket som jag hade glömt, men som passar alldeles utmärkt att skriva om för att berätta mer om hur Star Stable fungerade i början av sin era. Härligt tycker jag som har haft lite soppatorsk gällande vad man kan skriva om, och förhoppningsvis tycker ni också det är kul. Nästa helg kommer t ex tre sådana inlägg, så ni som är intresserade har något att se fram emot!
 
   Till de som är nyare till spelet och undrar vad man kan skriva om - det finns tusentals saker att skriva om, tro mig. Det går att vända på vartenda litet grässtrå, om man bara vill. Bara fantasin sätter gränser - och jag börjar undra lite om jakten på fame and fortune stoppar upp fantasin för många i dagens läge. Man söker snabb bekräftelse, mestadels i form av likes på Instagram eller visningar på YouTube, men jag undrar om man förstör för sig själv i och med det. Har man kvar sitt kreativa tänkande om allt alltid måste gå väldigt fort och om man alltid är beroende av vad andra tycker om en?
   Bara en fundering, såhär en söndageftermiddag.
 
   My Horse and Me bjuder iaf på kreativa vinklar om något! Om ni vill se mer av spelet kan ni klicka HÄR.
Spelarevent i Ungern och Polen

   Förra helgen var Game Master Stella i Ungern och höll i ett event för ungerska spelare. Det var tydligen helt galet populärt och det kom dubbelt så många spelare som förväntat. Den här helgen är GM Lovisa i Polen för att göra typ samma grej och jag har sett på sociala medier från polska spelare att det verkar vara typ lika mycket folk där. Har dock fått klara mig med Google Translate eftersom jag inte kan ett ord polska x) Min SSO-Facebook dignar över med poster från polska spelare just nu.
   Jag har faktiskt ingen aning om exakt vad som händer på eventen, men folk verkar iaf vara glada x)
 
   Vi svenskar är lite bortskämda med att ha fått ett antal event genom åren, så det är ju jättekul att fokus sprids över fler länder. De polska spelarna är sanslöst aktiva och har alltid varit - vi svenskar har ju haft en väldigt hög aktivitet som nu har sjunkit väldigt drastiskt, men polackerna verkar vara kvar på sin topp. Jättekul för dem och jag kan nästan önska att jag kunde polska så att jag kunde läsa och hänga med i deras community, haha x)
 
   Bild från Viki Greenroad på Facebook - ni ser GM Lovisa borta på scenen.
WOHO!

   Jag har spelat rätt lite SSO sen i höstas, jämfört med hur mycket jag har spelat tidigare, för att en massa andra grejer ute i verkliga livet har kommit ivägen. Därmed har jag också legat efter med alla rykten sedan Epona kom.
   Nu däremot, så har jag bara Månskäreby att jobba med! Allt annat är så klart det kan bli. Eller ja, det lär väl bli en till fraktion då nya området släpps (jag har knappt koll på alla fraktioner längre, de är så många!), så då får jag att göra igen, haha. Så länge springer jag runt och levlar nytillskotten Sherlock och Mycroft, som jag också behöver skriva något inlägg om. Dessutom har jag langat in ett antal bilder från uppdateringen med familjen Rockwell på Jorvikipedia, så skämmas över sin Wiki behöver man iaf inte göra!
 
   Jag gillade den här uppdragsserien, hoppas den fortsätter snart! Hittade dock en bugg mot slutet, den vita hästen och Scott står båda kvar på den här sidan bron då man spelat klart uppdragen, trots att man tagit hästen därifrån.
 
 
   Men vad händer runt om i communityt? Då jag var sjuk läste jag inga bloggar för jag var för trött för att tänka alls (snacka om totalt handfallen), så nu börjar jag få in rutin på att läsa det jag hittar och kommentera så mycket jag kan. Känns lite som att allt dör igen - hur går det för er, håller ni er uppe och kommenterar ni hos andra bloggare?
Dubletter

   Då Skördebygden kom till spelet kom den första dubletten till SSO - dublett i form av NPC. Donald Byggmästare delade nämligen sitt namn med Donald Skräddare, i Silvergladebyn.
   Längre in i Skördebygden hittade man ytterligare en - Lisa Jarlasson, som delar sitt namn med Ödesryttaren Lisa. Nu har det kommit en Lisa till, så de addar upp till tre - Lisa Rockwell i Epona.
   Jag har för mig att det kan finnas två Molly också (en Bulldogz och en raceledare vid Gröndal), men då det kommer till så pass "oviktiga" karaktärer så glömmer man väl det snabbt. Annat kan det vara med Thomas Moorland och Thomas Rockwell, för där har vi en till viktig karaktär som delar sitt namn med någon annan.
 
   Jag kan nog tycka att det blir lite mycket med att återanvända namn på rätt viktiga karaktärer - då det ändå finns så hemskt många karaktärer. Jag förstår Lisa Jarlasson, för hon och systern Hanna är baserade på GM Vendela och GM Heather (som båda har jobbat på Star Stable och är systrar), men i övrigt hoppas jag att dublettnamn kommer undvikas i framtiden. Jag tror att det mest skulle orsaka förvirring tbh.
 
   Nummer tre av de Lisa-s som finns i spelet, tillsammans med Esme och hästen Sherlock (som båda två är hemskt icke-fotogeniska)
 
   Vad tycker ni?
Visste ni att man kan söka jobb på SSO?

   Om man tittar på SSO's corporate-sida (<- länk) med jobbannonser ser man att de söker fjorton nya medarbetare. Bland de söks det supportmedlemmar som kan flytande tjeckiska, turkiska, finska eller norska, men det eftersöks också animatörer, programmerare och game/level designers. SSO har ju nyss också flyttat till större lokaler!
 
   För er som undrar hur man hittar till sidan så scrollar man längst ner på SSO's webbsida och klickar på "Jobb".
 
 
Nostalgitripp - En enda häst

   En av de grejer som lockade mest då man började spela Star Stable var att det utlovades att man skulle kunna köpa flera hästar. "SIGN ME UP" skrek en halv generation och började spela SSO. Sen var det tyst. Knäpptyst.
   Jag började spela Star Stable Online i oktober 2011. I april 2013, då var det dags. Äntligen. Det var liksom det man väntat på, med stor spänning. I nära arton månader väntade jag, och många andra. Mitt tålamod då det kommer till mina spel alltså. (Typ som då jag är snål och väntar i 2 år för att köpa mina Pokémonspel till nedsatt pris hehe) Och sen var det dags.
   Först var det några få svenska spelare som fick äran. Några som gjort sig kända namn och dessutom var duktiga på att hitta buggar. Jag får för mig att det var fyra stycken, men de enda jag minns säkert är Alice Winterbell, Alicia Starnight och Lucy Westlake. (Var nummer fyra Lily Rainstorm månne?) De tre var den tidens storbloggare. Eller ja, det fanns ett tiotal stora bloggar som faktiskt var riktigt bra, men de har alla dött ut vid det här laget. De fick testa först, sedan var det dags för alla LT-medlemmar (det tog mig typ tio minuter innan Iddy stod i mitt stall) och veckan efter öppnades funktionen för alla spelare.
 
   Esme och Wildheart, aka. Iddy - Jag tyckte Iddan var den absolut snyggaste av alla de hästar som kom där i början. Det tycker jag nog fortfarande, för den delen. Iddy är den enda av de första tolv jag äger.
 
   Det fanns där i början tolv hästar att köpa, alla med samma kroppsmodell. Inga extra animationer. Hästarna kunde inte ens vrida på huvudet eller slå med svansen. De stod där. Stilla. Inte för att man gynnades så mycket av att det fanns tolv hästar, för i hemstallet, som kommit bara några få månader tidigare, kunde man ha max sex stycken hästar. Några månader senare utökades det till mångas stora lättnad till åtta. Ytterligare ett tag senare bidde det tio, och sedan kom Azkaban- förlåt, Hästön.
 
   Det tog inte slut där. Det hade ju lovats att det skulle komma hästar i olika modeller. Men när? Det kom ju allt nya hästar, ofta också, men de var ju egentligen nya färger på gamla hästar. Så kom juni. Och hela communityt befann sig i chock - för nu var det på riktigt, nu skulle en superspeciell häst komma. Ny modell, nya manstil, hovskägg, annorlunda animationer; det var dags för Frieserhästen att göra entré. En vecka efter att nyheten släppts kom detta monster in i spelet och folk var som frälsta. Man kunde inte gå någonstans utan att se stora, svarta hästar och jag minns specifikt att jag skeptiskt frågade GM Vendela (som nu har slutat på Star Stable, tråkigt nog) i chatten hur farao hästen skulle se ut i benlindor. Visade sig att den såg rätt bra ut.
 
   Jag har för mig att folk spekulerade i att man skulle kunna leda hästen efter denna bild, men det dröjde ytterligare över två år innan det slog in.
 
  Så det där var totalt revolutionerande. Men det tog inte slut där - folk tjatade halvt ihjäl sig efter ponnyer. Och i augusti, då kom de. Fyra små lurviga, galet långsamma små charmtroll som gled in på en pråm i Fort Pinta. Nu hade vi tre olika hästmodeller i spelet. Om jag är helt ärlig kan jag säga att jag var jättenegativ till ponnyer, för folk tjatade om Shetlandsponnyer och jag tyckte det skulle vara alldeles för litet att rida runt på för vår, ändå, rätt normallånga karaktär. Det tycker jag fortfarande - men jag är ponnyfrälst. De här ponnyerna tycker jag är lagom stora.
   Nästa häst alla bönade om var Lipizzaner eller Andalusier. Det kom en nyhetsbild en gång som föreställde ett Jorvikiskt varmblod, men folk var som galna och svor på att det här var Andalusiern.
 
   Denna alltså. Nope. Det är ett varmblod med den långa manen, folks (Minns ni tiden utan sadelgjordar btw?)
 
   Sen kom den ju, Andalusiern. Och herre, det var... ehm. Det var. Jag kan liksom inte säga så mycket mer. Jag är inte världens största fan av Frisermodellen numera och var nog aldrig helt jättegalen i den, och jag avgudar P.R.E.-hästar - så jag var besviken att hovskägget bara plockats av Friesern och att hästen fått ny textur. Jag hade hoppats på mer. Många tänkte samma sak, men vi glömde bort oss och det slutade med att en herrans massa spelare köpte hästarna ändå. Däribland jag. (Om jag ändå hoppas på att Andalusiern ska få en makeover i framtiden? JA TACK)
 
   Texturerna på de vita och bruna though, riktigt snygga, Jag gillar den grå, men texturen är inte så väldigt skarp på den.
 
   I december kom araberna. De delade nog communityt lite. De var ju rätt extrema i sin modell och antingen älskade man dem eller hatade dem. Jag tror nog att majoriteten älskade dem. Jag köpte tre. Heh.
 
   De tre första. Jag döpte mina till Arwen, Darko och Helios. Jag tror nog populariteten på hästarna ökade senare då en ny manstil kom, så de fick lååååång fin arabman. Superfint! Tyvärr har jag svårt för hästarna idag, då deras gångarter är hemskt stela om man jämför med de nyare hästarna. De är iaf snygga att se på då de står still!
 
   Ny hästmodell kom igen i juni 2014 - Tinkerhästen dundrade in och tog över showen. I augusti följdes det upp med Nordsvenskar. Jag visste faktiskt om att Nordsvensken skulle komma - jag tror inte att jag någonsin sagt det, men så var det. Jag var inbjuden på ett besök på SSO-kontoret (det på Östermalm. Jag gick vilse. Gick vilse alla tre gånger jag var där. Smidigt.) och fick se bild på två av dem. De släpptes till spelet en vecka senare.
 
   Den här bilden fick jag se och den blev även nyhetsbilden för då den nya rasen släpptes.
 
   I december 2014 kom fjordhästen, och den rasen satte slutet för den första perioden av SSO's hästsläpp. Fjordingen var den ras många av oss med iver väntat på sedan de allra första Star Stable-spelen, och nu var den äntligen här.
   2015 å andra sidan bjöd på överraskning efter överraskning. Nya raser, nya animationer, nya makeovers,, nya gångarter, ännu högre kvalité på texturerna - man vet nu aldrig vad som kommer härnäst. Och väldigt mycket har hänt på tre år! Det finns över 120 hästar att välja mellan (!) och de blir bara fler.
 
   För oss som spelat sedan start, och ridit runt så länge på bara en enda häst, är det en fantastisk utveckling vi fått följa. Vi ser på vår starthäst som en evig kompanjon, medan de spelare som kanske kommer in idag ser alla häftiga, nyare hästar och snabbt glömmer bort den häst de började med. Det är inget konstigt i det heller, med så många hästar att välja bland.
   Men vi ska inte glömma den långa resa som tagit oss dit hästarna är idag. För den långa resan har varit en del i att forma spelet under snart fem år.
Vita stövlar

   Ända sedan den nyaste modellen på stövel kom till spelet har jag ivrigt väntat på en vit stövel i den modellen, och nu finns det äntligen i spelet! Tycker den är sjukt snygg och det här är något jag kommer använda mycket :D Använder bara den här modellen på stövlar numera, tycker den är så sjukt mycket snyggare än de andra två.
 
 
Eternal Love

   Jag har ALDRIG under mina snart fem år med Star Stable väntat så länge med en uppdragsserie som med denna! Jag hade kunnat spela igenom den tidigare (är inte klar än heller eftersom jag har en övernattning kvar), men som jag har nämnt lite förr gillar jag inte att spela då det är mörkt i spelet. Nu hamnade jag i skymning, ett ljus jag inte gillar, men jag var så himla sugen på att spela igenom uppdragen. Anledningen till att jag inte spelade dem då de kom var förstås att jag fortfarande var sjuk och inte orkade ta till mig uppdragen, så jag spelade igenom kanske fem stycken och väntade med resten av dag 1 till nu.
 
   Det är väldigt många karaktärer som dyker upp i uppdragen om den stackars Thomas Rockwell, men än känner jag bara att det är väldigt trevligt att se vänskapen mellan många karaktärer i Epona. Epona ska ju vara ett isolerat område där man tar hand om sina egna, och det känns verkligen som att karaktärerna vill hjälpa och lyfta upp. De bryr sig verkligen om varandra och det känns välkomnande även för en utomstående som vår spelarkaraktär. Plus på det! Finns så hemskt många NPC's i spelet numera men det känns trevligt att se kopplingar mellan dem, så att de inte bara är väldigt ytligt bekanta med typ alla andra på hela Jorvik.
 
   Första grejen jag vill nämna med hela det här är DÅ SPELAREN LYFTER VAGNEN I SPEGELTRÄSK. Asså på riktigt. Jag hade inte alls förväntat mig att spelaren och Isabel skulle ha sammankopplade animationer men det var riktigt snyggt.
   Jag älskade det här - mer sånt i framtiden tack :D
 
   Det var lite sidospår med att leta häst, men jag gillar då en uppdragskedja delar sig i två! Jag tycker det ger lite extra spice till uppdragen, att det känns fylligare och som att det verkligen händer. Haha, vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig om det!
 
   Beam me up, Scotty! Nejmen jag är nyfiken på familjen Buttergood så jag tyckte det var kul att Scott var med.
 
   Sen ska vi inte ens prata om bunkern, vilken cool plats! Den är riktigt stor och jag hoppas att den kommer till användning mer i framtiden. Nu vet jag dock inte vad som händer då jag fortsätter med uppdragen i morgon, men av vad jag har sett så har jag förstått att de här uppdragen kommer sluta med en cliffhanger. Spännande!
 
   Sjukt häftig plats - och den var mycket större än jag kunnat föreställa mig!
Jag spelar inte för ER skull

   Jag har ingen skyldighet att synas, svara på vänförfrågningar, svara på var jag är eller förklara varför jag tycker det är obehagligt att bli tjatad på av främlingar.
 
   Jag spelar Star Stable för MIN skull och för att JAG tycker det är roligt. Det är inte min skyldighet att spela Star Stable för att underhålla någon annan.
 
   Tack.
Otur med videorna!

   Jag hade tänkt spela in en massa videor udnder påskhelgen, men jag blev ju jättesjuk och var utslagen i nästan två veckor. Där försvann en massa tid, och nu har jag blivit ombedd att vara bortrest på ytterligare två heger för att jobba. (Chefen ringde mig igår: "Ja vi har ju inga ridlägerbarn nästa helg men du kan väl komma hit ändå" och no way ever att jag tackar nej till att bo på världens bästa ställe och rida mina favorithästar MOT BETALNING, jag behöver inte ens betala tåget dit)
 
   Det är därför det kommer videor med ett antal dagars mellanrum på min YouTube-kanal, för jag försöker spara på dem så att jag inte står helt tomhänt då jag är färdig med alla mina jobbhelger. Jag vill alltid ha något på lager, om något händer, som nu då jag lyckades time-a in att bli typ dödssjuk (Zombie-Esme in da house) på en allmänt dum tidpunkt.
 
   Men det jag tänkte säga med det här är mestadels att för er som ber om nya videor konstant så finns det VÄLDIGT många videor på min kanal som man kan roa sig med så länge. (Jag har på riktigt laddat upp närmare 600 videor. Brist på videor är inget problem.) Om man vill se mer av SSO-grejer så har jag kompletta videoserier med både Starshine Legacy, Star Academy och de originala Star Stable-spelen (1, 2, 3 och 4), och om andra grejer lockar finns det flera andra väldigt roliga hästspel jag har dragit igenom. Ni kan se allt både på min YouTube-kanal och genom att klicka på knappen "Mina videoserier" i menyn till vänster här på bloggen!
   Nya videor kommer helt enkelt då de kommer och inte en minut tidigare, och jag kan faktiskt inte svara på NÄR. Jag är ofta trött på kvällarna efter att ha spenderat långa dagar på jobbet (folk brukar fråga om jag bor där. Svaret är oftast "ja") och jag startar sällan upp datorn förrän det är sent på kvällen och då pallar jag inte göra så mycket mer än att glo igenom dagens händelser på Tumblr. Allt tar sin tid!
 
   Screenshot från Horsez, ett av spelen ni kan se i sin helhet på min kanal
~

 
   Penny och Raichu
 
   Fortfarande astaggad på nya området! Hoppas verkligen att vi får mer info snart...
Ni har inte missat det, eller hur?

   South Hoof Peninsula visades upp idag,i en trailer i Star Stable Show! Jag ögnade igenom kommentarerna och såg att SSO bekräftat att det svenska namnet blir Sydhovens Halvö - grymt! Men nu ni - nu. Vi fick ju i princip nyss ett nytt område men det här ser ändå svincoolt ut.
 
   1) Det verkar vara inspirerat av stora öppna hedar och DET FINNS ETT STONEHENGE! Asså WOW! Musiken känns norra Storbritannien och jag nästan bölade första gången jag lyssnade igenom spåret. (Jag är otroligt svag för den här typen av musik!) Epona fick ju helt ny musik, så det här kanske är temat för Sydhoven?
 
   2) Det ser tomt ut och jag tror inte man kan förvänta sig att det kommer vara mycket folk där, eftersom inte en människa visades i trailern.
 
   3) VILDHÄSTAR. På YouTube skriker alla om mustanger - men jag tror inte det är mustanger? Såg ett par stycken som pratade om Welsh och Connemara och jag är faktiskt mer inne på det spåret. Känns liksom att om det här är keltiskt med stenar och hedar och musik så känns det mer logiskt med en av de brittiska ponnyraserna än att det ska vara den amerikanska berömdheten. Jag tyckte också att hästarna såg för knubbiga ut för att vara mustanger, som jag tänker mig vara lite större och... inte så runda i typen. Hästarna såg inte så väldigt stora ut jämte hästen spelaren i trailern red, som antagligen var det svarta fullblodet.
 
   Och allt det här kommer inom några veckor! Vi har inte fått ett exakt datum dock, vilket kan verka lite skumt... tror ni att det kommer en till teaser med ett bekräftat datum?
 
Blå blomster

   Esme och d'Artagnan
 
   Vad tror ni händer i spelet idag? Jag tänker åtminstone gissa på att det kommer sägas något om nya området i Star Stable Show, eftersom de gav en finfin teaser förra veckan :D
Nostalgitripp - Fort Pinta

   Första gången jag red in i Fort Pinta på grållen Ash i oktober 2011 ar jag allt annat än imponerad. Lite intressant var det ju, men ett tomt, gult fort-som-inte-ens-såg-ut-som-ett-fort med typ fem butiker med omatchande kläder + Alex lillebror som plötsligt skulle bli affärsman - nja.
   Visste ni att discot inte fanns? Där det nu är var väggen hel, det var alltså en jättelång gul vägg som bara såg dötrist ut. Det gick inte heller att gå upp på muren via trappan som nu finns. Hemstallet fanns inte heller, för på den tiden kunde man inte gå in i sina hemstall och det enda stallet som fanns i fortet var det där det nu säljs Oldenburgare, Arab, Quarterhäst och vad det nu är. Nere vid bryggan fanns inte ponnypråmen och stranden med badplats? Psh, den fanns inte.
 
   Det här är den äldsta bilden av fortet jag hittat på nätet. Ni ser att hemstallet inte fanns och istället var där ett antal träd. Discot hade dock kommit på den tiden - det kom till SSO i maj 2012 och sades då vara till minne av discodrottningen Donna Summer som dött några dagar tidigare. Notera att championatplatsen inte fanns - för championat fanns inte alls i spelet på den tiden! Fanns inte heller transport eller vandrarhem.
 
   Den här bilden tog jag ett bra tag senare, då det fanns en bugg så att man kunde fastna i stallet och "skjuta upp" kameran över stället. Jag är väldigt mycket emot användandet av buggar och använde denna enbart i syfte för att få möjlighet till bra överblicksbilder till Jorvikipedia. Här ser ni att hemstallet samt en transport har tillkommit. Idag ser fortet rätt annorlunda ut - här ser ni t ex att varken Fort Pintas strand med badplatsen eller hamnen med ponnypråm och färja existerade.
 
   Fort Pinta är nog det område som ändrats mest av alla sedan jag såg det för första gången, och det är jag väldigt glad för. Från början var det inget snyggt område, men nu tycker jag nog det är ett av spelets trevligaste ställen. Det känns som om man lagt ner mycket kärlek på fortet och nu känns det varmt, levande och genomtänkt. Jag gillar särskilt att det har gått från bara sten, sten och sten med en liten fontän till ett blomstrande fort med träd och blommor och ett disco på helger. Jag gillade inte alls Fort Pinta i spelets tidiga dagar, men numera tycker jag jättemycket om platsen :D
 
 
 
 
   Jag gillar att gå tillbaka i tiden ibland, och det kan också påminna oss alla om att vara lite mer tacksamma för det vi får. Tycker det är mycket klagomål i communityt numera, för vi har blivit rätt bortskämda med fina grejer, men man får tänka på att allt är ett work in progress och kan komma att ändras på, även om det tar tid. Rom byggdes inte på en dag!
Stadsritt

   Esme och Athos
Jag hade ju tänkt spela, heh

   Jag hade tänkt "Åh vad bra, idag kan jag spela SSO" och istället slutade det med att jag har skrivit några väldigt grävande blogginlägg som tagit lång tid att få ihop korrekt information till. Ni kommer kunna läsa dem under veckan, det första redan i morgon. Det som gäller är de här nostalgitripparna jag blev tipsad att skriva om, att gå tillbaka till spelets tidiga dagar och berätta hur det såg ut då. Man blir ju hemmablind, så att rota sig tillbaka några år i tiden och se hur långt SSO har kommit är svincoolt. Det har hänt så otroligt mycket!
 
   Jag har ändå haft lite bloggstillestånd på sistone så det var kul att ha något rejält att skriva om :D Nu är det dock läge för mig att gå och sova - fick inte så mycket till sömn i helgen eftersom hundarna på hästgården började gnälla vid fyra varje morgon och tyckte att det var dags för mig att gå upp, så nu är jag väldigt tacksam över att jag får sova till sju i morgon!
 
   Esme och Corinne
Känner mig väldigt Star Stable-y

   SSO's pikéer från webbshopen är sjukt bekväma, bara så ni vet. Jag har haft den blåa idag på jobbet och snygga är de ju också. Vet inte om det är för att hästtjejer har en förkärlek för pikéer men jag diggar verkligen modellen och tycker det är superkul att ha tre stycken, haha.
 
   På tal om SSO's pikéer, ni har väl inte missat att man faktiskt får samma tröja i spelet om man köper dem IRL? Alla som har köpt tröjorna i SSO's webbshop får också en kod så att de kan få samma tröja i spelet. Jag är jätteglad över att det är så - för det är så det borde vara, tycker jag! Allt handlar ju i slutänden om själva spelet. Pikéerna i spelet är dessutom supersnygga. Den rosa har inte riktigt samma ton som den IRL, men den har ändå en grym färg.
 
   Esme och Sherlock - Vit pikétröja
 
   Esme och Ash - Rosa pikétröja
 
   Esme och Iddy - Blå pikétröja och min favorit av dem! Tycker den är snyggast både i spelet och IRL.
 
   Har ni köpt tröjor från SSO's webbshop?
Solsken

   Esme och Helios
Tillbaka!

   Jag har varit borta sen i torsdags eftermiddag och vaktat hästgården där jag brukar jobba. Ägarna har varit bortresta så jag har bott själv på gården med tio hästar (+ hundar, kaniner och katt) och nu är jag jättedeppig över att vara hemma igen. Har galet mycket träningsverk för att jag ridit så mycket men det har varit så sjukt kul.
   (Kul grej - varje gång jag bor ensam där brukar de fråga "Tycker du inte det är läskigt att vara här helt själv?" och jag säger alltid "nääääärå" (för jag sov ensam på deras hemsökta extragård ute i ingenstans för några år sen och överlevde), men igår kom en släkting till ägarna förbi och slog upp dörren utan förvarning medan jag åt lunch och jag har typ aldrig varit så rädd i hela mitt liv hahah)
   Hästrelaterad fråga btw - ni som rider ensamma, hur har ni koll på hur länge ni skrittar fram? Jag har jättesvårt att känna hur länge jag har ridit, särskilt efter att min armbandsklocka pajjade, men i helgen har jag ridit till musik och eftersom jag kände till låtarna väl och visste hur långa de var kunde jag få ett grepp på hur länge jag gjorde vad (vilket var jättepraktiskt och väldigt hjälpsamt). Hur gör ni andra? Kommer inte alltid kunna rida till musik, heh...
 
   Jag har tänkt på grejer jag kan skriva om här i helgen, så förhoppningsvis händer det lite roliga saker här i veckan! Just nu har jag en deadline till i morgon på jobbet (som jag fick veta om i fredags kväll - kul -.-) så jag måste sätta mig med det. Inför den här veckan känner jag ingen stress och nu då jag är rätt frisk igen (äntligen) så börjar jag känna att jag faktiskt vill spela SSO. Jag har ju en hel uppdragskedja som jag inte har gjort än och jag har hört att andra tyckt den var jättebra, så det blir kul :D
 
   Esme och Mycroft - En grej som jag kommer skriva om under den kommande veckan är den snygga pikén som ni ser här på bilden!
En gång i tiden gjorde jag videor

   Jag hatade att göra de här videorna men folk tjatade så jag gjorde dem ändå. Att titta på dem i efterhand är lite kul på ett sätt, men jag gillar inte att ha "pressen" att prestera längs med hela vägen av processen med mig. Det blev ändå oväntat många videor, flest under 2014. Under 2015 blev det fyra stycken. (Enkelt att se när de gjordes genom att titta på thumbnailen - rosa för 2014, blått för 2015.)
   Det betyder dock inte att det aldrig kommer hända igen - men om jag kommer göra fler är det för att jag vill, inte för att någon annan vill.
 
 
 
 
   Det här var den sista jag gjorde och jag spelade in den just för att ni skulle kunna se hur jag gjorde redigeringen som ni nu kan använda som mobilbakgrund. Länk till bakgrunderna finns i menyn till vänster, om ni klickar på "Gratis grafik".
Skogshäst

   Esme och Corinne
Nostalgitripp - Snipp snapp snut

   Det råder många klagomål över att det är för lite huvudstory i spelet, men tänk på oss som varit med från allra första början va?! VA?!
 
Det fanns inget som övernattning i spelets tidiga dagar, och den enda uppdragskedjan som fanns var den från att man kom till Moorland, till att man kom till Fort Pinta, sen Silvergladebyn, man lärde sig hoppa, man kom till Vingården, träffade Sabine och slutligen räddade Linda från slottet. SEN VAR DET SLUT!
   På det tror jag man kom till level 9. Och sen fick vi vänta på nya uppdrag - och så har det sedan dess, två dagar efter att jag upptäckte spelet, varit. Minns den där skräcken, haha, då jag hade betalat för en månads Star Rider, och sen TOG DET SLUT! SKANDAL! Väl värda pengar though, men där i början var man ju supernervös och vågade inte hoppas på att spelet skulle överleva. Vi hade ju nyss sett Riding Club Championships gå i graven...
 
   Självklart så överlevde ju SSO mer än väl och i oktober fyller spelet hela fem år. Galet!
Pokémon Snap kommer till Wii U

   Jag är superbitter! Kunde de inte ha utvecklat en version till Nintendo 3DS? Pokémon Snap är DRÖMMEN, spelet är gammalt som gatan men så underbart, otroligt mysigt. Det är ett spel som fanns på Nintendo 64 för trehundratrettioåtta biljoner år sedan (alltså då jag var typ åtta) och trots att jag inte hade turen att ha spelet själv så spelades det sönder totalt varje gång jag besökte min kusin.
   Tänk om man kunde ha sån tur att spelet kunde göras till 3DS. Eller göras om litegrann så att det inte bara funkar för 3DS, utan också har grafik från dagens spel.
 
   Hoppas kan man ju alltid.
 
 
   Om ni vill se lite av spelet kan ni se nedan. Tittar aldrig på såna här React-videor i vanliga fall men det finns bara massa Playthroughs i övrigt och jag pallar inte med smygreklam för någon av dem, haha.
 
10 snabba

 • Om man hade obegränsat stallutrymme i hemstallet i SSO skulle jag köpa hästar typ varje vecka. Hästön, Jorviks svar på Azkaban, undviker jag så mycket det går!
 
 • Jag är jättesur över att det fortfarande är vita träd i Spegelträsket, haha. Älskade hur träsket såg ut innan snön kom!
 
 • Jag har två datorskärmar så då jag spelar Star Stable brukar jag titta på grejer som Qi, Marrilands Pokémonvideor eller The Graham Norton Show på den ena skärmen. Alltid på den vänstra though, jag vill ha spelet på den högra.
 
 • Sedan Skördebygden öppnade har jag alltid haft Jorvikstallet som hemstall och det skulle aldrig falla mig in att byta hemstall.
 
 • Jag gillar nail art. Väldigt mycket. Är inte särskilt duktig men tycker det är otroligt kul. Kanske ersätter det smink jag aldrig använder med färgstarka naglar?
 
 • Precis, jag använder (i princip) aldrig smink.
 
 • De enda SSO-videorna jag någonsin tittar på på YouTube är The Star Stable Show.
 
 • Folk brukar fråga om det inte är svårt för mig att komma ihåg namnen på alla hästarna jag har på SSO. Nope. Inte alls. Men, det vore kul om hästarna skulle få sig en bild på sig själva bredvid deras namn då man skickat dem till Hästön och kollar upp den på anslagstavlan. Det skulle kännas som om man hade lite mer kontakt med dem.
 
 • Jag är superkräsen med vilka SSO-konton jag följer på Instagram. Jag vill få en speciell känsla av postarens flöde och jag följer aldrig någon om jag inte gillar bilderna.
 
 • Varje gång jag spelar in videor spelar jag in minst två på raken. Jag bara avslutar klippet, dricker lite te/kaffe och kör på nästa klipp. På en bra dag spelar jag in fyra-fem stycken, med raster på upp till 20 min emellan. Då jag ska spara ut dem i Sony Vegas gör jag det under natten, eftersom det tar sån lång tid och kräver så mycket av datorn, så jag drar igång renderingen innan jag borstar tänderna, släcker ner skärmarna och tagentbord och allt och låter datorn tugga över natten. (Mitt rekord på en dag är nio videor. Det var då jag började spela in videoserien som kommer efter episod 2 av PennyGirl - längtar efter att kunna spela in mer, det är så sanslöst roligt!)
Fjordfeber

   Esme och Misty checkar in fjordingar
 
   Jag har överlag varit otaggad på hästarna utan de nya animationerna det senaste året, men jag har faktiskt länge stirrat mig blind på fjordhästarna. De var de sista hästarna som kom innan den nya vågen med nya modeller och egna animationer för varje hästras - så helt enkelt, den sista hästen med unik modell som inte har nya animationer.
   Jag har just nu en fjordhäst, Pichu, men jag skulle egentligen kunna tänka mig att köpa alla tror jag. Kanske dags snart?
 
   (Jag reste bort igår kväll och är borta över helgen. Tidsinställda inlägg kommer som vanligt, men jag kommer inte svara på kommentarer innan jag är hemma igen!)
"Jag vill att det ska bli bättre"

  "Jag vill att den där funktionen ska bli bättre."
 
   "Bättre" är ett ord som används rätt ofta då spelare pratar om saker de vill ska ändras på i spelet. Men vad är bättre? Hur är bättre? Vad för nytta gör bättre?
 
   Då man som spelare spekulerar i vad som ska hända i Star Stable i framtiden har man den turen att bönerna ibland blir hörda. Spelare ber om fler klubbnamn - vi får fler klubbnamn. Spelare önskar sig fler valbar hästnamn - vi får fler valbara hästnamn. Spelare önskar att få leda hästen, få ridhusläktare, få klubbhus - vi får det.
   Men ofta då det gäller olika saker som kommer till spelet sägs det att det borde ha varit "bättre". Bara "bättre".
 
   Jag tror det är viktigt att man innan man ger kritik vet vad sin version av "bättre" är då man använder det. Om man själv har en sjukt cool vision i huvudet kan det vara mer hjälpsamt att dela med sig av den, så att andra kan förstå exakt hur man tänker. För om jag säger, bara som exempel, "jag tycker att uppdraget som kom förra veckan skulle ha varit bättre" (<- jag har inte ens spelat förra veckans uppdrag än för jag är fortfarande för mosig i huvudet för att orka läsa uppdrag så det är ju bara ett exempel nu) så kanske jag menar att "jag ville att uppdragen skulle handla lite mer om just det här", men någon som inte förstår vad mitt "bättre" är, kanske tror att jag menar att uppdragen handlade om något tråkigt. Är ni med? Samma sak då man säger att något skulle vara roligare - vad är din version av hur saken skulle bli roligare?
   Eftersom vi inte är tankeläsare är det viktigt att vi berättar för varandra hur vi tänker, så att vi ändå förstår varandra och vet varför man ger kritik eller beröm. Och eftersom det är tydligt att de önskemål vi spelare har haft har tagits emot och kommit in i spelet, bör det ju finnas större chans för att påverka mer om man är tydligare med vad man tycker och särskilt varför man tycker så :)
 
   Kritik går att ge på många sätt men enda sättet att enligt mig ge bra kritik är att man är konkret och berättar vad man är ute efter samt varför :D
 
   Jag har ingen bild som passar ämnet så ni får en random bild från My Horse And Me för att sätta lite färg på tillvaron!
Vattenfall

 
   PennyGirl-spelet, Episod 4
 
   Att rida bakom vattenfallet vid ranchen är så otroligt snyggt. Om det kom ett vattenfall man kunde rida runt sådär i SSO... vore sanslöst häftigt!
Nya området?

   För några veckor sedan hade ju en spelare på Facebook märkt att området nedanför Fort Pinta hade ändrats (från bergigt till platt), och idag tror jag allt vi fick bekräftat att det är det nya området som kommer under våren... Inom närmsta två månaderna alltså, för sen är det sommar! Jag har sett ett antal spelare som tror det står South Hoof Peninsula på bilden, vilket kan översättas till typ Halvön Sydhov(en?) eller Sydhovens Halvö. Jag själv ser för dåligt för att våga gissa, men jag tror nog att det kan stämma!
 
   Jag är astaggad - kan de kanske teasa nya området för att vi ska få veta mer snart? (Se bloopers längst bak i videon för att se kartan på området!)
 
 
 
   Btw, jag har aldrig gillat Vingården men heeeeeerregud vad jag gillar nydesignen! Hade nog hoppats på lite mer än bara en ny textur på stallet, men det här är imo SÅ mycket bättre än innan!
   Jag gillade också inslaget med GM Lovisa i showen. Älskar hennes minspel genom hela avsnittet, hehe!
Träskmark

 
 
   Harry Potter & the Order of the Phoenix
 
   En sak jag tycker är riktigt kul i OotP är att springa runt Hogwarts och förvandla slottsgårdarna till träsk. Allt för lite kaos!
Men hallåååå, vad händer?

   Jag har stått utanför communityt de senaste veckorna då jag varit så sjuk att jag inte ens orkat öppna datorn (eller okej öppnat datorn har jag gjort, har sett så sjukt mycket serier), men jag har förstått att communityt har fortsatt rulla på i egen takt och spårat ur rejält en gång eller två.
 
   Varför är det så många som är besatta av drama? Jag har sett exempel på några stycken som hävdar att andra SSO-spelare är ute efter att förstöra deras liv - vilket är någorlunda överdramatiskt.
 
 
   Dudes, vi spelar ett hästspel. Om man är så paranoid att man tror att en annan spelare av Star Stable vill förstöra ens liv - då kanske man istället ska söka sig utanför spelet och be någon om hjälp. Lite självinsikt är bra att ha ibland. Om det är så att precis hela världen verkar vara emot en kan det faktiskt vara så att det är för att man själv inte är perfekt och att man faktiskt har fel. För alla har fel ibland.
   Och ibland är det också så enkelt att svaret ligger i en själv.
 
 
Star Stable flyttar

   I slutet av förra veckan tog SSO-teamet pick och pack och bytte högkvarter. Anledningen till det är att företaget blivit för stort för sina gamla lokaler. Flytten blev dock bara typ två gator bort och de är alltså fortfarande stationerade i Stockholm.
 
   Bild på nya kontoret från SSO's Instagram. På bilden ser man CRM Manager Nika samt QA-testarna Sandra och Carro
Stjärnan och Meteoren

 
 
Nostalgitripp - Hästhårstylisterna

   Ni vet att man kan byta manstil på sina hästar? Det har inte alltid varit en självklarhet.
 
   Först tog det ju länge innan hästfunktionen kom till spelet. Det var länge sedan och vi var långt mycket färre spelare då. Vi som faktiskt spelade och var väldigt aktiva var överlag vi som spelat de tidigare spelen, och vi klängde fortfarande fast vid dem. Hästarna i de originala Star Stable-spelen såg väl inte så himla roliga ut i alla lägen, men de hade lite olika manstilar och särskilt knoppar var en grej som många av oss önskade.
   Så, vad kan det ha varit? Ett och ett halvt år kanske, efter att spelet släpptes, men jag tror inte det var tidigare än så - och då kunde vi slutligen ändra manstil på våra hästar. Det var väldigt tacksamt efter att hästfunktionen kommit, och det ledde till att jag började köpa hästar. Jag gillade inte knopparna och jag gillar dem tyvärr fortfarande inte - svansen är jättetunn och hästarna saknar pannlugg. Däremot har jag köpt et par hästar som originalt hade knoppar, då det faktiskt gick att ta bort dem. (Ett par? Kanske bara var Freya, då jag tänker efter.)
 
   Jag är väldigt tacksam över att den här funktionen nu finns i spelet, men jag smyghoppas på att få välja man och svans separat samt att det ska komma stubbman till alla hästraser. Och att man ska kunna ändra manstil på Frieserhästarna, förstås.
 
Så trött på att vara sjuk!

   Jag är fortfarande ett vandrande vrak och jag hann inte mer än ta ett varv runt på jobbet i morse innan fyra pers sagt "åk hem" och till slut så gjorde jag precis det. Jag har inte tid med sånt här, jag vill ha tillbaka min vardag med normala rutiner och en röst som går att använda. GAAAAAAH!
 
   Här ståtar jag dessutom med en tom blogg. Har ni några idéer på vad jag kan skriva om?
Sisådär

   Inlägget med mina hästar (länk i menyn till vänster) är nu uppdaterat med alla mina hästar. Länk till de två senaste saknas än så länge, men don't worry, det ska jag fixa så snart jag kan.
 
 
   De två senaste är ett par bröder, och jag har velat använda namnen länge. Väntade tills det kändes rätt och då de senaste engelska fullbloden kom ut kände jag att det blev alldeles utmärkt! Säg hej till Scarlet Mystery "Sherlock" och Royal Secret "Mycroft"!
 
   Royal Secret, aka. Mycroft
 
   Scarlet Mystery, aka. Sherlock
 
 
   Jag tycker fortfarande att de nya engelska fullbloden är bland de snyggaste hästarna i ett hästspel någonsin så att köpa in en hel bunt att bara stirra på gör mig ingenting, hehe. Hoppas på ännu fler färger i framtiden, det här är verkligen ögongodis!
Skogshästen

   Esme och Charizard
 
   Innan någon blir förvirrad, Dragonflame "Charizard" ägs av både Esme och Penny. Inga konstigheter där!
 
   Btw så köpte jag två nya hästar igår. Oops! Skämt åsido, har planerat namnen forever och tyckte att det fanns lämpliga hästar nu. Visade dem på Insta sent igår, ni får se dem här senare idag!
Stallinspo

   I första avsnittet av The Star Stable Show, och även i en senare intervju med Game Director Marcus, bekräftades det att spelets hemstall ska uppdateras. Med vad? Vi vet inte. "Utveckla och expandera" är den officiella info som finns ute. "Med nya funktioner". Hm - det är faktiskt väldigt intressant.
 
   De stall vi har är egentligen en stor lada med några spiltor som rymmer tio hästar. Inte spiltorna alltså, men ladan. Vi har också ett klädskåp och en anslagstavla plus en vattenho.
   Om man ser till vad folk ber om och har bett om i hundra år är det boxdörrar. Jag känner mer "mjäääääe", för om man har boxdörrar ska de öppnas och stängas hela tiden. I Arvet från Rosemod Hill fanns det boxdörrar, men eftersom spelaren alltid är "inladdad" i samma miljö som dörrarna räcker det att man öppnar dem varje gång man påbörjar en ny nivå och sen är de öppna tills man stänger dem igen. Jag tror inte man kommer ha samma tur i SSO, för det är en annan typ av miljö. Jag har en känsla av att mina hästar kommer få stå huller om buller i stallgången istället om det nu blir så att boxdörrarna alla tjatar om kommer.
 
   Jag vill jättegärna ha möjligheten att ha fler hästar i hemstallet, minst femton helst, men det jag ser mest fram emot är designen. Stallet ser inte riktigt ut som ett stall i mina ögon och jag vågar inte hoppas på för mycket - men om det faktiskt ska utökas kanske det kastas in fler boxar så att man blir av med ytterdörren i hästdelen av stallet? Två ytterdörrar tycker jag är en för mycket och särskilt då det finns så mycket dött utrymme utanför de spiltor som finns idag. Att få mer av en stallgång, det skulle jag gilla! Men dörrar hoppas jag inte direkt på.
   Att hela insidan i stallet ska göras om känns som att hoppas på lite för mycket, men samtidigt skulle det göra mig allra gladast. Jorvik är ju ett rustikt och gammalmodigt land och det är ju inte så hypermodernt, men jösses vad jag skulle älska att ha ett supermodernt stall. Det skulle nog ändå gå i takt med resten av öns arkitektur, för stall är ju sällan annat än slitna oavsett hur man försöker hålla efter det. (Jag har varit med och högtryckstvättat stall ett antal gånger. De ser exakt likadana ut som innan tre dagar senare igen. Möjligen med mindre spindelnät though.) Ändå, stallen är viktiga, inte bara för oss utan även för Jorviks befolkning. Eller hur?
 
   Att leta på internet efter stallbilder är så sjukt häftigt btw. Särskilt svindyra amerikanska stall är så sanslöst coola, man tror knappt att det är på riktigt. (Jag är dock väldigt ambivalent mot de nätdörrar som används i många stall. Ser ut som att hästarna står bakom hönsnät?) Jag har dålig koll på specifika stall, men bland svenska tycker jag Tullstorp (Jan Brinks gård) och Aledal (ridskola på Öland) sticker ut. Aledal har jag spenderat mycket tid på så jag kan inte låta bli att i smyg jämföra alla andra stall med den fantastiska anläggningen, haha.
 
   Jag har spånat runt på stall som jag tycker är riktigt coola, och om ni är intresserade kan ni kika på bilderna HÄR!
 
   Vad har ni haft för tankar om hemstallen i SSO? Tror ni att något särskilt kommer hända, och i så fall vad?
Återigen - "hackers".

   "Jag har blivit hackad." Ack, så många gånger man har sett de fyra orden. Nu ska vi också prata om några roliga grejer runt det här.
 
   Om man har blivit "hackad", kan det bero på följande.
 • Man har gett ut sina uppgifter till någon.
 • Man har gett ut delar av sina uppgifter till någon som har listat ut resten av uppgifterna.
 • Man har lämnat sina inloggningsuppgifter öppet på datorn då man har gått ifrån den
 • Man kan ha kopplat sina uppgifter till Facebook och därmed kan en "hackare" komma in med ett enda knapptryck. De två sista grejerna händer lätt på t ex skoldatorer.
   För om vi nu pratar allvar, vad får en hackare ut av att hacka ett SSO-konto? Tänk på det. Det är omöjligt att föra över kläder, hästar eller Star Coins. Därför kan man inte vinna något av att sabba ett SSO-konto. Det är alltså inget jätteprojekt som någon kommer på, för man får ju ingen vinst på det.
   Och, varför är det aldrig någon av de "större" spelarna som råkar illa ut? Varför är det inte någon av de spelarna som faktiskt syns överallt som blir utsatt? Varför har aldrig en Game Master blivit "hackad"? För let's be real, om det hade hänt skulle det vara totalt omöjligt att hålla hemligt. Och varför har aldrig jag utsatts för en "hackerattack"? Slår vad om att det finns ett antal spelare där ute som gärna skulle sabba lite för mig, för oavsett hur man gör går det inte att hålla sig sams med alla och jag syns rätt mycket i det här communityt. Finns dessutom de som stör sig lite extra på mig numera, men har jag någonsin råkat ut för något sånt här?
   Tänk på det.
   (Det som HAR hänt är att folk har försökt lista ut mitt lösenord. Det är inte hacking, det är närmare phising. Förbaskat lågt, för den delen.)
 
   Ge inte ut era lösenord till någon, inte ens vänner och familjemedlemmar. Se till att logga ut från alla sociala medier innan ni lämnar en dator och var väldigt försiktiga med att koppla ert konto via Facebook. Det är oftast oförsiktighet och slarv som gör att man råkar illa ut.
   Gör istället som min polare Gen och skaffa er ett larvigt svårt lösenord på 20+ tecken om ni är oroliga.
Voldemort, Voldemort, oh, Voldy Voldy Voldy

   VOLDEMORT! (Ja jag går fortfarande runt och sjunger på The mysterious Ticking Noise åtta år senare)
 
   Harry Potter and the Order of the Phoenix
Hämta hem Jirachi

   Vid det här laget vet alla att jag älskar Pokémon och jabbijabba, jag började till och med spela Nintendo Badge Arcade (vägrar betala though så jag spelar bara gratisspel) under min sjukledighet för att samla Pokémongrejer. Nu är det ett event i större delen av världen så man kan hämta hem en Jirachi via Mystery Gift och eftersom jag har både Pokémon X samt AlphaSapphire blir det två stycken Jirachis till mig. Jag har redan fyra, men de sitter fast i mina Gen IV-spel, för jag har varit för lat för att skjuta fram dem till mina nyare spel. Däremot är jag astaggad på nästan giveaway, för jag har aldrig haft en Manaphy förr. Tagg på december också (framförhållning jao) för då blir det en Meloetta!
 
   Vet någon något om Moltres, Articuno och Zapdos som skulle ges ut i leksaksbutiker under mars? Jag avskyr lokala event då man måste gå till en speciell plats med Wi-Fi för att hämta hem sällsynta Pokémons, men jag har något vagt minne av att jag har hämtat ett antal Pokémon på det sättet. Satt säkert och tryckte i en soffa i vårt köpcenter där det har funnits både GAME och BR-butiker. Minns iaf stensäkert att jag någon gång suttit och försökt koppla upp till Mystery Gift i en obekväm fåtölj med lillebror i knäet, för att han ville veta vafasen jag sysslade med då jag lyckats tvinga pappa att skjutsa ut mig dit bara för några Pokémon.
   Tillbaka till ämnet, jag hade tänkt åka ut för att se om jag kunde hämta hem de tre legendariska fåglarna men sen stod det något på Serebii om att det skulle vara något annat Europaevent så då struntade jag i det. Men nu står det inget alls om fåglarna alls vad jag kan hitta? Skumt. Aja, jag var ute efter dem mest för att jag tycker det är kul att samla på event-Pokés, jag har spelat igenom Platinum så många gånger att jag typ har en kycklingfarm med blå, röda och gula fåglar.
 
   Annan grej - Pokémon GO har börjat fälttestats i Japan! Så galet avundsjuk! Man får inte veta något alls om det heller för alla som får testa spelet och delger sig av info om det blir utkastade från testningen. Nintendo doesn't joke around. Så galet nyfiken och jag kan knappt vänta på att få prova på det själv. Konstigt att Nintendo aldrig gjort mobilappar kopplade till spelen alls förr ändå? Jag har haft ett tiotal olika PokéDex i telefonen under åren av iPhone i mitt liv, men alla tas ju ner så fort som Nintendo får nys om dem. Vafasen Nintendo, gör ett eget PokéDex då så att vi spelnördar kan kolla upp grejer som learnsets och egg moves on the go... Istället sitter jag nästan alltid och spelar framför datorn, så att jag kan kolla upp sånt på Bulbapedia.
   För er som inte har sett något om Pokémon GO än, här är "trailern".
 
   Roligare än så blev det inte nu, jag behövde en Poké-rant. (Är jag frisk? Nej. Är jag totalt uttråkad och skiter i vilket och sitter uppe och försöker skriva saker för att distrahera mig själv? Japp. Kan jag åka och jobba och rida som planerat den här helgen? Självklart inte och därför är jag sur och bitter.)
April april

   Mitt aprilskämt i år är mitt mående. Trodde jag var frisk i morse men sekunden jag vandrade in på jobbet och upptäckte flyttkartonger, målare och folk som kutade fram och tillbaka och gjorde allt möjligt konstigt kom febern tillbaka pang bom och jag åkte hem efter en halvtimme.
 
   På SSO är det sedan länge tradition att på första april finns det en liten flöffig rösa kanin som sitter på olika ställen och ser lite gullig ut. Klicka på den då du rider på din starthäst för en färgexplosion.
   Jag tycker bäst om de båda galax-mönstren, helst av allt med regnbågsmanen. Finns så sjukt många coola utfall though! Kom ihåg att kaninen bara finns idag dock.
 
 
 
 
   Sen är det förstås det årliga skämtet som ändras varje år. 2014, första året med ett riktigt skämt, hade alla NPC's i Silvergladebyn bytts ut till bröderna Summers under dagen. Jag tror nästan de fick se ut så under resten av veckan, innan byn fick tillbaka till normala utseende igen. 2015 förkunnades det att alla lampor i spelet skulle stängas ner, inklusive solen, för att spara på miljön. Efter att ha ridit runt i mörker i kanske 20 sekunder kom det upp en fin "April april"-skylt.
 
   2016 är året för King Kongs avlägsna kusin och Shire-Zilla har flyttat in i Fort Pinta. Chocken första gången man rider runt hörnet och ser en enorm Shirehäst som står där och ser allmänt göllig ut!
   För att köpa herr Shire-Zilla krävs det inte särskilt mycket. Han kostar 25 SC och kräver bara att man är på level 1205 (så långt har ju de flesta nått) samt att man är superpopulär med Fort Pinta och är bästa kompis med James- oj då, där föll det. (Skämt åsido, Supershiren är årets aprilskämt och det går alltså INTE att köpa den.)
 
   "Oh dear... har Goliat felparkerat sin häst?"
 
   Statsen är ju helt underbara, nästan 1000 i Styrka men 17 i Vighet x) Notera "Båt med giftigt avfall"...
Talande porträtt

   Harry Potter and the Order of the Phoenix
 
  Det finns verkligen guldkorn i HP&OotP, särskilt gömda sådana på sina ställen! Porträtten i Gryffindortornet är allmänt sköna att snacka med.
   Btw, någon som vet hur man fångar den gyllene kvicken? Jag har googlat som en tok efter hjälp men det står bara "flytta bordet till mitten av rummet, ställ dig på det och fånga vkicken", så det hjälper inte så mycket, haha. Jag har provat att klättra upp där och spamma "enter", men kvicken fastnar hela tiden i byrån intill trappan till sovsalarna och då måste jag hoppa ner och gå nära den för att den ska släppa ur kollisionen.

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.