Chrome Pointer

Nostalgitripp - Fort Pinta

   Första gången jag red in i Fort Pinta på grållen Ash i oktober 2011 ar jag allt annat än imponerad. Lite intressant var det ju, men ett tomt, gult fort-som-inte-ens-såg-ut-som-ett-fort med typ fem butiker med omatchande kläder + Alex lillebror som plötsligt skulle bli affärsman - nja.
   Visste ni att discot inte fanns? Där det nu är var väggen hel, det var alltså en jättelång gul vägg som bara såg dötrist ut. Det gick inte heller att gå upp på muren via trappan som nu finns. Hemstallet fanns inte heller, för på den tiden kunde man inte gå in i sina hemstall och det enda stallet som fanns i fortet var det där det nu säljs Oldenburgare, Arab, Quarterhäst och vad det nu är. Nere vid bryggan fanns inte ponnypråmen och stranden med badplats? Psh, den fanns inte.
 
   Det här är den äldsta bilden av fortet jag hittat på nätet. Ni ser att hemstallet inte fanns och istället var där ett antal träd. Discot hade dock kommit på den tiden - det kom till SSO i maj 2012 och sades då vara till minne av discodrottningen Donna Summer som dött några dagar tidigare. Notera att championatplatsen inte fanns - för championat fanns inte alls i spelet på den tiden! Fanns inte heller transport eller vandrarhem.
 
   Den här bilden tog jag ett bra tag senare, då det fanns en bugg så att man kunde fastna i stallet och "skjuta upp" kameran över stället. Jag är väldigt mycket emot användandet av buggar och använde denna enbart i syfte för att få möjlighet till bra överblicksbilder till Jorvikipedia. Här ser ni att hemstallet samt en transport har tillkommit. Idag ser fortet rätt annorlunda ut - här ser ni t ex att varken Fort Pintas strand med badplatsen eller hamnen med ponnypråm och färja existerade.
 
   Fort Pinta är nog det område som ändrats mest av alla sedan jag såg det för första gången, och det är jag väldigt glad för. Från början var det inget snyggt område, men nu tycker jag nog det är ett av spelets trevligaste ställen. Det känns som om man lagt ner mycket kärlek på fortet och nu känns det varmt, levande och genomtänkt. Jag gillar särskilt att det har gått från bara sten, sten och sten med en liten fontän till ett blomstrande fort med träd och blommor och ett disco på helger. Jag gillade inte alls Fort Pinta i spelets tidiga dagar, men numera tycker jag jättemycket om platsen :D
 
 
 
 
   Jag gillar att gå tillbaka i tiden ibland, och det kan också påminna oss alla om att vara lite mer tacksamma för det vi får. Tycker det är mycket klagomål i communityt numera, för vi har blivit rätt bortskämda med fina grejer, men man får tänka på att allt är ett work in progress och kan komma att ändras på, även om det tar tid. Rom byggdes inte på en dag!


Daniela Silvergarden

Rom byggdes ju inte på en dag, alltså måste det ha byggts på natten xD Skämt åsido, jag håller med dig, jag tycker att fortet förtjänade sin nya look :)

Liza Fogroad

Kan du snälla snälla börja lägga ut sos klipp kollar på din kanal 24,7 efter sos klipp och inte kommer det något. snälla gör det jag börjar bli uttråkad av dom andra youtuberna. :/

Svar: Jag lägger ut klipp då jag kan, har lust och tid. Jag måste spara på mina klipp just nu för jag har väldigt få på lager efter att jag varit sjuk länge.
Esmeralda Silverforce

Liza Fogroad

sso'

Lucy Macwright

Tänkte göra ett skämt om att Rom byggdes om natten, och sen hade någon redan gjort den *disappointed*

Svar: Så besviken på dig Lys
Esmeralda Silverforce

Sigrid Winterdotter

Ja, Fort Pinta är faktiskt ett av mina favoritställen. Det är perfekt att leka kurragömma på - lagom stort område och bra gömställen!

Cecilia Gladefield

Nostalgi trippar är alltid trevligt :D Jag har spelat sedan 2012 och kommer inte ihåg så värst mycket från den tiden så jag uppskattar verkligen sådana här inlägg :D Kul att minnas forna dagar xD haha
Precis som du säger så hörs det mycket klagan i communityt vilket är trist då teamet verkligen gör allt för oss. Tänk på allt de har lagt in i spelet bara för vår skull som tex sadelgjordar och att kunna rida barbacka ;P

Svar: Verkligen, det lyssnas på communityt!
Esmeralda Silverforce

jona johansson

Jag undrar om den nya tidtabellen i fort pintas's disco. När är det?

Svar: Ny?
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.