Chrome Pointer

Dressyr

   Dressyr är ju något som det har tjatats om sedan SSO startades upp, och jag har aldrig haft något emot tanken. Jag har tänkt på det så som det var i Vårryttaren, just för att det var ett Jorvik-spel och det är något man känner igen. Alla har dock olika tankar - vilken dressyr ligger närmast din?
 
 
 
 
 
   (I nedanstående video får ni hoppa till nära slutet om ni bara vill se dressyren, jag hittade tyvärr ingen bättre video!)
 
   (I nedanstående video ser ni dressyren nära videons mitt!)
 
   (Hoppa ca 3 minuter in i videon för att se dressyren nedan!)


Matilda Southtree

Jag tänker mig dressyren att man rider så kommer det prickar på marken som visar ridvägen och den ropar kommandon som "Gör en volt i trav", lite som i vårryttaren men den inte baa visar vägen utan ropar gångart och ridväg också.

Svar: Ropar?
Esmeralda Silverforce

Matilda Southtree

Och ibland så kommer det andra saker också, som typ "piaff", "passage", "framdelsvändning" osv, och så trycker man på nån tangent och håller in en annan och sånt, och då gör hästen övningen. Det skulle man även kunna passa in med att man rider vanligt också, så kan man göra det var som helst (nästan, man ska nog inte kunna göra det i för branta backar och över kanter och sånt...) :D

Abigail gladecamp

Jag vill att dressyrbanorna eller rättare sagt programmen och HUR man rider dom ska vara som my horse and me 2 <3
Den tycker jag är bäst!

Ebba Youngland

Jag tycker HorseLife 2

Tindra Queenpie

Jag tänker mig att den som man har uppdraget hos ropar vad man ska göra som T.ex skänkelvikning och piaff som är mina favoriter.

Svar: Ropar?
Esmeralda Silverforce

Melissa Dragonnight

Jag tycker jättemycket om dressyren i Ride pga att man kan göra tex piaff och piruett, men jag tycker även om My horse and mes dressyr. Har Ride, my horse and me och stallets hemlighet, men Ride är nod min favvo. Jag tyckte det var alldeles för svårt när jag var liten, sen la jag bort de en stund och nu när jag har börjat spela igen blev jag väldigt förvånad för det var så lätt! xD

Valle

Helt klart ride! :)

Juliette Shadowstar

Känns som om jag säger emot alla här men jag skulle nog föredra att ha en dressyr liknande de i Starstable och My horse and me. Tycker det känns mer levande om du måste styra hästen själv istället för att bara trycka på piltangenterna. Om du bara har piltangenterna och ska klicka in en massa mönster behöver du knappt inte tänka. Spelar du det tillräckligt många gånger skulle man kunna göra det i sömnen.

Om man däremot måste styra hästen själv så kan du inte riktigt slappna av helt. Du måste hela tiden hålla koll på vart du är och vart du ska.

Dock kommer ju ett litet problem med det också. Hur ska man göra piaff och liknande rörelser?

Det som jag tycker skulle bli bäst är om man bara har piltangentsmönster just där eller om man har olika kombinationer på tangentbordet. T. ex. om du vill ha piaff håller du in shift och P medans du är i trav. (Tänk ungefär som hur man töltar med en islandshäst.)

Kändes som om jag var väldigt kritisk här men det var bara vad jag tyckte. Tycker absolut inte att det är fel med piltangentsmönster men som jag sa, det känns inte lika levande :)

Sanna Winteryard

Jag gillar versionen av dressyr som finns i Häst och Ponny - Min första ponny, den största anledningen är att det helt enkelt är det mest realistiska systemet för dressyr jag någonsin sett i ett hästspel! Rätt poängskala och riktiga ridvägar! Ännu bättre vore det om man fick lägga till pyttelite kodning så man på resultattavlan efter tävlingen får poängen i procent! *-*

Angående olika rörelser etc så skrev jag för ganska länge sen lite om det på min instagram, men istället för att leta reda på den bilden länkar jag till ett blogginlägg som min kompis Frida skrev om idén: http://emeralden.blogg.se/2016/february/dag-18-en-funktion-jag-hoppas-pa.html#comment
Det handlar helt enkelt om att införa höger och vänster galopp, byten i språnget skänkelvikningar osv med ett styrsystem som endast använder Shift och Piltangenterna, alltså inte krångligare än att tölta (bara att man får lite mer kommandon att hålla i huvudet).

Om SSO-teamet någon gång släpper en dressyrfunktion vore det också jätteroligt om de i samband med detta uppdaterade alla tomma paddockar runt om Jorvik (de stora ovala) till att vara mer realistiska och dressyranpassade med bokstäver och riktiga mått. En tanke jag haft om paddocken på Vingården är att det vore kul om Anne kom tillbaka och startade upp en dressyrtävling där, och så fick man hjälpa till att bygga ett dressyrstaket i mitten av banan, så blir det oerhört realistiskt. Sen skulle ju inte Anne behöva hålla i den, utan någon stallflicka från hästsportcentret får i uppgift att stå där dag ut och dag in.

Svar: Åhå, tack för inläggstipset! (och en intressant kommentar!)
Esmeralda Silverforce

Meja Crazyrock

Tror nog att jag gillar Vårryttaren och häst & ponny bäst!

Ida Lowstreet

Jag tycker att dressyren ska vara som träningarna man hade för Avalon ett tag som hörde till huvuduppdragen! Tyckte det var väldigt roligt!

Rose Shadowlee

Åh, det är ju svårt. Personliga favoriten är ju Horse Life 2, men på det sättet de gör där känns inte som SSO och det skulle krävas så mycket programmering.
Men de som jag kände skulle kunna funka är Stallets Hemlighet och Horse and Pony. Jag vill inte direkt följa saker på marken och det skulle ju bara ge fula bilder. Inte för att man kan bara rida in i ridhuset och rida sin egna dressyr och ta bilder. I Horse och Pony så följer man visserligen ett spår, men det är något mer diskret än de andra.
Jag vill inte däremot att de gör att man bara har en kameravinkel ovanifrån. Jag vill fortfarande ha friheten som vi har idag, men idéerna från de två spelen tror jag ändå skulle funka.

Corinne Lionbridge

Känns struligt att införa ett helt nytt system än det som använts tidigare i både Vårryttaren och SSO - tex druidträningen.
Skulle dock vara kul med mer komplicerade rörelser, men jag tänker mig att man då trycker in ett kommando på begäran och det utlöser en cutscene som visar när hästen gör rörelsen? Jag kan absolut ingenting om kodning och animation men jag kan tänka mig att detta blir något enklare för teamet att genomföra också.

Matilda Southtree

Med ropar menar jag typ att det dyker upp en sån där gul text som det gör när man t.ex. ska hjälpa Conrad att göra hästskon eller hjälpa Tim på stranden med att blanda drinkar (tror jag det var), eller typ när man ska leta reda på Casper vid Sunfield då är det en gul text som dyker upp om "Katten är inte här" eller när man skulle rida över grådaggsbergen med Herman, eller som i några tusen andra uppdrag xD

Svar: Aaaah okej nu är jag med
Esmeralda Silverforce

Eva Bunnyland

Jag vet att det här var över ett år sedan men jag lägger in min åsikt ändå, eftersom dressyren än inte har kommit.
Har spelat Häst och ponny och skulle nog inte ha något emot den dressyrformen, men det finns andra som jag hellre skulle vilja ha. Jag säger nog detsamma om Stallets hemlighet.
Vårryttaren är väl okej, My Horse and Me var enligt mig väldigt bra då det inte var typ "trava i en cirkel" utan man fick liksom göra rörelser också.
I allmänhet skulle jag nog gärna vilja ha My Horse and Me- eller stallets hemlighet-formen

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.