Chrome Pointer

Tillbaka!

   Jag har varit borta sen i torsdags eftermiddag och vaktat hästgården där jag brukar jobba. Ägarna har varit bortresta så jag har bott själv på gården med tio hästar (+ hundar, kaniner och katt) och nu är jag jättedeppig över att vara hemma igen. Har galet mycket träningsverk för att jag ridit så mycket men det har varit så sjukt kul.
   (Kul grej - varje gång jag bor ensam där brukar de fråga "Tycker du inte det är läskigt att vara här helt själv?" och jag säger alltid "nääääärå" (för jag sov ensam på deras hemsökta extragård ute i ingenstans för några år sen och överlevde), men igår kom en släkting till ägarna förbi och slog upp dörren utan förvarning medan jag åt lunch och jag har typ aldrig varit så rädd i hela mitt liv hahah)
   Hästrelaterad fråga btw - ni som rider ensamma, hur har ni koll på hur länge ni skrittar fram? Jag har jättesvårt att känna hur länge jag har ridit, särskilt efter att min armbandsklocka pajjade, men i helgen har jag ridit till musik och eftersom jag kände till låtarna väl och visste hur långa de var kunde jag få ett grepp på hur länge jag gjorde vad (vilket var jättepraktiskt och väldigt hjälpsamt). Hur gör ni andra? Kommer inte alltid kunna rida till musik, heh...
 
   Jag har tänkt på grejer jag kan skriva om här i helgen, så förhoppningsvis händer det lite roliga saker här i veckan! Just nu har jag en deadline till i morgon på jobbet (som jag fick veta om i fredags kväll - kul -.-) så jag måste sätta mig med det. Inför den här veckan känner jag ingen stress och nu då jag är rätt frisk igen (äntligen) så börjar jag känna att jag faktiskt vill spela SSO. Jag har ju en hel uppdragskedja som jag inte har gjort än och jag har hört att andra tyckt den var jättebra, så det blir kul :D
 
   Esme och Mycroft - En grej som jag kommer skriva om under den kommande veckan är den snygga pikén som ni ser här på bilden!


Filippa Candlepie

Jag har klocka på väggen i ridhuset och i paddocken, ute i skogen brukar jag inte bry mig så mycket om tiden. :)

Svar: Lyx att ha klocka i paddocken också! Jag har ingen klocka alls där jag rider, rider på en liten privat anläggning...
Esmeralda Silverforce

Melissa Dragonnight

Jag har aldrig haft en klocka när jag rider! xD Brukar värma upp tills hästen blir mer avslappnad (+ några varv till för säkerhets skull), men däremot så märker jag oftast sen att klockan brukar bli rätt mycket innan jag slutar! xD

Daniela Silvergarden

När jag hade ponny och red i ridhuset så använde jag mig av klockan som satt på en vägg, för jag visste att det gick 5 minuter på 3 varv åt ena hållet och vice versa :) i skogen så hade jag mina galoppställen och det så jag visste hur länge vi hade varit ute ;)

Isabella Skydawn

Jag brukar skritta fram mellan fem till 10 min med lite volter. Fast då har jag ridit lite äldre damer och herrar som behöver lite extra tid på sig att värma upp :)

Sigrid Winterdotter

Jag rider inte xD

lisa

Mobil i fickan, annars brukar jag ofta skritta ut en liten sväng om vädret tillåter, den rundan brukar ta 15 min ungefär så då vet man hur länge det gått :)

Ria

Jag brukade alltid rida igenom LC2 och LB1 programmen i skritt som uppvärmning på halvlånga tyglar efter typ 3 varv/håll på långa tyglar. Sedan red jag typ samma sak i en aktiv, men avslappnad, trav innan jag började arbeta ordentligt.

Svar: Aaah, smart! Jag kan iofs bara LB2 utantill numera men det är ju jättesmart att rida igenom ett program!
Esmeralda Silverforce

Matilda Southtree

Jag rider inte själv, men jag brukar be någon att ta tiden från att jag sitter upp till att jag hoppat av, och jag rider fram med ett varv runt paddocken + ett varv inne i den, sen börjar jag med lite trav/svängar :P Vet inte hur lång tid det tar, hehee

Idus

Jag rider aldrig helt själv (vill inte riskera att fodervärdskontraktet rivs i småbitar hehe) men skrittar fram tills hästen känns relativt mjuk i sidorna i båda varven, sedan joggar jag igång :)
//Idus da unicorn

Valle

Jag känner till mina ridvägar så väl, att jag nästan kan räkna ut hur lång tid det kommer ta :)! Men, jag rider helst inte ut ensam då jag rider ganska unga hästar som inte är så vana vid bilar etc (bor mitt ute på landet, men det kommer bilar och traktorer oftast vid grusvägarna!).

Alice Hawkpaw

Brukar aldrig ta tid, skrittar tills hästen känns varm, mjuk och fin. Gillar det mycket mer än att tänka på tiden :)

Sooooof

Vi har en klocka i ridhuset vilket är väldigt praktiskt. Brukar skritta fram i typ 7-10 min eller nåt sånt :D

Svar: Asså jag måste skaffa en klocka D:
Esmeralda Silverforce

Tilde Darkstorm

Jag har ingen riktig speciell tid som jag skrittar fram. Brukar skritta några varv åt båda hållen och varierar tiden för tillfälle. T.ex om hästen gått hårt i ett par dagar så skrittar jag alltid väldigt länge för att stretcha ut musklerna. Och känns hon pigg och mjuk så skrittar jag bara fram i några minuter eftersom jag personligen tycker att traven är en bättre uppvärmningsfaktor eftersom den är såpass rytmisk. Jag kan ha helt fel men min åsikt får bära eller brista, haha!

Jag är dock väldigt (!) noga med att skritta av min häst. Hon är gammal men beter sig som en Ferrari, det gör henne bara gott att lugna ner sig.

Kram!

PS. Min nya häst kommer på söndag!! Så taggad!

Svar: Jag tror inte det finns "rätt" och "fel", jag tror mer på att alla hittar egna metoder som passar dem och deras hästar på bästa sätt :D
Esmeralda Silverforce

Filipa GC

Jag brukar skritta fram så länge jag känner att det behövs. Om jag rider i skogen har jag ett bestämt ställe där framskrittningenr slut. Då tillåter jag mig själ att trava. Och när jag rider på banan har jag hur många varv ungefär. Men det handlar ju om vad man har för häst och bad den behöver ;)

Thea Northknight

Jag fixar alltid stigläder och spänner sadelgjorden medans jag skrittar fram, man förlorar inte så mycket tid och det är bra träning för både ryttare och häst + jag rider med klocka på armen så att man vet ungefär hur länge man ridit, tiden brukar alltid rinna iväg extra mycket när man börjar slipa på saker haha så jag försöker skritta fram kanske max 5 min i båda varven och joggar sen igång och jobbar ganska intensivt med lite korta pauser och lägger mer fokus på att skritta av hästen istället när jag går med den. Är också ett bra tips att ta och skritta och trava hästen ett varv var innan man sitter upp så att man kan se hur hästen ser ut :)

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.