Chrome Pointer

"Jag vill att det ska bli bättre"

  "Jag vill att den där funktionen ska bli bättre."
 
   "Bättre" är ett ord som används rätt ofta då spelare pratar om saker de vill ska ändras på i spelet. Men vad är bättre? Hur är bättre? Vad för nytta gör bättre?
 
   Då man som spelare spekulerar i vad som ska hända i Star Stable i framtiden har man den turen att bönerna ibland blir hörda. Spelare ber om fler klubbnamn - vi får fler klubbnamn. Spelare önskar sig fler valbar hästnamn - vi får fler valbara hästnamn. Spelare önskar att få leda hästen, få ridhusläktare, få klubbhus - vi får det.
   Men ofta då det gäller olika saker som kommer till spelet sägs det att det borde ha varit "bättre". Bara "bättre".
 
   Jag tror det är viktigt att man innan man ger kritik vet vad sin version av "bättre" är då man använder det. Om man själv har en sjukt cool vision i huvudet kan det vara mer hjälpsamt att dela med sig av den, så att andra kan förstå exakt hur man tänker. För om jag säger, bara som exempel, "jag tycker att uppdraget som kom förra veckan skulle ha varit bättre" (<- jag har inte ens spelat förra veckans uppdrag än för jag är fortfarande för mosig i huvudet för att orka läsa uppdrag så det är ju bara ett exempel nu) så kanske jag menar att "jag ville att uppdragen skulle handla lite mer om just det här", men någon som inte förstår vad mitt "bättre" är, kanske tror att jag menar att uppdragen handlade om något tråkigt. Är ni med? Samma sak då man säger att något skulle vara roligare - vad är din version av hur saken skulle bli roligare?
   Eftersom vi inte är tankeläsare är det viktigt att vi berättar för varandra hur vi tänker, så att vi ändå förstår varandra och vet varför man ger kritik eller beröm. Och eftersom det är tydligt att de önskemål vi spelare har haft har tagits emot och kommit in i spelet, bör det ju finnas större chans för att påverka mer om man är tydligare med vad man tycker och särskilt varför man tycker så :)
 
   Kritik går att ge på många sätt men enda sättet att enligt mig ge bra kritik är att man är konkret och berättar vad man är ute efter samt varför :D
 
   Jag har ingen bild som passar ämnet så ni får en random bild från My Horse And Me för att sätta lite färg på tillvaron!


Vilda Snownight

Bra sagt :D

Det är det jag tycker om med SSO, att de lyssnar på vad spelarna vill ha och att de gör det också. :)

Anonym

Jag håller med dig! Jag tror att det faktumet att vi får våra önskemål besvarade många gånger har gjort oss sso spelare lite bortskämda. Personligen tycker jag ofta att det mesta som dyker upp i spelet är riktigt bra! De gånger jag inte tycker det tänker jag bara till en extra gång och kommer fram till att alla kan inte alltid vara nöjda, den här gången är jag en av dem. Det är inte så mycket svårare än så egentligen. Tror att det skulle vara roligt om fler kunde utveckla sitt "bättre" till bra kritik som du skriver, för det skulle framför allt vara intressant att läsa andras idéer istället för mest bara klagomål :)

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.